Hirdetés

2024. május 10., péntek

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 04:13:38

LOGOUT.hu

Először is szeretnénk mindenkit üdvözölni a topikunkban. Igyekszünk rövidre fogni a következőket és remélem sok kérdésre tudunk válaszolni ezzel a kis összefoglalóval. Jó fórumozást mindenkinek és hosszú aksiidőt! :K

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#34186) crok válasza ktomcat (#34184) üzenetére


crok
Topikgazda

Nem tudom ezt miből szűrted le :F

Ugyanaz van mint amikor jött a Nougat után az Oreo, az Oreo után a Pie.. most a Q jön.

Azért írtam az összes Q / 10-es hozzászólást OFF-ban mert még mind inkább PoC mint rendes, használható ROM. Még official OpenGApps sincs Android Q / 10-re. bitGApps van ami ha hatodik béta (talán?) most épp és úgy tűnik hogy kezd az is összeállni. A többi próbálkozás inkább csak backport, a Q-ba beleerőszakolása a Pie összetevőknek. Én ilyet nem ajánlok senkinek. Emlékeztek mikor a ROM-ok úgy jöttek ki, hogy TWRP backup-okat kellett visszaállítani wipe után? Azok is eltűntek, emlékeztek? Na, most ha ezek is eltűnnek mert nem lesznek elég stabilak? Na, ezeket nem szoktam említeni itt.

RR official Pie is most jött ki egy hete (16-n). RR Luis is van mindig 2 naponta, ha más nem (már ha épp nincs mit behúzni a Lineage fából) attól még Luis mindig reszelget amit tud. (LOS és LOS alapú ROM-ok (meg ami ROM-ok használták ezeket a forrásokat) DMCA problémák miatt nem voltak mostanában hiszen elérhetetlenek voltak a GitHub források, de ezt is írtam itt és hát a semmire nyilván nem lehet alapozni).

Ezen kívül nagyon sok ROM dev csapat ugyan kezdi pedzegetni a Q ROM-okat (és valóban van ami pl. teljesen megszűnő projekt (XenonHD, 9 év után)) de azért nagyon sok marad és csinál továbbra is Pie ROM-ot. Persze van ahol "nincs semmi mozgás" (most pl. az AEX vagya crDriod) de majd meglátjuk azokkal is mi lesz.

Így Pie nagyon is van még: OmniROM, CarbonROM, ViperOS, RR, RR Luis, Dirty Unicorn (DU) unofficial, AICP, AOSIP Derpfest, AOSmP, LineageOS 16.0 & Advanced LineageOS 16.0 by LilBlinx, LineageOS 16 by Anderson Mendez, Lineage 16 by Ali Hasan (csinál LOS16 build-et is az RR dev-je is), Lineage 16 by Aryan Kedare (a Pixel Experience maintainer-e is csinál LOS16 build-et) SuperiorOS, Mokee (maintainer szintén Anderson Mendes), EvoX, Candy, Pixel Experience, MSM Xtended (ebben a percben jött ki) a Havoc-ből is lesz még Pie Mido-ra.. és még mindig van aki most kezd új Pie ROM-ba (Magnetic OS pl.). És a MIUI leszármazottakat még bele se vettem. (: (És remélem az AEX is kijön még majd min. a havi 1x Security update-el.. a crDroid-ban pl. már nem bízom annyira.)

Q most van 3, mindben van még nyűg, soft reboot vagy nem működő (pl. ujjlenyomatolvasó) vagy részlegesen működő (pl. VoLTE) dolog és hosszú még a lista. Persze boot-olt a ROM.. de erre én még nem mondom hogy van és használd és ajánlom. PoC max, nem napi használatra.

Még Oreo is van ami még mindig "aktív":
MiracleDroid (már kevésbé, a dev telefont váltott egy hónapja kb de az utolsó build 13-adikai) és a Lineage Extended (Alexey még mindig ontja a ROM frissítéseket, kétnapi-heti rendszerességgel, tegnapelőtti az utolsó build) de ha valaki nagggyon különlegesre (ritkára..) vágyik akkor ott van még az AOKP (18-adikai az utolsó build).

Nougat sajnos már nincs, kernel se..

[ Szerkesztve ]

Ha egy hozzászólásomban linket látsz az hasznos referencia, hivatkozás vagy leírás és erősen ajánlott vagy minimum érdemes elolvasni. A Logout bejegyzéseim tele vannak hasznos Android tippekkel-trükkökkel, alkalmazásajánlással..

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.