Hirdetés

2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2021-10-10 15:19:20

LOGOUT.hu

Ez egy agyalós-beszélgetős Covid-19 topik. Érvelni kötelező, a másikkal foglalkozni tilos, rettegőzés duplán, a szemlélet tudományos (a "meddig maradjanak a lezárások", azaz a társadalmi rész elfér, de csak szűken/járványhoz kapcsolódóan), ergo nem oltásellenes, nem hit alapú. Ami ebben a szellemben íródik, marad, ami nem, az nem, téríteni meg se próbálj.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#55951) Vesa válasza Parci (#55949) üzenetére


Vesa
veterán

Várom azt a "katonai" verziót is, ami állítólag minden variáns ellen véd.

A tudomány a valóság költészete!

(#55952) Z.É.T. válasza Z.É.T. (#55933) üzenetére


Z.É.T.
őstag

Parci, ez például remek hír
(CDC szemle ázsiás zsóti által)

(#55953) Steve_Brown válasza Z.É.T. (#55952) üzenetére


Steve_Brown
aktív tag

Eddig pont az ellenkezőjét mondta a doki, ha mondott valamit erről, nem?

(#55954) PuMbA válasza Z.É.T. (#55952) üzenetére


PuMbA
titán

Naa, akkor kiderül, hogy milyen sok értelme van nekem a 3. vakcinának fertőzés után? (a videó szerint átesés után a vakcina nem javítja tovább a védelmet) :D

[ Szerkesztve ]

(#55955) Z.É.T. válasza Steve_Brown (#55953) üzenetére


Z.É.T.
őstag

Ez egy nagymintás elemzés eredménye Delta-variánsig bezárólag, pontosan úgy kell kezelni, mint eddig bármit: most ezt látjuk.
Igen, immunológusok is sokat emlegették mostanában, hogy az átesés gyengébb védettséget adhat.
A kettő akár egyszerre is igaz lehet.
A videóban is szóba kerül, hogy az átesés súlyossága is egyenesen arányoshoz közelíthet a kialakuló védelemmel, tehát enyhe lefolyás akár gyengébb védelem is lehet.
Másrészt ott van az is, hogy egy nagyon eltérő variáns bekavarhat a képbe, mint pl most az omikron tapasztalatok egy korábbi variáns után újrafertőződve.

De ez egyénileg számít, ha a milliós minta "adja", akkor azért nagyot léphetünk egy viharsebes omikron-hullám után is.

Meglátjuk, drukkolunk :B

[ Szerkesztve ]

(#55956) PuMbA válasza Z.É.T. (#55955) üzenetére


PuMbA
titán

Akkor majd 1 év múlva megtudjuk a delta-omikron elemzés / tanulmányokból, hogy mi volt a helyzet, mi lett volna a leghelyesebb cselekedet fertőzés + oltás ügyileg, de szerencsére teljes tudományos ismeretek nélkül is tudunk elég jó döntéseket hozni :)

[ Szerkesztve ]

(#55957) Steve_Brown válasza Z.É.T. (#55955) üzenetére


Steve_Brown
aktív tag

De amúgy szerintem itt van valami amit rosszul látunk.

Tehát az egyik csoportot azok adják akik átestek a covidon vakcina nélkül. De közűlük már nyilván nem fognak meghalni/súlyosan megbetegedni annyian. Hiszen akit el tudott vinni a vírus azt már az első vakcina nélküli megbetegedésénél elvitte, nem?

Míg mondjuk a nem átesett és vakcinált emberek közt ott vannak azok akik amúgy belehalnának a fertőzésbe és azok is akik még oltással is belehalnak.

Nem?

(#55960) Steve_Brown válasza #32839680 (#55958) üzenetére


Steve_Brown
aktív tag

Ez tök érdekes egyébként. Mert a súlyos tünetekkel átesetteknek sincs mindig olyan magas antitest számuk mint azoknak akik 2 pfizert kaptak. (Volt az a laboráns srác aki 10 vakcináltat, 10 átesettet és 10 fertőzetlent megvizsgált antitestre minden héten és nála a súlyos tünetekkel átesettnek se volt olyan hű de magas antitestszáma.)

És még az is igaz, hogy az antitestszám nem egyenesen arányos a túlélési eséllyel. Tehát lehet, hogy valakinek 1 jannsen után van 2000 AU/ml-el, elkapja a vírust és kórházban köt ki oxigénpalackon. Valaki meg 2 Astra után 500 AU/ml-el kicsit tüsszög. A Vakcinainfó - Orvos válaszol facebook csoportban legalábbis ezt mondták.

(#55961) Vesa válasza Z.É.T. (#55952) üzenetére


Vesa
veterán

Namost pillanat! Még mielőtt valaki félreérti a dolgokat...Az oltás értelme nem feltétlen az, hogy erősebb védelmet ad, hanem az, hogy úgy indukál az áteséssel azonos szintű védelmet, hogy közben drasztikusan csökkenti a fertőzésből eredő súlyos, akár életveszélyes kockázatokat!

Tök jó, ha áteséssel is erős védelme lesz valakinek, csak ahhoz előbb túl kell élnie a vírussal való találkozást! Ha pedig előtte nem oltották be, akkor a fertőzésbe jelentősen nagyobb arányban belhalhat, vagyis tök mindegy, milyen immunitása lett volna a fertőzéstől!

Az oltás azért kell, hogy ne haljunk bele egy potenciálisan halálos fertőzésbe. Ez a csávó meg elmehet a fenébe, mert ezzel a grafikával tökéletesen aláteszi a lovat az antivaxereknek, akik majd jól összekeverik ezt a két dolgot és megint képtelenek lesznek értelmezni az egészet.

[ Szerkesztve ]

A tudomány a valóság költészete!

(#55962) Steve_Brown válasza Vesa (#55961) üzenetére


Steve_Brown
aktív tag

Szerintem egyébként tök értelmes. Ez egy clickbait cím, de egyébként normálisan elmondja ugyan ezt amit mi itt fejtegetünk.

Az antivaxereknek pedig, tökmindegy ki mit mond, ha odaadnád nekik ezt a statisztikát azt se hinnék el, odáig nem jutnának el, hogy azt mondják "á az USAban a gyógyszerlobbi pénzeli ezeket a felméréseket úgyis. Bill Gates" egyszerűen csak letagadják. Folyamatosan vitatkozok velük facebookon de teljesen felesleges egyszerűen van egy olyan hihetetlen képességük ami csak az ilyen lábujjbütyök + undorító gyümölcs + leprás köröm hirdetésekkel teli cikkeket engedi nekik elhinni.

Ott van például az az állítás, hogy a képviselők nincsenek beoltva. Na hiába linkelem el nekik az indexes cikket, ahol kinyilatkozták, hogy be vannak oltva, nem hiszik el.

(#55963) Z.É.T.


Z.É.T.
őstag

Na, most akkor nem fogok egyesével mindenkinek válaszolni :D

Igen, az összes felvetés tök jogos és igen, kábé mindenre.

Ennek a jelentősége szerintem annyi, hogy aki átesett, azt akár békén is lehet hagyni, ha nem akar oltakozni.

Hogy ebben mennyi a tudományos és mennyi a politikai indíttatás, az megér egy kis tűnődést.

Amit nagyon nem szabadna, az a főni teátrális maszklevételéhez hasonlók és a harsogó győzelmi fanfárok. Mert ha változik valami, megint nehéz lesz megértetni az egységsugarúval, hogy egy járvány az nem egy konstans izé.

(#55965) Z.É.T. válasza #32839680 (#55964) üzenetére


Z.É.T.
őstag

Pontosan ;]

(tényleg olyan egyszerű lenne, hogy akinek nincs kontraindikáció és nem kér oltást, az fizessen plusz biztosítást, vagy vállalja a sor végét az eü-ben, aztán halagggyunk)

[ Szerkesztve ]

(#55967) Steve_Brown válasza #32839680 (#55964) üzenetére


Steve_Brown
aktív tag

Na jó egyébként ezt ne csináljuk. Nem kell senkit hagyni meghalni csak azért mert nem kapott oltást.
Apukám példája: nem jutott időben sorra -> el is kapta, meg is járta az intenzívet.
Nyilván most már bárki, azonnal kaphat oltást, tehát ez nem releváns. De akkor se öljünk meg senkit.
Előfordulhat, hogy ha felfokozottabb idegállapotban vagyok én is azt mondom, hogy az oltatlanok haljanak bele nyugodtan, de azért egyenlőre azon az állásponton vagyok, hogy ne.

(#55968) Z.É.T. válasza Steve_Brown (#55967) üzenetére


Z.É.T.
őstag

Szó sincs róla, ne haljon meg senki, ha lehet.
(max, aki akar)

De ne haljon meg olyan, aki vállalta az oltás kellemetlenségét, esetleges mellékhatásait, mert ez volt az ésszerű és felelős döntés egy világjárvány alatt, kezelés elmaradása végett egy (sok) olyan intenzívre került miatt, aki nem vállalta azt.
Egyszerűbben: aki potyautas, azt se lökjük le, csak ne adjuk át neki a kényelmes ülést a vonaton. Vagy minimum fizessen pótdíjat.

De tökmindegy, úgysem rajtunk múlik.

(#55969) kolopele válasza Z.É.T. (#55968) üzenetére


kolopele
nagyúr

Tökéletesen megfogalmaztad a lényeget.

(#55972) t72killer válasza #32839680 (#55964) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

így van, nagyjából ennyi. Az "átesett" immunmacsó sorszáma után az alapbetegség rovatba majd szépen beírják, hogy longcovid.

A CDC publikációt nem néztem meg, hagyok rá 1-2hetet miket dob fel a tudományos világ: a konteószűrt covidos csoportokban azért láttam nem egy korábban átesett halálesetet, szóval én egyelőre úgy értelmezem a dolgot, hogy oltás UTÁNI átesés többet véd a következő körre nézve, mintha átesés helyett egy vuhani(!) vakcinadózist adnánk be. Ez nekem eddig is tök logikus volt.

30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)

(#55973) attiati


attiati
veterán

tisn figyelmébe ajánlom :D

[link]

(#55974) Vesa válasza Steve_Brown (#55967) üzenetére


Vesa
veterán

"Na jó egyébként ezt ne csináljuk. Nem kell senkit hagyni meghalni csak azért mert nem kapott oltást."

Ők saját magukat ölik meg azzal, hogy nem élnek a védekezés lehetőségével. Nyilván azokról van szó, akik tudatosan nem fogadják el az oltást és nem azokról, akik valamilyen oknál fogva nem kaphatnak, vagy nem juthatnak hozzá. De már bocsánat, 1 éves várólisták vannak jelenleg azért, mert a szakorvosok oltatlan idiótákat kezelnek az intenzíven, nem mellesleg horribilis pénzekért amit azok is fizetnek, akik felelősségteljesen beoltatták magukat.

Ha nem lesz kötelező az oltás, akkor minimum annyi elvárható, hogy az oltatlannak szépen kiszámlázzák a kórházi kezelései költségeit. Ha nem akar védekezni, vállalja a felelősséget. Intenzívre is csak akkor kerülhessen, ha az oltottak mellett van még hely! Priorizálni kell az oltottakat az ellátási láncban...

A tudomány a valóság költészete!

(#55976) t72killer válasza attiati (#55973) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

Váá, ez nagyon :DDD ;]

[ Szerkesztve ]

30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)

(#55977) bigdady válasza Z.É.T. (#55952) üzenetére


bigdady
nagyúr

Akkor Rusvai mégis csak jól mondta… [link]

[ Szerkesztve ]

(#55978) Kékes525 válasza Parci (#55895) üzenetére


Kékes525
félisten

[pcr false negative]

Az idő állításával szűkítheted a találatokat. Ezt stringet használhatjátok a keresésre a legkülönbözőbb témákban. Lehet bővíteni, szűkíteni a kutatható site-okat tetszés szerint. Nem bonyolult.

[ Szerkesztve ]

Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.

(#55979) Parci válasza bigdady (#55977) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

szerintem az lehet a kulcs, hogy az átesés "szélesebb spektrumú" védelmet ad, mert amin átestél, abban nem az ősi vuhani tüske van, hanem "friss".

viszont az átesés által kiváltott immunválasz erőssége nagyon szór. van, akinél pöpec, van, akinél nem. a vakcina által kiváltott sokkal kevésbé szór (és hát pont ez egy vakcina lényege).

ha az átesés lenne a jolly joker, nem lennének keményen újrázók, pedig vannak, az én ismerettségi körömben is (el is szaladt szépen a pfizerért utólag, amikor a delta már nem volt vele olyan barátságos, mint anno a d614g... és azért azóta is van ilyen-olyan allergiás parája, amit a delta szépen beindított).

én a kettő kombinációjában hiszek (most, hogy már átestem ;])

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#55980) Kékes525 válasza Parci (#55979) üzenetére


Kékes525
félisten

Az előbbi kereséshez: Az idő állításával szűkítheted a találatokat. Ezt stringet használhatjátok a keresésre a legkülönbözőbb témákban. Lehet bővíteni, szűkíteni a kutatható site-okat tetszés szerint.

A Google sokkal jobban tudja indexelni a site-ok döntő többségét, mint az adott site keresője. (prohardvert is bizonyos tekintetben :D )

[ Szerkesztve ]

Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.

(#55981) daneel_hu válasza #32839680 (#55959) üzenetére


daneel_hu
addikt

De helló, aki 1x átesett oltatlanul, az túlélte az 1. találkozást. Mivel máshogy nem tudna 2x-re átesni rajta.
Akiknél kijött ez az arány, valszeg ők voltak a 2020 év eleji "Ez csak egy influenza..." díszpéldányok.”

2020-2021 tavaszáig.
A legnagyobb tömeg csak ezután kapott oltást, szerintem ebben az időszakban azért sokan átestek és a brit verzió is tarolt már.

(#55982) Parci válasza Kékes525 (#55980) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

(hamarosan kész a tök új keresőnk :DDD)

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#55983) mpo válasza Z.É.T. (#55963) üzenetére


mpo
veterán

Ennek a jelentősége szerintem annyi, hogy aki átesett, azt akár békén is lehet hagyni, ha nem akar oltakozni.
A pattogtatóművész (szerva előtt 15-ször, több millió ember "szórakoztatására") törheti a fejét, ha így marad a francia szabályozás, oltott vagy 4 hónapon belüli pozitív teszt kell a Roland-Garroson való induláshoz, ami május 22-én kezdődik. Az a kamu decemberi pozitív teszt mehet a kukába.

Ha érted, akkor már elavult.

(#55984) mpo válasza Vesa (#55974) üzenetére


mpo
veterán

De már bocsánat, 1 éves várólisták vannak jelenleg azért, mert a szakorvosok oltatlan idiótákat kezelnek az intenzíven, nem mellesleg horribilis pénzekért amit azok is fizetnek, akik felelősségteljesen beoltatták magukat.
Plusz még azért is te fizetsz saját zsebből a magánegészségügyben, hogy ellátást kapj időben, mert olyan hosszú a várólista.
A TB-nek miért nem nyújthatom be a számlát, hogy fizessék ki?

Ha érted, akkor már elavult.

(#55985) daneel_hu válasza mpo (#55983) üzenetére


daneel_hu
addikt

"A pattogtatóművész (szerva előtt 15-ször, több millió ember "szórakoztatására") törheti a fejét, ha így marad a francia szabályozás, oltott vagy 4 hónapon belüli pozitív teszt kell a Roland-Garroson való induláshoz, ami május 22-én kezdődik. Az a kamu decemberi pozitív teszt mehet a kukába."

Van azért jelentősége, ha igaz amit a videóban bemutattak.
A tanulmány nem tudom mikor készült, de mintha a deltán való átesés is benne lenne már, magyarán elég nagy időszakot foghat közre.

A táblázat nekem 3 dolgot mutat meg.
- aki nincs oltva és véletlenül nem esett még át, az továbbra is veszélyben van.
- aki valamiért átesett korábban, annak komoly védelme van antitestek ide vagy oda.
- a 4 hónapos védettségi intervallumnak semmi értelme (itthon február 15-től teljesen ellenkező irányba megyünk de sebaj)

De szerintem a tanulmány el lesz felejtve és továbbra is kizárólag az antitestmennyiségre és a 4 havonta beadandó boosterekre megy majd a recskázás. :D

(a szerb meg mehet a...) ;]

(#55986) Kékes525 válasza Parci (#55982) üzenetére


Kékes525
félisten

:C

Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.

(#55987) Kékes525 válasza daneel_hu (#55985) üzenetére


Kékes525
félisten

" továbbra is kizárólag az antitestmennyiségre és a 4 havonta beadandó boosterekre megy majd a recskázás"

Az adott variáns elleni neutralizáló antitesteknek rendkívül nagy a jelentősége, mert azok képesek megakadályozni a vírus komolyabb eszkalációját a nagyon gyorsan szaporodó (delta, omikron) variánsok esetében. A CD8+ limfociták már "csak" a fertőzött sejteket tudják elpusztítani, így a gyulladásos folyamatokat erősítik és ezzel hozzájárulhatnak a citokin vihar kialakulásához.

[ Szerkesztve ]

Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.

(#55988) kunberci


kunberci
aktív tag

Sziasztok.
Aki elkaphatta-elkapta az omikront, és hőemelkedés, torokfájás, takonykor jelentkezett, amikor meggyógyul belőle, az utána újra elkaphatja, vagy már az omikron rá nem jelent veszélyt?

(#55989) Kékes525 válasza Z.É.T. (#55906) üzenetére


Kékes525
félisten

Ez már régóta ismert. Az omikron is valószínűleg így került át emberre, mert nincs az ismert variánsok között evolúciós elődje, amiből esetleg kialakulhatott volna.

[ Szerkesztve ]

Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.

(#55990) bigdady válasza daneel_hu (#55985) üzenetére


bigdady
nagyúr

Ja februártól szop@tják átesetteket vagyis kikerülnek a körből holott jobb a védelmük…

[ Szerkesztve ]

(#55991) Ringman válasza bigdady (#55990) üzenetére


Ringman
nagyúr

jobb a védelmük

a nem oltott átesetteknek nem jobb a védelmük, nemtom ezt honnan vetted.

(#55992) Kékes525 válasza PuMbA (#55926) üzenetére


Kékes525
félisten

"Teljes tudással rendelkező szakértők nem nagyon vannak,"

Hogy lennének? A tudomány így fejlődik. Kezdetben a tudósok rendkívül sokat vitatkoznak egymással, mert az új dolgok sosem nyilvánvalóak. Ha azok lennének, akkor már a kőkorszakban is lettek volna mobil telefonok...

Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.

(#55993) bigdady válasza Ringman (#55991) üzenetére


bigdady
nagyúr

[link] 55952
“A fertőzés utáni védelem jobb, mint a vakcinák által kiváltott (CDC USA)”
“Mérföldkő jelentőségű tanulmány látott napvilágot. A fertőzés után kialakult immunitás számos szituációban felülmúlta a vakcinák által előidézett védelmet. “

[ Szerkesztve ]

(#55994) daneel_hu válasza Kékes525 (#55987) üzenetére


daneel_hu
addikt

"Az adott variáns elleni neutralizáló antitesteknek rendkívül nagy a jelentősége, mert azok képesek megakadályozni a vírus komolyabb eszkalációját a nagyon gyorsan szaporodó (delta, omikron) variánsok esetében. A CD8+ limfociták már "csak" a fertőzött sejteket tudják elpusztítani, így a gyulladásos folyamatokat erősítik és ezzel hozzájárulhatnak a citokin vihar kialakulásához."

Én ezt értem, de a táblázat nem ezt mutatja.
Vagyis a statisztika a véleményed ellen van most.

BTW senki nem akarja a vakcinák jelentőségét csorbítani, pusztán az átesettség kerülhet más kontextusba.

(#55995) mpo válasza Kékes525 (#55987) üzenetére


mpo
veterán

Ha valaki allergiás a darázs, méh vagy lódarázscsípésre (erre mindenki és ezt nem is tudják vizsgálni, saját tapasztalat, anafilaxiás sokk), akkor a következő csípéskor hevesebben reagál a szervezete.
A Covid fertőzés második alkalommal miért vált ki súlyosabb állapotot?

Ha érted, akkor már elavult.

(#55996) Ringman válasza bigdady (#55993) üzenetére


Ringman
nagyúr

egy 18 perces videót nem fogok emiatt végignézni egy összefoglaló cikk helyett, meg egy 52 oldalas riportot sem végigolvasni.

A vizsgált időintervallum az május÷november.

az összefoglalásban meg ez van:
Before Delta became the predominant variant in June, case rates were higher among persons who survived a previous infection than persons who were vaccinated alone. By early October, persons who survived a previous infection had lower case rates than persons who were vaccinated alone.

Primary vaccination, additional doses, and booster doses are recommended for all eligible persons. Additional future recommendations for vaccine doses might be warranted as the virus and immunity levels change.

ez nyilván nem rendelkezik arról, hogy mi a helyzet a 3× oltottakkal, ezt le is írja:

This analysis integrated laboratory testing, hospitalization surveillance, and immunization registry data in two large states during May–November 2021, before widespread circulation of the SARS-CoV-2 Omicron variant and before most persons had received additional or booster COVID-19 vaccine doses to protect against waning immunity.

igaz minden esetben, hogy az átesettek mindenképp erősebb védelemmel rendelkeznek az oltottaknál, kifejezetten az omikronnal szemben?

szerintem nem.

(#55997) mpo válasza Parci (#55982) üzenetére


mpo
veterán

Tudsz-e valamit a long-covid (poszt covid) esetek megjelenéséről a különböző szakterületeken (tüdő, szív, vese, stb.)?
Aki két hetet az intenzíven tölt, annak garantált-e a maradandó károsodás valamelyik szervében?
A kardiológiai szakrendelésen 3-4 hónapra adnak időpontot (magánban egy hét, 25000 Ft), ha megjelennek a poszt-covidos esetek, akkor ez pár hónappal növekedhet.

Ha érted, akkor már elavult.

(#55998) bigdady válasza Ringman (#55996) üzenetére


bigdady
nagyúr

Biztosan nem igaz minden esetben de nem is ez volt a kérdés hanem az általában

[ Szerkesztve ]

(#55999) [CS]Blade2 válasza daneel_hu (#55985) üzenetére


[CS]Blade2
addikt

6 hónapig lesz érvényes az oltási igazolvány, és jelenleg 3 oltás esetén korlátlanul. Ha holnapután kedden kapsz egy 2. adagot, akkor 08.01-ig jó vagy. Ha mondjuk 07.15-én van egy pozitív teszted akkor 2023.01.15-ig jó vagy megint. Ha beadatsz közben egy 3. oltást, akkor korlátlanul jó vagy.
Nem kell 4 havonta oltani. Én is majdnem 6 hónap után vettem fel a 3.-at, most korlátlanul jó vagyok a kártyával, és eddig is jó lettem volna, ha már tavaly is oltási lett volna a védettségi helyett.
Ez az egész kártyázás egy kis motiváció az oltás felvételére, ezt el is mondták. Oltatlan vagy, kell a kártya, beadatsz 1 adagot, mit tudom én 3 hét 1 hónapra rá a 2. adagot, és már jó is vagy 6 hónapig a kártyával, és ott az opciód a 6 hónapon belül a 3.-al a korlátlanra. Volt két átesettséged tavalyról élő vírussal és arra kérsz 2 adag oltást, nem egy nagy cucc.

Aki nincs oltva és véletlenül még nem esett át: Hát ezért látunk még mindig napi 70-80 halottat többek között. Ha lenne még +1-2 millió oltott vagy átesett (és ezzel valszeg még több halott is járulékként), akkor ma napi pár halottal nyomnánk napi 20.000 fertőzött mellett.
Világ szinten meg napi 10.000 felett. Csupa átesett+oltott+fiatal esetén a töredéke lenne a hetekben.

(#56000) Kékes525 válasza mpo (#55995) üzenetére


Kékes525
félisten

"A Covid fertőzés második alkalommal miért vált ki súlyosabb állapotot?"

Az esetek többségében nem vált ki súlyosabb állapotot. Akkor várható súlyosabb állapot, ha egyrészt a fertőzött egyén szervezete, immunrendszer valami miatt legyengült és/vagy az előző fertőzése long covidot okozott, mert azt fokozhatja az újabb fertőzés.

Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.