Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
- bacsis: Gyere el a 10. BRSZK-ra!
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- bacsis: Támogassááá', hogy ingyenesek maradhassúúúúnk!!!!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
-
LOGOUT
Opel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Declare
őstag
válasz
andrás47 #58986 üzenetére
Ha 5 sebesseges a valto, akkor elvileg azzal nem lesz gond
Azt deritsd ki esetleg, hogy van e benne dpf (csinal e olyat az auto neha, hogy 3-4-5x pillanatnyi fogyasztasokat ir ki a fedelzeti computer? Ez kb 15 percig tart, aztan visszaall normalisra...ilyenkor foroo a motor, megy a hütöventillator ezerrel es pattog a fem leallitas utan, mintha epp egy forma1 es versenyetapot teljesitettel volna
)
Dizeles praktikakat ismered? (amiket irtam is egyszer mar, jo minösegü olaj csere minimum 10k km enkent vagy evente, leallitas/elinditasnal kuplungot nyomd ki, hidegen ne taposd, ne forgasd 2500 föle, de 1500 alatt se hasznald nagyon, jo minösegü gazolajat tankolj es neha en teszek bele gazolaj adalekot - ilyen injektor tisztitot vagy hasonlot- ha pedig meghajtottad, mondjuk autopalyan, akkor jarasd leallitas elött egy kicsit alapjarton, hogy lehüljön (pl tolod neki palyan es hirtelen kiallsz egy pihenöbe es azonnal leallitod a motort azzal a turbod elettartamat rövidited eröteljesen)
Ha 20 km eket mesz egyhuzamban, az nem rossz...plane ha vannak ilyen par 100km es utak is rendszeresen. Amikröl en irtam az az, amikor valaki a varosban kavarog par km napi szinten es a motor soha nem lesz üzemmeleg.
Amugy attol hogy van benne 200k km semmi baja nem lesz a motornak, ha normalisan karban van tartva es hasznalva ennek többszöröset kell hogy kibirja
-
AMD Power
titán
válasz
Stauffenberg #58993 üzenetére
Igen ott van egy kis "bibi" az tuti. De én megtudnám szokni szerintem.
-
-
AMD Power
titán
Ez a mi nagy kedvencünk.... és igy még jobban néz ki.
-
M_o_g_y_i
őstag
Nálunk a kerítés verte telibe középen a Punyeszt, Faterom szerint "befújta a szél", és nem vette észre.
Persze nyilván a kerítés közeledett az autóhoz, nem fordítva.
Mondtam neki: "és a tükör dísznek van, mi?"
Van három is pedig, ezek közül kettőben tuti látszott, hogy nem szabad az út.
Akkor fogott el az ideg, amikor realizáltam párszor kiállt mostanában az enyémmel is, amikor útban volt.
Na szerintem ilyen nem lesz többet, szerintem közeledik az idő, amikor ne hosszabbítson a jogsin... -
amargo
addikt
[link]
Vicces opel hirdetes -
andrás47
senior tag
Üdv !
Elnézést, úgy látom eléggé fel kavartam a véleményeket ebben a dizel -benzines kérdésben.
Nem szerettem volna vitákat kiélezni, bár mint, minden másban itt is el kell fogadni a különböző
véleményeket.
Még néhány kérdés felvetődött erre azért reagálok, igazán azt nem is tudom pontosan a motor benne melyik variáció, a váltó öt sebességes, általában a rövidebb távok 20 km, a hosszabbak 200 km-ter körül vannak.
Mikor megvettem más célra volt szánva, de pár hónap után okafogyottá vált a kihasználása, ezért lett egyre kevesebb a kilométer használat.
Egyébként kombi .
Igy elég nagy is,egy kisebb kombi is megfelelne, vagy talán, egyterű is.
Egyébként mit javasolnátok,benzinesben ha mégis az eladás mellett döntenék, kb 1,2-1,4 millió között ? -
TasiA
senior tag
válasz
Declare #58963 üzenetére
és ha tönkremegy? A benzinnel üzemelő autón soha semmit nem kell cserélni? Csak amennyiért a nevére veszi a következőt, rendbe teszi a kötelezőket, elbukott egy valag pénzt, csak azért , mert itt ráhozzátok a szívbajt!
Úgy beszéltek erről a DPF-ről, mintha valami űbermegahihetetlenhókuszpókusz lenne. Pont egy H Astránál nevetséges a probléma. 1,7-esre van egytömegű lendkerék is, DPF-et is lehet takarítani több módszerrel, de simán leprogramozható, ha úgy kívánja. Ne sokkoljátok már szerencsétlent! Működik az autó, hibamentes? Akkor? Felesleges stresszelés... -
bandi0000
nagyúr
nem tudom mennyire hülye kérdés,de meleg motornál nekiállhatok gyertyát cserélni? Illetve a gyertya kulcsomon nincsen belül gumi, fém az egész, szerintetek ezzel neki merjek állni?
-
Én ebben a hónapban 18 alkalommal voltam Budapesten, és 10 alkalommal Szekszárdon, De megjártam Paksot és Pécsett is.Ez mind Székesfehérvár érintésével. De azért vásárolnék akkor is benzines kivételű autót mert napi szinten városban hajtóm ami 10 km átlagban.
-
Markizmark
addikt
Ahogy jönnek a melegek és tartósan 95°C felett van a műszer szerint a víz így 6.8 lett a legutóbbi fogyasztásom. Ez munkába járással jött össze, napi 90km ebből 50 pálya. Eddig 7.2, 7, 7.5 volt. Télen, városban több volt, mint 8.
-
Declare
őstag
válasz
Kickass #58977 üzenetére
Nem mondhatod, hogy dizel fikazo lennek
, ugyan ugy megvedem a dizelt az indokolatlan negativ velemenyekkel szemben....de a hatranyairol is tudni kell.
Neki sem azt irtam, ha megnezed, hogy add el azonnal!
Irtam, hogy nem egyszerü a kerdes, azt is leirtam (ahogy Te is), hogy ha megtartja az olajcserekre figyeljen....
Valoban nem irta, hogy a 6-10k km hogy jön össze, de szerintem kicsi az eselye, hogy havonta 1x 500km föuton
Neki kell dönteni, jövöbe nem lat senki....lehet a következö 5 evben se lesz semmi baja (jo konstrukcio ez az 1.7 cdti, plane ha figyel ra, betartja a praktikakat, hogy kinyomott kuplunggal inditjuk/allitjuk le, nem tapossuk amig hideg, nem löjük le a forro a motor, sürün, jo olajat kap, jo gazolajat kap....), de igenis benne van a pakliban, hogy lehasal valami dizel nyüg es akkor bezony gyorsan kijöhet 6 szamjegyü javitasi szamla.
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz
F_Gergely #58979 üzenetére
Nem csak a motorban lehet olyan problémákkal találkozni, ami a dízel városi - rövid utas használatból ered. A részecskeszűrőt már itt sokan mondták, de a kettős tömegűt is gyilkolja ez a fajta használat. Bár benzinesben is egyre többször van kettős tömegű, de a dízelnél az alul is nyomatékos motor miatt a városi araszolást nehezebben tűri. Legalábbis az autószerelő szomszédom ilyenekkel szokott rémisztgetni, amikor a kerti sütögetés éjszakába fordul és előkerülnek a horror mesék.
Szerk: A rokonom Grand Senices rémtörténete viszont valóban már egy szélsőséges példa. Ez leginkább elhanyagoltságból ered. A hűtőfolyadékot és olajat nem a gyári előírás szerint, hanem jóval rövidebb periódusokban kellett volna cserélni. A károsodást leginkább ez okozta és begyűrűzött a többi alkatrészhez is.
-
F_Gergely
őstag
válasz
Stauffenberg #58978 üzenetére
nézd az 1 millát valóban nem, én is lazán elköltöttem 1 milla fölött a saját autómra, viszont ez nem csak motorgenerál volt. Az megint más, ha több dolgot csinálsz rajta, de csak magára a motorra 1 millát elverni szerintem képtelenség, ez alól egy kivételt tudok ha márkaszervizbe kerül az autó, és adott esetben motort cserélnek, vagy teljes felújítás gyári garanciával.
Tehát nem azon akadtam meg hogy 1 milla hanem hogy csak és kizárólag motorgenerál, de mint ahogy kiderült, nem csak a motorra költöttek igy viszont már érthető.
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz
F_Gergely #58973 üzenetére
"200-300-ért tuti hogy kapsz bele komplett motort de talán még olcsóbban is - nem ismerem a típust"
Itt egy felújított M9R 2.0 dCi motort árulnak potom 865 ezerért: [link]
Amúgy meg én fogalmaztam rosszul, nem csak motorgenerál volt, hanem rendes nagyfelújítás. Megcsinálták rajta a hengereket, főtengelyt, vezérműt, vízpumpát, olajpumpát, turbót, kettős tömegűt (azzal együtt a kinyomót és váltót), részecskeszűrőt és még sorolhatnám. Az előző tulaj számlával igazolta, hogy a gyárilag előírt kilométereknél mindig olajat cserélt, gyárilag ajánlott típusra, csakhogy a sok hideg üzem és rövid városi utak megtették a magukét. A hűtőfolyadék is bejutott a hengertérbe.
Nem nehéz ezzel összehozni 1 milliós számlákat.
-
Kickass
őstag
válasz
zolikaDB #58976 üzenetére
Én se megyek évi 15k km-nél többet mégis dízelem van, igaz az Y20DTH-ban csak az adagoló lehet nagyon fájdalmas. Nincs dpf, 2003 előtt DMF se, porlasztó nem vészes tétel, vezérlés láncos.
De a kettőstömegű kivételével ezt tudtam is, így választottam. Amiből az alaptézis kiindult hogy a srácnak van egy hibátlan autója amit cserélni akar csak azért mert dízel...illetve annyit írt autópályán nem sokat jár, de mondjuk azt se írta hogy az évi 10ezer (vagy idén már csak 6) a napi 2x2km gyerekhordásból jön össze.De mint mondtam ennél mélyebben nem akarok belemerülni, csak szerintem a tanács rossz, vagy inkább nincs kellőképp alátámasztva.
Declare: 2007-es évjáratot írt, lehet tényleg lesz ott már DPF
-
zolikaDB
veterán
válasz
Kickass #58968 üzenetére
Tavaly heti 4x jártam meg Pestet 8 hónapon át, plusz a hét többi napján Debrecen és vidék.
Oké, pár alkalommal kollegám autójával jöttünk, meg volt 1-2 alkalom szünet. Így kijött az évi 15e km. Ez még nem indokolja a dízelt, de akkor is barátságosabb felhasználás, mint napi 2x iskolába vinni a gyereket
Ezzel azt akarom mondani, h ésszel hajtva nem kell évi 40e km-t beletenni, csak figyelni rá. Mert a 40e km-t is lehet gyilkolva, meg a 10e-t is lehet "dízelbarátan". -
Declare
őstag
válasz
F_Gergely #58974 üzenetére
szerintem alkatreszek + munkadijbol siman összejöhet...ha jol tudom nekem is az injektorok horror dragak, magasnyomasu szinten....+azt epitse is be valaki....meg ha ilyen henger, meg stb munkak vannak. Passz, de en siman el tudom kepzelni. Az egr re nekem a szerelöm azt mondta, hogy durvan 100k beepitessel együtt...es akkor az azert messze nem olyan macera, meg munka, mint a motorba belenyulni....legalabbis laikuskent igy kepzelem
Azt tudom, hogy a pdtdi passatnak az alkatresz arai horror dragak voltak annak a cimboramnak
-
-
F_Gergely
őstag
válasz
Stauffenberg #58971 üzenetére
mi a bánat tud 1 milla lenni motorgenerál címen? 200-300-ért tuti hogy kapsz bele komplett motort de talán még olcsóbban is - nem ismerem a típust.
De ez az 1 milla mint motorgenerál nekem sehogy sem kerek....
Két dolog van amitől minden dizeles retteg, turbó és adagoló. De ez meg a velejárója, ettől dizel a dizel. -
Declare
őstag
válasz
Kickass #58968 üzenetére
Nezd, en a velemenyemet irtam le, ird le Te is a tiedet
Nekem a valto hiba a semmiböl jött, kb par honap alatt kezdtem biztosan hallani a fura hangot, majd kaptam a hidegzuhanyt a nyakamba. Az egr beragadas ugyan csak hirtelen jött, az auto megvetele es atvizsgalasa utan. Baratom 3 as bmw ben a nagyszerviz utan egy nagyobb autopalya temponal pukkant el a turbo, elöjel nelkül (valami lerakodas volt ott is a varosi hasznalat soran, aminek nem volt jele, majd megtekerte a palyan, valami nem tudott ugy hülni vagy szellözni vagy nemtudom es elfüstölt). A kettöstömegünek pedig vitan felül all szerintem, hogy a rövidtavu hasznalat gyorsan kinyirja....motorkodot nem irt ez igaz, ha nincs benne dpf (kicsi az eselye), akkor azt a reszet visszavonom, ha van benne, fenntartom.
Ezen kivül itt a nemeteknel nagyon sok a dizel auto es latom, hogy azok az emberek akik helyijaratban hasznalnak egy modernebb, dpf es dizelt, mennyit hrdjak a szervizbe, legyen az audi, vw, bmw....
Az ado resze ha nincs különbseg (fura, de nem tudom nyilvan), akkor megint csak visszavonva
Ezen kivül sajat tapasztalatbol latom, mennyire nem csipi az autom a varosi pöfögest....ezert irtam, amit irtam. En ilyen felhasznalas mellett, nem hasznalnek egy ilyen autot varosban....regi adagolos, dpf, meg minden nelküli dizelek eseten mas a helyzet, mint ezt regebben beszeltük, ott nem is szoltam volna....de itt (még ha a motorkod nem is egyezik), van tapasztalati alapom....es ezalapjan leirtam a velemenyem...ennyi
(#58973) F_Gergely "Két dolog van amitől minden dizeles retteg, turbó és adagoló" ha adagolos
es akkor könnyü az eleted. Ha nem akkor magasnyomasu rendszer, injektor, dpf, kettöstömegü....es ki tudja meg miröl nem tudok
az a haverom, akinek a pdtdi passatja volt, ö is lazan 800k fölött költött a motorra....latok nagyon sok remisztö szamot, amit az emberek a dizel autokra locsolnak el (kollegam a 2.7 es ugyancsak varosi A6 audira, most volt nemreg szervizben a Q7 es audi itt a cegnel, mert dadogott a motor, a 2.0 tdi a4 audi, amit most eladtunk ugyancsak többször jart szervizben, mert volt vele ez az....tudnam sorolni....az hogy en 2 ev alatt kb 250 et költöttem dizelesseggel összefüggö problemara, azzal a szerencsesek köze tartozom ugy latom
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz
Declare #58963 üzenetére
Az egyik rokonom is vett tavaly egy Renault Grand Scenic II-est (2006-os facelift utáni évjárat) 2.0 dCi-vel. Nem volt lelakva (tanúsítom, szép az autó kívül-belül), első tulajtól, vezetett szervizkönyv, számlák, valós km állás, ami megdöbbentően kevés volt. Nem nézette meg.
Most tavasszal letérdelt és a saját szerelője kimondta azt, amitől minden dízeles retteg: Motor nagygenerál!
Az alacsony km állás a városi használat miatt volt (valószínűleg). Szépen legyilkolták vele a tipikus dízeles probléma forrásokat, amik vitték magukkal a többit is. A számla kicsivel, de becsúszott 1 millió fölé, amit egy ennél idősebb dízelben sem nehéz elérni (kettőstömegű, teljes vezérlés, hengerek, szűrők, meg egy horror munkadíj, gyorsan összejön a 200-300 ezer forintos tételekből 1 misi).
Kérdezi tőlem egy csomó TDI, dCi fanatikus ismerősöm, hogy miért nem veszek dízelt, az olyan jó, alul húz, élmény vele az élet... hát ezért. Maradnék a szívóbenzin vonalon, mert többnyire városban használnám nem kifejezetten hosszú utakon.
BTW én abba beleszólni nem kívánok, hogy az eredeti kérdező hogyan döntsön. Valószínűleg a váltáson bukna annyit, amennyit eltehetne tartalékba ha bármi hiba felmerül. Egy kollégámnak Alfa Romeo GT-je van az 1.9-es JTD dízellel, hétköznap főleg városban használja, de ha bármi gond adódik vele, azonnal rendbe rakatja, nem halogat semmit. Benne van az autóban 7-8 év használat már, de nem prüszköl.
-
Kickass
őstag
válasz
Declare #58963 üzenetére
Még egyszer utoljára ebbe belemegyek aztán ennyi. Írtam én már neked szerintem itt hogy bírlak csak néha oltári ferdítéseket írsz le tényként beállítva...
Egyrészről nem tudjuk a motorkódját így azt se hogy DPF-es a kocsija vagy sem (nem az összes H 1.7CDTI-ben van ugyanis DPF legjobb tudomásom szerint). Illetve ez egy tervezhető dolog, kiégeti párszor ha tudja hogy van benne (olcsóbb mint utána javíttatni), lehet azt tisztíttatni is nem egyből csere következik, és csak felületes keresés után is találtam A17DTR motorkódhoz pl feleannyiért új alkatrészt mint az itt emlegetett 300k. Turbó se hal meg csak úgy ahogy irtad is, ezért irtam neki az olajcserét az szinte semmi mástól nem függ, szintén tervezhető. Harmadrészt, Mo-n az adónak meg semmi köze ahhoz h dízel vagy benzines. Kötelezőnél is vmi minimális szorzó különbség lehet, ha van egyáltalán, ott a kor, nem és lakhely számít inkább és szintén a teljesítmény.
Továbbra is az a baj, hogy arra biztatjátok cseréljen le egy jó autót (ha 3 éve meg van vele elégedve akkor az már bevált) egy ismeretlen előéletűre ami ugyan az alkatrész listát tekintve egyszerűbbnek tűnik. Egy hengerfej felújítás/csere, motorfelújítás se kevesebb mint az a 2-3 dizelspecifikus hibalehetőség.
Mivel az autó eddig nem produkálta a hibákat eddig, tervezhető anyagilag is plusz már azt olvassa mik lehetnek a hibák, arra is törekedhet hogyan kerülje el vagy minimalizálja a lehetőségüket.
Amennyit megspórolt eddig és amennyit spóroll az átíratással, újabb kötelező szerviízzel + előforduló ad-hoc dolgokkal abból röhögve kijön neki egy turbó felújítás + 1 új DPF vagy DMF.....
Alapvető nézetbeli különbség, nem feltétlenül kell elromoljon, és nem muszáj megvárni hogy elromoljon VS úgyis elmrolik. -
gban
veterán
válasz
Declare #58965 üzenetére
Nálam is csipog az övre a J, és ki se lehet kapcsolni (vagy nem jöttem rá).
1 percig csipog nagyjából, sebességre kapcsol be, 10-20 km/h-nál már sípol.
És ugye az utasoldali ülés nyomásérzékelős, mert arra is csipog ha ül ott valaki.
A hátsók is érzékelősek, grafikával jelzi ha bekötötték őket, vagyis nem kell se kérdezgetni a gyereket (bár ebből a szempontból ő a legrendesebb, nem kell szólni neki), se kételkedni nem kell abban amit mond, de elhinni sem ha kamuzik -
M_o_g_y_i
őstag
válasz
Declare #58965 üzenetére
No ez az, én is.
Ezért nem vettem észre.
Vezetőoldali ill. utasoldali ülés-modul nincs, mert nem motoros az ülés, így nem enged állítani ott semmit.
Vagy nem tudom mi van, ülés alatt nincs széthúzva semmi.
Ráadásul most szívat a gép, 3 hét állás után szinte totál nulla az akksi, csak a vezetőoldalt nyitotta, az első zárat, a másodikra a többit már nem.
Lehet égve hagytam a belsőtér-világítást, de azt meg a relé "lelövi" 10-15 perc után.(ezt nem néztem még, csak az éjjel jutott eszembe)
Csak furcsa, mert a múltkor ennél több állás után minden f@sza volt, akksi sem régi, mi szívhatta le?
Már ha nem az olvasólámpa, de remélem csak az lesz. -
-
Declare
őstag
válasz
Kickass #58962 üzenetére
az hogy 3 eve nincs baja, az nem jelenti azt, hogy fel ev mulva nem fekszik ki a dpf ettöl a hasznalattol, vagy a turbo vagy akarmi....egy turbot mondjuk lehet hallani elöre, de a dpf et nem...az egyszer csak kiirja, hogy csereld ki 300k ert....ha sokat autozik es ezert a kedvezö dizel fogyasztas miatt sok penzt megsporol, akkor ez meg igy is jo üzlet....de evi 6-10k km en, rövidtavokon minimalisat nyer a diselen es adoban is többet fizet.
de ja nem egyszerü kerdes....en ugyan ilyen autot hasznalva mondom azt, hogy ha holnaptol csak itt varosban furikaznek a kocsival, akkor biztosan lecserelnem benzinesre, hiaba nincs baja. (varosi hasznalatkor nekem is 2-300 km enkent elindul a dpf regenalas, illetve ahogy irtam is mar, egy egy ilyen 1000km es autopalyazas utan egesz hatarozottan lehet eszrevenni a különbseget, hogy simabban jar a motor, nincs alapjaraton ingadozas picit sem...stb )
-
Kickass
őstag
válasz
andrás47 #58949 üzenetére
Már a kérdés is hülyeség....vagy nagyon unatkozol....
Van egy jól működő autód 3 éve, ráadásul még vigyázol is rá (téli hideg rövid utak kerülése) és beleugranál egy ismeretlenbe csak azért amit itt abszolút laikusok írkálunk?
Szervízeld szépen rendszeresen azt az Astrát és használd egészséggel sokáig!
Olajat szűrőket egyébként is illik évente cserélni km-től függetlenül. Nagy baj nem lehet. -
#TOTTI
őstag
Valaki tudja, hogy 2008-as H Astra öv csipogás, alapból nincs vagy ki/be lehet kapcsolni, mert nekem a 2006-osban csipogott, ebben nem?
-
sasa58
tag
válasz
Én sem cserélném le, ha semmi baja a kocsidnak. Én maximálisan benzinpárti vagyok, de bele lehet nyúlni a xarba azzal is. A mostani autódnak már biztos ismered minden nyűgjét. Veszel egy újat és kezdődik minden előlről, olyan nincs, hogy egy tökéletes használt autót vegyél, amibe csak be kell ülni és nyomni. Én is megszívtam tavaly, amikor a 10 éves problémamentes Astra G-met lecseréltem egy 3 éves H-ra. Csak nyomom bele a pénzt azóta is, pedig amúgy jó autó.
-
Declare
őstag
válasz
Nagyon hasonlo az autonk
Nekem 2008 as 1,7 cdti 160k km el vettem es most 220k körül jarok.
Erdekes a kerdes...alapbol nem jo valasztas a dizel rövidtavra, egyszerüen azert, mert ott egy benzineshez kepest nem fogsz sokkal jobb fogyit elerni, cserebe a DPF et tutira nyirod ezerrel (szerintem Neked 2-300km enekent tutira beindul a DPF regeneralas, amit abbol latsz, hogy kb 15 percig 18+litereket eszik az auto tojasokon lepkedve is
....ez ugye megint odavag a fogyinak), az EGR es az egesz üzemanyag rendszer ugyancsak koszolodik, mert nem hevül fel rendesen, nem tisztul ki. Ezen kivül, amig hideg a motor, nem megfelelö a kenes, az art a turbonak, aminek ugyan csak rövidülni fog igy az elettartama az optimalishoz kepest jelentösen. Ezen kivül sok rövidtav=sok kuplungolas/valtas es ugye itt van kettöstömegü lendkerek, aminek ez megint csak nem hasznal.
A valtod 5 vagy 6 sebesseges? A 6osnal jellemzö a valto csapagy hiba, ami nekem tavaly ev vegen került 200k ba. (lehet hallani egy surrogo hangot, ahogy gurul az auto...ez egy ideig erösödik, aztan ha a kedves tulaj nem foglalkozik vele egyszer csak nem fog tudni valtani es addigra szetcseszödik minden a valton belül, nem csak a csapagy.
Szoal nehez kerdes. En biztosan benzinest vennek...rövidtavon nem lesz nagy fogyasztas különbseg, cserebe kevesebb adot fogsz fizetni es nem lesznek ott a dizeles rizikok. Persze abbol is ki lehet fogni kehés darabot és egy jo autot eladni az mindig vezselyes....hogy megbanja az ember.
Ha megtartod a dizelt, az olajcserekre fektess nagy hangsulyt, evente mindenkepp csereltesd valami jo minösegü olajjal, ezen kivül csak jo minösegü dizelt tankolj es dizel adalekot is hasznalnek többször a helyedben, ilyen hasznalat mellett.
Ha cserlenl, mennyi lenne a keret?
-
F_Gergely
őstag
Utálok kölcsön autóval közlekedni, féltem mint állat....
Ehhez képest reggel majdnem lezúzták az elejét, jó oké én is hibás voltam, mert nem néztem oldalra (pontosabban néztem csak semmit nem láttam mert vizesek voltak az üvegek), index ki, kb alapjáraton fordultam, de jött valami gyökér 50 helyett kb 80-al azt rákönyökölt a dudára....
Oké valahol jogos, de még csak azt sem lehet mondani hogy hirtelen kivágtam mert kb alapjáraton gurultam...Egész úton azon gondolkoztam ha én lettem volna a másik sofőr mit csinálok? Lehet ugyan ezt, de az is lehet belassítok és menjél, úgyis reggel van még. Nagy dilemma... Valahol ott fent van egy őrangyalom az tuti!
-
AMD Power
titán
válasz
Freeman007 #58917 üzenetére
Szerintem ha nem mész minimum 15e , de inkább 20e évente és ebben legalább 50% autópálya vagy autót út akkor neked nem dízel kell.
-
-
betyar1974
senior tag
válasz
mohabá 007 #58952 üzenetére
Ez nagyon jó tipp-nek tünik!
Pont ezek a tünetek, ezt mihamarabb átnézem.
Köszi! -
mohabá 007
aktív tag
válasz
betyar1974 #58946 üzenetére
Azt írtad,sokat eszik,és fordulaton elfogy az erő.Ekkor ugrott be,hogy le kellene ellenőrizned a szívólevegő-előmelegítő rendszert.
Ha ez nem működik megfelelően,többek között ilyen tünetei vannak:
- Átmeneti működészavarok.
- Kisebb teljesítmény,nem érjük el a maximális sebességet.
- Nagy az üzemanyagfogyasztás.Nem mondom,hogy ez a hiba,de ez is lehet.
-
diablo1984
veterán
válasz
én is azt tudom mondani,hogy ilyen fiatalabb dízeleket inkább hosszú távra, rövid távokon előbb-utóbb valami elköszön és az többszázas dolog is lehet.
ezt már én is beláttam, hogy nekem sem való modern dízel, pedig vonz mint legyet a friss kakkantás, de tuom, hogy évi 6000km-hez amiből kb 70% város nem illik a részecskeszűrő+kettős tömegű+egr elkoszolós 1,9 cdti motor(vectra c-m volt), ezért én is eladtam(nem volt kedvem láthatatlan dolgokra többszázakat költeni).
most az asszonynak van a benzines yaris, nekem meg egy kőkorszaki minden szentségtöréstől mentes dízelem(laguna 1 1,9 dti), bár a dízelnek meg volt az ára, megvétel után már majdnem ráköltöttem a vételárat megint.......tehát a benzinest ajánlom, csak minden használt autónál megvan a rizikó, hogy egy trágyadombba lép bele az ember, ez ellen nehéz védekezni, a lekövethető előélet sokat jelent. már h astránál is dízel-benzin árszint az kb úgy jár, hogy a benzines drágább ha nem is sokkal, de ritkább és ez is feltolja az árat.....
-
andrás47
senior tag
Üdv !
Olvasom, itt a dizel-benzin autó véleményeket, kb 3 éve vettem egy H Astra dízelt 1,7 CDTI 194 ezer km-rel, évi 8-10 ezer km-tert megyek vele maximum, az idén lehet csak 6 ezret már, fogyasztása nagyon kedvező,pályán ritkán járok, eddig semmi bajom nem volt vele, igaz télen rövid távra, inkább gyalog megyek, minthogy elindítsam, annyi vélemény. volt itt már róla mennyire sokba kerül a javítása, ezek után el ment a kedvem tőle, igazán elég nehéz lenne kinyögni 3-400 ezer Ft-ot.
Gondolkodom eladom, es veszek egy benzinest, de mi lesz ha abból kifogok egy olyat amire szinténcsak költeni kell akkor sem járok jobban, használtnál nincs garancia, hogy beválik vagy sem.
Nem tudom mennyre sok ezekben, a dízelekben a 215- 220 ezer km-ter, már ha az is valós. 2007-es évjárat egyébként .
Hasonló. helyzetben ki hogyan döntene ? -
diablo1984
veterán
-
bandi0000
nagyúr
ha gyertyát cserélek olyan kocsiba amibe nem volt még cserélve, akkor mire vigyázzak? Csak csavarjam ki vagy van trükkje? meg nem tudom elképzelni hogy egy csőbe van, és hogy jön ki onnan? beleszorul a gyertyakulcsba?
-
betyar1974
senior tag
válasz
diablo1984 #58945 üzenetére
Valamelyik nap cserélek szűrőt és csinálok benzinnyomás mérést, utána jövök.
Addig is köszönöm a válaszokat! -
diablo1984
veterán
válasz
betyar1974 #58944 üzenetére
nem biztos hogy sok, ha erőlködik a vas, akkor is tud sokat enni!
-
betyar1974
senior tag
válasz
diablo1984 #58940 üzenetére
Szűrőkkel talán 1000km-t mentem. Az anyaggal az a baj, hogy sok, 10l ezt igazolja. Gáz visszaengedésnél porlasztózárás helyett, locsog be a benzin.
-
Petyyyyy
addikt
-
Stauffenberg
nagyúr
Mivel folyton előjön ez az olajfogyasztás téma, azért csak rákérdezek, hogy ez számokban mit jelent?
Forintban, literben, kilométerben, akármiben kifejezve. Mondjuk mi számít már problémásabb darabnak? Mert ha jól értem ha kifogsz egy éhesebb motort, azzal nem igazán lehet mit tenni, az bizony enni fogja az olajat.
Szerk: Ja igen, még Astra G-nél tartok.
-
F_Gergely
őstag
válasz
diablo1984 #58940 üzenetére
Jaja plusz a gyertyakat is erdemes megnezni kb 5 ezer huf a 4 db osszesen.
-
diablo1984
veterán
válasz
betyar1974 #58939 üzenetére
benzinpumpa nem cigánykodik? ha az nem ad elég nyomáson benyát, akkor fordulaton gyengülhet a gépsas! illetve szűrők terén hogy állsz? levegő és benzinszűrő mikori?
-
F_Gergely
őstag
válasz
betyar1974 #58937 üzenetére
EGR-t neztetek? Ismeros G astraja is evett 10 litert most csak 8at de ott az egr a ludas kell bele masik.
-
betyar1974
senior tag
-
sziku69
őstag
válasz
Declare #58931 üzenetére
Megtaláltam azt a képet, ahol 4-500 lóerő volt alattam. Egy gyerekkori barátomé volt az autó. Menni nem mentem/mentünk vele. A fényképezés után, együtt mentünk fel az autópályára, csak mi egy ford focussal mentünk. Egy darabig jött utánunk, aztán olyan 150-es tempónál kielőzött minket, aztán másodpercek alatt eltűnt. Akkoriban még ritkábban mértek az M1-esen. Győrből gyorsan felért Pestre.
Egy időben ezzel a képpel csajoztam a Lovebox-on
Persze nem hitték el hogy az enyém.
-
Directors
senior tag
válasz
betyar1974 #58930 üzenetére
Lambda szonda ?
-
Declare
őstag
válasz
Petyyyyy #58929 üzenetére
Multkor dpf et pucoltam en is az autobahnon
....szivatott egy uj 5ös kombi bmw....180-200 nal 3x rugta el magat mellölem ugy, hogy csak lestem
...mindig bevart a külsö savban es amikor melle ertem nyomott egy padlot....a kis genya
Szeretem nagyon a kis 1,7 es trakeszt, de azert ilyenkor verzik a szivem, valami erösebb utan...mondjuk itt keves autoval tudtam volna labdaba rugni....ha valami 200 nal ugy elrugja magat, mintha en allnek, ott valami komoly menes van befogva
-
betyar1974
senior tag
Sziasztok!
Segítség kellene astra f 1.6 8v 10l-t fogyaszt. Kompresszió 12felett. Lehetséges motorvezérlő hiba? -
Petyyyyy
addikt
válasz
Declare #58928 üzenetére
Lehet persze, csak azért az ritkábban kerül 3 ezer fölé városban, mint egy benzines - szerintem. Igaz tegnap megint TL vezetett, másodikbak 4000/perc.
A hondás viszont akkor fakad sírva, mikor megtudja, hogy neki is van annyi nyomaték a motorjában, mint a te dízeledben - miután ő ráköltött fél millát a tuningra. -
Borokafa
őstag
Az újabb 1,6-al (XER) is szerintem szépen el lehet közlekedni. Nagy sportosság persze nem várható, de nem is hátráztat senkit. Viszont pl. Győr-Veszprém között a Bakonyban még Cseszneknél sem kellett visszakapcsolnom, simán végigment 5-ben. Városban (Győr) jelenleg 7,5-ös átlagfogyasztása van.
-
zolikaDB
veterán
válasz
adorjant #58909 üzenetére
Nem vagyok en dizelparti, de kombi H-ban 1.2m-ig keves 1.6-ost talalok. 1.4-et inkabb kihagynam, 1.6 talan eleg lenne, de keves van.
Vectrakbol 1.6 nem kell, 1.8 keves van, es a 2004 utaniak dragacskak.
Signum nem kizart, de keves van belole, benzines meg kevesebb.
Tehat a G sedannal nagyobb csomagteru, 1.4 90LE-nel izmosabb, 2004-nel fiatalabb verdat bongeszgetek, ha lenne benne tempomat, meg birna a klimazast, komfortosabb fotelei lennenek, azt elviselnem. Xenon sem muszaj, max rakatok bele valami jofajta projektort, abba Night Breaker.
Szoval ez lenne az iranyvonal. -
beg
veterán
válasz
F_Gergely #58919 üzenetére
1,4 -el naptárban tudod mérni a 0-100-at, előzéshez két példányban elfogadott előzési tervdokumentáció szükséges és nagyobb emelkedő előtt ki kell hajigálni a ballasztot
Viccet félretéve meg kell tanulni dinamikusan hajtani és sportypörgetve is 7 l körül elvan. Az meg már velem is előfordult, hogy ráindítottam, mert nem hallottam, hogy alapjáraton megy. Az enyém meg még nem csehszlovák edition, még benne a motortérszigetelés is.
-
Declare
őstag
válasz
diablo1984 #58921 üzenetére
Szegeny eleg peches csillagzat alatt született....lottozni ne lottozzon
-
diablo1984
veterán
válasz
Declare #58920 üzenetére
kettőstömegű nem megy szét a benzinesben? a főnököm 70 ezret futott 3 éves 1,4 tsi turanjában valami 270ezerért cserélték, mert szétment! és a szívósort szépen kőkeménnyé tudja a tsi kokszolni, ez még keményebb is, mint a dízel korma, gondolom a részecskeszűrő is ugyanazt megkapja..... ne aggódj, nem azért tesznek manapság egy kocsiba ilyen cuccokat, hogy örökké tartson, az a világ már 2000tájékán elmúlt. most az a divat, hogy a kocsi a kihordási idő alatt egy vagyont keressen a szervízének.....
-
Declare
őstag
válasz
Freeman007 #58917 üzenetére
Ez esetben en is inkabb a benzinre tennem a voksot...inkabb egy jo allapotu benzin, az 1 esen azzal is szepen el lehet csorogni.
(#58918) diablo1984 van bennük persze, csk nincs velük baj, mert minimalis az a vibracio es kisebb a nyomatek is amit atad a kettöstömegü....a reszecskeszürö meg megint csak nem fog eltömödni a benzintöl. Egy dizelesnel ellenben a kettöstömegü egy olyan pont amit biztosan fog az ember az elettartama alatt nem egyszer cserelni, illetve a reszecskeszürö is könnyen kinyirhato varosi hasznalt soran
(#58919) F_Gergely na en pont a hanggal nem vagyok kibekülve
jo a dizelben, hogy 2000 rpm alatt, csendesen morogva lehet vele gurulni....traki...van egy feelingje....de nekem sokkal inkabb a benzin, a hanggal, a sportossaggal
majd 60 evesen egy S80 D5 az jöhet, de most még a benzin/hang es turbo a favorit
(Allt közvetlen elöttem egy AMG C merci multkor a lampanal....meleg, ablak leengedve....hat azert amikor a zöldnel a startstop felebresztette a motort, felhorkant, majd duruzsulva visszahalkult, alapgazon elindult, majd picit odalepett neki....hat nincs az a dizel, ami ennel jobb....nekem
)
-
F_Gergely
őstag
válasz
Declare #58916 üzenetére
jaja, egyfelől számít mennyit megy, másik fele hogy hiába nincsen árban nagy difi benzinből több kell, mint a gázolajból. Azért nem mindegy hogy 6 litert eszik százon vagy 10 litert.
Én szeretem a dizel kerregős kicsit remegős érzését, ahogy duruzsol a gép. Benzinesben is szép ha van fent egy faja sportkipufogó (nem rizsrakétás hanem szép mélyen duruzsoló rendszer).
Én inkább maradok a régi dizeleknél a kettőstömegűvel még megbarátkozom de ez a DPF meg tökömtudjami már nekem is sok.
A kormolással nincsen bajom, bár ahogy szoktam nézni az autókat, hozzájuk képest az enyém szivárványpónifingot nyomEgyedül az zavar hogy néha mikor beindítom dob egy fekete pamacsot de ezt sem mindig viszont mikor dob akkor zavar....
De hogy legyen ON is, vezettem ismerős G astra 1.4 benzinesét. Hát khmm, fura volt, az tetszett, hogy szinte semmi hangja nincsen, bár meglepődtem hogy a fordulat leginkább 2 ezer körül van alatta nem is nagyon tudtam tartani, illetve nyomtam egy padlót és semmi. Aztán rájöttem vissza kéne váltani ha valami gyorsulást akarok
Hiányzott a turbó meg a nyomaték, pedig hát a vectra sem egy erőgép... De azt nagyon élveztem hogy csend volt és nem zörgött semmi.
-
Freeman007
senior tag
válasz
Declare #58914 üzenetére
és F_gergely és adorjant köszönöm
Jól számolod.
Pont autópályán lenne keveset használva, 1es főúton tudnék munkába menni.
Ennyi pénzért kb az alja felett egy picivel tudok válogatni, de szerelő ismerős inkább az 1.4 benzint ajánlja - ez nem eszi az olajat annyira mint az 1.6. Jelenleg inkább az 1.4eseket nézem 600k alatt ez már tényleg plafon az összegben, eddig tudtam kitolni. -
Declare
őstag
válasz
F_Gergely #58915 üzenetére
Attol függ mennyit megy vele egy evben
ha hobbiauto, par ezer km el, akkor nem nagy durranas. Most van atlagban 10 ft különbseg közöttük literenkent.
En ezt a dizel elmenyt nem erzem at
A turbo az jo dolog, nekem is tetszik, de benzinesbe kellene, amit ki lehet huzatni, nem kormol, nem tömödik, nem is tudja az ember mi az a dpf, kettöstömegü.... es benzinszagot lehet szimatolni nem ezt a katranyos sz@rt
-
F_Gergely
őstag
válasz
Declare #58914 üzenetére
hát igen, 10-15k az pont a vízválasztó, bár inkább a 15 10-nél még benzin az egyértelmű.
Mondjuk én akkor is dízelt vennék ha városban autóznék, egyszerűen kell az a vezetési élmény amit egy dizel ad. Viszont ez az élmény olykor igen zsebbenyúlós ezzel tisztában kell lenni...Bár múltkor pont ezen vitatkoztam egyik sofőrrel nálunk, neki valami Dodge-a van 4000+ köbcentis benzines 13+ literes fogyasztással, de azt mondja neki akkor se kéne dizel mert drága fenntartani.
Hát mondom wazzeg mert a 13+ litert tankolni nem drága -
Declare
őstag
válasz
Freeman007 #58908 üzenetére
10-15k km évente ez kb, ha jol szamolom. Az olyan hatareset a dizelre...ezt szoktak mondani. Ha nem taposod es nagy tempoval sem haladsz, akkor a benzinnel is el lehet jarogatni jo fogyasztasokkal, cserebe sok dizeles rizikofaktortol megkimeled magad.
Dizel szerintem akkor eri meg ha sokat autopalyazol (ott nagyobb temponal komoly fogyasztas különbseg van a dizel javara), illetve ha tudsz ugy venni egy jo allapotu (aza nem a kinalat legaljjan levö lepukkant verziot), hogy annak a szervize es fenntartasa sem okoz problemat (azaz ahogy irtak a többiek is, ha bedobja az adagolo, turbo, kettöstömegü....barmi a kulcsot, akkor azt a par 100 ezret ki tudod fizetni).
Ha sakkozni kell a penzzel, akkor szvsz inkabb egy benzin. Ha megvan a keret egy jo allapotu diselre, van egy hozzaertö szerelöd, aki atnezi a kocsit es keret is van arra, ha bedöglik valami, akkor gond nelkül javittasd, akkor hosszutavon szepen lehet sporolni a disellel is evi 15k km alatt is (plane hogy szerintem komolyan lehet fogadni az üzemanyag ar fokozatos dragulasara is)
-
F_Gergely
őstag
válasz
amargo #58912 üzenetére
hát kettőt és könnyebbet kérdezz, ez az a fül amibe az isofix-et becsatlakoztatod, elfér az ülés mögött, és mivel ugyan úgy rögzül mint a biztonsági öv tuti hogy meg is tartja, nem fog kiszakadni vagy ilyesmi.
Próbáltam neked keresni de nem találtam, nem tudom milyen néven fut, de vectrában ez volt a gyári isofix. -
F_Gergely
őstag
válasz
amargo #58910 üzenetére
raktak csak nem ilyet, mert ahogy írtad ez fordba való. Vectrába én olyat láttam hogy maga a az a fém akármi amibe csatlakoztatod az ülést, azt rakták a biztonsági öv alá. És az még jó is lehet, mert az egy elég masszív cucc, tudom mert párszor már szereltem
Nekem márcsak az ülés miatt sem lehet jó ez a fordos cucc, mert nem tudnád rendesen visszahajtani az ülést, gondolom.Ilyet kéne keresned:
-
adorjant
őstag
válasz
Freeman007 #58908 üzenetére
Munkába járáshoz csak a benzines szerintem,és hidd el,hogy az 1.4 is ugyanúgy tudja ennyi az olajat
Próbálj ki többet,és érezni fogod a különbésgeket,és hogy mi az a kompromissuzm,amit még ennyiért be tudsz vállalni.ZolikaDB: én még régebben próbáltam ilyen 1.3cdti-t,szerintem gyenge,nem tudom chippel jobb-e,vagy mennyivel egyáltalán,próbáld ki,az a biztos
-
Freeman007
senior tag
válasz
Freeman007 #58859 üzenetére
Erre még valaki benzines vonalon némi infóval tud szolgálni?
-
F_Gergely
őstag
válasz
Kickass #58903 üzenetére
hát pesten nem nagyon tudok bontót amit meg tudok az drágábban akarta adni a bontott cuccot mint a cromax zsír újonnan. Mikor mondtam hogy 23-ért árulja azt ami újonnan 16 ezer akkor annyi volt a válasz hogyha nem tetszik nem kell itt vásárolni...
40-ért tuti nem veszek újat az biztos... most találtam már 15-ért újat -
Kickass
őstag
válasz
F_Gergely #58882 üzenetére
Én biztos nem szívatnám a pénztárcám fölöslegesen ilyenekkel...
Debrecenben az első bontóba bementem mikor az enyém szivárgott, a bejáratnál a kapuban szó szerint rögtön felbuktam egy komplett Y20DTH motorban, mondtam nekik arról kell az olajhűtő. Nem hiszem el hogy pesten ez olyan bonyolult lenne, max előtte oda kell telefonálni.
A szerelőm feltöltötte használt olajjal egy estére, nem szivárgott, jólvan mehet fel. 5k + munkadíjCsak azért írom ezt le, mert elég sokat panaszkodtok, hogy mennyit kell költeni a kocsira..
-
F_Gergely
őstag
válasz
amargo #58898 üzenetére
mivel a G ülése jó a vectrába is, így lehet berakni, a biztonsági öv csavarja alá kell tenni az isofix rögzítőjét.
Annyira nem ismerem magát a rendszert meg abból is van gondolom többféle de a pántos rögzítést biztos hogy be lehet tenni csak a rögzítőszemet kell betenni. -
amargo
addikt
Sziasztok,
Tudom, hogy kokanyolas, de valaki csinalt mar utolagos isofix-et g astraba. A gyerek miatt mindenkeppen kellene egy fordos adaptert vettem. Csak szerelo nincs aki megcsinalja..
Nagy baba a hordozot kinotte, de ulni meg nem tud. -
-
zolikaDB
veterán
Az 1.3 dizel ebben a bódéban némi chippel, szepen rendbevagva eletkepes dolog? Pl egy 1.6 benzinnel szemberakva. -> H kombi 1.3CDTI Illetve ti mit lattok a verdan? Eleje kapott, vagy szereltek vmit ott, mert a lökös csalen all, hatso osszekarmolva, kormany bőrös, semmi nem latszik, valtoszoknya rendben, fotelek kicsit moslekosak, motor lemosva, vezetooldali ajto also zsanerjan vagy valami barna zsir van, vagy rozsda, manual tukor, pedalok szerintem egeszsegesen kopottak.
-
F_Gergely
őstag
válasz
diablo1984 #58886 üzenetére
Januarban onkentes szamuzetesbe vonultam. Auto miatt hianyzik mert alkatreszeket pikk pakk lehet beszerezni, de amugy nem hianyzik. Egy nagy szines torta ami belulrol rohad, mindenki boldog, mindenki tolja a posztokat hogy milyyen tokeletes az elete de amugy nyakig mindenki adossaggal, csalja mindenki a parjat/hazastarsat, minden csak a latszatrol es a nagyzolasrol szol. Elegem lett, jol esik most a csend es nyugalom.
-
F_Gergely
őstag
válasz
Kickass #58881 üzenetére
Az a gaz hogy ido meg lutri. Ha veszek egy bontottat kell keresni Y20DTH -hoz valot. El kell erte menjek, utana el kell vinnem nyomasprobaztatni ha jo mehet az autoba.
Ez kb 10 korul lenne, az uj meg 20bol megvan. Masfel hete igy is all az auto alkatreszre varva, igy hozza se tudott kezdeni a szerelo.
Inkabb kifizetem a 20at de haladjunk es biztos hogy jo lesz.
Meg erted megveszem bontottan aztan fene tudja meddig lesz jo... -
F_Gergely
őstag
válasz
Kickass #58878 üzenetére
Mert ott folyik el az olajam ...
Mondjuk nem igazan ertem, mert vagy tomites vagy a huto ereszt. Szerelo mondja vigyuk el nyomasprobara, szerintem.meg egyszerubb lenne kicserelni a tomiteseket, es ha ugyan ugy engedi az olajat akkor hutocsere.De majd idovel az intercoolert is jo lenne cserelni mert nagyon tre a bordazata.
-
F_Gergely
őstag
válasz
Freeman007 #58868 üzenetére
Csak az adagolo+turbo lehet 200-300 kozott, es az adagolo egyik naprol a masikra be tud dogleni, hiaba viszel szerelot magaddal. Ott van meg a befecskendezes, kormanymu szinten el tud durranni, resolajcsovek, szivosor, EGR, stb.
200--300 az alja de ez allapottol is fugg lehet megveszed es semmit nem kell rakoltened.AMD_Power
Szerencsere nem irtam nekik penteken, mert kozben kiderult nekem nem intercooler kell hanem olajhuto
Cromaxban 42 ezer, ebay-en talaltam postaval egyutt 20ert de azert megkerdezem oket is mi az ajanlatuk. Szerelo nekem 36ot mondott alkatreszre, igy eddig az ebay a legolcsobb. -
zolikaDB
veterán
Legalább őszinte... Vectra C 2.8
-
bandi0000
nagyúr
válasz
diablo1984 #58872 üzenetére
köszi, akkor majd lehet az lesz, megnézetem
Amúgy nem tudja valaki pontosan milyen gyertya kell egy 98u-as F Astra 1.4 8 szelep benzin, asszem a motorkód X14NZ-be?
Vettem gyertyát de a szerelő azt mondta nem jó bele, NGK 7422 BPR5ES elvileg ez a típusa a nem jó gyertyának
(#58874) Borokafa : hát akkor mindenképp megnézetem, htáha olcsón megúszom
-
diablo1984
veterán
válasz
bandi0000 #58871 üzenetére
az nem árthat neki. elviszed egy villanyoshoz, az megmondja, hogy generátor-e. ha görgő lenne csapágyas, azt szíjcserekor kiszúrtátok volna. vízpumpa is dettó adta volna magát szíj nélkül. generátor alattomos tud lenni, mert nem biztos hogy érezni lehet hogy csapágyas, csak ilyen villanymotor hangot produkál. nálam is a yaris motorhangjához képest hangosabb mikor rájön a hoppáré....
-
bandi0000
nagyúr
válasz
diablo1984 #58870 üzenetére
De most nem akarok hülyeséget mondani, de akkor kezdtr ezt el szerintem mikor befujkáltam
-
diablo1984
veterán
válasz
bandi0000 #58866 üzenetére
felújítás. vidd el egy villanyoshoz, mutasd meg neki!
nekem is a toyotában ilyen, télen csipogott inkább, most nyáron többnyire hallgat, nem egyik napról a másikra fossa össze magát, de nem illik sokáig húzni, mert a generátort is picsára vághatja ha lóg benne a csapágy....
-
AMD Power
titán
Új arcot kap az Opel Zafira Tourer
Idén már ötesztendős, frissül az Opel Zafira TourerMit nem adnák egy ilyen autóért..... ő a kedvencem.
-
AMD Power
titán
Tegnap megvettem a szűrőket,holnap reggel megyek az olajért is. Mannol 5W40 lett végül is. Szombaton meg irány reggel 9-re a szerelőhöz és meg is lesz csinálva szépen. Fékeket ő intézi.
F_Gergely Neked visszaírtak!?
-
bandi0000
nagyúr
válasz
diablo1984 #58865 üzenetére
És ilyenkor felujítás vagy csere? Illetve ha így hagyom egyenlöre az mennyire gond?
-
becsitibi
senior tag
Szevasztok,ha valaki ismer olyan tulajt akinek vannak bontott Astra G Z 266 színkódú karosszéria elemei az keressen meg privátba,balos első sárvédő,motorháztető,jobb első sárvédő balos visszapillantó burkolat tuti kellene.
Üdv és köszi!
-
F_Gergely
őstag
válasz
Jo a dizel de legyen meg a tarsolyban kb fel milla amit javitasra tudsz kolteni. Mondom ezt ugy hogy nekem.is dozel van es nem is vennek mast. De ez egy draga jatekszer annak minden elonyevel es hatranyaval.
-
bandi0000
nagyúr
válasz
-
-
Freeman007
senior tag
Sziasztok. Aktuálissá vált első autóm megvásárlása és Opelre esett a választás, pontosabban G Astra kombi verzióra. Abban szeretném a segítségeteket kérni hogy melyik motorral jobb választás? A keret nem sok: 500-550k huf. Isuzu dízelesről eddig jókat mondtak, de ennyi pénzért szabad-e / érdemes-e dízelt venni az esetleges magas javítási költségek miatt? 1.4 benzinből ebben az ársávban nem tobzódnak az eladók. 1.6 16V eszegeti az olajat, információim szerint 1-2-3k km/1 liter.
Napi munkábajáráshoz kellene (43km/nap) + az autó adta szabadságélmény is növelné a km-ek számát.
Melyiket tudnátok ajánlani pro-kontra? -
-
Petyyyyy
addikt
Szombatra.
-
SPF
senior tag
Elm 327 mini obd2-hoz milyen programot hasznaltok?
Bluetooth-os, ha szamit. -
diegho
nagyúr
Szétszedetem majd a futóművet, lesz cserélve lengőkar szilent, axiál, stb van ott még valami filléres kopó, amit érdemes rögtön cserélni, ha már szét van szedve? Féltengely gumiharangra gondoltam még, de fogalmam sincs melyiket, milyent?
-
zolikaDB
veterán
Ez igy mar tetszene: H Caravan 1.7CDTI
-
-
csákány.
aktív tag
Szevasztok!
Van egy 2005-ös Z14XEP Astra G-m. Nemrég észrevettem, hogy nemigazán fog a kézifékem. Feszül, de nem fog, vagy csak nagyon kicsit, ha teljesen felhúzom. Gondolom utána kellene állítanom. Le kell vennem a kézifék kar körüli burkolatot, vagy csak a bőrszoknyát? Van erről valami leírás valahol? Előre is köszönöm! -
F_Gergely
őstag
válasz
diegho #58842 üzenetére
én a gyári olajnyomás jelzőnek nem tudom mennyire higgyek...
Lehet ez is olyan mint a generátornál a töltésvisszajelző, amíg van töltés nem jelez, még akkor se ha csak 10V a töltés, mivel van (de kevés) nem jelez.
Mi van ha az olajnyomás jelző is hasonlóképp működik, ha kevés az olaj nem jelez csak ha már porszáraz minden?! -
diegho
nagyúr
Nekem van szintjelzőm, szívok is vele, mert randomból jelez. Az mondjuk érdekes, hogy mindig ugyanannyit látok a nívón, tehát hidegen és melegen is. Igazából úgy gondolom amíg az olaj nyomás nem világít, addig nincs gond.
-
Kickass
őstag
válasz
F_Gergely #58837 üzenetére
Hidegen becsapós, eddig mindig úgy néztem olajszintet ha hideg volt, nekem is azt mondták ha mindig ugyanolyan állapotban csekkolom akkor reális lesz.
Na ehhez képest a G-n hidegen jó volt melegen viszont mindig visított h Check Oil Level, megnéztem leállítás után 10 perccel ahogy a többiek írják, minimum környékén volt. De mostmár leszarom, majd a BC szól ha tölteni kell -
trassher
addikt
-
F_Gergely
őstag
-
Calogero
addikt
válasz
Sanyi19 #58823 üzenetére
Nem írtad, hogy milyen év járatú H Astrákat keresel. 1.6 115LE alatt nem vennék H Astrát. Az 1.4-es motor elég vérszegény ahhoz a kasznihoz. Nekem volt 1.4-es, városban busz mögött szélárnyékba arra jó, de hegyvidéken halott.
Declare: A faceliftes 1,6-os (115LE) már nem eszi az olajat, a régi 1,6-ra írták mindig de azt is főleg a G Astráknál.
-
F_Gergely
őstag
ti hogyan néztek olajszintet? Múltkor ezen "vitáztunk" hogy kell olajszintet nézni...
hidegen motor indítás előtt néztek, vagy motor leállítása után 15 percel? vagy mikor?
-
Declare
őstag
válasz
Sanyi19 #58823 üzenetére
Az 1.4 szerintem nagyon alulmeretezett a kasztnihoz, mert nehez. Nekünk volt a csaladban, vezettem is többször....talan a leglomhabb autos elmeny az eletemben. Fogyasztasa sem lesz kevesebb, mert jobban kell taposni, föleg varosban, ahol sok az elindulas.
Szerintem minimum 1.6 de az 1.8 as motort dicserik a legjobban, minden szempontbol.
mod: automata klimaban a ventillator, illetve valami allitodo müanyag terelölemez szokott kifeküdni (nekem 8 eves a kocsi, kicist kezd csapagyas lenni a ventillator, de meg nem veszes). A masik meg az olajfogyasztas. Az 1,6 osoknal szokott elöfordulni (1,4 nel nem tudom), nem szamit hibanak, de kellemetlen ha olyat fog ki az ember, amibe töltögetni kell kettö olajcsere között.
-
adorjant
őstag
Én sem rég cseréltem,a szerelő azt mondta,hogy szerinte nem gyári,amit gyárinak vettem a Csergőből
Eddig hibátlanul teszi a dolgát mindenesetre.
-
diegho
nagyúr
válasz
Egyhapsi #58826 üzenetére
Nekem is gondom volt télen, csöpögött a termosztátháznál a víz, cserélni akartuk, nem tudom mit rendelt a szerviz, talán Febi-t, de fel sem lehetett rakni, mert 1mm-el odébb voltak a furatok, a legolcsóbb Hans-Pries csont nélkül felment, az van most is bent. Úgy látszik ez a termosztát csere eléggé szívás manapság.
-
Egyhapsi
csendes tag
válasz
F_Gergely #58818 üzenetére
Én tavaly, tavalyelőtt kétszer cseréltem termosztátot a corsában, és mindig gyárit vettem bele..
Mindkétszer kb. 1 hónapot bírtak, nagy szar az egész..
Ahogy jöttek az őszi hidegek rátekertem a fűtést, a vízhőfokmérő meg ment le kékbe.
Akkor lett jó a rendszer, amikor egy utángyártott "Mahle"-t kapott.
Persze, az is német.. -
Sanyi19
őstag
Sziasztok!
Autó csere előtt állok. Nézegetem a H-s Astrákat. Sokat használom az autót városban, de szoktam vele hegyvidékre is járni. 1.4 vagy 1.6-osakat nézzek? 1.4 mennyire viszi jól? Mikre érdemes odafigyelni vásárlásnál a benzines h-s astráknál?
-
vans?
őstag
sziasztok,
ha minden jol megy jovo heten meglesz a Meriva. ugy nez ki, hogy gumikat es fektarcsakat fog kelleni csak vennem, egyebkent minden ok. milyen fektarcsa marka ajanlott ar/ertek aranyban?
koszi!
-
F_Gergely
őstag
válasz
Directors #58817 üzenetére
Na akkor csak bejott a termosztat tippem...
Erdemes normalis markat venni, azokkal nem szokott gond lenni, en is csereltem mikor vettem a kocsit de szerencsere nincs vele gond, mondjuk az enyembe amugy is draga 22-25 korul van a legolcsobb...Szerk.
Pofam leszakad most az eredeti gyari opel termosztat is csak 15 ezer kedvezmeny nelkul -
Directors
senior tag
Sziasztok!
Na jöttem az infókkal a víz felforrásos üggyel.
Kicseréltem először a hűtőt és a kiegyenlítő tartály sapkáját. Sajnos nem hozott eredményt.Ugyan úgy a hűtő teteje forró volt, az alja viszont hideg. A hűtőventilátor kapcsolójánál is.A hűtőt így is úgy is cserélnem kellett volna mert szivárgott. Szerencsére ezzel nem lőttem mellé. Csak vakartuk a fejünket a szerelővel mert megnéztük hogy esetleg hengerfejes lenne-e a gép de se fehér füst, se olaj nem volt a vízbe, és nem is volt habos az olajbetöltő sapka. Érdekes mert a hűtőradiátor két oldalán lévő csövek is 92 fok környékén már elég szépen melegedtek. Más ötletem nem volt mint hogy vezérlés le, és nézzük meg a vízpumpát meg a termosztátot. Vízpumpa OK. Nem forgott el a lapát. Oké, akkor cseréljük le a Wahler termosztátot amit kb. három hónapja cseréltünk. Kicseréltük és láss csodát jó lett. Úgy örültem mint majom a farkának.
Nos arra hogy a termosztát adta meg magát nem sokat mertem volna rátenni Csak félig nyithatott a kis dög.
Most már simán ha járatom egy helyben akkor felkúszik a hőmérő a 100 fok felirat előtti vonalig majd beindítja a ventit és visszahűti szépen. Ha pedig megyek vele a városba akkor ilyen 92 fokig melegszik csak. Ja és ami fontos hogy most már egyenletesen meleg mindenhol a hűtő. Természetesen új és tiszta fagyállós desztillált vizet kapott.
Ám most már nem tudom hogy milyen termosztátot vegyek ha ez is megadja magát. Lehet eredeti opelt veszek mert nincs kedvem mindég cserélgetni úgy hogy ugye előtte a vezérlést le kell bontani. Nem játék a pénztárcámnak. -
F_Gergely
őstag
válasz
trialboj #58815 üzenetére
Kerdes mikor recseg es hogyan. Harom okbol teheti ezt:
1. Az ajtohatarolo rudnal ahogy megy a vegallasokba ott ropog bar ez ritka.
2. Maga az ajtohatarolo recseg, ha hiaba fujod es a hang megmarad akkor cserelni kene (vsgy van egy pici muanyag betetje eleg cserelni azt is kb 100 forint)
3. Az ajto zsanerja maga nyikorog.Ezeket olajozd be, barmilyen olaj, kenoanyag jo ami fujast kovetoen megtapad, kenest biztosit es vizallo.
-
trialboj
őstag
Üdv, van egy 2002-es astra G autóm, és elkezdett dúrván recsegni a bal első ajtó. Tavaly télen is csinált ilyet, akkor toltam rá egy kis WD40-es és megoldotta, de ez most csak pár napig volt jó, utána visszajött a recsegés.
Valszeg kimostam a maradék zsírt is a forgókból, de az is lehet hogy a középső fém kar recseg, azt hiába zsíroztam, semmit sem javított...
Na de a gond az hogy nekem nincs zsírsprayem itthon, és ezért nem is vennék egyet. Van minden kotyvalékom a bringás karbantartáshoz, zsír, zsíroldó, szilikonspray, PTFE olaj. Mit kenjek rá hogy elkushadjon, már szégyellek kiszállni egy forgalmasabb járda mellett, mert úgy recseg mintha sosem törődtem volna vele.Köszönöm
-
AMD Power
titán
-
F_Gergely
őstag
van valakinek csilliószázalék kedvezménye unixhoz?
-
Declare
őstag
válasz
Petyyyyy #58805 üzenetére
+1
Gumin en sem sporolnek, ha tötymörgös mindig a sebesseghatar -10% vezetö lennek, akkor sem....csak egyetlen egyszer alljak meg idöben a gumi miatt, vagy csak egyszer ne csusszon meg a kocsi egy trükkös, vizatfolyasos kanyarban a minösegi guminak köszönhetöen. Ha nem lenne ujra penzem, akkor neznek hasznaltan par eveset...en is nyar vegen szerintem eladom a mostanit, mert nagy sebessegnel a hatso picit rezonal, ha elöl van (most hatul egyaltalan nem erezni semmit). Csak igy nem lehet elöre hatra cserelgetni az abroncsokat es igy egyenletlenül kopna el. Ezzel is jol fog jarni ha valaki nem autopalyan teker nagy sebesseggel 1000km eket....az a baj, h anyumnak 15 ös felnije van, arra nem jo
-
Stauffenberg
nagyúr
Az istenért sem találok sehol leírást, hogy a Magyarországon forgalomba hozott Astra G esetén mit tartalmaztak a felszereltségi szintek.
Listát találtam arról, hogy rangsorban melyek vannak egymás alatt-felett, de a szintek tartalma számomra tökéletes homály.
Van valakinek (szkennelt, PDF, akármi) prospektusa vagy akármilye, amiből tájékozódni lehet?
-
Petyyyyy
addikt
válasz
F_Gergely #58804 üzenetére
Na ne idegejjé máuni. ka.
Akarom ezzel mondani, hogy nincs az a pénz, amiért négyévszakosat tennék fel. Még akkor sem, ha húzzukki stifttel járnék. Azon is a peresgumi, nagyfelni lenne.
Ha pedig téged tekintünk, egyértelmű, hogy nem járhatsz ilyen gumikkal. Autó alattad, kilóméterek előtted. -
-
oliwire
őstag
Nézzétek, mit találtam: http://automax.hu/apollo-alnac-4g-all-season/195-65-R15
Nem csak a saját weboldalán, de úgy mindenhol pozitívat olvastam erről.
http://www.apollovredestein.hu/nieuws/845/kivalo-ertekelesek-az-apollo-alnac-4g-all-season-gumiabroncs-szamaraBocsi a linkekért, telefonról vagyok
Új hozzászólás Aktív témák
- Viccrovat
- Fellép a hamisított paszták ellen az Arctic
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Apple asztali gépek
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Házimozi belépő szinten
- Suzuki topik
- Minden USB-C kábel egyforma? Hát NEM. És ez a baj. – Tech Percek #7
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- KERÉKPÁR / BRINGA / ALKATRÉSZ beárazás
- További aktív témák...
- Telefon felváráslás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- iKing.Hu - Honor 200 Pro - Moonlight White - Használt, karcmentes
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- iKing.Hu - Honor Magic 7 Pro - Black - Használt, karcmentes
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest