Hirdetés
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- GoodSpeed: Mutasd magad topic!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- MasterDeeJay: Mi ez a pici videókártya? AMD E9173 teszt
- Intelligencs: Karrierváltás - Első rész
- Andras-G: Az internet veszélyei [2. rész] - Facebook Marketpalce
- Gurulunk, WAZE?!
- Klaus Duran: RCS
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Yutani: 20 év a Prohardveren
-
LOGOUT
Opel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Hachiko95
aktív tag
-
Willie
őstag
Sziasztok!
Astra G - 2006 - Z16XEP:
Évek óta csak az OMV-nél tankolok, mindig a MaxxMotion95 üzemanyagot tankoltam. Az üzemanyag árak drasztikus csökkenése miatt az utóbbi pár alkalommal MaxxMotion100 üzemanyagot vásároltam. Viszont most vettem észre, hogy az OTP-nek van egy vásárlási kedvezménye, ami 4% kedvezményt ad 8000 forint fölött a MOL töltőállomásokon. Ezért arra gondoltam, hogy a következő alkalommal az EVO100 üzemanyagot tankolnám az autóba. Mi a véleményetek erről az üzemanyagról? Váltsak, ne váltsak? Mindegy?
Előre is köszönöm a válaszokat.
-
Sanki
addikt
Valaki próbálta már TID kijelzővel ezt az arduino-s "okosítást"?
-
hódmaci
senior tag
Sziasztok!
Vásárlásra adnám fejem.Egy Astrát néztem ki
motor: D 4 CYL 1.6L CRI DOHC VGT
Váltó: 6-SPEED M32 WRVannak típus hibái? Tudtok róla? Vagy nézelődjek tovább?
-
farkas-j
őstag
Ismeri valaki ezt a Konnwei diagnosztikai műszert? Szabad ezért pénzt adni, használható hibakereséshez?
-
soultrapp
senior tag
válasz
mohabá 007
üzenetére
Igen mikor bemelegszik utána teljesen rendben van az alapjáratom.
Nem próbáltam menet közben lehúzott csataival.
Csak kipróbáltam,hogy hideg indítás előtt lehúztam és úgy jarattam egy kicsit.
Akkor nem ingadozott. -
mohabá 007
aktív tag
válasz
soultrapp
üzenetére
"… Egész éjszaka le volt húzva a saru, de hideginditásnál ugyan úgy ingadozik az alapjáratom sajnos…”
Ha jól értem, hidegen ingadozik az alapjárat, de az ECU nem dob sárgát
Ha bemelegszik, normál üzemmódban a hiba megszünik. Az alapjárat jó, gyorsításkor, lassításkor nem rángat, jól húz, minden rendben. (Ezt csak én gondolom, mivel semmi rendellenes működést nem írtál meleg motor esetén)"….Csak akkor jó az alapjáratom hidegmotornál, ha le van húzva a légtömegmérő….”
Ha le van húzva a csati, az ECU szükségállapotba kapcsol, a memóriába betárolt adatok alapján működteti az alapjáratot. (ezért tünik jónak). A hibajelző lámpa világít. Hibakód: (P=0100, P=0110)
Lehúzott csatival menetközben is normálisan megy az autó?Vannak lehetőségek, ami miatt ingadozik az alapjárat, de ilyenkor rendszerint más tünetek is vannak.
Olyan cuccosról, vagy működésről nem tudok, ami csak hideg motor esetén okoz alapjárati problémát.
-
soultrapp
senior tag
válasz
mohabá 007
üzenetére
Egész éjszaka le volt húzva a saru,de hideginditásnál ugyan úgy ingadozik az alapjáratom sajnos.
Csak akkor jó az alapjáratom hidegmotornál, ha le van húzva a légtömegmérő.Légtömegmérőt már cseréltem másikra, de azzal is ugyan az a jelenség.
Már nagyon idegesít :( -
mohabá 007
aktív tag
válasz
soultrapp
üzenetére
Igen, alaphelyzetbe áll.
ECU reset.
Az akkumulátor testkábelét vedd le."….Az ECU-resethez az autó elektromos rendszerét legalább 60 percre áramtalanítani kell.
Az ECU-ból törlődnek az úgynevezett "megtanult" (a motor működtetésének módja alapján automatikusan beállított) motorüzemelési adatok: ez tulajdonképpen az ECU-reset.
Mivel ezek között az adatok között szerepel az üresjárati fordulatszám is, a reset után előfordulhat,
hogy egy ideig az alapjárat egyenetlen lesz, vagy a motor kihagy gyorsításkor. Másrészt a reset után megszűnhetnek a korábbi apróbb alapjárati ingadozások, egyenetlenségek.
Ezután csatlakoztassuk újra az akkumulátort, és járassuk a motort pár percig alapjáraton, majd egy ideig lehetőség szerint kerüljük a szélsőséges terheléssel járó használatot, amíg az ECU újratanulja a reset-elt motorvezérlési paramétereket…”A MAF témához egy pár szösszenet:
Ha a MAF rossz, hibás keverékképzést eredményez, túlfogyasztás, teljesítmény csökkenés, és károsanyag kibocsátás növekedés tapasztalható. Ingadozó alapjárat, rosszabb esetben a motor nem indítható
Úgy szokták tesztelni, hogy lehúzod a csatiját,és olyankor ha jobban megy a motor akkor a MAF lesz a ludas,ha lehúzod és semmi változás akkor nem ő.
- Ingadozó alapjárat, teljesítmény csökkenés tünetek vannak, ha fals levegőt szív be a motor.
Ezért le kell ellenőrizni a fojtószelepre, szívósorra csatlakozó csövek hibátlan állapotát. -
Sanki
addikt
Már második olyan kapcsolót találok neten, ami 2000 előtti. delphi rendszer és mégis eltérő a 2 csatlakozó, mint, ami nekem van a 2005-ös kocsiba.. (Enyém sárgított, olyat keresek, ami nincs sárgítva, hogy fehér led-et tudjak beletenni).
[kép] --> Ez 1999-es delphi, fb csoportba árulják.
[kép] --> Ez pedig a saját autóból való, 2005.
Jól látszik a különbség:
1. a kisebbik csatlakozón nekem 2 sorban vannak a pin-ek, másikon 1 sorban.
2. a széles csatin pedig nekem 5 pin van és 90 fokkal elforgatva, a másikon pedig több pin van.Valaki szerelgetett már ilyen delphi-s fűtéskapcsolókat? Mennyire cserélhetőek a belső részek?
-
soultrapp
senior tag
válasz
mohabá 007
üzenetére
Akksi sarut ha leveszem,akkor az ecu alaphelyzetbe áll??
Ha igen akkor mennyi időre kell levenni?? -
soultrapp
senior tag
válasz
mohabá 007
üzenetére
Igen volt kettő hibakódom.
Légtömegmérő és levegőhőmérséklet jeladó.
Villáskulcsos szerviz lámpa világított.
Le volt húzva a légtömegmérő csatlakozója, hogy kiderítsem az e baj a hidegmotornál az alapjáratingadozás miatt.
Kütyü 0 hibát jelzett sajnos. -
soultrapp
senior tag
Hello!
Valaki használ ilyen hibakód olvasót??
Nekem nem mutatott hibakódot pedig pedálteszttel mutatta a légtömegmérő hiba kódját.
Keresés után volt lehetőség a törlésre a programban,utána már nem volt hiba kódom pedáltesztel sem.
Törölni legalább lehet.
Opel zafira b. -
AMD Power
titán
válasz
mohabá 007
üzenetére
Nekem Gates van benne Dolz vizpumpaval.
-
Sanki
addikt
válasz
diablo1984
üzenetére
Arra gondolok én is (14,4 V), viszont nem tudom a kapcsoló leszabályoz e fix-en, hogy az izzók meg műszerek ugyanígy az ingadozó feszültséget kapják meg vagy sem.
Ugyebár a lámpakapcsolón a fényerőszabályozó szabályozza a km órát, TID, fűtéskapcsoló és a szivargyújtó melletti izzó fényerejét is. -
Sanki
addikt
Gyárilag a szivargyújtó körül van 1 izzó, aminek a pozitívja a fényerőszabályozóra van kötve.
Valaki mérte már az ottani feszültséget menet közben?
Nyugalmi állapotban állapotban megmértem már (~12,5-ről indul, ha maxon van a fényerő szabályozó és ahogy tekerem le úgy csökken a feszültség), viszont a kocsi mostanában nem lesz használva és ezért nem indítanám be feleslegesen.
-
diablo1984
veterán
Würtemberg lenéscsillapítóról mit lehet tudni? A h astrában a tipikusan rohadó toronycsapágy harangot ki akarom cserélni, de nem igazán akar az anya lejönni, így fel kell készülni, hogy a teleszkópok is rámennek a bulira...
Vagy valakinek van tippje, hogy a teleszkóp tetejéről hogy menthető le a rárohadt anya? -
_seth_
veterán
válasz
mohabá 007
üzenetére
Gates van több opelben is gyárilag. Sőt, ha pl sajátomhoz rendelnék gyári vezérlés készletet olyannyira gates szíj lenne benne, hogy még opel felirat sincs rajta.
Contitechet nem vennék, volvokba pl tilos eladnunk is, mivel több esetben volt szíjszakadás, ha valaki mégis contit tesz be akkor a szíjat érintő esetben ugrik a garija.Szűrők: hengst üzemanyagszűrőben is gyári több tipusban.
Fék: betétből az ate ceramic is jó alufelnihez. Insigniában TRW több méretben is a gyári fékbetét, a tárcsa kérdéses. Vízpumpa pl insignia a egyes modelljeiben pierburg.
TPMS szenzor insignia 2014-ben pl schrader 3033 100%-os megegyezőséggel.Siemens VDO alapvetően jóféle, itt az a kérdés, hogy az adott modell mennyire érzékeny a légtömegérőre, lehet egy olcsó bóvli is tenné a dolgát, fórumon utána kell olvasni.
-
Fandango
veterán
Bosch márkával nem lőttem nagyon mellé levegőszűrő, olajszűrő választásnál ugye?
Fékbetét és féktárcsa is Bosch lesz.
H Astra Z14XEP -
_seth_
veterán
válasz
mohabá 007
üzenetére
A gyári eredeti kissé túlzás... igazából utángyártott gyári felirattal, a pontos neve Ident Opel ezeknek az alkatrészeknek, sajnos vannak már olyan alkatrészek amikből gyári opel nem létezik, csak megbíznak egy beszállítót aki bedobja egy opel dobozba és az megy ki gyáriként. Olyan mint renaultnál a motrivo pl, vagy fordnál is van amit így tüntet fel a gyári program, hogy ford gyári - nem garanciális javításhoz, azaz már az sem gyári. Cromax alkatrészek jelentős többsége ilyen, ezért olcsók.
Ident opel vs gyári opel a csergőnél Ez ugyanaz a légtömegmérő.
Utángyártottaknál szoktak alkamazni olyat, hogy pl a cikkszáma valaminek 8085, meg lehet találni így 20e forintért, és van 8085/1 ugyanannak a márkának 15-ért, ott is minőségbeli különbség van, míg az előbbi akár gyári beszállítói alkatrész is lehet x autóhoz, utóbbi direkt gyengébb minsőgéggel, árral készül az alkatrészkereskedelmnek. Jah, az opel gyári program is így hívja az olcsóbbat, kizárólag az alkatrészkerkedelem részére, a gyári szervizek nem ezt rendelik.
-
-
soultrapp
senior tag
-
mohabá 007
aktív tag
válasz
Koncipappa
üzenetére
Van olyan topiktárs, akinek hasonló gondja volt: 50%-tól nagyobb gázadásnál dadog, padlógázzal alig gyorsul.
Hibakód nincs. A hiba oka az volt, hogy egy gyertya rossz volt. Vedd ki a gyertyákat, nézd meg egyformán vannak e kiégve, gyertyahézagok egyformák, nincsenek a porcelán résznél csíkokban vékony barnaszinű áthúzási égésnyomok. Ha vannak, tüzetesen át kell vizsgálni a gyujtásmodul gumiszerű gyertyasapkákat, nincs e valahol tűszúrásnyi égésszerű pont. Ha van, az a gyertya rossz, áthúz a hengerfejbe, ezért nem is működik megfelelően, dadog.
- Ha az EGR normálisan ki lett tisztítva, kiszerelt állapotban a tisztítófolyadékban elektromosan jól meg lett járatva, akkor az EGR szelep minden pozicióban szépen egyenletesen, szorulásmentesen nyit, zár.
Ha az EGR szelep nyit, de nem tud kinyitni, zárni teljesen, vagy csak lassan, azért mert a tengelye szorul. Ezért működik, de nem megfelelően. Ilyenkor jönnek a rángatások . (bakkecske effektus)
Az EGR elektromos működését is lehet ellenőrizni. (ott is lehet gubanc)
- Nézd meg, hogy a tankszellőztető szelep tiszta e, nincs e eltömődve szénporral.
- MAP szenzor
Az ECU ennek segítségével befolyásolja a gyújtás és a befecskendezés egyes paramétereit. A szívócsatorna-nyomást értékeli, és megfelelően beállítja a levegő/üzemanyag-arányt. Ha hibás, a motor gyorsításkor, ill. motorfék üzemmódban rángathat. -
mohabá 007
aktív tag
válasz
Koncipappa
üzenetére
"...Hibakód nincs, csak a 2-es lambdaszondát írja, de úgy tudom, az nem szól bele a keverékképzésbe.."
"... Monitorszonda szabályozási frekvencia felügyelet:
- A monitor szonda egyik szerepe a katalizátor megfelelő működésének ellenőrzése. A szondák értékeit összehasonlítva a vezérlőegység képes megítélni a katalizátor állapotát. A monitor szonda segítségével ellenőrizhető továbbá az első szonda működésének hatékonysága, valamint annak öregedése esetén végrehajtható az emiatt szükségessé váló keverékkorrekció.
A monitor szondát az ECU mindenekelőtt a gyorsítási, lassítási, és tolóüzemben felügyeli. Gyorsítás során a tüzelőanyag/levegő keverék dúsabb lesz, a kipufogógáz oxigéntartalma lecsökken, és a szonda feszültségének meg kell nőnie. Tolóüzemben a befecskendezés megszünik, tehát az oxigéntartalomnak meg kell nőnie, és a szonda feszültségének le kell csökkennie. Ha ekkor a szonda feszültsége nem egyezik meg az eltárolt összehasonlító értékekkel, az ECU hibás monitorszondát ismer fel.
A katalizátor utáni szonda jelének kiesése miatt nem áll le a lambda szabályozás. Egyedül a katalizátor működésének a vizsgálatát nem tudja az ECU elvégezni..."Van olyan eset, amikor az ECU monitorszonda hibát dob, de valójában a lambdaszonda nem működik megfelelően. Húzd le a lambdaszonda csatiját, (hibajelzés lesz, de ne zavarjon) ellenőrizd le. Ha az autó ugyanúgy viselkedik, valóban utószonda a hibás.
"...ha nem érek a gázpedálhoz, akkor is folyamatosan azt mutatja, hogy 10%-ig be van nyomva a gázpedál..."
Pontosabban, azt érzékeli, hogy nincs zárt helyzetben a fojtószelep. Ez nem hiba, ez teljesen normális.
Az elektromos potméteres gázpedálnál (E-GAS rendszer) nincs alapjárati motor, gázbovden.
Az ECU a fojtószelep részleges nyitásával működteti az alapjáratot. -
AMD Power
titán
válasz
Luck Dragon
üzenetére
Még kérdéses. Ki kéne próbálnom egy párat. Egyelőre a i30 jobban tetszik.
-
-
Koncipappa
csendes tag
válasz
Koncipappa
üzenetére
Közben amit csináltam: újra fojtószelepház tisztítás, újra EGR tisztítás, MAP tisztítás, akkusaru le és fel. Hibakód nincs, csak a 2-es lambdaszondát írja, de úgy tudom, az nem szól bele a keverékképzésbe.
A motor eőtlensége picit javult, a fordulatszám is jó de a rángatás alacsonyabb fordulaton vagy gázpedál elengedésekor megmaradt. Rádugtam egy OBD2 hibaolvasót és feltűnt, hogy ha nem érek a gázpedálhoz, akkor is folyamatosan azt mutatja, hogy 10%-ig be van nyomva a gázpedál.
Lehetséges, hogy a gázpedál állás érzékelője okoz ilyen hibát? Valahol olvastam hasonlót. -
AMD Power
titán
-
Tikakukac
titán
válasz
ArthurShelby
üzenetére
A speckó melósokat megértem. Mindenkinek jobb ha van egy váltós, aki fejből keni a témát. Lakatos meg alap, az is másik liga.
De azért bakker ez tényleg olyan motor, amihez nem kell végzettség, ez tényleg szerelhető egy közepes műhellyel könyvből, ha épp nem 0-ról indul valaki és mondjuk bölcsész, aztán azt sem tudja hol kell megfogni a villáskulcsot.
-
ArthurShelby
addikt
válasz
Tikakukac
üzenetére
Olajat/féktárcsát/fékbetétet cserélnek és diagnosztizálnak. De lehet, hogy csak nekem ilyen lesújtó a véleményem az átlagról.
Mindenhova külön kell vinni a kocsit. Egyik lakatos, másik váltós, harmadik elektromos... és van az általános, aki a fent felsorolt dolgokat csinálja.
-
Tikakukac
titán
válasz
ArthurShelby
üzenetére
Amelyik szerelő fél egy ilyen motortól, amiből szerintem túlzás nélkül kijelenthető, hogy 2 utcánként van 1 darab, az nem szerelő.
Ha nagyon akarom, ezt megoldja anyám is. Pedig az ő kezében a csavarhúzó csak ölésre alkalmas. Lassan 25 éves faék motorról van szó. Ezek a szerelők akkor mit kezdenek az ennél újabb autókkal? -
ArthurShelby
addikt
válasz
Tikakukac
üzenetére
Én sajnos még nem jártam olyan szerelőnél, aki meg akarta volna bontani a motort, inkább hang alapján jósolgattak. Vagy csak nagy számokkal dobálóztak, hogy mennyibe kerül egy hengerfej/motor felújítás, és az sem garancia, hogy jó lesz.
Persze itt csak lánc/tőke cseréről van szó utána. Ezzel én csak azt akarom mondni, hogy a szerelők nem szeretik megbontani a motort (kicsit félnek is tőle), és ha megis bontják akkor aranyáron gondolom. -
Tikakukac
titán
válasz
ArthurShelby
üzenetére
Egy szelepfedél tömítés csere egy Z14XE motoron?
Most nem ott tartunk, hogy láncot cserélünk vagy tőkét. Most ott tartunk, hogy a hiba oka meglegyen. Az, hogy olajat cserélünk, az nem megoldása a nem tudjuk minek.
-
-
AMD Power
titán
Szerintetek mennyire erdemes H Astrat venni? 1.4 vagy 1.6 benzines. 2010 utani évjáratok, főleg városi használatra?
-
Tikakukac
titán
válasz
bexinho23
üzenetére
2000 forint a gyári beszállító szelepfedél tömítése. Ez nem 200 és nem 300 ezer pénz. Leveszitek, és tökéletesen látható lesz a lánc nyúlása és meg lehet nézni a hidrókat is.
Mivel 3. szett láncot cseréltük le és túl vagyok csak márkaszervizből 3 darabon és vagy 10 szerelőn, bátran ki merem mondani, hogy marhára botfüle volt mindnek. Néha jó volt, néha nem. Olajcsere után egy ideig csend, aztán megint táktáktáktákták.
Hidrotőke. Én is ezt mondtam, szerelők is ezt mondták. Elmentünk, megnéztük a szakibánál, aki elvben denevérhallású, háááát lehet mégse tőke. Szelepfedél le, 3 perc és hupp, majdnem 2 szem nyúlás volt a láncban, csere. Épp tegnap néztem, SKF szett 30 rugó bruttó.Nyilván nem kell ecsetelnem, hogy olajcserével mechanikai problémát nem lehet megoldani, max maszkolni.
-
bexinho23
őstag
válasz
Tikakukac
üzenetére
Erre a max 400ezret ero autora mar nem fogok 2-300ezret kolteni, nem fogom megbontatni a motort. De ez a marciusi olajcsere elott eszembe se jutott, ugyanis semmi problema nem volt azelott. 3 szerelo mondta hangra, hogy ez nem vezermu problema, mert sokszor elhallgatott, aztan elojott. Volt olyan nap amikor 3 indulasbol (reggel, ketszer delutan) 40km alatt egyszer sem csinalta. Ha barmi gond lenne, 150-180ezerert ugy is elmenne. De ev vegen amugy is auto csere lesz. Toyota Auris. Inkabb arra teszem felre a penzt.
De mint irtam, a 4 hete egyre durvabb es gyakorisaggal elojovo kerreges a szereloaknarol leallva (olajcserekor) teljesen megszunt.
-
AMD Power
titán
"Mértem" ma egy 590Km utáni fogyasztást. 90%-ban város. Főleg "rövidebb" távokra. Az 590km után 41.7 litert kért a gép.
-
bexinho23
őstag
válasz
Zotyatv
üzenetére
Szia! Koszi, kozben megprobaltam egy masikkal. Ugy nez ki hogy az olajcsere megoldotta a problemat. Castrol 5w40 volt benne, mint az elmult 2 evben. Kovacsalkatreszrol rendeltem, mint korabban is. A mostani olajcsereig nem volt gondom. Viszont marc.20. ota napi szintuve valt az a kerreges, ami a videokon is hallatszik. Amint lecsereltuk Motul 5w40re, azonnal megszunt a hangja. Azóta bele ment 100km, tobbszori inditas hidegben, melegben. Minden oke. Viszont elgondolkodtam azon, hogy az olaj mitol okozhat ilyen hangot, miert nincs megfelelo kenes? (140km ment bele a Castrollal, de szinte folyamatosan kerreget).
-
_seth_
veterán
válasz
krisz4b70
üzenetére
Pár éve ilyet használtam, jó lett vele. Az elporladt réteget a kárpitról le kell szedni egyenletesen. Nálam egyetlen hiba volt csak, idővel összehúzódott maga a látható anyag a kárpiton, így amikor visszaraktam volt ahol 1-2 mm-en már nem fedte a kárpitot, érdemes az elejétől elkezdeni a műveletet.
-
Tikakukac
titán
válasz
krisz4b70
üzenetére
Ipari ragacs és ipari szövet.
Én arra figyelnék oda, hogy kárpitosnak adjam be, mert ritka ocsmányul sülnek el az otthoni próbák, tisztelet a kivételnek. Én próbálkoztam javítással és hát na, nem azért szakma ez, mert otthon egyből jól meg tudod csinálni. Pedig én raktam már fel biliárd posztót is, ami egy külön művészet még ezen belül is.
-
krisz4b70
aktív tag
Sziasztok!
Úgy döntöttem hogy megpróbálkozok egy tetőkárpit cserével mert már eléggé meg van ereszkedve.Tudnátok ajánlani ragasztót, illetve hogy milyen kárpitot szerezzek be. Úgy látom olyan kéne aminek az egyik oldala szivacsos, olyat hol tudnék beszerezni? Esetleg ha valaki csinált már ilyet jöhet 1-2 tipp mire érdemes figyelni.
Akár privátban is.
Köszönöm előre is!
-
mohabá 007
aktív tag
A motortérben, és a csomagtérben vannak biztosíték táblák. Két féle van belőlük, A, és B tipusúak.
-
zgospel
őstag
Picit több mint 1 hónapja írtam ide fojtószelepház kapcsán (1.4-es benzines G Astra). Akkor kitakarítottuk az egészet és a beérkező csöveket is leszedtük, kipucoltuk, mert tele volt minden barnás-sárga trutyival. Mivel azóta 2 tank benzint jártam ki vele megosztanám a tapasztalatokat ezzel kapcsolatban, hátha hasznos valakinek.
1. Az már rögtön a pucolás után feltűnt, hogy a gázreakció finomabb lett, főleg alacsonyabb fordulatokon 2000-2500 alatt volt nagyon feltűnő, illetve motorfékről a gázra lépve. Előtte volt egy enyhe döccenés, torpanás, ez most megszűnt, kisimult. De egyébként minden fordulaton jobban érződik, hogy egyenletesebben és szebben indul el az autó, lágyabban kezd el húzni. Emiatt úgy érződik mintha jobban menne, de persze csak a szar állapothoz képest
Mivel nem egyik napról a másikra változik, hanem fokozatosan az évek során koszolódik el, ezért fokozatosan én is hozzászoktam és fel se tűnt hogy ekkora lett a differencia.2. A fogyasztásom korábban 8 - 8.5 között mozgott. Budapesten és a környező autóutakon (M0, M2) használom, de főleg Budapesten. A takarítás utáni első teli tank után 7.5-öt mértem, a másodiknál 7 litert. A rátankolásból szoktam számolni, mindig az első kattanásnál veszem ki. A vezetési szokásaim nyilvánvalóan nem változtak. A kijárási korlátozás miatt némileg csökkent a forgalom, bár én drasztikus változást azokon az utakon és időkben ahol autózom nem tapasztaltam, szóval ezt a nagyjából 0.5 - 1 liter csökkenést elsősorban ennek a takarításnak tudom be.
Hátha hasznos másnak is. Nekem az lett volna az elmúlt években, de semelyik szerelő nem mondta, én meg laikusként nem is tudtam róla
-
zgospel
őstag
Lehet hogy hülyeséget fogok mondani és semmi köze a te esetedhez, de hátha segít:
a hátsó ajtó nyitogatásától az ott futó kábelköteg ki szokott dörzsölődni és az ablakfűtéssel tud érdekességeket okozni, rosszabb esetben zárlatot is. Ha felnyitod a csomagtartót akkor a gumiborítást le lehet róla húzni, és látni fogod alatta a kábelek állapotát.
A cseréje nem bonyolult, otthon is megoldható, és relatíve olcsó alkatrész.Ha totál irreleváns akkor bocsi
-
Tikakukac
titán
Klasszikus, amíg nem vagy pék és nem tudsz jobb zsemlét sütni, addig a neved csitt.
Nem, még mindig nem így megy

Ha kontárkodik valaki és feltölti, akkor ez van, ívet fog kapni. Ha nem kontárkodsz és olyan munkát végzel, hogy ihaj, de nem csinálsz róla videót, mert eszköz-idő-szimpla érzék nincs ehhez, akkor jó, hogy nem még az ő anyját

-
bul07
nagyúr
válasz
Tikakukac
üzenetére
Persze, de amit kell megvesz
De nem vásárolhat össze egy autószerelő műhelynyi szerszámkészletet, főleg hogy ha költözés van azt vinni kell tovább
De mint most is egyszerűen Finbe nem tud mindent beszerezni, most is egy kézi prést nem tud venni(elmondása szerint)Bár már nem sokáig fog Opelezni mert meghirdette
És remélem őt nem kezdik ki nagyon és hagyja abba, a szakbarbárok a mindent jobban tudó autószerelők állandó benyögései
Mint a "monyák művek" hogy abbahagyja a videózást, mert a sok nagyokos állandóan csesztette hogy mit hogy miért úgy csinálja (bár nem indokolta a döntését de szerintem ez is közrejátszik nála), így a Merci befejezését nem lehet nyomon követni majdDe nem látnám hogy ezek a nagy szerelők csinálnának egy csatornát hogy kisebb javításokat el lehessen lesni hogy kell csinálni
Na mindegy, csak azt lehet kritizálni aki csinálja és bemutatja
-
bul07
nagyúr
válasz
mohabá 007
üzenetére
Az oké hogy nem tudja pontosan nem tanulta, de az adott dolog szétszedését takarítását a szerelő is ugyan úgy csinálja
Autószerelés nem agysebészet, egy videó alapján ha van szerszám hozzá és bátorság meg lehet ilyeneket oldani. főleg egy öreg autó estén ahol egy szerelői munkadíj sokszor nem éri meg a javíttatást
És az autószerelők többsége is olyan amilyen, (pékek, kókányok), nagyon ritka a jó szerelőÉn a trutyira meg a takarításra reagáltam, nem az alapjárat gondra
-
mohabá 007
aktív tag
Annak valóban szelelnie kell, az vezeti el a szelepfedélben az alapjáraton keletkező kartergázt, a fojtószelep alá, de annak semmi köze a kérdező által leírt problémákhoz.

A videóhoz pegig csak annyit, olyan "okostojás" akar másokat oktatni, aki maga is oktatásra szorul.

-
bul07
nagyúr
válasz
Koncipappa
üzenetére
Fojtószelepen lévő kis csövecskét is kitakarítottad , videó hogy mire gondolok
-
-
FoLey-v
addikt
válasz
Luck Dragon
üzenetére
Én csak rendeltem,de meg kell nézni az oldalon hogy can-e ilyen opció.
-
Koncipappa
csendes tag
Sziasztok!
Kérlek, segítsetek. Kezdek fáradni

Adott egy 2004-es Opel Astra G 1.4 16V Z14XE motorral.
Most leginkább az zavar, hogy az autó alsó fordulat tartományban nem húz csak búg és rángat picit emellett most amikor elengedem a gázpedált, rángat a kocsi. Plusz most még menet közben beragad a fordulatszám olyan 2000 körül váltáskor.
A fordulatszám beragadás akkor jött be a képbe, amikor motormosást csináltam. Az összes tünet már előtte is megvolt sajnos. Motormosáskor leszedtem a trafósort és a csokikat vízmentessé tettem. Amit csináltam motormosás után: EGR szelep tisztítás, fojtószelepház tisztítás, légszűrő csere. Megjegyzésként még annyit, hogy van egy vastag kb 90 fokos cső, ami a szelepfedélbe csatlakozik jobb oldalról. Az tele volt ilyen kávészínű trutyival. Kipucoltam, ahogy tudtam, de a cső ami a motorblokkba visz, azt sajnos nem tudtam teljesen. Az EGR szelepet ahonnan levettem, ott pedig szép kokszosodást láttam. A fojtószelepház alatti rész (air intake manifold talán) tiszta fekete mocsok.
Szóval: mi lehet a probléma? Sajnos semmilyen hibakód nincs az autóban.
-
-
farkas-j
őstag
Most botlottam bele, hátha érdekel valakit a régebbi kazettás autórádióhoz: kazetta SD kártya adapter
Új hozzászólás Aktív témák
- Okos Otthon / Smart Home
- Revolut
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Tőzsde és gazdaság
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Sokkal jobb ajánlat lett elődjénél az iPhone 17e
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Xbox tulajok OFF topicja
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! Asus Tuf FX506I Gamer Notebook! R7 4800H / 1650Ti / 16GB DDR4 / 512GB SSD
- HP ProDesk 400 G3 (SFF), i3-6100T,4GB DDR4,256GB SSD, DVD,WIN11
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro 128GB Natural Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4384
- AKCIÓ!!! Sosemhasznált! HP OmniBook 5 i7-1355U 16GB 1TB 16" FHD+ Gar.: 1 év
- REFURBISHED - DELL Thunderbolt Dock WD19TB (210-ARJD), WD19TBS (210-AZBV)
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Fékbetét és féktárcsa is Bosch lesz.