Hirdetés
- czundermák: Shikoku Henro #0: Mégis mi ez?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- laskr99: DFI és DFI Lanparty gyűjteményem
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Cifu: Űrhajózás 2025 - Összefoglaló írás
- Invázió egy novellában 3-4. (Update) +5. fejezet! (18+ nyelvezet)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT
Opel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
CsonkaImo
addikt
válasz
Luck Dragon
üzenetére
Ja, rákerestem én is. Igaz a J-re, mert jövő ilyenkorra cserélném a H-t, de csak 3 db van 150km-en belül. Mire odaérek talán több lesz kínálatban. Jól hangzik az a 170 ló.

-
CsonkaImo
addikt
válasz
Luck Dragon
üzenetére
6 sebességgel meg turboval ez a motor tökéletes lenne számomra, de így is nagyon elégedett vagyok vele. Én nem sokat vártam tőle, amikor megvettem ezt az 1.6-os H Astrát, de be kell vallanom kellemesen csalódtam az erejében. Családban eddig 2 literes benzin vagy 1.9 TDI motorok teljesítettek, így kicsit tartottam a teljesítménytől. Sógorom beszélt rá, mondta hogy ezek a 16 szelepesek azért mennek már, és igaza is lett.
-
CsonkaImo
addikt
Sziasztok!
Astra H, Z16XER vezérműszíj és vízpumpa csere csomagot keresek. Egy hozzáértő rápillantana erre, hogy minden benne van e, ami szükséges?
Köszönöm!
-
CsonkaImo
addikt
válasz
Szada85
üzenetére
Én hallottam már magyart erőltetett angol akcentussal beszélni otthon a haverokkal. Már egy éve kint élt, így annyira beleégett az english, hogy törte a magyart.
On: Olajcsere előtt érdemes motortisztító adalékot használni? Van bármi haszna, vagy csak parasztvakítás? Hétvégén megy szervizbe az Astra, bár ritkult a kerregés, de inkább meglépem a "nagy szervizt". Azt olvastam, hogy a fogaskerekek cséréje után érdemes egy tisztítást csinálni, mert a lerakódott szennyeződések tönkre tehetik az újat is.
-
CsonkaImo
addikt
-
CsonkaImo
addikt
-
CsonkaImo
addikt
válasz
Luck Dragon
üzenetére
Ja, még egy otthoni autószerelőt kérdeztem telefonon mi lehet. Azt mondta vegyem le a kerekeket takaró műanyag borítást mielőtt indítanám az autót reggel, és nézzem meg nem rezegnek e a fogaskerekek amíg tart az örlő hang. Ez is megtörtént, és nincs rezgés.
Elég tanácstalan vagyok.
-
CsonkaImo
addikt
válasz
Luck Dragon
üzenetére
Az a probléma, hogy eddig gyakran csinálta, viszont az elmúlt 2 napban teljesen csendben van. Azt is megfigyeltem, hogy függ mennyit áll az autó. Ha hazafelé beugrottam a boltba 30 percre, majd indítottam, akkor csinálta fél másodpercig, reggel hidegindításnál 1-2 másodpercig szokta. Most viszont nem számít mennyit áll, nem csinálja.
Szerk.: Szervizes hozzátette mikor elhoztam az autót, hogy nem biztosak benne mi a gond. Mert túl rövid a kerregés. Azt tudják, hogy ez típus hiba (nekik is 2 H Astra van cégesautónak), de ennél csak durvább esettel találkoztak. Bár hozzáteszem, az angolok csak akkor viszik szervizbe az autót ha már nem megy.
-
CsonkaImo
addikt
válasz
Luck Dragon
üzenetére
Igazad lehet, mire kapok időpontot, addig bőven lesz idő tesztelni.
-
CsonkaImo
addikt
Érdekes fejlemény a kerregő H Astrámról. Múlt hétvégén volt szervizben. Mértek olajnyomást, az rendben volt. Mondtam hogy mindkét szolenoid szelep cserélve volt kb egy hónapja. Azt mondták, akkor más nincs hátra, cserélni kell a fogaskerekeket. 750 font vezérműszíjjal együtt plusz a két kerék. Húzós ár, de szeretném ha rendbe lenne az autó. Viszont most jön a csavar, 2 napja abbahagyta a kerregést. Ha mechanikus hiba, akkor nem kellene mindig jelentkeznie? Eddig ha egy órát állt az autó, már csinálta a dízel szerű hangot, most viszont 10-12 óra állás után sem adja.
Valakinek esetleg ötlete?
-
CsonkaImo
addikt
Nekem a leggyengébb autó amit vezettem egy 1.4, 70-75 lovas fábia volt. Bevallom nem tudtam vele elindulni, csak 4-5 próbálkozás után. Mindig lefulladtam. A mostani 1.6 H-s Astra a legkisebb saját autóm eddig. Ennél csak nagyobb volt használatba.
-
-
CsonkaImo
addikt
-
CsonkaImo
addikt
válasz
Grande Ale
üzenetére
Mi ez a "kutyacsont" pontosan? Mert nekem is rá van írva valami "joint" az utolsó műszakira, de nálam nem zörög egyelőre.
-
CsonkaImo
addikt
Sziasztok!
Z16XER Astránál normális, ha 22km alatt főúton, 100km/h körüli sebességgel csak 51 fokos a hűtővíz? Nem alacsony ez?
-
CsonkaImo
addikt
válasz
HoaryFox
üzenetére
Igen, elég magasan járnak ezek az 1-6-osok, viszont ami nekem kellemes meglepetés volt, hogy szépen is húznak. Nekem 2800-2900 körül jár 96km/h-val. Az én átlag fogyasztásom viszont 8.1l. Bár nekem is még van egy-két probléma ami javításra jár. Pl.: a szolenoid szelep csere nem oldotta meg a kerregést hideg indításnál, pedig teljesen új mindegyik szelep.
-
CsonkaImo
addikt
válasz
Luck Dragon
üzenetére
Köszönöm! Egyébként ha magas lenne, jelezné valamelyik lámpa gondolom.
-
CsonkaImo
addikt
Sziasztok!
H-s Astrán hogy tudom ellenőrizni a hűtővíz hőmérsékletét? Gondolom a rádió feletti kijelzőn lehet előhozni, de a beállításokban nem találtam rá lehetőséget. Nekem az egyszerű változat van, ami csak dátumot/időt mutat.
-
-
CsonkaImo
addikt
válasz
csabi0805
üzenetére
Nekem is ez a problémám, ugyan ezzel a típussal. Én a szívó oldali szelepet ma kivettem, a szűrők teljesen tisztának tűntek, de azért levettem őket. Kifújattam és visszaraktam, de sajnos nem oldotta meg. 3 "gyűrű" szűrőt vettem csak le, viszont egy van a szelep végén is, amit nem bántottam. Lehet le kellett volna azt is, de ahol eddig utána néztem, ott csak a három "gyűrű" szűrőt írták.
-
CsonkaImo
addikt
Sziasztok!
Z16XER H-s Astrán nincs cserélhető üzemanyagszűrő? Jól értem, hogy a tartályba van építve?
-
CsonkaImo
addikt
válasz
Luck Dragon
üzenetére
E-bay-en találtam hozzá alkatrészt, persze ez még nem jelent semmit. Lehet az eladó nem tudja mi a helyzet, de a leírásban benne van a Z16XER is.
-
CsonkaImo
addikt
Azt megköszönném.
Az a gond, hogy a mostanival együtt még 3 hétig nem tudom nélkülözni az autót. Kb. 2 hete cseréltem olajat, a leengedő csavar nem szedett össze fém reszeléket vagy sorját, pedig az autót már így vehettem. Eddig ment a ventilátor, így bentről nem hallottam. Sógorom szólt, mert kívülről hallotta egyik indításnál. -
CsonkaImo
addikt
-
CsonkaImo
addikt
Sziasztok!
Z16XER 1.6 benzines H-s Astra indításnál (hideg motor esetén) diesel motor szerű hangot ad 1-2 másodpercig, majd elhallgat. Illetve alapjáraton is hallható magas hangú kotyogás, vagy klikkelés. Mi lehet a probléma?
Tippeket előre is köszönöm!
-
CsonkaImo
addikt
H-s Astrához tudnátok ajánlani jó minőségű lég és pollenszűrőt?
-
-
CsonkaImo
addikt
válasz
B-L-A-C-K
üzenetére
Motorikusan ez is rendben van. Szép egyenletesen és csendesen jár a motor, húz ahogy azt egy 1.6-tól el lehet várni. Belseje is rendben van, egy hangszórót kellet kikötnöm, mert csak sípolt. 81200 mérföld van benne. 2007-es H-s Astra, 550 ezer forintnak megfelelő fontot fizettem érte.
-
CsonkaImo
addikt
válasz
B-L-A-C-K
üzenetére
Az a baj, hogy itt kint nagyon igénytelenek az emberek az autóikra. Nem akkora érték mint otthon. Meg az Astrákat csak második autónak veszik, amire még kevesebb figyelmet fordítanak. Az egyetlen előnye, hogy kevés mérfölddel ki lehet fogni őket, meg az otthoni ár töredékéért megkapni.
-
CsonkaImo
addikt
Végre lecseréltem az olaját az Astrán. Darabokban volt a régi olajszűrő, nagyon örültem amikor megláttam.
Nem tudom mikor cserélhette az előző tulaj, de már nagyon ráfért az autóra. -
CsonkaImo
addikt
Sziasztok!
H-s Astra olajszűrő fedeléhez mekkora kulcs kell? Tudja valaki?
-
CsonkaImo
addikt
válasz
Luck Dragon
üzenetére
Az tényleg nagyon jó!
Következő tanknál már én is nyomon követem. -
-
CsonkaImo
addikt
válasz
Luck Dragon
üzenetére
Nem tudom otthon most mennyi, én jelenleg Angliában élek.
-
CsonkaImo
addikt
válasz
Luck Dragon
üzenetére
Én próbáltam mindkettőt, igaz nem az Astrával. Egy 2 literes, benzines Rover 620 Si-vel (Honda Accord). Mindkét üzemanyaggal sokkal lágyabban járt a motor, viszont teljesítményre és fogyasztásra nem vettem észre különbséget.
-
CsonkaImo
addikt
válasz
Luck Dragon
üzenetére
Megrendeltem az olajat meg a szűrőt is. -
CsonkaImo
addikt
válasz
Luck Dragon
üzenetére
Értem, köszi. Neked melyik típus van pontosan? Az autódra gondolok.
-
CsonkaImo
addikt
válasz
Luck Dragon
üzenetére
Köszi. Az 5W30 stimmel?
-
CsonkaImo
addikt
Sziasztok!
Meg tudja nekem valaki mondani, hogy egy 1.6 benzines (sxi) H-s Astrába hány liter olaj kell? Azt jól tudom, hogy 5W30-ast kell keresnem?
Köszönöm!
-
CsonkaImo
addikt
Sziasztok!
Egy 2007-es H-s Astra tulaja lettem tegnap, és van egy kis problémám. Van egy hangszóró a műszerfal felett középen, teljesen kint a szélvédő alatt. Na nekem azt kellene cserélni, mert csak sípol ha be van kapcsolva a rádió. Nem tudom hogy keressek rá. Google-n csak hangfalszetteket találok, amiben ez a hangszóró nincs is bent.
Válaszokat előre is köszönöm!

Új hozzászólás Aktív témák
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- SSD kibeszélő
- Hardcore café
- Sorozatok
- Fujifilm X
- Macska topik
- Visszatérnek a Samsung tervezte CPU-magok és GPU az Exynos 2800-ban?
- Rugalmas OLED panelre válthat a Samsung Galaxy A57
- czundermák: Shikoku Henro #0: Mégis mi ez?
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- Eladó új, hibátlan állapotú, EGYSZER SEM HASZNÁLT ASUSINSEARCH OF INCREDIBLE EXTERNAL SLIMDVD-RW SDR
- Mi Vacuum Cleaner mini kézi porszippantó
- Saeco Intelia Deluxe (HD8904) automata kávéfőző cappuccino fejjel
- Új, csomagolássérült Philips, TrueLife, Lovi cumisüveg melegítők/sterilizáló/mellszívó - garival! -
- Vadonatúj, bontatlan iScooter i9Max elektromos roller, 1 év gari 35 km/h
- Dell Latitude 5300 13,3" FHD IPS touch, i7 8665U, 8-16GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- Shining3D EinScan Pro 2X 3D szkenner
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3614
- Telefon Felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Nem tudom mikor cserélhette az előző tulaj, de már nagyon ráfért az autóra.