Hirdetés

2024. május 3., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  PC játékok  »  WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=- (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:19:58

LOGOUT.hu

Ez a topik a World of Warcraft világát érintő kérdésekkel, történetekkel és beszámolókkal foglalkozik.
Hivatalos rendszerkövetelmények WoW-hoz
Blizzard által támogatott videokártyák listája
Prohardveres, Blizzard in game Community
WoW Token goldárfolyama

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#65251) Louro


Louro
őstag

Hogy én mennyire nem értem az ilyen ráérős, zombi gameviewer-eket. (twitch vagy hogy is hívják oldalak látogatóit.) Ahelyett, hogy játszanának és élveznék a játékot, inkább ülnek és nézik, hogy más hogyan játszik :S

Sajnos közelemben is van ilyen és nem értem, de ez a mostani fiatal generáció egyik ere. TheVR és társain felnövők. Inkább játszok én és ha elakadok és egy hét után ráuntam a megoldás keresésére - nem WoW, mert ott van content, hogy más felé menjek -, akkor felnézek YT-ra és megnézem, hogy mit is kellett volna csinálnom.

Mess with the best / Die like the rest

(#65252) nonsen5e válasza lakisoft (#65249) üzenetére


nonsen5e
addikt

A dropoktól függően elég RNG, de annyira nem rossz forrás azoknak akiknek nem elég a Garrisonból befolyó gold, vagy nem akarnak 20 karaktert felhúzni, vagy vezetik egész nap Excel táblákban az egyes cuccok árát az AH-ban.

9 run (mentem előtte egy mythicet).
516 gold + 367 emberweave (~240 gold)

~10 run-ra átlagolva feltéve ha az RNG maradna a 9 run alatt tapasztalt.
~573 gold + 407 emberweave

Nekem ez 10 perc 40 másodperc volt.

D4 klán: HunPH - invért privát rám

(#65253) Reno7 válasza Louro (#65251) üzenetére


Reno7
senior tag

Ahelyett, hogy játszanának és élveznék a játékot, inkább ülnek és nézik, hogy más hogyan játszik :S

Mint a foci/kosárlabda/kézilabda stb. nézők? Nahát.

My SHAMAN is so overpowerd, I once cast a frostshock in Summerspring, now its called Winterspring.

(#65254) Louro válasza Reno7 (#65253) üzenetére


Louro
őstag

Az igazat megvallva, ezt vallom. Inkább játszom, mint nézem. Focimeccsen is voltam - nem csak magyaron - és bár a tömeg magával tud ragadni, de jobb csinálni.

Koncert szintén. Csápolnak, ha épp nem támasztják a korlátot az együttes felé nézve. Hátsó sorokból meg semmit se látnak. Lehetne ott Szabó Petya is a CD-ivel. A hangulat a lényeg.

FYI: Se olimpiát, se a focit, se a kézit és egyéb trendi sportágakat nem követem. Nem kicsit bundaszagú mind, de hisznek bennük sokan. (Nem utálom őket, csak nem értem. Persze 60 éves papa már ne úgy focizzon, mint egy 20 éves. Ott már érthető. De a fiatalságra gondoltam.)

Mess with the best / Die like the rest

(#65255) Xantor


Xantor
tag

A nemrég felmerült raid farmnál hogyan oldjátok meg a "You have entered too many instances recently." problémát?

A józan ész olyan ritka manapság, hogy lassan a "szuper erő" kategóriájába sorolható...

(#65256) Telda válasza Xantor (#65255) üzenetére


Telda
addikt

Ha jól tudom óránként van reset. Persze csak ha nem öltél boss-t, mert akkor rögtön elmenti.

(#65257) nonsen5e válasza Xantor (#65255) üzenetére


nonsen5e
addikt

Beállítottam egy nem használt karaktert oda, és amikor kedvem van, akkor időnként leugrok egy körre (10 ki-be futásra). Máshogy nem lehet megoldani.

D4 klán: HunPH - invért privát rám

(#65258) k.kristof válasza Xantor (#65255) üzenetére


k.kristof
őstag

Az első belépéstől számított egy óra múlva resetelődik, jegyezd meg mikor kezdted a kört, és menj el addig kávézni/cigizni/teázni/egyéb dolgot csinálni.

(#65259) vgyuri válasza Telda (#65256) üzenetére


vgyuri
őstag

Óránként / account vagy karakter? Valaki próbálta már itt a cata raid-ek végigtolását? Korábban linkelt videó alapján az is elég jó pénzkereseti lehetőség.

(#65260) Viktor77 válasza vgyuri (#65259) üzenetére


Viktor77
titán

Hetente megcsinálom. 8K gold, TotFW és BH kimarad (néha).

Csinálni kell. Kész. Pont.

(#65261) Whysperer válasza Reno7 (#65253) üzenetére


Whysperer
addikt

Egyet értek - farmolás nem farmolás stb.. Én nem görcsölök ezen. 4 ezer ft-ba nem halok bele,de Én azért játszom ezt a játékot,hogy jót szórakozzak. Nem azért,hogy garrisonba 8 karival farmoljak meg iylen hülyeségeket.. hogy aztán 101011010110 goldom legeyn. Kb le...rom. Én az gamepalyt arra használom,hogy a barátaimmal egy jót RBG/randomBG/arena/raidezzünk... Tököm szenved azzal,hog yleülök kiakpcsolódni aztán meg harácsoljak a játékban. 2005 óta játszom evvel a játékkal és csupán szeretetből mert szeretm és nem azért mert,hogy goldot farmoljak. Elég nekem napi 10-12 óróba pénzt farmolnom REAl life-ba franc akar még ingame-be is farmolni. 100% időt szórakozással tölöm el a játékban.. Altom sem azért van mert akkro többet tudok farmolni , hanem mert warrior meg a shaman a kedvencem és ennyi... ebből is shamanozok 97%-ba warriorral meg csak úgy elvagyok. nem ,hog ymég farmoljak is vele meg AH-zak. Annyira üzletelgetni akarok akkor azt amúgyis az életben teszem.

ASUS b550 a gaming/ Ryzen 5800x3d/arctic liquid freezer ii 280/EVGA 550w GS/ SSD240+120Gb/g skill aegis 32 gb 3200 mhz / RX6800/Regnum RG6V TG

(#65262) Vanir válasza Louro (#65254) üzenetére


Vanir
veterán

Azert egy koncertet ne hasonlitsunk mar egy twitch streamhez lol. En is utalom nezni ha mas jatszik valami jatekkal (kiveve CSGO merkozesek, de azokbol is inkabb csak a lanok) de koncerten meg nem unatkoztam, pedig havi nehanyon ott vagyok azert.

[ Szerkesztve ]

(#65263) ldave


ldave
félisten

Szerintem jó móka tud lenni a Twitch stream, persze ha nézek is valakit, 15-20 percre szoktam csak leragadni, pl vacsi közben vagy ilyesmi. Hatalmas különbségek vannak a stream-erek között, pont mint az utca embere és egy profi szinéz között Hamlet szerepében. Ha találsz magadnak 1-2 figurát, akinek bejön a stílusa akkor az szerintem igenis tud szórakoztató lenni függetlenül attól, hogy épp milyen játékot is játszik.

A Slime draws near! Command?

(#65264) Ribi válasza Louro (#65251) üzenetére


Ribi
nagyúr

Attól függ, hogy tekintesz az egészre.
Ha úgy, hogy focit nézel, akkor lehet unalmas. De ha úgy, hogy filmet, akkor már kevésbé.
Ha koncertet nézel youtubon, az sem annyira jó, mert nyilván a koncert lényege a csoportos fealing.
Ha ilyen tviccs, vagy mit is live néznéd, és közben kommentelhetnél, jóval évezetesebb lenne. De hogy nincs értelme az túlzás. Akkor filmeknek sincs értelme. Ha azoknak nincs akkor meg te nem értesz másokat. Ez van.
De ez nagyon off topik.

(#65265) Telda válasza vgyuri (#65259) üzenetére


Telda
addikt

Én 3. hete farmolom a Cataclysm raideket, durván 8k arany jön össze tisztán. Clothot kivéve mindent eladok, illetve ha van valami pofás transzmog azt megtartom.
Egyedül Dragonsoulban a Spine ami szopás lehet, de kis gyakorlattal ez is menni fog. Vagy Hagara, ha nincs elég dps-ed. Sajnos ezt megtapasztaltam warriorral. A hunterem 703-as, ez bőven elég mindenhova.
Most a paladinom gearelem, hogy 3 karakterrel is végig tudjak menni.
Egyelőre én el vagyok vele, nem tartom nyűgnek. Sokkal jobban bejön mint az AH figyelése, vagy a garrison followerek. Mert ez tiszta arany, az AHzás sose ment igazán.

Más, nem említették véletlenül, hogy a Legion-ban is lesz Ashran-hoz hasonló zóna?

(#65266) Louro válasza Ribi (#65264) üzenetére


Louro
őstag

Utolsó offom :)

Esküszöm meggyőztél azzal, hogy csak lopott másodperceket láttam és nem próbáltam ki soha ezt a twitch-et. Bár a játékos fejébe belenéznék, amikor azt látja, hogy másodpercenként repülnek a kommentek :D

Mess with the best / Die like the rest

(#65267) Ribi válasza Louro (#65266) üzenetére


Ribi
nagyúr

Őőő, arra gondoltam, hogy ha van valami interrakció, akkor kicsit olyan mintha részt vennél benne, van chat, lehet közben dumálni a többi résztvevővel stb. :U

(#65268) k.kristof válasza Telda (#65265) üzenetére


k.kristof
őstag

Eddig nem hallottam ilyenről, csak a két új arénatérképről és spekulációt arról, hogy talán-talán lesz egy új BG is, de az arénáknak nagyobb az esélye, azokról már vannak képek is.

(#65269) Telda válasza k.kristof (#65268) üzenetére


Telda
addikt

Értem.
Nekem az is jó ha megmarad a jelenlegi :K .
A BG és az aréna abszolult nem érdekel, ez viszont szórakoztat (na jó nem mindig).
Jó lenne, ha lenne valami hasonló időtállóság szempontjából is.

(#65270) Whysperer válasza Telda (#65269) üzenetére


Whysperer
addikt

Amúgy telejsen egyszerű Legendary PVE PVP... legeyn egy legendary amit PVE-re használhatsz és legyen PVP legendary amiért meg pvp-n kell megszakadni 8) Vagy valami WORLD PVP ;)

ASUS b550 a gaming/ Ryzen 5800x3d/arctic liquid freezer ii 280/EVGA 550w GS/ SSD240+120Gb/g skill aegis 32 gb 3200 mhz / RX6800/Regnum RG6V TG

(#65271) Healbacsi válasza Louro (#65266) üzenetére


Healbacsi
őstag

1000 alatti nezoszamnal sokkal interaktivabb a streamelo kollega. Ekkor ugye nem porog annyira a chat, van ido megvalaszolni 1-2 kerdest. Sokan azert neznek streameket, hogy fogasokat, taktikakat lessenek el, amit majd a sajat jatekukban kamatoztatnak. Bizonyos jatekokban vannak versenyek is, aminek tetje van, es az sokszor eleg izgalmas, foleg ha szurkolsz az egyik felnek.

Amikor sok a nezo, azaz a stream elegge hype-olt (micsoda hypszter szoveg:), akkor csak 2-3 dollar/euro kipengetese utan vakaszol az alatalad feltett kerdesre. Nalam itt jon az, hogy nem ertem az embereket.
Peldanak okaert van egy Forsen nevu Hearstone streamer. Jo jatekos, tenyleg. 10 perc alatt kb 5-10 darab ilyen 2-3 dollaros kommentet kap, es kb olyan hozzaszolasokkal, hogy mit eszel - nezd meg ezt a videot - vagy kisnagymamam szuletett. Gyakorlatilag semmi ertelme, Forsen meg romma keresi magat a sok marhan.

(#65272) TBT


TBT
addikt

Az új Pet: Brightpaw

"I am Sylvanas Windrunner, Queen of the Forsaken. If you will not serve me in this life, then you will do so in the next."

(#65273) csecso22 válasza Telda (#65269) üzenetére


csecso22
tag

Elméletileg Dalaranba lesz valami elkülönitett PvP-s rész.

"Csak a puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot"

(#65274) csecso22


csecso22
tag

Underlight Angler,WTF? :))

"Csak a puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot"

(#65275) tPedro_ válasza csecso22 (#65274) üzenetére


tPedro_
őstag

Jöhet, a pecázás az egyik kedvencem. Csak legyen elég kifogható ritkaság. :)

(#65276) lakisoft válasza tPedro_ (#65275) üzenetére


lakisoft
veterán

van hidd el. :R

(#65277) k.kristof


k.kristof
őstag

Élnek az Alpha szerverek pár órája, úgyhogy délelőtt mentem egy kört egy 100-as hunterrel: [link].

(#65278) Skyhunter


Skyhunter
senior tag

Ha a followerek között több a treasure hunteres, akkor több goldos mission érkezik?

(#65279) Healbacsi válasza Skyhunter (#65278) üzenetére


Healbacsi
őstag

Akkor van tobb, ha van lvl3-as taverned.

(#65280) Skyhunter válasza Healbacsi (#65279) üzenetére


Skyhunter
senior tag

Ok, de milyen arányban növekszik ez? Pl ha a 25 followerből csak 5 th-s van, de utána mind a 25-öt azzá teszem, akkor 5X-ör annyi mission lesz?

(#65281) SimS válasza Skyhunter (#65280) üzenetére


SimS
senior tag

Üdv

A followerek traitjeinek nincs köze ahhoz, hogy milyen / mennyi missiont kapsz.
Ahogy Healbacsi írta, ha van lvl 3 inn / tavern épületed, akkor kapsz valamivel több gold missiont, kb. ennyi.

SimS

Your journey will not end well. You cannot change your fate... no man can BattleTag: hamboo#1540

(#65282) Skyhunter válasza SimS (#65281) üzenetére


Skyhunter
senior tag

Mostmár értem, köszönöm a válaszokat.

(#65283) Cathfaern


Cathfaern
nagyúr

Volt egy 90-es mage-em, amivel már régóta nem mentem, mert rájöttem, hogy a night elf mage elég furán castol, és a draenei jobb. Le volt már csupaszítva, hogy ha kell a hely, akkor tudjam törölni, szóval semmi gear meg ilyesmi nem volt nála. De tegnap rájöttem, hogy érdemes lenne egy garrison lvl2-ig eltolni vele, mégis csak hoz goldot még az is egy trading posttal. Szóval mondom hajrá, de kéne neki gear. Hamar rájöttem, hogy venni túl drága lenne, de aztán beugrott hogy majdnem minden heirloomom megvan, szóval amit tudok rápakolok, aztán had szóljon, úgyis jön a gear.
El is kezdtem, nyilván óvatosan mentem, egyesével húzogattam a mobokat, stb... aztán némi questelés után rájöttem, hogy ezt tök élvezem, és kb. BC óta most érzem először azt, hogy ez egy mage, és nem egy robe-ba öltözött superman, ami instant spellekkel szétszed mindent ami szembe jön, akkor is ha kb. 5 jön belőlük.
Aztán mikor esett gear, nézem a heirloomnak milyen ilvl-je van, és akkor jöttem rá, hogy 8 gear slotban van valami a 15-ből, ráadásul 3 slotban lvl60-as van... (többük köztük a staff is!) és még így is játszható volt az egész, sőt igazából így élveztem igazán, mert kellett castolni is, nem halt minden instant, meg volt az az érzés, hogy ez egy clothos karakter... És tudom rózsaszín filter, de valahol hiányzik ez a nehézség, ahol oda is kellett figyelni, hogy mit kell csinálni és nem csak botmódban megy előre az ember :(

(#65284) #81999360 válasza Cathfaern (#65283) üzenetére


#81999360
törölt tag

Hát nem tudom. Én MoP végén Lock mainnel zártam, aztán ahogy kijött a WoD. Fel sem húztam 100-ra. (Azóta is level 97) A magem viszont elsőként lett 100. Azóta nagyon tetszik. Bár a Water Jet-et és a level 100-as talentokat még mindig ki nem állhatom, de remélem lesz elég változás Legion-ben.

Nem annyira OP amúgy a mage, mint ahogy látszik. Raidekben és PvP-ben pl. elég sok dologra kell odafigyelni, ha jó akarsz lenni. Én kizárólag azért járok LFR-be, mert mindig minden bosson első akarok lenni DPS-ben.
Persze gear miatt nem nagyon jön össze, de gyakorlásnak nagyon jó és egyelőre tetszik. :)

[ Szerkesztve ]

(#65285) #51736960 válasza Cathfaern (#65283) üzenetére


#51736960
törölt tag

neked vanillázni kellene, ott megvan az a kihívás, amit keresel :)

(tudom, privát szerókról itt nem lehet beszélni, ezért is vagyok általában read-only ebben a topikban, de ez kikívánkozott :) )

(#65286) #81999360 válasza #51736960 (#65285) üzenetére


#81999360
törölt tag

Ez hülyeség. Itt is megvan a kihívás. Ha nem lenne, akkor mindenki ölte volna az aktuális boss-t legnehezebb fokozaton, mindenkinek 2200+ ratingje lenne 3v3-ban és minimum az Endless Proving Grounds teljesítve lenne. (Healerként wave 46, DPS-ként wave 45 nálam /flex )
Ami Vanillában ment, azt én nem nehéznek hívnám, inkább feleslegesnek. Mint ahogy a jelenlegi Legendary cuccok sem nehezek egyáltalán. Blizzard helyében már rég beépítettem volna egy olyan rendszert, mint a Proving Grounds, valami rohadt nehéz mechanikával ahol kell figyelni DPS-re, taktikákra meg ilyenekre.

Kb. mint a Lockoknak volt a green fire... Csak sajnos ott is a sok szerencsétlen oneshotolta hónapokkal utána. Nekünk meg még a rare cuccokban a taktikára is figyelni kellett. Az is jobb lett volna ha skálázódik a gear... Nem lenne ennyi zöld lock az biztos.

(#65287) Hunner válasza #81999360 (#65286) üzenetére


Hunner
senior tag

Alapjában véve igazat adok neked azzal kapcsolatban hogy van kontent amit lehet csinálni és van benne kihívás... De még a hülye is látja, hogy a kolléga azt hiányolja hogy amikor csak úgy futkos a réten és beleakad egy mobba, akkor az ne két hit vagy 1 crit legyen már...Na most ezt a vágyat az általad felsorolt kontent egyike sem teljesíti, ezért ezen a téren Lovelessnek van igaza szvsz.

[ Szerkesztve ]

Oneplus 8 Pro - Canon EOS 600D - EOS M50 - Sigma 18-200 f/3.5-6.3 DC OS HSM II - Canon 50 f/1.8 STM

(#65288) #81999360 válasza Hunner (#65287) üzenetére


#81999360
törölt tag

Jó, de szerintem azért az sem volt normális hogy ha 2+ mobot behúztál Warriorként, akkor küzdened kellett az életedért. :P

(#65289) whitezo88 válasza #81999360 (#65288) üzenetére


whitezo88
nagyúr

solo questelés vanillában, de még tbcben a régi területeken is sokszor fejfájós volt. casterrel pl minden 2. mob után inni kellett. a pia meg elég drága volt, ha nem voltál mage.

warlockkal lehetett úgy 'csalni', hogy void tankolt te meg wandoztál meg dotoltál burn helyett, de akkor meg 3x annyiba tartott a kill :D

[ Szerkesztve ]

(#65290) #81999360 válasza whitezo88 (#65289) üzenetére


#81999360
törölt tag

Emlékszem amikor azt gondoltam, hogy jó ötlet lesz felhúzni a Priestem Holy ágon... Nem volt az. :DDD

(#65291) #51736960 válasza Hunner (#65287) üzenetére


#51736960
törölt tag

jól látod, igazából ezért szeretem a vanillát.
viszont ott a dolog rossz oldala: rengeteg idő elmegy az utazással, hiányzik a dungeon finder, meg egy csomó hasznos fejlesztés.
ami viszont priceless: nincs chopper motorzúgás, már ezért megéri :)

ui.: visszamegyek read-onlyba, nem szeretnék senkit magamra haragítani ezzel az illegális témával :R

(#65292) warcat


warcat
veterán

Az a baj,hogy brutális szakadék tátong már a normál világban való bóklászás/fejlődés és a valós PVE endgame között.

Néztem a fire mage artifact megszerzéséről a videót,egyszer sem volt komolyabban lesérülve sem,pedig már harc közben kapott észbe,hogy a képességeket kipakolgassa az action bar-ra.
Simán pofánlövi a boss pyroblasttal,nem szakítja meg, gyakorlatilag facerollolja az egészet majd zsebrevágja a végén az ilvl 750 artifact fegyót.Még a szintet sem látni amit meg kell ugrani,annyira mélyen van.

Nem vagyok naiv,nyilván a friss boostolt 100-as játékost sem lehet megöletni 30x mert otthagyja a fenébe,de ez egy nagyon veszélyes útvonal folytatása,ahol ezek az emberek azt gondolják,hogy ennyi amit hozni kell,az értelmesebbje meg a sarokba hajítja,mert unalmasabb mint a pasziánsz.

Új játéknál sosem sértődtem még meg,ha megölt az elején párszor, az ilyen és a halálközeli élmények rászorítanak arra,hogy megvizsgáld mit csinálsz rosszul/hibásan ,mit nem értettél meg elsőre.

[ Szerkesztve ]

EA: It's in the crate!

(#65293) DrGonzo22


DrGonzo22
őstag

Pont az ilyen igények kielégítésre vannak a raid fokozatok: normal 1-2 napig érdekes/kihívás; heroic: egy-két-három hétig érdekes; mythic: hónapokig kitart. A CM ugyanolyan nehézségű marad végig, csak unalmassá válik; a hc dungeon faceroll szinte már a startnál is, az mm dungeon pedig értelmetlen volt, mivel túl későn jelent meg, CM alatt volt nehézségben, és sokan már a megjelenéskor overgearezték. Az outdoor már nagyon régóta faceroll (BC-ben talán még kellett minimálisan figyelni, de wotlk-ben már azt sem), és ez nem is fog változni, mert nem a kihívás a célja, hanem a történet elmesélése, a zónák felfedezése, stb. - én egyszer sem akarok fejlődés/questelés közben még csak a veszély vagy a legminimálisabb skillt igénylő játék közelébe sem kerülni, élvezni akarom a sztorit, olvasni a questek leírását, gyönyörködni a tájban, épületekben, hallgatni a zenét, stb. Ilyenkor még úgysincs meg a rendes rotációnk, tudok olyan spelleket is használni, amik amúgy értelmetlenek, pyroblastot hardcastolhatok, ha ahhoz van kedvem... Mivel nekem fontosak a területek, mindig végigmegyek a teljes questhubon, így a nagyja így is, úgy is max levelre esik. Emlékszem BC idejében, még volt olyan escort quest stb. ami alatt mondta az NPC a sztorit, de érdemben nem tudtam rá figyelni, mert a mobokat kellett ölni, így persze elveszítettem a fonalat, weblapokon kellett utánaolvasni... nekem nagyon jó, hogy wotlk óta már nem így van.

Vanilla persze kivátel volt, de azt érdemesebb eleve egy kísérleti dologként felfogni: nem voltak igazi szerepek még, nem volt igazi előre tervezett endgame... a raid nehézsége nevetséges volt, ugyanakkor kellett egy minimál szint a sima questeléshez is. Kb. olyan,m mint az alap Dotát összevetni egy mai modern mobával.

[ Szerkesztve ]

(#65294) whitezo88 válasza DrGonzo22 (#65293) üzenetére


whitezo88
nagyúr

ha már mi volt rég: sose felejtem el mekkora balfaszkodás volt még TBC-ben is, hogy több raidboss bugos volt, vagy optimalizálatlan. Vanillában oké, de ott? Vashjt mikor megölték, bár lehet nem 1st hanem 2nd volt, azonnal respawnolt és nem tudtak lootolni. Az első verziós Magtheridon vagy Gruul is szinte megölhetetlen volt, és csak a legjobbaknak sikerült.

Mondjuk azóta hány olyan raidboss volt ami Vashj komplexitású volt? nem olyan sok. Top guildeknek nem jelentene goldot de a "cata babyknek" nem két perc lenne megtanulni milyen mikor passzolgatni kell azt a szart , közben van a kiteoló ember, a stridert ölő csapat (akiknek időre kell legyűrni mert jön a köv), a trash ölő csapat, és a "useoló" ember(ek). Ha pedig pár halál van, akkor bukik az egész. Régi szép idők :D

T6-os raideknél már azért sikerült jobban belőni a bossokat. Archimondenál volt ugye még az hogy ha meghalt valaki akkor jó eséllyel ment a wipe. És sok ember volt a régi guildemben aki rendszeresen elhasalt a tűzben, vagy nem tudta useolni a slowfallt.

[ Szerkesztve ]

(#65295) Healbacsi


Healbacsi
őstag

A mai jatek es a vanilia szembeallitasanl fontos szempont, hogy a spellek manapsag teljesen max szintre raid gearre vannak optimalizalva (mar amikor sikerul az optimalizacio). A spellek alacsony szinten az magas alapsebzes miatt sokkal erosebbek mint vaniliaban voltak.
Az itemek amiket az ember hasznal a fejlodese soran is teljesen mas palyan mozog.
Peldanak okaert vaniliaban ilvl1-rol indult mindenki, es bwl 76-77 ilvl-t adott (nefa kicsit nagyobbat, de ez most mind1). ezzel szemben a wod 500-as q rewarddal indit, a hc insta rewardok 630 ilvl-en vannak, majd az engame legvege 730 atlag ilvl (lovesem sincs most mennyi a max).
A masik, hogy egy jatek sokadik kiegeszitoje mindig az taplalkozik az elozo fokozatok, reszek tapasztalataival. Peldaul barmely rbg, strategiai jatek altalaban a kiegeszitok utan nehezebbek picit, de ez nem erzodik, mert a jatekos mar megismerte a jatek alapjait, igy konnyen alkalmazkodik a nehezitesekhet. Ha a kieggel indulna mindenki alapbol, akkor komoly fejtorest okozna, siras is adodhatna.
Rpg jatekhoz peldat mondva a Lord of Xulima nevu jatek klasszikus rpg alapu jatek, es a normal folotti nehetsegek valoban komoly ugrast kepviselnek. A stream negativ ertekelesekben sokat olvasni rola, hogy nehez.

[ Szerkesztve ]

(#65296) DrGonzo22 válasza whitezo88 (#65294) üzenetére


DrGonzo22
őstag

"Mondjuk azóta hány olyan raidboss volt ami Vashj komplexitású volt?" - számtalan ilyen boss van, sőt szinte ez lett az alap szint, akkor pedig endboss volt, de azóta minden nagyon más lett, főként az addonok változtattak rengeteget. Emlékszem BT alatt még viszonylag új dolognak számított egy olyan feature, hogy nyilakkal mutatja az addon a mozgási irányt - Mother Shazrazz - azóta ez egy alap dolog lett. Ami nagyon fontos különbség még, hogy régen kiadtak optimalizálatlan/nem eleget tesztelt raid-eket is, a PTR miatt ilyenek már nem történhetnek meg, ezért ma már nem nagyon kell utólag "hangolni" a bossokat, ami live az ölhető, a kívánt nehézségi szintje pont olyanra van beállítva, mint amilyenre akarták. Nem tudom már melyik, de egyik alap vagy BC boss úgy jött ki, hogy az első javításáig senki nem tudta megölni; ez pedig nem más, mint korai/hibás raid kiadása, ami a komplexitástól független dolog, lehet faék egyszerűségű bosst is megölhetetlenné tenni rossz optimalizációval. Mythic-ben szinte minden bossra igaz, hogy ha valaki meghal, akkor az wipe-hoz vezet, mert felborulnak a rotációk/szerepek, hatalmas overgear kell ahhoz, hogy 1-2 ember hiányát kezelni lehessen, ezért nem is lesz a mythic sohasem flex, mert magát a mechanizmust, a debuffok és azok mechanizmusok általi leszedésének rendszerébe (Gorefiend, vagy Zakuum pl.) zavarna bele.

(#65297) Zedz


Zedz
addikt

Sziasztok,

Elkezdtem kicsit foglalkozni az alt warriorommal, és abban kérném a tanácsotokat, hogy melyik talenten érdemes most pvp-zni? Arms, Fury, esetleg Prort? :DDD

(#65298) DrGonzo22 válasza Zedz (#65297) üzenetére


DrGonzo22
őstag

PvP-ről semmi tapasztalatom, de a laddert érdemes megnézni: [link]

(#65299) Zedz válasza DrGonzo22 (#65298) üzenetére


Zedz
addikt

Úgy néz ki jó lesz az Arms. :R

(#65300) thomeef válasza DrGonzo22 (#65298) üzenetére


thomeef
őstag

Arms-al sosem lehet mellényúlni, mióta wow van, az arms warri top pvp-n:)

"A férfi abban különbözik a fiútól, hogy egy nagyságrenddel drágábbak a játékai."

Útvonal

Fórumok  »  PC játékok  »  WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=- (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.