Hirdetés

2024. június 13., csütörtök

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-02-26 14:36:02

LOGOUT.hu

Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#40541) sanzi89


sanzi89
addikt

Másfél év aktív használat van a Schwinn Csepel Elite TX51-es bringában, a mai napot arra szántam, hogy szétszedjem, és alaposan letakarítsam.
A Caprine Epik 50-es bringámban lévő Suntour XCR teleszkóppal történt események után a Schwinn Csepel-ben lévő Suntour Nex-4610MLO teleszkópra rögtön vetten eBay-ről neoprén becsúszó védőt. A védő nagyon jól vizsgázott, alatta teljesen tiszta minden, pedig télen-nyáron, hóban-sárban használtam. Igaz így másfél év távlatában már látszik rajta a használat, de még mindig ellátja a feladatát. A teleszkópot szétszedve belül is teljesen tiszta volt minden, egy szem por se volt benne, se koszos olaj, semmi. A szimering is teljesen hibátlan, jól zár, igaz többször kezeltem szilikonspray-el. Eléggé meglepődtem, főleg, hogy milyen állapotban volt az XCR két év használat után, amit csak nyáron használtam. Szóval akit nem zavar a kinézet - megjegyzem szerintem nem néz ki rosszul - és szeretné kicsit védeni a teleszkópot, annak nagyon ajánlom!
Ettől függetlenül ugyanolyan karcolások találhatóak a becsúszón, mint az XCR esetén. Itt is a szimering alatt, tehát azon a részen ami a teleszkópnak a lábában van. Itt is ugyanott vannak a karcolások, ahol a műanyag perselynek a rögzítő pöckeinek a széle található. A fenti két tapasztalat után egyértelműen ki merem jelenteni, hogy ezeket a műanyag perselyes Suntour telókat úgy gyártják, hogy garantáltan tönkretegye saját magát, mindegy mivel keni az ember és miként vigyáz rá. Nem a kívülről bekerülő kosz teszi tönkre, hanem a műanyag persely.
Konklúzió: Pénzt adni műanyag perselyes teleszkópért nem szabad adni.

Esetleg egy Suntour Swing? Ez nem ázna be, nem kopna szét a becsúszója és városba elég volna.

"Mindent azért kell tudni mert kérdezik, nem azért mert hasznos."

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.