Hirdetés
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- GoodSpeed: Ma a Samsung Galaxy S24 FE-re is megérkezett az Android 15-ön alapuló One UI 7.0
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bugarov
aktív tag
válasz
ricsiv92 #7490 üzenetére
Látom már döntöttetek, de azért csak leírom az én ajánlásaimat:
Egymás ellen játszós kifejezetten két személyes:
* Undaunted széria, ha a 2. vh-s téma bejön (illetve a legújabb részt sci-fi környezetbe helyezték) Mondjuk minik alapból nincsenek benne (mivel mini fanatic vagyok én is, ezért én több hónapos kemény munkával megoldottam, hogy legyen
).
* Fantasy környezetben a Claustrophobia, ebben vannak minik isCoop-ból nagyobb a választék, mert szinte mindet lehet ketten is játszani:
* nekem most ebben egy régebbi játék a kedvencem, a Carnival Zombie (szintén minikkel)
* a másik amivel mostanában játszottam és tetszett a Defenders of the Wild (figurás de nem minis, cuki állatokkal).
* Nemesis-hez hasonló alienes : Aliens - Another Glorious Days in the Corps (minikkel).
* valamelyik Zombicide (temérdek minivel)
* Andor legendái (alapból ez se minis, de könnyen minisíthető) - ez inkább euró, mert nem a hentelés a lényeg, nagyon kell sakkozni a lépésekkel, hogy az ember beleférjen az időbeAnnyira egyik se komplex, mint a Nemesis, és olcsóbbak is.
-
ricsiv92
tag
válasz
Tristis #7489 üzenetére
Végül 2 játékot szerzünk be a mostani etapban, mint "mélyebb víz":
- Páromnak sok jó gyerekkori emléke van a Ravensburger Labyrinth játékkal, ezért a Disney gonosztevős változatot megvettük.
- Illetve az MD2-t megrendeltük.
Igen, azt valóban elfelejtettem megemlíteni, hogy részemről jobban prefereált a miniatűrös játék, mert bár a társas témában kevésbé vagyok otthon, de a Games Workshop 40k univerzumát szeretem és miniket is festek, így plusz élményt adna a saját festéseimmel/festéseinkkel játszani. -
Tristis
őstag
válasz
ricsiv92 #7484 üzenetére
Massive Darkness 2 nem jó játék, mert repetitív, mint a dög és egy idő után túl fogod fejlődni a gépi ellenfeleket és semmi örömet nem fog okozni.
Látom ti ilyen figurás emberek vagytok. Ebben az esetben viszont én arrébb is állok, nem én vagyok az emberetek, aki tanácsot fog adni, engem nem érdekel, hogy egy játék különösképpen hogy néz ki, a figurás játékok nagy része meg egy túlgyártott, alultesztelt fos.... főleg az utóbbi években.
Egyébként sokan szeretik az Ankh-ot ketten (én nem szerettem benne semmit, elraktuk a játék fele után és eladtam). -
Frod
addikt
válasz
ricsiv92 #7477 üzenetére
BoardGameGeek-en (BGG) bármelyik játék adatlapjára (pl itt a Nemesis-é) ha ránézel, akkor a borítóképtől jobbra ott találod a közösség által megszavazott adatokat, hogy hány játékossal jó/legjobb/kerülendő egy játék (katt és előjön a tábla). Mivel ezen az oldalon azért olyanok szavaznak, akik benne vannak a hobbiban, így relevánsnak vehetőek ezek a számok.
#7484 ricsiv92
MD2 coop, így megoldható, hogy mindketten (vagy csak az egyikőtök) +1 karaktert kezel, így tudtok 3-4 karaktert irányítva is játszani. -
Tony21
tag
válasz
noPublicFG #7482 üzenetére
Köszi szépen az infót!
-
-
lanszelot
addikt
Hello,
Társasjáték, kártya, vagy ilyesmit keresnék, amiben fejtörőket kell megoldani.
Mint pl mi az ami reggel 4 lábon jár, délben 2 lábon, este 3 lábon.
Ezt az ismert fejtörőt azért irtam hogy mikyen fejtörőre gondolok.
Létezik valami ilyesmi? Felnőtteknek kell, nehéz legyen. -
Tristis
őstag
válasz
ricsiv92 #7477 üzenetére
Competitive: Grand Austria Hotel, Concordia + Corsica vagy Creta térkép, Brass Lancashire, Gaia Project, Keyflower + Merchants, Kanban illetve Hallertau-Oranienburger Kanal-Agricola-Fields of Arle-ból valamelyik, mondjuk a Le Havre
Vannak még ilyen kötélhúzós játékok, de azokat én nem fogom ajánlani, ugyanúgy ahogy az Ark-Terraformálós-Vízalattit sem. Wargame-eket se fogok ajánlani, mert nekem nem váltak be, meg olyan játékot sem, amit tovább tart felrakni, mint játszani (Odin, Voidfall stb.). És túl nehezet sem, mint a Pamir 2ed.
Coop: Spirit Island, Robinson Crusoe, Oroszlánfalka
Ezek így sorban is vannak kb. A Grand Austria zseniális. -
citkar
addikt
válasz
ricsiv92 #7477 üzenetére
Ketten sok játék nem működik elég jól, a Nemesishez is minimum 3 a javasolt 4-től még jobb. Ettől függetlenül előfordul, hogy mi is ketten játszunk vmit, ami többen jobb, de hát így se rossz. Érdemes kipróbálni két személlyel, hogy dönthess.
Továbbá vannak kifejezetten két személyes társasok, ha nem is annyira komplex, mint a Nemesis, de érdemes nézelődni.
Vannak kaland(osabb) játékok, történet orientáltak, ott sokszor nem probléma (akár előny) a kevés játékos. -
ricsiv92
tag
Sziasztok!
Arra gondoltunk párommal, hogy veszünk magunknak egy komplexebb társast. A Nemesist játszottunk már négyesben és nagyon tetszett, de nem tudom, hogy ketten mennyire jó? Sok játékot néztünk már és nehéz dönteni ilyen értékű játéknál. -
Tony21
tag
Akinek van Mayday prémium vagy Sleeve Kings prémium 59x92mm méretű kártyavédője, megtenné, hogy megnézi beleférne-e 60mm széles kártya?
-
Tristis
őstag
válasz
Bullitz #7474 üzenetére
Tudod ez ilyen tudja fene, mert szerintem a 0 interakciójával meg pont, hogy borzasztóan túlértékelt, saját városodba szöszmöszölős multisolitaire.... Szóval hosszú, vontatott és unalmas, azt se tudtam mit csinál a másik kb. 4 játékossal. A Mars jobb (célok hajszolása sokkal "igazibb", díjak alapítása is nagyon fontos!)
Ízlések és pofonok. -
Bullitz
aktív tag
válasz
Csupati69 #7471 üzenetére
Nekünk is hasonló a helyzet mert gyerek mellett nem sok idő es energia van a 'nagy' játékainkra pedig azokat szeretjük igazan. Viszont ha kicsit tobb időtök van akkor sokszor hasznaltan 12 körül kifoghato a Viz alatti varosok. Evekig kerultem mert hogy 'olyan mint a TM' de ennel nem is allhatna messzebb a valosag. Talan az egyik legalulertekeltebb jatek de min. 1.5 ora szerintem ketten is ha gyorsak vagytok.
-
Csupati69
csendes újonc
Köszi Nektek ! Aki még majd tud, írjon, ne tartsa magában
Csekkolom mindet.
-
Tristis
őstag
válasz
Csupati69 #7468 üzenetére
Luxor megvan, de csak azért, hogy a gyerekeknek majd legyen egy ilyen klasszikus lépegetős cucc (minst a Sajtra szállás pl. de a Luxor szerintem jobb talán).
Mille Fiori (+ esetleg a kieg) sem egy rossz ha kifogod 10 körül. És az nagyon csinos is.
Nyugati királyság várgrófjai (3 fővel zseni), Nyugati királyság építőmesterei + kézművesek kieg (4-6 fővel), Crystal Palace (hidden dzsem, jó agyégetős)Azt hiszem kifogytam.
-
Csupati69
csendes újonc
válasz
Tristis #7467 üzenetére
Főleg euro-ra gondoltam csak és szerintem a Fehér Várkastély már pont egy határeset nehézségben, igazad van, de ezzel már játszottam, tetszett is és ilyen és hasonló társasokat keresek 10k alatt. Mert sokszor észrevettem már, hogy nem a csili-vili 20k+ társasok a jók NEKEM, hanem a mechanika számomra az, ami sokat nyom a latban. Sakkozni nagyon szeretek, fiatalon mesterjelölt szintet tudtam hozni belőle. De ott SEMMI szerencse nincs, ezért keresek olyan euro játékokat, amikben azért van KIS szerencse is, de sokat lehessen benne kombinálni, kombózni. Jöhetnek még címek és köszönöm Neked is Tristis a választ. A könnyedebbek közé sorolnám a Luxor-t, bár neten már játszottam is azzal ( BGA-n) és jó pontszámot nem könnyű azzal sem csinálni. ( úgy láttam, hogy 150 pont felett 2 játékossal már jónak mondható ) A szabályrendszere elég egyszerű. Viszont be kell vezetni hozzá 1-2 házi szabályt a "kézmenedzsment" részéhez ( alapjáték ) és nagyon ötletes játéknak tartom akkor már "élőben" is. Ezért is szeretném beszerezni. Az új ára 17.950 Ft, annyit viszont számomra már nem ér.
-
Tristis
őstag
válasz
Csupati69 #7466 üzenetére
Először is, pl. nálam nem csak euro meg ameri van, hanem absztrakt kategória, story telling meg minden egyéb, szóval nem tudom milyen rendszerben gondolkodunk. Pl. a Fehér Várkastély szabályrendszere könnyű?!
Mindegy: Arkadia, Renature, Egizia (Shifting of sands), Whistle Mountain, Small Samura Empire, El Grande (régi kiadás) -
Csupati69
csendes újonc
Aki tud, soroljon fel légyszi olyan társasokból minél többet, ami : euro típusú, relative könnyű a szabályrendszere, de nehéz benne jónak lenni, sok lehetőség van benne és 10.000 Ft alatti árkategória. Akár használtban is ér az ár pl. a társasjátékok.com oldalról : én pl. ezt tudom ide betenni : A fehér várkastély : 7500 Ft bapedo TJK.com, vagy A vörös katedrális 6000 Ft TJK.com szephegyiz. Ha van itt valakinek használtan Luxor (templom, kalandorok, kincsek Rudiger Dorn ), akkor adhatna egy ajánlatot rá. Köszönöm.
-
RangerFox
veterán
Köszi szépen mindkettőtöknek! A Metagames oldalát nem ismertem még, köszi a tanácsot!
-
RangerFox
veterán
A gamerna.hu oldalt ismeri valaki? Szeretnék belevágni a Final Girlbe, és itt találtam jó áron starter packet és kiegészítőket.
-
Dr.NX
addikt
Century Big Box Spiele Offensive-ről harmadáron, 25 EUR.
MZS közös rendelősben is be lehet szállni. -
attiati
veterán
Endeavor -ról mi a véleményetek?
Féláron van reflex shopban. -
Bugarov
aktív tag
Nem is hittem volna hogy ilyen sokan ismeritek es kedvelitek a Sub Terra-t.
Pedig nem lehet valami elterjedt mert évek óta próbálok beszerezni belőle egy példányt, sikertelenül (sajnos csak a PnP verzioban van meg).
Hogy a Camel Up hoz is hozzászóljak: szerintem zseniális több év után kb egy honapja ujra előkerült (megfogadtam h minden hétvégén előveszünk egy régi játékot egx menetre) es tök jól szórakoztunk.
-
goccer
aktív tag
válasz
noPublicFG #7445 üzenetére
Tipikus gateway játék, Ki nevet a végénhez ne hasonlítsuk már. Nem túl mély nyilván, de nyújt bőven lehetőséget egy kis taktikázásra.
-
-
Dr.NX
addikt
válasz
noPublicFG #7445 üzenetére
Pedig nagyon nem szerencsejáték.
-
Ha szabad hozzátennem, szerintem ezt a Camel Up-t nagyon túlértékelték. Egy kellemes, "ki nevet a végén" játék, se több, se kevesebb!
#7444 Bugarov
+1 a Sub Terra-ra! Nagyon átadja a hangulatot, és az ameri szerelmeseinek jó pár kellemes órát okoz! -
RangerFox
veterán
Köszi szépen az ajánlást mindenkinek, utána nézek mindnek!
Kartográfusok, Csak egy, Dixit már megvannak, esetleg még a Heat jutott eszembe közbe, ami nem annyira bonyolult és lehet 6-an is játszani.
-
goccer
aktív tag
Igazad van, pedig meg is néztem mindkét játéknál a társasjátékok.comot, hogy ad-e árat. De hiába írja ki félrevezető módon hogy X bolt árulja y áron, ha valójában sehol sincs készleten...
Szerk: annyi még hogy mindkét játék gyakorlatilag nyelv független szóval külföldi beszerzés is játszhat.
-
goccer
aktív tag
válasz
RangerFox #7431 üzenetére
Ritkán látom ajánlva, de itt pont illik a kritériumokhoz: Camel Up. Jól néz ki, 6 fő körül ideális, hasonló 1,5 körüli bgg súly, mint a 7 csoda építészek, a játékmenet pedig merőben eltérő. Esetleg még Captain Sonar, ez megint csak gyökeresen más stílusú játék, de súlyban közelebb a Szép új világhoz (2,2).
-
RangerFox
veterán
6 játékossal is játszható gateway játékot keresek szép asztalképpel. A 7 csoda Építészek jó választás lehet? Az alap 7 csoda azért nem opció, mert redundáns lenne Szép Új Világgal, ami nekem jobban bejött, csak az max 5 személyes. Esetleg valami más ajánlás a fenti kritériumra?
-
MZsoltee
veterán
válasz
brownus #7427 üzenetére
Pár mechanika:
Kockadobas
Laphuzas
Pakliepites
Munkás lehelyezés
Draftolas
Licit
Alkudozás
Titkos szerepek, celok
Egyáltalán verbális interakció, meggyőzés, manipulálásaEgy játékban konfrontáció mennyisége mélysége a kooperatív, közösen nyerünk játékoktól az egyik vagy másik játékos nyer és kegyetlenül konfrontalodo játékok között.
Szerencsefaktor (laphuzas dobás) jelenléte, vagy tisztán számolható játékok, ahol minden infó nyílt.
Ezeket a tulajdonságokat mindenki másképp tolerálja, szereti. Ezért ha a világ tetszik is, ha olyan helyzetbe hoz a játék, amit nem élvezel, akkor nem lesz jó élmény. De pl nálam a másik oldal kevésbé fontos. Az űr témájú játékok pl engem kevésbé érdekelnek, de a Dune főleg az utolsó,asszem felemelkedés pl tetszik. Nem vagyunk egyformák.
-
Mortein
tag
válasz
brownus #7427 üzenetére
Nemesis tipikusan olyan játék, aminek csak megfelelő társasággal érdemes nekiülni (tapasztalt, összeszokott). Nekem megvan a játék, játszottam vele már többször is, de nem az a játék, amit minden hétvégén elővennék de, ha szereted az Alien filmeket, akkor a hangulatot abszolút visszaadja. Viszont eléggé szerencsefüggő, ha ezen túl tudod tenni magad és nem zavar, hogy egyik bajból a másikba sétálsz, és mindig van valami, ami hátráltat, akkor elég szórakoztató tud lenni (ezért is írtam a megfelelő társaságot), pláne ha a végén mikor már a kapszulában ülsz megszólal a csapattársad, hogy nem is oda megy a hajó ahová gondolod (neki más volt a titkos küldetése), az mókás tud lenni
.
Aki elsőként esik ki átveheti az Alienek szerepét (van saját pakli ilyenkor). Ezt az opciót mi már nem használjuk, mert brutálisan erősek tudnak lenni az Alienek a megfelelő kézben és hírtelen a többi játékos menekülési esélye közel nullára csökken.Nem tudom mennyire vagy kezdő, mert kezdőknek egyik társast sem ajánlanám.
-
brownus
veterán
hello,
ezt tervezem megvenni, de eléggé eltérő véleményeket olvasok, hogy szevedés az egész!? (https://tarsasjatekok.com/tarsasjatek/nemesis-2017) NEMESIS / alien
tegnap játszottunk az aliennel (a cica van a kihajtható térképen), és imádtam, szerintem zseni, izgalmas. egyáltalán nem volt szenvedés, de g.ci szopatós igen
~50k, ezért kérdem...Te mit mondasz?
most nézem, vannak dune társasok is, baszics, nem is egy... azokat ki ismeri?
na, látom sokakat behúzott a dune - imperium
csekkolom azt is
-
NyxNyxNyx
addikt
Arcs egész jó áron Gamrunner-en. GRANGOL15 kupon kóddal 15% off az angol játékokból. Nem ismertem eddig a boltot.
-
Davebowman
senior tag
Sziasztok, tanács kellene PowerGrid-hez, hogy 2 fővel van-e valami olyan megoldás, hogy az utolsó kört ne fixen az utolsó játékos nyerje? Több fővel nem gond, de ketten kellene megoldani. Házi szabály is ér. Esetleg térképek ötlet? Köszi!
-
B1T3
addikt
válasz
RangerFox #7420 üzenetére
Én 5000-ért már gondolkodtam, hogy csak ki kéne próbálni, de 3750-ért már tényleg meglépem.
Én is azt hallom róla, hogy nem sikerült olyan jól, de annyira mélyelemzéseket senki nem ír róla, inkább mintha szájról szájra terjedne ez a vélemény.(A BGG-értékelés sem minden, de ott mégiscsak 7,1/10, szóval annyira vészes nem lehet.)
-
fausto
addikt
Az Egy szép új királyság meg 3750 Ft bizalomkártyával, online nem rendelhető, de készlet infó alapján sok áruházban van még.
-
ZsZso
Közösségépítő
Láttátok, hogy a Stella csak 5 rongy az Auchanban?
-
Dr.NX
addikt
Auchanban Bizalomkártyával -25% akció van.
Stella (Dixit) 5000 Ft pl. -
Sziasztok!
Az Etele plázában, Játéksziget kiárusítást tart a héten. Állítólag!
Még nem jártam arra, majd pénteken tudom személyesen is leellenőrizni! -
RangerFox
veterán
Filler kártyajátékkal szeretném bővíteni a gyűjteményem. Az alábbiak közül ki melyiket szereti/ajánlja? (Természetesen más ajánlást is szívesen veszek).
Scout
Odin
Skull
Faraway
Sea, Salt & Paper -
-
citkar
addikt
válasz
Tristis #7405 üzenetére
A nyugati királyság sorozat után a Dél Tigris vándorai nekem kifejezetten tetszett, a második rész (a bölcsei) kevésbé a zsákból történő kockahúzás miatt, de a harmadik részt keresem (Inventors of the South Tigris), jó áron lesz megveszem, jónak tűnik, továbbá mindegyik Dél Tigrishez csináltak kiegészítőt.
-
Tristis
őstag
Sziasztok!
Érdeklődnék heavy, medium-heavy euro-k (BGG 3,00+) közül kinek mi tetszett az elmúlt 1,5-2 évből?
Én őszintén megmondom a Beyond The Sun óta nem játszottam jó heavy euro-t (Phoenix New Horizon határeset, de mondjuk elegánsnak nem mondanám, így biztos kopni fog gyorsan). Most jött meg a Seti, kínomban vettem egy On Mars-t is (tényleg az utolsó Lacerda, már csak ez hiányzott a régi "nagyok" közül), és lecsaptam egy Civolution-ra is, bár látom, hogy egy kalap sz@r lesz... Shackleton Base is még talán-talán szimpatikus.
Ti hogy álltok a témakörrel? Rengeteg jó kártyajáték van, sok remek limonádé játék, de valahogy az euro-sok nincsenek elkapatva mostanában. -
maross
nagyúr
Marvel Zombies kistesó (Hősi ellenállás) aprópénzért, 9676 (-5% =9192ft, ha már törzsgárdista vagy).
-
maross
nagyúr
válasz
refrigerator #7401 üzenetére
Valahogy úgy, annak ellenére, hogy tegnap és ma is 9-15.15-ig játék volt, valamint remélhetőleg ez lesz holnap és holnap után is
.
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Milyen TV-t vegyek?
- Pokoli lövölde pörgetné meg a GeForce-ok eladását
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Filmvilág
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Vezetékes FEJhallgatók
- Automata kávégépek
- Peugeot, Citroën topik
- Milyen autót vegyek?
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Bomba ár! HP ProBook 450 G7 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gar
- LG 27GR95QL - 27" OLED / Limitált LoL Edition / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest