Hirdetés

2024. május 5., vasárnap

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:08:33

LOGOUT.hu

Okos Otthon összefoglaló

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#33051) soldi3r válasza LouiS22 (#33048) üzenetére


soldi3r
veterán

Én USB-t sem igazán akarok, nem szeretem.

E30 (oo=[][]=oo)

(#33052) LouiS22 válasza soldi3r (#33051) üzenetére


LouiS22
veterán

Végülis csak a vágyott bridge is usb-n kapcsolódna... De egyébként a létező legrosszabb irányba készülsz elindulni a sonoff bridge+tasmota párosítással. Nem feltétlenül a legolcsóbb a legjobb, de te tudod, hogy mennyit akarsz szívni.

[ Szerkesztve ]

Mielőtt kérdezel, nézd meg az 1. számú hozzászólást, vagy használd a keresőt, azért van!

(#33053) tradeelek11 válasza soldi3r (#33040) üzenetére


tradeelek11
aktív tag

Egy másik megközelítés, itt csak a "bridget" teszed RPI-re:
[link] Ha akarod POEs is lehet :)

Tisztelettel :R

(#33054) BlackJack21


BlackJack21
tag

Nekem a Sonoff bridge(Tasmota) ZHA-val van a HA-ba drótozva. Igaz normális (HP microserver gen 10) vason fut a HA, de eddig egyszer sem volt vele probléma. Újraindítás után se okozott gondot.
Az egyetlen negatívum a csatlakoztatható eszközök száma. De ez is csak elméleti probléma, az összes többi routerhez is lehet csatolni eszközöket. Nem tudom mennyi eszköz után lassítaná a hálózatot, de jelenleg elég gyorsan reagál az eseményekre.

(#33055) vkp válasza Olympia76 (#33045) üzenetére


vkp
aktív tag

(#33056) blackfly


blackfly
tag

Sziasztok!
Zigbee radiátor szelepvezérléssel kapcsolatban kérdeznék. Vásároltam egy ilyet. link
Z2m el csatlakozik HA al Csak annyi a gond vele, hogy csak egész fokonként lehet állítani HA ban. Illetve nem frissíti a szelep állapotot. Utána olvasva ezeket más is tapasztalta a világban. Ezek nélkül gyakorlatilag használhatatlan a cucc okos vezérlésére, legalábbis a számomra. Tudtok ajánlani olyat ami nektek bevált?
Sokan használtok Tado-t is. Sajnos nem találtam beszerzési forrást hozzá az országban, ti hol vettétek? Valaki használja termosztát nélkül, csak gateway el? Úgy is megoldható a kazán indítás? Pl szelep állapot jelzés van HA felé?
Ezen a fórumon nem találkoztam vele, de én több évig használtam honeywell evohome rendszert. Nagyon meg voltam vele elégedve. Nemrég költöztünk, ezért még keresem az új ház fűtés vezérlés megoldását.

(#33057) LouiS22 válasza blackfly (#33056) üzenetére


LouiS22
veterán

Pontosan mit szeretnél elérni? Ezek "csak" nyitni és zárni fogják a szelepet (és ez meg is jelenik pl. Lovelace-ben: kis tűz ikon jelzi az on állapoto). A hőmérséklet részt végképp nem értem (kérlek segíts): milyen gyakorlati jelentősége van annak, hogy 23 fok után 24 fok lesz, vagy van közte egy 23.5 fok? Nem fogod érezni, nem tudsz közte különbséget tenni.

Valami azt súgja, hogy az alábbira lenne szükséged: [link]

[ Szerkesztve ]

Mielőtt kérdezel, nézd meg az 1. számú hozzászólást, vagy használd a keresőt, azért van!

(#33058) Andras6800 válasza blackfly (#33056) üzenetére


Andras6800
senior tag

Szia,

én tado honlapról rendeltem anno: https://www.tado.com

Jobb felül van bevásárlókosár.

Amikor még én vásároltam a settemet 2020-ban akkor működött úgy is, hogy venni kellett egy Radiator thermostat starter kitet (Kell Saját Internet Bridge) és egy Extension kitet. Extension kit kapcsolja a kazánt. Állapotokat nekem közöl saját tado appal meg HA-van is.

A békéért harcolni olyan, mint a szüzességért dugni!

(#33059) blackfly válasza LouiS22 (#33057) üzenetére


blackfly
tag

Természetesen a fél fokonkénti állítás hiánya nem probléma. Inkább a szelep állapot jelentés hiánya a probléma, mert ahhoz lehetne kötni a kazán indítást, leállítást.
Próbáltam, de azt hiszem én nem akarom a fűtés vezérlést ennyire mélyen programozni. Van rajtam kívül a családban olyan aki egyszerűbben szeretne beállítani a szoba hőfokát.
Azt hiszem inkább a már kész termékek felé kell fordulnom, mégha az nem is feltétlenül pénztárca barát.

(#33060) LouiS22 válasza blackfly (#33059) üzenetére


LouiS22
veterán

Fura ez az állapotjelentés hiánya dolog. Még az ugrott be, hogy Z2M Edge verzióban is nézted (egy próbát megér)?

Mielőtt kérdezel, nézd meg az 1. számú hozzászólást, vagy használd a keresőt, azért van!

(#33061) Olympia76 válasza vkp (#33055) üzenetére


Olympia76
tag

Hehe, most, hogy apropót adtál, egyszer végre elolvastam ezt is :)

Ez alapján viszont nincs olyan IP védettség ami alapján önmagában a led szalagot süllyeszteni merném - nem maradhat sokáig víz alatt egyik védettségi szinten sem.

Tehát a profil teljes vízzárását szükséges ehhez megoldani.

(#33062) tutis válasza tototos (#33009) üzenetére


tutis
őstag

Na leszedtem a 4 kapcsolós részen is hogy lássam a bekötést, hát vannak érdekességek, ezek balról jobbra haladva a dobozok és a kapcsolók. a 4 dobozba 2 csőből jönnek a vezetékek.

bal első kapcsoló. érdekessége, hogy alulra van bekötve 2 db kék vezeték.

balról a második kapcsoló, ez a váltókapcsoló ami a közös villanyokat kapcsolja a másik 2-es kapcsolóról jövő egyik kapcsolóval és ezzel.

balról harmadik (jobbról második). NA ez érdekes, mert ez egyébként egy dupla kapcsoló lenne, de csak 1-es fedél van rajta. mivel csak 1 villanyt kapcsol. érdekesség a 1+2 kék vezeték bekötés


balról negyedik (jobbról első) kapcsoló. ez a fázist a barna vezetéken veszi, ami be van kötve a harmadik kapcsoló fázisába, tehát ez onnan kapja a feszültséget.

Jól látom hogy akkor ezek szerint be van húzva a nulla vezeték (neutral wire), csak ép össze vissza van kötögetve? HIszen minek egy kapcsolóba 2-3 kék nulla vezeték is bekötve? Másik kérdés, hogy tudom kimérni melyik nulla vezeték melyik fázishoz passzol?

http://www.youtube.com/tutisgsxr

(#33063) LouiS22 válasza tutis (#33062) üzenetére


LouiS22
veterán

Nem akarsz inkább hívni egy villanyászt, aki megcsinálja mindezt neked? Az utolsó kérdés alapján ezt inkább ne te csináld. Persze ha szeretsz veszélyesen élni :Y

[ Szerkesztve ]

Mielőtt kérdezel, nézd meg az 1. számú hozzászólást, vagy használd a keresőt, azért van!

(#33064) nemethsza válasza tutis (#33062) üzenetére


nemethsza
tag

Szia,
a leírásod alapján … biztos, hogy ezt te akarod csinálni? A villany nem játék.

"Tanútt embernek párlya nincs!"

(#33065) tutis válasza nemethsza (#33064) üzenetére


tutis
őstag

de, villanyszerelő fogja rendbe tenni, nekem csupán annyi a "dolgom", hogy megfelelő okos kapcsolót rendelek, ezért is szedtem szét hogy lássam milyen vezetékelés megy, és milyen típusú kapcsolót kell rendelnem. Szakit csak utána tudok hívni ha itt van a cucc

http://www.youtube.com/tutisgsxr

(#33066) tradeelek11 válasza blackfly (#33059) üzenetére


tradeelek11
aktív tag

"Inkább a szelep állapot jelentés hiánya a probléma, mert ahhoz lehetne kötni a kazán indítást, leállítást."

Szerintem ne ahhoz állítsd hanem hőfokhoz, mégpedig ha lehet ne a beépítetthez
hanem külsőhöz. Nálam a kazán indítás- leállítás és a TRV nyitás zárás is hőfok alapján történik.

Vagy azt használd amit LouiS22 kollega belinkelt vagy pedig itt nagyjából leírtam,
[link]

Tisztelettel :R

(#33067) blackfly válasza tradeelek11 (#33066) üzenetére


blackfly
tag

Nagyon jó lenne így megcsinálni, izgalmas lenne. Ezért szeretem az egész okos otthon dolgot. De! Belátható időn belül ezzel ilyen szinten most nem tudok foglalkozni. Sajnos.

(#33068) tradeelek11 válasza blackfly (#33067) üzenetére


tradeelek11
aktív tag

Írtam privát üzenetet :)

(#33069) LouiS22 válasza blackfly (#33067) üzenetére


LouiS22
veterán

Ez a hobbi időrabló tud lenni, de rengeteget tanulhatsz belőle. A másik megoldás,hogy fizetsz valakinek, aki megcsinálja neked (de erről lebeszélnélek).

Mielőtt kérdezel, nézd meg az 1. számú hozzászólást, vagy használd a keresőt, azért van!

(#33070) Lanash válasza tutis (#33065) üzenetére


Lanash
aktív tag

Én első körben a villanyszerelő hívnám, hogy mérje ki a vezetékeket. Utána ha tud húzzon le nullát. Ha ez megvan akkor vehetsz akármilyen kapcsolót. (Attól, hogy kék a vezeték még nem biztos, hogy nulla. Sajnos régen azt kötötték/húzták be ami volt. Illetve volt valakinek korábban egy hozzászólása a színekkel kapcsolatban —piros az sok helyen földelés volt, nem fázis.)

(#33071) radio11 válasza tutis (#33065) üzenetére


radio11
tag

A kék színű vezeték még nem biztos, hogy nullát takar, főleg villanykapcsolónál. Sokszor ugyanis 2 vagy 3 eres kábeleket vezetnek ahol van a fekete meg a kék (meg a zöld srága) ilyenkor megesik, hogy nem rendeltetés szerűen használják a színeket.

(#33072) namyang


namyang
tag

Sziasztok!

Redőny telepítés előtt állok. Rojaflex motorokat javasolt a redőnyös. Ezekről nem találtam túl sok infót, még publikus ár sincs sehol.
Nagy gondolkodásban vagyok, hogy rádiós vagy kapcsolós legyen. Van olyan kivitelük, hogy rádiós, de egykapcsolós megoldást rá lehet kötni (gondolom megnyomom elindul, megnyomom újra megáll, megnyomom újra elindul a másik irányba).
A kérdésem, hogy a shelly 2.5 ha később beszerelésre kerül ilyen jellegű használatot is támogat? Vesztek vele valamilyen funkciót? Ha jól sejtem neki így számon kell tudni tartani, hogy a redőny épp lefelé vagy felfelé ment utoljára. Például ha megállítom lefelé menet félállásban a kapcsolóval, majd később a shellynek azt szeretném mondani, hogy húzza le teljesen, akkor ugye 3 impulzust kell majd kiadni (1. elindul felfelé, 2. megáll, 3. elindul lefelé). Sőt, ha távirányítóval kapcsolom, akkor szerintem tudomást sem szerez róla, hogy mozgott a redőny...

Azt tudom, hogy a legjobb lenne a legegyszerűbb kapcsolós, de a rádiósnak is megvannak a maga előnyei és okosításra nem tudom mikor kerülne sor, de nem azonnal.

Köszönöm!

(#33073) tototos válasza tradeelek11 (#33066) üzenetére


tototos
őstag

a TRV nálad on off módban megy?

(#33074) nemethsza válasza namyang (#33072) üzenetére


nemethsza
tag

Én sima butamotort tettem, van kapcsoló (Legrand), Shellyvel meg megcsináltam az automatizálást + egy Google Home minivel a hangvezérlést. Nem emlékszem, hogy a kapcsolót mikor nyomták meg utoljára 🙂

"Tanútt embernek párlya nincs!"

(#33075) Degeczi válasza namyang (#33072) üzenetére


Degeczi
nagyúr

Az oldaluk szerint Rojaflexből az elektronikus végálláskapcsolós rádiós motorokon van olyan, ami két kapcsolóval is vezérelhető. Árat valóban nem listáznak, gyaníthatóan nem vmi olcsó.
Sokkal jobban jársz hagyományos, kapcsolós butamotorral, ami jóval olcsóbb és tökéletesen okosítható, míg a normál (vagy az általad írt egykapcsolós) rádióssal csak a szívás van.

(#33076) pch válasza radio11 (#33071) üzenetére


pch
aktív tag

Ott kétsarkú kapcsoló van a képen. Szóval 99% hogy az a kék a nulla.

http://sb-soft.hu - "A" számlázó

(#33077) namyang válasza Degeczi (#33075) üzenetére


namyang
tag

Ez melyik típus? Én az ELFIM-et néztem, de az egykapcsolós, nem?
Azon is gondolkozom, hogy egy ilyen rádiós kapcsolót teszek fel a butamotorra. Ezzel megmarad minden lehetőségem (fizikai kapcsoló, RF + shelly is), de lehet ez már overkill. Várom az árakat a beszállítótól a motorokra és kapcsolókra.

(#33078) Degeczi válasza namyang (#33077) üzenetére


Degeczi
nagyúr

Igazad van, csak azt láttam, h két vezetéket fogad a kapcsolótól, ezért gondoltam, h kétirányú kapcsolót kezelhet - de a leírás szerint csak egyszerű nyomógomb lehet az is, tehát nem fázist küld be az iránynak megfelelő szálon, hanem összezárja ezt a kettőt. Nem jó tehát az sem.

(#33079) tradeelek11 válasza tototos (#33073) üzenetére


tradeelek11
aktív tag

Igen.

(#33080) soldi3r válasza LouiS22 (#33052) üzenetére


soldi3r
veterán

Amit én kérdeztem, az szerintem nem. Nem feltétlen néztem az eszközök árát.

E30 (oo=[][]=oo)

(#33081) soldi3r válasza BlackJack21 (#33054) üzenetére


soldi3r
veterán

Nekem egy régi hardveren fut jelenleg az OMV, viszont az cserélve lesz, amint lesz kedvem és időm foglalkozni vele. Miben fut a HA?
Nekem kb 8-10 eszköz lesz összesen szétszórva, szóval ezt nem gondolnám problémának.
Találtam néhány ethernetes verziót, pl SmartWise Zigbee Bridge Pro vagy Tuya TYGWZ-01 Zigbee Smart Life Gateway. Ezekből 2-3db egy hálózaton mennyire lenne problémás? A gond, hogy a ház 18m hosszú, szóval abba is kellhet 2db, és a műhely 30-40 méterre van.

E30 (oo=[][]=oo)

(#33082) LouiS22 válasza soldi3r (#33081) üzenetére


LouiS22
veterán

A zigbee-ben az a jó, hogy az áramforrásról üzemelő eszközóm majd mindegyike egyúttal repeater funkciót is ellát. Ne a wifinél megismert topológia alapján képzeld el, a zigbee alapvetően máshogy épül fel.

Javaslom, hogy előbb kerülj képbe, értsd meg a zigbee alapjait és utána nézz hardvereket. Nem lebeszélni akarlak a gatewayről, csak arra rávilágítani, hogy nem feltétlenül kell neked gw tasmotával :)

Írtad, hogy ellenérzéseid vannak az usb-vel (te tudod, hogy miért), de az biztos, hogy hardveres elakadás kapcsán jelentős többségben lesznek az usb-s userek, akik segíteni tudnak.

[ Szerkesztve ]

Mielőtt kérdezel, nézd meg az 1. számú hozzászólást, vagy használd a keresőt, azért van!

(#33083) BlackJack21 válasza soldi3r (#33081) üzenetére


BlackJack21
tag

Egy zigbee hálózaton csak egy koordinátor lehet( így a kérdésed is okafogyottá válik), a routerek pedig szépen összekapcsolódnak egy hálózatba(kb, mint a wifin a mesh). Így egy fali kapcsoló, zigbee-s izzó, zigbee-s relé vagy egy dugalj ellátja a "továbbítást", a 18 méter ilyen eszközökkel nem akadály.

(#33084) Jonesy84


Jonesy84
tag

Sziasztok
Két Hass.io addonom sem indul el az ESPHome és a VS Code is ugyan azzal a hibával áll le.

[s6-init] making user provided files available at /var/run/s6/etc...exited 0.
[s6-init] ensuring user provided files have correct perms...exited 0.
[fix-attrs.d] applying ownership & permissions fixes...
[fix-attrs.d] done.
[cont-init.d] executing container initialization scripts...
[cont-init.d] 00-banner.sh: executing...
exec: fatal: unable to exec bashio: Exec format error
[cont-init.d] 00-banner.sh: exited 126.
[cont-finish.d] executing container finish scripts...
[cont-finish.d] 99-message.sh: executing...
s6-maximumtime: fatal: unable to spawn /var/run/s6/etc/cont-finish.d/99-message.sh: Exec format error
[cont-finish.d] 99-message.sh: exited 111.
[cont-finish.d] done.
[s6-finish] waiting for services.
[s6-finish] sending all processes the TERM signal.

Találkozott már valaki ilyen problémával? Addon újra telepítés nem segít.

(#33085) zsamiatt válasza Olympia76 (#33061) üzenetére


zsamiatt
őstag

ne a led szalag IP védelmével foglalkozz szerintem, hanem keress olyan IP védet szerelvény amibe bele tudod tenni a csíkot és nem ázik be. Medencékbe is megoldják valahogy.

itt van ip68-s led ami tartós merülésre alkalmas:
[link]

[ Szerkesztve ]

Eladó HP Proliant DL380 G6 használt szerver -- KTM Peak air 29" használt MTB -- Adidas 48.5 kék sneaker új Érdeklődés privátban!

(#33086) Olympia76 válasza zsamiatt (#33085) üzenetére


Olympia76
tag

Ugyanezt értettem én is azon, hogy a profil teljes vízzárását kellene megoldani :)

Ez még csak nagyon nagyon távoli ötlet, egyelőre még a tervezéssel sem nagyon foglalkozom, csak tetszik a usecase.

A linkelt cuccra érdekes, hogy azt írják, hogy tartós merülésre alkalmas. HA elolvasod a fent linkelt wiki-t, az még az IP68-ra is csak 30-60 perces védelmet mondd.

Mindegy, mondom, egyelőre még csak egy nagyon kósza ötlet.

(#33087) Degeczi válasza Olympia76 (#33086) üzenetére


Degeczi
nagyúr

+télen simán megesik, h napközben olvad, éjjel viszont fagy, ami szétrepesztheti a vízzárást (míg egy medencés cuccnál persze nem játszik ilyen szempont)

(#33088) vkp válasza Degeczi (#33087) üzenetére


vkp
aktív tag

Opciós, hogy behúzod a szalagot egy zárt víztiszta csőbe (pl. benzincső), a két végét meg le tudod zárni vízmentesen.

(#33089) soldi3r válasza BlackJack21 (#33083) üzenetére


soldi3r
veterán

Nálam 2 eszköz (a ház utolsó és a műhely első világítása) között lesz 30-40m távolság. Nincs közbenső eszköz ami továbbítana. A WiFi sem ér oda stabilan, LAN-on megy át a hálózat is.

E30 (oo=[][]=oo)

(#33090) Fall-N válasza Olympia76 (#33061) üzenetére


Fall-N
veterán

Az IP65/67 szalagok vannak bevonva azzal az átlátszó műgyantával. Ha felületre fel vannak ragasztva a hétoldali 3M ragasztóval akkor bírják az időjárási körülményeket. Nyilvén a 4 eres kábelt kell védeni, mert az lesz a szűk keresztmetszet. Itt a városban sok helyen csak fel van ragasztva a bódéra (például egy helyi hamburgeresnél) és évek óta mennek. Megjegyzem én sem helyeslem, hogy csak védelem nélkül legyen a szabadban, de úgy látszik bírja. Én beltéren is aluminium profilba ragasztottam, mert kell a hűtés is a szalagnak, mert egy - két SMD LED tönkre is megy ennek hiányában. Jártam már úgy korábban.

(#33091) Fall-N válasza tutis (#33062) üzenetére


Fall-N
veterán

Azért van két kék vezeték, mert nem külön betáplálásról szokták adni a nullát és a fázist, hanem sorolni, mint a konnoktoroknál. Csak balfék volt, aki kötötte és nem a mellette lévőbe kötötte át a másodikat. Egyedül a kapcsolt lámpa szál, ami nem közös értelemszerűen. Meg kellene tudni, hogy melyik a bejövő fázis a sok fekete közül (amiben folyik az áram lekapcsolt kapcsolók mellett és azt kellene sorolni egymás után. Ugyanígy a nullával. Magyarul az elsőbe belemegy a kötődobozból jövő fázis (L in) és nulla (N) majd vezetékkel átkötni a mellete lévőbe mindig (másodikból a harmadikba, harmadikból a negyedikbe és így tovább). Ez így teljesen szabályos. Utána a lámpák felé menő szálakat kell bekötni a kapcsoló L out vagy S jelöléséhez. Ha van feleselges vezeték az kuka. Elég boglya van ott. Természetesen óvatosan eljárni, ameddig a vezetékeket kiköti az ember a kapcsolókból addig lekapcsolni a kismegszakítót! Utána óvatosan fázisceruzával megnézni melyikben van áram ha visszakapcsoltuk a megszakítót. Arra vigyázni, hogy a vezetékek ne érjenek össze és mi sem hozzájuk! Ha van lakatfogós mérő, akkor nem kell kikötni a vezetékeket az áram alatt is mutatja a feszültséget, így kiderül melyik a fázis.

Ha bizonytalan vagy benne, akkor inkább villanyszerelő tegye rendbe ezeket.

(#33092) Olympia76 válasza Fall-N (#33090) üzenetére


Olympia76
tag

najó, de a bódékon nem ázik a vízben/ fagy a jégben, hanem legrosszabb esetben is csak átfolyik rajta a víz. Azért az nagyon más terhelés.

Amit vkp írt valami olyasmi kéne. Csak én inkább valami merevebb/ komolyabb/ igényesebb dologra gondolnék egy csőnél a kaput alatt :)

(#33093) daninet


daninet
veterán

Sziasztok!
Meghalt a broadlink eszközöm, csak villog a wifi led de lehetetlen hozzáadni a broadlink apphoz. Mindenem sonoffos itthon, ebbe a rendszerben kellene nekem IR bridge (távirányító vagy ahogy tetszik). Létezik ilyen? Mindegy milyen márka csak menjen az ewelink appal és ne 30ezer legyen

[ Szerkesztve ]

Miért vegyem meg, ha 3x annyiért, 3x annyi idő alatt megépíthetem? ´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸><(((º>

(#33094) Vodike válasza daninet (#33093) üzenetére


Vodike
tag

Google be van kötve hozzád?

exTiga

(#33095) vkp válasza daninet (#33093) üzenetére


vkp
aktív tag

Ha eddig jó volt a broadlink, akkor miért nem veszel ugyanolyat?

(#33096) Olympia76 válasza tradeelek11 (#33079) üzenetére


Olympia76
tag

Hogyan lehet a TRV-t on/off módban használni? Nyitni/zárni? Én csak a hőmérsékletet tudom állítani a BRT-100-TRV-n. Azaz, ha biztosan akarom nyitni/zárni, akkor a nyitáshoz felveszem a hőfokot jó magasra, a záráshoz jó alacsonyra. Van valahogy lehetőség sima on/off-ra is?

(#33097) tototos válasza Olympia76 (#33096) üzenetére


tototos
őstag

[link] Ennél tudod üzenettel álltani hogy on vagy off

(#33098) daninet válasza Vodike (#33094) üzenetére


daninet
veterán

Keress már rá nekem, te biztos találsz ilyen eszközt :U

Vkp: igazából a lényeget nem tudja a broadlink. Nem tudok google home-al rutinokat indítani. Tehát hiába van egy rakás eszközöm hozzáadva, és mondhatom neki, hogy kapcsolja be a TV-t, de ha van mondjuk egy házimozizós rutinom amit végre akarok hajtani google assistant-al azt egyszerűen nem lehet. Csak az eszközöket szinkronizálja be a google home-ba, a rutinokat nem. Így egy kicsit nyeletlen fejsze. Nem mélyedtem bele, hogy ez home assistant-al vagy ifttt-vel áthidalható lenne-e. Az ewelink tudja minden cuccomhoz. Volt a fiókban egy sonoff rf bridge-em amit tudok a redőnyökhöz használni de a multimédiához IR kell. Ezért keresek valami kompatibilis eszközt.

Miért vegyem meg, ha 3x annyiért, 3x annyi idő alatt megépíthetem? ´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸><(((º>

(#33099) Fall-N válasza daninet (#33098) üzenetére


Fall-N
veterán

Volt régebben egy Eachen IR-DC666 nevű cucc, ami kifutott és eWeLink kompatibilis volt. Mást nem találtam

(#33100) Olympia76 válasza tototos (#33097) üzenetére


Olympia76
tag

Uhm, a BRT-100-TRV-ban nincs ez a force parancs.
Mindegy, tudom a HA-s virtual termosztáttal is kezelni az on/off-ot, csak akkor be kell állítanom mondjuk 30C-t ezen a kütyün. Csak arra kell ez, hogy a hálószobában legyen-e vagy sem fűtés, a hőmérséklet-szabályzást nem ez végzi.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.