Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
- bambano: Bambanő háza tája
-
LOGOUT
Opel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
molnarpeter
nagyúr
válasz
motoflug
üzenetére
Tip-top ragasztóval megpróbálhatod házilag, éjszakára teszel egy szorító kötést rá. Szövet látszik a sérülés mélyén? Ha nem, én hagynám.
AMD Power: én is javaslom a kigyorsítás - üresben gurulás taktikát. Esetleg vigyél valamit, amivel nyomon követhető az akku állapota (multiméter, szivargyújtós fesz mérő). A legnagyobb igénybevétel az indítás lesz, katalizátor nélküli motort megpróbálnám betolva indítani, vagy lejtőn.
-
CsonkaImo
addikt
-
AMD Power
titán
Fullra feltöltöttem az aksit. A szerelőm kb 20km van. Töltés nélkül el fogok tudni menni addig?

-
motoflug
őstag
válasz
molnarpeter
üzenetére
Most nincs sajna. Bele lett vágva (padkázva). Az előző tulaj beragasztotta valami szilikonos ragasztóval, de az elengedte. Csak külsérelmi nyom, kb. 3-4 mm. mély, olyan 10 cm hosszan, tehát "meg lehet fogni" a vágást, de a gumis szerint ha nem puklis akkor oké.
AMD: Köszönöm!

-
-
Declare
őstag
-
Petyyyyy
addikt
válasz
Gergőke88
üzenetére
Akkor épp ő utána is járhatnának.
Ő is fizetőképes csak még/most nem akar kifizetni egy autót, mert azért. Potenciális vásárló, tehát épp őt kellene megnyerjék, hogy ne nyaralni menjen majd, hanem b.ssza el az összes zsetont az új autóra, mert olyanra fogják csinálni, hogy ihajj.
Szerintem. -
amargo
addikt
válasz
Gergőke88
üzenetére
Ezt én sem értem, azért mert most G Astrat akar majd venni, miért ne akarhatna ilyet később (de akár most is)?
Én üdvözlöm azokat, akik tudatosan nem költik el "feleslegesen a pénzüket" (pedig megtehetnék, de egy új autó szerintem is az) csak arra, amire kell.Ui.: Nekem volt egy ilyen lekezelő vonzata ennek az írásodnak, ha nem ez volt a célja, akkor go back to the main thread.
-
Declare
őstag
válasz
Gergőke88
üzenetére
Hasznaltan kesöbb miert ne tervezhetne?

Pont hogy akkor es pont ö fog racseszni ha elP
iSA-sodik az opel.....aztan huzogathatja ki a biztositekokat a biztositektablabol, ha nem akarja, hogy vilagitson a müszerfal, mint a karacsonyfa....meg kenegetheti a s.gget aranyerkenöccsel ha itt is bejönnek a puha plüss fotelek

-
kmarci25
veterán
válasz
AMD Power
üzenetére
Na ne csináld már.
Oké, elhiszem, hogy valakinek nem tetszik, de ez számomra eléggé bullshit kategória. Nyilván nem jó cikk az, amiben nem fikázzuk egy kicsit azt, amiről írunk, de ezek elég gyenge pontok. Az első idézet semmi konkrétumot nem tartalmaz, a második meg... Nekem volt mindhárom francia márkám, egyikben sem vettem észre, hogy számottevően más minőségű lett volna a műanyag, mint egy Opelben. A kopogós műanyag, az kopogós műanyag, függetlenül a márkától.
Túl van ez a dolog hype-olva, úgy érzem.
-
Markizmark
addikt
válasz
atomanti19
üzenetére
Az a baj, hogy nagyon kis nyomatékot visel csak el az izzítógyertya, ha nekiállnak vele izmozni, akkor beszakad.
Tuti házi módszer:
-lazítóval áztatás
-melegre járatás
-mélyhűtött dugókulccsal nekimenni és a kitágult forró menetben összeugrik a hideg kulcstól a gyertya és megindulA másik módszer a szaki, akire legalább lehet haragudni, ha mégis beszakad.
-
AMD Power
titán
válasz
kmarci25
üzenetére
"Bent sem utal semmi a franciákra, persze csak elsőre. A formák rendben, a dizájn a megszokott Opel, az anyagokkal már van probléma, azokban dominál a PSA."
"A műszerfal teteje puha, a kormány bőrözött és elég jó fogású, az ajtókárpit puha része szintén bőr és kényelmes, a műszerfal alja, valamint onnantól lefelé pedig minden a PSA-tól ismert elképesztően hamar és könnyen karcolódni, foltosodni képes rideg műanyag."
Gergoke: Ez engem miert nem erintehetne?
Kulsore mondjuk bejon. Nekem a Mokka is nagyon tetszik. Mondjuk ennek a hatulja nem lett valami fantazia dus.
-
Declare
őstag
válasz
zolikaDB
üzenetére
2003 ban gyartottak, 2005 ben forgalombahelyeztek, 2-ik tulajtol.....hat ha erröl barmi relevans adatot megtudsz, megeszem a kalapom

Amugy egy ilyen benzinzabalok 3,2 es automata gepet nem az fog venni, aki a palyan roja az 1000 km eket. Siman lehet szvsz valos, vagy hasonlo a km allas....
-
Declare
őstag
Ez a faceliftes mar egesz jol nez ki szerintem
Picit a kategoriaban neheznek szamit, de elhetö....A 2 literes dizellel nagy bajok nincsenek. Az elejen volt egy ket problema (pl turbo csö repedes), de azokat mar biztosan kijavitotta az elözö tulaj.
Viszont ez a 100-150k km kb a gondtalan autozas vege idöszak kb egy dizelnel, ezt jo tudni. Valahol itt kezdödhetnek a nyügök a kettöstömegüvel, turboval, egr el, dpf el stb....hasznalat függö. Ezt jo eszben tartani (belekalkulalni)
(#73541) Luck Dragon
nagyon szip. Ugyan ilyen felnit akartam venni, de nem vallaltam vegül be a 17"-t, pedig jol all a GTC nek is. 
-
kmarci25
veterán
válasz
AMD Power
üzenetére
Melyik rész utal a minőségi problémákra?

A cikk végén, a kvázi összefoglalóban meg ez szerepel:
"A Crossland X-ben számomra legpozitívabb élmény az, hogy bár egy Opelben ülök, mégsem érződik annyira nehéznek, mint a németek modelljei, így vezetni is könnyedén lehet. Futóműve ugyan kisautósan egyszerű, mégis kellően tart kanyarban és egészen komfortos. Az első francia Opelt kellemes családi autónak mondanám, Meriva utódnak kiváló."Jó, tudom, hogy most nagyon nagy a baj, mert (az amerikaiak után!) a franciák vették meg az Opelt, bár én nem látom ezt akkora problémának. Ahogy erről már írtam is...
-
AMD Power
titán
Franciasaláta, Opel körettel - próbán a Crossland X
Opel Crossland X nemzetközi menetpróbaAz első PSA Opel és már minőségi problémák vannak.....

-
zolikaDB
veterán
válasz
Petyyyyy
üzenetére
Ezt hogy érted?
Hopp: Sigi 3.2 automatával! Ez az aranyszín régebben amennyire taszított, most annyira bejön!!
-
Petyyyyy
addikt
válasz
amargo
üzenetére
Ilyen ez a showbiznic' kérem.

Jut eszembe vannak részeredmények a fóli'jával. Tegnap műanyagápolok, mint a jógyerekek, "ülök" a küszöbön az ülés mellett és csak azt veszem észre, hogy míg a felsőbb részeken töröltem át a műanyagot, addig éreztem a napot a képemen. Majd mikor lejjebb kellett hajolnom, zöld lett a képem (fólia miatt
) és már nem égette a pofikám. 
-
Petyyyyy
addikt
válasz
üzenetére
Be volt rohadva és két napos wellness után (áztatás gázolajban, melegítés) sem jött ki, inkább beszakadt a két gyertya. Maestro kijött, felmért, hazament, spec szerszám elkészít és kiszed. Mindenzt a menet sérülése nélkül.
A másik lehetőség hogy HF leugrik és úgy hegesztenek, csak úgy 200K lett volna minimum. -
molnarpeter
nagyúr
válasz
atomanti19
üzenetére
Fékfolyadék (használt is jó) csöpögteni a gyertyához, hagyni kell minimum pár órát devnehany napig is elhúzódhat. Van otthon nyomatékkulcs? Ngk-nak van egy korrekt videója a kiszedésről. [link]
-
Petyyyyy
addikt
válasz
atomanti19
üzenetére
No, csak hogy tiszta legyen: az a berohadt izzítógyertya már sok jót nem ígér és kellemetlenebb problémákat is okozhat. Ha egy mód van rá, keveredj fel Pestre. Idefent van olyan szaki, aki képes kiszedni az ilyesmit is a menet sérülése nélkül és garival - tehát ha x időn belül megint berohadna, újra kiszedi neked.
Nekem két gyertyát is kimentett 60 rongyért cserébe. Nem olcsó, de jó. Ha gondolod megszerzem a kontaktját. Ha már ott vagy, akkor a Petsoky féle recept része a szívócsonk tisztítás vagy a vegyszeres teljes motormosás. Mer'hogy ilyenkor azért messze nem tökéletes az égésed.A tünetek stimmeltek: hidegben nehezen, csak 0° felett indult, volt hogy melegen sem akarta az igazságot.
-
amargo
addikt
válasz
atomanti19
üzenetére
Első körben hideg motornál próbáld kiszedni a gyertyát, melegre ugye tágul a fém. Továbbá minden csak erőkar kérdése

De kíváncsi vagyok én is, de nem hiszem, hogy a motorban kárt tudnál tenni, a gyertyát meg úgy is kidobod. -
atomanti19
aktív tag
Sziasztok!
Egy B Corsa 1.7D(1996) büszke tulajdonosa vagyok. Első autóm, 2010-óta használom, lassan beketyeg a 230000km is
Télen volt rá példa, hogy nehezebben indult ezért izzítógyertyák lettek rajta cserélve. Az első henger gyertyája sajnos úgy belegyógyult, hogy bent is maradt. Érezhető hibát 4-5 hónap alatt nem produkált. Viszont idén január óta kicsit "röfögősen" indul, olyan mint amikor egy V motornál nem indul be minden henger, eddig soha nem tapasztaltam ilyet vagy hasonlót. Gyakorlatilag 5 celsius alatt a reggeli indítások így zajlanak.
Elképzelhető hogy nem megfelelően vagy pedig egyáltalán nem izzít az egyes gyertya? Van rá mód hogy valahogy kiszedjem roncsolás mentesen? Melegítés?A másik jelenség, ami ezzel egyidejűleg jelent meg az az, hogy melegen nem indul az autó. Üzemi hőfokon a viz, az olaj és ha megállok mondjuk tankolni utána nem indul a kocsi, Az önindító nem tekeri meg a motort, olyan mintha gyenge lenne az akkumulátor. Fel van töltve, teszterrel meg is vizsgálták, minden fasza elméletben. De mégsem forgatja meg a motort indításnál. Pl reggel autózok városban 15 percet, megállok egy pékségben, de elindítani már nem birom vagy éppen hogy csak betekeri a motort. Hideg motorral szépen azonnal indul, kivéve hidegben mert akkor meg a fentebb leírtak történnek.
Mi lehet a probléma? Új akkumulátor segíthet? Generátor jó, töltés van. Az autón igazából soha semmi nem romlott el, így szerelési tapasztalatom zérus. Volt ilyen típusú motorral több corsánk, ilyet nem produkált még egyik sem.
Mi lehet a gond? Hol kezdjem a hibakeresést?
-
Szada85
aktív tag
-
Petyyyyy
addikt
-
válasz
Luck Dragon
üzenetére
A 16"-os viszonyítva biztosan állíthatóm hogy érzékenyebb, főleg rosszabb út viszonyok mellett. De nem olyan nagy mértékben mint előtte gondoltam. Én is sokat agyaltam hogy érdemes beruházni avagy sem, de nagy segítség volt egy másik H Gtc amin szintén 17-es pacsu volt.
Azt is tessék figyelembe venni hogy nem csak magassága, hanem szélessége is változik, ezt inkább a motor az ami meg fogja érezni. Azért is van a kézi könyvéve feltüntetve hogy melyik motorhoz milyen nagyságú kérek dukál hozzá.
Ha jól tudom neked 1.4-es van , lehet hogy neked maximum a 16" ami lehet. Aztán lehet tévedek.
-
Vaze
őstag
Sziasztok!
Egy Opel Insignia vasarlasan torom a fejem,sosem volt meg opelom,ezert a segitsegeteket szeretnem kerni.
Adott Ez a gyongyszem,errol mi a velemenyetek?Mit kell tudni rola?mik a hibai,ervek ellen ervek esetleg?
Valaszokat elore is Koszonom
-
Hát ha tudok ezzel segíteni.
Pár napja írtam hogy milyen gumi vettem rá, idézem:
"Én egy Goodyear Efficientgrip Performance 225/45 r17 gumi rendeltem. Darabonként 31,500-Ft.
Összesen a négy így 126,000-Ft volt. Plusz a szereléssel együtt 135,000-Ft lett a vége. Plusz 1 év teljes kőrű garancia meg ajándék kátyú garancia amit a várokozás és csuszás miatt ajándékba kaptam.
" -
tutis
addikt
válasz
Luck Dragon
üzenetére
Az a baj, hogy nem tudom eldönteni, kell-e a 17-es (akkor felni+gumi is kell) vagy csak 16 (akkor csak felni)
Dobhatnátok képeket a verdákról oldalról felnivel
-
-
#TOTTI
őstag
ECN 218217 (P2182) hiba megoldása termosztát csere lett, most 100C körül van 10km után a hőfok, azt mondták 105C az üzemi hőfok. Most nincs hibakód és két év gart. adtak. Tömítés, termosztát, munkadíj rendre 6e, 25e, 6e Ft volt.
Astra H GTC Z16XER
-
amargo
addikt
válasz
HoaryFox
üzenetére
Én is féltem a 225/50 R17-től, de alig érezni vele ezt a jó Bp-i aszfaltot. A G-n a 185/65 R15-em sokkal jobban rázott, fura. Persze a nagy kerék jobban gördül, tehát kevésbé veszi fel az apró repedéseket, de még sem annyira ballonos, ezek szerint többet számít érzetre, hogy könnyebben átmegy az úthibákon.
-
tutis
addikt
H astrára pesti utakra gáz a 17 col? Szépnek szebb mint a 16, de nem ráz nagyon a 45-ös gumi?
-
-
Szada85
aktív tag
válasz
HoaryFox
üzenetére
A harmadik ponthoz tudok ( dehogy tudok, csak okoskodok
) egy esetleges tippet,Az ABS kocka ugyebár a fékrendszerben van, akárcsak a vákuumos fékrásegítö ( vákuumdob, az a nagy fekete kör hengeres bizbasz a tüzfalnál, a kormánnyal kb egy vonalban ), amiböl ( legalábbis a Gsi-nél biztosan láttam már ), hogy a szívócsöre is megy egy csövecske.
A " Manifold Absolute Pressure " meg ugye szívócsö abszolút nyomást jelent.
Ergó, mivel kivetted az ABS-t, amivel megbolygattad a renccert, ezért talán sikíthat amiatt, hogy a kocka miatt a Motor szívócsövében levö vákuum ingadozik.
De majd kijavít egy szakértö, ha butaságot írtam ( biztosan butaságot írtam, ennyire még nem másztam bele a fékrendszerembe, nem is érthetek hozzá ).

-
AMD Power
titán
-
HoaryFox
őstag
Létezhet olyan, hogy tegnap kivettem az ABS vezérlőt és kapásból ezekkel a hibakódokkal fogadott az autó?
P0115 Engine Coolant Temperature Circuit
P0500 Vehicle Speed Sensor (oké, ez tiszta, hisz' az óra az ABS-től kapja a sebességet, nem is mér most)
P0105 Manifold Absolute Pressure / Barometric Pressure CircuitIgazából az első meg a harmadik az érdekes, hogy mi köze lehet az ABS vezérlőnek?

-
WP14
őstag
Mi az, hogy "vékonyabb", meg "vastagabb" olaj?
A számok a viszkozitást jelölik, semmi köze a sűrűségéhez, csakis a W előtt a hideg oldali érték alatt, és a W után a meleg oldali érték felett változik/válhat dermedtebbé/hígabbá. A láncos motorokba pedig, mivel az olajnyomás feszíti a láncot, kötelezően 0W-s, vagy 5W-s kell! (Dexos2 minősítéssel rendelkező). -
kmarci25
veterán
válasz
AMD Power
üzenetére
Ha hegytetőn vagy, akkor legalább le tudsz gurulni a völgybe. Ha viszont az Alföldön döglik be, akkor annyi. Nekem is volt ilyen, annyi különbséggel, hogy nem egyből makkant meg a generátor, hanem szép lassan. Aztán mikor a szerelőhöz mentem, már egyáltalán nem volt töltés, meg az akksiba szufla sem. Először csak a világítást kapcsolta le, aztán már az index sem működött, kormányszervó is megállt, az ablakokat nem tudtam felhúzni, és mikor lezártam volna, már a központi zár sem működött. Éppen elgurultam a szerelőig, vicces volt.

-
AMD Power
titán
válasz
Luck Dragon
üzenetére
30e körül lenne a felújítás. 4e Ft tudtam szerezni egy kedves Opelos sráctól egy generátort. Holnap el is megyek érte és délután már be is teszik a gépbe. Hálát adok az Égnek ,hogy itt a közelbe jött elő ez a probléma és mondjuk nem a Zemplén tetején.
-
Markizmark
addikt
Nana, nem jó hozzáállás.
Az 5w40 és a 10w40 melegen egyformán viselkednek. Csak hidegen van köztük eltérés, az 5w jobban szivattyúzható hidegen, előbb ér oda ahova kell, előbb jut kenéshez a motor minden része. Továbbá a jó kenéshez nem csak olajnyomás, hanem jó áramlás is kell.
Lehet, hogy hidegen a 10w magasabb nyomást produkál, de lassabban áramlik. Az 5w-t azért eszi, mert az eljut oda, ahova a 10w nem.
Hogy nem eszi a 10w-t az nem azt jelenti, hogy jó neki.Én rövid távon 5w40 Eneost tettem az astrába, amióta napi 90 km-t utazok viszsaálltam 10w40-re, de lehet, hogy megint váltok.
-
-
AMD Power
titán
Jöttem most haza este a melóból.. M0 lejöttem. Szentendrei úton már világított a kis "aksi" lámpa pirosan. Fények egyből visszafogottak lettek a műszerfalon. Nincs töltés!
Megálltam vele a háznál. Szerelőmmel beszéltem. Mondta ,hogy generátor none... nincs töltés. Kérdés. Bontott vagy felújítás?? Egy év múlva már nem lesz meg az autó ilyenkor így a legolcsóbb verzió érdekelne!? Szerintetek? 
-
littlejohnny
aktív tag
Car-társak!
1,4-es benzines J Astrámmal kapcsolatban vetnék fel egy dolgot. Nem oly rég alacsony hűtőfolyadék szint hibajelzést kaptam. Leellenőrizve kiderült, hogy nem kamu jelzés (a szint tényleg alacsony volt): meg volt repedve a cső- illetve a csatlakozó csonk is. Ennek a cseréje megtörtént. Rendszer légtelenítve, majd utántöltve lett. Azóta a következőt tapasztaltam a megtett kb. 500 km alatt: nem túl látványosan, de csökkent a folyadékszint. Valamint újfennt (december óta van nálam az autó, 1-2 alkalommal már éreztem) előjött egy "ecetszagra" emlékeztető valami az utastérben, ami általában indítás után szokott jönni a szellőzőkből, de nagy ritkán menet közben, folyamatos autózás során is érződik pár másodperc erejéig.
Na most: ózonos klímatisztítás is volt szintén a fenti 2 alkatrész cseréjével egyidőben.
Gyártsak összeesküvés elméleteket, vagy tekintsem véletlen egybeesésnek a 2 dolgot? Vagy van összefüggés? S mi lehet az "ecetszag" okozója?
Köszi, ha van ötleted...
-
-
w333
félisten
válasz
B-L-A-C-K
üzenetére
Nagyjából igen viszont én azért néha odaléptem is neki ... okoztam pár meglepetést a kis zümmögő boyracer Hondáknak

Ha nyomod neki akkor enni fog az sokkal többet is, ha pedig nem akkor mi értelme van az ilyen erős autónak ? voltak azért sokkal erősebb autóim is de most már inkább normálisan közlekedek és nagyjából betartom a sebességhatárokat, és ugye mert nincs hol nyomni neki ... dugóban nem nagyon tudok gyorsulni !

(#73505) Luck Dragon
Persze hogy sokat számít, kollégámnak egy Ibiza -ja van ami 6 évvel fiatalabb és 120 ezer Km -el van benne kevesebb, viszont szinte csak várososban használta, így neki a vezetőoldali ülés és háttámla is kivan szakadva, nekem pedig ugye még nincs is megkopva

-
-
B-L-A-C-K
titán
15 lityi rövid távon? Az tényleg durván hangzik, így akkor megérte a váltás neked is. Én jövőre egy kis Ford Fiesta ST-t tervezek városi mászkálósnak, az is 2 ezres 150Ló, elvileg 9 körül eszik papíron, de ha az is 15-öt fogyasztana már mindjárt nem nagyon tetszene, és ugye nem kizárt így van...
-
w333
félisten
válasz
F_Zolee
üzenetére
Nem tudom ... jó ez a kicsivel vastagabb olaj főleg hogy már 23 éves az autó illetve ki tudja hogy a valóságban mennyi km van benne, de van egy olyan érzésem hogy bőven 500 ezer km. fölött van már

(#73503) F_Zolee
Az 5W -t minimálisan igen, a 10W a legjobb neki, ebből szinte semmit

Új hozzászólás Aktív témák
- HDMI topic
- Sweet.tv - internetes TV
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- BestBuy topik
- Gitáros topic
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Anime filmek és sorozatok
- Jövedelem
- További aktív témák...
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Honor X6a 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB,Átlagos,Dobozaval,12 hónap garanciával
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro / 8/256GB / Káértyafüggetlen / 12Hó Garancia
- HP EliteBook 840 G9 i7-1265U 16GB 512GB 14" FHD+ 1 év teljeskörű garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

nagyon szip. Ugyan ilyen felnit akartam venni, de nem vallaltam vegül be a 17"-t, pedig jol all a GTC nek is. 

már korábban is előhozta,és kapott is rá választ.