Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Okos Otthon összefoglaló:
Új hozzászólás Aktív témák
-
tradeelek11
aktív tag
-
félisten
válasz tradeelek11 #32051 üzenetére
Srácok, nagyon köszönöm!
Ezúttal ünnepélyesen bejelentem, hogy a vezetékes megoldásról a Zigbee javára lemondok!
Ugye, ha van Zigbee2MQTT, akkor az MQTT-oldal okán típuskülönbségektől függetlenül tudom kapcsolgatni ezeket az eszközöket?
Köszönettel: MaCS
Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!
-
félisten
válasz tradeelek11 #32054 üzenetére
Köszi!
Az MQTT-val már elboldogulok valahogy, csak valahogy az olyan jelenségektől tartok, mint "A Csingcsang noname MQTT-je úgy szabványos, hogy csak ikerprímekkel működik, és konfigurálás közben kínai népi operákat kell énekelni a KKP dicsőségére."
MaCS
-
fo_di
őstag
válasz vampire17 #32049 üzenetére
ha fixen falba kell, miért nem cseréled le a dugvillát a kábel végén? még olcsóbb egy dugvilla, és akár 90 fokban elfordított változat is van a helytakarékosság nevében
-
tradeelek11
aktív tag
válasz MaCS_70 #32055 üzenetére
Nem szeretek magamtól idézni de:
"Pár kép (a tartalék Actuatorral játszottam):
Nappali RPI3+ docker, portainer, Zigbee2Mqtt
[link] [link]
És MQTT-n átküldve a HAban így néz ki:
[kép] [kép]"Például ebben az esetben maga a z2m (ami az RPIn van)
Kezeli le a zigbee eszközt és azt MQTTin küldi át a HA ba.
Tehát it csak az átviteli protokoll az MQTTTisztelettel
[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz tradeelek11 #32062 üzenetére
Ez a lista remek! Köszönöm!
MaCS
-
7Sony7
addikt
Üdv. Padlástérbe tennék egy sonoff basic relét. Betenném valami vízmentes dobozba, de tartok a melegedéstől. Van valakinek tapasztalata ilyesmivel?
Nem vagyok öreg, csak klasszikus.
-
amargo
addikt
válasz 7Sony7 #32066 üzenetére
Én pont nem rég raktam fel a padlástérbe egy ventilátort (26w) és azt tudom kapcsolni vele, szintén sonoff basic van ott egy dobozban.
Melegedésről most nincsenek tapasztalatok, de mivel van ott egy hőmérőm már 2 éve ezért nálam max 45-50 fok volt nyáron ott. Annyit szerintem simán kibír, ha nem nagy a terhelése.Most nézem, hogy 0-40 fok a működési hőmérséklete
[ Szerkesztve ]
“The workdays are long and the weekend is short? Make a turn! Bike every day, bike to work too!”
-
amargo
addikt
-
Degeczi
nagyúr
válasz 7Sony7 #32078 üzenetére
Aligha érdemes. A gyártó termékoldala megemlíti, h 95%-os páratartalom mellett is működőképes marad.
-
grafnet
veterán
Urak,
A Gosund SP111 app-ban lévő, a konnektor által rögzített fogyasztási adatok törölhetőek valahogyan?
Nem kellene mindent, csak mondjuk a az e hónapban korábban mérteket, hogy hó végén azt lassam amit mától mér...Vagy csak az eszköz újra hozzáadásával lehet, ha lehet ilyet csinálni?
[ Szerkesztve ]
Motorola Edge 40 5G; Samsung S10+ (8/512) + Honor Band 6
-
radio11
tag
Sziasztok!
Ma megpróbáltam HA alatt (HA OS, Asus tinkerboard) kicserélni a régi USB-s zigbee-t egy puccos Sonoff Zigbee 3.0-ra. Na sehogy sem sikerült, ha megnyitnám a Z2M webes felületét, mindig valami 504 bad gateway hibát dob, bármilyen kombinációval csinálom (leírások alapján csináltam a https://www.zigbee2mqtt.io/guide/faq/ szerint, próbáltam valami zigstar programmal az IEEE címet is átírni)
Elvileg coordinator firmware van fent gyárilag, próbálnám újra flashelni, de újabb hiba van a mátrixban. A leírás szerint Smart RF Flash Programmer 2 kellene hozzá amit a Texas Instruments honlapjáról lehet csak letölteni. De a letöltéshez regisztráció kell, az pedig karbantartás miatt nem múködik.
Mi a francot tudnék még csinálni? Valakinek nincs meg véletlenül a Smart RF prgrammer? -
ojb
tag
válasz radio11 #32082 üzenetére
Mi volt a "régi" coordinátorod?
Amennyiben CC2531, akkor a z2m configban át kell írni az elérést /dev/ttyUSB0 -ra /dev/ttyACM0 -ról
[innen] letudod tölteni a programot.
Az eredetileg rajta lévő coordinátor fw is teljesen jól használható.
Az újraégetéssel nagyon figyelj, mert könnyen kiüthető a SBL-ből![ Szerkesztve ]
-
tboy72
aktív tag
válasz Pizzafutar #32021 üzenetére
Helló!
Ha érdekel a Computherm E280 eredeti kínai változata, akkor tudok adni egyet olcsóért. Ha érdekel írj PM-et! -
Saughassy
aktív tag
Lehet most valahol európai depobol
https://www.ebay.com/itm/Tuya-Single-Phase-65A-Din-Rail-WIFI-Smart-Energy-Meter-Timer-Power-Consumption-M-/324968102117?mkcid=16&mkevt=1&_trksid=p2349624.m46890.l6249&mkrid=711-127632-2357-0
ilyet szerezni? A HA fórumokon szeretik, de mióta bejöttek az új import szabályok, még nem rendeltem Kínából. Az Ali azt hazudja hogy ő már a VATtel terhelt arat mutatja, de gondolom a vámkezelés díjat és a vámot tőlem vonjak majd. -
amargo
addikt
válasz Saughassy #32087 üzenetére
A VAT jelentése (value added tax): ÁFA
Az ÁFA != VÁM költséggel.Nem értem, hogy miből gondolod, hogy nem fizeti meg az áfa-t?
A VÁM-ot természetesen Tőled fogják vonni, ha nem EU-ból rendelsz.
Az Aliexpress-nek van EU lerakta.“The workdays are long and the weekend is short? Make a turn! Bike every day, bike to work too!”
-
zambozoli
aktív tag
válasz 7Sony7 #32080 üzenetére
Ha parázol, hogy gond lesz, akkor vegyél 100×100-as vagy 100×150-es falon kívüli műanyag kötődobozt. A szonoff relét vedd ki a burkolatából és ted át a dobozba. Lesz elég levegője hülni, a doboz meg kb. 2 - 5W hőt el tud adni. (Szonoff max. teljesítményfelvétele meghúzott relével: 1VA!
Üdv:ZZ
-
7Sony7
addikt
válasz zambozoli #32091 üzenetére
Kösz. Mostmár, hogy láttam a gyári honlapot, nem parázok annyira. Elvileg ha jól értem a leírást, önkioltó műanyag a háza, csak nem gyullad ki. Meg megy már itthol 3db egy ideje, nincs velük gond.
Csak amiatt volt a para, hogy kicsit langyosak, ezért nem akartam bezárni dobozba. Viszont pont emiatt a langyosság miatt talán nem csapódik ki rajta a pára a padláson.Ja, amúgy a xiaomi mi home hub még mindig rossz, vagy csak nekem nem működik? Egy hőmérő van rajta, de elérhetetlen.
[ Szerkesztve ]
Nem vagyok öreg, csak klasszikus.
-
Gabail
csendes tag
Sziasztok! Tudnátok ajánlani valami jó megoldást arra, hogy HA-ból hangjelzéseket szólaltassak meg, jellemzően ajtócsengőként, illetve mozgásérzékelő riasztásként. De nem volna baj, ha TTS is meg tud szólalni rajta. Mindenképpen felhőmentes eszközt keresek, ami könnyen és megbízhatóan integrálható HA-ba, internet kapcsolat nélkül képes működni.
További elvárások: kicsi, konnektorba dugható vagy tápegységes, de semmiképpen nem elemes * wifi kapcsolat * jó lenne, ha zigbee rotuerként is működne, ha már úgyis nonstop hálózaton van * esetleg éjjeli fény funkció automatikusan vagy HA-ból vezérelhetően * és ha már éjjeli fény: lux szenzor * és ha már szenzor: hőmérséklet, páratartalom mérés * az éjjeli fény vezérelhető színes LED-je használható lehetne állapotjelzésekre * mikrofonja lehetőleg ne legyen. -
Degeczi
nagyúr
válasz Gabail #32094 üzenetére
Ha hozzáférhető helyen van a HA-s géped, akkor a legegyszerűbb egy USB-s hangszórót rákötni a hangkimenetére és VLC addont telepíteni.
Ha távolabb, mindenképpen wifis a nyerő, Zigbee ilyen célra nem játszik (az nem ilyen nagy adatmennyiség átvitelére való). Rajtad áll, milyen: lehet házilag is összerakni vmit, készen pedig mondjuk egy Ikeás Sonos a legegyszerűbb (helyi hálózaton kerül beintegrálásra), vagy Google Mini, kikapcsolt mikrofonnal, ha tartasz tőle. Ez utóbbi jóval olcsóbb, de kevésbé jó a célra, mert először föl kell építeni a cast kapcsolatot, ami pár mp késedelem, és csippan is egyet olyankor.
-
koala69
tag
válasz Gabail #32094 üzenetére
szia, ha van otthon egy regi Pi-d, az Volumio-val alkalmas erre a celra vmilyen erositos hangszoroval, pl pc speaker. Nekem erositore van kotve, amit bekapcsolok, majd 2s-al kesobb indul a TTS. Pl arra hasznalom, ha 5 percnel tovabb nyitvamarad az bejarati ajto -elmondja, hogy be kellene csukni /angolul/
De hasznalva van zene lejatszonak is, halozaton, vagy az sd-n tarolt file-okat tudja lejatszani, amit vagy a sajat feluleterol, vagy HA alatt tudsz inditani / managelni.
az image elfer egy 8GB-os kartyan, es meg jopar hangfile is elfer a fenti feladatra. nalam honapokat elmegy ujrainditas nelkul, altalaban "veletlenul" kihuzzak..... ha B3+ -os Pi-t hasznalsz, akkor wifi-rol is mukodik, nekem egy sima B van erre a celra etherneten.
-
vajdajani
újonc
Sziasztok! Én is csengőt szeretnék készíteni, de egyszerűen nevetséges, hogy erre a célra nem találok eszközt. Vannak szirénák eszeveszett nagy dB-vel, ami nem egyértelmű számomra, hogy egyrészt direktben mehet-e HA-val, illetve a hangerő szabályozható-e. Esetleg valami egyszerű eszközt nem tudtok ajánlani, ami tényleg semmi másra nem kell, csak hogy parancsra hangot adjon ki? Wwifi/zigbee mindegy, csak local network-ön menjen, és szabályozható legyen a hangerő. Előre is köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Jogász topic
- Ryzen 7 9800X3D processzor: játékosokra hangolva
- Mozilla Firefox
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- MÁV topic
- Politika
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- eBay-es kütyük kis pénzért
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest