Hirdetés

2024. május 11., szombat

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2021-10-10 15:19:20

LOGOUT.hu

Ez egy agyalós-beszélgetős Covid-19 topik. Érvelni kötelező, a másikkal foglalkozni tilos, rettegőzés duplán, a szemlélet tudományos (a "meddig maradjanak a lezárások", azaz a társadalmi rész elfér, de csak szűken/járványhoz kapcsolódóan), ergo nem oltásellenes, nem hit alapú. Ami ebben a szellemben íródik, marad, ami nem, az nem, téríteni meg se próbálj.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#54814) proci985 válasza Dare2Live (#54812) üzenetére


proci985
MODERÁTOR
LOGOUT blog

svedeknel kb epp ez van, [link] napi 40ezer pozitiv minta volt elozo heten. a pozitiv tesztek kb negyede iden jott be. egyebkent meg ennel is tobbet kene tesztelni, de mivel egy het alatt vagy lecseng, vagy korhaz a vege az omikronnak, igy par teruleten egyszeruen egy het kotelezo karanten van mivel 4-5 munkanapig is eltart a PCR.

negyedik hullam gyakorlatilag kimaradt (fertozesszam kb hasonlo mint az elso hullam alatt napi 1500-1700 fo korul, halalozas napi max 10 fo), az otodik valszeg valahol jovo hetvegen tetozik.

mondjuk egyelore nem latszik az exponencialis gorbe teteje.

[link] osszes pillanatnyi fertozesszam meg ami nagyon szep: negyedik hullam a deltaval tetozott 32ezerrel, jelenleg 515ezer nyilvantartott fertozottnel tartunk.

egyebkent kb december elejen vette at az omikron a deltatol a vezetest (error sajnos nincs hivatalos adat viszont a fertozesszamon latszik), azota itt lett +500 halott. viszont 12 even felulieknel 83.2% kapott minimum ket dozist (40.8% harmat de azt pl a 45 ev alattiak kb 1-2 hete kaphatjak egyaltalan) es a teljes nepesseg 17.1%a mar hivatalosan atesett.

szoval eselyes, hogy kovetkezo ket hetben meg futotuzkent atmegy mindenen az adatok alapjan, aztan utana kb nem lesz mit fertoznie es lecsendesedik. mondjuk predikcio itt nehez, reszben a tesztelesi kapacitas es reszben a hetvegi adatkozles hianya se segiti latni a helyzetet. ugyanakkor nagyon rondan nez ki az az exponencialis gorbe jelenleg, a kerdes, hogy ez elkezd e vegre lankadni.

[ Szerkesztve ]

Don't dream it, be it. // Lagom amount.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.