- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Fogkefe: elektromos vagy manuális?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
-
LOGOUT
Ez egy agyalós-beszélgetős Covid-19 topik. Érvelni kötelező, a másikkal foglalkozni tilos, rettegőzés duplán, a szemlélet tudományos (a "meddig maradjanak a lezárások", azaz a társadalmi rész elfér, de csak szűken/járványhoz kapcsolódóan), ergo nem oltásellenes, nem hit alapú. Ami ebben a szellemben íródik, marad, ami nem, az nem, téríteni meg se próbálj.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
válasz
Kékes525 #65954 üzenetére
simán lehet. viszont van vagy 150 rhinovírus a 300ból, ami ellen 0 védelned van, köztük is lehet a tettes :), nekik is szezonjuk van és azt is osztogatják a boltban a szeletelt téliszalámi mellé. Pozitív teszt hiányában egy x% valószínűséget tudunk saccolni, ahol persze x=99.9%, ha a covid+ postás letüsszentett
-
válasz
Kékes525 #65944 üzenetére
én se voltam halálomon, amikor 2. moderna után 2-3 hétre jött az omikron (ba1 v 2), de olyan vastag csíkot húzott kb 10 napon át, hogy szép volt nézni. Tüneteim (38 fokos láz, torokfájás, nyakfájás(!), nulla íz v szaglásvesztés) 3 napig tartottak. PCR-re 2 már negatív antigén-teszttel mentem el, csak hogy benne legyek a rendszerben.
-
válasz
Kékes525 #65944 üzenetére
az a "vicc" egyébként (fórumos konyhateória csak részemről), hogy ha annyira alacsony a vírusterhelésed, hogy ki sem mutatja a teszt, akkor mindegy is, hogy covid volt-e, védettséget úgy sem igazán szerzel tőle semmit.
ha a januári nyalókás kalandunk tényleg omikron ba.1 volt is (fiam kontaktszemély volt, osztályt bezárták, rá 3 nappal torokkaparás neki, rá 3 nappal mindenkinél torokkaparás), mindegy is, szart sem ér, rá két hónapra úgy kaptuk el a koronát, mint kés a vajat.
-
Asbee
veterán
-
-
lafaty80
addikt
válasz
Kékes525 #65923 üzenetére
Jobbulást! Csak nehogy a politika rámenjen a covid-ra
(ha az persze).
Egyébként, én inkább pont fordítva tapasztaltam, sokkal érzékenyebbek ezek a tesztek (orawell nyalókás legalábbis), mert még 1 hónap után is elszíneződött nálam.
(2 kör nyár óta biztos volt nálunk is) -
Lali0223
friss újonc
válasz
Kékes525 #27947 üzenetére
Kedves Kékes 525!
A csatolt lelettel kapcsolatban lenne kérdésem, hogy az saját-e, illetve az első 2, vagy már a 3. oltás utáni eredmény, amennyiben saját.
Én is voltam ugyanezen a vizsgálaton, és nagyon furcsa eredmény jött ki, lehet persze nekem az alapbetgségeim is befolyásolták. Amennyiben nem bánod privátban is válthatnánk üzenetet, ha gond, megértem.
Köszönöm! -
ariel96
aktív tag
válasz
Kékes525 #59245 üzenetére
Szia
Engem a 20-as éveimben deszenzibilizáltak pázsitfű pollenekre. [link]
Ezután hosszú éveken keresztül amikor elkezdődött a virágzás, megduzzadtak, megpirosodtak a szúrás helyei - viszkedtek is - hisztamin felszabadulás. Arra gondolok, a beadás helyén maradt némi allergén, és amikor elkezdődött a szezon, itt is beindult az immunválasz. A COVID oltásnál is el tudok képzelni hasonlót. -
lacafaca
addikt
-
syberia
veterán
-
válasz
Kékes525 #59105 üzenetére
Az "együttélésnek" is vannak gazdasági következményei.
Pl. briteknél fél éve a kórházi ágyak legalább 25%-át covidosok foglalják el (omikron hullám alatt felmehetett 50% fölé). Azaz a az egyéb ellátások szintjét szeretnék fenntartani (briteknél egyre hosszabbak a várólisták), akkor jelentősen növelni kell(ene) az egészségügyi kiadásokat. Ami sok pénz.
Ha évente egyszer-kétszer a munkaerőnek akár csak a fele megfertőződik (mint ahogyan azt jósolják), az azt fogja eredményezni, hogy jelentősen emelkedhet a táppénzes napok száma. (Igaz, hogy sokan könnyen átvészelik, másoknál viszont a felépülés hónapokig tarthat.)
Nagy kérdés, hogy mi lesz hosszú távon. A fertőzések mérhető százaléka (tegnapi link szerint akár 10-50) eredményez long covidot, ami kihathat a munkaképességre is, azaz tartósan (fél évtől a "nem tudjuk még, hogy meddig" is) kieshetnek emberek a munkából. Nagyon keveset tudunk még arról is, hogy a sorozatos fertőzések hogyan hatnak az általános egészségi állapotra. (Szintén a tegnapi link szerint a Covid a fertőző betegségek azon csoportjába tartozik, amelyek tartós egészségromlással járhatnak.) A (részlegesen) rokkant munkaerő pedig nem csak hogy nem termel, hanem növeli a szociális kiadásokat is.
Szóval én még nyitva hagynám a kérdést, hogy hosszabb távon a brit vagy a kínai stratégia lesz-e a kifizetőbb. (Már ha a kínaiak tartósan képesek lesznek vírusmentesen tartani a lakosságot.)
A nem igazán tudományos "mi lett volna ha" felől közelítve a kérdést, én már nem egy helyen olvastam azt a véleményt, hogy ha az egész világ átvette volna a kínaiak 2020 februárja utáni hozzáállását, akkor talán mostanra el is felejthettük volna a járványt.
-
válasz
Kékes525 #59105 üzenetére
2 esetben van értelme a lezárósdinak:
- ha 1 alá lehet vele nyomni az r-t (ez volt 2020 tavaszán)
- ha nem is 1 alá, de meg lehet menteni az eüt a katasztrofális túlterheléstől és nem halnak meg olyan emberek, akik működő eü mellett megúszták volna.minden más hobbi, ami mellett mindenki elkapja úgyis, és nem kap jobb ellátást, mint lezárások nélkül.
-
Vesa
veterán
válasz
Kékes525 #59087 üzenetére
Nem állítottam, hogy támogatod a lezárást és pontosan értettem amit írtál, éppen ezért fejtettem ki, hogy epidemiológiailag sem ért semmit amit csináltak, hiszen a vírus szétspriccelt. Az náluk is csak a propaganda része, hogy "nem lavafacáznak és lezárnak mindent + kemény kéz". Kamu. Valójában sokkal inkább csak az információ áramlását zárták le teljes gőzzel, a városokat csak látszat intézkedésként, mivel a nemzeti ünnepükön simán hagyták lezárások nélkül terjedni a vírust. Kína semmivel sem hatékonyabb, mint bárki más. Maximum jobban tud hazudozni.
-
Vesa
veterán
válasz
Kékes525 #59046 üzenetére
"Kína nem lacafacázik, ha kell egy 10 milliós várost is lezár és kijárási tilalmat rendel el. Ez a legbiztosabb és egyben a legrosszabb is az embereknek."
Kína annyira zseniálisan működik (működnek), hogy éppen csak szétspriccelték az egész világon a sz*rjukat, amit ott még csírájában lehetett volna elfojtani. Már ha nem a komcsi tempót tolják a tudósok és szakértők likvidálásával, titkolózással. Kína teljesen leszerepelt, tök kár, hogy nem látod.
-
-
Sped
aktív tag
válasz
Kékes525 #59046 üzenetére
Kína az Kína, hagyjuk őket szerintem, mi EU-ban élünk, és ez az irány:
Az angolok mától korlátozások nélkül élnek együtt a vírussal
Megszűnt csütörtöktől Angliában a koronavírus-járványhoz kötődő összes jogi hatályú előírás. A kormány ezzel egy időben életbe lépett új stratégiája szerint meg kell tanulni együtt élni vírussal úgy, hogy ez ne járjon az egyéni szabadságjogok korlátozásával. Ennek jegyében megszűnt az az előírás is, amely elkülönítésre kötelezte azokat, akiknek koronavírus-szűrési lelete pozitív lett.
Megszűnt emellett a gyakorlatszerű kontaktkutatás is, és azoknak sem kell a továbbiakban elkülönítésbe vonulniuk, akik koronavírus-fertőzöttekkel kerültek közeli kapcsolatba és nincsenek teljes körűen beoltva a koronavírus ellen.
-
Ringman
félisten
válasz
Kékes525 #59042 üzenetére
célzott kontaktkutatásnak a jelenlegi terjedési sebesség mellett már nincs értelme, tömeges tesztelésre lehetne átállni. (persze ez pénz+logisztika, de a krónikus betegségek kezelése és az elmaradt munkaórák is pénzbe kerülnek)
persze a kontraproduktív intézkedéseken is kellene változtatni.(maradt 50-60%-os táppénz, iskolai hiányzások miatti évismétlés, stb)
-
-
válasz
Kékes525 #59007 üzenetére
az ellenérzésem továbbra is annak szól, hogy egy d3 vitamint, amire konkrét előírás van, hogy érdemes szedni, pláne télen, nem lehet covid gyógyszerként értelmezni semmilyen koordinátarendszerben. kivéve, ha az ember előtte gyorsan mesterségesen csinál magának egy hiányállapotot (továbbra sem randomjózsiról beszélek, ő férges is lehet és így az ivermectin is segíthet rajta. magunkról beszélek, a topikról), aztán beszedi, majd megállapítja, hogy lám-lám, segített. viszont legalább háromszor írtam már, hogy ugorjunk, innentől egyszerűen nem válaszolok és törlök. terminológiai vitánk volt elsősorban és igazából, nincs mit fejtegetni még rajta.
-
BlackV
őstag
válasz
Kékes525 #58952 üzenetére
"A hatástani vizsgálatok után toxicitási vizsgálatok szükségesek állatokban és után lehet áttérni a klinikai vizsgálatokra, persze ha az előző teszteken átmentek."
(Itt előnye az AKG-nak, hogy már forgalomban van jelenleg is emberi fogyasztásra, a sportolók használják nap, mint nap, adagolás minden adott, persze nem covid célra az igaz.)
-
BlackV
őstag
válasz
Kékes525 #58941 üzenetére
Ezt ismered? Kovidos tüdőgyulladás ellen jótékony hatást figyeltek meg, szintén egy táplálékkiegészítő.
https://www.nature.com/articles/d44151-021-00075-1
https://www.thelancet.com/journals/ebiom/article/PIIS2352-3964(21)00466-7/fulltext
"Our study suggests that dietary αKG supplementation prevents Akt-driven maladies such as thrombosis and inflammation and rescues pathology of COVID19-infected lungs." -
Kékes525
félisten
válasz
Kékes525 #58932 üzenetére
És még egy, aztán én is abbahagyom. Szerintem fogalmakat, kategóriákat keversz össze. Amikor tiltakozol táplálék kiegészítők ellen, mint covidban alkalmazott szereket mert szerinted azok nem covid gyógyszerek, akkor igen, igazad van, azok NEM covid gyógyszerek. Azt hogy covid gyógyszerek lenének soha nem állítottam. Én kiegészítő kezelésként tartottam és tartom most is, amelyek kis hatékonyságú szerek, amelyek kockázat-haszon elve valamilyen formában bizonyított. Általában gyenge erősségű bizonyítékokkal.
A covid kezelésben alkalmazott szereknek több csoportja van a bizonyítási szintjük szerint. Csak nagyjából, korántsem a teljességgel sorolom fel őket. Akik a gyógyszerek hatékonysági bizonyítási szintjeire kiváncsi az olvassa el ezt. Itt pontosan le van írva: [Levels of evidence (sometimes called hierarchy of evidence) are assigned to studies based on the methodological quality of their design, validity, and applicability to patient care. These decisions gives the "grade (or strength) of recommendation."]
1. Dedicált covid ellenes szer csak egy van, és ez a Pfizer, mert azt egyrészt nagyon sok emberen végzett vizsgálat, több független kutató csoport által megerősítve bizonyította a hatékonyságát és már megkapta az FDA-tól a végleges használati engedélyt. A többi használt vakcina hatásossági bizonyítási szintje erős, de nem éri el a Pfizer szintjét. A Moderna sem, akkor sem ha úgy gondoljuk, hogy picit hatékonyabb a pfizernél. Egyszerűen azért, mert sokkal kevesebb emberszámot tartalmaznak a vizsgálatok.
2. A többi, kovid kezelésben alkalmazott gyógyszer pedig hatékonyságban és/vagy tömeges, független kutatócsoportok általi megerősítésben kisebb a vakcináknál. Másrészt az elsődleges indikációjuk nem a COVID-19. Kivétél a mostanában forgalomba került Paxlovid és Molnupiravir. És csak vészhelyzeti engedélyük van.
3. A harmadik csoportban vannak azok a betegségben alkalmazott gyógyszerek, amelyeknek még kisebb a bizonyítási szintjük a COVID-19-ben, de azért alkalmazzák őket mert a tapasztalat és néhány tanulmány azt mutatja, hogy talán használnak. Ilyen az ivermectin is, de annál a kockázat-haszon mérlegelés erősen a kockázat felé billen, ezért utasítják el legtöbben az alkalmazását. Ide tartozik a C vitamin, D vitamin, Cink Querticin, NAC, melatonin, aszprin és még számos hatóanyag, táplálékkiegészítő. Viszont ezeknél a kockázat-haszon mérlegelése a használatuk mellett van.
Amit írtam, ezek fényében írtam.
-
válasz
Kékes525 #58930 üzenetére
igen, covid-független a terápiának ez a része, amit a kórházakban alkalmaznak
sőt, bár eddig nem erről volt szó, de továbbmegyek: megfelelő gyógyszerek híján a nagyja covid-független volt
de szerinted nem. viszont amikor azt írom, hogy akkor gyógyítsd magad d-vitaminnal, ha elkapod, megsértődsz
ne válaszolj most már, légyszi, mint írtam, nincs ebben ennyi.
-
válasz
Kékes525 #58928 üzenetére
az érvek tucatjai lényege egyetlen dolog. ami szerintem abszolút covid független. és ráadásul terhelt a vitaminlobbista antivaxxi hülyeséggel (miszerint ő majd cinkkel és d-vitaminnal gyógyítja ki magából a covidot), ami alá indirekt módon adod a lovat, akkor is, ha deklaráltan nem célod. és arra nincs mit "érvelni", amit van, azt elmondtam.
nem volt ebben tizedennyi sem.
-
Vesa
veterán
válasz
Kékes525 #58865 üzenetére
Az én problémám továbbra is az -és a thread is ebből indult-, hogy emberek 40k NE dózisban szednek vitaminokat úgy, hogy előtte meg sem mérték a szintjüket. Linkelhetjük a tanulmányt arról, hogy a D-vitamin pótlás pár % előnyt jelenthet azoknál, akiknek hiányuk van belőle, de ezzel párhuzamosan azt is, ahol leírják, hogy zsíroldékony vitamin lévén túladagolható, nem tancsáos ész nélkül tolni, mert nem hugyozzuk ki, mint a vízben oldódókat. Ebből továbbra is az következik, hogy _előbb mérni kell a szintet!_, majd annak függvényében, hogy mit mutat az eredmény, beállítani terápiás céllal.
De miért lenne az elfogadható a fenti ismeretk birtokában, hogy előzetes mérés nélkül, hivatalosan nem támogatott, csak innen-onnan összeolvasott extra dózisokat toljon valaki hirtelen amikor beteg, akár D-vitaminból, akár Cinkből, akár másból?
Ilyen alapon, a pulzus csökkentése is hasznos bizonyos esetekben -szív és érrendszeri problémáknál-, de előzetes diagnózis néélkül, bemondásra, épeszű ember nem kezd pulzus csökkentésbe csak azért, mert olvasta valahol, hogy attól majd tovább fog élni.
-
válasz
Kékes525 #58889 üzenetére
sokszorosan túlbeszéltük. nem a covidot gyógyítja a d-vitamin és társai, hanem az általános egészségi állapotot biztosítják, ennek megfelelően nem is fertőzésre kell szedni, hanem egyébként kell jól tápláltnak
lenni (és ezért nem hülyeség csináltatni időről-időre egy-egy labort)
gyorsan ettem is a Világ Legjobb Savanyúkápijából egy marékkal!
-
válasz
Kékes525 #58877 üzenetére
Nekem furan hangzik, hogy az elhizottsag garantaltan hianybetegseggel jar. Nem latom benne a logikat. Leirnad, hogy ez miert van igy? Marmint vegyunk egy konkret dolgot, nevezzuk X-nek, amibol hianyod lehet. X-et lehet potolni mondjuk Xtablettaval. Ha elegendoen sok Xtablettat szedsz, akkor gondolom nem lesz hianybetegseged. Viszont ha Xtablettaval lehet potolni, akkor X-et tartalmazo etrenddel is. Ergo lehet olyan, hogy el vagy hizva, de nincs X-bol hianyod, hiszen sok X-et tartalmazo etelt eszel.
Leirnad, hogy hol hibazik, amit mondok?
-
-
válasz
Kékes525 #58867 üzenetére
nekem ehhez a fingfűrészeléshez már nincs kedvem. te sem az emberek többsége vagy, de én biztos nem. nekem nem fog segíteni a vödörnyi d-vitamin, cinkszelén, qrvaanyja, amikor beteg leszek, ha egyszer előtte is odafigyeltem rá, hogy ne legyen hiányom.
egyszerűen összekeversz itt két különböző dolgot, szándékosan, épp úgy, mint syberia. értem, hogy statisztikailag ezek működnek, de nem ez volt a kérdés számomra.
-
válasz
"Az hogy statisztikailag csökkentheti a lélegeztetőgépen és a kórházban eltöltött időt, az nem ér semmit, vagy az hazugság szerinted? Akkor miért linkelted?"
mert jórészt cáfolta azokat, amiket most újra előhúztál, egyedül a d-vitamint hagyta nyitva.
statisztikailag pedig azért csökkenti, mert a társadalom nem egységesen hiánytalan tápanyagilag, hanem átlagosan hiányos. és aki hiányos, annál segít, egy kórházban pedig vészhelyzetben ebből indulnak ki, mert nem csinálnak nagy bajt vele rövid távon, viszont segíthet.
na de te itt most nem egy random emberke vagy, hanem kékes, aki mindezt tudja és ezért odafigyel rá, hogy szedje, amit szednie kell.
akkor tehát nálad egész pontosan mit fognak ezek segíteni? a válasz az, hogy semmit.
-
Kékes525
félisten
válasz
Összefoglalva.
1. Az emberek többsége elhízott.
2. Aki elhízott azok hiánybetegségekben is szenvednek.
3. A hiánybetegséget a hiány pótlásával már gyorsan lehet javítani.
4. Ha gyorsan lehet javítani, akkor az csökkenti az egyéb betegségek veszélyességét is. Lásd D vitamin COVId-19-ben, C vitamin a felső légúti betegségekben.
Ez ennyire egyszerű. Aki ezzel vitatkozni akar, azt kérem cikkekkel támasza alá azt, amiben vitatkozik.
-
válasz
Kékes525 #58847 üzenetére
igazából én már nem tudom, hogy miről beszélsz. ha valaki hiánybeteg, akkor annak segíteni fog a gyorsban tolt bármi is. de ha most elképzelem, hogy elkapom a covidot és gyorsan tolni kell bármit segítség gyanánt, akkor akárhogy hímezem-hámozom, arra kell jutnom, hogy én egy f.sz vagyok.
miért nem most szedsz d-vitamint? (vagy amit akarsz)
ha pedig most szedsz, akkor a covid miatt miért kéne bármit gyorsban szedni?
bármi, amiről azt gondolod (de inkább tudni kéne), hogy akkor segítene, azt szedd most... -
mpo
veterán
válasz
Kékes525 #58848 üzenetére
#47246 Kékes525
Ezért lettem biológus. :D#56689 Kékes525
Ha van (elhízás, magas vérnyomás, kardiovaszkuláris betegsége (szívelégtelenség), cukorbetegsége, krónikus tüdőbetegség (COPD), veseelégtelenség és cerebrovascularis kórképe, daganatos betegsége (rák)).#56694 Kékes525
Nekem is három megvan belőle. Ebből az elhízás súlyos.#58848 Kékes525
Az elhízás világbetegség, ami az egészségtelen életmód, jelen esetben az egészségtelen táplálkozás és a mozgás hiány következménye.Nem vagyok biológus, túlsúlyom nekem is van, bántani sem szeretnélek, de az elhízás nem 5 nap alatt jön össze, nagyon sok harapásba kerül.
-
Vesa
veterán
válasz
Kékes525 #58723 üzenetére
"Például a skorbut megszüntetése c vitaminnal nem hosszú idő. "
A skorbutos téma Lenkei mantrája, azzal próbálja igazolni a százmilliós vitamin bizniszét. Szép csúsztatás, ugyanis skorbut ma már gyakorlatilag nem létezik, régen is főleg csak a matrózok között volt gyakoribb, mert érthető módon pár száz éve a hajókon nem volt túlzottan változatos az étrend, hűtőszekrény és egyéb technológia hiányában. De hol van az már. A nyugati világban gyakorlatilag nem létező probléma, maximum a nagyon mélyszegények között. Viszont tök jól fel lehetett húzni rá egy vitamin bizniszt, és úgy beállítani, mintha minden betegségnek ez lenne a mögöttes oka...Lenkei meg is tette.
Normál táplálkozással, fejlett világban ma már igen ritkán alakul ki hiánybetegség, maximum betegség vagy egyéb extrém terhelés esetén, vagy idős korban. De akkor is előbb diagnosztizálni kell, hogy miből szükséges a pótlás, mert a zsírban oldódó vitaminok és a nyomelemek egy része is képes felhalmozódni a szervezetben, ami inkább káros az egészségre mint egészséges.
-
Vesa
veterán
válasz
Kékes525 #58699 üzenetére
Értem a gondolatmenetedet, de amiről itt szó van, az nem terápia! Itt emberek úgy szednek mindenféle izét, hogy annak sem a pontos adagolását nem ismerik -az, hogy a fény gyermekei blogon azt olvasta, 40ezer NE valamilyen vitamin neki jó lesz, nem szakmai alap-, sem pedig nem állítanak fel előtte diafnózist arról, hogy az a bizonyos akármi egyáltalán hiányzik-e a szervezetükből. Csak szedik, mert olvasták valahol, hogy az jó.
Ez kb. kuruzslás szint, akkor is, ha egyébként -ahogy Te is írod-, bizonyos _felderített és diagnózissal igazolt esetben_, lehet is haszna ezeknek a terápiáknak. Természetesen szakember -tehát orvos- felügyeletével.
Ez utóbbit senki nem vitatja. De azt, hogy mindenféle marhaságot összeolvas valaki arról, hogy nagy dózisú cink majd védőpajzsot generál kovid ellen, és ezt mindenféle ellenőrzés, mérés, előzetes vizsgálat nélkül egyszerűen a HITÉRE támaszkodva alkalmazza, az nem támogatható. Az meg főleg nem, amikor másoknak is ezt tanácsolja valaki. -
válasz
Kékes525 #58781 üzenetére
van hatása a covidra. meg minden másra, ahogy írod. ahogy annak is van hatása, hogy eszel-e és iszol-e. ha nem eszel vagy folyadékhiányos vagy, rosszabbul leszel.
akkor tehát amint elkaptam a covidot:
- zabálok
- folyékonyra iszom magam
- tolom a vitamintvagy egyszerűen csak covidtól függetlenül csinálom ezeket
-
Kékes525
félisten
válasz
Kékes525 #58723 üzenetére
Egy fontos érvet kihagytam. Ha abból indulunk ki, hogy például a C vitaminnak és a D vitaminnak semmilyen (0) hatása van a COVID-19-re, abban az esetben is célszerű őket szedni COVID-19 alatt a felső légúti megbetegedések, felülfertőzések enyhítése érdekében, mert azokra konszenzus van a hatásosságukat illetően. [Effect of micronutrient supplements on influenza and other respiratory tract infections among adults: a systematic review and meta-analysis] Ez egy meta-analysis, azaz a legmagasabb szintű tudományos bizonyíték. [Levels of Evidence]
-
válasz
Kékes525 #58707 üzenetére
én a logikát sem értem, bevallom őszintén. ha azt gondolom, hogy hiánybeteg vagyok és az rossz, csináltatok egy nagylabort, aztán szedem, amit szednem kell. nem fertőzéskor, pánikszerűen, meg fingilingi tanulmányokra hivatkozva önigazolásilag. hanem akkor megszüntetem a hiánybetegséget, ami jellemzően sok idő, be kell vonni a táplálkozás témakört stb.
ez a "szedjük be, mert hátha használ" nekem a halálom. az összes gyógynövényes vajákos pénzedlehúzós kamudumás szar ezen alapul.
-
válasz
Kékes525 #58699 üzenetére
itt arról van szó, hogy emberek (syberiák) gyógyszernek tekintik, cserébe az oltást meg méregnek, kockázatos, nem működő valaminek. ami fordítva ülés a lovon, mert egyik sem igaz.
de akkor kérdezek: szerinted az a jó megoldás, hogy ha covidos vagyok, gyorsan elkezdem magam tömni ezekkel a cuccokkal?
-
válasz
Kékes525 #58693 üzenetére
minden hiánybetegség megszüntetendő. millió nyomelemből, vitaminból lehet hiányod, bármelyikről lehet tanulmányt csinálni, hogy ha hiányod volt, akkor nagyobb eséllyel lettél beteg bármilyen vírussal kb.
de ez covid-független. és pláne nem "magas dózisú cink terápia" (anyám, borogass!) oltás helyett.
-
-
válasz
Kékes525 #58136 üzenetére
Az hogy mi okozza, másodlagos. Fontos persze, de a legfontosabb, hogy jelentkezett a probléma és erre valahogy reagálni kell mielőbb. Az időjárást, hacsak nem költöztök le Gran Canariára - nemigen tudod befolyásolni.
Szóval én nyúznám a kardiológusokat, hogy jöjjenek ki egy neked való személyre szabott megoldással. Ez akkor is kell, ha a Kolumbiai import porcukor túlzásba vitt illattesztelése, vagy ha a naprendszer mellett időnként elhúzó 8+teratonnás Vogon munkagépek által okozott rezgések miatt alakult ki a helyzet: a megoldás mind2 esetben igen hasonló lesz. -
-
perempe
veterán
válasz
Kékes525 #57661 üzenetére
mire lehet következtetni egy pulzoximéterrel? nekem egyszer volt komolyabban rossz közérzetem 2 napig (mérhető volt a 95-ös szaturáció), még a delta előtt lehetett. már nem is emlékszem, hogy miben merült ki (erős fáradtság? szédülés?), köhögni akkor nem köhögtem.
jelentem, hogy a köhögési ingerem beszédre elmúlt pár napja, kb. egy hétig tartott.
-
-
-
Rage47
veterán
válasz
Kékes525 #58041 üzenetére
Hétfőn markáns fronthatás nem érvényesül, de a fokozottan érzékenyek kettősfront jellegű tüneteket tapasztalhatnak. Gyakori lehet az erős fejfájás, a szeles tájakon fokozódhatnak a tünetek. Emellett ingerlékenység, nyugtalanság is felléphet, többen emésztési panaszokat tapasztalhatnak.
[link] -
mpo
veterán
-
válasz
Kékes525 #58042 üzenetére
Úgy gondolod, hogy az ukrán helyzet miatt nagyobb teljesítménnyel sugároznak, hogy a katonai órák is jobban, gyorsabban, pontosabban álljanak be?
Hát nem éppen a katonák órája miatt van különösen aktív radiotech és egyéb tevékenység, azt se tudom, ezek milyen hatókörűek, de a kolléga tippje eléggé jó irányba visz. Kérdés, hogy szerdától ezek milyen irányba fognak változni...
Milyen fronthatás van most
Erre a kérdésedre sajnos azt lehetne válaszolni, hogy ukrán. (de nagyon nem akarnám elviccelni a helyzetet)
Ez csak egy a sok közül, de érdemes elolvasni, aztán vannak kevésbé publikus hadviselési technológiák is.....
-
válasz
Kékes525 #57743 üzenetére
azt csak a nagyon sötét konteósok gondolják szerintem, hogy direkt csinálták, mert great reset, blabla (bocs, laca, nem is rád értettem!)
de a véletlen lab leak azért egyre kevésbé lesz elvethető... nem véletlen, hogy kína nem segíti az ügyet, nem akar trilliárdokat fizetni (mondjuk akkor sem tenné, ha bebizonyosodna...)
-
kolopele
nagyúr
válasz
Kékes525 #57667 üzenetére
Nyilván nem segít a helyzeten az, hogy az ember már millió dologra is rá tudja fogni ezeket a bajokat. Nálam is ugye ott a 16 éves koromban kezdődött fülzúgás (metal live concerts rules!), a születési bal kamra vastagodás, porckorong sérv, mindezek miatt a pánikolós probléma, rá most a covid, időjárás változások, a kor (54). (40 felett amúgy is minden nap ajándék, szokta mondani bátyám, főleg annak tükrében, hogy az ősemberek meddig is éltek)
-
kolopele
nagyúr
válasz
Kékes525 #57661 üzenetére
Én felkeltem ma délelőtt az ágyból és szédüléssel vissza is estem (még most is furán érzem a fejem), pont mint a legutóbbi meleg front esetében, a többi meg jött magától, ami ilyenkor szokott annál, aki amúgy is pánikos (has, gyomor,stb.). Vérnyomásom 131/70 volt, pulzus 69, szaturáció 99%. Kegyetlen ez a mostani időjárás.
-
Soulfly842
addikt
válasz
Kékes525 #51772 üzenetére
Nem voltál most is feliratkozva most is? Szívesen megnézném!
Legutóbb én raktam ki a youtube linket (nem nyilvános link - csak a regisztrált tagok kapják meg utólag), most viszont elfelejtettem regisztrálni
Tegnap volt.
Aktuális Covid-19 információk: Az omikrontól az autoimmunitásig - MedicalScan Szeminárium
Dr. Szekanecz Zoltán
Dr. Jakab FerencTartalomhoz kapcsolódóan egy cikk:
Jakab Ferenc: sosem ér véget a koronavírus-járvány, új variánsokra készülhetünk -
pjen
félisten
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- iKing.Hu - Nubia Z60S Pro - Cyan - Használt, karcmentes
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5500 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! ASUS B650M R5 7600X 64GB DDR5 1TB SSD RTX 3080Ti 12GB Be Quiet! Pure Base 500FX ASUS 1000W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Beszámítás! Apple iPad 11 2025 128GB WiFi tablet garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest