- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- gerner1
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sh4d0w: Árnyékos sarok
-
LOGOUT
Okos Otthon összefoglaló:
Új hozzászólás Aktív témák
-
tototos
addikt
-
Degeczi
nagyúr
válasz
tototos #32898 üzenetére
Mint pl. itt írják, a BT másodpercenként 1600x ugrál a 79 db 1 MHz-es csatornája közt (és persze képes újraküldésre, ha sikerteln az átvitel), így jó eséllyel ússza meg. Amúgy zavarhatja még az USB3 is.
A wifi és zigbee már nem ugrándozik, azokat egyszer kell olyan csatornákra belőni, h ne zavarják egymást - persze egy társasházban ez nem egyszerű, hiszen a szomszéd lakások rádiójelei is erősek lehetnek
Én annak idején azon vettem észre, h a wifi újraküldési rátája nagyon magas volt, 40% fölött is sűrűn járt, de amúgy észrevehető gondokat (mint leszakadás) még nem okozott. Átraktam egymástól biztonságos csatornákra a wifit és a ZB-t, ami után rögtön leesett a felére ez az újraküldési arány.
-
tototos
addikt
Sziasztok!
Lehet azzal valamit tenni, hogy a bluetooth,zigbee és wifi hálózatok ne zavarják egymást? Nem tudom mi történt de egyik napról a másikra a bluetooth headsetem hatótáva lecsökkent. Nem tudom, hogy ennek van-e köze a új Sonoff zigbee coordinátorhoz vagy sem. Próbáltam hogy kikapcsolom HA-t és kihúzom a coordinátort de ugyanaz volt a szituáció.
-
amargo
addikt
-
vampire17
addikt
válasz
Degeczi #32890 üzenetére
Igyvan, itt irtam h ez a megoldas, ha nem akar a kollega nullat huzni. [link]
Nyilvan nem olyan kenyelmes, mint a ketgombos verzio, de ha amugy is mobilos/HA-s lett, a manual vezerles max backup
Esetleg lehet ilyennel is probalkozni, Tasmota-val. (Az RF is jó backup megoldas) [link] [link] (Nem tudom, hogy az ujabb ilyen fajta relek ESP-alapuak-e...)
-
tototos
addikt
válasz
tradeelek11 #32887 üzenetére
Van külső hőmérőm de jelenleg nincs eszköz ami kommunikálni tudna velük(rendeltem esp32-t várom hogy megérkezzen)
Mondjuk próbaként lehet megnézem hogyan lehet mondjuk a laptopról BLE trackert nyitni, onnan mqtt-n beküldeni a HA-nak és ott létrehozni egy sensort ami az mqtt adatokból dolgozik. -
tutis
őstag
Sziasztok! áttérnék smart home-ra, tuya megoldásra.
izzók ezek lennének: modee E27
termosztát: avatto wifi
riasztó: Kerui W181
kamera: Kerui 1080p
Hangvezérlés: Amazon Echo dot4
Később lenne majd elektromos redőny is.
Viszont mivel nem vagyok szakavatott, először inkább kérdezek, van-e valami buktató, mire kell figyelni, kell-e még valami eszköz, HUB, Bridge, bármi..esetleg wifi kapcsoló a villanyhoz, bármi..A cél az hogy távolról is tudjam vezérelni a fűtést, világítást, illetve otthonról pedig hangvezérlés menjen alexával. Viszont a manuális ág is maradnia kellene, villanyok kapcsolgatása stb. Van egy philips tv-m is, ambilight-os, de a philips hue megoldást drágának tartom világításra.
-
nemethsza
tag
Srácok, mielőtt szétdúrom a rendszert (és elbarmolom azt is, ami működik), történt valami a Tuya és a Google Home között?
A tuyás cuccaim saját applikációból mennek, a GH viszont azt mondja, hogy mind offline.
Tuya-fiókot leválasztottam, újracsatoltam, semmi változás 😞 -
Speederer
senior tag
válasz
vampire17 #32870 üzenetére
Nem pont erre gondoltam, mert ez ahogy nézem csak 1 motort tud kezelni. A távirányító miatt garázskapuhoz/kertkapuhoz jó lehetne, de redőnyhöz nem ezt gondolnám a legjobbnak.
Inkább pl erre gondoltam: [link]
Valahogy úgy, hogy a fali nyomókról megkapja a digital inputban a jelet, a relét pedig összekötöm a redőnnyel. Eszerint mondjuk ahány redőny, annyiszor 2 relé és 2 digital input fog kelleni. 10 redőnynél ez már nem is olyan kevés, de hát ez van, majd max veszek még a linkelt cuccból. -
tototos
addikt
Sziasztok!
Zigbee TS0601 TRV-nél használja valaki a local temperature opciót? [link]
Milyen időközönként kell neki küldeni a local hőmérsékletet? Mikor vált vissza a saját mérésére? -
sanzi89
addikt
Shelly Plus 1 PM firmware-jét frissítettem 0.9.1-ről 0.9.2-re, és teljesen elkúródott a fogyasztás számítás. Amikor ki volt kapcsolva a fogyasztó, akkor is könyvelt fogyasztást, a bojler korábban 3-4 kWh fogyasztott, erre könyvelt most 28 kWh-t.
Szerencsére gyorsan ki is adták a 0.9.3-mat, amiben - elvileg - ezt javították, majd kiderül, még csak mos teszem fel. Szóval ha valakinek a 0.9.1 van fent és nincs kedve kísérletezgetni, akkor most várjon egy kicsit. -
Fall-N
veterán
válasz
zsamiatt #32875 üzenetére
Szerintem sokkal szebb, hogyha be lehet fúrni a tokba az érzékelőt. De ha valaki nem akarja megfúrni az ajtót és tokot akkor lehet azt DIY módon kívülre is tenni. Be kell marni egy fadarabba és oda süllyeszteni. A fadarabot meg rögzíteni az ajtó fölé a tokra tesa kétoldalú ragasztóval, a mágnest kell az ajtó felső élére. Ettől ugyanúgy sután fog kinézni, de ép marad az ajtó.
De ha belegondolunk akkor amúgy is vannak az ajtóba süllyesztve szerelvények, úgy mint a zár és kilincs. El lehet helyezni a zárhoz közel és mindjárt nem feltűnő. Egyedül műanyag ajtónál lenne macerás a dolog.
-
noorbertt
őstag
Ha valaki tesztelné
Setting up Emporia Vue 2 with ESPHome
[link] -
LouiS22
veterán
válasz
zsamiatt #32875 üzenetére
Én csak elméletben futtattam végig
Szerintem mindkét módszer járható út, én vélhetően ott is süllyeszteném, mert egyébként óhatatlanul "útban" lenne a mágnes. De azt is el tudom képzelni, hogy valami olyan vékony mágneses csík, mint amiket a boltokban a ruhákra tesznek.
-
Olympia76
tag
válasz
vampire17 #32872 üzenetére
Nekem a motoros Velux ablakok illetve az azokon lévő Velux redőnyök Somfy IO-sak és nagyon megbízhatóan, nagyon pontosan mennek minden gond nélkül local integrációval
Ezért is vonzódom hozzá nagyon. Csak hát az ára, ha tizenX darabról beszélünk...
Amit link-keltél annak nem tudom mi lenne az előnye az akármilyen mással szemben (hacsaknem sokkal csendesebb). Nem azért vennék Somfy-t, mert Somfy
-
vampire17
addikt
-
Olympia76
tag
válasz
vampire17 #32859 üzenetére
Nem feltétlenül egyértelműen a legbutábbat. Ha a pénz nem számít akkor lehet Somfy IO is, az rádiósan is gond nélkül integrálható HA-ba is kétirányú kommunikációval, ha a bridge-et is megveszi az ember.
Ez a döntés még nekem is előttem van. Annak ellenére gondolkozom ezen, hogy a Somfy IO motorok a szinte megfizethetetlen kategória...
Tényleg jó lenne megnézni egymás mellett egy ilyen minden non-brand redőnyös által favorizált 4 vezetékes buta SMARTHOME márkájú motort és egy Somfy-t, hogy sebesség, zaj szempontból mekkora a különbség. Persze ilyen összehasonlítást sehol nem lehet csinálni...
-
vampire17
addikt
válasz
Speederer #32867 üzenetére
A Denkovi ez lesz ugye?
Itt le van irva(Ugy latom az elso variaciot tudja):
A motor amugy amit linkeltel, teljesen jó, 5 eres (az 5. er csak programozasra valo, tehat kvazi 4 eres, amit irtam)Ha jol latom, ez beepitett relevel rendelkezik, ha jo lertelmezem, ez "sorolhatova" teszi a motorokat. Ez altalad kert funkcio? Mert ha nem, akkor a rele nelkuli verzio is eleg neked sztm.
No prob, csak neha tul suk mar az ismetlodo kerdes
-
Fall-N
veterán
válasz
Speederer #32867 üzenetére
RF-et jobb ha kerülöd! Mivel nem szabványos a 433 MHz RF előfordulhat, hogy két RF eszköz kódja hasonló és szívás. Például vesz a szomszéd egy RF égőt és felkapcsolja, a te redőnyöd meg reagál rá. Én is jártam így, nekem a Sonoff L1 WiFi + RF LED szalag vezérlő akadt össze a GTV RGB izzóval, ami baromi kellemetlen volt este kisgyerek mellett. Le is cseréltem egy WiFis izzóra, így csak a szalag vezérlő lett egyedül részben RF.
-
Fall-N
veterán
Igen bele kell hogy férjen. Egy szabványos elágazó-/ kötődoboz egy 65 mm átmérőjű és 45 mm mély henger. Általában ha nem extrém a benyúlása a szerelvénynek akkor marad 20-25 mm hely mögötte. Oda befér. Ha kevés a hely akkor ajánlom a Schneider szerelvényeit (pl. Asfora) azok laposak.
-
vampire17
addikt
válasz
Pubszon #32860 üzenetére
- platform: template
sensors:
temperature2:
unit_of_measurement: "°C"
friendly_name: Temperature 2
value_template: "{{ states('sensor.temperature1') }}"Temperature1: letezo (cserelheto) entitas
Temperature2: virtualis entitasAmugy ez kb a Template dokumentacio eleje....
Tudom, egyszerubb kerdezni, de leirni 100x annyira nem az
#32861evilskati
Please, keress erre ra a topicban, ha nem volt eddig 1000x tema, akkor egyszer sem.... -
-
Pubszon
veterán
Üdv.
Egy alap dolog kifogott rajta.
Template szenzort szeretnék létrehozni egy meglévő hőmérsékletből HA-ban.
Semmit nem szeretnék rajta változtatni, csak egy esetleges modul (DS18B20) csere/bővítés esetén átírom a forrás entitást és kész.Mit kell írjak a configuration.yaml fájlba?
-
vampire17
addikt
válasz
Speederer #32856 üzenetére
A pozicio beallitas nem a motor "tudomanya" hanem a vezerlese.
A kalibracio alapvetoen eleg egyszeru. A "butabb" mod (amit az olcsobb kinai redonyvezerlok tudnak) az sima idoalapu, megmondod neki, hogy hany mp alatt megy fol/le a redony.
Az okosabb, ahogy pl a shelly csinalja, annyival tobb, hogy van fogyasztasmeres, ezt figyeli a shelly. Tehat amikor a redony a ket vegallasban van, azt a feszultsegeses miatt erzekeli a shelly, ezert a kalibracio itt teljesen automatikus. (De a hatterben ugyanugy masodperc alapu)
Hogy a Denkovi milyen modon mododik, azt nem tudom... De gondolom minimum az elso verziot tudja.
Redonymotornal amugy egy szabaly van, mindig a legbutabbat vedd! Negy kabeles legyen, Nulla, Fazis le, Fazis föl, Föld. SOHA ne legyen RF
(Persze lehet, de utana csak szivni fogsz vele...)
-
vampire17
addikt
-
Speederer
senior tag
Sziasztok,
Tudom, a redőnyökről már elég sok szó esett korábban, de mégis ilyen kérdésem lenne most.
A redőnyösöm SmartHome márkájú motorokat rakna be, konkrétan SMART35SE10 típust és ennek az eggyel nagyobb testvérét. Persze kérésre másmilyet is tud, de ezt ajánlotta, mert hogy nem túl drága és jó hozzá a szervizháttér. Ha valami baja lesz, akkor jön és ő cseréli, nem pedig nekem kell vele futkosnom (visszaküldenem).
Minden hozzávaló ki van/lesz vezetékelve, redőnynyomó minden redőnyhöz ami egy Denkovi smartDen cuccba lesz bekötve. Ha jól sejtem a fent említett motor az alapfunkcióra jó is lehet, tehát meg tudnám neki mondani mind a fali kapcsolóról (nyomóról), mind szoftverből, hogy éppen merre induljon el. Na de mi van az állapot-visszajelzéssel? Tehát azt honnan tudnám kiolvasni, hogy mikor milyen pozícióban van a redőny? Erre a feladatra ez a motor már nem lenne jó? Ha nem, akkor milyen kellene? -
LouiS22
veterán
válasz
zsamiatt #32854 üzenetére
Még az ajtókeret beépítése előtt beleteszi a fal felőli oldalról az ajtókeretbe (pl egy fúrt lyukba lyukba), és ugyanitt (a fal felőli oldalon) kialakít kábelcsatornát, amiben a madzagot elvezeti abba az irányba (praktikusan padló felé), ahol megcsinálja a bekötést. Én legalábbis így csinálnám.
A lényegi rész itt az volt, hogy épitkezésnél/felújításnál, amikor egyébként is szét van kapva minden.
-
Elemental
addikt
Köszönöm mindenkinek a választ!
Persze, tud vinni, főleg, ha én is tudtam volna ezeket, amikor építkeztünk (2016). Azt mondta, hogy sosem visznek nullát semmilyen kapcsolóhoz, csak ha azt külön kéri a tulaj, vagy eleve okosház kompatibilitást kér a megrendelő.
Amúgy nálunk is meg lehet majd oldani, a kövi festésnél, mert minden szobában nem messze a kapcsolóktól ott van a doboz (vakolva), ahonnan szed nullát,már meg is dumáltam vele.
-
amargo
addikt
Na végre!
Nálunk a villanyszerelő több megoldásánál is (amit rosszul, nem a kérteknek megfelelően csinált meg) elmondta, hogy már nem tud rajta változtatni ez így végleges (nyilván mivel ő cseszte el ezért kidobott idő lett volna megcsinálnia).
Meglehetett oldani, igaz volt vagy 1 óra nekem..
Új hozzászólás Aktív témák
- Formula-1
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Okos Otthon / Smart Home
- Nagyon erős ajánlat lett CMF Phone 2 Pro
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Milyen monitort vegyek?
- Mozilla Firefox
- sziku69: Szólánc.
- Milyen NAS-t vegyek?
- További aktív témák...
- Techsend Electric Scooter Cyber Monster elektromos roller 2024, garanciával, eladó!
- Genesis HOLM 510 - RGB, 160 x 75cm Gamer asztal + ÁFÁS számla
- LG 6 Motion Inverteres DirectDrive mosógép (F2J5WN4W)
- Raktáron! Új, 11kW-os, type2-es, 3 fázisú, 3x16A-es fali töltő, dobozában, 2 év garanciával!
- ROLLEREK: ÚJ, Újszerű, Használt 30+ db listát tudok küldeni
- AKCIÓ! GIGABYTE GA-Z170X-UD3 Z170 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- Dell Optiplex MT/SFF/Mini 3040, 3050, 3060, 3070, 5070, 7060/ Hp ProDesk /SZÁMLA- GARANCIA
- Samsung Galaxy Z Flip 3 256GB,Átlagos,Dobozával,12 hónap garanciával
- Microsoft Windows, Office & Vírusirtók: Akciók, Azonnali Szállítás, Garantált Minőség, Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest