Hirdetés
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Lalikiraly: Macbook NEO 2
- N€T0X|N: Talaria tuning: meg kéne tudni állni!
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- hcl: GPT diszk kisebbre klónozása
-
LOGOUT
Opel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Én is azt írtam hogy nem érintkezik, és mivel mozgattad az ülést így dobta be a hibát. nekem egyszer porszívózás közben dobta be, mert alatta matattam. Nem fog elmúlni a hiba, csak ha géppel kiütik ( nekem haver ingyen megcsinálta így szerencsém volt) és igen, nem működik addig a légzsák.
Ezért írják azt is hogy ülés kivételt csak lehúzott akkusaruval lehet csinálni, mert ez lesz a hibakód.
-
törölt tag
vectránál ez gyakori probléma, szerintem nálad is ez a helyzet. a csatlakozó nem érintkezett és eltárolta a hibát. érdemes kiüttetni, mert ilyenkor nem működik a légzsák. övön nem veszel észre semmit mert az övfeszítő ütközéskor lép életbe, nem a rugós visszahúzóra kell itt gondolni...
-
Pitterix
őstag
Köszi a válaszokat srácok!

-
|AP|
veterán
tegnap értem vissza Orfűről, volt pár nap kocsiban alvás (Astra H).
Az üléseket hátradöntöttem ameddig csak lehet. Elképzelhető, hogy ettől, de azóta folyamatosan világít a légzsák/övfeszítő visszajelző. A leírás szerint ha folyamatosan ég a lámpa az övfeszítő/légzsák hibára utalhat.Az öveken viszont nem vettem észre semmit... Szerviz?
-
mephi666
nagyúr
válasz
B-L-A-C-K
üzenetére
mi augusztus végén megyünk 4éjszakára nyaralni, anyós is jön velünk, így baba a hordozóban anyósülésen (lábrészhez lehet pakolni), asszonyék ketten hátul... és marad a csomagtartó, ahova be kellene férni a babakocsinak összecsukva, horgászládának, pár horgászbotnak, kajának, ruháknak... ez így impossible... mindenképp intéznem kell akkorra tetőcsomagtartót meg tetőboxot, hogy abba belemenjen a babakocsi és apróbb cuccok... (nagy költség, de hasznos holmik) nézegettem kombikat, de a is kevés lenne ide már... minimum egy kisbusz kellene, vagy egy frontera (habár valószínű ott is kerülne a tetőre pár cucc)
-
törölt tag
válasz
mohabá 007
üzenetére
versenysportban mai napig alkalmazzák. csak az a mágnes 200e forint körül van. polarizálja az üzemanyagot
-
odorgg
addikt
Z14XE olajnyomás lámpa bevillan alapjárat közelében nagyobb fékezésre, vagy nagyobb kormány mozdulatra.
Mi lehet a probléma? -
Petyyyyy
addikt
válasz
Pitterix
üzenetére
Tessenek megérteni a T. fórumtársak, hogy ha a motor eszi az olajat, akkor csekkoljuk a kézikönyvet és
A - megnyugszunk, mert előírt mértéknek megfelelő a fogyasztás
B - pánik, mert túl sokat eszik, ami azt jelenti kopott a motor, tehát a dugattyú gyűrűi cserések vagy a henger falában vannak olyan sérülések/repedések, ahol képes átjutni az olaj.Persze el lehet járni az olajtáncot, de ha vastagabb olaj kerül a gépbe, az csak ideig-óráig megoldás, hiszen akkor kevesebb képes átjutni az említett helyen. Ettől függetlenül a motor még ugyanolyan kopott. csak átvered a lelkiismereted. A rendes megoldás a gépműhely, aztán akkor lehet felfuratni, síkoltatni, dugattyút cserélni meg mittudomén még mit csinálni.
Jelentem az arcom felkészítve a kövezésre, megdobálhattok, de attól ez még így van.

-
B-L-A-C-K
titán
válasz
F_Zolee
üzenetére
Mivel még kicsi a gyerkőc nekünk is nagyot kell vinni babakocsinál, ami nem 1 részes ugye...A sport részén kívül ez mind megy bele ilyenkor ha több napra megyünk, + még ugye halom más cucc. Akinek kis kocsija van nem is tudom hogy oldja meg ilyen kis gyereknél a több napos kiruccanásokat.
N.Ferry: Nem tudom amúgy, nem értek hozzá, mikor még fiatal voltam robogót tuningoltam agyon, emlékszem 70 köbcentis volt, és 12 litert evett 100-on...
Na ott pl semmit se ért a sport légszűrő csak nagyobb volt a hangja, kocsinál nem tudom mi a helyzet. -
diegho
nagyúr
Mi pénz amúgy egy ilyen hátsó oldalablak fóliázás?
-
-
B-L-A-C-K
titán
válasz
Luck Dragon
üzenetére
Ezt nem tudtam, lehet akkor kombi se kellett volna...
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
-
válasz
elistvan
üzenetére
Felszereltségéhez,évjárat,futott teljesítményhez képest az ára egész jó. De ha valóban végig szervizbe hordott tűtű akkor utána járnék egy kekkhel, meg az adott szervizt is felkeresném. Az már pozitív dolog ha az alvázszám kérés nélkül a nyilvánosság elé van tárva. Egy próbát megérhet, plusz egy független opel szervizes átvizsgálást ,ezt 5-15,000-Ft között mocorog.
-
N.Ferry
senior tag
Sziasztok!
Sport légszűrőről mi az általános vélemény?
Van értelme?
-
elistvan
őstag
Mondanátok erről véleményt? Megéri az árát a kilométer függvényében?
-
mephi666
nagyúr
válasz
Szada85
üzenetére
valószínűleg... sokat számít az üveg... jövőre már hátul fog utazni a srác gyerekülésben, ha megmarad a kocsi (99%), akkor műszaki után papírosan B oszloptól hátra körbefóliáztatom a gépet, hogy ne égesse szénné a nap... idén még csak elől utazhat anyósülésen hordozóban, ott a sötétítés tiltott, hacsak nem gyári, így ezen a nyáron még minden utat úgy tervezünk, hogy nagymelegben nem visszük sehova (nekem elég néha kibírni 10-15percet munkahelyről hazáig délután 3kor)
-
Szada85
aktív tag
válasz
AMD Power
üzenetére
Nagyon érdekes személyesen is megtapasztalni, amit nyilván egyébként milliószor olvas is az ember, hogy már önmagában az autó színe is mennyire képes befolyásolni az utastér hömérsékletét is.
Nekem az OPC-m fekete volt, most a Vectra pedig ezüst, és egészen megdöbbentö a különbség.
Ugyanolyanok a körülmények idén is a céges parkolóban, most a héten itt is erösen 35 fokos tüzö napsütéses idö Volt, és míg tavaly a G-be beülve hasonló szauna volt, mint amit Te írsz, addig most a Vectrában megdöbbentöen enyhébb a meleg. Ez is felmelegszik valamennyire, viszont nem éget a kormány, nem éget a váltógomb Sem.
Elképzelhetö, hogy az üvegezés is segít, de ezt inkább idedobom kérdöjel kíséretében.
Létezik, hogy az üvegen szereplö számok ( szélvédön: Transparency min.75%, oldalt ugyanez min.70% ) azt jelzik, hogy az üvegek gyárilag kaptak egy hövédö réteget szerintetek?
-
Szada85
aktív tag
válasz
üzenetére
Szerintem meg pont, hogy nyugtalanul fogsz tankolni ( többet ), már ha ez tényleg olyan "hatékonyjó", ahogy írják, ha jól értelmezem a terméket, akkor leírás alapján ez a cucc az üzemanyagot csökkenti ( felszerelve kilyukasztja a benzincsövet talán, nem tudom
), és nem pedig az üzemanyag fogyasztását. 
A szerelési költségen tényleg spórolsz, hiszen saját kezüleg is felszerelhetö.

-
-
mephi666
nagyúr
válasz
AMD Power
üzenetére
ja, hát én is berakom reggelente munkahely mellett a fényvisszaverő sz@rt a szélvédő alá, de délután így is meg lehet rohadni benne hazafelé... ha meg a váltót nap éri 10 percig, akkor utána úgy váltok a városban, mint fittipaldi
jövő héten 2szer kell céges kocsival nagyobb útra mennem... van légkondi... azért érzem a különbséget... szeretem az astra-t, jó kocsi, nem hagyott még soha cserben, csak már 25éves és az a rohadt klíma az hiányzik... szervo nélkül megvagyok, rám fér amúgy is kis torna 
-
mephi666
nagyúr
válasz
B-L-A-C-K
üzenetére
ja... nekem sem
(főleg sört szoktam onnan venni
)...viccet félretéve vettünk ott öblítőt, mosószert és ár/értékben magasan a legjobbak... ami meg a legjobb: pikok virsli 83% hústartalommal... 750g-s kiszerelésben van és gyakran 1000ft alatt jön ki kilója... pick virsliben alacsonyabb a hústartalom és ez nem szívja meg magát főzés közben duplájára és sütés közben is nehéz szétrobbantani
legjobb vétel: fagyóban mindig van itthon pár kiló és amikor fogyóban van, figyelem az akciót és bevásárolunk utánpótlásból -
Skizz
addikt
Lidlis töltőt nem lehet más forrásból beszerezni?
-
Directors
senior tag
Sziasztok!
Elvittem az autómat lengéscsillapító tesztre. A bal első teleszkópot 48% írta, a jobb elsőt viszont csak 18%-ra. Az miatt lehet ilyen alacsony az érték mert hogy jobb oldalt a lengőkar rossz állapotban van ?
-
diegho
nagyúr
Ha jobbra indexelek és visszafordítom a kormányt nem mindig ugrik vissza teljesen a kar, van amikor kb 2mm-el még feljebb marad és tovább indexelek. Ez komplett kar csere lesz?
-
Skizz
addikt
válasz
Calogero
üzenetére
Ja értem.
Na ezek közül még semmit sem tapasztaltam. Neked is így nyöszörgött a miskulencia?Más téma:
Van egy auto állás a világításkapcsolón ugye. Namost az csak félsiker, mert bár sötétedésnél lámpást gyújt, de menetfény nincs. Ugye itt menetfényként csak a helyzetjelzőkrők beszélhetünk; ha felokosítják a komfort modult (gondolom van benne, abszolút Cosmo, csak xenon nincs), akkor max. azok kapcsolnak fel nappal. Az elegendő egyáltalán a jelenlegi szabályozás szerint? Mert ha nem, akkor fölösleges. -
Calogero
addikt
Ezekért felelős a CIM modul.
[link]Nekem volt problémám a CIM modullal, akkor ezek voltak a jelenségek:
- Nem indult az autó.. nem ismerte fel a kulcsot, ilyenkor ki kellett szállni bezárni az autót majd újból nyitni, és beszállás után lehet újra próbálkozni ( igen csak hülyének néztek amikor a benzinkúton az ötödik ki-beszállás után indult az autó
)- Ha égett a tompított akkor nem szólt a duda
- Ha nyomtam a dudát akkor hangosodott a rádió
- Kormányon vezérlő gombok nem mindig működtekCIM modul, a forrasztási pontjai elég silányak. A csatlakozónál kilazulnak, és nem érintkeznek rendesen
[link]
KB 5-10 perces művelet volt, egy szorító kapoccsal rögzítették a modult a helyére. -
Skizz
addikt
Hello
H astra hogyaszondja: kormány középponthoz képest kb. 45° jobbra vagy balra tekerés után, mikor magától/erővel tekerem vissza középpontba, akkor cicergő hangot hallani. És a poén az egészben, hogy 100%, hogy nem futómű, hanem kárpitzaj. A kérdés csak az, hogy ez létezik? 10ből 10x csinálja, és csak ebben a pozícióban, tehát picit eltekerem, utána vissza egyenesbe, és nyöszörög 3-at 4-et. Soha máskor, és nagyon olyan, mintha a kormány/oszlop valamely műanyag eleme csinálná, futóműzajt felismernék. Maradhatok szerintetek ennyiben, vagy ismerős ez a jelenség valakinek, és esetleg kormánymű?
-
B-L-A-C-K
titán
Bemegyek egy Opleba ma a városba, azért a kupakért, már magába volt az alkatrészes, mondja van 700Ft, de pénztáros nincs már...Mondom nekem számla meg ilyenek nem kell, mondja jó akkor 500 és hozta...
Megyek el, ülök be a kocsiba, mondom visszamegyek csak hátha tud így nekem mindent "okosba" ha kell valmi esetleg majd. Visszamegyek, mondja persze tud, mondom és árba kb mire számítsak? Mondja beszerzési ár kb, kérdezem az 100 ezeres cuccnál mit jelent? Mondja 50-60 ezer...
Szàmot is cseréltünk.Direkt nem írtam hol voltam konkrétan, így gondolom beléfér ilyet újságolni.
-
diegho
nagyúr
válasz
F_Gergely
üzenetére
Megnézettem, a féltengelycsukló koppan kb 1mm-t oldalirányba, de csak oldalra, fel-le, előre-hátra meg se moccan. Azt mondta a szerelő, hogy ő biztosan nem foglalkozna vele, használjam, ha körforgalomban is hallom majd akkor nézzünk rá újra. Amúgy 13k körül van hozzá az SKF készlet.
-
HoaryFox
őstag
válasz
Szada85
üzenetére
Velem is volt már ilyen, hogy elbambultam egy pillanatra, aztán csak az ABS mentett meg, hogy ne koccoljak az előttem lévővel.
6-os út, M8-as körforgalom után egy pár km-el haladok szokásos 100-as tempómmal, pillanatra elbambulás, majd a következőben a következő kép: valamilyen nagyobb teherautó fordul jobbra kis íven, mögötte egy autó aki már megállt. Nem tudom mennyi lehetett a távolság köztünk, de már csak a vészfék segített. Szerencsémre akkor pont nem mondta be az unalmast az ABS és meg tudtam állni mögötte.
-
N.Ferry
senior tag
Sziasztok!
Pótféklámpa csere, javítása mennyire macerás feladat?

-
beg
veterán
válasz
Szada85
üzenetére
Így már bambultam el én is, ott én voltam a szőke hátulról satuval érkező (10 óra vezetés után)
De hála az égnek elég volt annyi, hogy az előttem lévő előbbre gurult fél métert. Nem kellett volna annyi, de kb 10 cm mínusszal fejeztem volna be a mutatványt ha nem reagál. Kiszálltam, elnézést kértem, megköszöntem, ő kiröhögött és mindenki ment a dolgára
Mentségemre legyen szólva nem egy autónyi távot néztem be, de két lökős repedt volna.Mondjuk itt is ennyi lett volna a minimum.
-
mephi666
nagyúr
válasz
Szada85
üzenetére
2éve nyáron az 52-esen jártunk hasonlóan földvár irányába haladva: 2-vel előttünk ment egy suzuki kb 70-el, mögötte egy puttonyos, aztán mi... erős szembeforgalom, előzésre 0 esély, elkezdett lassítani kb 40-re a suzuki, mert balra akart kanyarodni... szeretek követési távolságot tartani bőven, ha nem akarok előzni, hogy beférjen elém bárki... lassított a puttonyos és mi is, féket használtam rendesen... tükörből látom, hogy jön egy audi elég gyorsan, későn lassít, áll a fékbe, kerekek blokkolnak... ahogy közeledett, engedtem fel a féket és mentem rá inkább az előttem levőre, mert ott volt még hely... tükörből nézve a lökhárítót annyira megközelítette, hogy a kezem nem szívesen dugtam volna oda... előttem levő megindult, kezdtem gyorsítani én is, audis meg inkább leállt kifújni magát pár percre...
ugyanezen az úton később van egy hosszú elnyújtott jobbos ív... itt ki voltak rakva 60-as meg 40-es táblák, hogy útfelújítás van... lassítottunk is, előttünk 1 autó, mögöttünk egy corolla... kanyarból kiérve meg is kellett állnunk, mert félpályás útlezárás volt... toyota is megállt kis helyet hagyva maga előtt, szemből jöttek sorban, egyszer kerékcsikorgás és több csattanás egymás után, alkatrészek röpködtek mindenfelé... a corollás nagyon figyelhette a tükröt, mert az első csattanásra már indult is lefelé az útról, viszont mögötte kb 3 kocsi egymásba ment... -
Szada85
aktív tag
válasz
Declare
üzenetére
Ha OPC-m lenne, lehet mennék, de mivel nem OPC-m van, ezért nem megyek.

Nem rossz móka amúgy, egyszer voltam ilyen nyílt naposon, szerintem is hasznos lehet bizonyos helyzetekben, a fö gond szerintem azonban, hogy önmagában csak részsikereket okoz, ugyanis, ha az embernek kevésbé jó a problémamegoldó, helyzetfelismerö képessége, akkor szerintem kis eséllyel fogja tudni kamatoztatni az ott tanultakat. Csúszós felületen való tapadásvesztés esetén teendökre tényleg jó, de sokminden mást viszont nem tanulsz ott meg.
Álljon itt egy kis érdekes történet, ami még a Gsi-vel esett meg, cirka 3 éve.
Munkából mentem hazafelé, X. Ker., Helikopter út - Újmajori úti keresztezödés, én a Helikopter úton mentem kifelé ( amerre a képen is látunk ), elöttem az autós megállt ( kék téglalapnyi helyen ), mert egy dömper igyekezett betolatni az Újmajori útra ( narancssárga vonal mentén ).
Én lelkesen megálltam mögötte, az autó sebességben, kellö helyet is hagytam a két autó között.
Ilyenkor én jellemzöen aktívan szoktam sasolni a tükröt, biztos, ami biztos. Láttam is, hogy közeledik egy fehér autó, álltam a féken persze, hogy emberünk lássa, hogy itt helyben topogás van.
Nem telt el, cirka 5-6 másodperc, amikor hírtelen hallottam azt a tipikus, blokkoló kerekes csúszás hangot, felnéztem a tükörbe, és láttam, hogy ´anya egy fehér 5 gen. Civiccel közeledik blokkoló kerekekkel, már egyenesre feszített karral - talán csukott szemmel is, ezt nem láttam - várva a becsapódást.
Még volt annyi idöm, hogy elörepillantva láttam, hogy a szembesáv üres, így gondolkodás nélkül átrajtoltam oda, a korábban elöttem álló autó mellé, majd ´anya a civiccel egy emberes füstfelhö kíséretében megállt azon a placcon, ahol addig én a Gsi-vel álltam. Hátrafodulva néztem rá, hogy ´mégis mi volt a terv?´, de gyakorlatilag fel sem fogta, mi történt, fújt egyet, hogy "huhh, sikerült megállni az autó mögött", és ezzel el is volt könyvelve nála sikeresnek a manöver... pedig, ha tudná...de láttam rajta, hogy nincs értelme jelezni felé, hogy "szívesen", mert a CPU nem dolgozta fel az egészet, láthatóan elégedett Volt, hogy megoldotta a helyzetet.És most nem az Volt ezzel a célom, hogy magam fényezzem, hogy mekkora Schuhamér vagyok, de egy ilyen helyzetben az elöl álló soförök majd mindegyike max behunyja a szemét, ugyancsak ráfeszít, esetleg még egy ´zanyádb*@dmeg-et elejt, és paff, adott 3 roncs.
Mert bennük nem feltétlen ennyire éles a reakciókészség, helyzetfelismerés, és ezt nem feltétlen tanulja meg egy ilyen vazelines linóleumon sem. Hangsúlyozottan szerintem. -
Dr. Gonzο
senior tag
Sziasztok!
Tud valaki tempomat utólagos beszereléséhez szakit Baranyába? Z14XE-be kellene, indexkar, fékkapcsoló már megvan.
-
elistvan
őstag
válasz
HoaryFox
üzenetére
Én úgy tudom van rendszeres időszaki (mondjuk évente vagy x km után) szervíz (ebben van a pollenszűrő, olajcsere, gyertya, fék és stb folyadékok) illetve nagygenerál amit elvileg a szervízfüzetnek írnia kellene . Gondolom az olyan nagyobb alkatrészek aminek van egy tervezett kopásideje de hosszabb ideig is bírja. Ahhoz kell, hogy megint jó sok kilométerig bírja az optimális működést,
-
atomanti19
aktív tag
B corsán 195/45 R15 még elfér? Úgy értem ez még az egészségesen kinéző kategória?
-
F_Gergely
őstag
válasz
diegho
üzenetére
Akkor féltengely.
Tekerd ki a kormányt koppig álló helyzetben. Ha nem hallasz ropogást féltengely.
Kitekert kormánnyal nagyon lassan indulj meg, ha ropogást hallasz akkor 1000% hogy féltengely.
Sajnos ez a költségesebb és szarabb, nekem is vagy 2 éve tré, de még nem találtam korrekt helyet ahol felújítják, gyári opel meg 70-100 ezer. -
elistvan
őstag
Mennyi egy D Corsa szervízperiódusa? (Hány km-nél vannak a nagyszervízek) ilyenkor mit érdemes/szoktak cseréltetni? lenne egy 160-ezer km-es teleextrázott autó ami tetszik, de nem tudom mikor kell rá megint komolyabban költeni. Illetve városban 8-10 liter fogyasztás reális? (Benzines 1,4)
Új hozzászólás Aktív témák
- Jura C60 I Szervizelve I Easy-cappuccino fej I 3 hónap garancia I Számla I Beszámítás
- DeLonghi Magnifica S I Gőzölőkar I Szervizelve I Garancia I Számla I Beszámítás
- Herman Miller Aeron B ergonómikus irodai szék
- Ajkai ólomkristály
- Tomason TN16 Bright Silver 8x18/ET40 - Hankook Ventus Prime4 225/55 R18 DOT 0624 + TPMS+felni kupak
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Plus 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4458
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 7000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- 220 - Lenovo LOQ (15ARP9) - AMD Ryzen 7 7435HS, RTX 4070
- Apple iPhone 14 Pro Max / 128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / Akku: 87%
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Nem fogyasztáscsökkentő hatása van,hanem a benzin áramlásgyorsítása volt a feladata.(karbis motorok)

Signumot nézegettem de jön ez a dízel nyírbálós világ így kitudja mi lesz még.
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)