Hirdetés

2024. június 13., csütörtök

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-02-26 14:36:02

LOGOUT.hu

Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#108732) Runner_fxr válasza varsam (#108723) üzenetére


Runner_fxr
Ármester

Igen Fox 34 Rhythm villa van most benne. Kicsit féltem a gazdaságos Fox-tól, :) de alaptalan volt. Gyönyörűen mozog. Kellően merev a 34-es becsúszókkal. Ami egyből feltűnt, hogy a megindulása finomabb mint a Pike-nak. Én nem érzem rosszabbnak egyébként, csillapításban sem. Talán a Pike egy kicsit még merevebb volt, de nagyon minimális a különbség. Összességében kb ugyan olyan jól használható mindkettő. Bár az hozzátartozik az igazsághoz, hogy egy új Pike RCT3 kb kétszer, vagy akár háromszor annyiba kerül mint a Rhythm. Ár/értékben biztos, hogy a Rhythm nyer, és a Rhythm egy elég egyszerű, "igénytelen" rendszerre épül. Kevesebb a hibalehetőség mint a Pike-ban. Azért a Fox minőség érződik, egyáltalán nem csalódás.

Zsolt74: Hát szerintem max 29" X 2,6-ot tudsz beletenni max egy 27,5" plus-os pedelec-be, vagy egyéb 27,5" plus-os bringába, 27,5" ből megy bele a 3,2 max. Én sem láttam még 29" X 3-3.2-es pedelec-et. Persze ettől még lehet, hogy van ilyen. :) Létezik fatbike pedelec is, persze. [link]

Ļantos: Megmondom őszintén, hogy olyan irdatlan nagy különbséget nem érzek a 2,35-höz képest ellenállásban. A 2,35-ös Nobby-Mary párost is 1,6 bar-on használtam, volt annak is bőven ellenállása. Sokszor volt olyan, hogy 15-20km-t tekertem aszfalton, teljesen kikapcsolt rásegítéssel, mert onnan indult a túra a haverokkal, majd hazafelé még 15-20km aszfalt. Csak akkor adok rá segítséget ha jön az emelkedő. Amint bekapcsolom a motort, onnantól már mindegy, már az eco fokozattal is teljesen jól mászik. Valami különbség nyilván van, mert a 2,8-as gumi 1,2 bar-on nem lehet ugyan az, mint a 2,35 1,6 bar-on. Az biztos, hogy a tapadásukban sokkal nagyobb a különbség a plus-os javára, mint az ellenállásukban, így én mindenképp a plus-os felé mennék el, még normál hajtással is.

trialboj: Ezeket az XC/Maraton össztelósokat még szinte 100%-ban lehet zárni, inkább a plusz súlyát lehet megérezni egy hasonló felszereltségű merev XC-vel szemben. De összességében átlag felhasználónak nagyobb buli, és jobban használható az össztelós XC/Marathon mint a merev. A fékeddel kapcsolatban annyit tudok mondani, hogy vagy megégtek azok a betétek, vagy olajat kaptak. Ilyen kis tárcsákkal nem nehéz megégetni őket. ha rendben van a betét, az a fék nem fog rosszul, egy ilyen bringát meg kell állítania. Nekem csak a dög nehéz pedelec-en volt kevés. Anno a Am gépemen teljesen jó volt 180/180-as tárcsával.

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.