- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Kempingezés és sátrazás
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- Doky586: Helyreállítási partíció létrehozása (javítása)
- Gurulunk, WAZE?!
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
-
LOGOUT
Ez egy agyalós-beszélgetős Covid-19 topik. Érvelni kötelező, a másikkal foglalkozni tilos, rettegőzés duplán, a szemlélet tudományos (a "meddig maradjanak a lezárások", azaz a társadalmi rész elfér, de csak szűken/járványhoz kapcsolódóan), ergo nem oltásellenes, nem hit alapú. Ami ebben a szellemben íródik, marad, ami nem, az nem, téríteni meg se próbálj.
Új hozzászólás Aktív témák
-
látod, most olyanról írsz baromságot, amiről pontosan tudom az igazságot, nincs benne semmi véleményes, de mégis gúnyolódsz és te azért jobban tudod (gondolom úgy oldod fel az ellentmondást, hogy hazudok).
na, itt az idő, fáradj át légyszi a lazába.
többiek: szeretném, ha a topik szakmaibb irányba menne: kevesebb komment, elsősorban ismeretterjesztés/szakma/tudomány/publikációk és azokon agyalás.
-
jajj, hogy ez mekkora marhaság! és ugyanolyan határozottan mondod, mint amikor a járványról beszélsz. van sok százezer regisztrált tag, van több millió (!) topik, van vagy százmillió hozzászólás.
ez a topik teljesen lényegtelen, konkrétan egy forinttal sem változik a bevételünk, ha nincs. és amúgy sincs egyetlen reklámozó sem, aki egy-egy konkrét általános topikban hirdet, a rendszerünk sem kezeli így.
most, hogy ezt lezártuk, előre szólok, hogy intenzívebb gyomlálás lesz, és nem igazán beszélgetek majd róla, csak törlök.
-
Z.É.T.
őstag
Mondjuk amíg ez van (kép lent) és nem hallok long-majomról, addig kb nem is izgat:
Illetve azzal még kiegészíteném, hogy korábban is úgy volt, hogy a gyerekeket oltották vele és x év elteltével adtak emlékeztetőt, akinek elhalványult a védelem.
Szóval, szerintem sose volt úgy, hogy életre szóló lenne... -
Z.É.T.
őstag
-
ja, így totál korrekt, én is igazából "szociális maszkviselő" vagyok: ahol amúgy se hordják, nem koptatom.
#62869: ez egy nagy lófing már így a ba.4-5 idején. Már a ba.1-re is azt mérték, hogy gyerekeknél igencsak sovány. (gyerekoltásokról volt szó).
LONGcovid ellen kéne pl 90+%-ban védeni, ez megvan? (=oltás nélkül 1000 fertőzöttből 100 longos, oltással 10). BA.4-5 oltóanyagunk nincs, a ba.1-esről meg alig van érdemi adat. -
kolopele
nagyúr
Ezért kellene , hogy mindenkin legyen maszk zárt térben. Sajnos maguktól idáig sosem jutnak el az emberek, terelgetni kell őket mint a birkákat. Márpedig aki beteg, az maradjon otthon, nem érdekel semmilyen 60%. Azokat a "tisztelt" szülőket is megreguláznám, akik betegen viszik be a gyerekeiket az oviba, engedik az iskolába (ja igen, és ide is jól illik a 60%, ugyanis legalább ekkora arányban nem is dolgoznak, csak a gyerek ne legyen otthon).
-
kolopele
nagyúr
Vezetés közben ne telefonálgass, mert még balesetet okozol, és nagy eséllyel a vétlenek lesznek az áldozatok mint általában sajnos. Ki lehet bírni naponta két-három hozzászólással is, nem kell napi 20-30, főleg a maszkviseléssel kapcsolatosan, ami évtizedek tudományos tényeken alapszik. Az, hogy párásodik tőle a szemüveg, megint csak tudományos, sajnos ennyi probléma tényleg van vele, még a méregdrága , direkt ezt megakadályozandó spray sem csinál csodát. Tényleg, erre írj valami megoldást, mert még nem sikerült találnom, tegnap is alig láttam az egyik bevásárlóközpontban
-
-
-
szerinted valakinek, aki éppen akut beteg 2-3 napig és hőemelkedése van, a napon a helye (most jöttem be, 30 perc alatt megfőttem). erre az az indokod, hogy de hát az éveken át krónikus tüdőbetegeket is kiengedik a napra.
szerintem pedig:
- a környezetemben lévő orvosok ajánlása, hogy lázzal semmiképp, hőemelkedéssel meg lehetőleg ne menjünk napra. majd megyünk 2-3 nap múlva, amikor elmúlt, addig pont semmi sem történik
- hónapokig, évekig nem napra menni nyilván baromság, de ott mások a szempontok már, ráadásul az a fajta hőemelkedés nem ugyanaz, mint amikor szerencsétlen topiktárs éppen covidos, és ti itt zavarjátok ki a napra, mert... mert... miért is? azt ne írjátok, hogy d-vitaminért, mert agyfaszt kapok, azt nem pont abban a 2-3 napban kell termeltetni a szervezettel, amikor szarul vagyés egyébként is, szerinted a tudomány hülyeség, mert merev és a valóságtól elrugaszkodott. izgalmas kérdés, de ez a topik továbbra is azt a célt szolgálná, hogy akik alapból hisznek benne és úgy gondolkodnak, azok beszélgessenek a pandémiáról.
úgyhogy meglépem a leírtakat, jó ötlet. és innentől szigorúbbra veszem a topik betartatását, nem rosszindulatból, hanem, hogy legyen egy ilyen topik is, ne pedig 3 ugyanolyan. a másikban sokkal nagyobb a szabadság, meg a nyitottság is a tudománytól eltérő értelmezésekre, ott tök jó helyen vagy, vagytok. ez hadd maradjon meg ilyen "mereven" "tudományosnak".
-
-
figyelj, értelmezd már legalább a saját kommentjeid. ennek így nincs értelme. és feküdj ki lázasan a napra kedvedre bármikor.
na, urak, szerintem döntsük el, hogy mi legyen a topikkal? maradjon? zárjuk? esetleg tessékeljük ki adminisztratív eszközökkel azokat, akik két év alatt egyetlen tudományos szemléletű hozzászólást sem ejtettek meg? végülis ez egy dedikált topik lenne azoknak, akik tudományos szemlélettel szeretnének beszélgetni a témáról, tehát nem azzal kezdik, hogy az hülyeség és nem népi alapon gyógyítanának. pjen, laca nem ilyen. nincs velük semmi gond, de ez nem az ő topikjuk.
-
Drizzt
nagyúr
" helyette közösségi médiahasználat erősítése"
Na ilyen javaslatot se láttam még semmilyen kontextusban pozitívan említve.Bár az lehet, hogy a Covid-hírekhez képest még mindig jobb, de azért amikor készülhetett ez a tanácsfüzér, akkor gondolom ott is mindenhol ez volt a téma.
-
-
kolopele
nagyúr
"Sajnos a nagy többségnek egyébként se telik heti két fizetős tesztre és otthon se maradhat"
Persze, de itt nem ez volt a lényeg, ezt a részét felejtsük már el, hanem hogy képtelenségnek tartom, hogy mondjuk hétfőn teszteltetek ami negatív, és estére már covidos vagyok, a következő hétfőn meg már megint nem. Legalább két hétig kimutatható fertőzést követően. -
-
így hirtelen nem tudok olyan vírusfertőzést mondani az elmúlt 40 évemből, amitől olyan szarul lehetek, mint egy betaláló covidtól. illetve ez nem teljesen igaz, volt agyhártyagyulladásom (ebből azért nem szokott világjárvány lenni, pláne nem évi 2-3 körben, ugye...), és volt egy erős hörghurutom (szintén nem világjárvány téma).
kicsit azért ráb.sztunk a coviddal, na. nem visz előre, ha letagadjuk. (az sem, ha pánikban élünk miatta)
-
-
-
Dehogy. Én ezerrel mászkáltam boltokba és egyéb helyekre az itteni delta hullám minden szakaszában, és nem találkoztam a vírussal. Hálistennek még a gyerek se kapta el a suliban, eléggé a civilizáció szélén voltunk hozzá. Ha a népesség 0,1%-a fertőzött adott időben, akkor van esélyed egy nagy Tesco-n úgy végigmenni, hogy ne legyen 5m-es körzetedben vírusforrás. Ha ez 1%, akkor sokkal nehezebb - ezért is ért utol az omikron.
-
-
A "marlin" a lényeg megragadásának nehézségéről szólt. Az én (amatőr) két mondatom (szándékosan) annyira távol van a lényegtől, amennyire csak lehet, noha a tulajdonképpeni cselekmény benne van. A linkelt oldal tetején lévő idézet már közelebb visz, de még egy több oldalas tanulmány sem pótolhatja a kisregény tényleges elolvasását. Ez van.
Ami a "mi lesz velünk a sokadik fertőzés után" kérdést illeti, a cikk tényleg nem adja meg a választ. (Mert még nem is létezik.) Viszont ennek ellenére van benne egy csomó hasznos (a meginterjúvolt tudósoktól származó) ismeret, vagy hipotézis, ami segít a probléma mélyebb megértésében, és valamennyire valószínűsít egyes lehetséges kimeneteleket. Az sajnálatos, hogy az írott sajtó világszerte visszaszorulóban van, ezért a nívósabb ismeretterjesztés is inkább már csak világnyelveken érhető el (a tudomány nyelve pedig mindig is elsősorban valamelyik világnyelv volt, manapság főleg az angol).
-
Ez roppant módon megtisztelő, de nem vagyok benne biztos, hogy egy hosszabb cikk vagy tanulmány lényegét el lehetne mondani pár mondatban, és abban sem, hogy én különösebben alkalmas lennék rá.
Az öreg halász és a tenger
(Az öreg halász végre kifogja a nagy halat, de mire hazavontatja, megeszik a cápák. (Mármint a halat.))
-
Csak úgy kíváncsiságból: ilyenkor el is olvasod a cikket (jó hosszú, és tele van linkekkel, tudományos folyóiratokra mutatókkal is), vagy csak az én pár mondatos, suta, egyáltalán nem precíz kivonatomra támaszkodsz, amit csak azért szoktam idebiggyeszteni, hogy kb. lehessen látni, hogy miről is szól?
Amúgy az újrafertőződés eddig kevéssé volt jellemző, ráadásul általában radikálisan eltérő vírus mutánsokkal történt: tömeges újrafertőződés az Omikron óta van, azaz kb. fél éve, egy tudományos cikk átfutási ideje pedig akár fél- egy év is lehet (vagy több). Szóval nem tudom, hogy mit vársz két évvel a vírus felbukkanása után...
#62584 t72killer Tudom, hogy manapság már nem olvasnak az emberek
, de a cikkben szerepel, hogy 2020. márciusában történt az első fertőzés. Akkor talán nem voltak lezárások Skóciában, vagy már akkor is?
-
Vesa
veterán
Csak ugye értelmeséknél -tudomány- a baj megelőzése lenne a cél, nem pedig észrevenni, amikor már b*szhatjuk. Sajnos az 1 bites politikusok is úgy gondolkoznak, hogy majd ha már ránk szakadt az ég, csak akkor foglalkozunk vele -és akkor sem szakmai, hanem politikai meg ideológiai alapon-. Ez az ország már tiszta középkor.
-
Azt már ősz elején tudni lehetett, hogy a 4-6 hónapos második oltás a Delta ellen nem túl combos (pláne ha kínai(?)). Nagyon kellett volna a harmadik is, viszont arra már csak a lakosság harmada szánta rá magát. Ezeket is figyelembe véve, egyáltalán nem is rossz az arány.
-
Drizzt
nagyúr
Nekem egyszer az autópályán a hangosbemondón keresztül szólt át a rendőr, hogy kapcsoljam már fel a lámpát. Megköszöntem. Egyébként akkor még annyira új volt a kocsi, hogy azt hittem magától felkapcsol tompított fényszórót, amikor auto-n van. Ekkor lettem benne biztos, hogy nem így van.
-
catroot
veterán
-
így bizony. minimum 0.03£-ot tennék rá, hogy a közeljövőben csökken a covid-vakcinaprojektek száma és szumma ktg-vetése is. Pedig még a koncepció (szuri-kiszerelés) is bukta, a tüskefehérje amivel dolgozik, meg pláne.
#62499: 100% megértem ezt a "konteót". De ha nem is a gonosz bigpharma intézte így, az biztos, hogy elég nagyfokú belesz.rást jelez, hogy a vuhani->béta eltérés többszörösére se képesek egy új betűt szánni. Kvázi úgy tűnik, hogy a ba.1-es vakcina már kb annyit ér a mostani variánsok ellen, mint a vuhani. Nem beszélve róla, h még mindíg nem oltathatunk ba.1-el sem.
-
-
kolopele
nagyúr
-
Vesa
veterán
Akkor mesélek...Nálunk történt meg a következő eset a szembe szomszéddal pár éve: Szintén zsákutca, nincs átmenő forgalom, viszont kicsit lejtős az utca és a vége T kereszteződéssel belemegy a hegyre felvezető útba. Anyuka autót takarított, a kb. 6-7 éves gyerek közben felpattant a bringára és tekert az utcában fel-alá. Egy darabig nem volt gond, aztán hirtelen egy csattanást hallottunk. Mint kiderült, a gyerek véletlenül megcsúszott a kavicsokon, a lejtő miatt pedig ezerrel becsapódott az utca végén lévő betonkerítésbe. Szerencsére autó nem jött (abba jobb nem belegondolni, mi lett volna, ha jön), de a lényeg: volt rajta sisak ami _eltört_, mert esés közben a feje nekicsapódott a betonnak! Gyereknek az ijedtségen kívül semmi baja nem lett, a sisak viszont kuka. Ha az általatok preferált elmaradott _nagymenő_ felelőtlenséggel lett volna nevelve, akkor instant betörik a koponyája ami amellett, hogy hetekre letette volna a családot idegileg és minden szempontból (kórházba rohangálás stb.), talán még maradandó agykárosodást is szenvedett volna a srác. Szerencsére nem így nevelték és default sisakban ült fel a bringára. Ennyit erről.
Ez pont az a hülyeség, mint a covidnál. "Nekem se lett bajom, akkor miért kéne védekezni?"
-
kolopele
nagyúr
Nekem 14 évesek a gyerekeim, látom milyenek. Abszolút másak mint mi voltunk. Képesek lennének egész délután a gépek előtt ülni, ha az ember nem zavarná ki őket az udvarra. Ez már egy más világ, a többségüket nem hatják meg a társas kapcsolatok, ha meg igen, akkor abból igazgatói lesz általában, felborult kukák, összefirkált házfalak, széthajigált kólás dobozok, soroljam még? Jó, az enyémek nem ilyenek, mert tanítva vannak, foglalkozva van velük, de sokszor azt mondom, a mai gyereket felét a szülőkkel együtt be kellene zárni valahová.
-
A "hirstart" nem forrás. (Jelentheti a Nature-t is meg a Blikket is.)
"Mindenhol elengedik szép lassan. Az életnek tovább kell menni."
Erről mindig régi, enyhén gusztustalan vicc poénja jut az eszembe. (Nem idézném, de az a gondolatmenete, hogy a páciensnek van egy "kínos" problémája, amit az orvos nyugtatóval kezel. Ettől a probléma nem szűnik meg, de a páciens szavaival: "Kit érdekel!") -
-
-
PuMbA
titán
Igen, a "helyes út" sosem a végletek, tehát a saját tapasztalás és a szakértők álláspontjának valamiféle egyvelege, amivel megint ott lyukadunk ki, hogy nem lehet megmondani, hogy mi az az egyveleg, ami "optimális". A lényeg, hogy mi emberek egyszerre vagyunk nagyon okosak (pl. űrkutatás) és nagyon hülyék (erre azt hiszem nem kell példát hoznom) egyének szintjén is és ez ellen nem tudunk mit tenni, csak elfogadni ezeket az emberi mivoltunkból fakadó határokat, hogy a legtöbb dolgot sose fogjuk megérteni.
-
PuMbA
titán
Nem tudom, de azt tudom, hogy a mai embereknek ajánlott emiatt jobban lépést tartaniuk a legújabb dolgokkal, még ha nem is építik be az életükbe teljesen, tehát nem használják ki azokat, mert a világ még 2000-hez képest nagyon felgyorsult. Tehát minél szélesebb látókörünk legyen, ha pedig ez nem tartható valamilyen oknál fogva, egyszerűen be kell vallani, hogy nem értünk hozzá. 60 évesen már én se fogok sokat szagolni a legtöbb dologhoz, a fiatalabbak jobban fogják tudni, ezzel már most tisztába vagyok, szóval nem fogok hegyi beszédeket mondani senkinek, hogy mi a jó meg mi a helyes. Ilyen korban szerintem főként betekintést, látásmód megosztást, irány bemutatást tud tenni az ember a bölcsességével, ami egyébként szintén nagyon fontos a fiataloknak.
-
lacafaca
addikt
szomszédasszony is tegnap panaszolta, hogy azóta fáj neki is az a keze, de tőből akar leszakadni és semmi/senki nem segít, pedig a létező összes lehetőséget végigjárta az elmúlt majd egy évben. (most jön a véletlenek csodálatos találkozása) főnökasszony is ilyenkor tavaszi szezonban (évek óta) kiakasztja a térdét, a szezon végére már csak a térdharisnya tartja össze...aztán múlt szombati piacon szomszédjával beszélgettek erről és ő ajánlott neki egy "csodasprét", ezzel befújod és pár másodperc múlva huss fájdalom...ja persze...és de. visszatérve szomszédra (közben persze egyből beszereztünk egyet), este ahogy elmesélte nekem a történetet, egyből mondtam neki, add már át, próbálja ki...nem kapjuk azt már vissza és rendeltek is egyből cserébe a bontatlan próbáért
ismét imába foglatatott a nevünk
-
Már bocs, de te nem érted. Nem azt vitattam, hogy a contergan rossz példa lenne a mellékhatásra, hanem azt, hogy rossz példa a később jelentkező mellékhatásra. A contergan hatását lehetett (volna) látni ultrahangon (nem tudom akkoriban volt-e már napi használatban), de legkésőbb a terhesség végén nyilvánvaló volt (vagy annak kellett volna lennie).
-
"nincsenek hosszú távú tapasztalatok. 5-10 év múlva bármi lehet. Mindíg gondolj a contergan gyerekekre."
A contergan nem oltás volt, hanem gyógyszer. Nem az volt a gond, hogy 10 évvel korábban szedték, hanem az, hogy terhesség alatt. És nem a gyerekeket károsította (10 év múlva), hanem a magzatokat (szedés alatt). A contergan hatóanyagát (thalidomide) ma is használják gyógyszerként.
#62192 pjen De hát mi mástól lenne?
-
Pontosan. A Contergan tragédia volt az egyik legerősebb oka a korszerű mellékhatásfigyelő rendszerek létrehozásának. Rengeteg esetet lehet felsorolni a farmakovigilancia történetéből... sajnos.
A thalidomid idejében a vérrögök oltással való összefüggésének kiderüléséhez nem pár hónap, hanem pár év kellett volna.
És teljesen igaz a hosszú távú utánkövetés fontossága, különösen, hogy ezek az oltások gyakorlatilag azonnal postmarketing surveillance helyzetbe kerültek.
Na, leírtam ugyanazt, amit te is- de hát nem kell mindig ellentmondani
Update: na most olvastam a reakciókat...
Lehet és van is mellékhatásuk az oltásoknak, gyógyszereknek, mindennek, ami hat is.
A laikus mellékhatásbejelentéseket is ki kell vizsgálni és lehetőleg orvosi véleményt kötni hozzá, na ezt a sima gyögyszereknél sem szeretik a bejelentő betegek, nemhogy az oltásoknál.
Hosszútávú példát rövidtávon nehéz mondani, reméljük nem lesz semmi. -
PuMbA
titán
Van erről valamiféle bizonyíték, hogy egy oltás hosszú távon, azaz például 5-10 év múlva okozhat valamit? Csak azért kérdezem, mert nem tudok róla. lacafaca is véletlenszerűen dobálja a kijelentéseit, amikkel nem lehet mit kezdeni, mert jó lenne, ha pár példát felsorolna a hosszútávú oltáskárosultságról, ha már annyira profi benne és sokat tud róla.
-
BlackV
őstag
"nem lennénk világbajnokok halálozás terén."
Micsoda vérremenő csaták, banolásig, figyelmeztetésekig húzott viták mentek itt ezzel kapcsolatban egy időben.
Dobson:
A koronavírussal összefüggő halálozás vizsgálata Magyarországon és a visegrádi együttműködés országaiban 2020–2021-benUgyan az Egészségügyi Világszervezet irányelvei meghatározták a COVID-19 okozta halálozás definícióját, azonban az egyes országokban a halálozási adatok közzététele eltérő módszertannal történik. Ennek következtében a jelentett esetszámok alapján végzett nemzetközi összevetés nehézkes, abból könnyen téves következtetéseket lehet levonni. A jelentett esetszámoknál megbízhatóbb a többlethalálozás mérése az egyes országok koronavírus-járvány veszteségeinek összevetésekor. Az EUROSTAT demográfiai adatai és a Johns Hopkins egyetem által publikált koronavírus halálozás adatai alapján a Szerzők összehasonlították a 2020–2021- es éveknek a 2016–2019-es évek időszaki átlagához viszonyított többlethalálozását abszolút számokban, illetve a standardizált halálozási ráták alapján. A járványos évek többlethalálozását összevetették az egyes országok által hivatalosan jelentett koronavírus halálozási adatokkal. A 2020–21-es időszakban vizsgált európai országok közül Magyarországon a 7. legmagasabb volt az 1 millió főre jutó többlethalálozás. A V4 országokat tekintve nálunk volt a legkisebb eltérés a hivatalosan jelentett koronavírus halálozás és a többlethalálozás között (a jelentett halálozás a többlethalálozás 109,3%-a).A standardizált többlethalálozás mértéke a V4-ek közül nálunk volt a legalacsonyabb, akár a pandémia első évét önállóan, akár a 2020–2021-es időszakot néztük. A standardizált többlethalálozás vizsgálata objektív összehasonlítást tesz lehetővé. A V4 országok közül Magyarország jelentett esetszámai közelítették a legjobban a többlethalálozást, emellett ez a mutató a 2016–2019-es átlag százalékában, egymillió lakosra vetítve és a standardizált halálozási arányszám tekintetében is a legkisebbnek bizonyult.Hivatkozás: Dr. Kenessey István, Dr. Abonyi-Tóth Zsolt, Dr. Bogos Krisztina, Dr. Kerpel-Fronius Anna, Dr. Kiss Zoltán, Dr. Moldvay Judit, Dr. Roxin György, Dr. Surján Orsolya, Dr. Wéber András, Dr. Wittmann István, Dr. Surján György, Dr. Kásler Miklós: a koronavírussal összefüggő halálozás vizsgálata magyarországon és a visegrádi együttműködés országaiban 2020–2021-ben.
-
"Nem biztos, hogy mindenki szeretne diktatúrában élni."
Az alábbiak közül melyikek azok, amik miatt úgy érzed (vagy éreznéd), hogy diktatúrában kell(ene) élned?1. Kötelező Covid elleni oltás.
2. Kötelező kanyaró elleni oltás.
3. Kötelező maszkviselés.
4. Kötelező ruhaviselet.
5. Hadkötelezettség.
6. Sorkötelezettség.
7. Tankötelezettség.
8. A járművezetés jogosítványhoz kötése.
9. Adófizetési kötelezettségek.
10. Rendőri intézkedésnek való alávetési kötelezettség."Hosszú távon a távolságtartás sem megoldás az ember társas lény."
Az ember évezredekig élt pár száz fős csoportokban, ezen felül viszont nem keveredett másokkal (a csoport területére keveredő idegeneket általában megölték.) Szóval a nyaralás, vagy az egyetemi kampusz, biztosan nem biológiai szükséglet..."Asimovnak van a sziget emberekről egy könyve"
Az Auróra (Hajnal) bolygóra gondolsz? (Több könyve is játszódik ott.) -
Kínai léptékben annak is konkrétan halálos áldozatai lennének, nem csak mentális vonalon, de esélyes, hogy nem kevesen éhenhalnának. A lehegesztős módszerrel bezártak 1-2 ezreléke biztosan.
A legjobb módszer erre tényleg valami gyors omikronos lötty, mert egy lezárt Vuhant még nagyjából tudtak etetni, de ha az egész országot lakat alá teszik, nem lesz ki etesse őket.
A sinopharm részéről még nyilatkozat sem volt új generációs boosterre
?? Pedig az aztán tényleg nem egy kozmobiológia, hogy jövő csütörtöktől indulva nem vuhani, hanem pl ba.2 levest főznek. Valami turbós "kkp-tempó" humán tesztelésre is lett volna már idő december óta.
-
-
kolopele
nagyúr
Tévedsz, inkább sokan magukra veszik. Nekem van egy álláspontom, amihez ragaszkodom, ennyi. Mindig is ilyen voltam minden téren, és általában nem is tévedtem.Te erősen próbálod pl. kétségbe vonni a vírust sok esetben, én nem, de főleg mást gondolunk arról, miként is kellene amennyire csak lehet legyőzni, de legalábbis gátolni a terjedését. Mindenkinek a saját dolga, mit és hogyan tesz meg ezért, azt meg hagyjuk, hogy kinek mi erre a lehetősége, ugyanis mindenki előtt adott az, hogy ezt megteremtse az állandó sírás helyett. Vagy mondjam azt, hogy a tőlünk nem messze lévő kocsmából nem tudok embereket hívni még jó pénzért sem egy kis munkára, mert éppen van pénzük két sörre? Aztán meg szidnak mindent mert nem telik semmire, majd másnap egy előkelő étteremben esznek mindezt felrakva a face - re. Olykor érdekes dolgok vannak azért
-
Vagy az igénnyel. A cikkben lévő egyik link arról beszél, hogy jelenleg az Afrikában felhasznált vakcinák (mindenféle) egy százaléka készül helyben, és ezt szeretnék 60%-ra feltornászni, ennek része a dél-afrikai gyártókapacitás is, aminek a felét dedikálták (volna) Covid elleni vakcina gyártásra. Ez olyan szempontból nyilván üdvös lenne, hogy egy következő járványhullámnál (bármilyen), ne Afrika szoruljon megint az utolsó helyre, viszont hullámvölgyben meg láthatólag nincs szükség rá. (A jelek szerint pl. Covid tekintetében a "fejlett" világ által dotált vakcinaszállítások fedezik a kontinens igényeit. Jelenleg.)
-
tboj
tag
-
fatal`
titán
Olvasgass egy kicsit, hogy mi köze van és mit jelent az, hogy valaki rövidlátó.
#61911: Tehát szerinted, ha valaki magas vérnyomással, vagy éppen cukorbetegként nem gondolja magát betegnek, akkor teljesen egészséges.
Nálad tényleg nagyon komoly problémák vannak.
Egy orvost nyugodtan megkérdezhetsz, hogy a rokkant egészséges-e vagy beteg.
-
tboj
tag
Nem írtam marhaságot, a rövidlátás leggyakoribb formája akkor alakul ki, amikor megváltozik a szaruhártya fénytörő-képessége, mert a normálisnál domborúbb lesz, ezért nem megfelelő helyen fókuszálódnak a szembe érkező fénysugarak. Ez korrigálható szemüveggel vagy kontaktlencsével, melyek éppen annyival térítik el a szembe érkező fénysugarakat, hogy azok utána a megfelelő helyen, az ideghártyán találkozzanak. A lézeres szemműtét során pedig direktben lézerrel korrigálják a szaruhártya görbületét olyan módon, hogy az a beérkező fénysugarakat magától is az ideghártyára fókuszálja le.
-
tboj
tag
Aki szemüveget hord, annak beteg a szeme, tartós elváltozás történt a szaruhártyájában, ezért megy vele a szemészetre, ott pedig felírnak neki szemüveget tüneti kezelésre. Ettől még nem lesz gyógyult, mert ha leveszi, ugyanúgy homályosan fog látni (üdv a mindennapjaimban). Ha elmegy lézeres szemműtétre, ahol visszaállítják a szaruhártyát eredeti állapotába, az már nem csak tüneti kezelés, hanem valós gyógyulást eredményez. Ez is jól mutatja, hogy tünetmentesen is lehet valaki beteg.
A MÉK definiálja nekünk a szavak társadalmilag elfogadott jelentését. Attól, hogy te mást értesz ez alatt, még nem jelenti azt, hogy mindenki más fordítva ül a lovon.
-
tboj
tag
Megmagyarázza a Magyar Értelmező Kéziszótár: "Olyan <ember, állat>, akinek, amelynek szervezetében, egészségi állapotában, életműködésében rendellenesség, zavar, az életképességet v. a közérzetet károsan befolyásoló, rendsz. bizonyos tünetekkel v. fájdalommal járó (el)változás következett be."
-
kolopele
nagyúr
Neked gondok vannak a fejedben, már ne is haragudj. Mondjuk ilyen felfogással nyugodt lehetsz, hiszen ha netalán így járnál, vidáman tudnád élni tovább az életed. Járhatsz mankóval, tolószékkel, esetleg műlábbal, kapod a rokkantságit, és a fantom fájdalmak miatt is csak nevethetsz az egészen, hiszen gyógyult vagy...
-
kolopele
nagyúr
Kiragadtál azonnal egy olyan betegséget, amire jó az antibiotikum (bár egy tüdőgyulladás is okozhat maradandó problémákat, egy ismerősöm két éve köhög azóta). Próbálj egy vastagbél gyulladásos, cukros, szívbeteg, gyomorfekélyes, stb. embert véglegesen meggyógyítani. Ezeken kívül még rengeteg van amúgy, amit csak szinten lehet tartani, hogy ne romoljon tovább az állapot.
-
fatal`
titán
Ha időben elkapják még a pestises is meggyógyul.
Egyrészt még antibiotikummal is 50% körüli a halálozás, úgyhogy nem a legjobb.A másik kérdés pedig, hogy mit tekintesz gyógyulásnak. Ha csak simán a kórokozó kiürülését a szervezetből, akkor akár igaz is lehet, amit mondasz, de sok esetben lesz maradandó károsodás a betegség eredménye, amit én pl. semmiképpen nem tekintenék teljesen gyógyultnak, mivel romlik az életminőség.
-
Vesa
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen okostelefont vegyek?
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Milyen légkondit a lakásba?
- Xbox Series X|S
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A70/Samsung Galaxy A71/Samsung Galaxy A72
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Akciós Windows 10 pro + Office 2019 professional plus csomag AZONNALI SZÁLLÍTÁS
- Lenovo V130-15IGM laptop (Pentium Silver N5000/8GB/256GB SSD
- Ultimate előfizetés új fiókra akár 2105 Ft/hó áron! Azonnali, automatizált aktiválással, csak Nálam!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest