Hirdetés
- Lalikiraly: Macbook NEO 2
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- N€T0X|N: Talaria tuning: meg kéne tudni állni!
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- hcl: GPT diszk kisebbre klónozása
-
LOGOUT
Opel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
h3lios
addikt
Megoldódott az önindító probléma, vettünk 1 bontottat 10-ért, még ismerős szakihoz el kell vinni bezsírozni, mert használatok kívül volt és kiszáradt. Így meg nem bírná sokáig...
A másik vicc, hogy lelopták az antennámat ameddig az autó a szaki előtt állt... Már szét volt repedezve a gumis borítás rajta, szóval hihetetlen, hogy milyen pitiáner szar emberek vannak. Végülis ma vettem 1 újat 1500 -ért és minden rendben van vele ismét jó a vétel.

-
tutis
addikt
Alsó hibakód az érdekes. Ha kicserélem a jeladót, az megoldhatja a problémát? Mert attól félek, hogy nem a jeladó a problémás, hanem esetleg lehet bárhol vezetékszakadás.
ebből gondolom -
Sziasztok!
Kis ötletelésre kérnék segítséget. Utastérben benzinszag van, Corsa D 1.2, autószerelő megnézte és nem látott folyást. Valaki találkozott hasonlóval?
mobal,
-
CsonkaImo
addikt
Sziasztok!
Z16XER Astránál normális, ha 22km alatt főúton, 100km/h körüli sebességgel csak 51 fokos a hűtővíz? Nem alacsony ez?
-
mephi666
nagyúr
válasz
dave0825
üzenetére
nálam eddig 2 dolog miatt hagyogatott ki a 4-es henger: (c14nz)
- 1-2 éve melegen a rossz hall jeladó miatt (komplett gyújtásmodul lett cserélve)
- most év elején kezdett átengedni a hengerfej és kihagyogatott a 4. henger (volt amikor csak hidegen nagygázra, de olyan is, hogy 2000es fordulat körül folyamatosan... gáz volt, amikor 5ösben 70-80 közt már elkezdett ráncigálni) -
Declare
őstag
válasz
senzaj
üzenetére

Na vegra van meg egy igazi auto a forumban

Azt az elemet szerintem ne keresd, nekem sincs ott semmi. Lathatosagi melleny, meg par autos "must have" dolog van nekem oda rögzitve azzal a gumival es igy nem is hianyzik

Az a DPF menü, amit a masik hsz edben linkeltel, szerintem vagy kamu, vagy valami tunung dolog. Alapbol a legjobb tudomasom szerint nem lehet igy megtudni semmit a dpf röl. Nekem is erdekes kerdes amugy, mert szerintem nalam lassan cserere szorul
(föutakon ingazva 2-400km enkent regeneral, ami tul gyakori). Most mondjuk az autopalyas 2000km es kis turam valoszinüleg kipucolta, mait ki lehetett
, kivancsi vagyok lesz e javulas. Sajna 200-250k km között szoktak mondani, hogy veget er az elettartama 
-
dave0825
őstag
Üdv. mindenkinek!
Olyan gondom akadt, hogy ma elindulás után kb. 5perccel olyan 90-nél kivillant a motorellenőrzés lámpa. Megálltam, leállítottam, elindítottam, nem tűnt el. Ment utána rendesen, nem tapasztaltam semmi rángást, fulladást, lustulást, semmit. kb. 10km után (odaértünk, ahova indultunk) kiolvastam a hibakódot, P0301 hibát írt, ami elvileg az 1-es henger gyújtási hibája. Annyit vettem észre, hogy mintha egy nagyon kicsit nehezebben indulna, először az akksira gondoltam, de aztán előjött ez a hiba. Nem lustább a szokásosnál, bár eddig sem volt valami rakéta (140 a vége, 7,5-8l/100km fogyasztás, EGR-szelep hiba már egy ideje van (azt hiszem p0406, bár ezt most nem írta ki, csak a 0301-et, bluetooth-os hibakód olvasóval).
Valakinek ötlete, hogy mitől lehet, mit nézzek át rajt? Gyertyákat megnéztem, a vége elég fehéres-szürkés, a menet vége meg fekete (kb. 2 hónapja cseréltem gyertyákat).
1 éves az autó nálam, túl sokat nem volt javítva/szétszedve, nem igazán vagyok nagy autószerelő.
2003/12, 1.4 16V, Z14XE -
akos86
aktív tag
Sziasztok!
Opel Tigra (1995) gyújtáskapcsoló zárszerkezetét szeretném kivenni mert a szára eltörött. de nem tudom hogyan kell kipattintani a helyéről, ebben szeretném kérni a segítségeteket. Már mindent leszereltem csak ez lenne hátra. Előre is köszönöm!
-
-
AMD Power
titán
válasz
Luck Dragon
üzenetére
9 éve vezettem.
Akkor kb 3-400km. Előtte egy 1.0 Suzukit vezettem. Azután egy álom volt. De igazából csak az maradt meg bennem ,hogy ég és föld volt a két autó. -
-
AMD Power
titán
válasz
Luck Dragon
üzenetére
Nekem tetszik. Vezettem is 1.7 CDTI-t. Az is nagyon baba volt. Persze nekem a benzines lett volna a nyerő. 1.4 ritka.
Mondjuk egy 2005-06 évjárat már drága. Vagyis szerintem sok értük ilyen 800-1 milla környéke egy ilyen autóért. -
válasz
AMD Power
üzenetére
Okés, azt hittem ,vagy is rémlett ,hogy a C Corsa is a terv része.
Ismerősöm most venné meg első autóját és most mi azt nézzük. Mert nagyon tetszik neki a C Corsa,
Meglepő jó ár/érték aránnyal vannak a mai napig is , mondhatni sokkal érték állóbb egy G Astránál ,még ha a korukat és felszereltségek is azonosak tekinthető.
Azért is kérdeztem minap hogy mi a tapasztalat az 1.3 CDTI-ről. Az 1.2-es benzines egész kellemesen viszi, gondolom az 1.4-es még jobb lehet. -
_seth_
veterán
válasz
üzenetére
Jaja, a belsőtér világításnál van még két plusz lámpa, a plüss kárpitom nem tudom mennyire extra, de plüss és hátul van az a zseb is + mindkét első ülés állítható deréktámaszos. Multi kijelző + minden szenzor + 4 elektromos ablak, könyöklő, klíma, tempomat, pohártartó, ami így hirtelen eszembe jut és ez volt 96-ban a CD felszereltség.
Jaja, látni mindent az autóban, első ajtónál az ajtók + belsőtér világítás lámpája, hátul pedig a kapaszkodóknál lévő + a kilépőfény világít, bár ezeknek szerintem simán az alapfelszereltség részének kellene lenniük.
Amit még hasznosnak tartanék, egy lámpa a motorháztető belső oldalán ami a csomagtartóban lévőhöz hasonlóan működne: amikor felnyitom világít, folyadékok utántöltéséhez néha nem ártana.
-
törölt tag
válasz
_seth_
üzenetére
Világítanak a hátsó kapaszkodók, meg 3 izzó van a felső - belső világításban. Ebből a két szélső kapcsolható "térképolvasó" lámpa. Mind a 4 ajtóban van kilépőfény, bár ez nem kifejezetten 100-as extra.
Szóval ezek alapján, 9db izzóval több van benne mint az előzőbe, mert abban csak 1 volt

Ezen felül én még akarok majd lábtér világítást, csak nem tudom milyen színű legyen.
A vezető és anyós ülés háttámláján van ilyen újságtartóféle tároló
-
törölt tag
válasz
AMD Power
üzenetére
Én meg a B vectrán kívül más opelt nem vennék. Egyszerűen az újak nem jönnek be. Pedig a családban van pár opel. corsák, F astra, szeretem őket, nagyon megbízható, jó verdák. De b vekin kívül nekem nincs más vállalható opel
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Ja, és már B vekit sem vettem volna, de ezt élőben látni kell , és akkor jön a "hűha" érzés. Megláttam és megtetszett.
Valószinű sokáig megmarad. ha más nem anyáméknak adom, de el biztosan nem !
egy autókereskedő azt mondta nem sok ilyen b vekit látott magyarországon mostanában. na de nem fényezem tovább, tudom hol a helye a kocsinak, hogy egy 15 éves "opel" , csak sokak szemében a c. tipusú ( nem c vectra, hanem az etnikai C veki
) ugrik be ezekről, aztán mindig késztetést érzek hogy megvédjem, és megmutassam, hogy márpedig ebből is vannak szépek, és a maga idejében a németek ezt egy felsőbb kategóriás autónak szánták ha jól tudom.Van még tervbe egy motoroptimalizálás, meg esetleg ablak fólia meg egy hátsó szélvédő spoiler. ha ezek megvannak én elégedett leszek. így is imádom, többre nézem mint bármelyik lefingott kékfehérlogós gépet. Egyszerűen beleszerelmesedtem

szerk: azt mondod neked öreg de G astrát akarsz venni?
-
AMD Power
titán
válasz
Luck Dragon
üzenetére
Inkább G lesz majd.
2005 utáni. -
-
AMD Power
titán
válasz
Luck Dragon
üzenetére
Nagyon szép a B Vectra. Nagyon jó a formája..... de nekem már "öreg".
-
-
törölt tag
újszerű is. két lökhárító volt festve, az összes javítás benne van a szervizkönyvébe. a karosszéria is.
az az ajtó rés meg csalós ilyen korú autónál. élőben nem veszed észre. sőt, minden vonala tökéletesen rendben van. főleg elöl. lökösök, lámpa hézagok.. előzőhöz képest új autó
-
törölt tag
válasz
GaborGh
üzenetére
2001, 100 edition, 180.000km, 1.8 16v
Egy gazdás végig szervizkönyves
(németből) Levehető vonóhorog, meg a 100-as felszereltség extrái: csomó belső világítás, ülés háttámlán tároló, tetőkárpiton napszemüvegtartó, térképolvasó lámpa, kilépőfény, limitált plüss kárpit, könyöklő,multikormány, klíma.Belülről is teljesen jó, bár normális képeket még nem sikerült csinálnom

Ma kicseréltem minden égőt amit lehetett ledesre. Elég jól néz ki, sokat dob az esti megjelenésén

-
Gabis
őstag
Sziasztok! Esetleg erre valaki?
-
AMD Power
titán
válasz
kemalboy01
üzenetére
Mentél már vele? Ki lett próbálva?
Meg ugye kérdés ,hogy miből ülsz majd bele ebbe. Ha előtte egy 2.0 Turbó volt akkor más a helyzet. Nem mind1 miből ülünk mibe.
-
F_Zolee
nagyúr
válasz
kemalboy01
üzenetére
Simán elég lehet. De van próbavezetési lehetőség is szerintem, hogy meggyőződj erről.
-
AMD Power
titán
válasz
kemalboy01
üzenetére
+200e + 50Le? Szerintem ez nem kérdéses...
GaborGh Pontosan!

-
GaborGh
őstag
válasz
kemalboy01
üzenetére
Nekem +50 paci biztos megerne 2 kilot 😎
Plane egy uj auto eseteben a vetelarhoz viszonyitva elenyeszo koltseg. -
kemalboy01
tag
Sziasztok!
Első autó lesz a közeljövőben:
Corsa 5 ajtós 1.4T NEJ, 75kw 100le. 6 sebességRitkán mennék vele autópályán, inkább országúton illetve városban használnám.
A maga 1200kg-os tömegéhez elég ez a motor? Ha nem muszály nem költenék 200k-val többet a 150 lovas motorra, ha ez is megfelelő 4 személy számára.
Van valami, amit esetleg érdemes lenne tudnom?
-
törölt tag
válasz
tiboryan04
üzenetére
Szekunder levegő pumpa - ami hideg motornál levegőt fúj a kipufogórendszerbe a katalizátornak. Lehet hogy csapágyas. Ha bemelegszik le kell állnia. Vateráról pár ezerért lehet venni jó állapotú használtat. Én egyszerűen lehúztam róla a csatlakozót, mert ha jól emlékszem nem volt már katalizátorom. ( ugyan ilyen tipusú és évjáratú veki volt. ) Nem dob hibát, egyáltalán nem fog hiányozni.
-
tiboryan04
csendes tag
Sziasztok!
Egy bugyuta kérdés, 96-os B Vectram van 1.6-os (X16XEL), és ha szemben állok a motortérrel a jobb felső sarokban lévő "valami" ami nem tudom mi furcsa hangot (megemelkedett zaj) ad ki magából és mintha szívna vagy fújna valamit, fekete házban van vagy a környékén. Azt hittem az az üzemanyagszivattyú, de nem. Na az mi lehet? Hogy tudjam mire keressek ha cserélni kell.
A másik meg gyújtás ráadása után valami nyikorog, erőlködik a "műszerfalban" középtájt és elhallgat kb. mikor kialszanak a visszajelző lámpák. Ilyet tapasztalt már valaki?Köszi!
-
WP14
őstag
válasz
_seth_
üzenetére
GM MINŐSÍTÉSEK
GM-LL A-025
A GM konszern 1995-től folyamatosan vezette be ezt a jóváhagyást, amely elsősorban az olajfogyasztás csökkentése érdekében magas (3.5 mPas) HTHS értéket és rendkívül alacsony párolgási veszteséget ír elő. Alkalmazható az Eco Service Flex rendszerrel szerelt benzinmotorok esetében is. A benzinüzemű motorokban használható GM LL A-025 jóváhagyásnak SAE 0W-30-as 0W-40-es 5W-30-as és 5W-40-es.GM-LL B-025
A GM konszern 1995-től folyamatosan vezette be ezt a jóváhagyást, amely elsősorban az olajfogyasztás csökkentése érdekében magas (3.5 mPas) HTHS értéket és rendkívül alacsony párolgási veszteséget ír elő. Alkalmazható az Eco Service Flex rendszerrel szerelt részecskeszűrő nélküli dieselmotorok esetében is. A diesel motorokban használható jóváhagyásnak SAE 0W-30-as és 0W-40-es, és ezen túl a SAE 5W-40-es olajok felelhetnek meg.DEXOS 1
Észak-Amerikai piacon használatos minősítés, az ott futó benzin-, gáz- és etanol-üzemű motorokhoz. Európai típusok üzemeltetésében nincs szerepe.DEXOS 2
2009-től bevezetett szabvány benzines és dieselmotorokhoz részecskeszűrővel vagy anélkül. Ez a szabvány az előzőek helyett is alkalmazható. Jellemző viszkozitási osztálya: 0W-40 és 5W-30. A Dexos 2 visszafelé kompatibilis a korábbi GM-LL-A-025 / GM-LL-B-025 előírásokkal és tökéletesen helyettesíti őket. -
_seth_
veterán
válasz
lsebestyen
üzenetére
Nem, nem

Köszi mindenkinek, megvan, hogy milyen olaj megy bele, konkrétan a felújításra való tekintettel érdekelt csak

-
lsebestyen
addikt
Kezdődik.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
mephi666
nagyúr
ja és ahogy átlukadt az olajszűrő a másik oldalon is, szépen alátettem a flakont, ami felfogta a szűrőben rekedt olajat, hogy a környezetvédők is jól aludjanak
a régi szűrő amúgy is kukában végzi... olyan mindegy neki még pár luk...#72231: nem nagy kunszt amúgy és bárki meg tudja csinálni... első alkalommal is max fél óra alatt megvan bárkinek, ha nem szív úgy +1órát az olajszűrővel, mint most én
19es kulcs kell kitekerni, az olajleeresztő csavart... (ebből a csavarból 1 új, tömítéssel nincs 150ft) aztán kalapács+csavarhúzó leszedni az olajszűrőt... új szűrő gumirészét friss olajjal körbe kell kenni, aztán szó szerint úgy felsiklik kézzel tekerve is, hogy következő cserénél izzadni fogsz a levételnél... levegő+pollenszűrő cseréje kényelmesen 5-5perc úgy, hogy ebbe egy kávézás is belefér
olajjal feltöltés, járatás-szintellenőrzés megint pillanatok alatt megvan -
_seth_
veterán
válasz
üzenetére
Betartom én, ha ismerem
Ezért is kérdeztem rá, hogy mire érdemes figyelni.Szada85: értem, nem árt akkor kímélni a technikát. C20NE, kadettben nekem is volt, jó is volt az

WP14: Ezt is néztem, árban már nem sokkal van felette.
HWSW: Nem a hőfokok miatt kérdezem, hanem cél lenne a motor hosszútávú védelme. Korábban is öntöttem már bele 5W-s olajat, télen valóban nagyon jó bele, gyorsabban felépül a kellő olajnyomás és ezt hallani is, de nyáron is meghálálja szerintem.
WP14: Hol lehet megtalálni, hogy mi a gyári ajánlás?
-
mephi666
nagyúr
megejtettem ma húsvét alkalmából az olajcserét a gépben... 1órán át küzdöttem azzal a rühedék olajszűrővel, mire lejött
...1éve műszaki előtt munkahelyem melletti műhelyben csinálták az éves szervizt (olaj+szűrőcsere) meg nézték át a gépet és műszakiztatták... rendesen rátekerték a szűrőt, mert előtte években én cserélgettem és bár nehezen, de le tudtam szedni... most nem akarta adni magát a rohadék: 1 óra szenvedés és féltucat véraláfutás után fogtam egy csavarhúzót meg egy kalapácsot, csavarhúzót keresztben átvertem a szűrőn és azzal letekertem
elég barbár megoldás, de máshogy nem ment... -
Gabis
őstag
Sziasztok!
Ki szeretném kérni a véleményeteket az alábbi motorkóddal kapcsolatban: X10XE
Minden infót szívesen fogadok és előre is hálás köszönetem.
-
lsebestyen
addikt
Sziasztok! F Astra 94' C14NZ, első féktárcsákat + fékbetéteket kellene cserélni! Mit érdemes venni? Nem kell a legjobb minőség, ellenben hulladékot sem szeretnék felrakatni.
-
Szada85
aktív tag
válasz
_seth_
üzenetére
Nekem a C20NE felújítása után ( gyürüzés, csapágyak cseréje, HF felújítás, összes tömítés, stb. ) kb. 1000 km bejáratás Volt, ezalatt a mindig 2-2500-nál elváltogatva, tovább sosem pörgetve, utána olaj+szüröcsere, azután én már " rendesen " használtam - nyilván nem üvegeltem el rögtön az elsö utcáig
-, de el-elforgott 3-4000-ig, egyszer-egyszer 5000 fölé is.Nekem azóta belement kb. 30.000km a felújított motorba, és egy nyekkenés nélkül türi, hogy hétvégente bántva is van, igaz, én 8 de max. 10 Ezer Km-nél cserélem az olajat-szüröt minden esetben.
Olajból mindenki másra fog esküdni, én nekem bevált az NE-be a Liqui Moly arany dobozos 10W40-je, de nyilván a gyár által elöírt viszkozítást kell beletenni.
-
GaborGh
őstag
Boldog nyulat 🐰
Astra H 1.6/115le szivo benya, 2007es, 95e km, szep allapot, 1 tulajos, szerviz konyves, auto.klimaval, mennyi lenne a realis veteli ara?
-
_seth_
veterán
Frissen felújított X20XEV motorba milyen olajat érdemes önteni?
+ Gyűrűzés is lesz, hengerfej már felújítva, a frissen beöntött olajat mikor érdemes cserélni majd, 10e kilométernél vagy hamarabb?Ez megfelel? Talán ezt linkelte valaki korábban.
-
Grande Ale
őstag
Sziasztok!
Tegnap kicsit rám ilyesztett a kocsi(2005-ös meriva).
Reggel inditok, elindulok, és akkor vetem észre, hogy egyik mutató sem működik, se a benzin, se a km óra, semmi.
Megálltam, újraindítottam, utána már működött.
Mi lehetett ez? -
Petyyyyy
addikt
Akárhogy is, de van aki megcsinálja kicsi pézér.
Élesben így működik, de amúgy meg azt állítanak be a gombokra, amit kérsz.
Jobb oldal: hangerő gombok értelemszerűen, mínusz alatti karika "némítás" avagy ATT ON.
Bal oldal: nyilak CD esetén track váltás, rádiónál seek, a nyíl amivel amúgy állomás váltható, most forrás-váltó.
Videjó -
Petyyyyy
addikt
Jelezném a márkatársak felé, hogy BP-n él egy ember, aki képes multikormány vezérléshez adaptert készíteni bármilyen fejeshez 6K ellenében.
TESTED- egy ilyet használok éppen.
-
Directors
senior tag
Sziasztok!
Tesómék szeretnének autót vásárolni és szóba került a H Astra kombi is dízel kivitelbe 2010 körüli.
Milyen motorral érdemes megvásárolni ?
Egy két dolgot tudnátok róla mondani ? -
javorszky
tag
Sziasztok! Ingadozik az alapjáratom.Mit kell megkeressek megnézzek.És mit lehet vele csinálni?Gondolom az alapjárati motor csinálhatja,feltéve ha van az enyémbe.Nem tudom.És ha van ilyen akkor azt hol találom,hol keressem!Astra H 1.4 Z14XEP.
-
senzaj
senior tag
Sziasztok!
Csak hogy az enyémről is legyen kép..

Astra H GTC, 2005/9, Z19DTH, 196.000 km
Az elmúlt pár hétben nagyon megszerettem, nekem ennél a 150 lónál nem nagyon van többre szükségem. Napi ingázásom munkahelyre összesen 120 km, így indokolt is lett a dízel, eddig az átlagom 1600 km alatt 6,1 liter, amit lejjebb tudnék szorítani azért. Műszakilag rendben van, egyedül a klíma kérdéses még, de mindig találok apróságokat. Pl. most ez a hiányzó csomagtér elem dühít:
Jelentéktelen, de találok ilyet valahol?
Új hozzászólás Aktív témák
- Hosszú premier előzetest kapott az Arknights: Endfield
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- 240 Hz-es QD-OLED monitor jött az Alienware-től az árérzékenyebbek számára
- Lalikiraly: Macbook NEO 2
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- alza vélemények - tapasztalatok
- Milyen program, ami...?
- E-roller topik
- További aktív témák...
- Logitech G502X Lightspeed gamer egér
- AKCIÓ! Intel Core i9 13900K 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- Eredeti DELL 240W töltők (LA240PM160)
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

(föutakon ingazva 2-400km enkent regeneral, ami tul gyakori). Most mondjuk az autopalyas 2000km es kis turam valoszinüleg kipucolta, mait ki lehetett

2005 utáni.

19es kulcs kell kitekerni, az olajleeresztő csavart... (ebből a csavarból 1 új, tömítéssel nincs 150ft) aztán kalapács+csavarhúzó leszedni az olajszűrőt... új szűrő gumirészét friss olajjal körbe kell kenni, aztán szó szerint úgy felsiklik kézzel tekerve is, hogy következő cserénél izzadni fogsz a levételnél... levegő+pollenszűrő cseréje kényelmesen 5-5perc úgy, hogy ebbe egy kávézás is belefér