Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Kachorra
csendes tag
válasz DM-Fan #38181 üzenetére
"Vicces az is, hogy milyen linkeket dobált a szerző a cikkbe, meg az is, hogy a LED-es háttérvilágítás előnyeinek tulajdonítja a plazma kiveszését."
Hát pedig másnak szerintem nemigen tulajdonítható, mert azért arra még a marketing sem képes, h 10x annyi ledes tv-t adasson el, a jobb és olcsóbb plazma ellenében. Bár lehet csak a plazma hátrányainak hiánya miatt és nem az előnyei okán.
-
tomic
addikt
válasz patakidr #38202 üzenetére
Én sem járok különb cipőben.
Volt egy GT-m. Tesóm vette észre a sávokat. Bár vissza gondolva fw frissítésnél furcsállottam a képet.
Az óta csak azt néztem. Teljesen meg tudom érteni azokat akik ez miatt elveszítik a tv-vel szembeni értéket.
Értéktelenné,sőtt teherré válik egy ilyen drága készülék.
Én eladtam. Buktam rajta 100e.
Most meg várok az GT új vásárlásával. Legyen egy kis felhasználói tapasztalat.
Nem szeretnék egy újabb kudarcot. -
DM-Fan
Topikgazda
válasz Kachorra #38204 üzenetére
Pedig hidd el, hogy emögött nincs más, mint hihetetlen marketinggépezet és tudatosan felépített értékesítési stratégia, valamint az emberek tájékozatlansága és a gondolkodás nélküli trendkövetése. Kellett még hozzá ezen felül a plazmákkal kapcsolatban kialakult és egyébként réges-régen meghaladott sztereotípiák (nagy fogyasztás, fényerővesztés, nappali nézhetetlenség, percek alatt történő beégés) halmaza is.
Ha megnézel egy mai átlagos átlag LED-LCD-t, sokkal-sokkal nagybb alapvető problémák vannak vele, mint a plazma ghost-osodásra való hajlama, vagy a sajnos a tavalyi plazma-példányoknál nagyobb számban előforduló sávosodás. A legtöbb LED-LCD ezeknél sokkal súlyosabb deketussal bír, ami ráadásul nem is hiba, hanem tulajdonság.[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
DM-Fan
Topikgazda
válasz Kachorra #38208 üzenetére
Szerintem van fogalmam a témáról, hidd el!
Többletfogyasztásra hivatkozni nevetséges, a fényerő durván 50 évnyi felhasználás alatt csökkenne a felére (100.000 üzemóra), nappal is tökéletesen élvezhető a plazma képe, beégést pedig nemhogy percek alatt nem hozol össze, de csak tendenciózusan oda nem figyelő felhasználással fog sikerülni és egyébként ez utóbbi is masszívan túlragozott téma. Az, hogy páran kifognak hibás példányokat, nem a technológia hátulütője, hanem az adott gyártó felelőssége. Ergo ezen kezdeti problémák már erősen túlhaladottak, mégis megmaradtak sztereotípiaként. Ezzel szemben az LCD-vel kapcsolatos, kezdetektől meglévő problémák fölött az a sok vásárló mind gond nélkül szemet huny. Na, azok tényleg nem sztereotípiák, hanem valós hibák, amikre nem is igazán hivatkozhatsz, mert ezt tudja a technológia.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
nagyúr
válasz Kachorra #38208 üzenetére
Jóval kisebb mértékben léteznek a plazma-hibák, mint ami a városi legendákban szerepel. Ezt már rengetegszer tapasztaltam, hogy mi ugrik be a laikusok többségének a plazma hallatán. Annak már a töredéke sem igaz. Az LCD-nek sokkal több bosszantó hibája van, mint a plazmáknak, csak érdekes módon LCD esetén nem hibának, hanem "technológiai velejáró"-nak hívják azokat. Micsoda különbség! Az itt író user-ek jelentős része nem fogadja el, hogy tökéletes megjelenítési technológia nincs, a plazma sem az, csak jobb, mint a másik. Aki kiakad a sávosodáson, nem tudom mennyire akadna ki egy LED LCD bevilágításán vagy felhősödésén, vagy 300 soros mozgóképfelbontásán! Ráadásul egy drágább és kisebb készüléken.
Ezzel persze nem azt akarom mondani, hogy ne foglalkozzunk a bosszantó hibákkal, csak tanuljuk meg súlyozni azokat. És ez rám is ugyanúgy vonatkozik!
[ Szerkesztve ]
-
Ijk
nagyúr
válasz Kachorra #38204 üzenetére
Én pont leszarom mennyivel több LED-es tv-t adnak el, jelenleg mozgóképre nincs jobb technológia mint a plazma. Az a baj hogy soha a büdös életben nem láttatok egy középkategóriás plazmát sötétben, rendesen beállítva, mert akkor nem lenne semmi vita.
Aki pedig látott és mégis "LED"-et vesz, az vak vagy hülye.Ahhoz tudnám hasonlítani hogy kipróbálsz egy motort, ami életed egyik legnagyobb élménye, de ha megveszed akkor figyelni kell rá. Melegíteni a motort indulás előtt ésatöbbi. De téged ez nem zavar, mert megéri minden nyavalyája azt az élményt amit nyújt neked.
Az hogy a többség szimpla fogyasztó, menjen rajtra a sok műsor, ne legyen fontos odafigyelni, óvni a készüléket, fogyasszon 60W-ot mert napi 16 órát megy (de minek). Na őket mi itt leszarjuk, minket a képminőség érdekel és nem okoz problémát az a kis odafigyelés.[ Szerkesztve ]
/人◕ ‿‿ ◕人\
-
Hsanyika1
senior tag
-
nagyúr
"...leszarom mennyivel több LED-es tv-t adnak el..."
Egyetértek, hiszen ennek az eladott mennyiségnek szerinted hány százaléka 32-37 collos? Szerintem 70-80! Ebben a szegmensben 100%-os az LCD térnyerése, de nézzük meg a nagyobb, 50-60" méretű készülékek esetében is az eladási statisztikát! Ott már azért árnyaltabb a kép!
[ Szerkesztve ]
-
mayday00
őstag
válasz Dexar007 #38214 üzenetére
Részletek a panashop.hu oldalon cikk alján van.
VT50 re vonatkozik a dolog.
Ha itt tartunk azért a 800ezer ft irreálisan magas egy tévéért.
Plazmák is azért túl vannak árazva ugyanúgy mint a lcd-k. Annyira azért lehet hogy nem..[ Szerkesztve ]
"A vélemény olyan, mint a segglyuk: mindenkinek van, de senki sem kíváncsi a másikéra..."
-
Ijk
nagyúr
válasz mayday00 #38220 üzenetére
"Plazmák is azért túl vannak árazva ugyanúgy mint a lcd-k. Annyira azért lehet hogy nem.."
320k egy 50ST60 induló árral, ST50-et volt ahol 250k-ért megkaptál kifutóként. Ebben benne van a 27% ÁFA, a forgalmazó 20-30%-os profitja, a tv-t le kell szállítani, a selejtes példányok árát is bele kell valahogy építeni. Van egy szervízhálózat, alapból 2 év garancia, marketing, fejlesztési költségek, és akkor még a gyártási költségről nem beszéltünk.
/人◕ ‿‿ ◕人\
-
Franky2Ster
senior tag
Segítséget szeretnék kérni!
Megosztottam a számítógépem filmek mappát ( Windows 7) de az mkv fájlra azt írja,hogy ismeretlen fájl.Mi lehet ez így nem tudja megosztásból lejátszani az mkv-t? A TV-m 50UT50-en.Köszönöm a segítséget! -
DM-Fan
Topikgazda
válasz Franky2Ster #38224 üzenetére
Erre már más is panaszkodott, hogy az mkv megosztásból nem megy, közvetlenül pendrive-ról/USB-s HDD-ről viszont igen. Amúgy se nagyon hagyatkozz a beépített lejátszóra! Vegyél egy olcsó hálózati lejátszót és még a kadenciahelyességgel sem lesz gondod, illetve megoldódik a megosztási problémád is!
Get Moded!
-
mayday00
őstag
-
Franky2Ster
senior tag
Sikerült megoldanom a Serviio nevezetű programmal!
Ideglenesen megteszi,köszönöm! -
b.lajos
tag
Sziasztok,
Egyelőre a tévé (ST50) lejátszóját használom filmnézésre, a meghajtó egy pendrive. Viszont az utóbbi időben csúszik a hang, így nézhetetlen bármilyen film. Mi lehet az oka, vagy egyszerűen a tévé lejátszója a ludas? Nem mellékesen ugyanaz a pendrive laptoppal házasítva nem okoz hang csúszást.b.lajos
-
Fantomas80
tag
válasz b.lajos #38229 üzenetére
Sajna a tv lejátszója ilyen nálam is az divix filmek hangja csúszott. Sok Mkv -val viszont nem volt gond.
Ezért is egy plusz indok hogy vegyél multimédia lejátszót vagy egy Bd lejátszót.Googlemaps frissíthetne már! A házunk helyén Avarkori sátrak és temető látható! :)
-
StLui
veterán
Szuper pana akció:
"3 napra otthonába szállítjuk* a televíziót, ha letétbe helyezi a szuper akciós vételárat (799 990 Ft)"Ugyanazon a weblapon jelenlegi ár:
"TX-P65VT50E - 2+1 ÉV GARANCIA - 165cm-es 3D SmarTViera okos TV 2 db aktív 3D szemüveg tartozék
779 990 Ft"Videopart csak kicsit nézi hülyének az embereket? Megrendeled weben, és 8 nap múlva visszajuttatod és még futárral együtt is olcsóbb
Könyvelőirodába önállóan dolgozni tudó könyvelőt, bérszámfejtőt keresek Dunakeszire
-
Sanyyka
aktív tag
válasz erdoke #38235 üzenetére
Ha megteheted, hogy ilyen exkluzív készüléket vásárolj, a próba után én visszaadnám a Te helyedben és megvenném 100e forinttal olcsóbban az Edigital-ban.
Más:
Valószínűleg nem fogyhat túl jól ez a modell, ha így "erőlködnek" vele.
Kíváncsi vagyok, mi lesz a kifutó végső ára?Jó lenne egy ilyet birtokolni, asszem' azt érezném, hogy megérkeztem, bár félek, hogy amilyen hülye vagyok felbsznám magam a ventillátorjaitól.
-
BBéci
legenda
válasz Sanyyka #38237 üzenetére
A 65 colos tévéket nem tucatjával veszik, ez mindenki számára nyilvánvaló. Okos ötlet egy kis akcióval megkavarni az állóvizet.
A ventilátoroktól nem kell félni! Már kb. 3-4 hete használtam a VT30-at, amikor valamiért matattam mögötte és észrevettem, hogy vannak benne léghajtányok. Addig fogalmam sem volt a jelenlétükről, pláne a működésükről.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
DM-Fan
Topikgazda
válasz Sanyyka #38239 üzenetére
Mint minden ventillátor, az idő múlásával nyilván ez is hangosodik majd. Ugyanakkor egy ventillátor a garanciaidő lejártát követően akár otthon, házilag is cserélhető, ha az embernek van némi affinitása hozzá. De ha nincs, akkor sem gondolnám, hogy 5 év elteltét követően nagy összeg lenne a szervizzel a helyszínen kicseréltetni.
Egybként ha jók a ventillátorok és kellően odafigyel az ember, hogy pormentes legyen a TV környezete, akkor a hangosodás mértéke sem biztos, hogy drámai lesz. A jelenlegi PC-házamban lassan 5 éves ventillátorok forognak és alig magasabb a zajszintjük, mint új korukban volt, nagyon csendesek a mai napig, pedig nem keveset mentek már.[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
janos666
nagyúr
De, a GT50+, ST60+ modellek elvileg tudnak már YCC 4:4:4-et (az új ST-n ez még bugos), csak általánosítottam, illetve ezt inkább a magam nevében írtam a GT50+ pedig végül is lekerült a palettámról így, hogy nem javították a Professional és Ciname módok kontraszt bakiját.
TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
Sanyyka
aktív tag
-
cintula187
addikt
Sziasztok!
MI a különbség a Pana 42ut50E és 50B között? Csak régióbeli megjelölés?
Peasant Blinding©™ Ez az állítás hamis.
-
nagyúr
válasz cintula187 #38245 üzenetére
Igen. B az angoloknál van.
-
Franky2Ster
senior tag
Ha eredeti képaránnyal nézem a filmeket vagyis szélesvászonnal ,akkor ott a plazma lekapcsolja a pixeleket?
-
kovadika
őstag
válasz cintula187 #38247 üzenetére
Szerintem ne sokáig hezitálj, így is kétséges, hogy be tudod-e szerezni a 42ST50-et. Az UT50 most 3 év garanciával 150 ezer forint a Panashopnál, ami szerintem nagyon jó ajánlat. Sajnos 42ST50-ük nincs(így csak 2 év garival vásárolható más helyeken), és az árgép is csak kevés noname bolt túlárazott ajánlatát hozza.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A topik plazma televíziókkal foglalkozik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- LED / LCD TV topic topic
- Projektor topic topic
- Házimozi erősítő és minden, ami hozzá csatlakoztatható topic
- Házimozi belépőszinten topic
- Milyen asztali médialejátszót? topic
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest