- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- Aggregátor gondjai, örömei, és elmélkedései
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
-
LOGOUT
Ez egy agyalós-beszélgetős Covid-19 topik. Érvelni kötelező, a másikkal foglalkozni tilos, rettegőzés duplán, a szemlélet tudományos (a "meddig maradjanak a lezárások", azaz a társadalmi rész elfér, de csak szűken/járványhoz kapcsolódóan), ergo nem oltásellenes, nem hit alapú. Ami ebben a szellemben íródik, marad, ami nem, az nem, téríteni meg se próbálj.
Új hozzászólás Aktív témák
-
kolopele
nagyúr
válasz
t72killer #73346 üzenetére
Igen, csak éppen nem lehetett tudni ki érzékeny rá és ki nem, ugye nem volt idő ezt vizsgálgatni gén szinten akkor, mára meg az egész leült ugye. De oké, azt mondom én is lett volna egy oltás, aztán kivárás, nem pedig szinte azonnal rá a másikat. Mondjuk nekem igazából a 3. oltás után sokasodtak fel a problémák, amit már nem is kellett volna beadatnom, szóval én is lüke voltam.
-
kolopele
nagyúr
válasz
t72killer #73311 üzenetére
Az omicron volt az egyetlen amit igazoltan elkaptam, ahogy szinte mindenki más is, de az már messze nem volt több mint egy nátha, megfázás, max. annyiban tért el hogy a tünetek enyhék voltak és elhúzódtak, emlékszem hetekig kapart a torkom, elmúlt, aztán megint kapart, stb. Egyszer csak abbamaradt. Na ott nem kellett volna már beadatnom a 3. oltást, elvégre nem volt már kötelező, és ugye az is mRNS volt, csak már a Pfizer. Amúgy tényleg nem én vagyok az egyetlen akinek ilyen tünetei vannak, ezeket nem a szomszédtól tudom mert ő azt mondta.
Vesa: Az mRNS másként hatott mint a szovjet vagy a kínai oltás, szerintem azokban (főleg a kínaiban) jóformán hatóanyag sem volt. Több ismerősöm is vett fel orosz oltást, semmi bajuk nem lett, még a karjuk sem fájt. Én a Moderna után a karomat alig bírtam felemelni napokig, aztán megjelent egy szintén napokig tartó fájdalmas vörös folt is a szúrás helyén, aminek volt is valami neve ha jól tudom. -
Vesa
veterán
válasz
t72killer #73311 üzenetére
Minden oltásnak lehetnek mellékhatásai, már Covid előtt évekkel is arról cikkeztek, hogy baromi ritkán ugyan, de akár egy sima flu oltásba is haltak meg emberek. (azt meg ide se veszem, hogy milliárd számra eladott, vény nélkül kapható hatóanyagokról milyen durva tanulmányok vannak, melyek az egészségkárosító hatásaikat írják le, aztán mégsem hallom kennedy junior elvtársat azon aggódni, hogy tííccsuk be őket)
Én pedig a legrosszabb, mára szrencsére feledésbe merült Astra oltásból kaptam kettőt is, amit ugye elsők között vontak ki forgalomból a vérrögképző kockázata miatt. Abba meg bele sem merek gondolni, hogy a teljesen ellenőrizetlen szovjet oltással mi lehetett?
Valójában nagyon furcsának találom -és ezért vagyok szkeptikus az ilyen hírekkel-, hogy mindig csak az RNS oltások vannak terítéken, holott a vektorosokat is oltották ezerrel, a szovjet sz*rból is kapott pár ország (bár úgy tűnik azt sajnos nálunk is csak azért, mert mára sajnos elég jól látni lehet a köpcös szovjet csicskásságát), a kínai verziókról meg szinte semmi hír, pedig százmilliós mennyiségeket oltottak el belőlük világszerte. Aztán mégsincs napi 5db hír arról, hogy "genya szovjetek vagy kínaiak". Mindig csak az zUSA és fájzer/moderna. Ez minimum furcsa, de inkább okot ad a feltételezésre, hogy ebben is a szovjetek keze lehet.
-
kolopele
nagyúr
válasz
t72killer #73309 üzenetére
Nem lehet tudni. Ami ebben a történetben fura az az hogy előtte már kapott két Pfizer oltást, ami ugyanaz mint a Moderna, csak fele annyi hatóanyaggal. Szerintem már attól is rosszul kellett volna lennie, hiszen a Moderna után szinte azonnal annyi lett neki. Nekem is mellkasi nyomás volt amúgy két hétig az első Moderna után kb. egy hétre rá, ezért gyanús számomra ez az egész tünetegyüttes amikkel jó pár hónapja együtt élek, aztán ki tudja. Mindenesetre nem véletlen hogy jobban ráfeküdtek a vakcinák esetleges mellékhatásainak a kutatására, csak mondhatni már késő.
-
válasz
t72killer #73142 üzenetére
Weekly US Influenza Surveillance Report: Key Updates for Week 7, ending February 15, 2025
(Sok a beteg. 100 emberből jelenleg 3 hal meg influenza miatt, ami nem tudom, hogy sok-e vagy kevés. És jelen szezonban meghalt eddig 86 gyerek is, nem csak idősek.) -
kolopele
nagyúr
válasz
t72killer #73069 üzenetére
Így van ahogy mondod. A magán orvosok számára már nem létkérdés az anyagi oldal sem (persze attól még felnyomták jól az árakat), mert az emberek az állami hanyatlásával úgyis oda viszik a pénzüket. Megvizsgálnak ugyan ahogyan kell, ha bajod van is tájékoztatnak, de ennyi, később még beszélni sem tudsz velük. Emlékszem egy pesti magán orvosra még évekkel ezelőttről akihez jártam, bármikor fel lehetett hívni a mobilján ha csak tanácsot akartam tőle kérni, ha nem vette fel mert nem tudta visszahívott. Na ezt mára el lehet felejteni.
-
spileraaa
senior tag
válasz
t72killer #73038 üzenetére
Erdélyi vagyok így hirtelen nem tudom nálatok hogyan mondják mi át vettük a román flakon szót. Nálatok talán pet palack? A 2-5 literes palackos vizekből is kerülhet be ilyen műanyag vagy főleg honnan kerülnek be a szervezetbe? De a sör is elég sok ilyen műanyag palackban van és elég hosszú a lista.
-
válasz
t72killer #72975 üzenetére
nagyon jó kérdés.
az életkor emelkedésével elvileg exponenciálisan emelkednek az ilyen jellegű nyűgök kockázatai terhesség esetén. magyarán, rohadtul nem mindegy, hogy 25 vagy 40 éves az anyuka és az apuka. és elvileg az apuka az erősebb faktor az asperger/autizmus továbbörökítése vonalon...
(nem vagyok képzett, csak ezeket szedtem össze, de a tévedés joga fenntartva)
-
kolopele
nagyúr
válasz
t72killer #72977 üzenetére
Az üzletekben (de bárhol máshol is) ezt képtelenség lenne ellenőrizni, az a probléma. Hidd el sokkal hatásosabb lenne 2-3 gyereknél meghúzni a határt az ingyen juttatásokkal, aki meg több gyereket szeretne annak legyen meg hozzá az anyagi fedezete, és akkor tényleg azért akarnák mert szeretik is őket. Nekem sem kettő lenne ha nejem nem marad ott majdnem az ikerszüléskor (ezáltal már nem lehetett több), minimum egy kézilabda csapat volt tervben
Nyilván utólag annak is örülök hogy mindannyian meg vagyunk így négyen, de valahol mindig is szerettem volna ha lányaim is lettek volna. -
Vesa
veterán
válasz
t72killer #72661 üzenetére
Neked legyen igazad...de tartok tőle, hogy nem lesz. Mondjuk nem vagyok tisztában az USA gyógyszeripar érdekérvényesítő képességével. Ugyanakkor még jól emlékszem az ivermectim sztorira, vagy amikor hipót akart az emberekbe fecskendezni, hiszen az a különböző felületeken is megöli a vírust, tehát szerinte logikus lenne emberekbe beadni.
-
hiperFizikus
senior tag
válasz
t72killer #72583 üzenetére
https://index.hu/kulfold/2024/10/24/egyesült-államok-mcdonalds-járvány-fertőzés-e.coli-baktérium/
Én nem értek hozzá: mit is eszik az e.coli baktérium, szoftverfejlesztőket ?
-
Vesa
veterán
válasz
t72killer #72573 üzenetére
Másik topikban is írtam, hogy az orkok rendelkeznek így is a világ legnagyobb Fekete Himlő, és Lépfene készletével, szóval igazából ez kevéssé érdekes, csak akarat kérdése részükről az új labor nélkül is. De még azt sem zárnám ki, hogy Ptyomkin építkezés, ami az atomozáshoz hasonlóan csak a nyugat besz*aratására van.
-
Vesa
veterán
válasz
t72killer #72501 üzenetére
"Nekem mindenesetre nagyon különös, hogy egy olyan ember, aki előző napon még a süteményt süt és a kertben kapál holtan esik össze."
Sajnos ebben a korban már nincs benne semmi különös. Az én nagymamám is úgy halt meg már 15 évvel ezelőtt, hogy alapvetően egészséges volt, ha nem is teljes erejében, de még aktívan tevékenykedett a kertben. Egyedül élt, mert nagyapám már korábban elhunyt. Aztán egyik nap, szegény anyukám talált rá a fürdőben, holtan összeesve, pedig előző nap még a szomszédokkal beszélt és semmit nem láttak rajta, ami előrevetítette volna, hogy 15 órával később összeesik és meghal. A szív eredetű fatális kimenetelt nem lehet előre jelezni, ezt nekem egy kardiológus mondta. Ha vannak elhúzódó előjelek, pl. magas vérnyomás vagy ismert szívbetegség, még akkor is kérdéses, hogy meddig élhet vele az illető. Van aki évtizedekig él ilyen problémákkal, van aki sokkal hamarabb elmegy. Persze bármi lehet, akár Covid szövődmény is, ezt az utólagos vizsgálat tudja megállapítani.
-
mozso
senior tag
válasz
t72killer #72503 üzenetére
Részvétem.
Sajnos egyre több ilyen eset lehet majd, attól, hogy úgy teszünk, mintha ez egy nátha lenne, attól még nem lesz az sajnos. Elszomorító, hogy nem is foglalkoznak avval, hogy legalább aki szeretné, annak legyen oltás.
Ausztriában szépen elérték a 2023. november közepei állapotot (2024 október 1-én már), mi november végén kaptuk el az utolsó kört, sanszos ezek alapján, hogy 1-2-3 hét és megint ki fogjuk pipálni, mert sok a fertőzött itthon is.
Persze ez nem látszik a hazai publikált adatokon, azokból az látszik, hogy:
2024. 39. hét == 2023. 36. hét (ami szeptember 13 volt)
idén alacsonyabb a vírus mennyisége
idén később fog felfutni a járvány
--- viszont ez nem így van idén más országokban ---
Viszont 2024. január végén észrevettem valamit, amiről írtam is itt: [link]
Ha ezt a mesterséges torzítást, ami 2023. 47-ik hetétől lett alkalmazva kikorrigálom, akkor érdekes módon rögtön élethűbb a kép itthon is (zöld görbe).
Jó lenne legalább a szüleimnek intézni egy oltást, de ez reménytelennek tűnik. -
válasz
t72killer #72228 üzenetére
De nem csak gyerekek között terjed, csak esetükben szokott súlyosabb lenni. Pl. családon belül is terjed, vagy bármilyen közösségen belül. (A vírus kilégzéssel, testváladékokkal, vagy a kiütésekből ürülő váladékkal terjed, akár indirekten (tárgyak közvetítésével) is. Lásd WHO, wikipedia, stb.) Amúgy állati eredetű vírusként nyilván az állatok is terjesztik...
-
válasz
t72killer #72215 üzenetére
1. Nincs az UK-ban mpox (még), nehéz lenne róla statisztikát csinálni.
2. Ez egy másik változat (I. klád), nem az ami két éve terjedt. Ez mindig is jobban fertőzött, és mindig is súlyosabb tüneteket okozott, mint a kettes.
3. Ez változatos módokon terjed, pl. használati tárgyakon keresztül (törölköző, pl.) is át lehet adni, de akár a levegőben is tud terjedni.
4. Mivel rengeteg a gyermek a fertőzöttek között, és a halottak nagy részét is ők adják, ezért nehezen lehet majd a szexuális irányultságot hibáztatni. (V.ö. isten büntetése.)
-
-
-
attiati
veterán
válasz
t72killer #71500 üzenetére
Amivel nem lehettek problémáik (általánosan nézve):
- alvási szokások
- túlevés / túlsúly
- felgyorsult élet / állandó stressz
- közösségi élet hiánya
- mozgáshiányAmiben hátrányban lehettek:
- éhezés
- háborúk
- betegségek (mai szemmel piti betegségek okoztak halált)Meg kellene nézni, hogy mára mennyit nőtt a civilizációs betegségek aránya a halálozáson belül.
Tippre: sokat.Összeségében a számok azt mutatják, hogy ma jóval magasabb a születéskor várható élettartam, mint régen.
A civilizációs betegségek nagy része ellen tudunk tenni.
Szóval ma odafigyelés kérdése is.
Akkoriban meg hiába figyeltek oda, mert óriási volt a szerencsefaktor (jön e tüdőgyuszi és társai). -
válasz
t72killer #71417 üzenetére
Fejtágító (erős idegzetűeknek):
Host Response to the Dengue Virus
(A vírusnak négy szerotípusa van. Az első fertőzöttség után rövid védettség alakul ki az összes ellen, de egy-két hónap múlva, már csak a konkrét fertőzés szerotípusával szembeni védettség marad meg, a maradék három okozhat második fertőzést, és akkor van gond. Azaz jobb lenne egyszer sem elkapni. Amiben nem segít, hogy már nálunk is előfordul.) -
kolopele
nagyúr
válasz
t72killer #71291 üzenetére
Ebben egyetértünk. Éppen arról beszélgettem jó múltkor tesómmal, hogy a homeopátia lényegében egy nagyon veszélyes szer. Miért is? Hiszen finom kis cukorgolyócskák. Na pont ezért. Lényegében egy súlyos beteg belehalhat ha ettől akar meggyógyulni, tehát ebben az értelemben akár halálos szernek is nevezhetjük, és bár nem tudom ki szabad e ilyet mondani, de a homeopata orvosok jó része ebben az értelemben gyilkos.
-
-
Dare2Live
félisten
válasz
t72killer #71169 üzenetére
Kanári nagyon attól függ.
Fuerte, Lanzarotte az ~sivatag és jórészt ott uaz van mint nálunk. Spanyolból importált. Csak ott a hajó hozza és nem a kamion.
Tenerife, Gran Canaria vonalon simán lehet lokál termesztett gyümölcs/zöldséget találni a banán, eper... pedig jellemzően még a lokál lidlben is helyi. Délkeleten foliasátrak vannak, Puerto de la cruz alatt pedig nagy banánültetvények. [link]Ha arra jártok ajánlom ezt az éttermet desszertnek kérjetek mangóhabosat.
Spanyol mainland egy más hely. Ott elképesztő habzsidőzsi van ld a fotómat.
@Rive Ebben igazad van de amikor MOon juni elején 2000ft a barack és annyira szar kidobod és ~1.5h repülés után 400Ftért olyat kapsz, hogy életed egyik hanem legjobb baracka akkor az odabasz.
Ott bzeg minden nap mennék a piacra és olyanokat főznék zizikből ami itthon elképzelhetetlen. -
válasz
t72killer #71098 üzenetére
mi karácsonykor nagyanyámhoz nem is mentünk, mert előtte héten 2-3 boltban voltunk ahol már nagyon sok ember volt... plusz 15 fős karácsonyi vacsorán voltunk (nem akartunk menni - muszáj volt) ... utána úgy voltam, hogy nem megyek a 96 éves nagyanyámhoz... valószínű jól is döntöttünk (november 10től voltunk betegek Covid miatt)... két ünnep között 1-2 napos diszkonfort érzés / hasmenés ... persze bármi lehetett... akár covid is, mert hogy ellenanyag most van bennünk így komolyabb megbetegedést nem gondolnék ha most kapnánk el...
-
kpityu2
őstag
válasz
t72killer #70983 üzenetére
Való igaz. Csoda, hogy a helyiek még nem gyűjtötték be az összes denevérvírust amióta érett mangók hullanak a fákról. Pl. a sierra-leonei ebolajárvány is úgy kezdődött, hogy egy kétéves gyerkőc denevérrel játszott, nem pedig az épp ott kutakodó virológusok laborjából szökött ki a kelet-afrikai minta. Mindenesetre nekem gyerekkoromban azt tanították, hogy a denevért nem buzeráljuk, mert veszettséget terjeszt. Ezt még Ace Ventura is tudta, utálta is a denevéreket nagy állatbarátsága ellenére. A denevéreknek ugyanis olyan speciális immunrendszere van ami féken tudja tartani a vírust mégse betegszik meg, ennek következtében hemzsegnek is bennük a különféle vírusok mint bolhák a kutyában. Jellemzően gasztroenterális vírusok, tehát széklettel, vizelettel terjednek nem pedig légúti vírusként mint a covid vírusa.
-
válasz
t72killer #70938 üzenetére
ezt ugye nagyon nehéz igazolni, de asszem most úgy gondolják a brit tudósok
, hogy mindkettő. magyarán, a vírus is gyengült és a védettségünk is segít. az elején rosszabbul terjedt, viszont nagyon nagy energiával kötött az ace2-höz és csak ahhoz. ez az ace2 kötődés aztán az omikronnal nagyot gyengült emlékeim szerint, viszont bejött egy új receptor, ami a torokban van nagy számban, így a jellemzőbb kórkép az lett, hogy brutál torokfájás, napokig elsősorban ott időzik és csak jóval később indul teljes szervezeti ace2-portyára. ez azért jelentősen más, mint amikor nyíl egyenesen szalad a tüdődért...
és egyébként tényleg a mai napig keményen megdolgozza a torkot az omikron, így, hogy most jó sokan voltak körülöttem covidosak, sokszor hangtónusra is meg tudom mondani, hogy valaki covidos vagy az volt, van egy tök jellegzetes hangszín, kicsit mint a szétdohányzott gége vagy nem is tudom.
-
Bencus88
nagyúr
válasz
t72killer #70946 üzenetére
Így hogy itt beszélgetünk és így megvisel ez az egész, főleg lelkileg nem is testileg, már én is elgobdolkoztam az oltáson. Amúgy mindig is érdekelt milyen lehet nem érezni a szagokat. Nesze megkaptam...
Parci: Igen ezért kezeltem eddig ennyire lazán, mert a 35 évem alatt 3szor voltam orvosnál. De ugye én is épülök lefele meg öregszem már nem vagyok a régi.
Nem követtem én teljesen kivontam magamat konkrétan annyira, hog el is felejtettem hogy ilyen van
Jobbulást nekiHa már itt vagyok egy kérdés. Meddig fertözök? Napra gondolok. Mert ismerősöm is az volt, 1 hét után taliztam vele de azt mondta negatív lett
-
Bencus88
nagyúr
válasz
t72killer #70944 üzenetére
Sajna nincs ilyen kütyüm
Az elmúlt 2 napban sikerült délután is bealudnom picit, eddig nem szoktam. De tényleg most már a kedvem is jobb lett, remélem holnapra még jobban leszek
Balaton part mellett élek és mikor kirobbant ez az egész sokat jártam a partra rengeteg ember köré, szóval fixen át kellett mennie rajtam. Illetve volt a családban is covidos és egy asztalnál ettünk minden este. -
kpityu2
őstag
válasz
t72killer #70895 üzenetére
A nagy járványok mindig egy új törzs megjelenésével kezdődnek. Azon már túl vagyunk. A H1N1 spanyolnátha többször is okozott járványt, az egyik épp az "orosz nátha" 79'-ben ami gyaníthatóan szintén emberi tevékenység okán indult és már ott is dologozott a 18-19-es nagy járvány és az utána következő kisebb hullámok generálta immunitás.
-
válasz
t72killer #70884 üzenetére
anélkül, hogy tudnám, hogy épp mi terjed itthon, az azért elég látványos, hogy a korábbi védelem mit ér: tünetes fertőzés ellen szinte semmit. látod, mindenféle előzményekkel bíró emberek is elkapják. a sejtes védelem meg nyilván nagyon is sokat, azért az intenzív osztály nagyon nem úgy néz ki, mint az első évben. de ezzel nem akarom kicsit sem sugallni, hogy "ez már csak egy nátha", én sem tartom annak és sosem vagyok nyugodt, amikor éppen nyögjük...
-
Vesa
veterán
válasz
t72killer #70322 üzenetére
Nem újkeletű a probléma, az Index le van maradva, a Qubiten már évekkel ezelőtt cikkeztek erről a kérdésről (nyugati szaklapokban meg még régebben). Szerencsére ez közvetlenül nem veszélyezteti a tudományos munkát, illetve annak hitelességét, viszont a problémából fakadó nagy mennyiséggű sallang miatt felhígult a tartalom. Így juthattak át a rendszeren pl. olyan eszement antivaxer marhaságok is, melyeket aztán utólagosan, kínos helyzeteket teremtve kellett visszavonni és a publikációkat leszedni.
Lehet, hogy jobb lett volna a folyóiratokat állami fenntartásban működtetni, vagy ha piaci alapú, akkor szigorúbban szabályozni. -
kpityu2
őstag
válasz
t72killer #70139 üzenetére
A kézmosásnál azért több, hiszen a Mr K által linkelt tanulmány azt mondja, hogy a fenolszármazékok gátolják a vírusokat a receptorokhoz való kapcsolódásban. És pont azzal reklámozták a Virostopot is, hogy a benne lévő fenolvegyületek akadályozzák a vírus szaporodását.Tehát ha a tanulmány eredménye helyes, akkor a Virostop használata csökkenti a vírusfertőzés esélyét. Ami pontosan megfelel annak amivel a gyártója reklámozta és amely állítás miatt betiltották.
-
Ringman
félisten
válasz
t72killer #70124 üzenetére
[link]
Millions of workers in the UK are struggling with ill-health that is affecting their ability at work.
The Health Foundation analysis found 12% of people in work - 3.7 million - had a "work-limiting" condition.
That is up from 8.5% a decade ago - a rise of 1.4 million.
bámulatos, hogy ebbe mindenhol beletörődtek az emberek és nincsenek elővéve a politikusok és egyéb döntéshozók. -
pècsimunkás
addikt
válasz
t72killer #70130 üzenetére
Mondjuk van egy kollégám - ha lehet elkerülöm, aki mindig úgy köhög, hogy nem teszi szája elé a kezèt.
Ráadásul, mèg körbe is szokta forgatni a fejét.
Lehet, tőle kaptam el.
Pedig igyekszem elkerülni, ha köhög akkor még irányt váltok, nehogy belefussak abba, ami kijön belőle -
-
kolopele
nagyúr
válasz
t72killer #70095 üzenetére
Mert nem is volt. Gyerekek kis hányadánál okozott nagyon ritkán enyhe szívizom gyulladást, ami meg sem közelítette a covid által okozott verziót. Azon kívül a laikusok semmi mást nem néznek, csak hogy pl. egymillió oltottból egynek lett tőle, a többiek mintha nem is lennének. Anyósom pl. gyomorvérzést kapott az egyik nem szteroid gyulladásgátlótól, akkor azt miért nem övezi ekkora felháborodás? Ja, mert az oké, az természetes, hiszen rá van írva a többi lehetséges ezer mellékhatása közé. Nejemnek meg rendbe tette az ízületi gyulladását, akkor most mi van? Alig bírt előtte mozdulni, és semmi baja nem lett a gyomrának. Minden gyógyszer, oltás ami tényleg hat, ott van mellékhatás is az esetek egy részében, és lesz is. Lehet enni helyettük méregdrága vitaminkészítményeket, búzafűlét inni, gyógyteákat, aztán majd jön egy allergia valamelyikre, és onnantól a gyógyteákra is hurroghat az ember? Bele is lehet halni az ilyen csodaszerekbe, még ha ezt sokan el sem tudják képzelni. Az egyik legveszélyesebb gyógymód a homeopátia használata, mert ugyan finomak azok a kis cukorgolyócskák, de már többször be lett bizonyítva a hatástalanságuk (bátyámék is vizsgálták többek között). És hogy miért veszélyesek mégis? Mert nem gyógyítanak, ami a legnagyobb probléma egy komolyabb betegség esetén.
-
kpityu2
őstag
válasz
t72killer #70049 üzenetére
Normális országokban rutinszerűen tesztelnek, hogy lássák milyen vírusok forognak. Szerintem ha nálunk bukkanna fel egy új vírus, észre se vennék. Amúgy van egy másik grafikon is a cikkben, csak azt már nem tettem ide. Az NNK adatok alapján heti 150-160 új kórházi beteg van légúti tünetekkel, annak kétharmada covid, a többi meg egyéb, nem ismert.
-
válasz
t72killer #70037 üzenetére
a kezdeti ijedtség szerintem érthető volt, de tényleg túltoltuk, szabad téren például totál nem jellemző elkapni (nem egy fesztiválról beszélek, ott azért megoldható
). a bevásárlás csomagolását sem kell törölgetni, előszobában 3 napig pihentetni a cuccot stb.
viszont betegen felhúzni azt a maszkot tök értelmes dolog. volna.
-
Rage47
veterán
válasz
t72killer #70030 üzenetére
Patikában dolgozik ott ismerősöm és náluk már van, szóval terjed gondolom. Rákeresve NHS doksik is vannak a használatról stb., mintha már forgalomban lenne.
-
-
Dorian
félisten
válasz
t72killer #69974 üzenetére
Valószínűleg ott követtem el a hibát, hogy kedden elmentem edzésre. Hiszen előző csüt-ön már jól éreztem magam, doki is azt mondta, ha nincsenek felsőlégúti tünetek, gyógyultnak vagyok nyilvánítva. A kemény edzés pedig mint tudjuk ideiglenesen gyengíti az immunrendszert, másnap szerdán be is bszott. Úgy tűnik, nem árt erre rápihenni 1-2 hetet.
Na befejezem, érzésem szerint a tudományos-témájú topikba nem való a nyavalygásom -
Vesa
veterán
válasz
t72killer #69860 üzenetére
Jobbulást neki!
Nálam újabb 2 gyerek megint beteg, esélyesen Covidos, tesztet még nem csináltam mert elfogyott legutóbb. Köhögnek, torok piros, orrot fújnak, de nem tűnik vészesnek. Közben nekem 2 napja olyan tünetem van, hogy a kávét nem tudom meginni mert bár először normál íze van, de pár sec után már olyan, mintha megromlott volna, vagy lekozmált volna és utána percekig nem szabadulok tőle. Ma este már a fagyinak is ilyen (utó)íze volt.
Más tünetem viszont nincs -még-.
-
-
kpityu2
őstag
válasz
t72killer #69810 üzenetére
USA grafikon. Részletesen konfigurálható, letölthető adatokkal. És nem csak SARS-CoV-2. Az amerikai CDC most szünteti meg a céggel való együttműködést amelyik az adatokat eddig szolgáltatta.
Interaktív grafikon
(kicsit várni kell amíg betöltődik, 186 mérési hely van összesítve)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Xbox Series X|S
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- EA Sports WRC '23
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- EAFC 25
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S24/Samsung Galaxy S24+/Samsung Galaxy S24 Ultra
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX One S 1TB játékkonzol extra kontrollerrel garanciával hibátlan működéssel
- TAVASZI BOMBA AKCIÓK! STEAM, UBISOFT CONNECT, EA APP, XBOX EREDETI KULCSOK 100% GARANCIA
- Apple iPhone 14 Pro Max / 256 GB / 88% akkumulátor / 1év Garanciával / Gyári Független
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest