Hirdetés
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Asszociációs játék. :)
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Csalók a Facebookon. De ennyi???
- eBay-es kütyük kis pénzért
- AuraSync kibeszélő topic
- Digitális Állampolgárság Program
- Miért ne vegyél gagyi kínai LED izzósort...
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
-
LOGOUT.hu
Ez egy agyalós-beszélgetős Covid-19 topik. Érvelni kötelező, a másikkal foglalkozni tilos, rettegőzés duplán, a szemlélet tudományos (a "meddig maradjanak a lezárások", azaz a társadalmi rész elfér, de csak szűken/járványhoz kapcsolódóan), ergo nem oltásellenes, nem hit alapú. Ami ebben a szellemben íródik, marad, ami nem, az nem, téríteni meg se próbálj.
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz fatal` #67758 üzenetére
Bocsika, akkor tévedtem.
Én nem látok nagy eltérést a két víruscsalád között.
https://micro.magnet.fsu.edu/cells/viruses/influenzavirus.html
https://www.biophysics.org/blog/coronavirus-structure-vaccine-and-therapy-developmentLegyen béke! Menjenek az orosz katonák haza, azonnal!
-
"Mert nincs nálam és anélkül nem engednek be pl. szemészetre sem ahol nincs is más csak az. Egyébként többször voltam mostanában korház látogatóban maguk az orvosok,..."
A tények értékeléséhez nem kell kutatás.
Belinkelem neked az utolsó 10 év statisztikáját Németországban laborvizsgálattal igazolt influenzás betegek számáról.
Mind a két megbetegedést korona vírusok okozzák, tehát a védekezés módja azonos ellenük.
Az értékeket csak arányokban érdemes nézni, mert nem a feltételezett összes megbetegedések számát tartalmazza a statisztika.Ebben nincs elkülönítve a maszk hatása, de mindenképpen jelzi a fertőzést gátló intézkedések hatékonyságát.
Azt is, hogy az intézkedések kivezetésével vissza áll az emelkedő tendecia.Ha valaki nagyon akar statisztikát elemezni, akkor RKI-nál hozzáférhetők a gyakoribb statisztikák. Az FFP2 maszk bevezetésekor csökkenő influenzások száma jelzi a hatékonyságot.
Csak erről nem érdemes cikkezni, mert nem sok embert érdekel.Legyen béke! Menjenek az orosz katonák haza, azonnal!
-
Utoljára egy éve linkelt be valaki egy olyan brit statisztikát, ami azt mutatta, hogy második fertőzés súlyosabb tüneteket produkál. Nyilván a saját tapasztalat nem mértékadó méretű statisztika. Az ismerőseim körében is hasonló a tapasztalat.
Nyilván nehezíti a statisztikák értelmezését, hogy figyelembe kell venni a fertőzés időpontjában terjedő vírusok erősségét. Ennyire komplex elemzést nem nagyon lehet találni, szóval legyen úgy ahogyan te gondolod.
Legyen béke! Menjenek az orosz katonák haza, azonnal!
-
"Avagy ha nagyon erős a védelmed, (és/vagy nagyon béna a vírus példány), akkor könnyen legyőzöd, de az immunrendszer nem tanul belőle eleget..."
Ez nem pontosan így működik. Az influenza törzsek 100 év óta járnak világhódító útra. Eddig senkinek sem sikerült teljes védelmet szereznie a törzsek ellen. Évente mutálódnak egy keveset a vírusok, majd amikor már nem reagál hatékonyan az immunrendszer, elindulnak világot látni.Hatvan év fölött drasztikusan emelkedik halálozási arány. Azoknál, akik a legtöbbet találkoztak már az influenza vírusokkal. Nem alakul ki víruskezelési gyakorlat a korona vírusok esetében. Legalább is az influ - covid irányban.
Nyugodtan a nyájimmunitás mellé lehet tenni ezt is, mert nem igazolható a feltételezés.
Szerintem.A jó túléléshez egy alap immunitás megszerzése és a betegség elkapásakor az azonnali orvos felkeresés/hívás elegendő. A későn kezdett kezelés emeli nagyon a mortalitást.
-
Azt gondolom, hogy egyszerű a válasz.
Azon vírusok ellen véd az egyszeri oltás, amelyek nem mutálódnak vagy olyan lassan mutálódnak, hogy oltással ki lehet irtani azokat. Például a fekete himlő több ezer éve terjedt az emberekben. Mára nyomtalanul tüntette el az oltás.A korona vírusok influenza, covid,... könnyen mutálódnak. Ha a mutáció elérte az emberi immunrendszer azonnali reakció képtelenségének határát, elindulnak a világhódító útjukra.
Nyilván létezik/létezhet egy másik trükkje a vírusoknak. Gyorsabban szaporodnak, mint az immunválasz sebessége. Ha jól emlékszem a HIV is ilyen. Önmagában nem okoz nagy kárt, de legyengíti az immunreakciót, ezzel utat engedve a többi, amúgy nem halálos kórokozó terjedéséhez.
-
válasz t72killer #67374 üzenetére
Saját tapasztalat illetve a környezetemben történt fertőzések tapasztalata.
A covid tagadó ismerősöm már egy hete erős influenzát kapott és az orvosa vett minta lapján ez egy erős influenza. Ami egy hétig tart. A szépséghibája a dolognak, hogy már el telt az egy hét. A hangja tipikus covidos.
Szóval ez az első fertőzése és elég lassan gyógyul. Oltása nem volt.
A nagymamát sikeresen fertőztem meg. Harminckilenc végén született. A cukorbetegség mellé már beszerzett néhány stabilabb problémát. Öt oltást kapott, az utolsó oltás kb egy hónapos volt.
A gyógyulás sebességében felülmúlt engem, az én három oltásom mellett. Nekem nem ment el a szaglásom, a nagymama nem érzett szagokat és ízeket pár napig.Azt gondolom, hogy...
Az oltás nem akadályozza meg minden esetben a felső légúti tünetek megjelenését. De megakadályozza a vírus tovább terjedését. Kellően gyorsan reagál az immunrendszer ahhoz, hogy csak nátha jellegű tünetekkel folyjon le a betegség.
Az oltás up to date szintjének van jelentősége, de az egy év lemaradásban lévő oltottság sem növeli jelentősen a kockázatot. A lényeg, hogy legyen egy alapimmunitás.A többiért meg nem érdemes aggódni. Maga az aggódás több kárt okozhat hosszú távon, mint egy covid fertőzés. Okoz is, mert úgy tűnik felgyorsítja az időskori elbutulás folyamatát.
-
válasz Ringman #67070 üzenetére
Nálam sem volt vészes.
19-én pozitív PCR teszt, 24-én reggel már negatív gyorsteszt.Az első három napon max 38 fokos láz. Enyhe fejfájás. Arcüreggyulladás szerű tünetekkel. Némi torokfájás és prüsszögés. Utána már semmi, a rekedtségen kívül.
A nagymamát (83 éves) sikerült megfertőznöm. Öt Pfizer után két napig voltak tünetei, gyorsabban gyógyult, mint én. Neki az ízlelése részben elment. Lassan de vissza tért a szaglása és ízérzése.
-
válasz kw3v865 #66945 üzenetére
Nem kellően megalapozott, de irányelv. Ha a gyorsteszt már negatív nem vagy aktív fertőző.
A légúti betegségek után visszamaradó köhögés, nem függ össze a fertőző képességgel. Ha az immunrendszer túltolja a védekezést, akkor már az egészséges szöveteket is károsítja.
Ezért lassabb a gyógyulás folyamata.Én péntek délután óta vagyok tagja a koronások klubjának. Ma kaptam a torok problémámra GeloRevoice szopogató tablettát. A hangom még nem tökéletes, de a tünetek gyorsan enyhültek.
-
Németország egy részében már megszűnt illetve december végén szűnik meg a tömegközlekedések FFP2 maszk viselési kötelezettsége a tömegközlekedési eszközökön. Ezzel elköszön a lezárások világa a mindennapi életből.
Az RKI jelentése szerint a felső légúti fertőzések erősen jelen vannak a Németországban. A maszk viselés csökkentette az immunrendszer fittségét. Ez üt vissza egy kicsit.
A covid nem indított új hullámot.Legyen béke! Menjenek az orosz katonák haza, azonnal!
-
válasz kpityu2 #66003 üzenetére
Az egész világ nem érdekes.
Állítólag az influenza vírusok keletető intézete távol-keleten van. Közös légtérben tartják a szárnyasokat és a sertéseket. Igaz lehet, mert van ugye sertés és madár influenza.
Ha ezeken a területeken lezárások vannak, akkor nem tudnak a sikeres mutációk világhódításra indulni. Ez évben a lezárások már elmaradtak. Jobban képes terjedni az influenza is.
Van ennél izgalmasabb kérdés.
2018-ban már tetőzött a járvány hatékonysága. Addig emelkedett az esetek száma. Utána csökken kezdett fertőzés szám.
Lehet a véletlen játéka vagy valami más. Például a hatékonyabb oltóanyag.Legyen béke! Menjenek az orosz katonák haza, azonnal!
-
-
"...a legtöbb, "klasszikus" vírusnál tényleg volt ilyen rossz tapasztalat, hogy a kimaradt idő után olyan erővel tértek vissza, ami fájt. ...."
Nem tűnik kellően megalapozottnak az idézett gondolat.
Azt gondolom, hogy.
Az influenza vírusok törzsei nem egyszerre térnek vissza minden évben. Ezért koktélt szoktak készíteni az oltáshoz, a várhatóan visszatérő vírustörzsekből.
Ha egy vírustörzs fertőzése ellen nem elég hatékony az immunrendszer, akkor jöhet az érzés. Az elmúlt években nem fertőződtem meg. (Pedig nagyon valószínű a fertőződés.) De most nagyon elkapott. Nyilván mert az a törzs tért vissza , amelyik hatékony volt.A fertőzés elosztóban (iskola) folyamatos tréningben van a gyerekek immunrendszere. Szinte mindegyik fertőzés, első találkozás a vírussal. Némelyik vírus jobban meggyötri őket,
Nyugdíjas korban, amikor már hatalmas az immunrendszer rutinja, az influenza fertőzés túlélési esélye sokkal alacsonyabb, mint a gyerekeknél. Előzetes immunizálás nélkül könnyű belehalni a fertőződésbe.A probléma sokkal komplexebb annál hogy az idézettel el lehetne intézni.
-
"Akkor végképp nem értem. Ha én, mint laikus másfél évnyi tudományos ismeretterjesztés meg tudományos publikáció olvasás után képtelen vagyok bármit is helyesen összekombinálni, akkor mi a megoldás?"
Van egy egyszerű módszer, amivel szelektálni lehet az információ forrás megbízhatóságát.
Vissza kell nézni a forrás korábbi információit. Ellenőrizni kell a korábbi állítások igazolásának arányát.Például.
Ha valaki vagy valamely szervezet azt állította a pandémia elején, hogy a maszk viselése nem hatásos sőt kontra produktív is lehet, nyugodtan rakd az esetlegesen sem megbízható információ források listájára.
Ha később korrigálta a forrás, a maszk viseléshez kapcsolódó véleményt, esetlegesen megbízható a forrás.Van egy szerencsétlen aspektusa ennek a pandémiának.
Az idősebb szakember korosztály nem találkozott a mostani pandémiáig ezzel a problémával. Az ismereteit tankönyvből szerezték. Az ismeret anyag tekintély alapon készült és nem tudományos magalapozottsággal.
Sokan nem azért mondanak valótlant, mert megtéveszteni akarnak. Egyszerűen alaptalan ismeretanyagot sajátítottak el. Ezt a problémát a mostani pandémia rendbe teszi. Megalapozottabb ismeretek kerülnek majd a tankönyvekbe.Van a haszonhúzók tábora. Ezek folyamatosan ugyan azt mondják.
A vitamin segíthet a fertőzés leküzdésében, ha alacsony a vitaminok szinte. De nem hatásos egészséges étkezés mellett, mert az élelmiszer elegendő vitamint biztosít.
Szóval a vegyed meg az én vitaminomat források, hanyagolandóak.Legyen béke! Menjenek az orosz katonák haza, azonnal!
-
válasz t72killer #65663 üzenetére
Csak sóoldattal szabad.
A desztillált víz a legrosszabb, nagyon károsítja a nyálkahártyát. A csapvíz is alacsony sótartalmú, de lehetnek benne baktériumok. Mondjuk felénk kevésbé jellemző, de van néhány ország, ahol az orrba öntött csapvíz, öngyilkosság esélyes lehet.
A desztillált vizet közvetlenül inni sem érdemes. Legalább teát vagy kávét kell belőle készíteni, ha inni akarja valaki. És még gy is megbonthatja a sóháztartás egyensúlyát.Legyen béke! Menjenek az orosz katonák haza, azonnal!
-
A malária élőlény paraziták okozta betegség. Képtelen az immunrendszer leküzdeni. A vírusokat általában leküzdi a védelmi rendszerünk. (Vannak kivételek, például a herpesz és HIV vírusok.)
A dohányzás tünetmentessége, legfeljebb kezdetben igaz. Néhány év dohányzás után már vannak tünetei, csak a dohányosok nem foglalkoznak vele. A köhögésről megállapítható, ha valaki dohányzik.
A tünetmentesen lefolyó COVID fertőzés és a hosszabb távon jelentkező utólagos mellékhatásai eléggé ingoványos talaj.
A tünetmentesség nagyjából azt jelenti. hogy a vírus képtelen annyira elszaporodni, hogy tüneteket okozzon.
Nyilván vannak párhuzamos események.
"Kicsit beteg voltam. Hónapokkal később xxx betegség alakult ki nálam. Az utólagos teszt megerősítette a korábbi COVID fertőzést."Nyilván gyanús a covid okozta utóhatás, de nem egyértelmű. Sőt.
A mai vírus törzsek már a felső légúti nyálkahártyákat támadják. Tünetmentesen nem tudnak elszaporodni a tüdőben.
Azt el tudom képzelni, hogy növelik más betegségek kialakulásának esélyét, de csak egy tényezőt adnak hozzá a betegség kialakulásának esélyéhez. További tényezők is szükségesek.Pontosan ugyan ezt lehet az oltással is előadni. "Megkaptam a második oltás és három hónap múlva tüdőrákot diagnosztizáltak."
Magyarországon ezt nehéz előadni, ha még van az éves kötelező tüdőszűrés. Más országokban viszont nincs éves vizsgálat, könnyen előadható a dolog.A régi vicc is aktuális példa.
Két barát beszélget.
- Képzeld, a nagymamám a múlt héten megkapta a harmadik oltást, Azóta nem tud biciklizni.
- Annyira rosszul van a nagyid?
- Nem. A kerékpárját lopták el az oltópont elöl.A placebo mind a két irányba működik. Gyógyszerként pozitív hatású. De lehet negatív hatású is.
Ha a tesztalanyokkal elolvastatod egy oltóanyag mellékhatás gyakorisági ismertetőjét, majd beadatsz fél milliliter élettani a sóoldatot a tesztalanyokba. Nagyjából 20 százalékuk fog valami mellékhatást produkálni. Kisebb - nagyobb mértékben. A sóoldat bizonyosan nem produkál mellékhatás.Legyen béke! Menjenek az orosz katonák haza, azonnal!
-
"Ahhoz képest, hogy az emberek immunizálódtak, nagyon sok az áttöréses és ismételt fertőződés. .... mégis elég erőteljesen fellépnek ellene sok helyen.)"
Az emberek csak részben immunizálódnak. Ha az eredeti immunválasz jó, a következő fertőzésekre is jó vagy jobb lesz az immun válasz. Ha az első fertőződés esetében komoly tünetek keletkeztek, a következő fertőződéssel sem fog boldogulni az immunrendszer. Ha jól emlékszem az angolok statisztikázták ki először ezt a jelenséget.
A dohányzás nem túl jó példa.
A dohányzás kockázatai nem egyformák a dohányosok és a kialakulható betegségek kockázatainak szempontjából.
Tüdőrákot dohányzás nélkül is lehet kapni. Dohányzás mellet tönkre lehet tenni a tüdőt, rákos megbetegedés nélkül.
A tartós dohányzás minden esetben káros. A szomszédhoz hetente kétszer jön a gyógytornász. Érszűkülettel küzd a lábaiban. A gyógykezelés teljesen hatástalan. Továbbra is dohányzik.Legyen béke! Menjenek az orosz katonák haza, azonnal!
-
válasz Ringman #65638 üzenetére
"mi lesz a következő, maga a légszűrés is káros?"
A kérdés jogos és van olyan helyzet, amikor a légszűrés mértéke már káros.
Az egyszer használatos orvosi eszközök utolsó munkafázisait aszeptikus környezetben végzik el. Biológiai szennyeződés sem maradhat az eszközökön.
Hiába sterilizálják a készre csomagolt eszközöket, ha túl sok baktérium maradvány. A maradványok gyulladás keltő és fokozó hatásúak.Ezen üzemekben dolgozók munkaidő kedvezményt kapnak, az egészségtelen munkakörnyezet miatt.
-
válasz Ringman #65623 üzenetére
"...amúgy ha maszkot hordasz, a többit sem kapod el..."
Már így is közel steril környezetben élünk. Az immunrendszerünknek is szüksége van a napi tréningre. Az emberek nagy része allergiás reakciókat mutat. A kemény mag már több vagy sok dologra reagál allergiával.
A maradék része az emberiségnek még nem tudja, hogy mire fog majd allergiás reakciókat mutatni.A nem használt izmok elsorvadnak. Megpróbálok szépen fogalmazni az emberek egy része sohasem járt gondolkodást trenírozó fitnesz tréningen. Nincs is minek sorvadnia a koponyán belül.
A Müncheni Oktoberfesten hat és fél millió látogató fordult meg. (Ennyi liter sor fogyott el. Ez nagyjából 60%-a a "normális" évek alatti látogatottságnak.)
A fertőzések száma emelkedett, de a komolyabb tüneteket és kórházi ápolást igénylő fertőzések száma nem emelkedett szignifikánsan.
Az időseket, betegeket és a COVID fertőzésre érzékenyeket védjük továbbra is. De az emberek többségét, akik már részben immunizálódtak és a fertőzés 1-2 napos rossz közérzetet okoz csak, hagyjuk békén.A napi fertőzések száma, mára már kevésbé lényeges értéké vált. Amíg elegendő kórházi ágy áll rendelkezésre illetve nem emelkedik a súlyos esetek száma drasztikusan, nincs itt senni látnivaló. Mindenki élje a napi életét.
Kerüljön kapcsolatba a napi adag baktériumokkal, vírusokkal és gombákkal.Legyen béke! Menjenek az orosz katonák haza, azonnal!
-
válasz Ringman #65604 üzenetére
"...németeknél tényleg berobbant..."
Münchenben most van az Oktoberfest.
A felsorolt városok többsége bajor. Mindenütt söröznek ilyenkor. Holnap lesz az zárónap. Egy hét múlva elkezd javulni majd a statisztika.A tegnapi statisztika szerint München 768,7 már csökkenő, LK München (térség) 921,9 csökkenő.
-
válasz fatal` #65213 üzenetére
"....ott vannak még a spray alapú vakcinák is."
Nagyon veszélyes terep a spray alapú vakcina.
Így telepítik az emberekbe az 50G kompatibilis antennákat. A tömegközlekedési eszközök klímáival terjesztik a gyíkemberek az emberiséget leigázó hatóanyagokat, mert olcsóbb és célirányosabban lehet szórni, mint repülőről.
A Moszkovszkaja Pravda is megírta már, hogy Putyint a hanyatló nyugat, a covid orrspray adagján keresztül kényszerítette bele az Ukrajnai háborúba.Legyen béke! Menjenek az orosz katonák haza, azonnal!
-
"Nem értem ezt a "harmadik oltás ellenességet". A legtöbb oltásból többet is be kell adni, hogy az immunrendszer hajlandó legyen foglalkozni a kérdéssel, és méltóztasson valamiféle védelmet kialakítani."
A harmadik oltás a szakembereket is megosztja. Azért is, mert nem az aktuális vírusváltozat ellen lett kifejlesztve.
Ma úgy tűnik, hogy influenzához hasonlóan, 20. oltás sem fog tartós védelmet nyújtani. Talán a betegség lefolyását egyszerűsítő gyógyszerek irányába kellene eltolni a fejlesztés irányát.Legyen béke! Menjenek az orosz katonák haza, azonnal!
-
-
válasz Z.É.T. #64949 üzenetére
"Hajhullás, alvászavar, terhelésre jelentkező szapora szívverés, akaratlan izomrángások, stressz tűrés csökkenése, hőhullámok, szédülés, fülzúgás... "
Ezek nagy része nem long vagy postcovid.
A covidnak "csak" annyi köze van dologhoz, hogy ezen tünetek kialakulásának tempóját felgyorsítja. Jó esetben a szervezet regerációs képessége képes megszüntetni a tüneteket. Egy időre
"olyan mint egy nyári influenza"
Inkább csak allergiás tünetek. A nyár nem kedvez az influenza vírusoknak sem."Nem hallottam még azt egyetlen influenza után sem, hogy post-influenzás tünetei, vagy long-influenzás tünetei voltak. "
Ezek a vírusok nagyjából egy évszázada vendégeskednek bennünk. Az első pár évtizedben szelektálták az emberiséget. A nagyon reakcióképtelen "vérvonalakat" eltüntették.
Nagyjából 60 éves kor a nagy influenza vízválasztó. Fiatalabban művészet belehalni az influenzába egészséges embernek. Hatvan + X év után védőoltás nélkül, művészet túlélni az influenzát. "Egészségesen" is."...olvastam egy cikket arról, hogy mennyi oltatlan halálát kb.250.000 oltatlanból kb.6000 ember halt meg a covid ideje alatt, mióta vannak az oltások és a három oltással kb 500 embernek kellett volna statisztikailag meghalnia."
Nem szeretem az ilyen elméleti okfejtéseket. Lényeges szempontokat nem vesznek figyelembe. Nem mindegy, hogy többször oltottként, a fertőzés után mennyi idővel kap a beteg orvosi ellátást. Ha túl későn, akkor már semmi sem segít. Ha időben, akkor minden rendben. Ezek a védőoltások, illetve általában a védőoltások, nem a fertőzést akadályozzák meg. Nem tartanak pajzsot az ember elé. Az optimális immunreakció kialakulásának idejét rövidítik le.
"Vigyázzatok magatokra"
Egyetértek. Így legyen.Legyen béke! Menjenek az orosz katonák haza, azonnal!
-
Kezdetben azért elég sok dezinformáció hangzott el komolynak tűnő emberek szájából.
A maszk nem ér semmit, rosszabb mintha nincs. Sötét számok kutatása. A nyáj immunitáshoz szükséges átfertőzöttség becslése.Most a többedik oltás és esetleg fertőzöttség után mesedélutánnak tűnnek, az akkoriban szakmainak tűnő hozzászólások egy jelentősebb része. Ez is hozzájárult ahhoz sokan benyalták a mesésebb meséket.
-
válasz syberia #64716 üzenetére
""Most tanuljuk hogy a természetes immunitást talán jobb lett volna érintetlenül hagyni, mert az a szokatlan hatás áll fenn, hogy a vakcinázott emberek, akik az eredeti változattal fertőződtek meg - amely a világjárványt is elindította - nagyon gyenge immunválaszt mutatnak az omikron fertőzés után."
Nem elegendő a tapasztalatom az általános érvényű megállapításához, de.
Az elmúlt hónapokban többen lettek körülöttem covidosok.
Mi minden munkanapon a munkanap indulása előtt csinálunk covid gyorstesztet.
Mindenki legalább kétszer volt oltva, de a tö9bbség háromszor.
Három közeli munkatársam közül kettő folyamatosan negatív gyorstesztet produkált.
Az első covidos erős fejfájásra panaszkodott és rosszul érezte magát. Önkéntes alapon alapon ment PCR tesztre és karanténba. Neki előjött a köhögős és tüsszentős jelenség. A karantén után még hetekig hallatszott a hangján a betegség.
A másik munkatárs hölgy fogfájással került orvoshoz. Az orvos rutinvizsgálat után tömte a fogát, egy kedő lyukasodás után. Majd PCR teszre küldte a nőt. Az orvos azt mondta, ez tipikus jelenség. A teszt valóban pozitív. A karantén alatt a fogfájás elmúlt. De ennyi.
A harmadik személy csinált egy pozitív gyorstesztet, majd még egyet és a PCR is pozitív lett. Aztán csak negatív teszt tünetmentesen.
Az a nagy kérdés, hogy immunizálás nélkül, ki mennyire lett volna beteg. Azért gyanítom, hogy az aki valóban beteg, rosszabbul járt volna.A napi tesztelés azért kell, mert mi rendszeresen szállítunk idősotthonokba. Az egyikbe napi szinten járok. Ott, ez évben kétszer volt kisebb fertőzési kör. Keveseket érintett a két kör és senki sem halt bele a fertőzésbe. Volt aki a karantén alatt távozott az élők sorából, de már nem voltak korona tünetei. (Mindenki oda sorolja, ahova akarja.)
Az első év végén volt egy nagyobb járvány. Akkor szinte minden érintett idős, exitált.
Ennek alapján én azt látom, hogy a vakcina nem akadályozza meg a fertőződést. De a betegség lefolyását lágyabbá teszi vagy majdnem tünetmentessé.
Felénk szeptemberre ígérték a modernizált vakcinák megjelenését. A mostanit már nem akarom. Az újon majd gondolkodom ha itt lesz.Legyen béke! Menjenek az orosz katonák haza, azonnal!
-
-
-
"Tudom, hogy te a "laborszökevény" teória híve vagy, de a helyzet az, hogy ez nincs bizonyítva, (lehet érveket felhozni mellette és ellene is), és pusztán a vírus genomra alapozva nem is bizonyítható."
Tulajdonképpen maga a vírus cáfolja a mesterségesen készítették teóriát.
Azt még feltételezésként elfogadom, hogy az eredeti vírus mesterségesen elkészített is termék lehet. De azt, hogy ennyire aktív mutálódásra képes, csak a lottó ötösnél nagyobb szerencsével lehetne előállítani mesterségesen.
Ráadásul a vírus készítőknek ez nem is lehet cél, mert a mutációk elleni immunizáló anyagok előállításával maguk is hátrányba kerülnek. Senki sem akar saját fejére dobni atombombát.Legyen béke! Menjenek az orosz katonák haza, azonnal!
-
válasz t72killer #64541 üzenetére
"...ebből lesz uis a 3-4-5év szünet után kórházba/zacskóba küldő influenza."
Háá...át nem.
A legfontosabb az. hogy van egy vízválasztó életkor.
Az egészséges emberek esetében hatvan+ év felett művészet túlélni az influenzát. Ezen életkor alatt, művészet belehalni az influenzába. A betegesebb emberek esetében az életkorhatár a fiatalabb korosztály irányába tolódik el.
Más megközelítésben a begyűjtött krónikus betegségek számával fordítottan arányos az influenza túlélésének esélye.A másik lényeges az emberi felelőtlenség.
A távol-keleten egy légtérben tartják a szárnyasokat és az emlős haszonállatokat. Ha sok állatot tartanak egy helyen az optimális a vírusok terjedéséhez. Ha szörfözni tudnak a fajok között, az optimális a mutálódáshoz.Már önmagában azzal, hogy csak fajon belüli állatokat tartanak egy helyen, drasztikusan csökkentenék az adott vírus mutálódási feltételeit.
Néhány évtized alatt megszabadulhatnák a problémától. De ez senkinek sem éri meg. A háziorvosnak nem jó, az oltóanyag gyártónak sem jó.Legyen béke! Menjenek az orosz katonák haza, azonnal!
-
" 3 vuhani oltás + 1 omikron után a fene tudja, hogy mi a jó."
Semmi.
Hasonló a helyzet, mint az influenzánál. Ha nincs a szóba jöhető aktuális változatok ellen immunizáló oltóanyag keverék, akkor az oltásnak nincs értelme.
Úgy tűnik, hogy sokkal lassabbak vagyunk, mint az influenza oltóanyagai fejlesztésének esetében.Legyen béke! Menjenek az orosz katonák haza, azonnal!
-
válasz Livius #64228 üzenetére
Ez nem off, mert fontos.
Néhány napja volt egy fórumtársunk, aki a megbeszélés után(???) tesztelt a többiekkel és minden tesztelő pozitív tesztet adott. Remélem mindenki jól vészeli át a helyzetet.
Miért nem előtte?
A pozitív teszt után be sem mehettek volna a megbeszélésre. Pontosabban megtarthatták volna a megbeszélést, mert mindenki pozitív volt már, a megbeszélés előtt is.Néhány órányi fertőzöttség nem elegendő a gyorsteszt reagálásához. A többször oltottak esetében, a betegség lefolyása alatt sem biztos a pozitív gyorsteszt.
Nekünk minden nap kell tesztelnünk. EÜ intézmények beszállítói vagyunk.
Két nő dolgozik fixen az irodánkban. A munkaidejük úgy van kialakítva, hogy 10 percnél nem töltsenek több időt együtt. Én és egy másik munkatárs tölt naponta több időt abban az irodában. Mind a ketten az egyik nőhöz vagyunk igazítva.
Ha egy "pár" kiesik, jó eséllyel a másik pár tovább dolgozhat.
Szabina kiesett egyszer, én közel tünetmentesen úsztam meg a dolgot. Folyamatosan negatív teszt mellett.Ezen a héten hétfőn a kedvenc intézményemben megint kihalásztak 4 fertőzést a gyorsteszttel. (Most vissza állt a kötelező FFP2 maszk viselet.) Legalább három nappal korábban fertőződhettek meg.
Tünetmentesen pozitív lenni nehéz. Az inkubációs időszakban még kevés a vírus, ezért nincsenek tünetek. Ezért nem lehet kimutatni a fertőzést a nagyon korai időszakban. Ezért nem tud fertőzni a "beteg"
Ha valakinek van szerzett vagy természetes immunitása az adott vírus ellen, a fertőzés nem kerül tünetes állapotba. Az immunrendszer izomból nyomja le a vírusokat. Ha az immunitás már legyengült, a tünetes állapotban köhögi ész tüsszenti szét a vírusokat a beteg. De a részleges védettsége okán "enyhe" lefolyással.Legyen béke! Menjenek az orosz katonák haza, azonnal!
-
Hosszabb várakozás után megérkezett Európába a következő vírus, ami miatt lehet rettegni.
Igen itt van a majomhimlő.
Aki 1979 előtt született, az maradjon ebben a témában, mert hatékony a régi oltás.
A többieknek kéretik megnyitni a "Komoly Majomhimlő klub" témát.Legyen béke! Menjenek az orosz katonák haza, azonnal!
-
válasz fatal` #62026 üzenetére
"Az ingyenes teszt és a támogatott izoláció (normális táppénz) a járvány elleni védekezés kulcsa lenne...."
Olyan teszt kellene hozzá, ami megbízhatóan mutatja ki a fertőzést. A munkatársam akkor ment PCR tesztre, amikor már jobban volt. Addig minden nap gyorsteszttel tesztelt. Mielőtt elkezdünk dolgozni, kötelező tesztelni, minden nap.
A PCR teszt lassú és drága. Napi használatra nem fizeti meg senki. Van gyorsabb fajta, de az még költségesebb.Legyen béke! Menjenek az orosz katonák haza, azonnal!
-
Elméleti kérdés.
Van egy munkatársam, akivel hetente 4 alkalommal találkozok megbeszélni az aktuális dolgokat. Szerda kivételével minden munkanapon.
Hétfőn és kedden rendben volt Csütörtökön nagyjából negyedóra beszélgetés után derült, hogy aznap reggel PCR tesztet csinált. Minden nap tolunk gyors tesztet, az nem mutatott semmit.
Pénteken reggel jelzett a Corona Warn app. Három alkalommal voltam fertőzött közelében.
Nem volt kétséges, a munkatársam csinált pozitív tesztet.Ezzel párhuzamosan pénteken rossz közérzettel ébredtem. Fejfájás, megemelkedett testhőmérséklet. Más komoly tünet nem volt. Éjszaka majd majdnem 8 órát aludtam. Az órám adata szerint sokkal jobban aludtam, mint máskor. Szombatra elmúlt minden kellemetlenség. Éjszaka ismét kiemelkedően jót aludtam. Ma is minden OK. Minden nap teszteltem. Pénteken kétszer is. Egyszer önteszt, majd szakképzett tesztelő, orrban turkálva. Minden gyorsteszt negatív maradt.
Lehetséges, hogy a hét elején megkaptam az ajándék adag vírust a munkatársamtól és három Pfizer oltás után egy nap alatt legyűrtem a fertőzést. Vagy csak véletlen egybe esés volt és más ütött ki félig egyetlen napra?
-
válasz szabi__memo #61483 üzenetére
Például Németország eddig sem ment tesztelni a mentőszolgálat.
Ha ment a mentő, akkor kórházba került a beteg, mert komolyabb tünetei voltak. Enyhébb tünetekkel a háziorvoshoz lehetett/lehet menni.
A PCR teszt gyakorlatilag megszűnt. Fizetni kell érte. Napi egy gyorsteszt ingyenes. Az osztrák testvéreink havonta 5 PCR és 5 gyorstesztet biztosítanak az országban lakóknak. Nem tudom melyik a jobb stratégia.A németeknél jelenleg az intenzív ágyak 8,3%-a foglalt. A lakosság több mint 76%-a legalább két oltást kapott. Legalább egyszer mindenkinek át kell esnie a fertőzésen. Most van itt az ideje a vírust terjeszkedni hagyni.
-
"Tízből hét ember meghalna a maradék könnyen tudna megfelelő távolságot tartani,..."
A covidtól biztosan nem.
Ránéztem a telefonomra. A tegnapi statisztika szerint, az összes fertőzött 9.2%-a igényel kórházi ellátást Németországban. Arra sajnos nincs statisztika, hogy ezen emberek hány százaléka távozik tepsiben az intenzívről. De mindenképpen csekély, még a fertőzöttek számához viszonyítva is. Nemhogy lakosság arányosan.Legyen béke! Menjenek az orosz katonák haza, azonnal!
-
Azért van még egy lehetőség.
A mostani oltóanyagoknál hatékonyabb immunizálást is sikerülhet kifejleszteni.
Az első generáció fejlesztésénél a gyorsaság volt az alapvető cél. Ezt a futamot, már lejátszották a gyártók.
Ma, a fejlesztés sebessége csak másodlagos. A hatékonyság fontosabbnak tűnik. Van remény a szélesebb spektrumban védő oltóanyagok fejlesztésére.Legyen béke! Menjenek az orosz katonák haza, azonnal!
-
"...bátor vagyok és leszarom az egészet, meg minden, de őszintén nem óhajtom ezt évi egynél többször elkapni, ..."
Ha csak az emberi populáción képes mutálódni a vírus, akkor meg lehet szabadulni covidtól.
Ha gyorsabban immunizálódunk, mint ahogyan a mutálódik a vírus, akkor csak idő kérdése, az eltűnése.Az influenza vírusok az embereken kívül a szárnyasokban és sertésekben is szaporodnak és mutálódnak. Ezért nehéz megszabadulni ezektől a vírusoktól. A védőoltások csak rövid ideig védenek.
-
válasz Ringman #61069 üzenetére
Mondom, ennél bonyolultabb a helyzet.
A lezárások okán romló gazdasági helyzet már önmagában is növeli a halálozási mutatókat. Az étkezés minősége romlik, az orvosi ellátás minősége csökken, .... Az stressz, ami amúgy pandémia nem lenne. Ezek önmagukban is rontják a várható élethosszat, Ehhez jön hozzá a covid okozta betegség.
-
válasz Ringman #61067 üzenetére
A várható élettartam csökkenést a pandémia okozta. A védekezés módszere csak a változás mértékét befolyásolja.
A módszerek hatásvizsgálata sokkal komplexebb annál, hogy csak az EÜ szempontjából vizsgájuk a pandémiát. A gazdasági helyzet romlása hosszabb távon rombolóbb lehet, mint a diktatórikus probléma kezelés rövid távon.Legyen béke! Menjenek az orosz katonák haza, azonnal!
-
válasz Ringman #60903 üzenetére
Nagyon határeset a történet.
Németországban minden negyedév első orvoslátogatása alkalmával ellenőrizni kell a társadalombiztosítási kártya érvényességét és a fénykép alapján a pácienst.
Az oltópontok eleve kizárhatóak, ott minden alkalommal, a mantrázás közben azonosítják a személyt.
Egy háziorvosnál sem lehet sokszor, mert felismeri az orvossegítő személyzet vagy maga az orvos.Legyen béke! Menjenek az orosz katonák haza, azonnal!
-
"A Pfizer tényleg erősebb mellékhatásokban."
Lehetséges, ám az oltás helye, az oltóanyag bejuttatása miatt fáj. A tű roncsolja a szöveteket. A folyadék helyet csinál magának a felszívódáshoz, ami fokozza a fájdalom érzetet. Az sem mindegy milyen sebességgel tolják be be a vakcinát. A sebességgel egyenes arányban vagy még jobban nő a fájdalom.
-
-
A német precizitás kidolgozta a tökéletes gyors tesztet.
1. A pálcikával mintát veszel a garat két oldaláról.
2. Ugyan azzal a pálcikával mintát veszel mindkét orrlyukból.
3. Elvégzed a teszt további folyamatát.Amennyiben csilipaprikát eszel a teszt előtt, az orrnyálkahártya fertőtlenítése is megoldódik a teszttel.
-
Nem tudom volt már, ha igen akkor sorry.
A német covid rizikó figyelmeztetés így néz ki.
Maradt még némi probléma a rendszerrel.
A képen látszik, 25-én jártam valaki közelében. Hat nappal ezelőtt. Az átlagos lappangási idő, 3 nap. A figyelmeztetés kicsit megkésett. Ha fertőzött lennék, már régen szórnám a vírusokat. Az elmúlt hat napban csak szerdán nem kellett tesztelnem. Az összes teszt negatív volt. Vélhetően nem lettem fertőzött.
Ezt az izét még 13 napig fogom látni. Egy fertőzött, holnaptól 5 nap után mehet akárhova, ha tünetmentesnek érzi magát.Legyen béke! Menjenek az orosz katonák haza, azonnal!
-
-
válasz perempe #58789 üzenetére
A só mentes víz orr tisztításra nem ok. Tartós alkalmazása kontraproduktív. Károsítja a nyálkahártyát.
A csapvíz még sózva sem OK. Az esetleges baktérium és szennyezőanyag tartalma szintén kontraproduktív lehet.
A Fiziológiás nátrium-klorid oldat az ami tartósabban használható tisztítási célra.
Bár kétségeim azért vannak ez ügyben. Mármint valóban hasznos beavatkozás. Az immunrendszer feladata a vírusok és az esetleg baktériumok eltávolítása. Már így is természetellenesen steril környezetben élünk. Az immunrendszer sok mindenre már allergiás reakciót ad. Ne vegyük el a feladatát.Legyen béke! Menjenek az orosz katonák haza, azonnal!
-
Linkelt doksit a D vitamin hiány megszüntetésére való összefogás hozta össze.
A csontritkulás és az időskori cukorbetegség kialakulásában fontos szerepe van a tartós D vitamin hiánynak. Nyilván más betegségek esetében van szerepe.
Németországban minden második - harmadik ember D vitamin hiányos. Erre tesz rá egy lapáttal, hogy idősebb korban a napfényből nyerhető D vitamin mennyisége folyamatosan csökken. Úgy a harmadik táblázat környékén össze is ér napi adag és a maximálisan beadható adag nagysága.
Télen a napfény hiánya okán mindenki D3 hiányos, ha nem pótolja valamilyen módon. (Az étkezéssel sajnos nem lehet pótolni felnőttek esetében. Illetve speciális D vitamin terápiát kellene felállítani az étkezésre.)Legyen béke! Menjenek az orosz katonák haza, azonnal!
-
válasz koncsik #58524 üzenetére
A gyorsteszt amit használnak állítólag jó az omikron kimutatásához. Mondom állítólag.
Nagyjából 1 hónapja lett lecserélve a régi teszt a mostanira. Előtti vegyesen volt több fajta.
Az utolsó hétvégén jártam az otthonban. A belépéskor tesztelni kell. Mostanra az önteszt lett az elfogadott eljárás. Akkor láttam érdekes teszt eredményeket. Már sajnálom, hogy nem fotóztam egyet. A fertőzés jelző csík helye fölött, hosszanti elmosott erős elszíneződés volt néhány teszten. Túlnyúlt a eredményes tesztet jelző csíkon. (Öntesztkor ott kell hagyni a tesztet, névvel felcímkézve. Később valaki ellenőrzi a teszteket.)Ezekben az ügyekben az RKI hadúrnak tekinthető. Az van amit leírnak és azzal amit előírnak.
-
Esemény van.
Az egyik idősotthonban ahova szállítunk kitört az omikron.
Két szinten találtak fertőzötteket. Az ott dolgozók minden reggel PCR teszttel kezdenek. Ehhez jön azonnal a mindenkinek kötelező gyorsteszt, majd 4 órával később egy második gyorsteszt.
Nem egyedi jelenség. Bevezették a látogatók számára a kötelező gyorstesztet, az oltások számának függetlenül.Legyen béke! Menjenek az orosz katonák haza, azonnal!
-
válasz koncsik #58457 üzenetére
"A kutatócsoport arra a következtetésre jutott, hogy"
Hosszú cikk a semmiről.
Az utolsó mondat teszi helyre a dolgokat."A kutatócsoport ugyanakkor arra jutott, hogy annak csekély az esélye, hogy a jövőbeli vírusvariánsokban olyan fehérjeszerkezeti változások történjenek, amelyek az egész emberiséget fenyegethetik."
A kutatócsoportunk (Én, a Gyula meg a Tóth Ottó) megállapította, hogy lehetséges olyan vírus mutáció, ami minden idősebb embert vissza fiatalít huszonévessé.
"A kutatócsoport ugyanakkor arra jutott, hogy ennek csekély az esélye..."
Hol a Nobelem???Legyen béke! Menjenek az orosz katonák haza, azonnal!
-
Idézet a termék ismertetőjéből.
"A ViroStop spray védőbevonatot képez a nyálkahártyán, így fizikai úton akadályozza a kórokozók behatolását a szervezetbe."Itt kell gyanakodni. A nyálkaképződés folyamatos. Nem lehet rá tartós bevonatot képezni. Illetve a nyálkahártya képtelen lenne ellátni a feladatát. A tüdő légszűrője. A vírus is mehetne tovább gondtalanul.
Szerintem.
-
válasz [CS]Blade2 #58372 üzenetére
"Nem hiszem, hogy lesz rá előrejelzés, hogy az omikronhoz közel álló, a deltához közel álló vagy - valami olyan új, ami tök más - jön."
Azt gondolom, hogy egyértelmű a vírus evolúciójának iránya. Csak olyan mutáns képes terjedni, ami legalább az omikron fertőzési képességével bír. A vírus tüneterőssége viszont kockadobás törvényszerűségű. Nincs tudatos fejlődésre lehetősége a vírusnak.
Ha szerencsénk van lesz egy variáns, aminek a fertőzése széles spektrumú immunitást okoz. Lenyomja a körét és egy időre megszabadulunk a problémától. Ha nincs szerencsénk még évekig fogunk itt beszélgetni.
-
válasz [CS]Blade2 #58353 üzenetére
Nincs korrekt válasz a kérdésedre.
De nézd meg a németek napi fertőzési és halálozási diagramját.
A fertőzés sebessége minden eddigi tempót hatványozva múlja felül, miközben a halálozás láthatóan csökken.
https://www.worldometers.info/coronavirus/country/germany/
Az intenzív osztályok sincsenek terhelve. Elkezdték a korlátozásokat leépíteni.
Mint mindig, ebbe is sikerült beépíteni a bürokráciát. Minek egyszerűen megoldani, ha bonyolultan is lehet.Legyen béke! Menjenek az orosz katonák haza, azonnal!
-
válasz Tigerclaw #58358 üzenetére
"de szerintem nem vette le jol a mintat, eleg gyorsan elintezte es nem is varta meg az idot, mert vagy 3 perc perc mulva mar szolt."
Miután levette a mintát és a folyadékba keverve belecsöpögtette a tesztbe, elindul a csík. Az elején általában élesebb a szín. Amint áthalad a fertőzést jelzőcsík helyén és marad sötétebb a csík, negatív marad a teszt. Ha sötétedik a csík csak azért kell várni, hogy a második csík megjelenjen.
A fertőzést jelző csík nem fog eltűnni a maradék időben.
Sajnos nekünk naponta kell tesztelni. Van tapasztalatom a tesztelés problémáiban. Az utóbbi hónapokban már önteszttel küzdünk a semmi ellen.Legyen béke! Menjenek az orosz katonák haza, azonnal!
-
"Szóval szerintem a betegség lefolyása nagyon sok mindentől függ(het), és éppen emiatt kiszámíthatatlan, nem lehet leszűkíteni egy-két faktorra."
Dehogynem. Egy nagyon fontos faktor meghatározható. Maga a vírus. Az omikron erősen fertőző de enyhe lefolyású változat. Sokáig ezt sokan ellentmondásnak gondolták, de nem az. A másik az életkor. Gyerekként nehéz belehalni, idősként nehéz túlélni. További 20% a placebo hatás. Mind a két irányba módosítja az eredményt. Ha azt gondolod hogy túléled, akkor magasabb az esélyed. Ha azt gondolod, hogy nem éled túl, nagyobb eséllyel halsz be.
Az oltások mellékhatásai is működnek placebo alapon. Ha nagyon tudod, hogy mik a mellékhatások és tartasz is tőlük könnyebben jelennek meg a tünetek.
-
A másik irányú megbízhatatlanság.
A tesztek egy hőmérséklet alatt fals pozitív eredményt adnak. A németek vizsgálták miért keletkeznek téves teszteredmények. Sok helyen voltak reggeli téves teszteredmények. Kiderült, hogy ideiglenesen letett, hideg konténerekből származik a téves eredmények többsége.
-
Az idézet elején lévő százalékokat nem én számolgattam.
A német számítások alapján, napi 400ezer fertőzésben határozták meg az elméleti célt. Ennyi fertőzött esetében az egészségügy még működőképes marad. Az intenzív ágyak foglaltsága 20-25% körül lesz.
A részleges korlátozás csökkentés mellett sem emelkedik a napi fertőzések száma annyit, hogy belátható időn belül elérje a napi 300 ezret.
A képet kicsit árnyalja, hogy most jöttek rá egy dologra. A háziorvosok sok covid beteget tévesen diagnosztizáltak és kezeltek. (Az háziorvosok egy jelentős része legfeljebb vérnyomásmérést végez személyesen. Az kétévenkénti páciens állapot ellenőrzésből élnek. A szakma betanított munkásai.)Legyen béke! Menjenek az orosz katonák haza, azonnal!
-
válasz Dare2Live #56867 üzenetére
"Két hete napi szinten a körzet átlag ~1% tünetes omikronos. Ha feltesszük, hogy a 70% tünetmentes vagy kicsit töünetes vagy nem érdekli.... akkor ~3hét alatt átfut a lakosság 100%án."
Ennyire nem gyors a terjedés. A legjobb esetben is csak őszre érjük el a a teljes átfertőződést.
"...omikron ellen csak a pár hónapos mrns ér vmit."
A németek 3 hónapban határozták meg az immunitás elegendő szintjét. Zöld utat kapott a 4. oltás. A 70 év felettiek és az EÜ dolgozók igényelhetik. És azok akiknek immun betegségük van.
-
-
Valaki hozzáértőbb nézzen rá erre a linkre.
https://www.nature.com/articles/s41586-021-04005-0Ha volt már akkor bocsi.
Ha jól értem, akkor van mód az immunitás jelentős emelésére. Ha nem jól értem, akkor sorry.Legyen béke! Menjenek az orosz katonák haza, azonnal!
-
-
Németország beindította a természetes immunizálási programot.
Február közepéig az egy napra eső fertőzöttek számának felső határa 400.000 személy. Ha marad a jelenlegi trend, a határszámot felfele fogják tolni. Ebben az ütemben 200 napnál is több kellene a kb. 80 millió fertőzöttséghez. Őszig már nem lehetne elérni a közel 100%-os immunizálási célt, ebben a tempóban. (most még a napi 200 ezer fertőzött számot sem sikerült elérni)Legyen béke! Menjenek az orosz katonák haza, azonnal!
-
Megjelent nálunk az első omikronra specializált gyorsteszt.
Tegnap kaptunk belőle. Ezzel egyidőben Németország kivezeti a PCR teszt használatát. Halandó ember nem kap többé PCR teszt lehetőséget. A hivatalos magyarázat szerint hiány van belő. Szerintem inkább csak drága és kevésbé megbízható mint az új gyorsteszt.Korábban linkelték a gyorsteszt árakat. Németországban jelenleg minden felnőtt naponta egyszer ingyen tesztelhet. Csak azoknak kell vásárolnia, akik valamiért ki akarnak maradni az állami ellátásból. Hatékony a módszer egy app van, amivel időpontot lehet választani. Ha minden jól megy, akkor várakozás nélkül tesztelnek. A teszt után röviddel megérkezik a telefonra a QR kód. Ha pozitív akkor információ a további teendőkről.
-
-
válasz Stanlee #53419 üzenetére
A tüntetőkön kívül már senkit sem érdekel a vírus.
A lakosság háromnegyede legalább egyszer oltott. A maradék meg az élete árán sem engedné meg az oltást.
Jelenleg a fertőzési lánc felderítése már hatástalan. A dinamikusan emelkedő esetszám ellenére az intenzív osztályok terheltsége csökken.
Nincs már itt semmi látnivaló. Mindenki menjen elvégezni a feladatát. Aki aggódik vagy beteges, vegye fel a következő oltást és ne olvassa az ijesztgető oldalakat.Legyen béke! Menjenek az orosz katonák haza, azonnal!
-
válasz Victoryus #53385 üzenetére
"Visszamenni tesztelni meg nem kell, letelik a 7 nap mehet dolgozni. Senkit nem érdekel fertőz-e esetleg, pozitív-e?"
Németországban most fogadták el kormányzati szinten a karantén változtatását.A korábbi 14 napról, 10 napra csökkentették a karantén idejét. Ha az ötödik napon már tünetmentes a személy, a hetedik napon egy gyorsteszt után, szabadon mozoghat.
Aki megkapta boostert vagy 2 oltás és felgyógyult vagy "frissen" gyógyult, annak nincs karantén. Pont.
Münchenben tegnap emelték meg a heti esetszám határt ezerről, háromezerre.
A klubokon kívül nincs korlátozás és nem is lesz lezárás. A növekvő esetszám ellenére csökken az intenzív osztályok terheltsége. Az omikron egyetlen hét alatt 30%.-al emelte jelenlétét. A következő héten már meg fogja közelíteni a 100%-t.Legyen béke! Menjenek az orosz katonák haza, azonnal!
-
-
A Paul-Ehrlich-Institut kutatta a gyors és öntesztek hatékonyságát.
A Németországban forgalomba került összes gyártmányt minősítették.A linkelt oldalon több információ van a kutatásról és letölthető a tesztek hatékonyságának táblázata.
Talán érdekes, mert Magyarországon is lehet forgalomban a tesztelt teszt.
-
"hát ez elég ideális lenne..."
Nagyjából az is. A mintavétellel, ha rendesen csinálják nincs gond. Nyilván a kezdeti stádiumban még nagyon alacsony a továbbfertőzés esélye. Ez még belefér a teszt hibába. Amúgy 50% a fals negatív, az RKI szerint. Ezt az adatot azért érdemes a helyén értelmezni. A másnapi teszt már pozitív.
Folyamatos napi tesztelés megakadályozza a járvány robbanásszerű terjedését.
Az már egy másik történet, hogy nem gyorstesztel naponta az emberek többsége.Legyen béke! Menjenek az orosz katonák haza, azonnal!
-
-
-
-
-
A Der Tagesspiegel beszámója szerint egy Dél-afrikai csoportos utazásról 7 német tért vissza. Mindegyikük omikron fertőzött lett.
A 25 és 39 év közötti utasok felvették mind a három oltást.
1 bis 5: Biontech, Biontech, Biontech
6: Biontech, Biontech, Moderna
7: Astrazeneca, Biontech, Biontech
Az utazás előtt 30 nappal kapták a harmadik adagot.Mind a hét beteg enyhe tüneteket produkál(t). Egyiküknek sincs releváns alapbetegsége. Úgy tűnik magát a fertőzést nem akadályozza meg a harmadik oltás. Nyilván ez nem nagy újdonság. A fertőzés ellen a szkafander hatásos. Viszont a betegség lefolyását enyhévé teszi. Nem kell komolyabb komplikációval számolni, kockázat emelő alapbetegség hiányában.
-
"Szerintem nincs szó arról, hogy "aki hülye, haljon meg", ezt nem kívánja senki "
Persze, hogy nem. Mivel nem lehetséges áttörni a kialakult fanatizmust, marad a ráhagyás.
A rokonságban van keménymagos család. Étterembe már nem mehetnek. Ha rosszabbodik a helyzet, bevásárolni sem. Elfogy a levegő körülöttük. A miért nem oltattok kérdésre a válasz. "Nem támogatjuk oltással a negyedik birodalmat." De a negyedik hullámot igen. Münchenben a negyedik birodalomra hivatkozni, hááá..át"Egyetértek abban, hogy a megvezetettek szimplán csak buták de nem ők az igazi felelősök."
De felelősek önmagukért. Erőszakkal nem lehet megvédeni senkit sem. Önmagától főleg nem.
A természetes kiválasztódás feloldja a problémát. Ennyi.Legyen béke! Menjenek az orosz katonák haza, azonnal!
-
Lazításképpen néhány tegnapi adat Németországból.
Egyszer oltott a lakosság 72,3%-a, többször oltottak aránya 69,3%.
Az oltóanyag hiány ellenére 1,143,981 adag oltóanyagot használtak fel.Azokban a településekben, ahol a tömegközlekedés igénybevételéhez 24 óránál frissebb negatív gyorsteszt igazolás szükséges, beszakadt a fertőzés üteme. Lebukás esetén 2500 euróval laposodik a pénztárca.
Napi egy teszt mellett, nem sok esélye van a terjesztővé válásnak. Ráadásul nagy a nyomás az oltásra. Szabadban beállni a tesztelésre, amikor 20-30 állnak már a sorban, nem nagy élvezet. Hetente 5-7 alkalommal meg főleg nem.A napokban reflektorfénybe került Magyarország. A lezárások és korlátozások elleni demonstrációkról szóló hírek után, megszólaltatták a magyar lezárást követelőket. Éles volt a kontraszt.
A következő képen is, aminek a címe. Keresd a hibát. [kép]
-
válasz fatal` #46632 üzenetére
"Gomba pl. eleve nem mutálódik. "
Az állatokon tenyésző gombáktól a szórakoztató iparba beállt fajtákig sokfajta faj alakult ki. Még a gombának is van kártevő gombája. Folyamatosan jelennek az mutációk, csak evolúciónak hívjuk a folyamatot.
-
"Az utolsó fodrásznak is fel kell vennie egy külön embert arra, hogy az ellenőrzést elvégezze?"
A covid appnak van egy kontroll appja.a covpasschek. A telefonnal elég ránézni a vendég qr-kódjára és az app megmondja, hogy érvényes vagy sem.
Ehhez nem kell külön ember. Öt másodperc az ellenőrzés. De ránézésre is meg lehet állapítani az érvényességet mert a qr-kód kerete kék. de ez esetben nem bukik ki a hamisítvány.
-
"... ennek ellenkezőjéről más semmi sem tudja meggyőzni őket. "
A kutyát sem érdekli.
Azt már napok óta tolták, hogy az üzletláncokba sem lehet bemenni, ha nem teljesül a 2G követelmény. Holnap reggeltől már több helyen kezdődik az állás 2G-re Az egészségügyben meg rövid időn belül a 3G vált 2G+ -ra. Munkakezdés előtt gyorsteszt, minden munkanapon. Mindenkinek aki ilyen helyre bemegy. Szállító, hozzátartozó, látogató, dolgozó...Az éttermek, fodrászok, ... sok helyen már önkéntesen áttértek a 2G-re és ellenőrzik is. Senki sem akar lezárást. Inkább alacsonyabb legyen a bevétel, mint nulla.
A keménymag körül el fog fogyni a mozgástér.Legyen béke! Menjenek az orosz katonák haza, azonnal!
-
válasz Stanlee #45082 üzenetére
Miért nem szólsz a háziorvosodnak vagy állsz be egy oltósor végére?
A háziorvosnál egyszerűbb ha azt mondod, hogyha telefonálnak esete, akkor pár perc múlva ott vagy. Így használják fel a fel nem használt oltóanyagot.
-
Ma délben München közelében oltásra várva kígyózik a sor.
Korábban volt szó, hogyan lehet az embereket az oltás irányába mobilizálni.
Az élelmiszerláncok be beijesztettek, csak a 2G szabályok szerint lehet bemenni hozzájuk vásárolni.
Sok az éhes ember és úton van az omikron is.A lakosság 71,4%-a egyszer és 68,6% teljes védelemig van oltva.
-
-
"őszintén szólva meglepődnék, ha semmiből egyszer csak teljesen más irányt venne a cucc...."
Mert logikát keresel valamiben, amiben nincs. Nincs tudatos változási iránya egy vírusnak. Egyszerűen mutálódik. Még ellentmondás sincs a sokkal erőteljesebb terjedés melletti enyhe tünetek között.
Ha a mutáció sokkal hatékonyabban tudja támadni például a nyálkahártyát alkotó sejteket, de kevésbé fertőzi a többi sejtet. Enyhe tünetekkel folyhat le a betegség.Ez a forgatókönyv látszik lehetségesnek a 100 évvel ezelőtti spanyolnátha pandémia esetére is. Hogyan tűnt el kettő év után nyomtalanul? A vírusokról csak keveset tudhattunk, oltóanyag előállítás még sci-fi szintjén sem merülhetett fel. A második év borzalmai után nyomtalanul szívódott fel.
Amúgy sincs sok más lehetőségünk. A szellemileg átmenetileg vagy tartósan korlátozott bandával nem tudunk mit kezdeni.Legyen béke! Menjenek az orosz katonák haza, azonnal!
-
válasz szabi__memo #44335 üzenetére
A biztosítékot az aktuális R érték csapja ki a szakemberek egy részénél. Néhány nap alatt letolta az előző mutációkat a pályáról. Ezt még a lezárásokkal sem tudnánk megfogni. A németeknél már nyomták a lezárás kell, de azonnal, lemezt.
Mosolyogtató. Egy hírben közlik az enyhe lefolyást és a lezárási óhajt.
-
válasz szabi__memo #44268 üzenetére
A hírek szerint enyhe a betegség lefolyása, kórházi ápolásra szinte senki sem szorul az omikron fertőzés miatt.
Ha ez igaz, akkor megvan az új covid ellenes oltóanyag. Nem kell a tűszúrástól félni, levegőben terjed és nagyon - nagyon gyorsan.Legyen béke! Menjenek az orosz katonák haza, azonnal!
-
-
Nincs kettő hét múlva új vakcina.
Kettő hét múlva azt fogjuk tudni, hogy mennyire védenek a (B.1.1.529) Omikron ellen a Pfizer és vélhetően a Moderna oltások.Addig is, az esetlegesen részleges immunitás sokkal jobb a semmilyen immunitás.
-
válasz NeoPampalini #42046 üzenetére
Ezért kellene figyelmen kívül hagyni a sokadlagos megjelenítő helyekről érkező híreket.
A BitcoinBazis.hu nem tűnik EÜ szakportálnakLegyen béke! Menjenek az orosz katonák haza, azonnal!
-
-
válasz #20749568 #40865 üzenetére
Nem oltott vagy nem teljes védelemig oltott: 450
Teljes védelemig oltott: 20
Összes fertőzött: 149.4Több tartomány már vagy 1-2 napon belül átáll 2G-re. Az oltatlanok csak a munkahelyre és élelmiszer boltba mehetnek.
Ma úgy tűnik, legkésőbb jövő hét hétfőtől teljes Németországra ki fog terjedni a 2G. A legveszélyezettebb területeken 2G + (gyors)teszt kötelezettség előírás is lehetséges lesz.Legyen béke! Menjenek az orosz katonák haza, azonnal!
-
válasz #16695808 #40134 üzenetére
Az oktatási intézmények nagyon jól vírusterjesztő központok.
Lehetetlen távolságtartást elvárni a gyerektől. Főleg nem tartósan és maszkban. Minőségi maszk amúgy sincs gyerek méretekben.Ezt a szempontot is figyelembe kell venni. Nem csak a gyerekeket védi az oltás. A vírus terjedését is gátolja az oltott személy.
A munkatársam elkapta a vírusfertőzést. A munkahelyen hetente kétszer tesztelnünk, ezért viszonylag gyorsan derült ki. Kétszer volt tavasszal oltva. Most otthon van két hétig és teljesen tünetmentes. A karantén az karantén.
Sok emberrel találkozunk a napi munka során, minden érintett kapott értesítést. A visszajelzések szerint senki se lett teszt pozitív.Legyen béke! Menjenek az orosz katonák haza, azonnal!
-
válasz Drizzt #40088 üzenetére
Lehet, hogy most készül az a belső tanulmány.
Nem valószínű, de egy módon lehetséges.
Az első oltás antitest termelést váltott ki. Mivel a második oltás után is antitesteket vet be az immunrendszer az oltóanyag ellen, lehetséges az átmeneti antitest mennyiség csökkenése. A tartós reakciónak viszont az antitest szám növekedésének kell lennie. Hiszen az első adag hatására jelet meg az antitest, a másodiknál miért lenne másként?
(Ha túl magas az antitest szám elméletileg lehetséges lenne, az oltás további immunreakció nélküli közömbösítése. De a féléves kivárás ezt a lehetőséget kizárja.)Legyen béke! Menjenek az orosz katonák haza, azonnal!
-
válasz AsakuraDave #40010 üzenetére
Ezt mondom már egy ideje. Saját magától senkit sem lehet megmenteni. Akkor hajrá. Húsvétra túl jutunk a nehezén.
Más.
Németországban 5 ezer intenzív ággyal van kevesebb, mint egy évvel ezelőtt. Illetve az ágyak megvannak, csak személyzet nincs hozzájuk.Legyen béke! Menjenek az orosz katonák haza, azonnal!
-
válasz Floyd80 #39067 üzenetére
"A kötelezéssel indokolatlanul aránytalanabb a magánszemélynél keletkező kockázat, azzal, hogy utólag változtatták meg már egy betöltött pozíció feltételeit, vagy hogy nem ellentételez a munkáltató hasonló mértékben vagy nem is gondol rá."
A helyzet pontosan az, mint minden szerződés esetében.
A szerződés megkötésekor nem lehetséges minden, a szerződés érvényessége alatt előforduló dologra, előre megegyezni. (Földrengés, tűzvész, UFO támadás, napszél, háború, ,,,) Ebbe a körbe tartozik a pandémia is.
Ezen esetekben a kormányzati döntések módosítják a szerződéseket, A fennálló probléma időtartamára.
Ha a kormányzat előírja a munkáltató számára, a kötelező oltás alkalmazásának lehetőségét, akkor szabadon dönthet a munkáltató a kötelezésről.Aki az oltás vagy oltások mellékhatásaitól alapos okkal fél, annak annyi esélye sincs élesben a vírus ellen, mint piros szemű elefántot cseresznyefán találni.
-
válasz Cs1csó #38545 üzenetére
"Magyarországon?! Ugyan! Semmi,...."
Nem csak Magyarországon. Németországban most merült fel, hogy mérni kellene az antitest mennyiségét. Például havonta egyszer mindenkinek és az eredmény alapján alapján belőni a következő oltás időpontját.
De van egy probléma. Nincs hiteles és megerősített kutatás a mért antitest mennyiség értelmezéséhez.
Jelenleg nem mérik és nem is fogják addig, amíg a mért mennyiségek értelmezése nem egyértelmű.
Egyedül a fertőzésen átesett, már gyógyult személyek, tanúsítványának kiállításhoz szükséges előfeltétel.Legyen béke! Menjenek az orosz katonák haza, azonnal!
-
válasz t72killer #38211 üzenetére
"Visszaszorítani csak a terjedést is megfogó oltásokkal és/vagy militari szintű lockdownnal lehet."
Mióta belengették a németeknél, hogy az oltatlan csak PCR tesztel mehet a legtöbb helyre, A fiatalok léptek.
A bajoroknál beindult a leberkäse party. Oltás helyett covid beteggel esznek isznak, ,,, hogy átessenek a betegségen. A médiában beindult a felelőtlenségi hiszti.Engedni kellene, hogy a természetes szelekció utat törjön magának.
Ha a lezárósdiban gondolkodunk tovább, még tíz év múlva is küzdeni fogunk a vírus ellen. Végtelen és kilátástalan történet.
Aki akarja oltassa be magát. Aki nem kaphat oltást, az jobb ha önkéntes karanténban marad.
Aki a közvetlen fertőzést választja, néhány nap esetleg hét alatt gyógyul. Vagy nem, de maradjon meg a saját döntés felelőssége annak, aki ezt az utat választja.
Aki a vitaminok és az energia küldésben látja a megoldást, az 20% esélytöbblettel indul, a placebo hatás miatt.
Most már orvosság is lesz. De a kemény mag azt is vissza fogja utasítani.Március végéig lezárhatnák a problémát. Senkit sem lehet erőszakkal megmenteni a saját hülyeségétől.
Lépjünk tovább ezen a problémán, mielőtt mindenki belerokkan a lezárásokba és korlátozásokba.Legyen béke! Menjenek az orosz katonák haza, azonnal!
-
válasz t72killer #36660 üzenetére
"1. hogy lehet a olyan vakcinát készíteni, ami ilyen antitestek generálását segíti a kőkorszaki Vuhani cucc helyett?"
Addig nem érdemes, míg a meglévő hatásos. A Vuhanira kifejlesztett oltóanyagok pontosan azt csinálják, amit te szeretnél. Nyilván azok a változatok, amik kétségtelenül hatástalanok, felejthetőek.
Az erőt és pénzt jobb egy esetlegesen megjelenő lényegesen új mutáció ellen bevetni."2. teve-vérplazma használható-e közvetlenül emberen gyógyítási célzattal?"
Amit kiszednek belőle, bizonyosan használható. Legalább is többségében."3. a tevék tejében megjelnnek-e ezek az antitestek érdemi mennyiségben, lehetne-e ezt simán tevetej-ivással bevinni? Ha kicsi gyerekeknél igen, már az is komoly előrelépés lehetne."
Állítólag a tevetej a világ legfinomabb teje. Egy valamire való olajsejk, a tevéi nélkül sehova se megy. Konzerv tejet nem iszik. (Nem röhög, ez komoly.)Az ivással bevitt antitestek csak átmenetileg hatásosak. A vérbe adagolt antitestek is csak rövid ideig működnek. Ezért halt el az összes antitest kutatás.
"Bónuszkérdés: mit szól Mrs Teve a fejéshez..."
Megszokta.Legyen béke! Menjenek az orosz katonák haza, azonnal!
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- SkyShowtime
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Politika
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Építő/felújító topik
- Autós topik
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek