Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- weiss: Autó költségek
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha különkiadás – Bors
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
-
LOGOUT
Opel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Skizz
addikt
Bveki csomagtartóra van valami teló vagy rugó ami megtartja? Nekem jelenleg a zsanérokon kívül csak 2 húzórugó tartja valami konzolba beakasztva, de gyengék, kicsi emelkedőnek már nem tartják meg és lecsapódik.
-
AMD Power
titán
Köszi de kihagyom!
Mondjuk ezzel a hanggal nem tudok most mit kezdeni. Jövőhéten hétfőn megyünk Egerbe 5 napra. A biztonság kedvéért berakok még egy ékszíjat a csomagtartóba. Ami benne volt mikor vettem szinte új volt. De persze azt is cseréltettem egy Boschra. De mivel mondta a szerelő ,hogy ami benne van az is szinte új így megtartottam. 
-
AMD Power
titán
válasz
AMD Power
üzenetére
Szerelőm szerint is ez lesz a probléma.

Első kép, szíj két oldala, felfekszik, ott tapad a tárcsához : öröm, bódottág, csönd van
Második kép, tárcsa (vagy szíj, vagy mind a kettő, tökmindegy) kopott, így nem fekszik fel a szíj két oldala a tárcsára, a közepén felütközik, és csúszik folyamatosan: itt folyamatos visítás van. Ezt fújhatod akármivel, visszanőni egyik sem fog...
Harmadik kép, veszel az BárdiLángUnixHomasitaTeszkótökmindegyben egy szíjat, ami szélesebb mint az eredeti. Akkorát úgysem kapsz, hogy pont annyival legyen nagyobb, mint amennyivel kopottabb a tárcsád, de mivel itt is felfekszik szépen az oldala, és a közepe nem emeli el a helyéről, így itt is csönd van, meg működés. -
trassher
addikt
válasz
zolikaDB
üzenetére
Nem is tudom mihez hasonlítani. Egyik barátom azt mondta őt a denim black-re emlékezteti.
Tegnap felkerültek az új gumik. Nem volt falken és várni kellett volna rá majd 2 hetet. 195/60R15-ben volt Atlas meg Michelin. A gumisom az atlas-t ajánlotta és nem bántam meg. A tavalyi auto bild-es teszten 7. lett. Külön tetszik hogy nagyon halk.Declare: Valóban praktikus.

-
Skizz
addikt
válasz
Markizmark
üzenetére
Kell a szélesség hátul a nyomatéknak vagy mi?

-
w333
félisten
válasz
trassher
üzenetére
Gyerek találta valamelyik 100 Ft -s autómatában !

Szerk.
Különben ma szétkaptam a km órát, hát nem volt egyszerű eset, a világítás kapcsolónál ki kellett bontsam hogy hátulról hozzáférjek, na de a lényeg az hogy a fogaskerekek jól működnek mégsem méri a megtett Km távot (forgattam az alsó órát és működik a felsővel együtt, gyorsan beletekertem 3 km -t), lehet valami eltört benne, ebből "új" óra lesz valamikor !
A kis hang amiről pedig beszéltem az nagyon valószínű hogy a spirál csinálta mivel szétjött a csatlakozásnál a spirál védő pontosan ez Link (az egész spirált kitudtam húzni) nehezen visszanyomtam a helyére a védőt + csatlakozót, gondolom valamelyik "okos" lusta volt szétszedni a lámpakapcsolót hogy benyúljon hátra és csatlakoztassa normálisan így a védőn kívül volt a spirál mert ugye nem elég hosszú és szétjött + emiatt kattogott !

A lényeg hogy legalább kitisztítottam az órát + az idegesítő kattogás megszűnt !
-
Skizz
addikt
Na, brillantisok a helyükön. Hangosabb, mint a téli, de ez egyértelmű volt, hogy így lesz. Így szárazon most ezen a 10km-en semmi extrát nem tapasztaltam. Stabilnak stabil, fékeztem egy ordasat, abs nem nyikkant meg. Az első generációnál tuti halkabb, de összességében nem nagy eresztés. Ennyi pénzért jó... Esőben még kiváncsi leszek, mit produkál.
A régi Kleberek meg mennek a kukába, pedig még 4 mili volt rajtuk, de 14 évesek.
Én nemtudom, hogy ezt ki rakta fel szezon elején, de sok esze nem lehetett. Acélrugó se volt bennük, ami nemtudommi, de kéne. Jó oldala is lehet a dolognak, ha ehhez a kocsihoz vették még anno ezeket a gumikat, akkor tényleg hihető a 185e.
Viszont ami megnyugtatott, hogy a gumisember megcibálta a kerekeket, és nem kotyog/lóg semmi.
Ellenben a hátsó tárcsába beleért a pofa. Vagy az van, hogy a cserélt betétek belemartak a tárcsába, aztán majd összekopik, vagy munkahenger csere. -
Mikulásbá
nagyúr
-
-
Ablakos
addikt
60ezerért lehet G Astra chipet berakatni. Kb 10 le növekedést ígérnek. Valakinek van tapasztalata a chipeléssel?
-
zolikaDB
veterán
válasz
Declare
üzenetére
w333: ha minden OK, akkor -10-ben is pöccre indul, mint eddig mindig.
Nincs hibakód. Felvillant, égett, leállt. Újraindításnál már nem világított.
Ma reggel a piros körrel jelzett ikon villant fel.
Ha nem megy az 1-es henger, akkor a kék négyzettel jelölt világít folyamatosan, ha remeg minden, akkor meg villog.
-
Pilács
senior tag
Hogy is mondjam, a legjobb szó a huhogás rá alapjáraton. Leállításkor csörög... Ebből a gyanú, hogy kettőstömegű lesz belőle. De még csak huhog, váltások között nincs csörgés/kattogás. De az hogy sebességbe teszem és megmozdul kicsit az autó, gondolom nem annak a függvénye...
Mennyit bírhat ki még így a kettőstömegű? Valakinél volt, hogy így kezdődött? -
AMD Power
titán
válasz
Markizmark
üzenetére
Lassan az is meglesz.

250Ft/db áron van ilyen. Dísznek rendelek egy párat!

-
zolikaDB
veterán
Felrúgom a G Astrát. Reggel beülök, gyújtás, indítok, az autós/villáskulcsos ikon elkezd világítani, majd leáll... Gyújtás le, majd újra indítok, és minden megy szépen...
-
Pilács
senior tag
Sziasztok,
H Astra Z19DT 6fokozatú manuális váltó, kombi, azt csinálja, hogy kuplung teljesen be van nyomva (áll az autó), tolom be sebességbe, és közben enyhén megmozdul az autó, de csak az elején a váltó útjának. Kiveszem vissza, kuplung felenged majd visszanyom, tolom újra sebességbe és akkor már nem.
Valamint alapjáraton huhog valami, erősödik, ha kezdem benyomni a kuplungot, és teljesen megszünik a kuplunk teljes benyomásakor. Ha melegszenek a dolgok, akkor kevésbé huhog
Valakinél volt már hasonló probléma? 2006-os kiadás... -
AMD Power
titán
-
trassher
addikt
válasz
zolikaDB
üzenetére
Jól néz ki, enyémet is lemosattam ma. Csak úgy csillog.
Gumi megint nem volt olyan amilyet akartam és kéne rá várni 2 hetet így a gumisom ajánlására került fel Atlas Green. Kicsit féltem tőle de jókat írtak róla. Felfelé jövet figyeltem és nagyon csendes, eddig tetszik. -
mephi666
nagyúr
na, végre beszereltük az óracsoportot, mákunkra a fordulatszámmérő kábele is bent volt, így ezzel se kellett bajlódni, órát beállítottuk, 50nál durván 5öt "csal", 90nél meg kb 10et... ha óra szerint 55nel megyünk, az gps-el 50, ha pedig 100-al az 90... (ha tudtam volna, hogy ilyen egyszerű cserélni, magam megoldottam volna... mondjuk így is 99%ban egyedül csináltam, utasítások alapján... nagyjából 10csavart kell kiszedni, majd vissza, meg egy spirált kiakasztani, ami nagyobb kezű embernek macerásabb lehet... meg persze ha nem lett volna behúzva a fordulatszámmérő kábel, az plusz munka lett volna behúzni)
egyetlen szépséghibája, hogy nincs eredetileg kialakítva "kevésbenzin"-jelzőnek a minta, de itt gyújtáskor halványan átvilágít alapból, majd elalszik, észre lehet venni
(kép telefonnal készült, napsütésben, sorry a minőségért) -
törölt tag
válasz
trassher
üzenetére
Na azért kérdeztem a felnit valamelyik nap mert találtan nagyon szép gyári de ritka (szép formájú ) felnit 25 körül. 15-öst . Normál esetben megvettem volna magamnak, de nekem már van gyári 15ös. így lehet eladom a sajátomat. De sajna nekem is téligumival van szerelve.
-
gban
veterán
Igen, általában van mindegyiknél egy tartomány ahol beremeg.
Mert gondolom a tied sem eszementen ráz, inkább csak remeg.
Az inkább a nem hajszálpontos centírozástól van. -
Skizz
addikt
No, kicsit molyoltam ma, 2 dolog derült ki. Az egyik, hogy a jobbos h7-esem nem csekély 100w-so példány volt.
Mindkettőt kicseréltem, majd ha lesz h1-esem akkor azokat is, mivel refim szinte nuku. Bár az izzószál sértetlennek tűnt benne. 
A másik, ami sajnos elszomorított, hogy a kb. 1500km-t futott gyertyáim koxosak. Nem tocsognak, szárazak, és ami furcsa, hogy a középelektróda olyan szép fehér, mint amikor kivettem a dobozából, a 2 testelektróda viszont koromfekete, a menetükön pedig olaj van, ami nemtom mennyire normális, bár ha nem az, akkor származhat a kikopott szelepfedéltömítés korszakából. Gyári GM-ek, motorkód alapján kereste ki a raktárból a faszi, úgyhogy elvileg passzolniuk kell. A régi gyertyák, amiket anno kicseréltem, pont ugyanígy néztek ki. (mármint a gyertyaképre gondolok itt)Olvastam még olyanról, hogyha lötyög a gyertya tömítése és nem rögzített, akkor jó eséllyel hamisítvány. Ez fasság, vagy igaz? Ezek lötyögtek.
-
tzsolesz
nagyúr
-
gban
veterán
válasz
tzsolesz
üzenetére
Tipikus jelenség.
Az indexkar lesz az.
Kitörött a kis pöcök, ami helyén tartja a lemezt, ami osztja az áramot a kar állásától függően, a tompítottnak vagy a reflektornak.
Ha meg nincs pöcök, nem is marad tompított állásban.
Cseréje 5 perc, ára nem sok.De mindezt csak feltételesen hidd el, vétel előtt próbáld ki, általában megengedik hogy bepróbáld.
Kapd le előtte a burkolatot, onnantól kezdve csak pöcök nyom - kihúz - betol, fél perc sincs és lehet próbálni. -
tzsolesz
nagyúr
Sziasztok.
Olyan problémám lenne, hogy az Opel Astra F szedánomban egyik este menet közben elment a tompított világítás. Valami kattanást hallottam közben. Aztán egy kis kapcsolgatás után visszajött, de már csak távolsági fényszóró van. Sőt olyan módon, hogy az mindig be van kapcsolva. Akárhogy is kapcsolgatom a kormánykapcsolót, mindig távolságin van. Tompíott ezzel egy időben megszűnt létezni.
Mi lehet a gond? Biztosítékokat néztem azokkal nincs gond. Relét nem találtam a biztosíték táblázatban ami ezt vezérelné. Pedig tuti hogy hallottam 1-2 kattanást amikor elment a világítás.
-
gban
veterán
Nem mai, de 60 lovas sorstársaimnak érdekes lehet - ha mást nem, legalább elképzelni

-
zolikaDB
veterán
válasz
tibee77
üzenetére
Vannak motorok, amikben nem lehet írni PC-vel a motorvezérlőt. Ilyenkor forrasztanak rá egy "chip"-et, ami fel van okosítva.
Az újabb kocsit lehet gyári csatlakozón keresztül is megráncigálni.trassher: akkor egy kis képsorozat a változásról, majd meglátod, jót fog tenni az esztétikának

előtte
közben
utána -
Declare
őstag
válasz
haddent
üzenetére
Jaaa nem, azt elfelejtettem irni, ez nem az en motorom, csak neztem az olajra, meg mielött elindultam reggel, es közben eszrevettem, hogy hianyzik ez a bigyo
Emlekeztem ra, mert amikor megvettük a kocsit full rozsda volt es en kentem le rozsdamaroval es fujtam le ilyen alvazvedös speci fekete festekkel 
ezt a kepet csak a neten kerestem most gyorsan
-
Declare
őstag
Semmi gondot nem ereztem....na mind1,talan bemakoltam
kop-kopp(#39221) Skizz Azert ezt elkepzelem, ahogy nezem a icko arcat, miközben mojol a kerekkel

Mas: Volt ugye olajcsere, meg lebontottak megint a kcsi eleje, hogy kicsereljek a xenon trafot....ami ugye elromlott, de amikor megrendeltem az ujat, megjavult es utana semmi baja nem volt, de azert csereljük ki ha mar egyszer megvettem az ujat....
Na szoval ezeket csinaltak, es nagyon kedvelem a szerelömet, mert 100% hogy nem ver at es lelkiismeretes, de neha kisse szetszort
ennek most a jele, hogy hianyzik valami a motorterböl, ami eddig ott volt....itt a kep es bekarikaztam. Tudja valaki mi az?
-
Kickass
őstag
Debreceni Opelesek, megérkezett az ELM327 minim, meg Torque is telepítve a telóra, ha esetleg kell segítség hibakódolvasásban akkor lehet itt zaklatni pm-ben szívesen segítek.
-
gban
veterán
válasz
Declare
üzenetére
Elvileg észrevehetők.
Szálszakadásnál ráz(hat) a kormány ha az elsőben van, de leginkább úgy érezni, ha gurulsz 3-mal, és mintha göröngyös lenne az út, vagy hullámos, "ring", "ugrál" a kocsi finoman.
Látni is lehet, megemelve, a kereket megpörgetve, és oldalról vagy szemből nézve.Gömbcsukló: az enyém ki tudja mióta lógott (1 hónap - fél év), amolyan "mintha kopogna" volt néha, de nem minden luknál, nem minden szögben, nem minden berúgózásra.
Aztán a szerelő közölte, ezzel nagyon ne közlekedjek, mert bármikor kieshet.
Izgi volt 3-4 napig 40 kilométereket menni
-
Skizz
addikt
válasz
Declare
üzenetére
Sok műhely hirdet mézes madzagnak ingyenes futóművizsgálatot, esetleg keress egy ilyet és cuppanj be hozzájuk. A kérdés csak az, hogy 0 ft-ért mennyire mondanak igazat. Ha ott tudsz állni a nyakukban miközben cibálják a kerekeket, akkor az első reakcióból ami kiül az arcára még mielőtt mond valamit lehet következtetni.
-
Declare
őstag
De gondolom ezek mind eszrevehtö jelek. Jot nem tett az biztos, de ha nincs semmi rendellenes a megelözö allapothoz kepest akkor nem kell a dologgal foglalkozni nem?
Pont a gps re neztem ra, hogy annal a keresztezödesnel kell a kanyarodni a palyara, vagy a következönel, amikor pont a nyomvonalban ott volt egy vizzel telt arok. Nem katyu, arok.........Azert most örültem, hogy nem 17 es a felnim

-
gban
veterán
válasz
Declare
üzenetére
Kátyú a gömbcsuklót nyírhatja ki, amitől meg kifordul a kereked a helyéből, illetve a gumid lehet még szálszakadásos, többek között.
A gyakorlatban nekem a 15 éves gyári gömbcsukló lett cserés (egy, az összes még gyári volt), ezer kátyú után, volt "gyorsan-komolyba" eset is nem egy. -
Declare
őstag
. Eeeeees semmi hiba lampa, semmi gone
nagyon happy.Hazafele 140 tempomat, visszafele azert volt jopar km Ami padlogaz, Minden tokeletes. Viszont a cseheknel foutin egy akkora katyuba sikerult belemennihogy borzaszto. Utana meg is altam megneztem kozelrol a kerekeket, semmi rendelleneset nem lattam es hal'Istennek, a kormanyon se ereztem se vibraciot se semmit, nem huzott semerre a Kocsi. Lehet, h megusztam.....ennek ellenere lehet valami olyan, amore erdemes ranezetni szerelovel, vagy ha semmi valtozas nem tapasztalhato, akkor egy gala imat elmorzsolhatok?
-
tibee77
őstag
Jo reggelt Mindenki!
Egy kerdes, a chip tuning az mindig igy nez ki?En azt hittem, hogy gepre teszik a kocsit es ätprogramozzäk a kocsi "rendszeret" es nem egy plusz modult epitenek be. -
trassher
addikt
-
AMD Power
titán
Kövezzetek meg de ezeknek a 3 ajtós autóknak mi az "értelme"? Ok nem lehet mindenki családos stb.... De ha csak ketten a csajoddal mentek bármerre az 5 ajtós akkor is kényelmesebb és sokkal praktikusabb.
-
AMD Power
titán
-
Skizz
addikt
Váltóolajat érdemes cserélni?
Új hozzászólás Aktív témák
- Lenovo ThinkPad P15 Gen 2 Intel i7-11850H 32GB 1000GB Nvidia RTX A4000 1 év garancia
- Apple iPhone SE 2022 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A13/Samsung Galaxy A33/Samsung Galaxy A53
- HIBÁTLAN iPhone 12 mini 128GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3303
- Honeywell DC313N elemes kapucsengő
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Mondjuk ezzel a hanggal nem tudok most mit kezdeni. Jövőhéten hétfőn megyünk Egerbe 5 napra. A biztonság kedvéért berakok még egy ékszíjat a csomagtartóba. Ami benne volt mikor vettem szinte új volt. De persze azt is cseréltettem egy Boschra. De mivel mondta a szerelő ,hogy ami benne van az is szinte új így megtartottam.

De kíváncsi voltam mi mondanak a többiek.

![[link] [link]](http://kepfeltoltes.hu/150408/20150408_122638_www.kepfeltoltes.hu_.jpg)

hatarozottan jobb, meg igy mar van fordulatszam is, ami nem hatrany