Hirdetés

2024. május 1., szerda

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2016-03-18 13:02:18

LOGOUT.hu

Windows 10 Mobile (Windows Phone) felhasználók szakmai topikja. Off és warez tilos!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#96451) kpal válasza Joker88 (#96366) üzenetére


kpal
veterán

Én letöltöttem de nem lehet telepíteni,kiírja hogy keresem meg a becsomagolt fájlt . És W10-es laptopról van szó.

(#96452) zolee001 válasza kpal (#96451) üzenetére


zolee001
őstag

A zip-et kicsomagolod egy mappába majd rákatt az "otcupdater.exere,nem kell telepiteni csak elinditani

(#96453) ZsoltG60


ZsoltG60
aktív tag

Üdv. Csinálnék egy HR-t a telón, és csak a névjegyeket tenném vissza, a telepített appokat kihagynám és egyesével raknám vissza ami kell.
Mit és hol kell beállítani hogy a store-ból ne töltse le a programokat ha megadom a microsoft fiókomat ? :F

Lumia 950XL

(#96454) PuMbA válasza ΞΔGLΞ (#96450) üzenetére


PuMbA
titán

8.1-en már nem lehet netezni, olyan elavult a böngésző az összes weblaphoz. Szétesnek a weblapok vagy semmi sem jelenik meg. Szülőm 640-esén jól működik a 10-es és netezni, hívni, levelezni, GPS-ezni lehet vele simán.

[ Szerkesztve ]

(#96455) zsoltzsolt válasza ZsoltG60 (#96453) üzenetére


zsoltzsolt
addikt

A Store-n belül van erre beállítás. Automatikus frissítés kikapcsolása vagy ilyesmi.
De ezt mintha még a HR folyamán, valahol a folyamat elején is ki lehet lőni.

[ Szerkesztve ]

(#96456) schlaci


schlaci
csendes tag

Első okostelefonomként vettem egy 650-est, használtan. Azért ilyent, mivel minden eszközöm Windowsos. Értesítő LED nincs ugyan rajta, de van szerencsére gyorsnézeti képernyő, amire ki lehet tenni az értesítéseket. De kültéri világosságnál olvashatatlanul halványan látni a gyorsnézeti képernyő feliratait. A lakásban pl. tökéletesen működik. Mitől lehet ez?
Az akku töltöttségét nem tudom kitenni a gyorsnézeti képernyőre, pláne nem nagy méretben. Rengeteg alkalmazást letöltöttem ehhez, de egyik sem segített. (Pl. a 2017-es Samsung A3 tudja ezt, igaz, hogy csak apró számokkal, amit szemüveg nélkül nem tudok elolvasni.) Vajon lehetetlen olyan telefont venni, amelyen folyamatosan (!) látható nagy méretben az akku töltöttsége?

(#96457) PuMbA válasza schlaci (#96456) üzenetére


PuMbA
titán

"De kültéri világosságnál olvashatatlanul halványan látni a gyorsnézeti képernyő feliratait. A lakásban pl. tökéletesen működik. Mitől lehet ez?"

Mert akkor gyorsan merülne az akku :)

"Vajon lehetetlen olyan telefont venni, amelyen folyamatosan (!) látható nagy méretben az akku töltöttsége?"

A gyártók egyáltalán nem tartják ezt fontosnak, ugyanis ha naponta ránézel 2 vagy 3-szor a telefonodra, akkor látod, hogy épp milyen töltöttsége az akkunak és eldöntheted, hogy kell-e tölteni vagy nem a nap folyamán :)

[ Szerkesztve ]

(#96458) schlaci válasza PuMbA (#96457) üzenetére


schlaci
csendes tag

Köszönöm a választ. Kb. azt írtad, amit sejtettem.
De kérdem én: vajon mért csináltak gyorsnézeti képernyőt, ha be kell mennem a szobába, ha látni is akarok rajta valamit? (Ne vakító napsütésre gondolj, hanem kinti árnyékra.) Akkor inkább ne csináltak volna semmit, mint ahogy a többi gyártó zöme nem is alkalmazza. Meg fogom nézni, hogy a drágább Samsungokon is olvashatatlanná válnak-e a feliratok, ha kimennek velük a szabadba? (Always On Display funkció). Ha az értesítő LED-et lehagyták, akkor kötelessége lett volna a Microsoftnak, hogy helyette valami használhatót találjon ki.
Mindenhol az egy-két naponta töltendő akkukra panaszkodnak, akár milyen típusról is legyen szó. Ha ilyen körülmények között az akku közel kerül a teljes kimerüléshez, akkor legtöbbször már késő kapkodni, igen gyorsan az az állapot be is áll. Főleg, ha használt, két éves az akku. Az eddigi hagyományos telefonjaim 7-10 napig elmentek egy-egy töltéssel (keveset telefonálok). Ha azoknál bejelzett a LED, hogy tölteni kéne, még mindig volt bennük jó darabig szufla.
Ebből azt akarom kihozni, hogy egy okos telefonnál a legfontosabb paraméter, amit folyamatosan, mindenféle matatás (koppintás, húzás, érintés) nélkül látni kell, az az akku töltöttsége. Sajnálom, ha erre a gyártók zöme még nem jött rá.
Megjegyzem, hogy a Microsoft telefon az akku töltöttséget százalékban nem képes kiírni. Pedig az ikon a százalékot nem helyettesíti.
Az offline túranavigáció problémáit már nem is említem, pedig elsősorban azért lett megvéve a telefon.
Az lesz ennek a vége, hogy vagy visszaállok a hagyományos telefonra, vagy veszek egy 2017-es Samsung A5-öt. A 10-ezer FT-os vételárat pedig elkárolom. Tanulópénznek nem is volt olyan sok.

(#96459) zoger válasza schlaci (#96458) üzenetére


zoger
tag

Volt 650-es telefonom, s úgy rémlik kimondottan jó kijelzője volt. Nem lehet, hogy ki van kapcsolva az automatikus fényerőszabályzás?

(#96460) egykori válasza schlaci (#96458) üzenetére


egykori
őstag

Nem tudom, megnyugtat-e, de a nejem 650-esén és az én 950-esemen sem lehet látni napfényben semmit a gyorsnézeti képernyőn. Viszont ha bekapcsolod vagy kétszer koppintasz, akkor már igen. Gondolom, nem az a problémád, hogy bekapcsolva látsz-e valamit, de azért egy gombnyomásra mégiscsak megtudod nézni napsütésben amit akarsz (időt, akksit, értesítéseket stb.).
A napfényre való érzékenységet két helyen lehet állítgatni:
Beállítások / Rendszer / Megjelenítőeszköz és a
Beállítások / Extrák / Színprofil

[ Szerkesztve ]

(#96461) Vegha


Vegha
senior tag

Valószínűleg az áprilisi W10 update kigyilkolta a notebookról a telefon felismerhetőségét. Hogyan lehetne ezt visszakovácsolni szerintetek ? Csak nálam jelentkezik ez a probléma ? Akárhányszor és akárhogy próbálom csatlakoztatni, nem a telefont nem látja.

szerk
Megoldódott a 170. csatlakoztatásra, bár a telefon meghajtóinak tartalmából semmi sem látszik, szóval ugyanott vagyok ahol a part szakad.

[ Szerkesztve ]

(#96462) schlaci


schlaci
csendes tag

Összeállt a kép: nem az én telefonom a hibás. A 650-est úgy konstruálták, hogy a gyorsnézeti képernyő fényerejét nem lehet befolyásolni. Az automata fényérzékelő ennél a képernyőnél nem működik, de az sem segít, ha az automata fényérzékelőt kikapcsolom, és a fényerőt maximumra állítom. Azt be lehet állítani, hogy éjjel piros, kék vagy zöld legyen a betűk színe ne pedig fehér, hogy kevésbé zavarjon éjjel a fény. De hogy nappal, mindenféle fényviszonyok között olvashatók legyenek a feliratok, azt képtelenek voltak megcsinálni.
Látom, nehezen tudom megértetni, hogy mért ragaszkodom ahhoz, hogy bármiféle matatás nélkül, csak rápillantva a képernyőre, lássam az órát, a beérkezett üzenetekre, e-mailokra, a nem fogadott hívásokra utaló jelzést, és az akku töltöttségét. És mindezt akkora méretben, hogy olvasó szemüvegre ne legyen szükség. Rengeteg olyan tevékenység van, amikor pl. koszos, ragacsos, stb. az ember keze, vagy a körülötte lévő tér alkalmatlan a telefon tárolására, de 5 m-rel odébb, vagy pl. egy szomszédos helyiségben már le lehet tenni a telefont pl. egy asztalra. Ha ilyenkor oda menne időnként a telefonjához az ember, akkor rápillantva is látná, hogy miképp állnak a dolgai. Aztán ha szünet van a munkában, megmosná a kezét, és tudná intézni a telefonon a továbbiakat.

(#96463) Vegha válasza schlaci (#96462) üzenetére


Vegha
senior tag

Az emberek 90%-a hasznosnak találná ezt a funkciót, ezért a gyártók inkább az arcalapú azonosítást fejlesztik, meg a dupla-tripla kamerát és a csacsifejes szmájlik küldözgetését. Gondolj bele hol tartanánk, ha a valós igényekre feküdnének rá !

(#96464) Francia91 válasza Vegha (#96461) üzenetére


Francia91
veterán

Napi szinten csatlakoztatom a 950-est a laptopra (Windows 7 Professional x64), sosem volt olyan, hogy ne ismerte volna fel, a fájlböngészés is jó mindig

"Nincsenek példaképeim. A munkát, az elkötelezettséget és a versengést csodálom." /Ayrton Senna/

(#96465) schlaci


schlaci
csendes tag

Én is jártam így. Kiderült, hogy a csatlakozó kábelom ment tönkre. A töltés a laptopról ment - ez, ami sokáig félre vezetett - , de az adatátvitel nem. Megszakadhatott egy szál a kábelben.

(#96466) ftc


ftc
nagyúr

Volt már vkinek olyan, hogy hívás vagy tárcsázás alatt mintha ufoul(érthetetlenül) beszelnének?

Sajnos sokszori jelenség már..

(#96467) zsoltzsolt válasza ftc (#96466) üzenetére


zsoltzsolt
addikt

Lehet Pataki Attila hívott 😁

(#96468) Cane válasza ftc (#96466) üzenetére


Cane
őstag

Olyan volt már, hogy a reggeli ébresztődallam repedtfazék hanggá változott, majd újraindítás után jó lett.

▫■ Ω Sēctσr - Γhē lαsτ lιηē σf dēfēηsē ▪□

(#96469) ΞΔGLΞ válasza Cane (#96468) üzenetére


ΞΔGLΞ
nagyúr

Nálam épp ezen a héten volt (most, hogy olvaslak), mondtam is magamnak...
Na a 950 XL hangszorójának annyi, recsegett, ropogott, de amikor elindítottam egy zenét, akkor meg frankón tiszta volt. Aztán utána már ez az ébresztési hang is megjavult. Tehát, ébresztőórának is még jó a winfos...

(#96470) egykori válasza Hínár929 (#96414) üzenetére


egykori
őstag

Itt is volt érdeklődés, így ide is beteszem: ma (kb. 2 hónap óta) sikerült végre frissülnie a BKK Futárnak!

(#96471) ftc válasza Cane (#96468) üzenetére


ftc
nagyúr

Aha,

szóval ha újraindítás után is néha néha bejön ez a fura hang akkor haldoklik az elektronika...

Sokszor call drop jelenség van..Kereshetem ay utódjád...céges almával nem vagzok kibékülve

(#96472) Ludovicus válasza ftc (#96471) üzenetére


Ludovicus
aktív tag

Feleségem 650-ese kb. 1 hónapja sokszor torzította a hangot hívás közben, majd meg is szakadt a hívás, időnként elérhetetlen volt. Kb. egy hete elkezdett magától újraindulni naponta többször is a telefon és most már egyáltalán nem kapcsol kapcsol be, a töltést sem érzékeli. A példánkból kiindulva a híváseldobálás nem túl biztató jelenség...

(#96473) Cane válasza ftc (#96471) üzenetére


Cane
őstag

Nem hinném hogy az elektronika haldoklik. Inkább valamilyen szoftveres gebasz lehet, app összeakadás, stb. Viszont az aktuális új build eléggé meríti az akksit.

▫■ Ω Sēctσr - Γhē lαsτ lιηē σf dēfēηsē ▪□

(#96474) ftc válasza Cane (#96473) üzenetére


ftc
nagyúr

Ez van rajta:

10.0.15063.1155

(#96475) betegphiu


betegphiu
senior tag

Sziasztok.
Két napja döglött a Facebook beta és a Messenger beta élőcsempe. sőt a messenger nem is jelez üzenet esetén.Már újratelepítettem mind a kettőt, de gatya.
Valaki jár hasonló cipőben ?
(L950)

(#96476) Spet válasza betegphiu (#96475) üzenetére


Spet
addikt

Messenger-nek kell egy kis idő nálam, míg bedobja a jelzést, de működik.

Facebook-ot meg az Edge-ből használom, ott nincs panasz rá.

Eladó Seiko 7016-5000 Seiko Monaco

(#96477) betegphiu válasza Spet (#96476) üzenetére


betegphiu
senior tag

messenger-t ha megnyitom,első indulásra lassú,de utána ha a háttérben hagyom,akkor működött és azonnal jött minden. most két napja satu..

(#96478) Cane


Cane
őstag

Eredeti microsoft akksit vagy minőségi utángyártottat tud valaki ajánlani?

▫■ Ω Sēctσr - Γhē lαsτ lιηē σf dēfēηsē ▪□

(#96479) Spet válasza Cane (#96478) üzenetére


Spet
addikt

Ebay/Ali, eladói/vásárlói visszajelzések alapján leszűrve.

Eladó Seiko 7016-5000 Seiko Monaco

(#96480) Cane válasza Spet (#96479) üzenetére


Cane
őstag

Már napok óta nézem ezeket az oldalakat de nem tűnnek "hitelesnek" a kommentek. Olyan fizetett, techno-analfabéta hozzászólásokkal találkoztam amelyek csak ritkán utalnak az üzemidőre. Sok hülye már azt is 5 csillagra értékeli, ha megkapta a terméket.
Egyet rendeltem itthon de a negyedét sem tudja a gyárinak, pedig szinte megszólalásig hasonló de vannak apró eltérések.

▫■ Ω Sēctσr - Γhē lαsτ lιηē σf dēfēηsē ▪□

(#96481) Spet válasza Cane (#96480) üzenetére


Spet
addikt

Hát ha találsz nem stock fotóval hirdetett példányt, akkor már tudsz viszonyítási alapot tenni.

Úgy azt is hozzá kell tenni, hogy már kereskedelmi forgalomban nem kaphatóak a telefonok, így az alkatrész ellátottságuk is csökken, maradnak az után gyártottak.

Mihez keresnél egyébként?

Eladó Seiko 7016-5000 Seiko Monaco

(#96482) NGC


NGC
tag

"Tisztelt Ügyfelünk!

Ezúton tájékoztatjuk, hogy az OTP Bank Nyrt. 2018. szeptember 1-jével megszünteti az OTP SmartBank szolgáltatás igénybevételi lehetőségét a Windows Phone és Windows 10 Mobile rendszerű készülékeken. Ettől az időponttól szolgáltatásra történő regisztráció és a belépés lehetősége megszűnik az érintett készülékeken.

Windows rendszerű készülékek esetében a továbbiakban az OTPdirekt internetes szolgáltatás mobil böngészőn keresztüli használatát javasoljuk." :((( :((( :((( :W

(#96483) egykori válasza NGC (#96482) üzenetére


egykori
őstag

Ez a jövő zenéje - avagy a platform kivéreztetésének - útja.

(#96484) Cane válasza Spet (#96481) üzenetére


Cane
őstag

950x
640xl

[ Szerkesztve ]

▫■ Ω Sēctσr - Γhē lαsτ lιηē σf dēfēηsē ▪□

(#96485) ΞΔGLΞ válasza egykori (#96483) üzenetére


ΞΔGLΞ
nagyúr

Nem tudom milyen jövőről beszélsz/írsz, de már rég ki van véreztetve, ha azt vesszük alapul, hogy okostelefonként kellene működnie, amire régóta alkalmatlan, pl a 950 xl, amiért volt pofájuk elkérni 2015 novemberben 300 ezret az edigital-ban. A mai értéke meg, pontosan...nulla.

(#96486) Spet válasza Cane (#96484) üzenetére


Spet
addikt

Német linkek nem hiszem, hogy elrugaszkodott árakon:

640xl
950xl

Állítólag Eu-ból szállítják (az van megjelölve), illetve ugye van Ebay védettség, ha hamis.

Eladó Seiko 7016-5000 Seiko Monaco

(#96487) egykori válasza ΞΔGLΞ (#96485) üzenetére


egykori
őstag

Igen, tudom, visszalapozhatnánk és valóban temetted másokkal együtt már jó régen. És azt is elismerem, sőt teljesen egyet értünk, hogy átverésnek is felfogható az MS viselkedése a telefonok területén. (Miért kellett a Nokiától elvenni, aztán az árokba hajítani?) De sajnos ez van.

Csakhogy nekem is és a családban mindenkinek működik még a windowsos telefon, persze vannak, illetve szaporodnak az ilyen-olyan panaszok. Éppen tegnap volt nálunk a lányom, és rendbe kellett egy kicsit pofozni a 640-esét. Amikor megcsináltam neki, megkérdeztem: akkor keressünk új telefont? A válasz: ne, ezt az évet még ki akarom vele húzni.

(#96488) domojko válasza Cane (#96484) üzenetére


domojko
senior tag

(#96489) ΞΔGLΞ válasza egykori (#96487) üzenetére


ΞΔGLΞ
nagyúr

Fateromnál és másnál is működik a winfos, de ők semmi másra nem használják, mint telefonálásra. A csempe miatt viszont jól átlátható nekik, talán azért nem hajították még el.
De itt okos telefonról beszélünk, márpedig ahhoz semmi köze. Lassan mindent csak az elbaxott explorer-ben lehet(ne) intézni, de konkrétan 10-ből vagy nyolcszor megdöglik, pl, ha épp a PP felületére akarok belépni vele, pedig az az oldal nagyon frankón meg van csinálva, még a leggagyibb telefonoknak sem kerül erőfeszítésébe, mert Elon "bandájában" nem hülyék ülnek, hanem valóban agytrösztök, akik értenek is ahhoz, mi kell az embereknek.
De sajnos az IE még ott is gyakran elvérzik, ezért már tényleg semmi másra nem jó, mint telefonálni, fényképezni, GPS, SMS..A 640 már a térképpel is hadakozik, egyszerűen kevés és teljesen elavult a hardvere ahhoz, de ez a két flagship-ről is elmondható. Mára ténylegesen elavultak, a 950-ben a 808-as snapi, konkrétan annyira rossz konstrukció volt már akkor is, mikor kikerült, hogy hűtőbe kellett tenni, ha pl dokkra csatlakoztattad, de bármi másban is ahol a 950xl még hideg volt, az már érezhetően meleg, vagyis mára 90%-ban ezeknek a készülékek aksiját totálisan kinyírta.
A 950XL-ben viszont a 810 elég jó lett, kevesebbet is fogyaszt, erősebb vagy 30%-al, dokkra inkább ez volt alkalmas ezért ezek aksik még mindig jól bírják.
Nekem, pl elég jól bírja az aksija mindig.
Az okokat meg tudjuk,az MS gennyesre keresi magát havonta IOS és DROID-ra való fejlesztésekkel és programokkal, amiket nagyon igényesen meg is csinálnak. Bárki ezt csinálta volna a helyükben, te sem és senki más nem foglalkoznál azzal, ami csak kolonc a nyakadon és veszteséget termel.
Csak arra lennék kíváncsi, hogy vajon ezt mikor döntötték el? A tippem, 2016 nyara, tehát sok-sok millió embert átb...tak simán, hiszen mindent előre megterveztek, hogyan kell szép csendben lerugdosni az ebereket a rendszerről, hogy abból ne legyen brutális népharag...

(#96490) egykori válasza ΞΔGLΞ (#96489) üzenetére


egykori
őstag

Igen, emlékszem, hogy több olyan app, illetve rendszer gond volt, ami neked nagyon fájt (de arra is emlékszem, amikor egy ideig tényleg elfogadhatóan működött a 950). Részemről még mindig rendben van a telefon. Azok az applikációk, amiket egyszer kérésedre felsoroltam, meg azon kívül is van néhány, tényleg megfelelően működnek.

Tavaly teljesen kiléptem a Facebookból, így az sem érint, és így a Messenger nyűgje is kiiktatódott. Helyette a Whatsapp teljesen jó. A nemrég említett OTP nem érint, és azért írtam, hogy a lassú kivéreztetés útján vagyunk, mert mindent egyszerre nem fognak leállítani. Ahogy írtad is: "mindent előre megterveztek, hogyan kell szép csendben lerugdosni az ebereket a rendszerről, hogy abból ne legyen brutális népharag".

A 640-esen annyira kevésnek tűnik a 8GB RAM, hogy erősen sakkozni kellett tegnap a júniusi frissítés telepítése miatt, ugyanis elfogyott neki a hely.

(#96491) NGC válasza ΞΔGLΞ (#96489) üzenetére


NGC
tag

Szia

Neked jobb rálátásod van az az androidos telefonokra. Tudnál erre ajánlani valamit?

(#96492) ΞΔGLΞ válasza NGC (#96491) üzenetére


ΞΔGLΞ
nagyúr

Szia!

A leírásban lévő kitételek csak a mesében vannak manapság... :) és...

Olyan, hogy kivehető aksist már sem fogsz már találni, ami tényleg frankó. De nem írtál keretet, hogy mégis mennyi az annyi, amit rászánsz. Ha ez 100 ezer alatt, akkor egyértelműen Xiaomi Redmi Note 5. Hát basszus elképesztő az a készülék 65 ezer körül és a 4000-es aksi magáért beszél. Itt is különösen ajánlottat kapott.
Ha több a keret, akkor 150 ezer körül már talán van Huawei mate 10 pro szintén 4000-es aksival, brutál üzemidővel és villámgyors rendszerrel, és mostanában többet rá se nézel más telefonra.
Xarrá gyalázza az S9+ telómat, hogy csessze meg a Samsung! Amióta megvan, alig használom a samu-t, még egyszer, az s9+t leveri rendszer sebességben, csak néha játék betöltésnél van egy hangyapöcsnyi előnye, de én nem játszom. fotóban mind a kettő király, a huawei képei nekem jobban bejön. Hangzásban (fülessel) a samuban jobb a dac, de nem egetverő a különbség...
Ha kérdés van, inkább írj privátba. :R

[ Szerkesztve ]

(#96493) ΞΔGLΞ válasza egykori (#96490) üzenetére


ΞΔGLΞ
nagyúr

Tavaly teljesen kiléptem a Facebookból,

Nekem sem hiányzik, de ahol nincs FB-ra normális app, vagy csesznek rá évek óta, az a rendszer ott megdöglött. Ez van...

(#96494) Cane


Cane
őstag

Spet, domojko köszi!

▫■ Ω Sēctσr - Γhē lαsτ lιηē σf dēfēηsē ▪□

(#96495) Pug


Pug
veterán

Tiszteletem!

Nagy kerdes, apos orokolt egy 930as lumiat, hogy a rakos herebe tudom a gmailes telefonszamokat elovarazsolni ezen a hanyas OS-en?

Csak 2 oraja szopok vele kb minden leiras alapjan ohne sikerrel.... :W

(#96496) turbulencia8 válasza Pug (#96495) üzenetére


turbulencia8
őstag

A miskolci egyetemen "Jo szerencset!" a hagyomanyos koszontes.

(#96497) zolee001


zolee001
őstag

Üdvözlet

Következö probléma adodott 950 XL teloval,amikor pl edge böngészö (vagy bármi amihez billentyüzet kell) és felugrik a billentyüzet nem tollja fel ebben az esetben a cimsort valamint a vizuális hatásán is látszik,hogy valami hiba adodott.
Esetleg vkinek vmi ötlet a reseten kivül akadna e?
Köszönettel
KEP

[ Szerkesztve ]

(#96498) NGC válasza zolee001 (#96497) üzenetére


NGC
tag

Húzd le a billentyűzetet a telefon aljáig (Space gomb hosszan nyomva tart, így mozgatható)

(#96499) scyllarus válasza Pug (#96495) üzenetére


scyllarus
veterán

Én annak idején úgy csináltam, hogy új MS fiókot hoztam létre, ahol gmailes címet adtam meg.
Tökéletesen működött 8.1-en és 10-en is.

"Nem biztos, hogy mindig tisztán látjuk, de Istennek terve van velünk. - Igen, tudom. De miért hiszi mindenki, hogy ez a terv jó?" Lucifer - A Priest Walks Into a Bar

(#96500) Pug válasza scyllarus (#96499) üzenetére


Pug
veterán

Ezer hála mester! :R

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.