Hirdetés
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- weiss: Autó költségek
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha különkiadás – Bors
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
-
LOGOUT
Opel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ablakos
addikt
Egyre zavaróbb első futómű hangot hallok. 30-50 között szinte alig hallom a motort csak az a búgó hang. Lehet, hogy a visszacserélt nyári gumi, vagy tényleg a kerékcsapágy? Mennyibe kerül G Astrán az első csapágyak cseréje?
-
trassher
addikt
Nem tudom de valamiért nálam a fekete autó és a fekete hajú nő az etalon.

-
Skizz
addikt
Drapp-szürke az igazi. Én mióta megvettem még nem mostam le, és 'tiszta'.
-
F_Zolee
nagyúr
Attól még a lógó keret nem oldódik meg. Inkább csak az zavar, rendszám az stabilan fekszik benne. Gyorskötöző lenne a legolcsóbb erre de az meg milyen már.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
De valószínűleg ahogy mondod csak szabványos a furattáv a kocsimon és amit árulnak madaras teszkóba is.
Mindig elfelejtem megnézni mikor ott járunk... -.- -
F_Zolee
nagyúr
Pfú tényleg...kellene cserléni nekem a hátsó rendszámtartót. Ezeknél mindegy milyet vesz az ember? Vagy vannak különböző felfogatásúak?
A lepattintós külső keret nekem eléggé ficeg, szerencsére nem az tartja oda a rendszámot. -
SPF
senior tag
Létezhet, hogy az utastér, a kesztyűtartó és a csomagtartó világítása egy biztosítékon van? G astra.
-
Calogero
addikt
-
haddent
addikt
válasz
Calogero
üzenetére
Propeller?
Nem értem mire gondolsz, én a szimplaságot szeretem nem raktam rá semmit. Vagy a rendszámtábla? ![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Skizz az lehet.. bár meglepne, ha lényegesen olcsóbb lenne Ford-Opel(-Chevy) -nél. De aztán lehet, hogyi gazad van, nem vagyok otthon árakban.
#39465 hdman annyira sok, vagy annyira kevés
Szerintem nem rossz.. Ma direkt próbálgattam még, most így sikerült: YouTube link (10s az egész videó, próbáltam úgy vágni, hogy csak az legyen benne. Vízszintes úton volt, sőt egy minimális emelkedőn (nyilván úgy értsd hogy alig látni nem vagyok hülye hogy hegynek föl
), és ma valahogy nem ment, hogy ne csikorogjon egyet induláskor azzal is vesztettem időt, látni is hallani is
meg lehetne még jobban gyötörni a kuplungot de nincs szivem
) -
AMD Power
titán
Ki lett cserélve az ékszíj a kocsin. A "régi" ami rajta volt, az lett rá visszarakva a Bosch helyett. Érdekes ennek most így semmi hangja nincsen.

-
-
trassher
addikt
válasz
haddent
üzenetére
Anno mikor vezetni tanultam az egyik oktató minden lánynak megnézte a körmét hogy milyen hosszú. Ha hosszú volt akkor kinyitotta neki az ajtót hogy ne karcolja össze a kocsit.

Mostani ízlésemmel én is fehéret vettem volna az astrából vagy feketét. Ez a kék sem rossz mert tetszik de zavar hogy nem metál. -
haddent
addikt
válasz
trassher
üzenetére
Köszi, ez most nem az én érdemem. Egyébként fehér létére elég ocsmány karc kell ugye, hogy meglátszódjon képen, de a polír neki is jót tett. Aminek nagyon örülök és kicsit zavart, hogy a kilincsek alatt csupa "mikrokarc" volt a lemez, az teljesen eltűnt. Nem tudom ki használta, hogy így rendben tartotta kívül-belül (műszakilag muszáj volt mert lízingelt volt) viszont hosszú körme volt. Gyanús, hogy valami csaj vagy vámpír ![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
trassher nekem inkább olyan preferenciám van, hogy mit ne: citromsárga meg társai
De valóban, fekete-fehér az mindig elegáns színválasztás
GTC -ből viszont a piros baromira tetszik 
-
haddent
addikt
válasz
Phobion
üzenetére
Nem tűnik túl bonyolult dolognak, úgyhogy szerintem bármilyen komolyabb autokozmetika tud hasonlót. Azt, hogy pont ózonnal -e azt nem tudom.. Ahova én járok az direkt környezetkímélő, csak gőzzel-vízzel-ózonnal dolgoznak. Budapest KöKi (Kőbánya-Kispest metróvégállomás) terminál parkolójában
Maga a szagtalanítás az azt hiszem ilyen 1000Ft -os tétel, az ózonos pucolás az a légkondi-légjáratokra vonatkozik. Külön nem tudom mennyi, a 8 ezres csomagban sok minden más mellett ezek is benne voltak. -
haddent
addikt
válasz
Phobion
üzenetére
Semmit. A fehér Wunderbaum az elég tűrhető, illetve még a Wunderbaum New Car (talán kék?). De mióta kipucolták nekem ózonnal (szagtalanították is), csak befújok 1-2 spricc parfümöt néha és tökéletes finom
De ha friss/sportos illat kell akkor hasonló az ízlésed és az amit írtam elején 
AMD Power nem meglepő.. A régi swiftek bortányosak, azzal nagyon észnél kell lenni. Őszintén nem értem miért futkos ennyi belőlük, főleg az újabbakból.. alig olcsóbbak egy Ford/Opelnél és hát..
Na, megpolírozták, reggel 9 től este 6 -ig egy műszak és egy Deák-igazolvány (közel) bánta mindenestől, de egyértelműen megérte. "Szokásos" módon lehetne tekerni 160 ezerről 50 ezerre és eladni 2x annyiért mint vettem. És jól járna a vevő és sose találná ki annyira feszes mindene, 9s alatt volt meg a 100 ma 1 utassal minden nagyon egyben, imádom.
Csak egy kép, mert este 6 kor már nem igen volt szép napsütés. Majd holnap még

-
AMD Power
titán
válasz
trassher
üzenetére
Jaja!
Viszont jó lett volna az új papucsokkal menni. De ez van....Az illatosító viszont nagyon vagány.

Most ahogy jöttem haza melóból láttam egy balesetet. Régi Swift belement egy sedan Classic F Astraba hátulról. Az Swift nagyon csúnyán összetört!
Az Astranak meg viccen kívül szinte semmi baja nem volt. -
AMD Power
titán
Ma beraktam a kocsiba az új Opelos illatosítót!
Nagyon vagány. Haza hoztam a nyári gumikat is. 
Viszont csak azután tudom felraktani őket miután jövőhéten pénteken megjöttünk!
Egerbe a téliekkel kell még mennem. -
haddent
addikt
válasz
Declare
üzenetére
Jön majd csak reggel 9 -től délután 5 -ig masszírozzák

Ez megszokás/preferencia kérdése szerintem (átlagos hétköznapi használatban. Munkagépnek nem kérdés, versenyautónak megint nem kérdés). Csábító a nagy nyomaték de már tudom min csodálkoztam rá (csak nem esett le egyből sajnos) amikor írtad talán pont te, hogy nyomaték lóerő és súly függvényea dolog. De nem! A lóerő (teljesítmény) az pontosan a nyomaték és a fordulatszám függvényében változik ("szorzata"). Tehát hiába van nagy nyomatékod ha egy ikarus busz vagy és 500 -nál leszabályoz, meg hiába vagy fűnyíró 200000rpm -en ha a nyomaték nincs mögötte. Az én őszinte véleményem/tapasztalatom az, hogy a dízelt (turbósat nyilván, a sima egy ..
) nagyon könnyű kényelmes és élvezetes vezetni. Dombnak felfelé is megindul nem kell sietni meg ügyeskedni a gázzal, leffullasztáshoz nagy tehetség kell, megy, húz és nagyon jól fogyaszt. Ennek ellenére szerintem elfogy, én továbbra is érzem, hogy még ha meg is van a megfelelő fordulatszám, akkor is kell idő a turbónak, ha nincs akkor meg meg sem indul. Sima benzin a grafikont igazolva elég egyenletes, lehet, hogy nem présel akkora erővel olyan hamar, viszont nagyon lineárisan tartja sokáig, és egy bizonyos fordulattól (számomra ez 3000, de kényeskedőknek 4000) már bőven ott van. Tudom milyen, tényleg nagyon kényelmes és jó vezetni nagyon praktikus ha nem "szeretném" az autókat csak használnám akkor biztos egy aprócsak turbó dízel kéne aztán meg van oldva. De egyszerűen nem adja ugyanazt az érzést na..
És szerintem bármit csinál (legalábbis én bárhogy nyomtam tiltásik) kész vége.. turbó ha elfogy akkor halál. Abban viszont igazad van, hogy egy turbós benzines az beteg jószág lehet. Olyat 1x próbáltam, 1.4TFSI golf hát az szar volt, de gondolom egy normális pl ford vagy valami az üthet 
-
tibee77
őstag
Mindenfelekeppen veszek hätulra uj gumikat csak tegnap mär sehol nem kaptam pont az enyemre valot.Pirelli-t vagy Dunlop-ot neztem.Ma meg majd odafigyelek jobban.
-
Declare
őstag
válasz
haddent
üzenetére
Köszi
, majd jöhet kép onnan is 
Nézd meg ezt a két diagramot. A kék a 320d a piros a 320i. Egy turbó nélküli benzines (jelen esetben amiről meséltem bmw), lead egy egyenletes teljesítményt, relatíve nagy fordulatszám tartományba. 1000 es fordulaton majdnem ugyan annyi a forgatónyomaték, mint 4000 en. Ha mgnézed a turbó dízelt, ott látszik, hogy ugyan akkora köbcentis motor mennyivel nagyobb nyomatékot ad le és ami még érdekesebb, mekkorát ugrik 2000 nél. Na ez az amikor egy turbó beindul és belenyom az ülésbe. És akkor ez grafikon a 320i a 170 lóerős erősebb verzió, amit én vezettem az 140 ló volt 150nm nyomatékkal. Az astram csak 110 ló, de 260 nm nyomaték van 3000 körül, szóval érzésre, ha odalépek az astrának jobban húz, mint a 320i. Persze aztán az astra ereje elfogy, míg a 320i még megy, így jobban megy, 1-2 másodperccel előbb éri el a 100 at, de nem ezt vártam. Egyszerűen csak ennyi.
Erre írtam, hogy hiányzott az a lepadlózom és wow érzés (gondolom ezen a padló és wow érzésen, most milyen jót mosolyoghat decide
) -
zolikaDB
veterán
válasz
7Sony7
üzenetére
Ez engem is erdekelne.
Nekem Bosch Aerotwin volt, mar az elejen nyikorgott, csikozott, 7ezerert...
Valeo van most, keretes, kb fel ev utan mar nem az igazi, 140-nel meg dobalja a menetszel torles kozben.
En ugy vagyok vele, h probalkozok az olcsokkal.Ja: Bosoko tuti van a Malom hotel melletti Shellnel, egyszer lattam, h vki ilyet vett.
Meg Metroban van Champion, nem tul dragan, lehet kiprobalom.
-
w333
félisten
válasz
trassher
üzenetére
Azta ...
hát jól megkérik az árát, de jó dolog az ha hátul is van 
Szerk.
Nekem csak hátsó fűtőszál van, pára ellen nagyon jó (BMW -ben is)

Ha már fűtőszál ... valamelyik nap vittem haza anyumat, majd látom a visszapillantóban hogy szorgosan a gyűrűs ujjával elkezdi szorgosan törölgetni a párát
azt hittem megőrülök gyorsan rászóltam ha még egyszer megpróbálja eltöröm az ujját (persze csak képletesen)
viszont így legalább hamar kiderült hogy fater autójában miért nem működik a hátsó fűtőszál 
-
w333
félisten
Ha már ablaktörlő lapát ... ki milyet használ ? nem szeretnék valami ultragagyit venni de nem is a legdrábábban szóval valami ár/érték bajnok ?

Nézegettem ezeket a keret nélküli lapátokat, de kicsit félek tőlük !

Szerk.
Eltelt már 2-3 nap és nincs hideg + meleg indításnál sem leállás, illetve sokkal halkabb + stabil 900 -s lett a fordulat (nincs ingadozás) és sokkal jobban húz az autó, úgy néz ki ez a koszos pillangószelep volt a bűnös, de a lényeg hogy megoldódott, köszi mindenkinek még 1X a sok jó tanácsokat !

-
w333
félisten
Városban néha még a 4 is sok neki, 60-70kmh kéri vissza a hármast !

(#39427) trassher
Utánanézek ... bár előbb ablaktörlő lapátot kéne venni,
valaki tudja a pontos méretét ? csak azért nem vettem még mert nem tudom a méretet
Hmmm gyorsan megnéztem, jól van 480mm a gyári méret !

-
trassher
addikt
válasz
zolikaDB
üzenetére
Most nézem én is hogy a kék az díjköteles főút de ez baromság. A 41-es főutat is kékkel jelöli Vásárosnamény és Nyíregyháza között és az is ingyenes hisz sima főút.
Én is csütörtökön találtam rá erre az átalakításra. Én nem tudtam volna kicserélni anélkül hogy ne bontsam le teljesen. Nagy a kezem és bele is voltak gyógyulva nagyon a fúvókák. A csöveket is meg kellett melegítenem hogy lejöjjenek.TasiA: Ez sima váltó, semmi sport de nagyon rövid. Egy hosszabb 5-ös kellene bele és máris sokkal jobb lenne.
haddent: Insignia gyári fúvókák. Itt vannak a gyári számok:
-Jobb oldali: 12782509 vagy 1451330
-Bal oldali: 12782508 vagy 1451329
Beszereléshez útmutatóAMD Power: Köszi
, megérte megcsinálni az biztos.Mikuland: Hát azok a nyulak meg mit csinálnak?

F_Zolee: Meg kell nézni melyik típusokba jók. Én ezekbe akadtam bele amiket írtam.

w333: Akkor tessék kikeresni hogy a vectra-ba jó e és ha igen akkor adjál neki.

Most raktam fel elsőre onedrive-ra videót. Youtube-on nem akartam reklámozni a szexi hangomat.![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
w333
félisten
válasz
trassher
üzenetére
Ilyen nekem is kell ... tényleg "baba" !

(#39408) trassher
Fúúúú ez a Onedrive egy rémálom ... jobb lenne majd legközelebb a Youtube !
Át állítom 1080p -re és csak ugyan olyan kockás marad 240p

(#39419) TasiA
+1 én ezért is szeretem a Vectra -t jó hosszú a váltója, kettesben 5000 -íg húzva 90kmh
aztán ötösben 3000 -s fordulaton kb. 120-130km/h 
-
Mikuland
tag

Csak így...
A másik, hogy nálatok is szól így a szervó? itten... -
trassher
addikt
Akkor csak a onedrive volt a ludas.
Megérte a munkát de közben kiderült hogy a szélvédő alatti tömítő csík nagyon ramaty állapotban van. Alig tudtam visszarakni és két oldalt el is áll. Majd 20K lenne a csere, de majd idővel.
A légzsák és övfeszítő azóta világít hogy az anyósülést előretoltam aztán vissza. Szét volt csúszva a kábel de csak indítás után láttam hogy világít és eltárolta a hibát.TasiA: 5-ösben van. Sajnos a g astra fokozatai nagyon bután rövidek. Az ötödiket megcsinálhatták volna hosszabbra.
F_Zolee: Elég sok típusba belemegy. Amiről én tudok az g-h-j astra, b vectra, b omega.
zolikaDB: Ahogy nézem igen. Ugye Debrecenből a 4-esen tudtok jönni egészen Nyíregyházáig. Hajdúhadház - Téglás - Újfehértó - Nyíregyháza. Itt van egy jó kis térkép is az útdíjas utakhoz.

-
trassher
addikt
-
tibee77
őstag
Az a baj, hogy ma vettem eszre es holnap egy 300km-es tura van betervezve.Lehet autopälyän de az is lehet, hogy hegyi szerpentinen.Szeretek izgalmasan elni de barätnöm igy is be van tojva mellettem, most majd be se mer ülni a kocsiba addig mig nem mondok neki biztosat.

-
gban
veterán
válasz
trassher
üzenetére
Tök jó lett.
130-nál mit csinál vele az ellenszél?
Gondolom a tervezők is gondoltak erre, így valószínű ott is működik a dolog - csak nekem egyből ez mozgatta meg a fantáziám, hogy vajon ott is ilyen szuper-e? És ha igen, akkor hogy? Simán csak rátolja a porlasztott vizet a szél a szélvédőre, és nem kell semmi trükk?
Vagy akkor máshogy néz ki a "spriccelés"? -
trassher
addikt
válasz
AMD Power
üzenetére
Akkor legalább a tábla árát nem kellett kifizetned. Sajnos nagyon sok balf@sz ember jár autóval, olyanok is akik alá még tolószéket sem adnék.

Bekerült a hűtő a kocsiba és nagy nehezen leküzdve az ablaktörlő kart, a fúvókák is. Csináltam is egy videót. Szerintem nagyon jó.
Új hozzászólás Aktív témák
- Minden a BlackBerry telefonokról és rendszerről
- Vezetékes FEJhallgatók
- XPEnology
- Okos Otthon / Smart Home
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- iPhone topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Esik a hóóó!!
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- További aktív témák...
- TP Link HS100 Távolról vezérelhető Wi-Fi-s dugalj (Smart Plug)
- Eladó új, hibátlan állapotú, EGYSZER SEM HASZNÁLT ASUSINSEARCH OF INCREDIBLE EXTERNAL SLIMDVD-RW SDR
- Új AKRACING CORE EX gamer szék
- Philips Lattego EP5345 Szervizelve I Megkímélt állapot I Tejes kancsó I Garancia I Beszámítás
- Nagyon szép, fehér Jura Impressa J5 automata kávéfőző profi cappuccino fejjel
- LG 27GP95RP - 27" Nano IPS - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 600
- iPhone 17 256 GB Levander - Bontatlan !! www.stylebolt.hu - Apple eszközök és tartozékok !!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 256GB Sierra Blue - 1 ÉV GARANCIA, Kártyafüggetlen, 100% Akkumulátor,MS3379
- Amazon Kindle 10th Generation ébresztős tok
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10400F 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

meg lehetne még jobban gyötörni a kuplungot de nincs szivem
)

Köszi, ez most nem az én érdemem. Egyébként fehér létére elég ocsmány karc kell ugye, hogy meglátszódjon képen, de a polír neki is jót tett. Aminek nagyon örülök és kicsit zavart, hogy a kilincsek alatt csupa "mikrokarc" volt a lemez, az teljesen eltűnt. Nem tudom ki használta, hogy így rendben tartotta kívül-belül (műszakilag muszáj volt mert lízingelt volt) viszont hosszú körme volt. Gyanús, hogy valami csaj vagy vámpír
GTC -ből viszont a piros baromira tetszik