Hirdetés
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- arabus: Sokkal rosszabb mint gondoltam,készletes 256Gb memória ára az 10400euró jelenleg
- sziku69: Szólánc.
- droidic: [Memory Leak] Az agy defragmentálása
- Sapphi: StremHU | Source – Self-hostolható Stremio addon magyar trackerekhez
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
-
LOGOUT
Opel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gergőke88
addikt
válasz
Luck Dragon
üzenetére
Én is láttam már pirosban a kombit és jól mutat rajta.
[link] -
B-L-A-C-K
titán
Jó hogy, az is kapna metabondot ne félj...
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Amúgy érdekes bárdi is árul 11 ezerért metabont, közbe meg a saját honlapján 9100...

Luck Dragon: Kinek mi tetszik, én biztos nem vennék pirosba semmit, csak ilyen brutál sportkocsit, fehérbe már jöhetne több minden.
-
-
B-L-A-C-K
titán
válasz
Luck Dragon
üzenetére
Pirosban én max Ferrarit vennék.

-
Gergőke88
addikt
válasz
Luck Dragon
üzenetére
Nagyon kiváncsi vagyok az 1.6-rá én is.
Már az 1.4 is jól mozgatja és az meg +50le. -
-
AMD Power
titán
Testvérek között – Opel Grandland X és Crossland X testközelből
Grandland X-ben én valamiért nagyobb fantáziát látok
-
-
beg
veterán
Oldalsó díszléc és küszöb takaró fóliázást csinált valaki? Mennyire tartós lehet a műanyagokon? Tízezres nagyságrendben mi körül mozoghat?
-
WP14
őstag
válasz
atomanti19
üzenetére
Itt válogathatsz kedvedre.
-
atomanti19
aktív tag
Sziasztok!
B Corsa-ba szeretnék izzókat venni. Tudtok ajánlani konkrét típusokat? Helyzetjelzőből szeretnék ledeset, a többi csak legyen szép fényes

-
AMD Power
titán
válasz
Markizmark
üzenetére
Ki lett cserelve a spiral meg valami muanyag "haz" a valtonal. +Olaj es a szurok. Viszont ora elment az egesz muveletre, igy 15e lett a vege. De este 20:33-ig ott voltam. Az uj meg valoban adja azt a hulye hangot a muszerfalbol amit irtal.
zolikaDB

-
B-L-A-C-K
titán
Én esetemben az lett volna ilyen alapon az evidens ha erről lebeszél, és olyan adalékot ajánl ami nekik van.
Ha meg más ismerőse foglalkozik metabonddal, akkor ad egy elérhetőséget, de ezt sem tette.Lényeg a lényeg túl van már ez tárgyalva, ha lennének neten ellenérvek hogy ezt meg azt tönkretett, eszem ágában sem lenne belerakni, de rég van a piacon, és így sem találtam semmi ilyet, ajánlják sokan, enyémbe is ez van most, így nekem elég ennyi érv hogy belerakjam. Max ablakon kidobott 9 ezer ez, de hogy ártani nem árt az elég valószínű.
Plusz mint írtam már vagy 5x, mindenki eltudja dönteni mit éri meg belerakni a kocsijába, én ezt választottam, megosztottam, de ennyi kivesézés szerintem elég is volt róla, így részemről off a téma.

-
WP14
őstag
válasz
B-L-A-C-K
üzenetére
Nem a konkrét esetedre értettem.
Bár az sincs kizárva, hogy egy másik helyen érdekeltsége van az említett embernek, ahol forgalmazzák. 
Nem nagyon hallani olyan esetről, mikor adott eladó a saját, vagy kollégái érdekeltségében álló termékeikről lebeszélni próbálnák a vásárlókat, hogy ezt ne vedd meg, mert semmi értelme, vagy haszontalan dolog.
-
B-L-A-C-K
titán
Amúgy egyértelmű, hogy a forgalmazók ajánlják, esetlegesen azt is hazudják, hogy ők is azt használják, hiszen ebből van a hasznuk, ha pluszban el tudnak adni felesleges dolgokat is.
Látom nem olvastad el értelmesen amit írok. Egy olyan boltba mentem be, ahol nem forgalmazzák, és mondta a pali is ezt használja, akkor ebben mi is a haszna?

-
WP14
őstag
válasz
B-L-A-C-K
üzenetére
Szerintem a külön adalék hozzáadása a már adalékolt olajhoz az öngól.
Olvasásra érdemes. 
Amúgy egyértelmű, hogy a forgalmazók ajánlják, esetlegesen azt is hazudják, hogy ők is azt használják, hiszen ebből van a hasznuk, ha pluszban el tudnak adni felesleges dolgokat is.

-
B-L-A-C-K
titán
válasz
Markizmark
üzenetére
Akkor ez öngól?
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
B-L-A-C-K
titán
válasz
Declare
üzenetére
Jaj lehet pozitív példát is felhozni, pl kapsz 2 gömb fagyit, és még megspékeled egy kis eper öntettel...

WP14: Én gyári olaj (azt hiszem ebbe gyárilag 5W30 GM Dexus2 raknak) + Metabont + eddig csak OMW MaxxMotion-t kapot, szóval szerintem erre is oda van figyelve, csak ki így, ki úgy vigyáz rá, mint írtam is mindenki döntsön belátása szerint.
Viszont azt a tanácsot megfogadtam hogy ne járjam ki a gázolajat csontra, így ahogy jelez az üzemanyag jelző, már tankolom is.
-
Declare
őstag
válasz
B-L-A-C-K
üzenetére
Szerintem egy jo olaj gyarilag be van allitva, be van adalekolva, ugy, hogy a legjobb legyen. Altalanossagban beleburogatni valami ezt azt, raadasul ilyen multifunkcios cuccot, ami jo minden olajhoz, minden markahoz, minden viszkozitashoz...nekem ez nem tetszö ötlet. Kisse olyan feeling, mintha azt mondanad egy mesterszakacsnak, hogy itt van egy kis sos/cukros izfokozo, ezt keverje hozza minden etelhez, amit elkeszit, mert akkor finomabb lesz....tökmind1, hogy husleves, vagy csokitorta

Ahol el tudom kepzelni, hogy jo, az valami ütött kopott motor, ahol segit valamit eltömni, elfedni, vagy valami noname olcso motorolajnal.
Persze ez, ahogy irtad is, egy megoszto dolog, van aki hisz benne van aki nem. En a Liqui Molly mernökeinek hiszek, akik szerintem belekeverik azt, amitöl a legjobb lesz a cucc.

-
B-L-A-C-K
titán
Én csak abba gondolok bele hogy nem 1-2 éve van piacon (több mint 10 éve), ha ennyire rossz lenne már rég meglett volna a hátulütője, és lehetett volna hallani már róla millió helyen, de sehol, semmi negatív példa, hanem csak dicsérik, szóval ez nekem elég megerősítés. Tegnap pl bementem egy autós alkatrész boltba hogy van e, mondták ők nem forgalmaznak, mondom akkor gondolom nem is ajánljátok ugye? Erre megszólal a pali, de ő is azt használja...

-
WP14
őstag
válasz
Markizmark
üzenetére
150 ezer, de én nem hagynám 100 ezren túlra.
(#75169) B-L-A-C-K Ahogy gondolod.
De azt ne felejtsd el, hogy a véleményalkotók nem olajipari mérnökök és egyik sem vizsgálta az összetevőkre gyakorolt negatív hatását azzal, hogy beleöntve ment X ezer km-t
Igaz, mindenki azt tölt a motorba, amit jónak lát, csak tanács szintjén vetettem fel. 
-
B-L-A-C-K
titán
Ezt pont te linkelded múltkor is, és már ki lett tárgyalva akkor is. Ebbe a kocsiba előtte is ez volt, motorja patika (hozzáértők mondták), a metabond több éve van piacon, semmi negatív tapasztalat hogy rontott volna valamit a helyzeten, akkor a TÜV vizsgát nem csak hasra ütésre adják, azzal is rendelkezik. Szóval mindenki döntse el maga hogy használja e vagy nem, én rakok bele.
-
-
B-L-A-C-K
titán
válasz
Luck Dragon
üzenetére
Voltam bent már ajánlatot kérni, így meg is mondták, persze ha nem lesz más egyéb hiba:
Olaj és olajszűrő, pollenszűrő, utastestér légszűrő csere, ~33 ezer. (+ Metabond 9 ezer)
vebbful: link
-
zolikaDB
veterán
válasz
AMD Power
üzenetére
444.hu cikke a joautot.hu-ról.
Szada85: köszi! Ha már tudja a 68 decibelt, veszteni nem veszthetek vele. Eleve egy 72-74-es, de már 5 éves, felkeményedett gumi persze, h hangosabb, egy kevésbé jól szigetelt autóban (G Astra).
Urak! Ha valakinek a sedan G Astrájából már csak egy peremes műanyag csomagtértálca hiányzik, dobjon egy PÜ-t, megbeszéljük, ui nekem van egy fölösleges!
-
Markizmark
addikt
A18XER (zafira b) motoron mennyi km és év a vezérműszíj csere periódus?
(#75161) B-L-A-C-K milyen adalék ez pontosan?
-
-
AMD Power
titán
Múltkor náluk voltam a hibakód kiolvasáson. Jóautót.hu
Közületek volt már itt valaki?
Sok + tapasztalat van róla a neten. + Cikkek és interjúk.
-
Szada85
aktív tag
válasz
zolikaDB
üzenetére
Én, mikor gumicsere elött voltam, hasonlón gondolkoztam, hogy vajon mennyire hallasz meg pár dB különbséget?
Nekem a régi gumi Conti Sportcontact 3 Volt a felnin, arra rákeresve 74 dB körüli érték volt megadva, mikor kerestem az utódot, az értékek jellemzöen 68 - 72dB között voltak, a választott Hankook Ventus V12 evo-nak 71dB.
Gondolom persze, hogy függ az adott autó hangszigetelésétöl is, az egyén fülének "érzékenységétöl" de pl. én a Vectrában nem vettem észre különbséget, nekem a Conti Sem tünt hangosabbnak ( vagy csak bot fülem van, az is lehet
). -
@ (#75129) WP14: Hát nem tudom értelmezni ezeket. Mondjuk a németem nem túl erős.
@ (#75130) Doggy dog: Ha végre találnék egy ideális példányt...de eddig vagy szétrohadtat láttam, vagy Isuzunak kikiáltott német dízelt.
Autószerelő van, szerencsére találtam egy nagyon jót, már meg is kérdeztem az Isuzuról, ő azt mondta, az F-es Isuzu egyszerűbb, az adagolóvezérlő mechanikus rajta, a G-sen elektronikus, és sajnos típushiba is annál. -
-
B-L-A-C-K
titán
Jövőhéten kötelező szerviz, még csak ~9 ezer lett belerakva olajcsere óta, de most fog lejárni az 1 év így elviszem most már. Bemehetek nézni majd a cserét szakszervizbe, szóval gondolom nem b@sznak így át. Illetve metabondot is rakok utána bele, tudom van aki szerint hülyeség, mások szerint meg nagyon ajánlatos, előző tulaj is rakott bele, így én sem hagyom ki.
-
HoaryFox
őstag
válasz
Petyyyyy
üzenetére
és AMD Power köszönöm!
Inkább itt helyben fogom megcsináltatni, van egy műhely, ahol Llumar fóliákkal dolgoznak. Majd tőlük kérek árajánlatot. De akkor nem kell nagyon elborult összegre számítanom

Nem is akarom ilyen maffiózó feketére, csak hogy stílusos legyen és ne legyen 80 fok a kocsiban, csak mondjuk 60

-
MunezXBK
nagyúr
Végre sikerült rendszámot intéznem az Omegára.

12 perc + 69.20€-ba fájt.
-
Petyyyyy
addikt
válasz
_seth_
üzenetére
Szépmunka.

Ma délután sor került a fényszóró fóliázásra is a Llumar műhelyben, ahol az ablakokat csináltattam. Az eredmény olyan lett, hogy besza-behu. Komolyan úgy néz ki, mintha még políroztak volna valami csodával a fényszórókon. Sokkal tisztábbnak tűnnek. A sötétített párt ott hagytam, mert sürgős melója volt a szakinak, de azok kövi csütörtökig amúgy sem kellenek. Soron kívül fogadott, mert múltkor ő kért halasztást, hogy mehessen hosszú hétvégére, nekem meg nem volt sürgős. Szóval kölcsön kinyír visszajárt.

Másfelől pedig 130 mikronos fólia került fel, 10K volt az a pár, ami most az autón van. -
_seth_
veterán
Van a helyzetjelzőbe való ledem, de maradok a szabályoknál, úgyis viszem műszakira és valóban egész jó színe van. A szofiták szinte ingyen voltak, ajtókba mennek.
zolikaDB: Ha még addig meglesz a polír amíg Debrecenben lakom akkor lehet benézek oda, de már lehet, hogy csak pesten kerül rá sor.
-
_seth_
veterán
Megérkeztek az izzók, meg is volt a csere, a fénye fehérebb lett, a korábbiak már kicsit kékesebb fényűek voltak. De nincs óriási eltérés, igaz amiket kivettem is osram xenarc nightbreaker unlimited izzók voltak és az újak is ilyenek.
A cool blue helyzetjelző valóban egész közel áll a xenonhoz, a cool blue távolsági viszont még így is sárgának tűnik mellette, csak kicsit világosabb mint ami benne volt (talán sima nightbreaker volt az előző).
Holnap reggel fordítjuk helyükre az alső lengőkarokat és utána kerül a helyére a hátsó magasságállító szenzor, utána már mehetek is fényszóróbeállításra és kész lesz, holnap este lesz is egy 2-2,5 órás utam este, lesz alkalom letesztelni.
-
Declare
őstag
hmmmm, kösz a megfejtest sracok....akkor szerelöt kell valtanom, mert ez atvag
azt ,mondta beallittattak a futomüvet is, de akkor ez csak kamu es siman az olajcsere segitett 

Amugy nem volt szerintem katyu, gumicsere ota fura volt, de elöször azt hittem csak bekepzelem es mindig ilyen volt
. Most hogy beallitottak, viszont olyan, mint a nagykönyvben meg van irva, szoval megsem vagyok paranoias 
Jah, meg a zene is meg lett csinaltatva, az is szepen szol, ahogy kell, semmi kontakt hiba, semmi torzitas nagy hangerön sem

-
Declare
őstag
Egy kis beszamolo a 250k km es szervizröl, ami igazabol csak egy olajcsere es dpf takaritas volt:
Irtam, hogy nyüglödtem a DPF el, hogy mit kellene csinalnom....250k km az sokszor mondjak, hogy az elettartam vege....de a szerelöm azt mondta a kinti dizel sokkal jobb minösege miatt, ö elöször takaritana. Szoval ez lett. Kb 20-30k Huf volt a takaritas, valami szerrel. Allitolag jo sok korom jött ki belöle.....kivancsi vagyok mi lesz az eredmeny. Szerelöm szerint jo ideig rendben lesz ujbol....majd leirom mi van.
Ezen kivül olajcsere + futomü allitas (az nem tudom miert de elmaszott valamiert az egyenes kormanytartas).
Az alapjarat ingadozast elfelejtettem mondani, szoval az maradt....(neha alapjaraton eszrevenni, hogy par 100 rpm et kileng
)Igazabol egyelöre ennyi
pedig dizel es tul a "mindmeghalunk 250 k" km en es lassan 10-ik eleteven 
-
Doggy dog
senior tag
válasz
csabyka666
üzenetére
Nagyon szerettem.
Jó fogyasztás,igazi igás.Kötelezők cseréjére figyelj oda és meghálálja!
Ami szívatott párszor,az a generátor volt.
De csak egy jó szerelő kellett oda.
Ismerősömnek Comboban volt isuzu motoros.
500e km felett volt benne és olajat alig-alig ette. -
WP14
őstag
válasz
csabyka666
üzenetére
Írtam, hogy a "ráncfelvarrott", azaz facelift F Astránál szerepel ITT.

-
-
Doggy dog
senior tag
válasz
csabyka666
üzenetére
Nekem úgy nézett ki,mint az alsó képen.
-
kmarci25
veterán
A hátsó ajtóra rögzíthető kerékpár szállítókkal van valakinek tapasztalata? Meriva A-ra szeretnék ilyet, de ha jól tudom, csak olyat tehetek fel, ami nem takarja sem a rendszámot (eddig oké), sem a lámpákat (na itt lehet a baj). (Tetőcsomagtartó nem jó, mert kb. 30-nál kezdődne, és csak erre a típusra jó, vonóhorog pedig nincs az autón.)
-
@ (#75093) WP14: Hát passz, itt az X17DT nem is szerepel, itt viszont (alul vannak a dízelek) már együtt írják az X17DT és 17TD (tehét DT és TD!)...na ezek között a dízelek között csak a motorok teljesítménye különbözik, abból gondoltam. Ha-ha, nem teherautó motorok ezek.

@ (#75112) Doggy dog: És ezt az Isuzu mivoltát meg lehet egyértelműen állapítani? Vagy ez csak amolyan szleng?
Google-be beírva ezt adja ki az X17DTL (német dízel) motorosra:

...ezt pedig az X17DT (Isuzu dízel) motorosra:

Persze vannak átfedések, szerintem némi zavar van az erőben.
-
Petyyyyy
addikt
-
HoaryFox
őstag
Már megint az olaj a téma?

Inkább kérdezek: B Vectra szedánra valaki csináltatott már B oszloptól hátrafelé üvegfóliázást? És ha igen, mennyibe fájt? Llumar-t néztem ki ilyen célból.
-
-
Skizz
addikt
Hello
Z17DTJ astra szól, ha DPF putzen van, vagy figyelni kell a pill. fogyasztást...?
-
diegho
nagyúr
Tegyük hozzá, hogy rengeteg olyan olaj létezik, amik a régi opel szabványokat teljesítik, mégsem kapták meg a minősítést, mert sosem tesztelték őket az opel előírásai szerint. Így gyakorlatilag rengeteg új olaj tökéletesen jó egy régi F astrába, pedig nincs rajta a címkén.
Az sokkal inkább problémás, hogy nem az az olaj van a flakonban, aminek lennie kellene, még akkor sem garantált, ha a legnagyobb importőrtől veszed. 2 nagy hordó olajat bontottunk ki úgy, hogy egy azonosítatlan massza úszott az alján és égett szaga volt. Ez konkrétan a legnagyobb itthoni kereskedőn keresztül jött be az országba, akinek több millió liter az éves forgalma. Nem mondom meg a gyártót, nem tudom hogy került az a valami a hordóba, de pár millió kárt okozott, mert az előtte kibontottakat nem szagolták meg a kollégák, rögtön bele a pumpa és had szóljon. -
WP14
őstag
válasz
mohabá 007
üzenetére
Engem nem vertek át, én segíteni próbáltam, nem tehetek róla, ha hibásan adták meg a paramétereket.
Sokan azt gondolják, hogy nem számít az olaj minősége, pedig olyan a motornak az olaj, mint embereknek a vér, az élteti.
Persze, mindenki azt tölt sajátjába, amit csak akar, én se tennék huszonéves autóba Mannolnál drágább olajat, de azért traktorba valót se. 
Ja, kérdésedre: nekem címezted a téves leírása miatti helyesbítést.

-
Doggy dog
senior tag
válasz
csabyka666
üzenetére
Nekem '96 decemberi volt az F sedanom.
X17DT és isuzu motoros volt. -
WP14
őstag
válasz
lsebestyen
üzenetére
Amire azt mondtam, hogy szar, előtte rákerestem és az alapján mondtam a véleményemet, hogy mindenféle olajcég maradékait felvásárolják, csomagolják és kényük-kedvük szerint írják rá a kamu ajánlásokat.
Olvass te is többet, nem fog fájni. 
Amúgy meg, már akkor Opelem volt, mikor még a bugyidba pisiltél a homokozóban.
-
lsebestyen
addikt
De értem, de te egy csomó olajra azt mondod h sz@r, mert nincs ráírva a tetves dobozra, hogy dexos2, holott, sokszor akinek ezt mondod, annak elég csak az api szabványt néznie!! Ezt kéne neked MEGÉRTENI. Természtesen ahova dexos 2 kell, oda nem elég csak az api. Kár beléd a karakter, egyszer olvastál valamit az interneten, beállítottad kezdőlapnak a böngésződbe, minden reggel elolvasod, aztán ezzel térítesz a csoportban. Eladhatnád már az opeled, és áttérhetnél valami másik márkára, hogy más topikokban is okulhassanak, h biztosan szart raknak az autóba, itt már mindenki megjegyezte, hogy a dexos2 a MINDEN.
-
WP14
őstag
válasz
lsebestyen
üzenetére
"A Dexos 2 visszafelé kompatibilis a korábbi GM-LL-A-025 / GM-LL-B-025 előírásokkal és tökéletesen helyettesíti őket." Azaz, nem csak, hogy több és szigorúbb előírásnak felel meg a Dexos2, de magában foglalja az API SN szabványt is. Nem baj, ha nem érted

-
lsebestyen
addikt
Nem érdekel a dolog, míg a manualban az van, hogy api-sg szabvány KELL bele, addig api-sn lesz benne, mivel az api-sn garantálja az api-sg-t. Tőlem jövőre kijöhet a csúcs szuper dexos3 is, az sem fog érdekelni. Majd ha olyan autóm lesz amiben a manualjában az általad emlegetett dexos 2 van, azt fogok belerakni. A motor pedig köszöni szépen hibátlan immár 24 éve.

-
WP14
őstag
válasz
lsebestyen
üzenetére
Régebben belinkeltem már ezt a képet a szabványok változásairól, talán nem láttad meg.
Szépen látszik, hogy az SJ 1997-től kezdődött, az előtte lévők meg ki sem adhatók már rég és a GM-LL A-025 a GM konszern 1995-től folyamatosan vezette be, SAE 0W-30-as 0W-40-es 5W-30-as és 5W-40-es ajánlásokkal az Opel benzinmotorjaiba.
Remélem össze tudod rakni.
-
lsebestyen
addikt
Csak, h megint téríthess, castrol 10w40 megy bele, igen nem az általad áhított 5w30!!! De ha elolvasnád azt a szerencsétlen manualt, akkor látnád, hogy api-sg szabvány volt még anno, amit ugye most az api-sn vált ki, köze nincs a dexos2-höz, amit minden nap itt szajkózol. Szerinted 2009-ben nekiláttak tesztelgetni jó pár huszonéves astrát, hogy abba mennyivel jobb a dexos2?

-
AMD Power
titán
válasz
mohabá 007
üzenetére
Szerintem az en Astram a legolcsobb 2000Ft-s olajjal.is megelegedne.

-
Markizmark
addikt
válasz
lsebestyen
üzenetére

-
WP14
őstag
válasz
mohabá 007
üzenetére
A linkelt oldalon nem szerepelt,a forgalmazónál reklamálj!

(#75101) lsebestyen Remélem te vénusz étolajat töltesz sajátodba.

-
lsebestyen
addikt
válasz
mohabá 007
üzenetére
De nem érted, h nem dexos2??! KETTŐŐŐŐŐŐ!!
beletöltöd, és szarrá megy a motor egyből!!!

Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

![[link] [link]](https://kephost.com/images/2017/07/06/19686636_1501670246556639_1184727736_o.jpg)

. Most hogy beallitottak, viszont olyan, mint a nagykönyvben meg van irva, szoval megsem vagyok paranoias