Hirdetés

2024. június 7., péntek

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-02-26 14:36:02

LOGOUT.hu

Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#209878) bogarfx


bogarfx
aktív tag

Sziasztok!

Úgy alakult, hogy idén januárban kaptam egy elég szép ki tavalyi bónuszt a munkáltatómtól és most szeretnék venni valamit a bringámhoz :)
A bringát tavaly vettem használtan, egy 2019 GT Avalanche Expert
Tavaly már ki is cseréltem rajta a fékeket SLX--re, a tárcsákat XT-re, a gumikat Rocket Ron Evo-ra, a hajtókart egy Deore M5100-ra, egy rövidebb stucnit és az ülést. Szóval elég sok minden már cserélve lett rajta.
Az igazat megvalva nekem most is megfelel a bringa, nincs rá panaszom, csak mindig ott van a kisördög, hogy mit lehetne rajta még cserélni. Az is hozzátartozik a dologhoz, hogy nagyon más hobbira már egy jó ideje nem is költök és szeretek szerelni is.
Most ott tartok, hogy jó volna egy új kerékszett (a gyári az Formula agyas WTB STP i23 TCS felnivel). Sajnos a váz hátul gyorszáras, elől átütős a Recon RL villa, de nem boostos, csak sima 15x100-as (a honlapon 110-nek van írva, de ma megnéztem a villa matricáján is 15x100 van és lemértem a távolságot is tolómérővel, ott is csak 100mm jött ki). Szóval egy hátul gyorszáras, elől sima átütős kerékszett lenne ideális.
Vehetnék egy új boostos bringát is, de szerintem semmi előnye nem lenne az én felhasználásomhoz, szóval csak kidobott pénznek tartom. Debreceni vagyok, hétvégente a feleségemmel szoktuk elmenni bringával túrázni, szóval nincsenek nagy hegyi csapatások amihez egy profibb bringa kellene.
Eddig a 2021-es Mavic Crossmax-t néztem ki, ehhez alapból adnak gyorszáras adaptert, csak ez pár napja elfogyot a bike24-en. Van a bike-components oldalon, jóval drágábban és még a szállitás is rájön, ami itt 30€, ami kicsit rablás (így 280€ a kerékszett), a többi német oldalon 10€ a kerékre is a szállitás.
Ami most nagyon jó áron van és nekem jó lenne az a Mavic Crossride FTS-X, csak 165€ szállitással. Tudom ez egy alap Mavic szett, de ha jól tudom jjeahh kollégának is ilyen van és meg van vele elégedve.
Vagy még arra is gondoltam, hogy hátra veszek egy Crossmaxot, előre meg egy DT swiss X1900-at, csak nem tudom az meg hogy fog kinézni, hogy nem egyforma a két kerék. A Mavic azért lenne jó mert azon Instant Drive 360 hub van és jár hozzá QR adapter.
Néztem a DT swiss szetteket is, de az is 280€ körül van, és ahhoz még kellene hátra QR adapter is, pl X1900 vagy M1900.
Néztem a használt piacot is, de nem sok mindent találtam. Egyáltalán érdemes-e látatlanban venni használtan kerékszettet?
Szerintetek milyen szettre érdemes beruházni? Legyen az FTS-X és ha esetleg cserélek bringát, akkor majd veszek egy boost-os 2022-es Crossmaxot? Vagy vegyek most komolyabbat és ha cserélek bringát, akkor veszek majd hozzá boost-os adaptert? Vagy várjak hátha kerül fel valami jó deal a használt piacon?
Ez így elég hosszúra sikerült, de bármilyen segítséget (esetleg hátha tud valaki valami jó dealt most év elején), véleményt szívesen fogadok :R

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.