- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- gerner1
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sh4d0w: Árnyékos sarok
-
LOGOUT
Opel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
tomyoy
senior tag
válasz
Daywalker #10149 üzenetére
mondjuk allattam alapból 13 at eszik
mondjuk ha elvinném egy dyno-ra akkor szépen belehetne állítatni....de át az is kb 50e lenne...
voltam ma gumisnál mert volt egy jobb első defektem, meg megnézettem a bal gumimat, mert kurvára ráz a kormány, le se vette, csak ránézett és mondta, hogy ez szálszakadásos, pedig még nem is mondtam neki. A szálszakadás miatt a közepétől a belső feléig full slick lett, de nagyon durván...nem volt profil mélység
, így a jobb kerék amit megjavított átkerült balra, jobb oldalon meg maradt a pótkerék. Remélem a kerékcsapágyat nem verte szét
-
Daywalker
addikt
-
tomyoy
senior tag
Something around 13,14L/100km with full boost and stuffs like this
-
-
TasiA
senior tag
válasz
tomyoy #10140 üzenetére
A motorkódban az S az a sürítési viszont jelöli. Az N alacsonyabb, azt hiszem 9-9,5-ig, a S 9,5-10 ig és így tovább X 10,5-11
Attól, hogy SE hengerfejet teszel rá, csak NE lesz, viszont, ha kicsit síkoltatsz belőle, mondjuk 0,5mm-ert akkor már ugyan ott vagy.
FŰTÉS: Nem kell mindjárt vásárolni! Le kell kötni a 2 gumicsövet, ami a radiátorra megy, majd egy izmosabb slaggal megtámogatni! Meglepően sok gané fog kijönni belőle!
Én fűtés csapot sem láttam még, egy terelő lemez van a fűtés boxban, ami a beáramló levegőt irányítja, hogy direktbe jöjjön , vagy áthaladjon a fűtőradiátoron. A vízáramlás állandó. -
-
Daywalker
addikt
Igazából nem értem mi baja lehet. Ugyebár a fűtés is ugyanazzal a vízzel megy, ami a hűtésben kering, tehát vagy az van, hogy nem jó a fűtéscsap, vagy nem jó a termosztát, esetleg vízköves a rendszer. Bár ha nem éri el a víz a 90 fokot, az nem feltétlenül jó, én megejtenék egy termosztát cserét újból...sajnos vannak gagyik, mint pl. a QH termosztátok, amiből egy évben 2-3 darab is kellhet.
Ha már a termosztát cseréhez úgyis leengeded a rendszerből a vizet, én akkor kivenném a radiátort is és átmosnám az egészet. KrenAtesszal nyáron az én hűtőmet mostuk át...a radiátort kiszereltük, telenyomtuk a legerősebb ecettel, hagytuk órákig állni, majd rázogattuk és végül az egész rendszert slaggal átmostuk....új termosztát, desztvíz és fagyálló került bele, azóta minden jó. Télen leég a hajam a fűtéstől -- sajnos a corsában középen nem hideg levegő jön, hogy rohadjanak meg, ezért meg lehet fulladni -- nyáron pedig rendesen van hűtés. Esetedben a fűtőradiátort kéne megnézni, hogy mi a helyzet, de ha a levegő normális sebességgel jön befele, akkor nem a lamellák vannak eltömődve (nem is lehet, hisz van pollenszűrőd), ezért belül lehet retkes csak. -
tomyoy
senior tag
válasz
Daywalker #10133 üzenetére
hát ha se átalakítást tervezel akkor az jó, nem kellene a "belsejéhez" nyulni, mondjuk amúgy sem kell, mert most nem akarok hazudni de mint ha úgy olvastam volna, hogy c14nz->Se átalakításnál nem lett meg a 82 Le a dugattyú miatt hanem csak 79 vagy 78 de ez adódhatott a motor elhasználódásából. most ugye neked SZ es van, és egyezik akkor meg még jobb a helyzet.....de opelfórumon biztos megtalálod, én elolvastam az egész astra f fórumot, igaz majd 1 hónapba telt
-
válasz
Jim Tonic #10137 üzenetére
Nem esik vissza a hő ha bemelegedett... igaz nem éri el a 90-et... de közel van hozzá...
Szerinte jónak kell lennie a termosztátnak, 1.5 éve cseréltettem.
Nem tudom mi tévő legyek, nem akarok különösebben rákölteni... ha nem feltétlenül muszáj, úgy is eladósorba kerül, legkésőbb ősszel. -
válasz
#TOTTI #10134 üzenetére
Most olvastam vissza. Ha jól tudom, a C Vectraban a 2,2 benzines közvetlen befecskendezést kapott, és eléggé jónak mondják.
#10135: A hőcserélő cseréje nem épp leányálom. Biztos vagy benne, hogy jó? A termosztátod jó? Nem hűl nagyon vissza a vized, ha városon kívül mész? Mert a biztonsági termosztátok úgy romlanak el, hogy nyitva maradnak.
-
#TOTTI
őstag
válasz
Tomoty #10114 üzenetére
Én meg úgy állok hogy eladtam az autóm a GTC-t de ha meglesz csinálva vissza veszem ha tényleg megfelelően lesz javítva.. addigra lezajlik a tárgyalás, annak ellenére hogy a volt 8 napon túl gyógyuló sérülés nem lesz bíróság hacsak az ellenfelem nem fellebbez a rendőrségi ítélet ellen ami kb. 1-2-3 hét és megszületik...
-
fero02
nagyúr
válasz
csaresz002 #10129 üzenetére
Nem fogod elhinni, Opel-ja van!
-
tomyoy
senior tag
válasz
Daywalker #10118 üzenetére
I use SE pistons,but you could use also the NZ pistons and you will have the compression ratio lower wich is better for turbo.With NZ pistons you will have 9,2:1 compression ratio and with SE pistons you will have 9,8:1
-kicsit másabb a dugattyú( legalább is opelfórumon azt olvastam). de hát ezek szerint igaz, mert ő is azt irta hogy jobb az nz dugattyúval mert kisebb a kompresszió. bár ő Se -t használ.
még a fogyasztás kérdezem meg, remélem nem fog kiábrándítani
-
dokar
addikt
válasz
csaresz002 #10127 üzenetére
akkor nem is erősködöm
-
csaresz002
senior tag
válasz
fero02 #10124 üzenetére
nekem a Kadettom volt ilyen. mindenhol nyomta a meleglevegőt,kivéve középen, én is szétszedtem és azért nem nyomta a meleget,mert úgy volt kialakítva hogy a ventilátor direktbe nyomta a levegőt az utastérbe. a radiátor meg valahogy közötte volt és onnan osztotta szét a lábra,a szélvédőre,meg oldalra a meleget.
-
dokar
addikt
válasz
fero02 #10124 üzenetére
azt hittem csak nálam van így, lebontottam már nagyon sok mindent belül, azt hittem eltömődött vhol. az elzáró működik, na jó nem hermetikusan zár, de zár. ha pl 2-es fokozaton fújatom a meleget, akkor a középsőben akkor is hideg jön. ha lezárom, akkor pedig csak picit fúj, de jéghideg.
-
válasz
csaresz002 #10122 üzenetére
Van hőfok különbség a ki és bemenő között...nem kevés, de nem mondanám, olyan nagyon forrónak a bemenő csövet se.
Igen, cseréltem, azzal nem nagyon lehet gond.
Észrevétel, ami elég fura... hogy a két szélső szellőző mondhatni meleg levegőt fúj, a középs ő dupla meg teljesen hideget, nah? Erre varjatok gombot!
Ma meglett a kedvezményes áras Megalight Ultrám, gyorsan azt is bepattintottam, hát meglehetőst jobb lett a világításom. -
válasz
csaresz002 #10119 üzenetére
Na most úgy is megyek, majd lecsekkolom.
-
Daywalker
addikt
válasz
csaresz002 #10119 üzenetére
Vagy csak pollenszűrőt kéne cserélni
-
csaresz002
senior tag
egyszerüen megtudod nézni a csapot hogy működik-e: meleg motornál fűtést maxra állítod, ki battyogsz a motorháztető alá,és meg nézed a radiátor csövét ami bemegy és ami kijön hogy meleg-e.... ha meleg,akkor a radiátor lamellái lesznek eltömödve és nem tudja megfelőlen leadni a hőt
-
RpPRO
őstag
Van olyan butykoreszo forumlako, aki hosszabb 4. es 5. attetelt rakott az Astrajaba? Kivancsi volnek, hogyan valtozik az utazotempban a hangja, a fogyasztasa, stb.
Anyucikam 12 eves polojaban 2800 100-nal, pedig az 60 lovas. Nemet autopalyan kb ennyi a vege nekem (1.4-es 90 LE). Bar meg +1 km/h-val is mentem csak rossz volt a fenykepezom. -
Tomoty
senior tag
Én az ATS-t mellett döntöttem.
Jobb oldali 2 felnin erősebb padkanyom látható - Német nemzetiségű Opel-társ csúnyán odacsapta, de javítható - (így volt a 4db 100e Ft, 5-6000km-es gumikkal), de a felnik egyáltalán nem ütnek, nem ráznak!!! Úgy tűnik elpusztíthatatlan az ATS.
-
tomyoy
senior tag
válasz
Jim Tonic #10110 üzenetére
grat! nagyon pöpec.
leveleztem a turbós 1.6si komával, azt írta, hogy az ecu-hoz nem lett nyulva, fel lett szerelve a cucc, és megy, 0.3-0.5 bar-on használja, mondjuk írta hogy 0.8 at még szépen viszi. változás 0.3nál nem olyan hű de nagy, de észrevehető. Nagyobb töltőnyomáson meg még jobb...
most még azt kérdezem meg, hogy az nz dugók maradtak e benne, vagy azt is cserélte Si-re.... csak mert ugye az si átalakításhoz hengerfejet kell cserélni, és így kevesebb lesz a kompresszió mert más az nz dugó mint az si, utólagos turbóhoz meg ugye kevesebb kell hogy legyen. Meg hogy azóta kellett e cserélnie valamit -
-
_seth_
veterán
Vezettem B2 vekit 2.2-es mocival nekem meg ugye 2.0 van és azt a nagy többletet nem vettem észre... sőt... végre is hasonlót megy (ami talán váltó miatt lehet), gyorsulásnál érezhetően nem jobb (gyári adat is csak 0,5 mp eltérést mutat amit bent ülve észrevenni kb lehetetlen), max nagyobb de a többet eszik sem nagyon áll fent.... kicsit csiszoltak rajta, erősebb is kicsivel de ugye még 10% sincs az eltérés, talán ismtélem talán erősebb de ezt észrevenni nem egyszerű...
+ Amit nem értek: nagyobb térfogat és mégis jobban kell pörgetni.
Ugyanakkor: ha valaki el akarja cserélni a Z22SE mociját az én X20XEV mocimra és megoldja a papírmunkát benne vagyok
De akár komplett autót is cserélhetünk ha hasonló felszereltségű (na jó: min annyit tudjon) mint az enyém
Ellenben a V6 az már V6... igaz, hogy alig megy jobban ( na jó 8,5s a gyorsulása) de sokkal többet eszik és sokkal többe kerül
Nem, hogy lenn egy jó öreg C20XE a motorháztető alatt!
De még a C20NE is messze jobb lenne mint pl egy 1.6-os... hiába nehéz a b veki az a motor 2000 alatt már húz rendesen
De jó is volt a kadett....
-
válasz
Daywalker #10088 üzenetére
Gumin meg kell nézni, mikor gyártották. 4 évesnél öregebbet tilos.
Én 4db 7mm-es Michelin Alpine-t (215/55x16) vettem 55e forintért, jó alku után. 3-4 évesek voltak. Ennyiért kaptam volna kínait, vagy azt sem. Új áruk akkor majd 45 volt, most is akcióban 32.
Szerintem szabad venni használt gumit, csak nagyon körültekintően. -
fero02
nagyúr
válasz
csaresz002 #10104 üzenetére
Ilyen nincs benne (legalábbis az enyémben tuti).
Már kicsit túlléptük technikailag az ilyen csapos, kartonpapír a hűtő elé, stb dolgokat...
-
csaresz002
senior tag
válasz
csaresz002 #10104 üzenetére
Bemásolok vmit... hasonló problémával küzdött a tulaj:
"Ezeknek az Astráknak van egy vákumos fűtéscsapja, ha ez indulásnál nem nyit ki, akkor nincsen fűtés. Ez a csap a motortérben található, a motor mögött kb. középvonalban és a motor magasságának a felénél. Két vízcső és egy vákumcső csatlakozik hozzá. Nálam elég volt annyi, hogy lehúztam róla a vákumcsövet, és egy párszor megszívtam, valószínűleg a csap leragadt, mivel sokáig nem használtam a fűtést. Persze mindenképpen végig kell nézni a vákumcsövet, hogy nem lyukas-e valahol, vagy nincs-e szétcsúszva, de a jelenség alapján szerintem ez a csap okozza a hibát. (vagy esetleg vákumot nem kap, de ezt járó motornál egyszerűen ki lehet deríteni)" 1997-es OPEL ASTRA 1.6 16V gyári klímával
az enyémbe ez van: [link]
-
fero02
nagyúr
válasz
csaresz002 #10101 üzenetére
Fűtés csap?
-
#TOTTI
őstag
Köszi! Csak azért gondoltam mert a 2.2 alul van árazva.. állitólag nem egy hosszúéletű.. annyira filozok az autóvásárláson.. Amellett hogy a biztosító lehúz olyan 700 ezerrel még a piaci árak se ugy alakulnak..
Ami a GTC kategória lenne és új álmom egy újabb Fiat Bravo 1.9Multijet.. ugyanaz a motor mint ami nekem volt fiatalabb is olcsobb is kevéssel.. de hát az a 700 minusz annyira nem hozható be..
Új hozzászólás Aktív témák
- Jo Nesbo: LEOPÁRD (nem olvasott)
- BESZÁMÍTÁS! ÚJ RX 9070 300e/9070XT 340e/4070Ti S 405e/5060Ti 210e/5070 280e/5070Ti 400e/5080 540e
- Fém, összecsukható és kihúzható fotó állvány eladó
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÚJ HP EliteBook 840 G8 - 14"FHD IPS - i5-1145G7 - 32GB - 512GB SSD - Win10 PRO - Garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest