Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- laskr99: Processzor és videokártya szilícium mag fotók újratöltve!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- vrob: Próbálkozás 386 alaplap újraélesztésre
-
LOGOUT
Opel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
_seth_
veterán
válasz
littlejohnny
üzenetére
Én 4300K-t néztem ki, magamnak, nem cél, hogy kékes legyen nagyon a fénye, inkább a fényereje legyen jobb, és pl anno utólagos xenonból is 4300K-t raktam be, az a szín tetszett a legjobban.
-
dave0825
őstag
válasz
mohabá 007
üzenetére
Megnéztem a gyertyákat, egyforma mind a 4, de nem szépek, sok a levegő?
Amit írtál, hogy áthúz-e, még nem tudtam megnézni, de szikra van mindegyik gyertyánál: bedugtam a trafóba mindet, egyesével pedig megnéztem, hogy indítottam pár fordulatot, közben figyeltük, melyiknél van szikra, mind jó volt.
Ilyen pedig a pillangószelep, ha jól tudom, ez az. Elég olajosnak tűnik, amit nem igazán értek, mitől lehet. Légszűrőt megnéztem, tiszta, a muskátlisdobozban sincs olaj, vagy ilyesmi, teljesen száraz. Kézzel tudtam nyitni, zárni, nem szorult, vagy tapadt, vagy ilyesmi, ment rendesen. Megnéztük, alapjáraton zárva volt, majd hirtelen gázfröccsre kinyitott.
Hazafele tartva nézegettem még, hogy mit csinál, mit nem.
Olyan 9 km után egy körforgalom után megnéztem a gyorsulást, le is videóztam, hallani is lehet rajt a dolgokat:
pedál VÉGIG a padlón, amíg a videó tart, váltó 4.-ben, majd 0:03-nál benyomtam a kuplungot, látszik, hogy 4 ezerig pörgött föl, majd lassan esett vissza. Kuplungot elengedtem, "gyorsítottam" tovább, 0:15-ig (látszik, mennyit gyorsult az alatt), majd 0:16-nál visszatettem 3.-ba, fölpörgött 3700-ig kb., kuplung benyom, 3900, majd esik vissza, kuplung elenged, benyom, elenged, benyom, elenged, videó vége.
Mentem még a videó után olyan 1 km-t, megálltam, hogy megforduljak, menjek haza, leesett az alapjárat olyan 5-600-ra, és kivillant az autó+villáskulcs jel. Leállítottam, fék+gáz+gyújtás, p0505 hibakódot villogott ki, ami alapjárati léptetőmotor hiba. Utánakérdeztem, elvileg ez nem szól bele magasabb fordulaton a motor járásába, csak alapjáraton, így ez valószínű, hogy egy plusz hiba... Ha megtaláltam volna a motortérben a léptetőmotort, megnéztem volna, hogy nincs-e megszorulva, kimértem volna az ellenállását, meg nagyjából neten nézegettem, hogy lehet tesztelni, hogy jó-e, csak nem találtam meg, hogy hol van.
-
Skizz
addikt
Opel márkaszervizek díjszabásáról van itt valakinek infoja?
Vezetett szvizkönyvel venném meg, lehet folytatni kéne a hagyományt. Vezérlés, olaj, szűrők mennének a levesbe.köszi!
-
F_Gergely
őstag
válasz
zolikaDB
üzenetére
Jah csak baromira nem latszik rajta, en meg meguntam.
Csak eladni lesz kb lehetetlen mert mindenki csak a kasztnit nezi azt nem, hogy futomu, motorikusan milyen. Meg ugye utolso csavarig minden ki lett rajta cserelve. Csutortokon viszem kipufogoshoz. Augusztusra mar uj autot akartam csak borult a koltsegvetes igy tolod par honapot a projekt viszont augusztusban meg lejar a muszakim azon meg at kell toljam. Ugyhogy meg egy kis penzt ra kell locsoljak... -
littlejohnny
aktív tag
válasz
_seth_
üzenetére
Pénztárcád válogatja...
De egy (szinte) biztos: az itthon kapható (nem kínából rendelt) D2S izzók javarésze ugyanazon gyártósorról jön le más felirattal és dobozolással. Amikkel ténylegesen van/volt tapasztalatom: GE/Tungsram vonal, Philips, Hella, Jahn, Flösser, Bosch...
Amúgy személy szerint a 4150-4300 K körüli színhőmérsékletet ajánlom... -
adalbert1
veterán
válasz
Luck Dragon
üzenetére
Kisgyerekek miatt nem a gyerekzár kell inkább? Ha jól emlékszem, a bezárt központi zár is kikapcsol, ha bentről nyitnád a kilinccsel az ajtót.
Még egyik általam használt autó sem ismerte ezt a funkciót, nekem már automatikus, hogy beülés után zárom a központi zárat, ennek ellenére azért hasznos lehetne.
Facebook-on Opel topicban szinte csak olyat olvastam, hogy a szerviz pénzért adta ki a carpass-t, de ha esetleg valahol valaki megkapja ingyen, akkor ne tartsa vissza az információt.
-
AMD Power
titán
válasz
Luck Dragon
üzenetére
Egyetertek. Egy edzotarsamhoz egyszer piros lampanal beult egy no a hatso ulesre. Nem kicsi a srac de beszar* mert ulve ovvel magadon , hatrafele eselyed sincsen. A no zavarodott volt. Nem tortent semmi sem, de mondta,hogy megijedt.
-
Szada85
aktív tag
válasz
Luck Dragon
üzenetére
Ezt nem tudtam, amiben én eddig ültem 1-2 típus, azoknál leállításra oldott, de a kilincs húzásos megoldás még profibb valóban.
Én még a tükörbehajtást szeretném elérni, hogy kulcsról zárva az autót, behajtsa a tükröket is, mivel maga a motoros behatjás adott.
-
válasz
Calogero
üzenetére
Kis gyerekek miatt.
De nem ez a legfőbb érv. Hanem az érték megóvása szempontjából a legjobb. Mert kevés ember van aki bezárja az autóját és menet közben piros lámpánál notebook vagy bármi mást egy szempillantás alatt el tudják tulajdoníttani.
És ezen most lehet filozófálni.
De szerintem tök jó dolog ha az autó gondoskodik arról hogy védve legyen a gyerekek,értékek egyaránt. És tartom magam a dologhoz.Szada85
Így van, Fiatnál ha leállítod az autót akkor sem nyitja ki. Csak ha a kart meghúzod, akkor engedi ki a központi zárt. -
Szada85
aktív tag
válasz
Calogero
üzenetére
Nem kiszállás ellen kell, hanem "beszállás" ellen.

Elindulás után automatikusan lezárnak az ajtók, így pl. lámpánál állva nem tudják kinyitni az ajtót, és kikapni a táskád, egyéb értéked.
Majd mikor leállítod az autót ( motort ), akkor automatikusan oldja az ajtózárakat.Szerintem is hasznos, jelenleg én is manuálisan gombbal zárom belülröl az ajtókat, majd megálláskor rángatom a kilincset bolond módra, hogy kiszállnék, majd utána oldom szintén manuálisan.

Szóval nekem is érik egy ilyen felprogizás, ha lehetséges.
-
Szada85
aktív tag
Ugyan megfogadtam, hogy erös leszek a kísértéssel szemben, és nem fogom pimpelni a paripát, mentségemre szóljon, egészen jól sikerült, és cirka 3 hónapig sikerült is megtartani a jó szokásomat, aztán ez a kép online, a józan eszem meg offline lett:
Szóval amint sikerül kilogisztikáznom a kereket, nekiesünk a kormányváltásnak.

-
Calogero
addikt
válasz
Luck Dragon
üzenetére
Mire jó egy ez a sebbesség függő ajtózár?
Ki az a "bolond" aki menetközben akar kiszállni? -
-
Doggy dog
senior tag
válasz
Luck Dragon
üzenetére
Ha van Rec modulod-mert csak ekkor lehet-Opcommal bekapcsoljátok és kész,megy is

Nekem ismerős csináltad,duma+cigi fejében.
Szerintem találsz olyat itt a topikban,aki közel van hozzád és kb sör-csoki árfolyamon megvan. -
-
Doggy dog
senior tag
válasz
Luck Dragon
üzenetére
Ott van a REC,az van.
Abban programoztuk múltkor pl a vészhelyzeti féklámpát,sebességfüggő ajtózárat.
Gyári riasztó nincs. -
válasz
Doggy dog
üzenetére
Nagyon még nem nagyon ástam be magam, de ha úgy mondták hogy a hátsó csomi tartóban található meg az oldalsó kárpit alatt. Ott van egy alaplap, de azon melyiknek kell lenni a komfort modulnak azt nem tudom.
De ezt úgy is ki lehet deríteni ha a gyári riasztó aktíválódik akkor magától az ablakokat fel kell hogy húzza.
Stb. -
_seth_
veterán
válasz
littlejohnny
üzenetére
Ha már xenon izzó:
D2S-ből melyik márka, melyik izzója ajánlott? (Vectra B)
-
Doggy dog
senior tag
válasz
Luck Dragon
üzenetére
Honnan tudhatom meg,hogy van-e "komfort" modulom.
Rec van. -
Calogero
addikt
válasz
littlejohnny
üzenetére
Én tőlük vettem az izzóimat, Opelbe is meg a Volvóba is.
[link] -
WP14
őstag
válasz
littlejohnny
üzenetére
Itt nézz szét! Én tőlük vásárolok, igaz nem Xenont, de minden mást.
-
littlejohnny
aktív tag
Tisztelt Topiclakók! D1S-es Xenon izzót keresnék J Astrámhoz. Hátha van valakinek normális beszerzési forrása... Köszönöm!
-
-
Petyyyyy
addikt
Ha már itt tartunk: sima OBD-s kütyün keresztül nem sikerült megmondani a BC-nek, hogy mekkora a jelenlegi kerékméret és majd azzal számoljon átlagot, pillanatnyit meg stb. Ehhez már valószínű a gyári Tech2 kell.
Melyik Opel szervízt javasoljátok BP-n?
A lényeg, hogy ne nézzék hülyének az embert és ne az legyen az első, hogy na bmeg ennek is nem jó valami, aztán ide jön megcsináltatni. -
Skizz
addikt
válasz
Luck Dragon
üzenetére

Na erre még visszatérünk.
-
-
Skizz
addikt
Sziasztok
2009-es, szenzoros, tehát Auto állással rendelkező H astránál van lehetőség arra, higy nyitásra parkfényt kapcsoljon? Zárásra pedig kialudjon. Cosmo felszereltség, ha ez számít, és full halogén.
Továbbá: 2009, 1.7cdti 110 rendelkezik dpf-el?
köszi
-
-
-
hentes555
senior tag
Sziasztok!
Nem sokára eladó lesz G Astrám, árazásával kapcsolatban tudnátok segíteni, hogy kb. mennyit érhet?
Alap adatok: 1999-es, lépcsőshátú, X16SZR, óra185000-t mutat, valójában kb 260 van benne. Felszereltségéhez tartozik gyári manuális klíma, 4 tárcsafék, LG CD-rádió, vonóhorog. Az ablakok sajnos tekerősek és a tükrök is manuálisak.
Az autó tavaly áprilisban került hozzám egy budapesti kereskedésből, előtte Németben élte napjait. Mióta nálam van, jópár dolgot megcsináltattam rajta, így a következő tulajdonosnak azokkal már nemigen lesz baja. Ezek lettek cserélve rajta: 4 tárcsa+összes betét (Mindegyik Zimmermann), vezérlés+vízpumpa, olaj (Mannol 10W40), motortartó bak, jobb első kitámasztó gömbfej, ezt követően lézeres futómű-állítás, vízhűtő, klíma kompresszor tekercse, kesztyűtartó konzolja, szelepfedél-tömítés. Plusz vettem rá télre egy Goodyear Ultragrip 9 szettet. A kerekekről annyit, hogy elég érdekes a dolog, a kerekek 14"-osak, de a csomagtartóban egy 15-ös pótkerék van rajta kb. 0 km-es Continental gumi. Nyárinak egy 2013-as Toyo Vario V2+ van rajta, ami ugye négy évszakos, de én biztonságosabbnak tartottam megvenni rá az UG-eket télre.
Használata során folyamatosan vigyáztam rá, karban volt tartva, az esetek nagyon nagy részében csak Shell benzin volt benne, ha valami baja volt azt meg is csináltattam rajta, ahogy a fenti felsorolásból is látszik. Amikor megvettem nagyon szép állapotban volt, de sajnos nyáron egy "kedves hölgy" úgy váltott sávot a városban, hogy nem vette észre hogy mellette vagyok és meghúzta a bal elejét. Ezt nem csináltattam meg, 60-at mondtak rá, de csak pár horzsolás van a lökhárítón, valamint a kerék felett egy pontban minimális horpadás van. Sajnos télen is napi szinten használatban volt, de nem volt lehetőségem tető alá állítani, így mostanra mind a négy kerékíven megjelent a rozsda. Valószínűnek tartom, hogy előtte is olyan volt már, csak le volt kezelve.Ami egyetlen baja van most, hogy a jobb ablaktörlő mechanikája megkopott és lehúzza a lapátot az ablak alá, de egyébként szépen töröl.
90 körül néha kivillantja az EGR hibát, de utána el is szokott aludni rövid időn belül a lámpa. EGR tisztítva volt, valamennyit segített, de azóta is van, hogy felgyullad a lámpa.Előre is köszönöm a választ, és bocsánat ha OFF-ba kellett volna.
-
elistvan
őstag
Sziasztok!
Bevallom eddig a Honda jazzeket nézegettem, de ahogy látom a meriva sem rosszabb. Ráadásul van belőle választék hazaiból is és fiatalabbakat is kapni lehet jó áron sokkal felszereltebben mint a jazz.
Van 2 kiszemelt Meriva A-m. Ő, illetve Ő. Tudnátok tanácsot adni? Árban mennyire van ez rendben vagy mennyit érdemes alkudni ha rendben találjuk a szerelővel? Mire érdemes ennél a típusnál odafigyelni?Köszi előre is!
-
-
beg
veterán
válasz
mohabá 007
üzenetére
Na ez az a szó amit kerestem

Nem tudtam hogy hívják leánykori nevén csak próbáltam körülírni. -
-
beg
veterán
Aki z14xe motornál 17 év után nem akar szentségelni a motorburkolat alatt elmenő légtelenítő vízkör műanyag(!) könyök idomának (motorblokk alu csonkjából kifelé jövet) törése miatt víz elfolyás indokával az út szélén szívni, az most cseréje ki hasonló idom fém megfelelőjével.
Ráér később megköszöni, nekem 3 órám és 8e forintom bánta, plusz idegeskedés, víz nélkül közlekedés. -
AMD Power
titán
válasz
Luck Dragon
üzenetére
A madar fonok majd fizesse ki!!
-
_seth_
veterán
B Vectra X20XEV:
Hans-Pries alapjárati motor kőkemény 9e forintért szépen működik, pedig már próbáltam kb 3 márkát újban és ebből kettővel be sem indult az autó.
Valeo kinyomócsapágy viszont csak 5e kilométert bírt, ma elengedte az olajat... Valeo vízhűtő 2 évet sem bírt... érdemes kerülni ezt a márkát...
-
-
Petyyyyy
addikt
válasz
Luck Dragon
üzenetére
A legfontosabbat kihagytam - én teljesen átfújattam, más volt az alapszín, mint a cél, azért is szedettem szét.
Ezt szerintem babrálás nélkül megcsinálják. -
-
Petyyyyy
addikt
válasz
Luck Dragon
üzenetére
Pontosan. De pánikra semmi ok, nem aranyárban van a művelet.
G kilincseit kiszerelve vittem fújatni. Srácok szedték szét és fújták, viszont nem rakták össze. a négy volt 10k. (metál) -
-
Petyyyyy
addikt
válasz
Luck Dragon
üzenetére
Szvsz sehogy.

Ahogy látom alapozóig ment, nem érdemes maszatolni vele. -
-
Petyyyyy
addikt
válasz
Luck Dragon
üzenetére
Majd még te kérj bocsánatot, amiért meg akarod tudni, nem? Még szép hogy kikéred magadnak - a felvételt is. Jól tetted, hiába csak egy ekkora rész, tuti engem is szét kekszelne az ideg.
De hogy egy másik Astra tulaj...nem is értem. Ahogy látom szépen le is vitte a fényt, szóval akármibe is kerül, fizesse ki. Lehet hogy szottyos 5-10-X ezer, akkor is. -
válasz
Petyyyyy
üzenetére
Így fényes nappal jobban látszódik a nyoma, egy kékeszöld színű autó a tettes. De biztosra szerettem volna menni, így megkértem a parkolóért felelős biztonsági céget hogy tessék utána nézni a dolognak. Lehet hogy most itt páratok ezt most felesleges dolognak tartjátok, főleg hogy körömnyi nagyságú dologról van szó. De nem hagyott nyugodni a dolog.
Szóval az elején nem nagyon mentek bele a dologba, de a végén csak-csak.
És először egy újabb Vitara állt be mellém,de nem az volt a tettes , majd később egy F Astrás érkezett meg,
Aki a gondot okozta, de a legnagyobb meglepetést az okozta hogy az egyik főnök a tettes.

-
dave0825
őstag
válasz
mohabá 007
üzenetére
Édesanyámnak is volt hasonló gondja, neki a főtengely-jeladó volt rossz, neki sem jelezte ki a hibát, csak miután állítólag levették az akkusarut.
Az föltűnt, hogy most nem csinálja, amit 4.-ben, hogy 3-3500-as fordulaton fullad, elindul, fullad, elindul... Amikor csináltam a mérést, akkor ilyen volt, azóta nem jött elő ez.
Viszont ugyanúgy nem gyorsul, 2.-3.-ban rángat még mindig, de följebb nem, viszont mondom, ugyanúgy nem megy.1.: ha padlóig nyomom a gázt, jobban gyorsul, morog, ahogy a levegőt jobban szívja, de jobban gyorsul valamivel. Gondoltam emiatt, meg olvastam is valahol neten, hogy nem lehet a gázpedál a ludas? Igaz, hogy az a furcsa, hogy folyamatosan ugyanolyan időközönként fulladt a múltkor, mikor mértem, az viszont nem lehet a pedál hibája.
2.: a map szenzort konkrétan észrevette egyből. Lehúztam, elindítottam, alig indult el, meg majdnem le is fulladt, dadogva járt alapjáraton. Ki is jelezte hibakóddal is azt hiszem, de a motorellenőrzés lámpával biztos, arra emlékszem.
3.: mikor kicseréltem a gyújtást, és az egr-t is, kitöröltem a hibakódokat ELM327 diagnosztikával (ez van csak nekem, ezzel mértem a lambdaszondát is).
Akksit lehúztam, de csak pár másodpercig, a fejegység beállításai nem mentek el (ezért nem akartam tovább, sokáig tart mindent visszaállítani), de az óra meg a dátum elment középről, hibakód utána se lett. Megnézem tovább ha lehúzom, pl. reggelig, ahogy írtad. Megnézem a többit is, viszont csak vasárnap lesz rá időm, meg jobb, ha apámmal együtt nézegetjük, még annyira nem értek az autókhoz, első autóm, 1 éve van meg, eddig sok gond nem volt vele. Inkább motoroztam eddig (meg ezután is
).Megnéztem a régi hibás trafóval, annyira hibás, hogy nem mindig volt rossz, néha működött rendesen. Visszaraktam azt, megnéztem azzal, ugyanúgy csinálta. Egyébként ahogy írtam, autósboltos ismerős mondta a gyertyákról, hogy együtt cseréljem, ezzel volt 1 hónap eltérés kb. Megnézem vasárnap a gyertyákat is.
Köszönöm az eddigi segítséget!
-
diegho
nagyúr
válasz
Markizmark
üzenetére
Berner-es H7 került bele, pont dolgom volt Nagykanizsán és beugrottam a szervizbe egy cserére, mert az én kezem nem fér be, mindkettőt kicseréltettem akkor már és megcsodálták a 788ft-os OBDII olvasómat is

-
mohabá 007
aktív tag
válasz
dave0825
üzenetére
Mégegyszer visszaolvastam amiket írtál,van egy,két dolog ami nem tiszta,de a végére járunk,ha te is akarod.
Elsőszámú gyanú gyanúm a leírtak alapján,hogy az autó jelenleg „vész üzemmód”-ban üzemel.Az erre utaló jelek:
1- nem akar gázadásra gyorsulni,csak lassan pörög fel,és bedadog.- "..nemigen lehet annak nevezni, ha kb. 2-3 km-ig tart, mire a 90-et elérem….50-ről kb. 80-ra egy örökkévalóságig tart, míg gyorsít. 5.-ben 90-ről 100-ra 2-3 km alatt gyorsít föl! 4.-ben 70-ről 80-ra tartott neki 5-600 méterig…”
- "…Kb. 100-110 a vége most, eddig volt olyan 145 max….”
Ezek szerint az ecu nem engedi felpörögni a motort akár 6000 ig is,mert kb: 4000 körül letilt.Engedi/nem engedi?
(nekem is volt vész üzemmód,ezek voltak a tünetek,4500 nál letiltott,nem engedte felpörögni.Vez tengely jeladónál volt gubanc)2- Valszeg azért nem vátozik semmi a csatik lehúzásakor,(lambdaszonda,map)mert vész üzemmódban működik a motor.
- Ha nem így lenne,akkor a map csati lehúzásakor az ecu érzékeli ha a map hibás,mivel a hibás működésű map " kihagyások gyorsulás közben,teljesítményveszteség " tüneteket okoznak.3- "...Korábban a gyújtás hibát is jelezte, az EGR szelep hibát is…”
Lehet ezért nincs tárolt hibakód se,mert amikor nem vész üzemmódba üzemelt,hibakód is volt.Lesz mit csinálni,de csak szépen sorjában.
- Akkusarut este levenni,hagyni pihenni reggelig,(az egész cécót akár lehet ezzel is bármikor kezdeni)majd sportosan,erőteljes gázadással gyorsítani,egész magas fordulatig felpörgetni a motort.Rosszabb nem lesz,de lehet meggyógyul.- Ha a helyzet változatlan,nézd meg a gyertyákat,egyformán vannak e kiégve,hézagok egyformák e.Ellenőrizd le,nem húz e át valahol a gyertyapipa,kábel,gyujtótrafó.kb 1 méteres vezetékdarab két végét megpucol,motor beindít,kesztyű a kézre,vezeték egyik vége test,másik végét közel a pipához,gyujtókábel-
hez tartva lassan végighúz a trafóig.Ha nem lesz áthúzás,iv,ok.- Ha már ott jársz,nézd meg mennyire koszos a pillangószelepház (fojtószelepház),ill a csatlakozó csövek épek,repedésmentesek e,tiszta e a kartegáz visszavezető cső,nincs e tele vizes trutyival.
- Ha a helyzet továbbra is szar,marad a vez tengely jeladó,és a főtengely helyzetérzékelő ellenőrzése.
- Amúgy mi a biztosíték arra,hogy a lecserélt gyujtótrafó most is hibátlanul üzemel?
-
AMD Power
titán
Egyértelmű a győzelem....
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
AMD Power
titán
Lemondott az Opel vezére, tart a franciáktól
Karl-Thomas Neumann otthagyja az Opel vezérigazgatói székét a tulajdonosváltás utánCsak én gondolom úgy ,hogy ez nem jó jel?
-
diegho
nagyúr
Milyen izzót tegyek a Meriva-ba, ha nem akarok vakon vezetni de nem is akarom évente cserélni?
-
Declare
őstag
válasz
fcbarca
üzenetére
Ahogy ajanlottak is, erdemes itt utannanezned/olvasnod ezzel kapcsolatban Gumis topic

A vilagon semmi nem müködik ilyen egyszerüen, hogy mi a jobb, mi eri meg stb
Egy bmw jobb mint egy opel? megeri a felarat a bmw? Ezt senki nem fogja megvalaszolni neked
kinek mi.Ha pl sokat mesz autopalyan, plane nagy tempoval es/vagy jarsz sielni valahova (ergo különösen fontos a jo tapadasu gumi) erdemes (szerintem) mindenkepp egy relative jo minösegü külön téli es nyári szettre beruhazni. Ha nem mesz sokat egy evben, nem mesz sokat palyan es ott sem nagy tempoval, nem jarsz sielni stb, akkor erdemes lehet megnezned a michelinnek a crossclimate gumijat [link] ezt 80k körül talan megkapod es le van tudva a teli/nyari gumi 4-5 evre jo esellyel. Ebböl a legkisebb meret jelenleg sajna 15". Szoval ehhez felnit is venned kell....ettöl meg igy is megerheti a dolog.
Amugy en biztos hogy csak valami nevesebb gyarto gumijat vennem. Pl a Hankook egy jo marka es jo aron is megy, vagy meg olcsobb kategoria a Barum az is jol szokott szerepelni a teszteken. (aztan persze a legnevesebbek a yokohama, dunlop, pirelli, michelin, goodyear....de ezek azert mar eszrevehetöen dragabbak is)
Olvass utanna (ADAC tesztek vannak neten az is hasznos info, meg a gumis topic összefoglaloja, velemenyek).
-
HoaryFox
őstag
Ma ünneplem első
házasságiévfordulónkat a Vekivel
-
Declare
őstag
válasz
MunezXBK
üzenetére
Lehetseges, nem tudom, en ra voltam indulva, mert azt hittem, ilyen köztes megoldasnak jo, de igazabol nem. Nem rossz szvsz, föleg, hogy az automosos mikro karcok ellen ved....egy uj autonal, vagy egy ujkori autonal (profi polir utan) elgondolkoznek rajta....megis joval olcsobb, mint a folia es nem lesz tele az autod ezekkel a kis karcokkal.
(#74503) Petyyyyy az a 200 az kb a motorhaztetö
olcsobb helyen is fel millio körül van, de volt olyan ismerös, aki olyan körül csinaltatta es egyreszt az nem olyan massziv folia, nem ved ugy, masreszt rondan lett megcsinalva. Itt amit mondtam, a "normalis", azt ugy ertem, hogy pl a motorhaztetö egy darab foliaval van bevonva nem többreszletben, ahol latszanak az illesztesek....masreszt allitolag ilyen önygyogyulos a cucc, azaz pl kulccsal nem lehet megkarcolni....majd kiprobaljuk 
(#74505) MunezXBK viszont a polir nem ved sem az autopalyas köfelverödesek ellen, sem amikor neked nyitjak az ajtot a parkoloban

Új hozzászólás Aktív témák
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Amazfit Bip 6 - jót olcsón
- Peugeot, Citroën topik
- Fotók, videók mobillal
- Milyen nyomtatót vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- További aktív témák...
- Volkswagen Lupo 2002-es évjáratú eladó.
- TP Link HS100 Távolról vezérelhető Wi-Fi-s dugalj (Smart Plug)
- Eladó új, hibátlan állapotú, EGYSZER SEM HASZNÁLT ASUSINSEARCH OF INCREDIBLE EXTERNAL SLIMDVD-RW SDR
- Új AKRACING CORE EX gamer szék
- Vadonatúj, bontatlan iScooter i9Max elektromos roller, 1 év gari 35 km/h
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 128GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3965
- Apple iPhone 14 128GB,Átlagos,Adatkabel,12 hónap garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 256GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3205
- Apple iPhone 12 Pro Max 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Lenovo magyar laptop billentyűzetre van szükséged? Akármelyik verzióban segítünk!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

De egy (szinte) biztos: az itthon kapható (nem kínából rendelt) D2S izzók javarésze ugyanazon gyártósorról jön le más felirattal és dobozolással. Amikkel ténylegesen van/volt tapasztalatom: GE/Tungsram vonal, Philips, Hella, Jahn, Flösser, Bosch...

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)