Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Kalandor: Muti, mekkora a havad?!
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
- sziku69: Szólánc.
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- weiss: Autó költségek
- eBay-es kütyük kis pénzért
-
LOGOUT
Opel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
F_Gergely
őstag
válasz
bandi0000
üzenetére
Kifejezetten hiba nincsen - én nem találtam és face csoportban sem írtak.
EGR az lehet problémás mint minden típusnál de kopó fogyó alkatrész.
Másik negativum még a toronycsapágy, nincsen semmilyen gumiborítása, ezért kb 80-100 ezer km-ként cserélni kell, tehát sűrűbben mint egy átlag autónál, és sajnos ehhez eléggé szét kell bontani az elejét.
Érdemes a faceliftes verziót megvenni, abban sok elektronikai hiba már kijavításra került.
Már a benzinesben is van kettős tömegű lendkerék ezek kb 200 ezer km-t bírnak de van akinek elment 250 ezret is az autó.(#75696) WP14
Első sorban melóba járás, de ezen felül minden máshova is. Nem nézem a km-t ha úgy tartja kedvem belük és autókázom 200-300 km-t csak úgy valamerre. Siófokon van nyaraló oda elég sokat járkálok igy sokat megyek pályán. Havi szinten 2-3 ezer km-t belerakok az autóba. Szeretek dinamikusan vezetni, de nem rendszeresen hogy pörgetem a motort, dizelt felesleges, viszont mindig ki van kormolva a rendszer. -
WP14
őstag
Egy kis formabontás.

Leírná mindenki néhány szóban, hogy miért és mire kell neki az autója, mire használja, miért van szüksége rá?
Lehet rajtam kívül mások is kíváncsiak rá és érdekelné.
Kezdem: kizárólag saját szórakozásomra tartom, néha azért beugrik vásárlás vele (sok csomag), kirándulás 2 személlyel (barátnő) a vezetési élményért vettem a 2 ezres benzines turbot, használom vegyesen városban, országúton, sportosan vezetek (azért ésszel
), de legtöbbször tolom neki, persze nem tiltás utánig, ellenben mindenből a legjobbat és gyárit kapja. 
-
bandi0000
nagyúr
mennyire gyakoriak a hibák a C vecinél? Gondolom a G astra jóval olcsóbban szerelhető ugye?
-
AMD Power
titán
válasz
bandi0000
üzenetére
Ebben az árban a G a legésszerűbb választás. Lehetőleg próbálj meg egy aránylag megkimélt "kevés" km példányt nézni. 10 évesen lehetőleg ne legyen benne több mint 200.000km.
Én hetek óta kapom az autóvadász e-maileket. Borzadály azért a G állomány is. 8-900e Ft 10 éves 1.4 benzines autók 250-300e km. Vicc.
-
mohabá 007
aktív tag
válasz
AMD Power
üzenetére
A b veki sem rohad jobban,mint bármelyik társa,"ridegtartáson" mindegyik ugyanúgy rohad.A tulajon múlik,mennyire vigyázza,vagy üti,vágja.A vekimnél valszeg az is játszik a rohadásmentes állapotban,hogy még a nap se éri,ha nem akarom,télen meg melegben pihizik.

Fanatikus vagyok,de vállalom:a mai napig olyan állapotban van a vekim,(„valós 180-ezer km)hogy nem cserélném le Classic II G Astrára
-
F_Gergely
őstag
válasz
Markizmark
üzenetére
C vectrák nem rohadnak, benzinesből van láncos motor is. Facelift előtti már van 1 milla alatt is, benzinessel nagyon mellé lőni nem lehet.
-
F_Gergely
őstag
válasz
bandi0000
üzenetére
1 milla körül már kapsz normális állapotú C vectrát viszont ezek mind full alap felszereltségűek, másfél körül vannak a már jobban felszereltek.
Illetve kérdés hogy facelift-es vagy azeötti.
Ha elég neked a fapados akkor 1 milla körül már találsz jót.KM óra állás meg lekérdezhető ha külföldi az autó akkor is (pl autoDNA)
-
-
F_Gergely
őstag
válasz
bandi0000
üzenetére
B vectra szét fog rohadni alatta, plusz 3x megette a föld-hold távolságot.
Lehet venni, de még a legmegkíméltebb példányra is fogsz költeni, nem is keveset. Nem éri meg!
20 éves autóról beszélünk, piszkosul rohad, ráadásul csak fanatikusnak van kb kivétel nélkül, ők meg úgy baxnak át a palánkon ahogy akarnak, mert ugye veszed észre.
Tapasztalat 4 éve van B vectrám és jópár tipust javítottam az autós társaknak.
G astra jobb lehet bár szerintem messze nem olyan kényelmes mint egy B vectra nem komfortos, szögletes, alul extrázott. -
bandi0000
nagyúr
válasz
B-L-A-C-K
üzenetére
azért írtam a 2 típust, mert nagyjából 1 árban vannak, és talán egymás utáni modellek?
mondhatok egy 800k-t mondjuk, de azért 15+ éves autókról beszélünk, a megkíméltek 1 milkák, mert az öreg újonnan vette, és vigyázott rá szóval azt hiszi ennyit ér

(#75676) AMD Power: akkor megnézem az astrát, B veci jobban be jön kinézetre, meg a motorból is a nagyobbak az elterjedtebbek, nem akarok nagy fogyasztásút, de azért a mostani F astra 1.4 8 szeleppel 3 fővel már nagyon küzd a gyorsulásoknál, pályán meg mire 130 at elérem

-
B-L-A-C-K
titán
válasz
bandi0000
üzenetére
Ez így elég hülyén megfogalmazott kérdés..

Az hogy B vectra vagy G astra lenne azt csak a te döntésed, de ha mondanál egy összeget mennyit szánsz rá, lehet okosabbak lennénk. Az meg hogy mennyit kell rákölteni pár év múlva egy jós segítsége kell, mert vehetsz patika állapotút is, lehet pár év múlva kell rá költeni.
-
bandi0000
nagyúr
Ha most kellene autót vennetek, opel fronton, benzines, akkor B vectra vagy G astra lenne? Illetve ezeknél hol kezdődnek a jobbak amik megbízhatóak, és nem kellene rájuk költeni pár éven belül?
-
mohabá 007
aktív tag
válasz
üzenetére
Menet közben a motor egyenletesen jár, nem rángat?Másnak is volt túlfogyasztásos gondja,Z16XEP. Neki a szelepfedél volt a gond
A te szelepfedeled kartergáz elvezetése is olyan,mint az övé.
Ezzel volt a hiba:
-
trassher
addikt
válasz
AMD Power
üzenetére
Semmi pénzért nem cserélném el még egy 0 km-es ignisre sem az autóm.
Az én autómat pedig pont ne vedd alapul, szimplán kifogtam egy szar sorsú darabot. Másnak negyed ennyi gondja volt vele viszont az ignis újkorától ilyen. 200km-t nem fogsz vele leutazni egyhuzamban, 3-4 megállóval inkább. 50 km után nekem már fáj benne a derekam. Egy család 1 heti cuccát nem lehet belepakolni.zolikaDB: Köszöntem!
Azt viszont nem tudtam, hogy még a kormányban is volt eltérés g astra-nál. -
zolikaDB
veterán
válasz
trassher
üzenetére
Parancsolj! #dudagomb #javítás
Itt még a régi kormány van, de már foszlott. Ez vastagabb volt kicsit, mint amit vettem bontva. Az enyém 2004-es, szerintem puhább anyagból van, mint az új, ami kicsit vékonyabb, tehát másabb a fogása, de évjáratban korábbi (asszem 2002-es).
[link] -
AMD Power
titán
válasz
F_Gergely
üzenetére
Mk6 Fiesta eddig a legjobb ebből. Japán max csak a Ignis. A többi kiesik.
trassher A magas fogyasztáson kívül szinte csak jót írtál róla.

A megbízhatóság a legfontosabb!! Lásd ott a te kényelmes G Astrad amire ráköltöttél 1.5 év alatt 500e. Érted mire gondolok? A te G-re 375e km-ig még egy milla el fog menni. Amikor az út szélén állsz 200km otthontól pont leszarom a kényelmes ülést meg nem billegő kasznit.
-
trassher
addikt
válasz
AMD Power
üzenetére
Az ignis-t le is húzhatod a listáról. Ahhoz képest az f astra-d egy főnyeremény. Oké, hogy a motorja elnyűhetetlen de ezzel ki is merültek a pozitívumok. 8 liter alá nem tudod vinni az 1.3-ast, kemény - pattogós a futóműve, billeg a kasztni, ülései borzasztóak. 375K km van a fateréban amit 0 km-rel vett így van tapasztalat. Ja még annyi, hogy nem romlik el. Ez idő alatt a legdrágább javítás egy 11800 ft-os bosch benzimpumpa volt, ettől nem is volt drágább a boltban.

-
F_Gergely
őstag
válasz
AMD Power
üzenetére
én kiváncsiság képpen beírtam keresőbe hogy kombi benzines tempomattal és alig volt pár db találat.
Astra szerintem egy baromi igénytelen autó, nekem sehogyse tetszik és messze túl van árazva.
Ford meg szimplán nem jön be. Nem ragaszkodom az opelhoz csak nem nagyon találok mást ami megfizethető és hozza az elvárásaimat. De még azért keresgélek. -
Petyyyyy
addikt
válasz
trassher
üzenetére
Az pedig nagyon fincsi darab, a kombi borzasztóan tetszik. De valóban kicsi - ami viszont nem gond, mert azt érzelmi alapon veszi az ember.

F_Gergely - Csinca az a kombájn. Lehet hogy fáj kiadni, de cserébe az autónak tűnik. Más kérdés, hogy következő talin amire kimerészkedsz téged is lerajzolunk bajusszal és összegyűrjük a papírt.

-
-
diegho
nagyúr
-
F_Gergely
őstag
válasz
Luck Dragon
üzenetére
Kérdeztem face-en a srácokat, EGR-t mondtak hibának az van a B vectránál is.
Szívósor szintén. Néztem a Győri opelnél (Győrben van az autó) van 5 ezer forintos teljes átvizsglás az egész jól hangzik. Bár kicsit fáj a szívem 1,6 misit kiadni egy vectráért
-
B-L-A-C-K
titán
válasz
üzenetére
Nem muszáj menni 100-at, kilehet számolni azt 50-60km is, ha nem megy a matek itt a kalkulátor...
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
-
trassher
addikt
Látom felrobbant a 'zinternet.
Nem is tudtam, hogy a fiat féle 1.9-es dízel szar. Jó pár szerelőtől kérdeztem már és senkinek nem volt gondja vele, kevesebbszer kell hozzájuk nyúlni elmondásuk szerint mint más dízel motorokhoz abból a korszakból. (Nem 1 és nem 2 szerelő tapasztalatát írom.)
Az én 1.4-es pöcsköszörűm klíma nélkül vegyesben elkér nyáron is 6,7 - 7 litert ha már a fogyasztásnál tartunk. Pályára agyhalál, 120 felett megsüketülni a motor és szélzajtól.
zolikaDB: Jóféle.
Ez a beragasztós dudagomb? Nálam is tervben van, bár még nem szakadt be csak hullámos. -
-
diegho
nagyúr
válasz
Luck Dragon
üzenetére
Aki ajánlotta jó nagy idióta volt.
-
válasz
B-L-A-C-K
üzenetére
Nagyon szívesen.

diegho
Nekem csak Pirelli négy évszakosok voltak, mint laikusként nekem ezt ajánlották. Hát nem vált be.llwynog
30-km az még kevés,, de ha már most kijött a dolog pozitív része az csak jó. Maradjon így.
Ugyan ezt volt nálam is, mikor most vettem a nyári GoodYear szettet. De maradt ez a jó tulajdonsága.
Petyyyyy
-
Petyyyyy
addikt
Megkérjük kedves vendégeinket hogy fáradjanak át a Gumis topikba. Köszönjük.
-
HoaryFox
őstag
válasz
Luck Dragon
üzenetére
Nekem Hankook Kinergy 4S (H740) van fent 195/65R15 méretben, jelenleg kb. csak egy 30 km-es autópályás meg egy pár kilométeres városi távot tettem meg vele, de az előző gumihoz képest (Goodyear téli) már érzem a különbséget: halkabb, majdhogynem egyáltalán nem billen az autó kanyarban és szerintem jó a mintája:

-
diegho
nagyúr
válasz
Luck Dragon
üzenetére
Halkan jegyzem meg, hogy az a Pirelli féle okádék még a kínaiak szintjét sem éri el. A 4 évszakos gumi teljesen jó, ha olyant veszel, amilyent ajánlanak, de alapvetően évi 15-20ezer km futás felett már nem biztos, hogy megéri. Én használtam kétféle négyévszakost is, Toyo-t és Kléber-t, a Kléber teljesen jó volt, a latyakban, friss hóesésben is ugyanúgy mentem vele, mint a vadonat új Dunlop-al, de a Toyo egy rakás szar volt, azt 2-3 hónap után le is cseréltem, azóta is ott van a pincében, nem akarok senkit megölni vele.
-
B-L-A-C-K
titán
válasz
Luck Dragon
üzenetére
Köszi
(már kiment a fejemből, írtál róla).Nekem pont városba kell majd a mászkálós kocsira, remélem oda jó is lesz.
-
válasz
B-L-A-C-K
üzenetére
Persze, bár régebben ezt már kibeszéltük.
De mi előtt belekezdek "szerintem" :
Négy évszakos gummancs hosszútávon városban használva jön ki győztesen, de nagyobb távokon jobb a váltó szett, ezért álltam át,mert hosszabb távokon megyek.Négy évszakos gumival a Fiattal kezdtem, majd folytattam az Opellal Pirelli P2500 euro névre hallgatott.
Első ami zavart hogy nagyon hangos volt tőle az autó, hosszabb távon egyszerűen zavart. Téli gumi, egyszerűen halk volt mellette. Majd jött az egyedi hiba is, hogy elkezdte jobbra húzni az autót, először picit akkor azt hittem hogy az út burkolatnak tudható be. Majd egyre jobban. Akkoriban a futómű beállítást szerettem volna ,így össze illett a két dolog akkor még nem is a gumira gyanakodtam, hanem a futóműre.
Itt írtam is róla.De ennyit az egyedi hibáról. Hideget nem nagyon tűrte, főleg a csúszósabb szakaszokat, de ellenben a friss hó és víz elvezetése jó volt hála a nagy bordázatnak. Jó időben meg a fentebb írt zajhatás kellemetlensége.
Röviden: Az évszakokhoz megfelelően arra tervezett gummancsok jobban teljesítettek, mint a négy évszakos bármely évszakhoz viszonyítva számomra.
Ellenben a városban vezetnék 90%-ban ,akkor ugyan úgy választanék négy évszakost, de nem Pirellit ,mert azzal eddig rossz tapasztalataim voltak, ellenben a GoodYear márkával. -
B-L-A-C-K
titán
válasz
Luck Dragon
üzenetére
Bővebben leirnàd az okát?
-
Én örültem hogy megszabadultam a négy évszakostól.

-
HoaryFox
őstag
válasz
F_Gergely
üzenetére
Én gyakran nem kímélem az autót, szeretem pörgetni az 1.6-ot, (jó, nem egy atomerőmű
), de én is megállok vegyes 7,5 liternél sok klímázással. Ha óvatosabban vezetnék, szerintem nekem is lenne vagy 6 liter körül.Ja és most lettek a téli gumik lecserélve négyévszakosra, szóval kíváncsi leszek, lesz-e változás.
-
F_Gergely
őstag
válasz
Doggy dog
üzenetére
Meg a 6 literrel ki tudok bekulni.
Mondjuk erdekes ez a fogyasztas dolog, en fiex 5 literrel jarok, face csoportban meg vannak paran akik azt mondjak ez lehetetlen ugyan igy kombi, ugyan az a motor es ok 8 literrel jarnak. Nekem meg ez a hihetetlen... aztan kiderult hogy van aki pl 70nel valt harmasba, meg varosban 3nal feljebb sose valtanak.
Nem tudom mennyit eszik a C de biztos hogy vezetesi stilustol is fugg.
Ez a szivosor csere mit takar? Ez az EGR utan levo pillangoszelepes cucc? Olyan van B vectran is, szepen tele tud menni dzsuvaval az teny, mondjuk mikor en szetszedtem kb 250 ezer km volt a motorban ilyen futas mellett meg ertheto az elkoszolodas. -
Nah autó pipa, bőrönd pipa. kiegészítők pipa. Jöhet a nagy kőr.

-
Doggy dog
senior tag
válasz
AMD Power
üzenetére
Akkor C vectra:
Kollégám GTS sedanja közel 300e km.
Végig márkaszervizbe hordva.
Az átlaga ~6,5L/100km
Szívósor csere előtt áll.
Nekem is az F Isuzu eljárt 5 alatt,turbós volt,de azért ne hasonlítsuk fogyasztásban egy fiatalabb/korszerűbb/újabb (kinek melyik tetszik)
Ilyen fogyasztást volt főnöm Avensisénél láttam csak.
H astra dizelek átlaga is 6 felett van.Akkor egy C veki??
Nem bántás,de felejtsd el az 5L-es fogyasztást. -
-
Gergőke88
addikt
válasz
Luck Dragon
üzenetére
Tdci nem Cdti.
-
-
F_Gergely
őstag
válasz
Luck Dragon
üzenetére
Szerelom ajanlotta a fordokat, de valahogy a belteruk nem igazan szimpatikus, meg ugy valahogy az egesz auto formaja nem jon be.

-
-
F_Gergely
őstag
válasz
Luck Dragon
üzenetére
Hat a turelem egy dolog, de a augusztasban lejar a vectta muszakija tok jo lenne ha addigra lenne masik. Ez az egyik resze.
A masik hogy tok jo lenne megtalani azt higy mit kene venni. Mindegyikkel van valami gond ami nem tetszik. Ezeketet neztem:
BMW E39 facelift
Audi A6 B5
Opel Vectra C facelift
Citroen CII
Renault Laguna2 facelift
VW Passat B5-B6
Honda Accord 7 facelift
Toyota Avensis (2007) facelift
Mazda 6
Peugeot 407 SWC vectra volt idaig ami evjaratban, felszereltsegben, megfizethetosegben jonak tunt de szerelom nagyon le akar beszelni. Honda Accord motorja piszkosul jo, nagy a csomagter viszont kevesbe felszerelt es extrazott mint egy vectra. Meg nem tudom mi lesz, az ido ketyeg. Citroen C5 is jo lenne de itthon nincs olyan ami nekem kene, kint 2 ezer euroert mar van a 170 lovas 2.2es dizel borrel, navival mindennel.
Fogalmam sincs mit sikerul megvenni, de a legnagyobb gond az hogy az ido megy. Nyilvan ha nem talalok akkor lemuszakiztatom a vectrat es hasznalom tovabb, de augusztusban tesom eskuvojere mar jo lenne nem egy rohado roncsal menni. -
-
F_Gergely
őstag
válasz
AMD Power
üzenetére
Igen, en is ugy vagyok vele, ha mar veszek.autot az jo legyen, minden szempontbol. De hogy 1,6 millaert nem veszek 300-400 ezret futott autot az is hetszentseg, hiaba dizel.
Es 2007nel oregebb nem kell, mar a 10 eves is oreg , de tobbet meg sajnalok autora kifizetni. Utcan parkol, eg alatt, neha igy is fosok feltorik, osszetorik stb. Dragabb auto akkor johetne szoba, ha lenne sajat garazs, meg betudnek allni a kerten belulre. -
F_Gergely
őstag
válasz
AMD Power
üzenetére
Igy van, ezert nezek en is fiatalabb (fiatalabb?! Szoval 10 eves...) autot. Vectra eszetlenul rohad, nem eri megcsinaltatni, csak a kasztni + fenyezes lenne 300-400 ezer. Korbe rohad mindenhol plusz az alvaz is.
A C vectra mar nem rohad, csak ugye arrol meg, megoszlanak a velemenyek, pedig baromi nagy es tagas.
Most honda accordokat nezek de messze nincs olyan felazereltsege mint a vectranak meg a fullosnak sem
Mazdak ezert is esnek ki, rohadnak mint a szemet.
Új hozzászólás Aktív témák
- Mini Pc HP ProDesk 600 G2 G3 G4 /// 6-8. gen //// i3 / i5 /// garancia /// Budapest / MPL / Foxpost
- í kilenc! AKCIÓS PRECÍZIÓS KÉSZÜLÉK! 7670 i9-12950HX 32GB RAM 1TB SSD Nvidia RTX A3000 12GB 1 év gar
- Gamer egerek és billentyűzetek kitűnő árakon!
- PlayStation 5 FAT Lemezes + kontroller 6 hó garancia, számlával!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 64GB Kék -12 hónap JÓTÁLLÁS - Kártya független, 100% gyári Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Közel lenne 1 millához.
Ebben az esetben viszont, neked bőven jó lenne egy kb. 2 ezer kcm-es benzines begázozva. 

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Azt viszont nem tudtam, hogy még a kormányban is volt eltérés g astra-nál.