Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Fűzzük össze a szavakat :)
- A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Ingyen kellene, de tegnapra
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- A fénynél gyorsabban
-
LOGOUT.hu
Ez egy agyalós-beszélgetős Covid-19 topik. Érvelni kötelező, a másikkal foglalkozni tilos, rettegőzés duplán, a szemlélet tudományos (a "meddig maradjanak a lezárások", azaz a társadalmi rész elfér, de csak szűken/járványhoz kapcsolódóan), ergo nem oltásellenes, nem hit alapú. Ami ebben a szellemben íródik, marad, ami nem, az nem, téríteni meg se próbálj.
Új hozzászólás Aktív témák
-
balojazz
aktív tag
Én elhiszem azokat az adatokat, de az valami másra vonatkozhat. Ha valami járványügyes vagy politikus lennék, vagy akár csak laikus magamfajta, töredék halottat várnék ehhez képest, ami van, közel kétharmados átoltottságnál, 90%-os hatékonyságnál. Valahogy nem jönnek ki a számok. Mindegy, a történet akkor is kudarcosnak tűnik. A másik oldalról nézve az látszik most a lovak között a gyeplővel, az oltatlan omikronos sulisokkal és ovisokkal, maszk nélkül, régi oltásokkal, hogy nem annyira tömeges a halottak száma, vagyis akár rá is foghatnánk az oltásokra, ha nem lenne olyan gyengusz az omikron, és nem volna olyan sok a látensen átesetten védett. Így viszont a feleződés nem tűnik az oltás (markáns) hatásának.
Soha nem voltam trafikban. Soha nem fogok bemenni. Mindig gőzölni fogok.
-
HÁZIGAZDA
válasz balojazz #60851 üzenetére
de töredék is a halottak száma! az omikront elkapják több millióan, és abból lesz ennyi halott, szemben a vuhanival, brittel, amit több százezren kaptak el. oké, erről nincs igazán hard adat, csak a magyar teszteléssel torzított. de azért látod te is a fertőzési görbéket, hogy az omikron hullámhoz képest minden korábbi alföld.
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
Rage47
veterán
Nem tudom mennyire gyengusz az omikron, mert ismerősök akik elkapták nagyon szenvedtek 1-2 hétig is. Valaki ugyanúgy, mint amikor az előző variánst kapta el. És az oltástól is szenvedett marhára 2-3 napig. Én személy szerint nem nevezném gyengének az omikront Gyenge az a nátha, de mikor 1-2 hétig lázban fekszel köhögve, fulladva, hogy csak a hasonfekvés segít, az nem gyenge nálam. Amúgy ez is érdekelne, hogy vajon aki az oltástól szenved, az a vírustól is szenvedne?
[ Szerkesztve ]
-
balojazz
aktív tag
Na de amennyivel jobban terjed, annyival enyhébb is. Van esély rá, hogy oltatlan tömegekre ha ráengedtük volna az omikront (gondolatkísérlet), ugyanezeket a grafikonokat látnánk, vagy nagyon hasonlókat. Nem tudhatjuk ugyan, de engem akkor győznének meg ezek a grafikonok az oltásokról, és akkor is csak részben (az átesések miatt), ha mondjuk maradt volna végig a delta vagy a wuhani.
[ Szerkesztve ]
-
senior tag
Briteknél heti 4 millió fertőzés van (most leginkább BA.2), és heti ezer halott, azaz kb. 0,025% a halálozási arány.
Az Omikron halálozási rátája kicsivel marad el a Deltától, lásd hongkongi helyzet. Azért hiszi mindenki enyhének, mert oltott/átesett (azaz védett) népességben terjed már. Azaz az Omikron csak azért enyhe, mert az oltások működnek (legalábbis a halálozástól védenek valamennyire). Ha a wuhani helyett kezdetben is ez terjedt volna, akkor nagy bajban lettünk volna.
(A honkongi omikron halálozási ráta 4-5% között volt pár hete, vissza lehet olvasni. (A százalékok nem teljes népességre értendők, hanem a fertőzöttekre (CFR).)
[ Szerkesztve ]
''The third planet is incapable of supporting life. Our scientists have said there's far too much oxygen in their atmosphere.''
-
HÁZIGAZDA
válasz balojazz #60854 üzenetére
na de erről pont van adat: hong kong, meg talán még dél-korea (?) is. szarul néz ki. az, hogy nem azonnal a tüdődre megy, mint a delta, nem jelenti azt, hogy ha van elég ideje (= nincs védelmed), nem csinálja meg ugyanazt. ég és föld, hogy a sejtes védelem bekapcsol-e 1-2 nap után, vagy 8-10 napig letolt gatyával állsz, amíg a vírus garázdálkodik.
-
Ringman
nagyúr
[link]
“The Swedish response to this pandemic,” the researchers report, “was unique and characterized by a morally, ethically, and scientifically questionable laissez-faire approach.”
The lead author of the report, epidemiologist Nele Brusselaers, is associated with the prestigious Karolinska Institutet in Stockholm; her collaborators are affiliated with research institutes in Sweden, Norway and Belgium.
The details of Swedish policies as described by Brusselaers and her co-authors are horrifying. The Swedish government, they report, deliberately tried to use children to spread COVID-19 and denied care to seniors and those suffering from other conditions.
proci965, vélemény erről a cikkről? mennyire valid?Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
PuMbA
titán
válasz t72killer #60859 üzenetére
Nem az oltástól fogsz kevesebb ideig élni, az biztos. Ezért nem értem lacát se, de nem baj, szabad és egyéni a döntés. Unalmas lenne, ha mindenki ugyanazt gondolná, illetve ő nem budapesti, tehát annyi emberrel se érintkezik. A plusz immunrendszer trenírozás szerintem sose baj, főleg hogy 10.000 emberrel leszek hamarosan "bezárva" 3 órán keresztül.
Volt még, aki a kisfiával volt, olyan 12 körül lehetett 3. oltásra
[ Szerkesztve ]
-
Ringman
nagyúr
Coviddal nem érdemes találkozni, nincs trenirozas, csak sérült immunrendszer
[ Szerkesztve ]
Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
senior tag
válasz balojazz #60857 üzenetére
Hongkongban minél idősebb valaki, annál kisebb valószínűséggel van beoltva (legidősebbek már csak 30%-ban). Plusz sok a kínai oltás, ami sokkal gyengébben véd, mint a nyugatiak. (Briteknél időseknél szinte 100% az otottság.)
Esetleg ezt nézd még meg, van benne sok szép grafikon, szerintem érthető lesz.
''The third planet is incapable of supporting life. Our scientists have said there's far too much oxygen in their atmosphere.''
-
Vesa
veterán
válasz balojazz #60846 üzenetére
"Az oltások nem akadályozták érdemben a terjedést sem"
Dehogynem! Sőt, nem csak az eredeti Vuhani verzióra volt jelentős, 90% feletti a terjedés fogása is, hanem még a Brit verzióra is hozta ezt. Az, hogy ilyen tempóben mutálódik a dög, nem az oltás hibája. Az oltás tényszerűen megoldotta volna ezt a kérdést, ha a vírus nem lenne ilyen szinten mutációra hajlamos és képes.
A tudomány a valóság költészete!
-
HÁZIGAZDA
válasz Ringman #60862 üzenetére
ez egyébként szerintem nem teljesen igaz így. van trenírozás, és ha ez a cucc évente 1-2 kört megy (vagy 3-4-et... ), akkor egy darabig számít, hogy egy nem olyan régitől védett vagy, ha nem is sokáig
ugyanígy nem kimondottan az immunrendszer sérül, hanem a szervezet, egyénfüggő mértékben
-
HÁZIGAZDA
ma amúgy megvolt az első "edzésem" (két hete tört ki rajtam a covid). felfelé erőltetett séta (10 p/km), lefelé lassított kocogás (8,5 p/km), kb. 130-135-ös pulzus, nem volt semmi gond, jól esett.
-
headhunter
addikt
"...Egy lengyel faluban annyi az oltásellenes, hogy még az a néhány helyi is alig meri beoltatni magát a Covid ellen, akik bíznak a vakcinában. Lengyelországban a lakosság kevesebb mint 59 százaléka kapott legalább két adag vakcinát, miközben az európai uniós átlag 72% fölött van..."
Oltásellenesek többségben | Kiközösítéstől tartanak az oltottak egy lengyel faluban... -
Ringman
nagyúr
Oltás kell, nem átesés.
Nem igazán látom továbbra sem, hogy miért lenne érdemes megfertozodni.
Mi a risk/benefit arany egy atesesnel?
[ Szerkesztve ]
Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
A német precizitás kidolgozta a tökéletes gyors tesztet.
1. A pálcikával mintát veszel a garat két oldaláról.
2. Ugyan azzal a pálcikával mintát veszel mindkét orrlyukból.
3. Elvégzed a teszt további folyamatát.Amennyiben csilipaprikát eszel a teszt előtt, az orrnyálkahártya fertőtlenítése is megoldódik a teszttel.
Legyen béke! Menjenek az orosz katonák haza, azonnal!
-
Ringman
nagyúr
válasz Hieronymus #60873 üzenetére
Ez már omikron kezdete óta javasolt volt, h mindkét helyről legyen minta
-
HÁZIGAZDA
én így vettem anyafejtől legutóbb, meg is kínoztam, fölösleges is volt szerintem, mert lett volna elég vírus bárhonnan
-
lacos001
senior tag
8 éves lányomtól 18:40kor kérdezte a fijúúú, hogy orrból vagy garatból. Orrból kérte, bátor a mókuska.
Elmentünk Testzentrumba, mivel a reggeli kötelező negatív után 14 óra körül mert kicsit bezombult itthon dobott egy pozitivat.
Hétfőn 9kor PCR, addig mindannyian ülünk a hátsónkon. Szerintem holnap mi is mehetünk, majd hétfőn PCRre. Esélyes... -
Vesa
veterán
Anyósom is bekapta, ma produkált egy pozitív tesztet. Most akkor várom, hogy itthon mi lesz, mert volt némi találka a héten, ha nem is túl szoros.
A tudomány a valóság költészete!
-
-
HÁZIGAZDA
válasz Hieronymus #60879 üzenetére
neeem (reggel, felkelés után első dolog volt)
-
t72killer
titán
válasz headhunter #60871 üzenetére
Meg kell nekik mondani, hogy az antibaxxerség színtiszta ruszki propaganda.
#60872: "Mi a risk/benefit arany egy atesesnel?" - ez egy örökös kérdőjel marad, nevezőben és számlálóban is.
Risk: milyen módon esel át melyik variánson?: valamelyik "enyhébb" variáns? Oltásra vagy oltás nélkül/hány-mikori oltásra? Alacsony vagy magas vírusterheléssel?
Benefit: eredményez-e komoly sejtes és antitestes továbbképzést az adott variáns? A képzett antitestek mennyire jövőállóak? Mert úgy néz ki, hogy kb 4havonta új mutáns jön, igencsak pechesnek kell valakinek ahhoz lennie, hogy 2x ugyanazzal a változattal összefusson.
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
t72killer
titán
-
mpo
veterán
A WHO szerint az új mutáns „XE” Omicron változat lehet a Covid legátvihetőbb változata.
...
A másik két újdonsághoz hasonlóan az XE is egy rekombináns törzs, vagyis két, korábban elkülönülő változatból áll. De ez nem egy Deltacron keverék. Az XE valójában az eredeti Omicronból (BA.1) és az újabb Omicronból (BA.2) áll, amely átvette az Egyesült Államokban a helyét.
..
Az egyértelműség kedvéért az XE csak az esetek elenyésző töredékét teszi ki világszerte. Ez változhat, mivel az XE körülbelül 10%-kal jobban átvihető, mint a már jobban átvihető BA.2. Ez azt jelenti, hogy nagyjából 43%-kal átvihetőbb lehet, mint az eredeti Omicron, amely tavaly télen megjárta a Földet.
[link]Ha érted, akkor már elavult.
-
"A Pfizer tényleg erősebb mellékhatásokban."
Lehetséges, ám az oltás helye, az oltóanyag bejuttatása miatt fáj. A tű roncsolja a szöveteket. A folyadék helyet csinál magának a felszívódáshoz, ami fokozza a fájdalom érzetet. Az sem mindegy milyen sebességgel tolják be be a vakcinát. A sebességgel egyenes arányban vagy még jobban nő a fájdalom.
Legyen béke! Menjenek az orosz katonák haza, azonnal!
-
Ringman
nagyúr
[link]
Shanghai Hospital Harbors Unreported Covid-19 Outbreak, Deaths
Outbreak at elderly-care facility suggests hidden impact on China’s financial center; ‘Orderlies, nurses and doctors, we’re all infected’
mivel nagyrészt inaktiválttal oltottak, tippre elég sok haláleset nem lesz jelentve.Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
Ringman
nagyúr
[link]
The Epstein-Barr virus (EBV) underpinning of multiple sclerosis (MS) in some people was a major breakthrough finding this year. It's not just a trigger, but may be a driver, such that its elimination could be a therapy for MSEladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
HÁZIGAZDA
válasz balojazz #60857 üzenetére
na, van épp friss cikk hong kongról:
https://www.economist.com/graphic-detail/2022/03/18/hong-kong-is-now-the-centre-of-the-pandemic
szóval nem enyhe az az omikron, csak 3 oltással, áteséssel, golyóálló mellényes miniszterelnökkel minket már nem üt annyiradicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
balojazz
aktív tag
A hong kong-i egyetem 5000-es becslést adott a halottakra ebben a hullámban. Vegyük figyelembe, hogy a harmadik hullámban (végéig) lakosságarányosan itthon 7.5 misi lakosra jutott 22.5 ezer halott. Addigra az idősek egy része és az eü dolgozók be voltak oltva. A kingkongi 5000 nem tűnik soknak, ha: nagy a népsűrűség, pont az idősek nincsenek beoltva, az oltottak is nagyrészt kínaival, az omikron sokkal virulensebb, és sokak szerint az omi nem is gyenge. Szerintem pont az következik az adatokból, hogy az omi mégiscsak ratyi gyenge. Ha akár csak összevethető lenne a wuhani-alfával, sokkal több halott lenne ott, de mivel sokkal fertőzőbb, ezért még inkább sokkal gyengébb is.
-
t72killer
titán
így van, UK közel 70M-ból produkál 200 alatt, és most megy itt is a nagy ba.2-es firmware-update. (grrh, gyakrabban jönnek a variánsok, mint a telómra a rendszerfrissítés...)
Gyerkőcök mentek Pestre nagyszülőzni, kíváncsi vagyok mixelünk-e valami jó kis Felföldi-Paprikasch mutánst...[ Szerkesztve ]
-
HÁZIGAZDA
-
PuMbA
titán
Szerencsére nem a váll, hanem csak a tricepsz izom alsó része, ahova a szúrás ment. 2-3 nappal kiegyezek, mert elég rossz úgy aludni, hogy nem fordulhatok az egyik oldalamra Még jó, hogy úgy döntöttem, hogy nem akkor körül adatom be, amikor tánc óra lesz, mert az se menne így....utólag visszanézve jó vásárt csináltam a Sino-val, mert nem volt mellékhatása, a delta variánst meg túléltem simán.
t72killer: Akkor ez mRNS sajátosság lehet.
Hieronymus: Nem tudom. A két Sinopharmnál semennyire se fájt, de ott ugye gyárilag csomagoltak a vakcinák ezeket meg ugye felszippantják üvegcséből és egy magyar fecskendővel és tűvel nyomják be neked. Vagy ennyire rossz a magyar eszközkészlet vagy a Pfizer, de inkább mégis az utóbbira tippelek.
[ Szerkesztve ]
-
t72killer
titán
ja, lassan odáig jutunk, hogy a belépőhöz pozitív covud teszt kell
#60894: nemigen van mással oltott ismerős, úgyh a többiről nem tudok nyilatkozni. Ráadásul sokan nagyon másképp élték meg az egyes dózisokat.
[ Szerkesztve ]
-
HÁZIGAZDA
válasz balojazz #60896 üzenetére
hong kong azért nem úgy védekezik, mint mi. meg ott tesztelnek, úgyhogy lesz valósabb kép a fertőzöttek számáról.
egyébként biológiailag sem értem az enyhe omikron témát. máshogy jut be a sejtekbe, ezért más a betegség lefolyása, de alapvetően ugyanazt csinálja a szervezetben. ha kap elég időt (= nincs sejtes védelmed sem), 8-9 nap elég neki is, hogy komoly kárt okozzon.
-
balojazz
aktív tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- DJI Mavic 3 Classic / Pro / Cine FMC drón táska, koffer (StrartRC)
- DJI FPV Racer drón - Fly More Combo FMC szettben +koffer +MC +extrák
- DJI Mini 3 Pro / Mini 3 / Mini 4 Pro drón akkumulátor (eredeti DJI)
- DJI Mavic 3 Classic FMC drón táska, koffer (Skyreat)
- DJI Mini 4 pro - Fly More Combo - RC2 drón szett + Freewell Mega 16 Filter Pack (46)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest