Hirdetés
- Klaus Duran: RCS
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Yutani: 20 év a Prohardveren
- mefistofeles: Az elhízás nem akaratgyengeség!
- GoodSpeed: Daikin FTXF35E / RXF35F Sensira 3,3 kW Inverteres klíma - a Sztori
- GoodSpeed: Mutasd magad topic!
- D@reeo: Pi-hole és a Telekom Sagemcom F@st 5670 DNS beállítása
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 14 – Kések, késélezés
-
LOGOUT
Opel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
ntomka
nagyúr
Most volt esedékes az olajcserénk (h astra z16xep), megcsináltuk egyúttal a váltó olaj cserét is, ami sokat volt már téma. Nem kérdés, hogy megéri-e. Aki úgy érzi nem az igazi a váltó és még nem csinálta meg, ne habozzon. Nálunk durván javult a helyzet. Traktor váltó helyett végre olyan, mintha egy személykocsi váltójával váltanék. Siklik.

-
pigsty
aktív tag
Kedves Opel tulajok!
Kaptam egy csudajó F Astrát 99-ből.
Eddig ritkábban mentem vele, így nem volt annyira gond a gumi,amit illene cserélni,mivel +10 éves.
Évi 500km alatt, inkább városban,nem extrém időjárásban mennék; vezetés stílus,amit tud egy 1399-s motor. Ki milyen...négyévszakos gumit javasol a tudomány jelenlegi állása szerint? Ezen dillemázzom. Hátha van ebben a kategóriában tisztességes kompromisszum.
Ugyanis a méretemre már kevés a választék, 175/70 R13.Amit ajánlottak: Nexen, Falken,Vredestein Quatrac 5, és amire jókat írtak, tesztek alapján, Nokian Weatherproof. Csak hát az árak. Darab per gumi 14-19 ezer HUF. De nem akarok spórolni a fékúton és tapadáson, így Apollo, meg más kiesett.
Lokációm Bp,XI., gumist is erre néztem.Rozsdásodás az autón kevés, garázsban volt, vigyáztak rá, de most szabadtéren áll, ennyi év után azért néhol elindult a folyamat. Erre mi a tanács? Autósgitt? Radiátorfesték?
Köszönöm előre is a tippeket!
-
F_Gergely
őstag
Op-com témában (eredeti nem kinai) valaki jártas?
Mi a különbség a különböző variánsok közt (A,B,C,D,E) más az interfész is vagy csak a szoftver?
3 különböző szoftver van Basic, Professional és Advanced ezekhez interface is kell vagy csak szoftverben más? -
Phobion
addikt
válasz
mohabá 007
üzenetére
Szuper, ez nagyon jó hír, köszönöm! Este megpróbálom
-
bandi0000
nagyúr
válasz
mohabá 007
üzenetére
Jah hogy csak az üveget akarta cserélni, azt nem tudtam, mindenesetre arról is talàlni videót
-
Phobion
addikt
Sziasztok! F Astra-n, hogy kell visszapillantó tükröt cserélni? (jobb oldali)
-
AMD Power
titán
Nagyon rossz latni ahogy evrol evre egyre inkabb megeszi az autot a rozsda. Hiaba, csiszolom, festem, pofozgatom! :(
-
-
bul07
nagyúr
Nagyon köszönöm, mentettem
Ha jól nézem akkor sikerült jó hátsó hangtompítót rendelni

Ez kell nekem ha minden igaz (Meriva 2005 Y17DT) [link] , és ha a Part code nézem ott utolsó POLMO 17.643
Rendelve meg ez lett [link](Unix Bárdi nevetséges választék, minek egy 14éves autóra drága dob mikkor gyártanak hozzá olcsóbban is, és valószínűleg így is túléli a kocsit)
-
vcsabika
tag
válasz
Luck Dragon
üzenetére
Alapjaraton ha felengedem a kuplungot akkor az auto le akkor fulladni(800 ala esik a fordulat) illetve durvan berezonal. Illetve hidegen nehezen indul es mintha robanna egyet amikor vegre beindul. Hibakod nincs amugy megy rendesen. Regen ugy emlekszem nem csinalta ezt. 2002 1.6 benzin zafira. Tippek, hogy mitol lehet? Gyertyanak esetleg lehet koze hozza?
-
TomTom764534
újonc
válasz
mohabá 007
üzenetére
Szia!
Köszönöm a segítséget, tényleg ebből az EVAP szelepből jött a kattogás... ma járó - meleg - motor mellett levettül róla az elektomos kábelt és abba hagyta, majd mikor visszadugtuk rá, újra kezdte. Még egyeszer köszönöm!
-
HWSW
tag
-
bul07
nagyúr
Opelre van olyan mint vag-os autók esetén ez az oldal
Tehát hogy beállítom a típust és robbantott ábrán ki tudnám keresni az alkatrész gyári számát -
válasz
mohabá 007
üzenetére

-
bazsimano
őstag
válasz
farkas-j
üzenetére
elvileg azt olvastam-hallotam, hogy 7-10 eves autonal erdemes a vezerles csere, és ha mar okoskereknel van a mester akkor mar csinálja is meg.
gban: okoskereket sajnos nagyon elkezdett kerregni/traktorozni a motor.(szerelo is nagyon meg volt lepodve hogy 41e km es hogy okoskerek) szerelo akinel voltam mindenkepp mondta, hogy ra akar nezni és lépésről lépésre menni, hogy előbb megnézi és kicserél egy dolgot, már nem emlékszem mit mondott
használom, ha nincsen renbden akkor megyünk tovább...csak nem akarok ebbe annyira belemenni mert több idő ki ki utazni mint odamenni megcsinalja az egészet és kész... -
Sanki
addikt
Cromaxnál ez a kulcsház fedél ez tényleg gyári?
A nyomógomb része a rendes puha? (Képről olyan, mint az olcsó kínai, aminek jó kemény a nyomógomb része). -
mohabá 007
aktív tag
válasz
vcsabika
üzenetére
"...a szen meddig tud visszafele menni a rendszerbe?..."
A rendszerben nem tud visszafelé menni, hanem az aktívszenes gőztárolóból áramlik a regeneráló szelepen át a fojtószelepházba a benzingőz.Ha a tárolóban lévő aktívszén tömb porlad, akkor a tartályból, az elvezető csőben a folytószelepház felé áramlik, és a mágnesszelepben megakad.
A rendszer működése:
1
2
3
Az aktívszenes tartályt általában ide teszik:[kép] -
-=RelakS=-
veterán
válasz
stickermajom
üzenetére
Android apk-s eddig nekem is működött, de ez elvileg hivatalból van már a telefonon.
Kicsit át van írva, így ha a telefonon akarod elindítani, ahhoz már külön alkalmazás kell, amit szintén csak apk-ból telepíthetsz, mint a korábbi AA-t. -
stickermajom
addikt
válasz
-=RelakS=-
üzenetére
AA nekem eddig is működött gond nélkül a K-n. Mondjuk az én telefonomon alapból rajta volt, de az az előttin is ment androidapk-ról letöltött AA-val.
-
mohabá 007
aktív tag
válasz
Luck Dragon
üzenetére
Miért búcsúszkodol? Annyi történt, hogy az autó gazdát cserélt, de a családban maradt.( de így korrekt, hogy szóltál )
A topik látogatásának, hozzászólásoknak nem feltétele, hogy csak opel autós segíthet ha gubanc van. Bízunk benne, hogy a jövőben is látogatod a topikot, és a megszerzett tapasztalatokat továbbra is megosztod velünk.Sok balesetmentes km-t az újonan szerzett gépsárkánnyal. 
-
vcsabika
tag
Budapesten valaki tud kipugo szerelot, aki a flexibilis csovet ( az a halod a dob elott) ki tudna nekem cserelni?
-
vcsabika
tag
válasz
mohabá 007
üzenetére
nekem, el volt tomodve ezzel a szenporral. Olyan kerdesem lenne, hogy a szen meddig tud visszafele menni a rendszerbe? Esetleg nincs egy teljesen keped a rendszerrol?
-
-=RelakS=-
veterán
válasz
-=RelakS=-
üzenetére
Ez egyre furább

Ha valakinek lenne Android 10-es készüléke, nézze már meg, hogy feltelepült-e rá az Android Auto, és ha van ilyen az autójában, hogy szóba áll-e a telefonjával vezetéken.
Nekem kérdés nélkül kapcsolódott, tette a dolgát. -
tlala
addikt
Van valakinek budapesti vagy környéki Opel szervizben ismerős szerelője, aki alaposan átnézné a Mokkámat a garanciaidő lejárta előtt?
Természetesen tisztességes jattal megszolgálom a dolgot.
Köszi. -
-=RelakS=-
veterán
válasz
-=RelakS=-
üzenetére
Mégsem... lehet, bekavar a rendszernek az Android 10

-
-=RelakS=-
veterán
No, az Android Auto már elérhető Magyarországon?
Az előbb jelent meg a google play-ben, hogy frissítené. -
athomi
veterán
válasz
body007
üzenetére
Gumi és felni topik. Pörög a topik, úgyhogy kapni fogsz választ.
-
bazsimano
őstag
válasz
cappa72
üzenetére
köszönöm szépen a tippet!
Mi úgy gonodoljuk, hogy azért valamennyit azért kapunk érte! mégis "csak" 7 éves és tényleg vigyáztunk rá. aztán ha drága feleségem belátja, hogy jó lenne megújitani a jogsiját addig szerintem összekapjuk magunkat és megvesszük apóséktól az opel astrájukat...azt hiszem K van nekik, vagy lehet hogy J
de az kisebb és jó lehet feleségemnek 
-
válasz
bazsimano
üzenetére
Csak azért kerül eladósorba, mert majd Nagycsalados tamogatssal veszunk egy 7 ulesest.
Ott majd nagyon nézz körül, főleg ha a biztonság fontos. Ugyanis a dobozosból átalakított autók legtöbbjénél a csomagtartós üléssorban nem jellemző a légzsák. Tudom, ne legyen rá szükség, de ha véletlenül mégis... SUV és egyterű esetén jellemzően szokott lenni, de van ahol ott is csak extraként rendelhető. Elég sok törelem kell majd a kiválasztáshoz.
Mielőtt vásárolsz, feltétlenül látogasd meg a milyen autót vegyek topikot.Mi megtartottuk a kisöreget (Astra F Classic) a családi mellett, mert nem lett voltna értelme eladni (200k-t kaphattunk volna érte talán...)
-
-
Idén új nyár gumikat kell vegyek.
Kérdés: viking / matador / barum?
Ezek vannak 20 rongy környékén 215/45 R17-ben
-
bazsimano
őstag
válasz
AMD Power
üzenetére
2012es 1.6 xer kombi astra h . éves olaj csere , szervíz...0kmsen üléshuzatot varrattunk rá...szoval szerintem alatta semmi
gyerkőcök bírják az utazást, tehát semmi hányás
)
a mennyit azt még nem tudom. Csak azért kerül eladósorba, mert majd Nagycsalados tamogatssal veszunk egy 7 ulesest.
(offba teszem).
mi nagyon szerettünk mind a 3 gyerkőcünkre vigyázott az autó. sosem hagyott cserbe. szóval én bárkinek merem ajánlani!
-
bazsimano
őstag
Mi majd majus-juniusba tervezzük az eladást
merem bárkinek ajánlani
7 ev 42 ezer km.
Most fogok cserélni benne vezérlést, okoskereket (mindent ami ehhez kell).
Semmi bajom nem volt az autóval , lekopogom!
Szóval majd aki gondolja
-
AMD Power
titán
válasz
diablo1984
üzenetére
Lassan en is "bajban" leszek. Ebben az evben meg szerintem nem, de jovore ahogy lejarnak az LTP szerzodesem szinte biztos,hogy eladom az autot. Szerkezetileg nincs semmi baja. Vezerlest lassan cserelni kene, meg a neha beragado 1-s fokozat miatt akkor mar kuplungot is. De en ezt mar szerintem kihagyom. Amiket vettem ra tavaly 4veszakos Nexen gumik azokat megkapja majd a boldog uj tulaj 60e volt a 4db. Mondjuk olyanok is. Nagyon jok!
-
stickermajom
addikt
válasz
Luck Dragon
üzenetére
Nálunk asszonynak melóba járni tökéletes, de magamat nem szivatnám vele.
Mindig várom 2000-nél, hogy csoda történik, de sajnos nem. -
diablo1984
veterán
válasz
Luck Dragon
üzenetére
J-ben nagyon nincs más, ami benzin és szívó, max az 1,4 101 ló, ami max az okoskerék nélküliség pozitívumát hordozza, mást nem.
-
válasz
diablo1984
üzenetére
Én nem vennék megint 1.6-al , persze ez én vagyok . Más a felhasználási szokások.
-
gban
veterán
válasz
diablo1984
üzenetére
Igen, fura egy jószág, a 60 lovas F-hez képest semmi extra lent, de ha megpörgeti az ember akkor azért egész kellemes.
Autópályán is gyorsulhatna jobban, viszont emelkedőt észre se venni még az elég meredeket se, tartja szépen.
De a lényeg hogy hasonlóan megbízható mint az F volt. -
gban
veterán
válasz
Luck Dragon
üzenetére
Én is egy évig nézelődtem anno míg megvettem a J-t (A16XER) osztrákoktól, orvostól (tényleg), 6 évesen 60e km-rel, annyiért hogy H-t se kaptam volna annyiért.
Téli + nyári gumival, felnin. -
válasz
diablo1984
üzenetére
Szerencsém volt akkoriban nekem is hogy rátaláltam az autóra, érdemes volt kivárni.
Most a piacot elnézve nagyon nehéz lenne találni hasonlót, nagyon sok a behozott példány. -
-
diablo1984
veterán
válasz
Luck Dragon
üzenetére
Oh, pedig az jó cucc volt, egy olyanra én is beneveznék jó áron!

-
ntomka
nagyúr
válasz
Luck Dragon
üzenetére
Kár, további baleset menteset, bármi is lesz helyette. Fater viszont benézhet ide, ha akar.
-
Egy kis szösszenett , már tavaly felvetődött bennem hogy eladom az "asztmámat".
De most tényleg belevágtam a dologba. Már lelkileg is felkészültem " ahh mennyit engedel a feléből vagy az egészből" emberekre.Időpontot egyeztettem a szervízbe hogy minél kevesebb oka legyen belekötni az új tulajdonosának és könnyebben tudjak rajta túladni. Összeszedtem az összes papírját, számláját, kártyáját.
Éppen haza értem mikor édesapám hívott hogy kész van az autó?! Itt felvetődött bennem a dolog hogy minek kérdi.
Mire tovább gondoltam volna a dolgot mondta hogy délután jön. Ezzel le is tudtam a dolgot.Érkezéskor nem a házba vezetett útja, hanem a garázs felé, majd intett hogy menjek utána. Körbe nézte, majd megkérdezte tényleg eladó. Én bólintottam , ezzel be is mentünk megbeszélnie a dolgokat.
Mondhatom a beszélgetésünk igen jóra sikeredett, nem hittem volna hogy meghirdetése előtt elmegy az autó, főleg hogy családban is marad.
Bár nem annyit kaptam érte mint számoltam vele, de mégis csak szülőről van szó is ilyenkor mégis csak más szemmel nézzük a dolgokat.Ezzel is szeretnék elbúcsúznia a csoportól , köszönök mindent, itt kiemelném Mohabát külön is.
Topicgazdát pedig megkérném hogy az összefoglalóból vegyen ki.

-
Petyyyyy
addikt
válasz
ArthurShelby
üzenetére
Az internet egyik fele ezzel van tele M32 és F40 egyaránt panaszos, az F17-et nem említem, az mindig nehézkes
- [link]
Mindenütt olajcserét javasolnak és munkahengerre gyanakodnak. -
ArthurShelby
addikt
Sziasztok!
Van egy olyan problémám, hogy mikor reggel megyek a kocsihoz egy hideg este után és akarok indulni nem mozog a váltó. Néha úgy be van keményedve, hogy azt hiszem eltöröm, ha mozgatom.
Pl múltkor az lett a megoldás, hogy 3masba végül be tudtam tenni, aztán így mozogott annyit, hogy fellazult és 1esbe is bement.
Mi erre a megoldás, váltóolaj csere? Vagy mi fagy be ilyenkor?
(Zafira C, 6os kézi) -
AMD Power
titán
válasz
Luck Dragon
üzenetére
Most egy ideig ezt fogom nyomno bele. Azt meglatjuk.
-
gban
veterán
válasz
szabonagyur
üzenetére
Annyi lehet hogy a több alkohol feloldja a szennyeződést és apró ideiglenes dugulást okoz a kosz.
Ettől függetlenül amikor árulták nálunk külön is az E85-öt jó áron, kevertem, nem 10%-ban, de semmi gondot nem okozott a 60 lovas F Astrának.
Tuti megbízható a kút, nem gagyi a benzin, vagy nem lehet vizes? -
Tikakukac
titán
válasz
szabonagyur
üzenetére
Ez mindig feljön olaj-benzin témakörben. Srácok, otthon van autó és motor is vastagon 30 év felett. Egyiket sem érdekelte, hogy E-hanyas van bennük. Ez a téma az OT-s srácokat érinti leginkább, ott sem mindet.
-
válasz
AMD Power
üzenetére
Valóban Jól mondja a kutas , 100-ban nincs.
Azt viszont neked kell eldönteni hogy picivel többet áldozoll az üzemanyagra vagy bevállalod az új E10-est . Sajnos nem lehet tudni hogy az általad írt motornak hosszú távon árt avagy sem, sajnos itt senki sem jövőbe látó. Hozzáteszem sajnos, meg nem is értem minek is léptek meg, persze tudom mert mindenhonnan ez folyik a csapból is. De akkor is...

-
AMD Power
titán
válasz
Luck Dragon
üzenetére
A kutas azt mondta tankoljak OMV 100 mert abban nincs E10. De most komolyan.... ebben a 20 éves roncsba tankoljak ilyen benzint!?
Ez a E10 95 hosszu tavon tehet kár a gépben!? -
-
AMD Power
titán
Nem tudjatok,hogy az OMV Maxxmotion95 is van "e10"?
-
mohabá 007
aktív tag
válasz
TomTom764534
üzenetére
-
TomTom764534
újonc
válasz
mohabá 007
üzenetére
Igen, érzetre olyan a hangja/rezgése, mint amit az utastérben hallok.
-
mohabá 007
aktív tag
válasz
TomTom764534
üzenetére
Járó motornál fülelsz, hogy az kattog e. Kézrátéttel érezhető, ahogy a relé ki-be kapcsol.Ha lehúzod a vezetéket, max világít a hibalámpa, ami a csatit visszadugva megszűnik. ( ha ő a kattog, majd mondom tovább...)
-
bul07
nagyúr
Ma jött tréleren édesapámnak egy Meriva A, Y17DT motoros (Talán 2005 példány)
Ahhoz hoz forgalomba kerüljön nem kevés dolgot javítani kell, fékek, egy kis alvázvádelem mert látványos a felületi rozsda, egy hátsó kipufogó dob, meg egy két apróság, de ez a szerelő bajaKét kérésem lenne
Ha valakinek meglenne magyarul vagy németül/angolul használati, szerelési, üzemeltetési, (bármilyen) útmutatója és azt feltölteni valahová és linkelné hogy le tudjam tölteni, azt megköszönném
(Egy két füzet járt hozzá nem meg)Másik akinek ilyen kocsija van, beírná hogy pontosan milyen szűrőket rakott a gépbe(pontos típus nem csak márka) csakhogy biztosra menjek ha véletlen nekem kellene rendelni hozzá szűrőket
Olaj kérdése is van
De gondolom ami tudja a GM DEXOS 2 az jó bele
Valószínűleg Castrol lesz -
Gondwana
addikt
válasz
diablo1984
üzenetére
Az olajnyomàsszenzor zsugorcsövébe belefolyt a fagyàllò, mert kirepedt ott egy fagydugò. Az testelte le, falsjel volt a csodalàmpa.
-
TomTom764534
újonc
válasz
mohabá 007
üzenetére
Szia!
Ezt járó motor mellett hogy tudnám tesztelni, hogy ebből jön-e a hang? Le lehet húzni róla az elektromos vezetéket?
-
Nemt0m12
tag
válasz
tcarina
üzenetére
Szia!
Indítózás közben a check lámpa nem villog véletlenül?
Régebben nekem is volt hasonló bár nem Zafira hanem Meriva az is csak tekert tekert de nem indult ha véletlen beindult utána gond nélkül ment. Hibakód szintén nem volt. A megoldás annyi volt ,hogy főtengely jeladót kellett cserélni. -
mohabá 007
aktív tag
válasz
TomTom764534
üzenetére
2. A bekarikázott rész olajpára (kartergáz) lecsapódás a sebváltóból. Az ott keletkezett kartergáz, a "szuszogón" (fekete műanyag sapi van a csavar fején) távozik, ezért nincs is túlnyomás a sebváltóban.
A lecsapódás normális jelenség.1.A motortérben nézd meg, meg is foghatod, hogy nem e az aktívszéntartály mágnesszelep (EVAP) kattog e.
-
mohabá 007
aktív tag
válasz
diablo1984
üzenetére
Valszeg olajnyomás gombát cserélt....
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Formula-1
- E-roller topik
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Itt a Galaxy S26 széria: az Ultra fejlődött, a másik kettő alig
- Autós topik
- Parfüm topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- GL.iNet Flint 2 (GL-MT6000) router
- További aktív témák...
- AKCIÓ! LENOVO ThinkPad P15 Gen2 munkaállomás - i7 11800H 16GB DDR4 1TB SSD RTX A2000 4GB W
- Honor 200 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- KERESEK: Poly Voyager 4320 M UC USB-C 218478-02M Part number: 77Z30AA
- Apple iPhone 14 Pro 128GB,újszerű, Adatkabel,12 hónap garanciával
- Lenovo LEGION 5 PRO Ultra 7 255HX 32GB RAM 1TB SSD RTX 5070 8GB 16" QHD+ 3év Prémium GAR
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

használom, ha nincsen renbden akkor megyünk tovább...csak nem akarok ebbe annyira belemenni mert több idő ki ki utazni mint odamenni megcsinalja az egészet és kész...
Miért??? Vagy félreértettem valamit?

)