Hirdetés
- GoodSpeed: Munkaügyi helyzet Hajdú-Biharban: észak és dél
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- hcl: Amúgy mi a terv?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Bestx: Budget DIY eGPU USB4/Thunderbolt csatlakozással – egy mining VGA új élete.
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
-
LOGOUT
Opel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
FoLey-v
addikt
válasz
Luck Dragon
üzenetére
Köszi

Nem a legtökéletesebb,de jobb mint a semmi. A szálcsiszolt fólia ára 3k volt és csak kb. felét használtam fel. Mellesleg így nekem szebbnek tűnik.
-
-
Sanki
addikt
Km óra cserekor mire kell figyelni?
Enyém sűrű beosztású, a másik pedig a ritka osztású lenne.
Ugyanúgy 7 ezerig van a fordulat és 220-ig a sebesség.
Mindkettő benzines. -
Zotyatv
tag
válasz
bexinho23
üzenetére
Szia! Én ezt használom https://zsu.hu/termeklap/mobil_1_esp_5w30_4l_le
Egy próbát megér. -
Tikakukac
titán
válasz
bexinho23
üzenetére
Szelepfedél le, meg lehet szépen nézni a tőkéket. Plusz egy olajnyomásmérés sem ártana.
Itt tényleg az a gond, ha már az van javasolva a traktorra, hogy olajcsere és talán megoldja, régen nagyon elmentünk a varázslásba. Mitől nehéz levenni a szelepfedelet és megnézni hogyan vannak a tőkék és tutira menni? Ez olyannyira lánc, hogy már lassan fogadnék is rá, de ha így jobb, találgassunk a sötétben
-
bexinho23
őstag
válasz
bexinho23
üzenetére
Motorolajat ki honnan rendel neten keresztul es melyik markatipust ajanlja z12xe tipushoz? Megprobalok a castrol 5w40 helyett valami mast. A masodik szerelo elsokorben ezt javasolta, igy, hogy ez a problema a marciusi olajcsere utan jott elo. Azelott egesz evben 1-2 alkalommal volt par percig. O is azt mondta, hogy ez nem a lanc. Hidrotokek. Ha az olaj nem oldja meg, akkor esetleg hidrotokek csereje (osszes). De valszeg komolyabb javitas kellene ra, ha mar tokek cserelve lennenek. Az viszont hengerfejszetszedes (kitudja mit kell ott javitani, cserelni), vezerles... ez 2-300ezer alapesetben. Ha nem lesz mas gond. Ugyhogy egy probat teszek az olajcserevel.
-
Tikakukac
titán
-
bexinho23
őstag
válasz
bexinho23
üzenetére
Elmentem a helyi szereloszervizbe. kft. Rengetegen jarnak oda a kornyekrol. Gondoltam teszek egy probat. Persze akkor nem volt ilyen hangja, vagy legalabbis a tegnapi videot megmutattam neki, es nem hasonlitott ra. Itthon viszont megint elojott.
Gazadasra ilyen a hangja, mint a lenti videon (tegnap ota eloszor inditottam, kb 10 percet ment alapjaraton, elgurultam vele 2-3kmt, aztan vissza, es ekkor keszult a video).Amugy hidrotokeket mondott. De ha alaposan megneznek, 150e korult mondott gyari vezerlescserere, hidrotokes mokara +200-250et. Tehat vagy ilyen dragan dolgozik, vagy le akart razni, mondvan most ilyen munkat nem vallalnak be.... nem tudom. Ma ranez egy masik szerelo. Nem szervizes, de sokszor csereltek vezerlest c corsan. Velemenyt tud mondani, sajnos o nem tudja elvallalni.
-
mohabá 007
aktív tag
válasz
fiesta14
üzenetére
Van kettő szondád:
1 - szabályozó szonda, (elő lambdaszonda),
2 - monitorszonda (utó lambdaszonda),Ha a lambdaszonda (oxigénérzékelő) áramkörben problémák lépnek fel, akkor az ECU (motorvezérlő) a körülményeknek megfelelően beállítja az alkalmas diagnosztikai hibakódokat.
P0141 = Lambdaszonda fűtés áramkör (1.hengersor monitorszonda) [kép]
"....- Ha a lambdaszonda fűtő eleme meghibásodik, vagy a tápfeszültségében, vagy a földelésében hiba lép fel, a lambdaszonda reakciója alacsonyabbá válik. Ez a katalizátor-felügyeletben hibás diagnosztikai eredményeket okozhat.
A katalizátor utáni lambdaszonda (monitorszonda) jelének kiesése miatt nem áll le a lambda szabályozás. Egyedül a katalizátor működésének a vizsgálatát nem tudja a vezérlőegység elvégezni....."
(Nem védi a katalizátort)
Ha szerencséd van, akkor ez csak kontakthiba. Csatit széthúzod, kontaktsprével megtisztítod. Ha a hiba továbbra is fennáll, csere.Nem mindíg jelez, ha rossz!

-
bexinho23
őstag
Sziasztok!
250ezres motor, 1.2es, castrol 5w40et rakok bele evente (kb 8-10e km), miota nalam van (4 eve). Altalaban rovidtavokat megyk vele munkabajaras miatt (2x5km). Ez a kerreges telen jott eloszor elo 1-2 alkalommal, most viszont a marciusi olajcsere utan szinte mindig. Altalaban elhallgat 1-3 perc alatt, de valamikor csak indulas utan 5-10 perccel jon elo. Aztan rovid ido mulva megszunik a hang.
Ez a hidrotokenek a hangja? Oroszlany-Tatabanya kornyeken kit ajanlanatok, aki ert ehhez a tipushoz?
-
Fandango
veterán
válasz
ntomka
üzenetére
Nekem H Astrám van, és kicseréltem a gyári fúvókákat Insigniára, teljesen szuperül működik.
Igaz kicsit körülményes volt, meg el is törtem kiszedés közbe az egyik foglalatot, de szervízben pikk-pakk megoldották (szerencsére nem került semmibe, mert más miatt voltam eleve ott) -
fiesta14
tag
Üdv! corsa C 0141es hibát hoz ki néha. Szenzor fűtés? létezik? vagy valami vicceskedik velem?
-
pvt.peter
őstag
Sziasztok,
C Vectrában cserélt már vki pót féklámpát? Ilyesmire gondolok:

Ha igen, mire kell figyelni? -
FoLey-v
addikt
válasz
Garada
üzenetére
Igen,mert elmérték a hosszát és kicsit feszes a vezetékek. Nálam eltörtek csoda,hogy a központizár még működött. Lehet venni kábelköteget én csak vezetéket vettem és kicseréltem. Igaz első nekifogásom volt,de sikeres volt a műtét és már nem feszes.

Hifi terén nem értek hozzá,de írták azért egy pl. CD70 jobban adja mint CD30 MP3-as.
Hangszórók terén,olcsóbbik Hertz UNO K165-t láttam akik ajánlották. Ugye kell hozzá beépítőkeret meg plusz átalakító vezeték.
Hátsóhoz szintén,de oda 130mm K130 és ugyan úgy kell hozzá +kiegészítő.
A többi alternatívot nem tudom. Nekem Phonocar 02627 van,mert ezt is ajánlották bevállt. Majd hátsóhoz is veszek.
A hangszórót nemkell barkácsolni.Az ajtókárpitot ha leszeded akkor ha műanyagtartóknál elengedné véletlenül a gyári ragasztást,akkor majd vissza kell ragasztanod.
-
Garada
őstag
válasz
FoLey-v
üzenetére
Szia!
Köszi az infót, holnap szétkapom és rálesek, remélve a legjobbakat. Opeles berkekben olvastam, hogy a kábelek minőségével itt ott azért akadnak gondok.

MÁS:
Esetleg vannak tapasztalatok H astra tekintetében milyen buktatók vannak Hifi téren?
Vannak kifejezetten bevált hangszórók például amelyeket nagyobb barkácsolás nélkül be lehet szerelni?
-
Garada
őstag
Sziasztok!
Mint laikus kérdezem, 2006-os H Astra Essentia hátsó ajtókban találhatóak hangszóró kábel bekötések, vagy ezt utólagosan nekem kell majd megoldani, ha hátra is szeretnék majd hangszórókat venni?

-
ntomka
nagyúr
válasz
Tikakukac
üzenetére
Erről a videóról beszélek. Ezt nekem gyárilag is tudja (hacsak nem egy gondos előző tulaj már rég lecserélte valami jobbra a spriccnit).
-
Sanki
addikt
válasz
mohabá 007
üzenetére
Jogos, bamba voltam és csak 1.4-ig szűrtem le, utána még lehetett választani konkrét motorkódot is.
Más: kipróbáltam az insignia spriccolót, hát ez nem a legjobban sikerült gyártású. Videó
(Valószínű ez a kínai verzió, kaptam a fúvókákat..) -
Tikakukac
titán
válasz
ntomka
üzenetére
Ha szeretnél előzni, akkor minimum

Legszebb példa: nyiregyi felüljáró. Én már előtte egy utcával gázfröccs és rakom a 3-ast, rajtam kívül bárki ülne a verdában bal1-ben: 5-ösben, padlógáz és érzed, hogy szakad ki a motor, rángat, lassulunk, szenved a csotrogány, de ki nem venné és váltana vissza vagy mivel megszokott út ezért gondolna előre, nope. Hát akkor csinálják. Majd generálozunk akkor.
-
Tikakukac
titán
válasz
Apollo17hu
üzenetére
Nézd meg a motorod nyomatékgörbéjét. Onnan már látod hol is van a buli.
-
Tikakukac
titán
válasz
Apollo17hu
üzenetére
Bármit csak ne azt ami a füzetben van.
-
válasz
Apollo17hu
üzenetére
-
nyemi
csendes tag
"Tényleg "csak" ennyi lenne vagy hol a buktató?"
-A gyertya fészkeket még betekert gyertyáknál tisztítani!(féktisztító, levegő)
-A gyertyakulcsban benne legyen a gumi (porcelán szigetelő törés)!
-A lazítást statikusan végezzük (gyertya derék szakadás)!
-A betekerést racsni nélkül kézzel tegyük (érintőig!)!
-Az új gyertyánál nyomaték után a megfelelő szöget még húzzuk rá, az új tömítés miatt (gyertya gyártó függő).
Láttam már szétszakadt gyertyáért, hengerfejet levenni.
De nem akarlak elriasztani a feladattól.
Hajrá...
-
Sanki
addikt
válasz
Tikakukac
üzenetére
Ha nincs buktató az csak jó.
Porszívós takarítás elég? (Más nincs)Kulcsszárhoz hosszabbító mekkora kell kb.? Készletben van itthon 1 ~140 mm-es és egy kisebb ~65 mm-es. Meg, ha jól láttam 16-os kulcs kell.
TIS-ben még nem tudom mi van, újra lett a gép rakva és még nem sikerült visszahegeszteni.
-
Sanki
addikt
Gyertyacsere házilag mennyire gáz?
Illetve, gyertyacserekor mást érdemes/kell cserélni?Z14XEP, pár videót találtam róla (pl. 1) , ahogy nézem: fedő le, csatlakozó le, gyújtótrafó le, 4 gyertya ki, majd vissza új (adott nyomatékkal meghúzni persze) és vissza minden.
Tényleg "csak" ennyi lenne vagy hol a buktató?
-
Tikakukac
titán
válasz
Apollo17hu
üzenetére
Könyörögve kérlek, hogy ne így használd az autót. Mondjuk a tied, igazándiból te gondod
-
odorgg
addikt
válasz
Apollo17hu
üzenetére
-
Apollo17hu
őstag
Mindenkinek köszönöm a megerősítést, ez alapján kicsit finomhangolok majd a vezetési szokásaimon.
-
Tikakukac
titán
válasz
Apollo17hu
üzenetére
Muter ilyen. Ladán tanult vezetni és vezetett is sok-sok évet, nem bírom egyszerűen leszoktatni erről. És a legszebb, hogy nem is takarékos, gyilkolja a motort is és egyszerűen marha kellemetlen nonstop nyomatékból autózni egy olyan kocsival, amiben amúgy sincs nyomaték, 3000 alatt meg végképp semmi.
-
Hachiko95
aktív tag
válasz
Apollo17hu
üzenetére
Bemelegítés alatt 2000-2500-as fordulat, utána bátran egy középfordulatszám tartomány 2000-4000. Én nem szoktam 2000 alatt semmit szenvedtetni, ha magához képest nem indul el rendesen az adott autó, akkor szerintem rossz fokozatban van.
-
válasz
Apollo17hu
üzenetére
Már leírták a többiek, hogy ezzel megölöd a motort. (Régebben én is azt hittem, hogy ez okés, aztán én is olvastam...)
Azonban én még annyit hozzátennék, hogy amíg a motor nem meleg, addig 2000 körül váltok.
Ha viszont felmelegedett, akkor 2500 alatt nemigen.
Visszafelé pedig motorfékezésnél is arra kell ügyelni, hogy 1500 alá ne menjen a fordulatszám (kettős tömegű lendkeréknél legalábbis ezt írták)Ugyanakkor attól is függ (ez már csak szerintem) a sebességi fokozat megválasztása, hogy épp hol mész, és mit akarsz.
Pl. Sima úton, hosszabb egyenesben lakott területen belül, simán felteszem ötödikbe 60-nál (ez óra szerinti 60, gyakorlatilag ténylegesen 50km/h). De ekkor eszem ágában sincs padlógázt nyomni, vagy nagyobbat gyorsulni; ez lenne az igazi halál...
Lejtőn fölfelé meg véletlenül sem megyek 2000 alá, de inkább fölötte.(Most már van fordulatszámmérő is, így tudom nézegetni.
Nagyon jó. Eddig kicsit bátortalanul nyomtam neki, de most kiderült, hogy max 4000-ig vittem el, amikor már úgy gondoltam, hogy nagyon kipörgettem. Mivel most volt olajcserén, kicsit megnézzük, 5k-nál mit tud.) -
Gondwana
addikt
Azér' a Lada jobb volt: 1.5-ös motor, 5. fokozatban 85 körül volt 2000rpm, most az 1.6 G Astra 5/2000rpm csak 70km/h
Csodàlkozzak, hogy zabàl? (Ladàval a napi 100km ingàzàs 6-6.3l/100km)
Szerk.: Lada 111, mielőtt valaki kockàra gondolna -
válasz
Apollo17hu
üzenetére
Ez egy rossz beidegződés, nem spórolsz vele cserébe nem szereti a motor. Nyugodtan válts 2000 fölött, a motor is jobban szereti.
-
bul07
nagyúr
válasz
Apollo17hu
üzenetére
Én egy videót ajánlok neked
Két szokás, amivel elpusztítod az autódat
Nem titok az egyik a hamar váltás -
ntomka
nagyúr
válasz
Apollo17hu
üzenetére
A ladák lehet szerették ezt a fajta kapcsolást (kétlem), de ezek amiket leírtál biztosan nem tesznek jót hosszú távon még dízelnek sem. Nyugodtan hagyd még pörögni. Gyorsításnál 2000 alatt sose válts fel. Benzines, nézd meg hol a vége a fordulatszám jelzőnek, szóval bőven van hol játszanod. 50 alatt az 5-ös is harmatos, de mindegyik amit írtál.
Parkolásnál meg teljesen rendben van 1-est használni. -
asvald
senior tag
válasz
Apollo17hu
üzenetére
Szia! Én ha tehetem 2ezer felett vagyok folyamatosan ,4-be is csak 55-60km/h tól rakom be ami kb 3ezer fordulat környéke ! (1,8 benzin 122le!)Ha sportosabb vagy az nem baj ,ha győzöd üzemanyaggal
!
Az araszolásról meg annyit , hogy ha arasz van ,akkor arasz van! Ezt neked kell érezni hogy kapcsoljál -e kettőbe ! -
asvald
senior tag
Igen megy ! Ebben a formátumba!
-
Apollo17hu
őstag
Sziasztok!
Nemrég olvastam a neten, hogy káros lehet, ha az ember túl hamar vált magasabb sebességfokozatba. Jelenleg apám Astráját vezetem (G, 1.4), és az ő korábbi instrukciói alapján rögződött belém a sebességváltás. Ez kb. így néz ki:
- 2-es: 10 km/h
- 3-as: 18-20 km/h
- 4-es: 28-30 km/h
- 5-ös: 40-45 km/hAz olvasottak hatására elkezdtem figyelni a fordulatszámot, és azt vettem észre, hogy a kétezret szinte soha nem éri el.
Az a kérdésem, hogy érdemes lenne-e "sportosabban" vezetnem, és hagynom mondjuk 2500-ig felpörgetni a motort, mielőtt váltok?
A másik kérdésem csak részben kapcsolódik ide. Sokszor hallottam, hogy az 1-es fokozat csak induláshoz kell, sosem szabad magasabb fokozatról 1-esbe visszaváltani. Nekem parkolásnál, vagy dugóban araszolásnál (amikor még nem kell megállni) könnyebbség, ha 1-esbe tehetem, és nem kell 2-esben végig a tengelykapcsolóval egyensúlyoznom. Erről mi a véleményetek?
-
bul07
nagyúr
válasz
cappa72
üzenetére
Amúgy ?
T98 1.6
T92 1.6iOlajteknő tömítés
Következő olajcserénél érdemes cserélni, akna kell hozzá, meg nem tudom hogy a kipufogó mennyire van útban lehet azt is bontani kell
Ahogy néztem unix-nál is van emberi áron 2-3e Ft-ért, rendelve is kb ennyi, ha meg van kedvezmény valakinek az ismeretségi körben akkor még olcsóbbra kijön(ahogy néztem van parafa, meg műanyag tömítés jól megkel nézni melyik a jó
Ha már lúd
Érdemes a leeresztő csavar meg a tömítését is cserélni vagy 500Ft -
bul07
nagyúr
válasz
cappa72
üzenetére
Na kerestem kicsit

Találtam másik oldalt ahol van robbantott meg alkatrés számok
Ha minden igaz 2-es számmal jelölt cuccMajd google
De itthoni forrást nem dobott fel
Két külföldi link [link] , [link], nem tudom hogy szállítanak e hozzánkDe én azt tanácsolom hogy szed le magad, pár csavar
Majd vidd el lakatoshoz körbe vágja és egy lemezel pótolja és meg is van oldva 1000Ft-ból, de ha van ismeretségi körödben akinek van porbeles vagy ív hegesztője ő is megtudja csinálniVagy tényleg vegyél két nagy alátétet és azzal old meg, csavar ki alul felül alátét és csavar meghúz és az majd fogja a lemezt
Vagy vegyél egy nagy alátétet, csavar ki alátét azon részét ahol érintkezik a lemezel lekened pillanatragasztóval, majd be a csavar hogy pozícióba álljon meghúz hagyni megszáradni, majd kiszedni a lemezt és elvinni hegesztőhöz hogy az alátétet hegessze hozzá a lemezhez, a pillanatragasztós rész azért kell hogy biztos hogy lyukon legyen a lyuk -
bul07
nagyúr
válasz
cappa72
üzenetére
Linkelni akartam neked a opel.7zap.com oldalt hogy keresd ki ott
De nem megy az oldal
Másnál megy az oldal?
Amúgy ha adott kocsi adatai megadtad volna segíthettünk volna kikeresni
Amúgy ideglenes megoldásként két nagyobb alátét megoldhatja a rezonanciát, alá és felé így megtartaná
Meleg motornál próbáld kiszedni a csavart -
Sziasztok!
Keresek egy alkatrészt, és mivel nem vagyok hozzáértő, fogalmam sincs, milyen néven kellene keresni...
A jelenség az, hogy motorfék használatakor (ez eléggé jellemző rám...), ~2k RPM alatt egy kicsivel rezonáló hang jön. Egy jó ideig eltartott, mire rájöttem, hogy honnan jön a zaj. Alapvetően senki nem jött rá - sem az autószerelő, sem a karosszéria lakatos. Mindenki csak a gyorsan elvégezhető feladatokat akarja megcsinálni érzésem szerint... na szóval.
A kipufogó feletti részen van egy lemez, amiből megy egy csonk a levegőszűrő-ház (?) felé. Ennek a lemeznek az alsó részén lévő egyetlen csavar mellett szétrohadt a lemez, és mivel így már mozgásképes, ezért 1975-ös fordulaton rezonál. Ezt nagyon szépen lehet hallani, és rohadtul idegesítő.
Tehát ez az; pirossal körrel a rohadásnak indult rész, téglalappal a lemez alkatrész.
X16szr
Új hozzászólás Aktív témák
- CES 2026: ténylegesen megoldotta a leégő tápkonnektorok gondját a Cooler Master
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- 3D nyomtatás
- Gitáros topic
- Milyen széket vegyek?
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- GoodSpeed: Munkaügyi helyzet Hajdú-Biharban: észak és dél
- Végre 120 Hz-es lesz az Apple következő monitora
- Projektor topic
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- További aktív témák...
- Vadonatúj, bontatlan iScooter i9Max elektromos roller, 1 év gari 35 km/h
- Philips Lattego EP5345 Szervizelve I Megkímélt állapot I Tejes kancsó I Garancia I Beszámítás
- Jura Impressa C50 automata kávéfőző
- Xiaomi Electric Scooter 5 Max hosszú garancia + gyorstöltő, azonnal vihető
- Xiaomi Roborock S6 Pure robotporszívó hibátlan állapotban.
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Mini 128GB Blue- 1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS4067,94% Akksi
- Dell Latitude 7330 i7-1255U 16GB 1TB 400nites legjobb kijelző! 1 év garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B650M R7 7700 32GB DDR5 1TB SSD RX 7900 XTX 24GB Fractal Design Pop Air RGB 850W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

Ilyen nekem is kell!