- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- user2: Kia Ceed Gold 160 1.5 T-GDI MY2024
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Kempingezés és sátrazás
- gerner1
- sziku69: Szólánc.
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
-
LOGOUT
Ez egy agyalós-beszélgetős Covid-19 topik. Érvelni kötelező, a másikkal foglalkozni tilos, rettegőzés duplán, a szemlélet tudományos (a "meddig maradjanak a lezárások", azaz a társadalmi rész elfér, de csak szűken/járványhoz kapcsolódóan), ergo nem oltásellenes, nem hit alapú. Ami ebben a szellemben íródik, marad, ami nem, az nem, téríteni meg se próbálj.
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Hieronymus #67759 üzenetére
ne már, ég és föld..
-
fatal`
titán
válasz
Hieronymus #67757 üzenetére
influenzás betegek számáról.
Mind a két megbetegedést korona vírusok okozzák
Az influenzát az influenza vírus okozza, ami nem koronavírus. Annyi közös van bennük, hogy hasonló módon terjednek (levegőben).
-
válasz
Hieronymus #67488 üzenetére
Szerintem itt egy kissé elkolbászoltunk az eredeti állítástól. Többféle dolgot lehet vizsgálni:
1. Mennyire véd az első fertőzés egy másodiktól. (Mennyi idő múlva következhet be újrafertőződés: meddig tart és milyen fokú az "immunitás".)
2. Ha van újrafertőződés, akkor mennyire súlyos a lefolyása az előző(k)höz képest. (Kórházba kerülés, halálozás, stb.)
3. Kimutathatók-e káros következmények és hogyan viszonyulnak egymáshoz az első vagy ezt követő fertőzések után. (Van-e változás az egészségi állapotban gyógyulás után: ide tartozik a long covid, és egyéb egészségügyi nyavalyák megváltozott előfordulási gyakorisága.)Az én állításom az első pontra vonatkozott, kb. azt mondta, hogy egy komolyabb betegség (ami pl. az egekbe pumpálja az antitest szinteket) hosszabb ideig véd az újrafertőződéstől.
A te állításod arra vonatkozik, hogy miután az első fertőzésből nyert immunitás elenyészik (tart ameddig tart), és megtörténik a második fertőzés, annak milyen a lefolyása (azaz a 2. pontról beszélsz.)
Én egyiket sem tudom megítélni, mert nem szakmám csak összeolvasok mindent. Nekem az jött le, hogy korábban enyhébbnek ítélték meg a második fertőződés lefolyását: példa. Most meg mintha ez kevésbé lenne így: másik példa.
És az is igaz, hogy Omikron előtt ritka volt az újrafertőződés, azóta meg gyakoribb. És az is, hogy a vírus is változott.
-
válasz
Hieronymus #67488 üzenetére
hát igen, egy éve indult az omikron, szóval, ha valaki egy éve linkelt egy akkor már kész statisztikát, akkor feltehetően az arról szólt, hogy aki elkapta a deltát másodiknak, az rosszabbul járt (ha az elsőn könnyen esett át, máskülönben nehezebb rosszabbul járni). ami nem meglepő, a delta azért odavert...
-
válasz
Hieronymus #67486 üzenetére
Az idézett mondatom azokon a megfigyeléseken alapul(t), miszerint az újrafertőzöttek között kisebb arányban vannak jelen azok, akiknek korábban súlyosabb lefolyású betegségük volt, pl. kórházba kerültek. Persze lehet, hogy ebből nem vonható le az az állítás, amit tettem... (És az állítás főleg nem vonatkozik hosszú távra: eleve csak három éve van covid, semmi biztosat nem tudunk arról, hogy mi lesz hosszú távon...)
-
válasz
Hieronymus #67375 üzenetére
"A lényeg, hogy legyen egy alapimmunitás."
így van. az up-to-date antitestes állapotot el kell engedni. nem jött össze (szerintem nem is volt reális, de mindegy). marad az alapimmunitás, ami három esemény eredménye.
anyafej és én = 4, nagyobbik fiam = 2, kisebbik = 1. illett volna oltást fejleszteni a kicsinek is.
-
Ringman
félisten
válasz
Hieronymus #67073 üzenetére
jobbulást nektek is.
én a kéz-láb-száj betegséget kaptam el, nem a covidot
-
kw3v865
senior tag
válasz
Hieronymus #66946 üzenetére
Nálam csütörtök délután kezdődtek a tünetek. Aznap este és péntek reggel is negatív lett a gyorstesztem (Boson), bár akkor már voltak tüneteim. Nem hagyott nyugodni a dolog, szombat reggel PCR-ra mentem. Pozitív lett. Hőemelkedés, de az se folyamatosan, inkább esténként (talán egyszer 38,1-et is mértem). Ma 37 alatt. A köhögési ingerem van szinte folyamatosan, ami zavaró (de kibírom köhögés nélkül akár órákig is, ha nem kell beszélni), és elvileg a hangom se az igazi, legalább is a telefonban úgy hallják. Amúgy rendben vagyok.
-
gergo5991
őstag
válasz
Hieronymus #65980 üzenetére
jovőhónapban megyek kardiológushoz, legutóbb pár hónapja voltam ekg meg vérnyomás holterre, meg sziv uh-ra minden oké volt
2 hete voltam általános vérvétel szűrésen is, ott is minden tökéletes volt -
válasz
Hieronymus #65977 üzenetére
először is, egy gyerek immunrendszere eleve tök máshogy működik
másodszor is, egy idős ember megint más kategória, másért
de nem is azt akartam mondani, amit cáfolni akarsz
, nem valami általános törvényt akartam megfogalmazni, ami mindenkire vonatkozik. annyit mondtam, hogy van egy ilyen tapasztalat(om, de nyilván nem rólam szól ez), hogy ha sokat kihagysz, a szokásos, amúgy gyengének tartott dolgok is nagyobbat ütnek
nem látom, hogy ez ellentmondásban lenne azzal, amit írsz
-
válasz
Hieronymus #65661 üzenetére
"A mai vírus törzsek már a felső légúti nyálkahártyákat támadják."
Na, ez az, amiben nem hiszek. Ha csak a nyálkahártyát támadnák, akkor nem lenne long covid. Márpedig az még mindig van. És ha van, az azt jelenti, hogy vírus eljut az érrendszerbe meg a belső szervekig, és ott tud úgy is kárt csinálni, hogy nincs látványos (akut) tünet. (Amúgy az Omikronnak is van egy csomó olyan tünete, ami kevéssé köthető a nyálkahártyához: szaglásvesztés, légszomj, krónikus fáradság, hasmenés, stb.)
Más. Megnéztem a friss brit covid protokollt:
Covid: Should I test and self-isolate or can I go to work?
Néhol elég vicces, pl. hogy nem javasolják, hogy a gyerekeket teszteljék, de ha mégis tesztelnék és pozitív lenne, akkor három napig otthon kell maradnia. Egyébként nem... -
kpityu2
őstag
válasz
Hieronymus #65664 üzenetére
Az allergodil alapból egy oldat. De ha nagyon zavar a gondolat, akkor lehet fiziológiás sóoldatot is venni, vagy a gyógyszerkönyvi tisztaságú sót és csinálhatsz sóoldatot desztillált vízzel. A jódos oldatot pl. én úgy csinálom.
-
válasz
Hieronymus #65664 üzenetére
Ha találok olyat, amiben csak só van, nem 6féle egyéb, akkor olyat adok hozzá.
Igen, USA-ban volt már ilyen agyevős eset.
-
válasz
Hieronymus #65645 üzenetére
A dohányzást pont azért citáltam ide, mert nem akut egészségügyi problémát okoz, hanem hosszú távút. És valaki emlékeim szerint linkelt ide egy cikket, ami pont azt próbálta számszerűsíteni, hogy egy tünetmentes vagy nagyon enyhe tünetes covid fertőzés hány évnyi dohányzással ekvivalens kárt tud okozni az érrendszerben és/vagy a szervekben. (Amúgy a covid nem az egyetlen betegség, ami relatíve veszélytelen (ritkán halnak bele), de az egészségnek hosszabb távon nem tesz jót. Malária talán ilyen, de nem vagyok biztos benne.)
-
válasz
Hieronymus #65637 üzenetére
"De az emberek többségét, akik már részben immunizálódtak és a fertőzés 1-2 napos rossz közérzetet okoz csak, hagyjuk békén."
Ahhoz képest, hogy az emberek immunizálódtak, nagyon sok az áttöréses és ismételt fertőződés. Az, hogy csak 1-2 napos rossz közérzetet okoz, még nem tudjuk. (Egy év alatt ötszáz doboz cigaretta elszívása még csak rossz közérzetet sem okoz (sőt?), mégis elég erőteljesen fellépnek ellene sok helyen.)
-
válasz
nehéz kérdés ez, mert szerintem kb. el van már engedve, szóval igazából beszélni sincs már miről...
...de, van némi kockázata minden egyes megfertőződésnek.
anyámat most például eléggé gyötri, szaglás-ízlés full kuka például, de nincs is jól. oké, neki ez az első köre, a 3. oltása meg 14 hónapos.
-
Ringman
félisten
válasz
hát persze, kerüljön kapcsolatba olyan vírussal, ami agyi károsodást okozhat - meg egy csomó mást is, többek között parkolópályára rakhatja az immunrendszeredet, amit szerinted a vírussal kell trenírozni
az immunrendszernek nincs arra szüksége, hogy a coviddal találkozzon, ez nem az a vírus.
mi lesz a következő, maga a légszűrés is káros?
-
Ringman
félisten
válasz
Hieronymus #65609 üzenetére
hát ja.
-
válasz
Hieronymus #65220 üzenetére
Antibaxxer támadó ellen jobb, mint a gázspray. Meglátja nálad a kék Pfizer feliratú flakonocskát, már ugrik is a metrósínek közé oltásmellékhatásban megmurdelni.
-
fatal`
titán
válasz
Hieronymus #65212 üzenetére
Semmi baj nincs az évenkénti oltással, ha egyébként az aktuális változathoz igazítják.
De inkább pán-koronavírus oltás kellene, vannak is fejlesztések ebbe az irányba. Meg ott vannak még a spray alapú vakcinák is.
-
válasz
Hieronymus #65041 üzenetére
1. A legtöbb betegség ellen a védelem csak több oltás után alakul ki, mert az immunrendszer számára sulykolni kell, hogy nem eseti fertőzésről van szó, hanem permanens fenyegetésről (hepatitis oltássor pl. 3 oltást jelent, a covid 3? (idősebbeknél 4?).)
2. Az oltásban megfelelő dózisban kell jelen lennie a hatóanyagnak, hogy kiváltsa az immunreakciót. (Volt olyan covid oltás, ami a kevés hatóanyagon bukott meg. Meg a pfizer gyerek oltása is.)
3. A fertőzés vagy kivált egy oltás dózist, vagy nem. (Gyakran nem.)A moderna boosterei eleve felezett hatóanyag mennyiséget tartalmaznak (50 mikrogramm), a bivalens oltásoknál pedig a mindkét komponensből csak fél adagnyi van bennük, azaz a pfizer oltásban 15-15 mikrogrammnyi, a modernánál 25-25. És ez azért vethet fel kérdéseket azzal kapcsolatban, hogy a bivalens vakcina mennyire alkalmas alap immunizálásra, még akkor is, ha több dózist is adnának belőle. (Gondolom én, mint laikus.)
-
Z.É.T.
őstag
válasz
Hieronymus #64950 üzenetére
Az első bekezdéseddel nem, vagy csak részben értek egyet.
(poszt/long témában eléggé otthon vagyok, gyakorlatilag bő 2 éve figyelemmel kísérem a tudományos publikációkat, ME/CFS érintettként)Tudom, hogy továbbra sincs konszenzus még a poszt és long definícióban sem. (én magam továbbra is egy talán brit kutatóorvosét használom: post=3-6 hónap közötti; long=6 hónapot meghaladó)
A hajhullás saccra 15-25%-át érinti az oltatlanul és 5-10%-ban az oltottan átesőket. Jellemzően az expozíció után 60-90 nappal kezdődik és a 120. -180. nap után áll meg. (ex-fodrász, napi kapcsolatban fodrászokkal és ~100 ex-vendégemmel)Igen, tudományos értelemben nem közvetlenül a s-cov2 okozza az átmeneti és maradandó tüneteket, de katalizálja azokat, legyen az alapprobléma valamelyik herpeszvírus, a Varicella-Zoster, citomegalovírus vagy EBV, esetleg más.
Ezen felül ugye az endokrinrendszert, valamint a bél-agy tengelyt (mikrobiom) is képes megzavarni, autoimmun-jellegű gondokat, idegrendszeri problémákat okozhat.
És igen, még a flu is képes ilyesmire, csak nem 5-30% arányban, hanem 1-2-3(-4) nagyságrenddel ritkábban.
Picit sem nyugtat, hogy azért, mert anno elvitte, akit tudott, ma a közbeszédben az influenza és nátha elég jól körülírható, néhány naptól néhány hétig terjedő, a többség számára krónikus betegséget nem okozó fertőzés.Hosszabban nem akarok belemenni, a többit adom
-
válasz
Hieronymus #64748 üzenetére
A maszkellenesség volt kb az ősbűn, amivel nagyjából a komplett "tudományos világot" lejáratták. Es messze nem csak Ceci néne, svájci tisztifőorvost is láttam 2020 márciusában hímezni-hámozni, hogy "maszkhordásra semmi szükség". Mindeközben ha betolnák az ipsét olyan vakbélműtétre, ahol a staff nem hord maszkot, plafonon lenne.
A nyájimmunitásra is szent tehénként néztek vagy egy évig, miközben még DNS-vírusoktól sincs olyan példa a történelemből, hogy természetes úton nyájimmunitás alakult volna ki.
Politikai célból nyomtak le egy rakás tételes szándékos hazugságot + másik rakás tévedést a hiszékeny nép torkán, amiből mindre kopogtatott már a valóság. És ezek olyan dolgok szinte kivétel nélkül(!!), amit itt a topikban laikusként jó előre megmondtunk.
-
kpityu2
őstag
válasz
Hieronymus #64599 üzenetére
A SARS1-hez képest sokkal kevésbé mutálodik. És már induláskor nagyon jól passzolt az emberhez. Pont ez az egyik furcsaság. Hiányoznak azok a köztesgazda és az ember közötti adaptációs variánsok amelyek a SARS1 és MERS esetében megvoltak.
-
Jablocskov
tag
válasz
Hieronymus #64599 üzenetére
A laboreredet teória egy rendkívül szerteágazó és nagyon aggasztó történet. A józan ész azt diktálja, hogy tovább kell vizsgálódni ebben az irányban.
WHO covid origins report says ‘lab leak’ theory needs further investigation
Figyelemre méltó, hogy az eredeti WHO jelentés felülvizsgálatát végző, több mint 25 ország kutatóiból álló SAGO csoport brazil, kínai és orosz tagjai gondolták úgy, hogy nem kell tovább vizsgálódni a laboreredet irányában.
-
válasz
Hieronymus #64565 üzenetére
nono, az influenzára adott kb használható immunválaszunk többek között annak köszönhető, hogy rendszeresen találkozunk az antigénnel. Sajna persze brutál imprinting is van a flu-nál, de minimum valamennyit ér, ha 2éve átestél egy nem túl távoli rokon törzsön.
#64566: meg kéne fejteni, hogy afrikában mit csinálnak másképp a nőkkel, mint Európában/USA-ban
?
-
mozso
senior tag
válasz
Hieronymus #64517 üzenetére
Azt tudtuk jo ideje, hogy a covid gyorsabban cserel koponyeget, mint az influenza virus torzsei. Vegignezte ezt 2022 januar ota az egesz iparag, amit a covid muvelt mutalodas cimszo alatt.
Le vannak maradva oltasugyileg, mint a borravalo szerintem. -
válasz
Hieronymus #62395 üzenetére
én 1979-es vagyok, beszarjak-e? amúgy mindegy is, egy 40+ éves oltás értéke minimális. írtam, hogy a feketehimlő oltás az új pfizer!!!
-
válasz
az állatkert lakói vajon kaphatnak humán himlőoltást? gondolom rájuk veszélyesebb ez a kórság...
-
válasz
Most miért kellett erre külön topic? Ezt kellett volna átnevezni általános pandémiára, itt már együtt vannak a rettegők
-
fatal`
titán
válasz
Hieronymus #62028 üzenetére
Biztos vagyok benne, hogyha lenne 300 forintba kerülő gyorsteszt, ami 99,9% pontos, nálunk az se lenne ingyen.
De amúgy igen a PCR teszt nem jó megoldás. De a kombinált gyorsteszt és PCR működhet, működhetne sokkal jobban annál, ahogy működött.
-
Rage47
veterán
válasz
Hieronymus #62014 üzenetére
Ismerősöm 5. nap után lett pozitív. 5 napig minden nap tesztelt, mert nem volt jól.
-
válasz
Hieronymus #62014 üzenetére
a gyorsteszt elsősorban akkor pozitív, amikor javában tünetes vagy. neked ez szinte teljesen elmaradt, így ha volt is benned covid, simán lehet, hogy a teszt érzékenységi határa alatti mennyiség. szóval a tesztekből nem igazán tudsz következtetni.
mindkét verzió simán lehet. el is kaphattad. (bár szerintem jellemzőbb az, hogy A user tünetes lesz, tesztel, korona, B user pedig 3-4 napra rá lesz tünetes)
-
fatal`
titán
válasz
Hieronymus #61147 üzenetére
Most is a sebesség a fő probléma. Mire egy variánsra elkészül az oltóanyag és forgalomba helyezik, addigra van 3 másik.
Másrészt azt már most tudjuk, hogy nem csak embereken mutálódik, mert az omikron nagy valószínűséggel valami állatról ugrott vissza emberre (a feltételezések szerint egérről).
-
válasz
Hieronymus #61147 üzenetére
van remény, lesz is jobb, de mikor? csak mert 5 hónap alatt 3 hullám...
-
válasz
Hieronymus #61142 üzenetére
van az elmélet, és van a gyakorlat, ami egyelőre ott tart, hogy:
- novemberben még keményen delta
- januárban keményen omicron
- márciusban keményen omicron 2
ez 5 hónap alatt 3 fő variáns. -
Ringman
félisten
válasz
Hieronymus #61142 üzenetére
Ha gyorsabban immunizálódunk, mint ahogyan a mutálódik a vírus, akkor csak idő kérdése, az eltűnése.
nem úgy tűnik, sőt pont fordítva, egyre nagyobb az újrafertőzések aránya, csak bejönnek a trükkök százai a könyvelésben. -
válasz
Hieronymus #61085 üzenetére
Hát én eddig mindenhol azt olvastam, hogy a Zero-covid stratégia mind gazdaságilag is, mind életminőségileg sokkal sikeresebb volt, mint a "hagyjuk terjedni, aztán aki beledöglik, az úgy járt". Ez itt a google első találata, lehet, hogy nem a legjobb:
The Zero Covid strategy protects people, economies and freedoms more effectively
És értem én, hogy Omikron, de az nem a Zero covid társadalmak sara.
-
válasz
Hieronymus #61068 üzenetére
Nem csak a közvetlen covid halálozás számít bele a várható élettartam csökkenésbe. Egy enyhe covid fertőzés 50%-kal növeli meg a szívinfarktus esélyét, 70%-kal az egyéb szív és érrendszeri betegségekét, 40%-kal a cukorbetegségét, stb. Aki kórházi kezelésnek köszönhetően sikeresen felépült a covidból, az arra számíthat, hogy a következő évben 5-szörös eséllyel hal meg valamiben a korosztályának átlagához képest. (Mindegy miben, elütheti egy autó is. (És igen, lehet kapcsolat: pl. brain fog.)) Szóval az a járványkezelés, ami a fertőzések maximalizálására törekszik, közegészségügyi következményeket fog eredményezni.
A gazdasági hatások szintén érdekes kérdés. Briteknél pl. a 165 ezer covid halálozás mellett lett 285 ezer olyan long covidos, aki a betegség következtében önálló életvitelre képtelenné vált (a lakosság 0,4%-a). A covid két éve alatt a munkából tartósan kiesők aránya majdnem megkétszereződött (1,8 millió). Aki nem esett ki, azoknál is lehet teljesítménycsökkenés (fizikai, szellemi). Ha covid továbbra is ilyen ütemben terjed, akkor az átlag munkavállaló minden évben néhány hetet covid miatt fog betegszabadságon tölteni. Stb.
Szóval lehet, hogy a kínaiak nem tudják tartani a zéró covidot, de hogy próbálkoznak vele, az nem feltétlen irracionális.
-
Ringman
félisten
válasz
Hieronymus #61068 üzenetére
újrafertőződés P>0 eséllyel végződik halállal, tehát a várható élettartam csökken, minden egyes újrafertőzés esetén
-
válasz
Hieronymus #60879 üzenetére
neeem
(reggel, felkelés után első dolog volt)
-
lacos001
senior tag
válasz
Hieronymus #60873 üzenetére
8 éves lányomtól 18:40kor kérdezte a fijúúú, hogy orrból vagy garatból. Orrból kérte, bátor a mókuska.
Elmentünk Testzentrumba, mivel a reggeli kötelező negatív után 14 óra körül mert kicsit bezombult itthon dobott egy pozitivat.
Hétfőn 9kor PCR, addig mindannyian ülünk a hátsónkon. Szerintem holnap mi is mehetünk, majd hétfőn PCRre. Esélyes... -
válasz
én így vettem anyafejtől legutóbb, meg is kínoztam, fölösleges is volt szerintem, mert lett volna elég vírus bárhonnan
-
Ringman
félisten
válasz
Ez már omikron kezdete óta javasolt volt, h mindkét helyről legyen minta
-
Vesa
veterán
válasz
Hieronymus #60823 üzenetére
Lehet reális, ha az illető csak most került képbe mint fertőzött. pl. 3 napig nála is lappangott, aztán még 3-4 napig csak enyhe tünetek, majd mire bedurrant annyira, hogy teszteljék, már benne volt egy hete.nem jól értettem.
Már ha jól értem a rendszer működését. -
Asbee
veterán
válasz
Hieronymus #58540 üzenetére
Nincsen külön omikronra teszt…. Háziorvos barátoméknak még van a lejárt szavatosságú kínai valamilyenből, 1-2x próbálták ugyanúgy kimutatta. Ha agyon van vágva mintával, akkor vannak ilyen elszíneződések függőlegesen. Idővel halványul. A kontrol és pozitivizás csíkja attól még látható.
-
syberia
veterán
válasz
Hieronymus #58523 üzenetére
Többet tesztelik a munkatársakat mint a kísérleti állatokat.
🤣🤣🤣2020 tavaszáról rémlik egy outbreak nekem, egy kanadai idősotthonban csak a staff lett kovidos, a lakók megúszták, ki érti ezt...
-
válasz
Teljesen értelmetlen a tesztekkel szenvedni - pláne gyorstesztekkel, épületen belül aki nem full hazmat-ban tolja vagy nem genetikailag védett, garantáltan el fogja kapni, pont.
#58524: lassú vtam
.
-
válasz
A gyorstesztektől mit várnak? Le lehet könyvelni. hogy a védekezést szolgáló intézkedések gyakorlati megvalősítása megtörtént?
(Nagyon bizonytalanok a gyorstesztek).
-
válasz
Hieronymus #58463 üzenetére
-
válasz
Hieronymus #58445 üzenetére
egyetértek. meddig marad meg egy "védőbevonat"? az első négy nyelésig? ha beverek egy steaket, még ott lesz? stb.
-
Reggie0
félisten
válasz
Hieronymus #58445 üzenetére
A forro fust tud elethosszig tarto bevonatot kepezni
-
Vesa
veterán
válasz
Hieronymus #58351 üzenetére
"Ha azt gondolod hogy túléled, akkor magasabb az esélyed. Ha azt gondolod, hogy nem éled túl, nagyobb eséllyel halsz be."
Ehhez van valami bizonyítékod is? Tanulmány, stat, akármi? A kórházba kerülteknél az oltottak/oltatlanok arányából kiindulva, és abból, hogy az oltatlanok többsége kifejezetten kemény csávónak tartja magát -hiszen éppen azért nem oltatnak, mert hisznek önmagukban-, egyáltalán nem a Te állításod látszik igazolódni. Lényegesen több, önmagát keménynek tartó, a vírustól nem félő oltatlan hal meg, mint "rettegő" oltott.
-
válasz
Hieronymus #58373 üzenetére
"Csak olyan mutáns képes terjedni, ami legalább az omikron fertőzési képességével bír."
Volt erről egy fejtegetés a Guardianon. Szóval ez nem biztos, hogy feltétel: ha nyugalmi időszak van, akkor nem kell versengeni senkivel, lehet ráérősebben terjedni. Ha pedig egy abszolút vakcinakerülő mutánsról lenne szó (ami egyúttal a korábbi fertőzés elleni védettséget is kikerülné), az teljesen függetlenül terjedhetne mindentől.És az idő is a vírusnak dolgozik: az ellenanyagszintek szépen csökkennek, meg a fura nevű immunsejtek is, egy-két év múlva feltámadhat bármelyik ismert variáns is akár, lesz elég megfertőzni való emberanyag...
-
[CS]Blade2
addikt
válasz
Hieronymus #58369 üzenetére
Azt lenne jó látni, hogy hol van ennek rövidtávon a vége.
Nyáron talán 50.000 halotton belül nagyon kicsi esetszámmal leszünk, ideiglenesen legyőzve a vírust.
Jelenleg idén eddig kb. 0,7%-os itthon a halálozás mióta az omikron a domináns. Ez most rövid távon növekedhet, hosszú távon még tovább csökkenhet,
de most valszeg relatíve magas az átoltottság, relatíve friss az átoltottság, mára relatíve friss az átesettség, míg variánsból az eddigi leggyengébb a domináns.A következő körre nem várható nagyobb átoltottság, valószínűleg átlagosan hónapokkal régebbi utolsó adagokkal fogunk rendelkezni, hónapokkal régebbi lesz az átesettség.
Csak egy omikron erősségű variáns már valszeg jobban megviselne minket egy 6. hullámban.
Nem hiszem, hogy lesz rá előrejelzés, hogy az omikronhoz közel álló, a deltához közel álló vagy - valami olyan új, ami tök más - jön. -
[CS]Blade2
addikt
válasz
Jó lenne látni egy olyan csoporttal végzett mérést, ami elég nagy számú, fedi az ország-világ népességét arányaiban, és egyforma, egységesen magas dózissal megfertőzni mindet. Hányból hány lenne tünetmentes.
Lehet, hogy magas dózis vírus esetén nem igazán lehet megúszni tünetek nélkül és/vagy long-covid nélkül. -
válasz
-
válasz
Hieronymus #58126 üzenetére
köszi. nálunk ez tuti nem nyert, a lakásban pihent már a teszt ezer éve, mielőtt felhasználtuk.
-
válasz
Hieronymus #57017 üzenetére
de itt magyarországról volt szó, a mostani helyzetről. teljesen kizárt, hogy ez a pörgés ne szakadjon be belátható időn belül. hogy közben hány usert ér el, az jó kérdés, de mostanában a biztonság kedvéért inkább kétszer is betaggeli őket
-
válasz
Hieronymus #56870 üzenetére
"Két hete napi szinten a körzet átlag ~1% tünetes omikronos. Ha feltesszük, hogy a 70% tünetmentes vagy kicsit töünetes vagy nem érdekli.... akkor ~3hét alatt átfut a lakosság 100%án."
Ennyire nem gyors a terjedés. A legjobb esetben is csak őszre érjük el a a teljes átfertőződést.ezt hogy számoltad ki? piszok gyorsnak tűnik a terjedés, sűrűbben lakott részeken most "mindenki" covidos. a tünetmentesek aránya szerintem alacsonyabb, mint 70%, eléggé megmutatja magát ez cucc azért minden ismerősömnél, viszont statisztikába nagyon sokan nem kerülnek bele, akár 70%-nyi sem.
kizárt, hogy ezzel őszig el lehetne focizni, nyárig sem.
-
Dare2Live
félisten
válasz
Hieronymus #56870 üzenetére
"Ennyire nem gyors a terjedés."
Jelenleg az adott helyen ez a tapasztalat. Nehéz vele vitatkozni. Abból meg kb az jön ki amit leírtam. Persze exponenciális görbe, meg 100% sosincs de az.
"A legjobb esetben is csak őszre érjük el a a teljes átfertőződést."
Teljes átfertözödöttség nincs de gondolom úgy írtad mint én azalapján meg ha nincs vmi csúnya csoda akkor de. Ez azt jelenti február végére totálisan visszaesik a fertőzések száma nem lesz kit megfertözzön, márc végére pedig vége. Január 5-15.én indult február végére lefutott. Elképesztő sebesség de okoskodásomból ez jön ki. Márc végére max napi pár fertőzöttet várok.
Persze ha ezt a szart egymás után 2-3-4-5* el lehet kapni akkor iszonyatosan megszívtuk. Az ősz úgy jöhet max képbe, hogy akkor újra felbukkan és ha tud 2*ra fertőzni akkor fog. Ez utobbinak reális esélye van.
Reménykedjünk, hogy nyár végén már lehet szúrni az omikron oltást. -
válasz
Hieronymus #56452 üzenetére
persze, de azért
- most alhatna egy nagyot az ágyában, ami sokat segít
- a kórházban összeszedhet mást isde amúgy én bevittem volna már most (pedig nem vagyok egy hamari fajta), a gyerekorvos mondta, hogy csigavér, nyugi. elfogadtam, anyám beszélt vele, mint kollégával.
-
BlackV
őstag
válasz
Hieronymus #56418 üzenetére
Igen volt már, sokat idéztük, sokat beszéltünk róla. (Jól érted.)
https://prohardver.hu/tema/tudomanyos_kovid_kocsma/hsz_32637-32637.html -
válasz
Hieronymus #55225 üzenetére
Ha az új gyorsteszt tényleg jobb, akkor semmi értelme a régi/lassúnak.
-
Stanlee
őstag
válasz
Hieronymus #53428 üzenetére
Teljesen igazad van!
-
Stanlee
őstag
válasz
Hieronymus #53416 üzenetére
Ezek az uj szabalyok mar kezdik kivezetni a virus parat itt a nemeteknel.
Csutortok este voltunk ceges vacsoran, Munchnerfreiheit kornyeken beulos helyeken este tizkor nem volt szabad hely. Mintha semmi se lenne.
-
válasz
Hieronymus #51433 üzenetére
"A mintavétellel, ha rendesen csinálják nincs gond."
nem csinálják (otthon) rendesen
-
Ringman
félisten
válasz
Hieronymus #51433 üzenetére
gyorstesztel naponta az emberek többsége
a magyar párhuzamos valóságban ez kb ötvenezer forint kiadást jelentene fejenként, ha 25-ös csomagban vennéd a teszteket.
-
válasz
Hieronymus #51412 üzenetére
hát ez elég ideális lenne, de nem így van. azon is múlik, hogy jó-e a minta, amit levettél, hogy ott, ahonnan levetted, van-e kellő mennyiségű virnyák (ettől még máshol lehet) stb.
-
válasz
Hieronymus #50073 üzenetére
Én teljesen értem, ha az inaktivált és a vektor/mrns közt különbség van, teljesen más a hatásmechanizmus. Az inaktiváltnál már instant rendelkezésre áll az antigén, az mRNS-nél, vektornál pedig x óra, míg adott szintre felfut a tüskefehérje-termelés.
Most töröm a fejem, hogy egy kis bónuszért megpróbáljam-e átrakni a de.11-es moderna időpontot, de lehet tányérhajigálás lenne a családi napirend felborításáért
. Bár ahogy nézem, az mRNS publikáció csak az első dózisról szól, a második ugye totál más történet, sztem hagyom és megkíméljük a repülő csészealjakat
.
-
válasz
Hieronymus #49156 üzenetére
Köszi, ezt is továbbadom
-
BlackV
őstag
válasz
Hieronymus #47480 üzenetére
Ez sajna nem jelent semmit. 7 fiatal 3x oltott jól van. Örülünk.
-
válasz
Hieronymus #47323 üzenetére
De ezek nem képesek felelősséget vállalni magukért, hiszen téveszméik vannak. Ez kb olyasmi, mint egy értelmi fogyatékosság, utóbbiakból is a képesség szokott hiányozni arra, hogy magukról gondoskodjanak. A szociál-darwinizmust meg nemár.
-
Reggie0
félisten
válasz
Hieronymus #46863 üzenetére
A magyar kepen este van?
-
Vesa
veterán
válasz
Hieronymus #45390 üzenetére
Engem inkább az érdekel, ezt hogyan tartatják be? Az utolsó fodrásznak is fel kell vennie egy külön embert arra, hogy az ellenőrzést elvégezze?
Fontosabbnak gondolnám, ha úgy lenne megfogalmazva a törvény, hogy oltatlant nem lehet alkalmazni semmilyen munkakörben. Nem választható módon, mint jelenleg, hanem de facto megtiltani a cégeknek. Ezzel a többség nem tudna mit kezdeni, mert elvesztené a munkáját ha oltatlan. Részleteiben persze még lehetne pontosítani, pl. hogy a vállalkozóknál, munkaadóknál is célt érjen a dolog, és ne csak a munkavállalóknál.
-
Stanlee
őstag
válasz
Hieronymus #45084 üzenetére
Haziorvosunk nem olt. Amugy se vagyok orvoshoz jaros, igy maradt az allami oltopont.
Ket het mulva jar le a 6 honap a masodik utan, annyira nem kell ez nekem, hogy valahova bealljak a sorba.
-
Stanlee
őstag
válasz
Hieronymus #45079 üzenetére
Hetvegen jelentkeztem boosterre, omikro es a tegnapi Söder bejelntesek elott, januar 11-re kaptam idopontot. Baratnom egy nappal korabban jelentkezett, neki dec 27-et dobta a gep. Itt nem fognak mar nagyon friss oltasokat beadni januar elott azoknak, akik eddig nem kertek.
Ha jol ertettem elelmiszerboltba mehet az oltatlan is meg.
-
bigdady
nagyúr
válasz
Hieronymus #45018 üzenetére
Mentőállomáson ha első gyors pozitiv akkor nem kerül be a statba valaki és nincs védettségi sem?
-
válasz
Hieronymus #44400 üzenetére
tény, hogy bármi benne van a pakliban. én úgy logikáztam, hogy:
- a receptor, amihez kötődik, sajnos adott, ace2
- az törvényszerű, hogy egyre fertőzőbb lesz, mert csak úgy tud egy újabb mutáció kiszorítani egy régebbit
- az egyre fertőzőbb és az egyre nagyobb vírusterhelés valahol kéz a kézben jár
- a betegség endotél mivolta egyelőre elég fixnek tűnik
ezekből együtt nem igazán látom, hogy miért nem barmolja szét a jövőben is azokat a szerveket, amiket eddig.de az biztos, hogy én is roppantul örülnék, ha enyhülne és mondjuk tényleg inkább a nyálkahártyára célozna, nem az agyra, szívre, tüdőre, vesére.
-
Stanlee
őstag
válasz
Hieronymus #44343 üzenetére
Allitolag a lakossag 70%-a szigorubb intezkedeseket var a nemeteknel. Nem igazan ertem, hogy mit akarnak meg tobbet, de egeszsegukre.
-
válasz
őszintén szólva meglepődnék, ha semmiből egyszer csak teljesen más irányt venne a cucc. eddig egyre fertőzőbb lett és egyre nagyobb vírusterhelést csinál, miközben a szervezetben ugyanazt csinálja az eleje óta. most gyanús, hogy még annál is fertőzőbb lett...
...és szerintem ennyi, a többi a szokásos.
-
szabi__memo
nagyúr
válasz
Kapkodás van az biztos. Egyértelmű, hogy későn, de szerintem kb semelyik variánst nem lehet megfogni. Egyszerűen manapság ez megoldhatatlan
-
Ringman
félisten
válasz
Hieronymus #44334 üzenetére
A hírek szerint enyhe a betegség lefolyása, kórházi ápolásra szinte senki sem szorul az omikron fertőzés miatt.
-> [link] via eric ding:
és -
szabi__memo
nagyúr
válasz
Hieronymus #44334 üzenetére
Ha ezt alátámasztaná bármi is szerintem nem így reagál semelyik ország, sem a who.
Természetesen legyen így -
Andika20
csendes tag
válasz
Hieronymus #43931 üzenetére
Csak a cím alapján igen, de a cikk szövegeben ez áll:
"Zudem mache er sich Sorgen vor Virusvarianten, die „gefährlich wie Ebola“ sein könnten."
