Hirdetés
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Cifu: Űrhajózás 2025 - Összefoglaló írás
- Invázió egy novellában 3-4. (Update) +5. fejezet! (18+ nyelvezet)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
-
LOGOUT
Opel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
AMD Power
titán
válasz
Markizmark
üzenetére
Én jegyzetelem Excelben mindent. De egyenlőre nagyon tetszik amit látok!

A 100 legmegbízhatóbb autó
... és a tíz leggyengébben muzsikálóCsak én nem látok Opelt a listában.

-
molnarpeter
nagyúr
válasz
mohabá 007
üzenetére
Nekem is az jut eszembe, mikor észreveszem, hogy csak egy kézzel fogom a kormányt, hogy nem tudnám úgy irányítani, mint két kézzel. Középen (9 óra 15 perc) fogom a kormányt is a kezdetektől, sokkal logikusabb a KRESZ-es 10ó10p-nél. Még a váltókart is igyekszem a legrövidebb ideig fogni, annál rövidebb ideig kell elengedni a kormányt, annál biztonságosabb a helyzetem esetleges felbukkanó akadály esetén. Hosszú úton legfeljebb pár másodpercre a térdemre teszem a kezem, vagy a bal karomat az ajtó könyöklőjére támasztom, de a kormányt ritkán engedem el.
-
haddent
addikt
válasz
Markizmark
üzenetére
Felni festést hogy hol mennyiért / te magad mivel? Én is megcsinálnám, igaz csak az acélt, hogy télen is legyen valami kulturáltabb dolog, ne egy otromba koszos saras szenes fekete átlagos xar

-
trassher
addikt
válasz
mohabá 007
üzenetére
Nem szoktam felül fogni a kormányt stricisen bedőlve középre, háttámla vízszintben csak jó lenne városban is mikor állandóan váltogat az ember megtámasztani a könyökét. Ugyanez vonatkozik országútra/autópályára ahol kényelmetlen hosszú úton mert egy idő után már nem tudja hova rakni a jobb karját. Na meg az sem lenne utolsó ha lenne egy hely ahová be lehetne rakni a kulcsot, pénztárcát, telefontöltőt, stb. A kulcsaimat a hamuzóban tartom de alig tudom sokszor berakni mert az itthonin van zseblámpa + van az albérlet 2 kulcsa is.

Itthon nem találtam rendes vásznat csak használtat így csináltam egy próbaragasztást és jól tart így is. Direkt néztem hogy ez a palmatex bőrhöz is jó meg jó nagy tubus, lehet sosem fogy el.
Viszont gumikesztyűben ajánlott használni mert könnyen lecseppen, elkenődik. -
mohabá 007
aktív tag
válasz
trassher
üzenetére
Nekem nincs könyöklő benne,de nem is hiányzik
Lehet,hogy most többen megszólnak,de szerintem a túlzott,”kétkönyöklős,félig fekvős,terpeszkedős” kényelem vezetés közben figyelmetlenebbé tesz. Egykezes,féltenyeres ujjrátétes laza kormányfogás a jó magyar kátyúval teli utakon kész életveszély.
Kátyúba be,kereket megdob,kész a baj.
Nembeszélve a városokban csodamódra elhelyezett aknafedelekről,mely úgy lett kialakítva,hogy vagy a bal,vagy a jobb kerekekkel,de bizos,hogy elkapod.Cikk-cakk-ban mint a villám meg csak nem közlekedhetsz. 
-
trassher
addikt
válasz
mohabá 007
üzenetére
Azt még a kárpitos törhette el csak nem vettük észre. Az egyik élen elrepedt de nem nagy dolog. Mindjárt állok neki felragasztani a szoknyát. Ugye ha valami kell akkor azonnal kell és a tesco-ban volt palmatex ami bőrhöz is jó. Ha az nem fogja meg akkor kiöntöm betonnal és bezsaluzom.

-
F_Zolee
nagyúr
válasz
mohabá 007
üzenetére
Nincs semmi dadogás de ha a gyorsításnál való "rángatás" annak számít akkor van.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Az a baj, hogy olyan gyenge a motor, hogy ha egyedül megyek vele akkor érezni csak jobban. Úgy kell elképzelni, hogy nyomom a gáz adott álláson aztán 1-2mp-ig erősebben húz aztán 2-3mp-ig kicsit elgyengül(-3ló elszalad kb) a húzás majd megint kicsit jobban húz 1-2mp-ig.
Egyéb baja nincs, hidegen pöccre indul, melegen lehet fél mp-el többet kell indítózni.
Most nézem, hogy 5900-ért csinálnak egy csokor diagnosztikát a vizsgahelyen. És ha nem találják meg a gixert akkor ingyé van.
-
Markizmark
addikt
válasz
AMD Power
üzenetére
Én össze se adom... Az autó árának duplája már simán benne van. Igaz nem is ronda és nem is rossz. 2 napja jobb zenecuccot tettem bele, 1 hete meg bak + olajak + szűrő... Tetőkárpit még vissza van és a jobb első csillapító. Ja és még nyári gumi szett + felni festés + gumizás + futómű állítás.
-
w333
félisten
válasz
mohabá 007
üzenetére
Köszi ... meglessük, majd írok hogy mi volt !

-
haddent
addikt
válasz
Declare
üzenetére
Reggel 7 -kor Budapesten belüli autpálya szakasz ha jó időt fogsz el nem kell semmit csinálni, hát mégha lenen tempomat. Hát de én mondtam, hogy imádom ezt az autót, gyönyörű és k*va jó, ennyiért meg überelhetetlen, de a gyári ülés hát na
így sikerült beállítani, hogy élhető legyen. Majdnem leghátul, és elég alacsonyan. De így igazából teljesen jó az ülés már
Nyilván vicc volt, és nem úgy könyöklök, mint ahogy normális ember egy ilyen magas könyöklőn, de néha amikor 4 -esben van bizony ott a karom 
Amit linkeltél is viszont szerintem iszonyatosan magasan van és nagyon hátul. Azon könyökölve megnézem hogy szúr bárki egy hármast?
-
-
mephi666
nagyúr
na, vezérműszíj+vízpumpa lecserélve, átnézték mitől "dadog" a gép és jó volt a tippem: 4es henger melegen alapjáraton kihagy... átnézték az elektromos rendszert, gyújtáselosztót, kábelezést, gyertyát, mindent cserélgettek próbára, vákuumozták, meg fene tudja mit csináltak, de semmi eredménye... jövő szerdára új időpontot kaptam és akkor megbontják... lehet, hogy csak egy párezres himbát kell cserélni, de az is lehet, hogy vezérműtengely... ez a 2 véglet: bontani kell és kiderül
-
zolikaDB
veterán
válasz
trassher
üzenetére
Nekem csak a behúzótekercs volt kuka, az került 10k-ba vagy 2 hónapja.
Amúgy maga az önindító olyan 115e km-nél lett először felújítva, kb 2 éve. Akkor még indított, de nyekergett, kehelt, minden baja volt.
Ha visszakeresel a nevemre, akkor megtalálod, h én mennyit költöttem az első időkben a kocsira, úgy, h 8 évesen vettem 95e km-el és szervízkönyvvel. És a 3 év alatt 2x állt meg úgy, h sehova tovább.
Se turbó, se adagoló, se kettőstömegű, se semmi.... Pfff. -
Declare
őstag
válasz
haddent
üzenetére
Nem tudom pontosan mi az elteres, de en utangyartott astra H könyöklöt rendeltem, de annak a vege, amit a burkolat lebontasa utan bele kellett volna passzintani a helyere, az nem stimmelt. Szoval kellett belöle levagni es egy kicsit barkacsolni, de az eredmeny total jo lett.
Nekem most jol kezre all. Majd lövök rola egy fotot, hogy milyen. -
tixem
addikt
válasz
trassher
üzenetére
Na sikerült megoldani a problémát. Jóféle mann szőrűt tettünk be, plusz elzártuk azt a fedelet. Azóta pára csak nagyon ritkán fordul elő, de az is alig észrevehetően. Nem kicsit jobb így közlekedni vele, végre lehet nyomatni a lábfűtést is

Köszi a segítséget!más: Nem is tettem még fel képet a gépről, pedig megígértem
Na majd a legközelebbi takarításkor. -
haddent
addikt
-
Declare
őstag
-
trassher
addikt
válasz
molnarpeter
üzenetére
Nézegettem de borzalom amilyen árakat kérnek. Itthon simán 5-6 ezerrel is olcsóbb egy armster. Például itt van ez. Postával 23.000 forint, egy armster itthon 3 év garival 16.000
-
trassher
addikt
válasz
mohabá 007
üzenetére
Most látom hogy b vectrád van. A gyári könyöklő milyen benne? Nekem képek alapján kicsit rövidnek tűnik de inkább megkérdezem olyantól akinek van.
A kérdés csak azért jött mert angol fórumokon láttam hogy ezt rakják g astrákba mivel gyárit lehetetlen találni és a b vectra könyöklője minimális alakítás után tökéletesen beszerelhető. -
mohabá 007
aktív tag
válasz
adidas4death
üzenetére
A leírtakból úgy látom,hogy akkor rángat,dadog a motor,amikor a pillangószelep zárt állapotban van.Ilyenkor a légszűrőháztól a pill szelepház felé menő vastag csövön nem áramlik levegő.A levegő hőmérsékletét méri egy apró mütyűr.Közvetlenül a légszűrőház után.(B vekimnél legalább is) Ha igaz, beszívott levegő hőmérséklet érzékelő a neve.Lehet,hogy csak koszos,esetleg haldoklik,vagy behalt
ha már "üzemmeleg" akkor legtöbbször csak úgy indul be ha "pöckölgetem" neki a gázt indítózás közben (hidegen viszont pöcc röff indul).
Igen,mivel a pill szelep nyit,van légáram,levegő hőmérséklet változik,de mivel az érzékelő rossz jeleket küld azECU-nak,az meg rossz adatokat nyom a morornak,ezért bedadoghat
Nem mondom,hogy ez a hiba,de hibaforrás lehet. -
F_Zolee
nagyúr
válasz
mohabá 007
üzenetére
Igen az időrend egy kicsit keveredett a kitárgyalás közben. Vizsga és a diagnosztika két külön időszak.
Nem kimérve volt csak a gépre rákötve a verda és lehetett különböző dolgokra "diagnosztikát" kimutattatni. Kiszedve nem volt a szonda konkrétan. Most meg akarom nézetni, mert gondolom nem öngyógyító egyik alkatrész se.
De ugye közben meg kialudt a lámpa aminek elvileg nem kéne ha valami rossz volt. És mivel te is írtad, hogy ha hibás akkor megnőhet a fogyasztás. Hát most a 7l nekem már sok.
Alig megy az autó amúgy is(997ccm), cserébe "sokat" fogyaszt. ![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Vagy ha nem is ezzel van gond akkor valamit mégis meg kéne nézni rajta ami befolyásolja... -
mohabá 007
aktív tag
válasz
F_Zolee
üzenetére
Így most már értem.

Korábban, panaszkodtál arra, hogy a szervizben vizsga előtt átvizsgálták a gépet,szerintük rossz a kormánymű. Ekkor kérdeztem rá a CO-ra. [link] Válaszod:[link]
Ezért gondoltam,hogy a szerviz mérte:[link]
Most már tudom,hogy de nem.
( Előtte voltam ismerősnél ránézni a hibakódra és diagnosztika közben a második szonda mutatott szép egyenes jelet)
A hibakódot ki lehet olvasni,villogtatni,ezt nem vitatom,(akár maszek alapon)de a lambdaszondát hivatalos műszerrel, oszcilloszkóppal ellenőrzik. Itt nincs kisipar.
Ha meg az ismerős már kimérte egyszer, hogy rossz (mivel van megfelelő műszere,),akkor most miért kell még ismételten ellenőriztetni? 
-
F_Gergely
őstag
válasz
trassher
üzenetére
Én guglimapsot szoktam használni , és megnézed milyen bkv megálló van ott a környéken

Mondjuk én törzsgyökeres pesti vagyok, nem gond a bkv csak akkor van cumi ha oda nincs járat. Pl a cég egyik telephelye M5 autópálya mellett van, oda semmi nincsen, ha nincs kocsid cseszheted. -
trassher
addikt
válasz
F_Gergely
üzenetére
Nekem dkv-zni macera. Most nézem hogy jutok vissza ha kész a kocsi mert gyalog több mint 20 perc. Természetesen sehogy, a dkv oldala egy 0, még kereső sincs csak a járatok száma és kattintgass bele. Kérdezem én aki sose járt itt honnan tudja hogy jusson el A-ból B-be ha még a megálló nevét sem tudja adott esetben?
-
F_Gergely
őstag
válasz
Declare
üzenetére
Hát igen, ebben a tré az volt nem egyszerre jöttek elő a hibák, mikor megvettem az izzítógyertyák voltak rosszak, azt kicseréltem és minden faja volt szokásos köröket lefutva, szilentek, stabpálca, olaj és szűrőcsere. Aztán jött a szopóroller, de ezt akkor nem tudtam volna megállapítani, és szerelővel mentem, még csápossal is felemeltük a kocsit. Váltó, kuplung is jó volt. Nyílván azért tapasztalatot bőven szereztem, meg mire érdemes figyelni, de ez inkább típus specifikus. De lassan már rendbe lesz a kocsi nyáron majd szeretném teljesen leszigetelni, hogy csend és nyugalom legyen az utastérben, kap faja belső led világítást a lábtérhez, hátsó ülések is fűthetőek lesznek, könyöklőt kicserélem a B omegájáéra, illetve a könyöklőben megkapja a gyári opel ülésfűtés kapcsolókat a hátul ülőknek meg USB aljzatot. Fényre sötétedő belső tükör, elektromosan behajtható külső tükrök, és combtámaszos elektromos Omega bőrülések előre

Van még vele melóm, de formára nekem a mai napig szerelem ez a kocsi, és ha egyszer elkészül nem lesz párja
(#38159) trassher
Jah, inkább az idő, én kocsival járok dolgozni, BKV-zni nekem nagyon macera és napi 5 óra szóval tudom. Ezért is készült lassan mert nem tudom lerakni csak úgy az autót hogy akkor szereljük. Nyáron bringázom így akkor ez jobban megoldható. Egyébként hihetetlen milyen gyorsan tud rohadni, onnantól amikor csak egy kis pötty rozsda megjelenik
-
trassher
addikt
válasz
F_Gergely
üzenetére
Azért sokszor inkább idő mint pénz kérdése a szerelés. Akinek minden nap kell az autó az nem tudja csak úgy ledobni napokra bármikor.
Mikor csinálták a futóművem mondtam nézzék már meg az autó alját meg a kerékjárati íveket hogy mégis milyen az állapota. Mondta a srác hogy van rajta pár lyuk, de az mind gyári.
-
F_Gergely
őstag
válasz
trassher
üzenetére
Hát én egyedül a csomiajtót láttam hogy megvan nyomva és rohad (opel betegség egy kombi ajtót nem láttam idáig ami ne rohadt volna), arról tudtam, nem igazán volt rohadás a kocsin. Aztán lassan elkezdett a két hátsó kerékív rohadni, ezeket szeretném majd megcsináltatni, meg a csomi ajtót. Ja meg a C oszlop is kicsit rügyezik. De már másfél éve nálam a kocsi azóta rakom rendbe

-
trassher
addikt
Ahhoz vittem akit zolikaDB is írt, az ő hírdetése volt a legszimpatikusabb. Remélem nem lesz semmi gond meg az idő sem sürget mert ha nem lenne aki megcsinálja akkor hazamennék vonattal. Mondjuk nem jó szívvel hagynám itt a kocsit + holnap lesz a polírozás amire kiváltképp kíváncsi vagyok lévén hogy szerintem sose csináltak rajta + nem is metál szín.
F_Gergely: Jogos bár az enyémen nem kell lakatolni semmit csak lefújni a motorháztetőt.
Ami még tuti nyárig az a gumi + felni, klíma tisztítás, feltöltés. -
F_Gergely
őstag
válasz
trassher
üzenetére
Én mikor vettem a vecit, a kocsi árának már kb a háromszorosát ráköltöttem, és még a lakatolás meg a fényezés hátra van, illetve a generátor meg a főtengelytárcsa csere XD
Szóval hozzám képest még kezdő cipőben jársz, igaz én minden apró szart is egyből javítok, cserélek, meg került bele teljes bőrbelő, stb.
Ja meg a klímakopmresszorom is várat még magára XD -
gban
veterán
válasz
trassher
üzenetére
Vigyázz a felújítással, apámnak is tönkrement, felújították horror pénzért (ez külön történet, de alig bírtam lebeszélni a maszek szakszervizről, ahol minden számla úgy kezdődik hogy motordiagnosztika 10.000, na itt csinálták meg felújítással 36-ért
), de nem lett valami nagyon tuti.
Egyébként neki úgy jött elő, hogy indítás után recsegett.
Elmondták, a típusra jellemző, a kulcs beragad, nem fordul vissza indítózás után, ez okozza a gondot.
Szóval erre sem árt figyelni - nem nálad, mert nálad nem így jött elő, csak hátha hasznos az infó másoknak.
Szóval mondta boltos haver, hibátlan bontottat tudott volna 20-ért, ami korrekt állapotú.
Tudom, sürget az idő, nem is azért írom hogy ne kérd a felújítást, csak leírtam pár tapasztalatot hogy mire nem árt figyelni. -
Skizz
addikt
válasz
AMD Power
üzenetére
Én simán - kivéve ezt a vectrát -, és már egy turbótól is befonom a hajam, hogy vajon meddig bírja még, ht még kettőtől... bár tökmindegy, mert benzinnel ugyanez van. 5-10 év múlva már nemigen lesz tele a használtpiac tizenéves viszonylag olcsón fenntartható szívóbenzinesekkel.. ez van. Most kell turbófelújító műhelyt nyitni. Meg futóművest, az itthon örök klasszikus, sose megy ki a divatból.
-
F_Zolee
nagyúr
válasz
Markizmark
üzenetére
Nem volt még áramtalanítva nálam még sosem.

Amúgy most azon vagyok, hogy ellenőriztetni akarom nem mindenáron cserélni. -
mephi666
nagyúr
válasz
Markizmark
üzenetére
a "hatalmas" rutinommal 99%-ra tippelem, hogy nem alapjárati motor lesz... f astra-nál teljesen másak a hibajelenségek (mondjuk alapjárati motort kicserélni nem egy nagy kunszt: torx kulcs kell, 2 csavar tartja és annyi)
-
trassher
addikt
Leadtam az ótót a szerelőnél. Azt mondta g astra 1.4 önindító 170.000km-nél szokta megadni magát, ebben 211.000 km van. Mondta is egyből hogy nagyon döglött ahogy indít. Komplett felújítás 14 papír. Ezzel már ebben a hónapban 52.000-nél járok, még jó hogy leszoktam a bulizásról.

-
mephi666
nagyúr
válasz
adidas4death
üzenetére
szerintem nem alapjárati motor, mert ott üresben meg kinyomott kuplunggal inkább felakadna a fordulat, mintha állnál a gázon... ilyen dadogós baja miénknek is van, ami nálunk csak üresben jön elő meleg motornál... ma amúgy is itt van a gép a szomszéd szervizben teljes vezérműszíjkészlet+vízpumpa-cserén, mondtam nekik ezt is, hátha tudnak rá valami okosat (én arra tippelek, hogy gyújtáselosztó, vagy trafó szórakozik)
-
adidas4death
aktív tag
válasz
adidas4death
üzenetére
Erre esetleg tud valaki valami okosat?

-
AMD Power
titán
válasz
trassher
üzenetére
Ez érdekes. Nem lehet ,hogy valami elektronikai hiba volt. Nekem volt olyan a Clional ,hogy dettó ugyan ezt produkálta. Betoltad elindult. Utána egy ideig jó volt. Majd megint nem indult. Majd mint kiderült valami csatlakozó nem volt rendesen összedugva. Mikor úgy lógott a kábel jó volt, ha nem olyan pózban állt akkor meg nem.
-
F_Zolee
nagyúr
válasz
Markizmark
üzenetére
Olyan 6.2 körül szokott lenni. Átlag 10km/h-val talán gyorsabban mentem az utóbbi időszakban. Ennyit számítana?

(#38142) mohabá 007: nincs semmi ilyesfajta hiba. Max annyi, hogy gyorsításnál nem egyenletesen "húz" melegebb időben. Én nem írtam olyat, hogy műszakin mértek volna rajta bármit is. Csak annyit mondtam, hogy előtte égett a lámpa de kialudt mire elvittem vizsgáztatni. Előtte voltam ismerősnél ránézni a hibakódra és diagnosztika közben a második szonda mutatott szép egyenes jelet.

Na meg kitudja mikor volt benne csere, mert nem tudni az előéletét. Lehet még a gyári van benne.
-
mohabá 007
aktív tag
válasz
F_Zolee
üzenetére
A motor nem akar felpörögni?Gyengébbnek érzed az autót?Hirtelen gázadáskor a motor megtorpan,esetleg bedadog? Min 15%-al megnőtt a fogyasztás?
A lambdaszondát oszcilloszkóppal ellenőrzik.Azt írtad,hogy a műszakin "bemérték" Csak ott derült ki a lambda szonda gixer amikor diagnosztikára lettek küldve dolgok... azt meg nem mondták meg melyik rossz. A CO mérés meg mégis jó lett.

-
Skizz
addikt
válasz
trassher
üzenetére
Akkor Lnézést. Mentségemre szóljon, hogy nekem is egyik pillanatról a másikra produkálódott ez a jelenség, szóval oxidálódhat annyira az akkusaru már egyik napról a másikra, hogy elvész végleg a kontakt. Annakelőtte nekem is pöccröff volt minden körülmények között, aztán egyszer csak kopp.
Jók ezek a tízenezres villámtréfák, csak amikor 1 hónapban a harmadik ilyen jön elő, az akár siralmas is tud lenni.

#38135: ez pont az a kategória (mármint motorban) ahol nagyon jól jön ez a kis szaros. Az ilyen tipikus flottadízelekben kritikán aluli mostanság az opel. Másrészről viszont ez használtan nem tudom kinek lesz jó. Én pl. nem vennék majd egy visszatekert tizenéves biturbót, ami világéletében 2 tonnát vont hébe-hóba olajcserével.

-
trassher
addikt
Most lementem és beindult egyből az autó. Másodjára is, harmadjára már tekert de beindult akkor is. Ki érti ezt?

-
trassher
addikt
válasz
F_Gergely
üzenetére
Betolásra ez is beindult bár én olyankor nem indítózok.

zolikaDB: Őt találtam én is pont, nem bánnám ha megtudná csinálni. Időben mennyi egy ilyen művelet?
AMD Power: Szegénynek nem volt gazdája ezelőtt de majd én gatyába rázom. Na meg ha azt nézzük csak 15 éves autóról van szó.
-
AMD Power
titán
Nyolcan buszban – Opel Vivaro 1.6 TwinTurbo CDTI (2015) teszt
Nem lett rossz. De van ám ára ezeknek.
-
törölt tag
mikbe van gyárilag z20let motor? mennyire gyakori egy ilyen bontottan ?

-
w333
félisten
-
bubi92
őstag
g astrán cserélt már valaki tükör borítást? egyik oldalon amúgy is levolt jőve a festék, másikat meg ma valaki megrepesztette nekem. vagy legalábbis ma vettem észre. néztem videót az alapján nem tűnt bonyolultnak. esetleg valakinek eladó? fekete színben.
-
trassher
addikt
válasz
7Sony7
üzenetére
Bendixre tippelek mivel nem hallani kattanást mikor indítok. Ha az jó akkor hallani kéne a kattanását. Nem egy nagy összeg ahogy nézem csak legyen aki megcsinálja holnap délelőtt.
bubi92: Én már cseréltem. Nem egy nagy dolog. Kis fülek vannak rajta körbe és azokat kell bepattintani. Alulról kezd és ne ijedj meg nem törik el csak tejfölöspohárból van a tükör borítása és nyeklik-nyaklik.
Most olvasom fb-on hogy bontanak fekete g astrát. Krisztina Krisztina néven, több csoportban is láttam már. Érdemes rákérdezni hogy tükörborítás van e még.Debrecenben valaki jó autóvillamossági szerelőt ismer?

-
trassher
addikt
Behúzó lesz vagy indítómotor. Tudom katalizátoros kocsit nem tolunk be de muszáj volt. Hideg motor, 5 méter után pöccre indult. Mentünk egy kört a városban majd hazajöttünk. Leállítás után egyből indult de a második és harmadik próbálkozásra már éppen csak.
Amúgy annyi a jelenség hogy gyújtás után ha indítom nem történik semmi. Semmilyen hang csak a csend.
Levettük az akku sarut és megtisztítottuk bár nagyon nem volt mit. Ennek örömére majd az ablakot is be kell tanítani újra hogy automata legyen. Kíváncsi vagyok hogy holnap találok e szakit aki megcsinálja nekem. -
gban
veterán
válasz
trassher
üzenetére
Akkusaru szerintem kizárt egyik napról a másikra, valamint akkor ha indítózna, elmennének a fények - olyan lenne mintha le lenne merülve.
Mit tesz egész pontosan amikor indítóznál?
Amúgy behúzótekercsre / önindítóra tippelnék.
Hacsak nem a kikötött, nem gyári immobiliser viccelt meg. -
F_Zolee
nagyúr
Lambda szondánál van jelentősége a gyártónak? Van ahol találni 10k-ért de a többség 20k vagy a felett van.

Ja meg nézem, hogy van katalizátor előtt/után. Egybe kellene cserélni? Az is jó mutatvány a pénztárcának.
-
trassher
addikt
Jelentem az autó nem indul.

Kinyitom, beszállok, kulcs be, fordít. Visszajelzők égnek, indítom és semmi. Semmi hang. Akksi biztos jó mivel működik minden csak épp nem indul. Még jó hogy holnap mennem kell haza...... -
F_Zolee
nagyúr
Ha már a fogyasztás...mintha többet fogyasztana az enyém. 7l-t eszik úgy, hogy 100 körül megyek vele. Lehet rá kell lesni a lambda szondára...
-
Skizz
addikt
Na, voltam a gumikért, első blikkre szépek, fiatalok hamvasak.. Kaptam egy kis cetlit, hogy szerelés ki van fizetve, mehetek vele akármikor, szóval 32800-ért 80%-os szett+centrírozás+felszerelés egy hét garival. Aztán adja az Isten, hogy ne legyen egyéb bajuk, de az egy hét alatt majdcsak kiderül.

Másrészről voltam szervizben a rozsdával, elvileg a küszöbcserét megúsznám, mert a sárvédőív elér addig, amit én már küszöbrozsdának láttam. Így ívenként 15 rugó+fényezés lenne, azaz kb. 50ből megúsznám. Erősen filózok rajta, hogy megcsinálom. Ha hihető az a 185e km a motorban, akkor élhet még jópár évet. Ha 5 év múlva is autó leszen, akkor tán megéri az a két sárvédő, mielőtt valaki kieszi a helyéről.
-
-
Declare
őstag
válasz
haddent
üzenetére
Ez a gyari adat, ilyen biztonsagi adat. Ne ugasson senki, ha eszi a kocsi az olajat, mert le van irva, szal kuss

Irtak többen, hogy eszi az a motor, ha lecsökken önts bele, azt csok.
Fogyasztas meg ki hogy es hol hasznalja. Ezen ne stresszelj. Arrol nem is beszelve, hogy az ilyen egyszer kiszamolt fogyasztasoknak meg a vilagon semmi ertelme. Ha mar van legalabb 10 teli tankos atlagod az mar ugy kezd alakulni
En most a közel 20k km tankolasainak atlagaval tarok pici 6 liter felett. kivancsi leszek a nyari gumi es a melegebb idö, hogy befolyasolja majd a dolgokatNezd meg a spritmonitort. Több autonal is amit ismerek, hosszutavu fogyi adatokat, azokra baromi jol passzol. Tiedre kb 7,6 az atlag. Szoval szvsz, 7 - 8,5 liter között total realis. Ha nagyon nyomod, vagy nagyon sporolsz 1-1 litert lehet elterni, de amikor valaki azzal jön, hogy az ö autoja 3-4 liter/100 km el kevesebbet eszik, mint az atlag, ott valami nem stimmel.
-
haddent
addikt
Újabb paranoiás kérdezgetés/következtetés/tapasztalat:
úgy néz ki, hogy mostmár valóban megevett az Z16XER egy fél csík olajat (bár annyiszór nívópálcáztam, hogy lehet, hogy én "törölgettem" ki belőle
), közel 8 ezer km után. Hátul se füst, se fehér, se folyadék, se kék füst semmi nem jön, húz, megy, fogyasztás nekem egy lehelletnyit magasnak tűnik itt a fórumozokhoz képest, de annyira talán nem, hogy ebből lehessen rosszra gondolni, ráadásul kézikönyv 8.7 l / 100k, megvan, és ott biztos még csak nem is nyomták neki. .
Kézikönyv szerint 1.6 Z16XER olajfogyasztás [l/1000km] 0.6. Mondjuk ez borzalmas sok szvsz., 4.5 liter kell bele, és a min és max között 1.0 liter van. Tehát akkor 2000km -enként töltögetni kéne és még jó lenne a gyári adatok szerint?
Ez inkább csak ilyen eszmefuttatás volt, a választ úgy is tudom "minden rendben teljesen normális, még jobb, mint sok másiknak ami még jó", de azért na, mégis.
Szóval nyugodtan véleményezzétek azért
-
trassher
addikt
DOT szám legyen meg és ne legyen túl régi. Nekem is használt a télim mivel megtörtem a kocsit ősz végén így maradt a használt. Enyém 2011 vége de se repedezés, se szakadás. Igaz hogy direkt nekem szólt először a gumis mert náluk lett véve és akkor cserélték újra. Még a jövő telet is simán kibírja majd.
Pont múlt héten cserélt autósboltos ismerős gumit az akkor vásárolt gyerekhordozós kocsin. Új gumikat küldtek neki, hozzá utólag. Tényleg sosem használták őket csak épp 12 évesek voltak.
Még a dot szám is ki volt csiszolva belőlük de az egyiken pont látszott még a gyártási év. Mint kiderült összeszedik a pótkerekeket és ha van 4 egyforma akkor adják is el szettként. -
Skizz
addikt
-
gban
veterán
-
Skizz
addikt
195/65 r15. Újonnan ez a szett 56-58k (+szerelés). 33-ért szereléssel szerintem elfogadható. Olx-en sokat nézegettem, de nagyon cigány hirdetések voltak jobbára, és 80-100-150 km-eket nem utaznék potyára. Kerestem felnistül is, de egy-egy jobb felni jó gumival szintén ritka, mint a fehér holló. Igazából csak új-újszerű gumik voltak tetszetősek, de most egyszerűen nincs kedvem 55-60 ezreket egy szettre kifizetni, van egyéb bajom. Ebbe szépen "belealkudtam" (belesírtam) a garit, szomszéd város, hazajövök 140-nel, oszt ha ráz, vagy pár nap múlva ereszt, akkor visszaviszem. Ha nem, akkor megérte, még ha az ország másik felében lett is volna jobb vétel. ELvileg.

-
gban
veterán
Méretet nem írtad.
De szerintem használtért elég sok az.
Én múlt tavasszal kerestem, igaz, soká találtam, de 16k volt a 4, gyári felnin.
És 95%-os volt, szinte új.
Amiket nézegettem, azok is bőven alatta maradtak.
De ez a 175/70 R13-ra vonatkozik, ha a tied 205/65 R19 (hasraütésre, gőzöm sincs hogy van-e ilyen), akkor nem sok érte.
Nézegess OLX-en meg Jófogáson, ki lehet fogni jót. -
w333
félisten
Üdv. mindenkinek !
Tegnap hozzájutottam egy A Vectra 2.0 16v autóhoz és annyi kis problémám volna hogy hidegen kb. (3-5 percig) induláskor rángat + leáll (szóval nem nagyon van alapjárat) de ahogy bemelegszik minden oké, szóval a kérdésem az lenne hol keressem a hibát, tippeket kérek köszönöm !

-
mephi666
nagyúr
válasz
mohabá 007
üzenetére
azt alig 1 éve cseréltem, mert előtte pont fordított hibajelenséget produkált: hidegen pörgött, mint a barom
megkötött benne a takony, hidegen szórakozott, de miután bemelegedett, teljesen oké volt (kinyomtad a kuplungot és mintha ezzel együtt beleléptél volna rendesen a gázba is, olyan hangja volt) -
F_Gergely
őstag
válasz
mephi666
üzenetére
Hát alap esetben csak villogok, de ha nagyon gyökér az előttem lévő akkor simán rádudálok hogy eltakarodsz vagy letollak
Majd azt kell megnézem, hogy a két gomb közül egyikre se reagál mert akkor nem kábel szakadás. Biztosítékot még meglesem, de itt elakadtam hogyan tovább. -
mephi666
nagyúr
válasz
F_Gergely
üzenetére
elmúlt 2.5 évben 1szer használtam összesen a dudát 1-2 hónapja, amikor keresztben átszaladt előttünk egy hülyegyerek az úttesten, ahol zebra sem volt és indulásakor felénk se nézett... de ekkor sem azért, hogy "takarodj, mert elcsaplak", hanem: "gondolkozz már b@zmeg!" ...átért előttünk, akkor nézett arra, meglepődve, hogy autók járnak az úttesten
-
Skizz
addikt
válasz
F_Zolee
üzenetére
Mindennek eljön az ideje.

Félre akarom tetetni, ha kell foglaló, akkor átugrom és rápeslogok, ha nem, akkor a felszerelésnél majd megnézem és ha szar akkor otthagyom. Mondjuk sokat nem érek vele, max. 1-2 nagyobb repedést veszek észre. Egyébként nézelődni nem volt mit, ez az egyetlen használt szettjük, meg 2db semperit. Ez a 3. műhely ahol brinnyogok, hogy adjanak valamit jó áron, a többi műhelyben ment a sunyítás, hogy nem foglalkoznak használtakkal.

Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen légkondit a lakásba?
- Ultrakönnyű Logitech "G305" egér? Úgy tűnik, igen!
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- OpenMediaVault
- Visszatérnek a Samsung tervezte CPU-magok és GPU az Exynos 2800-ban?
- Yettel topik
- Temu
- Hobby elektronika
- OLED TV topic
- További aktív témák...
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro Max 128GB Deep Purple-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3913
- Apple iPhone 15 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 64GB White -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3849, 100% Akksi
- Dell 14 Latitude 5430 FHD IPS i5-1245U vPro 4.4Ghz 10mag 16GB 512GB Intel Iris XE Win11 LTE Garancia
- Honor 200 Pro 512GB,Újszerű,Dobozaval,12 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Lehet,hogy most többen megszólnak,de szerintem a túlzott,”kétkönyöklős,félig fekvős,terpeszkedős” kényelem vezetés közben figyelmetlenebbé tesz. Egykezes,féltenyeres ujjrátétes laza kormányfogás a jó magyar kátyúval teli utakon kész életveszély.
Kátyúba be,kereket megdob,kész a baj.
Nembeszélve a városokban csodamódra elhelyezett aknafedelekről,mely úgy lett kialakítva,hogy vagy a bal,vagy a jobb kerekekkel,de bizos,hogy elkapod.Cikk-cakk-ban mint a villám meg csak nem közlekedhetsz. 

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Olvastam meg anno az elsö hszeket a kocsival kapcsolatban.....hat az a story
), de nem lett valami nagyon tuti.