Új hozzászólás Aktív témák

• _seth_

veterán

válasz adorjant #70629 üzenetére

Van aki F23-at mond, fújtam rajta ide-oda féktisztítót, de pont a felirata nem látszik, korábbi rendeléseimben olyat találtam, hogy a benne lévő kuplungtárcsa az még F astrába és G astrába is passzoló darab.
    A feliratot keresve láttam meg, hogy egy csavar hiányzik a kulisszát a váltóval összekötö szerkezet rögzítéséből, egy pedig teljesen ki volt tekerve, csak a gravitáció tartotta a helyén, a meglévőt meghúztam alaposan.

Képek alapján is F18, az F23 jóval nagyobb, ducibb darab, de holnap kitapogatom a pontos feliratot.

Kicseréltem a kulisszát kompletten, mentem vele pár kilométert városban, váltottam gond nélkül, maga a váltókar nagyon finoman jár és lötyögés nélkül. Leparkoltam, 20 perc múlva elindultam, az első pár váltásnál nem volt gond, de utána ismét előjött, hogy nem tudom járó motornál sebességbe rakni, így maradt a motor leállítása majd végig kettesben autókázás (városban annyira nem probléma éppenséggel, de azért kellemetlen). Ha teljesen benyomom a kuplungpedált és sebességben van akkor nem emel ki teljesen és mintha csúsztatnám a kuplungot megy is az autó, ha pedig lefékezem akkor persze jön az autó remegése, hiszen olyan mintha sebességben lenne járó motornál, de álló autóban :F

Végülis csak teszt út volt, a kulissza legalább jó lett, de a probléma maradt, hangja nincs egyébként. A kuplung tárcsa 75e kilométert futott, a szerkezet és a kinyomócsapágy pedig 136 ezer kilométert biztosan, de inkább többet (én mentem 136 ezret az autóval).

Westlake, borg&beck, breda, jp group melyik márka ajánlott és melyik nem?

Új hozzászólás Aktív témák