„Meine große Sorge ist, dass es zu einer Variante kommen könnte, die so infektiös ist wie Delta und so gefährlich wie Ebola“.Tehát attól fél, hogy akár ez is lehetne... De nekem mindegy, mindenki úgy érti, ahogy akarja... Én azért még reménykedem, hogy nem lesz rosszabb
-
NeoPampalini
senior tag
válasz
Hieronymus #42042 üzenetére
Valamelyik verzióba még a hivatalos hírt is betették, amúgy erre alapszik az összes, csak mire ideér, egészen más tálalást kap: [link]
-
MuMa012
tag
válasz
Hieronymus #40164 üzenetére
Mai személyes tapasztalat Pécsről, 3. oltásról:
A volt Honvéd kórházban oltottak. 95%-ban nyugdíjasok voltak az oltottak. Polgárőrség segítette a tájékozódást, nem pedig a katonaság, mint tavasszal. Gyorsan ment a teljes folyamat. A későbbi időpontra foglaló páromat is fél órával előbb betudták oltani, kb. mit sem ér az időpontfoglalás. De ezt egy orvos is megerősíti. -
törölt tag
válasz
Hieronymus #40164 üzenetére
Most írod magad hogy az oltott elkapta a fertőzést és mindenki azon aggódik nehogy elkapja tőle ( helyesen karanténba is került a kollégád) (reméljük jó is van)
Ez előtt megy azt írod hogy:
Nem csak a gyerekeket védi az oltás. A vírus terjedését is gátolja az oltott személy.Nos épp azt vadászom itt a segítségetekkel hogy az 5-11éveseken való oltás hatékonyságáról van e valami kutatási anyag. De még nem linkelt senki semmit
A terjedés meg ugyanaz mivel a kollégád (dupla oltott) is elkapta és fertőz is hisz karanténba kell hogy kerüljön.
inkabb heti teszt kéne mindenhol és egyből karantén ha pozitív. -
Drizzt
nagyúr
válasz
Hieronymus #40095 üzenetére
Kaptok akkor már közvetlen forrást:
[link]"Cáfolhatatlan kutatási eredményekkel tudjuk bizonyítani azt, hogy az oltás rendkívül fontos, életet ment. Magyarországon 2021. január 22. és június 10. között 3,7 millió ember koronavírus elleni oltása valósult meg, akiknek az adatait sikerült feldolgoznunk és mára teljesen világossá vált, hogy a fertőzés ellen a Magyarországon használt vakcinák 69 és 88 százalék közötti védelmet biztosítottak a vírussal szemben.
A halálozás és a betegség súlyos lefolyását pedig átlagosan 88 és 98 százalék közötti mértékben előzték meg az oltóanyagok.
A vizsgálataink egyértelműen bizonyítják, hogy mindegyik vakcina esetében kimutatható a sejtes immunitás és a humorális immunitás is.
Fontos, hogy ezt a két értéket együttesen kell értelmezni és bár egyik a másikkal bizonyos mértékig korreál nem felel meg egyik a másiknak. Az ellenanyagszint paraméterei önmagukban nem bizonyítják a védettséget!
Az mRNS alapú vakcinák esetében, mint a Pfizer és a Moderna az ellenanyagszint emelkedése gyors, viszont gyors a csökkenése is.
Az Astrazeneca második oltása után az ellenanyagszint csökken, amiből az következik, hogy az Astrazeneca-val való további oltást elvégezni nem célszerű.
A Sinopharm vakcinával történt átoltás szélesebb sprektrumú védelmet biztosít, mint az összes többi vakcina, ugyanis itt a vírus összes fehérjéje ellen kialakul az immunitás nem csak a tüskefehérje ellen ami közben mutálódik.
A teljes immunitás vizsgálata során bebizonyosodott, hogy az idő múlásával minden életkorcsoportban jelentősen csökken az immunválasz ezért mindenképpen fontos a harmadik oltás felvétele.
A cukorbetegségben szenvedők kitettsége a koronavírussal szemben rendkívül magas, amit mi sem bizonyít jobban mintsem, hogy a koronavírusban elhalálozottak 33 százaléka szenvedett cukorbetegségben.
A cukorbetegek mellett továbbá fokozott veszélyben vannak a krónikus tüdőbetegek vagy szív dekompenzáltak és más krónikus betegségben szenvedők is.
Ezért nagyon lényeges az, hogy 2018-ban a magyar kormány elfogadta az öt nemzeti egészségügyi programot, ami pontosan ezeknek a betegségcsoportoknak a komplex prevencióját, diagnosztikáját, terápiáját, kutatási lehetőségeit és oktatását tűzte napirendre, továbbá a hatodik nemzeti program, a Nemzeti Infektológiai Program éppen azért jött létre, hogy ha ismétlődnek a bakteriális vagy vírusfertőzések arra is megfelelően fel legyen készülve az ország."A kutatásuk egyébként biztosan nyár környéki a leírás és az eredmények alapján.
-
AMD Power
titán
válasz
Hieronymus #38250 üzenetére
Nah ez az. Minden évben 2 hullám. Minden évben 2x, hónapkon át tartó bizonytalanság és stressz. Évente 2x megnezzük mit bír az eü és a bennük dolgozok. Évente 2x bezárjuk x napra az iskolát, fűrdőket stb... ez így Nem mehet tovább!!
-
válasz
Ebben a fene nagy demokráciában meg kell menteni a leghülyébbeket is, ha covidos lesz. Aki felveszi az oltásokat, az meg várjon hónapokat és éveket (vagy épp közben feldobja a talpát) az eü ellátásra, mert az eü-t a covidos betegek ellátása lefekteti. Végülis tök igazságos. Nyilván sarkítottam a probléma láttatása miatt.
-
mozso
senior tag
válasz
Koszi, hogy igy ledegradalod az eletkora miatt nem olthato gyerekemet. Igazan aranyos!
”Aki akarja oltassa be magát. Aki nem kaphat oltást, az jobb ha önkéntes karanténban marad.
Aki a közvetlen fertőzést választja, néhány nap esetleg hét alatt gyógyul. Vagy nem, de maradjon meg a saját döntés felelőssége annak, aki ezt az utat választja.”szerk: majdnem 1 millio nem olthato gyerek van, azok egyek meg azt a levest amit foztek nekik akaratuk ellenére ?!
-
válasz
Engedni, de finanszírozni nem szeretném.
-
válasz
Hieronymus #36678 üzenetére
"Az erőt és pénzt jobb egy esetlegesen megjelenő lényegesen új mutáció ellen bevetni."
Pontosan erről van szó! Az eredeti cikk szerint az ominózus antitestek szélesspektrumúak (bétát és deltát tesztelték), igen valószínű, hogy egy random, bokorból előugró variáns ellen is jól védenének. A vuhani már igencsak bénácska. Kezdtük azzal, hogy húdejó, még a terjedést is megfogja, fél év se telt el és booster nélkül már enyhe-közepes tünetességnél járunk. A minimum az lenne, hogy egy teljes évig bírja már ki és fogja már vissza a terjedést is mert nincs az az isten, hogy 8mrd embert szinkronban oltsunk. Az új, combosabb variánssal meg megint megvárjuk míg végigmegy a világon, kinyír 2-3millió "csak" duplán oltottat, azután próbálunk végre elrugaszkodni a vuhani oltásoktól?Az ivással bevitteknél kérdés, hogy akkor tényleg van-e bármi esély arra, hogy egy felnőttben felszívódjon
? Ha igen, tessék, itt a "valódi ivermectin", avagy egy ehető vagy iható valami, amit járványos időszakban szedve valódi védettséget szerezhetünk. Az átmenetiség nem zavar, 0.5% tesztpozitivitás idején nem szednénk, afölött igen. Vagy csak az szedné (folyamatosan), aki valami miatt nem oltatta be magát, vagy húzza az időt az esedékes dózissal.
-
Eagl3
veterán
válasz
Hieronymus #35581 üzenetére
Már van lejárata az oltásoknak?
-
venember83
nagyúr
válasz
Romániában már ez volt az elmúlt hetekben, csak épp este 8 és hajnali 5 között kijárási tilalom formájában. Az oltás népszerűsítésében talán több értelme volt, mint a fertőzések korlátozásában, amint az aktuális helyzet mutatja.
Más, Reuters:
Experts say central Europeans may be particularly sceptical, however, after decades of Communist rule that eroded public trust in state institutions and left underdeveloped healthcare systems that now struggle with poor funding. - [link]Üzenném a szakértőknek, hogy a rendszerváltás óta eltelt 30 évben a politikai elit inkább a korrupcióval és a saját zsebének a megtömésével volt elfoglalva, ez a gond, ezért van ilyen szar helyzetben Közép- és Kelet-Európa, ezért nem hisz a régió lakossága a kormányokban és a kinevezett szakértőkben, és ezért könnyű félrevezetni az embereket populista, oltásellenes baromságokkal, főleg ellenzékként... Plusz az EÜ is romokban úgy infrastruktúra, mint személyzzet tekintetében, mert nem voltak kórházépítések, az EÜ személyzet pedig inkább külföldre települt át a jobb munka és élet reményében. Nem kell a kommunizmusra fogni mindent, lehetne nyugodtan ujjal mutogatni, csak éppen az fájna is egyeseknek...
-
Ringman
félisten
válasz
borítékolható, hogy Mo-n ezt nem fogják bevállalni, nem olyanok a népszerűségi számok.
-
Vesa
veterán
válasz
Hieronymus #34811 üzenetére
"Az idősek immunreakciója lassul, ezért veszélyes számukra."
Ez sem ilyen egyszerű, mert nem minden kórokozónál látjuk azt a mintát, amit a Sars-Cov-2-nél. Számos olyan is van, ami inkább a fiatalokat viszi, vagy főleg rájuk veszélyes.
Már írtam azt is, hogy 2020-ban nagy számban haltak az EÜ dolgozók, csak Olaszországban többszázan vesztették életüket. Pedig az ő immunrendszerüknél kevés "edzettebb" van, hiszen naponta dolgoznak olyan környezetben, ahol a különféle kórokozóknak való kitettségük nagy. A jelek szerint önmagában ez nem sokat ért. Még mindig az a valószínűbb, hogy valamilyen bonyolultabb, genetikai oka van annak, hogy egyénenként hogyan fu le egy fertőzés, de erről jelenleg alig, vagy sokkal inkább semmit nem tudunk. -
válasz
Hieronymus #34802 üzenetére
1. Nem hiszem, hogy létezik optimális immunrendszer. Lehet, hogy valamely betegségre optimális, másokra meg pocsék. A kapacitása elve korlátos, a bioszférában fellelhető potenciális fenyegetésekhez képest meg pláne. És az optimum nem is feltétlen érhető el. (A specifikus immunválasz hatékonyabb, de rosszabbul teljesít a variánsok tekintetében.)
2. Ha elérhető is lenne, nem lehetne örökölni, mert ivaros szaporodásnál rekombinálódik. Nincs két ember, akinek egyforma lenne az immunrendszere (hacsak az ikreké nem). Az "evolúció" persze nyesegeti a selejtesebbeket.
3. Az emberi szervezet regenerálódó képessége korlátos. Már a természetes elhasználódással sem képes maradéktalanul megbirkózni (v.ö. öregedés). Ezért a legenyhébb fertőzés is okoz károkat a szervezetben: ha mást nem, idő előtt elpusztít egy csomó sejtet, ezzel előbbre hozva az öregedést. A "meggyógyult" nem azt jelenti, hogy nyoma sem maradt.
4. A betegség által okozott károk néha látványosak, néha nem. A túlélt himlő pl. "ragyákat" hagy hátra. De, ha nem is látjuk, azért azok ott lehetnek. (Esetleg érdemes lehet áttanulmányozni egy régészeti antropológiáról szóló könyvet, hogy hányféle betegség ismerhető fel utólag a csontvázon okozott elváltozások alapján.)
5. A gyermekek immunrendszerét azért nem értékelném túl. A "történelmi" idők magas gyermek halandóságát nagyrészt azok a betegségek okozták, amikkel éppen nem birkózott meg. És vannak betegségek, amik kimondottan a gyermekekre veszélyesebbek (RSV?).
-
válasz
Hieronymus #34811 üzenetére
Mennyi életévet veszít egy komolyabb longba belekavarodó iskolás és mennyit egy covidba belealó 95éves?
A járvány második évében járunk, de még mindíg sok a kérdőjel és továbbra is politikai okokkal motivált/inkompetenciát leplezni próbáló szőnyeg alá söprést látni mindenfelé.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Fujifilm X
- E-roller topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Formula-1
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Synology NAS
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Csere-Beszámítás! Számítógép PC Játékra! I5 14400F / RTX 4060ti 16GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- Bomba ár! HP ZBook Studio G5 - i9-9980H I 32GB I 1TSSD I Nvidia I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gar
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest