- Rap, Hip-hop 90'
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Szellem.: Felfedezés a Gamer egerek világában: Az én egérkalandom.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- hcl: Döglött tabletből wifis kijelző kókány
- droidic: Videó letöltés yt-dlp-vel (profi módszer)!!!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
-
LOGOUT
Motorolaj és szűrő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
gzbotii
nagyúr
Sziasztok,
Mi a véleményetek a Total Quartz 9000 Energy olajról?
Most az volt benne, de gondolkodom, hogy újra ez kerüljön bele, vagy inkább Motul 8100 X-cess -
Mágus2
Közösségépítő
válasz
DonThomasino #2998 üzenetére
Jó.
-
DonThomasino
veterán
Szűrőben a mahle milyen minőség ?
-
polonic
félisten
Sziasztok!
Használta már valaki a Motul Engine Clean Auto-t?
-
-
FoLey-v
addikt
Hát csak csőfogó volt itthon,ki gondolta volna hogy az előző tulaj vagy szervízes így izomból ráhúzta. Kézzel nemtudtam kicsavarni,pedig videók alapján kézzel csavarták ki.
De legalább én kézzel és nem izomból húztam rá,megkönnyebűltem... Sry hogy így végezte a Man filter szűrő,de hát már elegem is volt hogy ezzel kínlódjak.Az alapjárati fordulat érdekes,idáig 10 fölött volt most meg 10 alatt. De legalább érzem hogy jobban megy az autó is. Ez mitől lehetséges?
-
bul07
nagyúr
Ha már lúd
Gondoltam édesapám Passatjához is rendelünk
1997 PASSAT Variant (3B5) Dízel 1896 cm3 AHU
Adalék, évente kétszer cserél olajat tavasszal-ősszel és egy év alatt megy 12-13e Km, többet nyáronIlyen öreg kocsinál számít a szűrő márkája? Főleg hogy max 6-7e Km vannak használva.
Olaj
**FILTRON OP525 1041Ft [link]
CHAMPION COF100150S 1581Ft [link]
HENGST FILTER H17W18 1914Ft [link]Levegő
SCT Germany SB 222 1045Ft [link]
**CHAMPION CAF100567P 1542Ft [link]
**FILTRON AP063/1 1560Ft [link]
HENGST FILTER E206L 1920Ft [link]**jelöltem amire én gondoltam
-
tibbike01
őstag
A kódok csak a beszerzési forrást jelölik az adott webshopnál. Ergó totál ugyanaz a 2 termék, csak az eladó 2 különböző helyről kapja, 2 különböző árért. Ez a webshopnak jelölés, nem pedig a vevőnek.
Szerintem a Hengst nagyon is jó szűrő. A cikk utolsó pár mondata a lényeg. Vegyed.
-
FoLey-v
addikt
válasz
Motion_Blur #2975 üzenetére
Eléggé ramaty a kép azt bevallom,pedig próbáltam fókuszálni rá egy kézzel.
Deszka csak azért volt ott hogy a sárvédőlapot torx csavarral meghúzzam és azon feküdjek rá.
-
i-sti
senior tag
válasz
molnarpeter #2972 üzenetére
400 eredeti első fékbetétek és tárcsa?
1 millió km és gyári lengéscsillapítók? Azok jók is voltak vagy csak bent voltak hogy legyenek ott?
Eléggé meredek számok vannak ott. -
FoLey-v
addikt
válasz
molnarpeter #2972 üzenetére
Akkor jók a Q8-ak is én maradok továbbra is ennél.
Amúgy még mindig tiszta olaj és 8000km után is tiszta átlátszós.
-
-
Qru
MODERÁTOR
Az nem csak palcebó, már egy friss (nem eltömődött) szűrőtől is könnyebben veszi a fordulatot a gép nem hogy egy ennyivel hígabb olajtól. Sokkal kisebb lett a motor belső ellenállása. Ezt a 20W50-es üzemet biztos nem köszöni meg a motor, javasolt a sűrűbb olajszint ellenőrzés.
Japán autókon jellemzően nincs műanyag dobbetét, nekem sincs se a Hondán se a Subarun.
mod:
És akkor gondold el amikor egy kavicsos úton mész vagy egy felszórt úton télen milyen hang van a kocsiban...
-
Na, megtörtént az Almera-ban az olajcsere.
5W30 Mannol Toyota 4L + Filtron szűrő
Lehet, hogy csak placebo...de mintha könnyebben venné a fordulatot a motor.
Alánéztek: sok helyen rozsda ott is (kívül is csipereg), illetve a vezetőoldali kerékdob át van rohadva; hogy ott mitökömért van fém?!
Viszont az abszolút jó hír: 2020. júniusig van vizsga a forgalmi szerint. Addig húzni fogja az igát...
-
-
@Qru
"Alco Top Oil 20W-50 - engine oils are produced with mineral base stocks and selected additives"
Ha jól veszem ki, akkor a fenti szerint ásványi, ami benne van; korrekt?
5w30-ból mit lenne érdemes venni?
4 liter a töltet, szűrővel. Az olajwebshop.hu-ról rendelek, mivel itt vannak 15 percre és beváltak.
Toyota-s Mannol / Total Quartz / Castrol / Shell?
Köszi előre is.
-
KrAt
veterán
Sziasztok,
olajsziget.hu megbízható hely? Motul 7100-at meg Hiflo-t rendelnék, jó árban van, adnak láncolajozót is ajándékba, csak vajh' a minőség jó-e?
-
-
Qru
MODERÁTOR
Ha ásványiról váltasz szintetikusra ugye az a baj, hogy azok keveredésekor kicsapódhatnak alkotóelemek amik lerakódást képezhetnek a motorban. Én egy félszintetikus olajjal mosnám át mivel az részben ásványi részben szintetikus, ezért olyan adalékok vannak benne amik nem okoznak kicsapódást. Ezek után már mehet bele a full szintetikus nyugodtan. De ha költséghatékony lennél akkor nem is vennék bele most full szintetikus olajat csak fél szintetikusat azzal elmenni egy csereperiódust és következő cserekor már mehet bele már a full szintetikus (vagy maradhatsz félszintetikusnál). .
-
@Qru
Az Alco Top Oil 20W-50 a leírás szerint ásványi alapolaj.
A laikus következő kérdése: az 'átmosás' A) az egy kanna valami a régi olajba és járatás, majd leeresztés és új olaj; vagy B) pedig régi olaj cseréje valami közbülső budget olajtöltetre és járás/járatás, majd leeresztés és új olaj? Esetleg C) ami A+B?
-
Morris
veterán
válasz
Motion_Blur #2888 üzenetére
Lecseréltem az olajat. Megkapta a gépsárkánx a Shell helix ultra ect c2/c3-at. Eddig jó
Elég fekete volt ami lejött.
Új hozzászólás Aktív témák
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H310CM i5 8500 16GB DDR4 960GB SSD RX 5700XT 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Bomba ár! Dell Latitude 7480 - i5-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- AKCIÓ! ASUS MAXIMUS VIII HERO Z170 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Series X
- Fujitsu USB Port Replicator PR09 docking station (1x5K vagy 2x4K felbontás) (DisplayLink)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest