Hirdetés

2024. június 7., péntek

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-02-26 14:36:02

LOGOUT.hu

Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#278403) Lacerta válasza mauimagic (#278361) üzenetére


Lacerta
aktív tag

Nem tudom, pontosan milyen a tömítése a tiédnek, gyanítom olyan mint a többié.
Az én előző Shimano Hollowtech középagyam két szezont ment el, aztán a harmadik kezdetén a hajtással ellentétes oldala olyan lett, mintha homokot szórtam volna a csapágyba.
Ahogy szétszedtem, szét volt rozsdálva. Utólag összeraktam, hogy az egy csapadékos szezon volt, sokszor eláztam. Belement a víz, dolgozott szép lassan, aztán letettem, és amikor elővettem tél végén a bicajt, már kuka volt.
A következő középcsapágyam pont ugyanilyen lett, azt már minden évben gondosan ellenőriztem két szezon közt, és sokáig tökéletes volt egészen mostanáig, mikor is azt vettem észre, hogy a zsír hirtelen olyan lett benne, mintha valaki belef*sott volna a csapágyba, ami a víz jelenlétének erős bizonyítéka. Szintén a hajtással ellentétes oldal. Még nem kezdett darálni, de már kézzel érezni hogy kevésbé finom mint új korában. Mosás, zsírcsere, és mehetett vissza.
Namármost a tavalyi egy csapadékos év volt, és igen gyakran áztam sz*rrá, szóval adódik a következtetés, hogy bármennyire is kifinomultnak tűnik a shimi középcsapágyak tömítése, azért messze nem dacol minden kritikával a hatékonysága. A hajtás oldalt kevésbé veri a víz a tányérok miatt, ezért az nem annyira érzékeny.
Gondolom én.

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.