Hirdetés
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- GoodSpeed: Ma a Samsung Galaxy S24 FE-re is megérkezett az Android 15-ön alapuló One UI 7.0
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
-
LOGOUT
Okos Otthon összefoglaló:
Új hozzászólás Aktív témák
-
gery2123
őstag
Sziasztok!
Segítséget kérnék!
Hogy lehetne megoldani azt node red-ben, hogy ha befejezi a robot porszívó porszívózást, akkor küldje el nekem telegram értesítésben a részletes információt. (Idő, nm, akku,...)
Home assistant + Xiaomi vacuum mop nyeri az adatokat a node red. Telegram már beállítva, csak hogyan kell dinamikus üzenetet küldeni adatokkal. -
silentkiller
senior tag
válasz
m4csk4fogo #33832 üzenetére
Shelly: véleményetek szerint a Timer és a Schedule aktívan működhet együtt? Tehát: Schedule 06:00 on; 23:00 off és Auto timer on 900 sec és Auto timer off 900 sec. Ha ezt a metodikát követjük, akkor 6 és 11 között (elvileg) 15 percenként ki-be kellene kapcsolnia…
-
silentkiller
senior tag
válasz
its_grandpa #33842 üzenetére
Köszönöm a reggeli ötletelést! Nagyon-nagyon laikusan próbálom értelmezni, de nem nagyon megy.
Nagyon új nekem ez a világ
-
-
IOP1984
csendes tag
Sziasztok!
Vásároltam 3db MOES HY368 radiátor szelepet és zigbee gateway egységet. Azt a jelenséget tapasztalom, hogy a szelep 00 állás esetén sem zár le 100%-osan. Vagyis ha beállítom 5°C-ra, s a szobában magasabb a hőmérséklet (22°C), hallhatóan elzár a motor, de 8 órával később is meleg a radiátor.
Felszereltem, majd utána raktam bele az elemeket. Az "'1" és "2" kalibrációs folyamat láthatóan lezajlott. Az applikációban "Manual Mode" és "Valve setting: Normal" van beállítva. Mit kellene máshogy csinálnom? Valaki tapasztalt hasonlót vagy van valami ötlete? Köszönöm. -
its_grandpa
tag
válasz
silentkiller #33831 üzenetére
Van
A Shelly-t ugyan nem ismerem behatóan + 5:30 van + még csak egy kávét ittam, de ...A Shelly tud(hat)ja a pontos időt a techdoc szerint :
Shelly.GetStatus
....time
: string, current time in the format HH:MM (24-hour time format in the current timezone with leading zero).null
when time is not synced from NTP server.Innen meg már egyszerűnek tűnik.
if ( val(MM) % 15 ) = 0 then .... a maradékos osztás aka moduló jó barát. -
DewiL
senior tag
Sziasztok!
Egy két szintes házban 8 helyiségben és kint szeretnék hőmérsékletet és páratartalamat mérni és ezt tárolni pl influxdb-ben, ehhez keresek megfelelő eszközöket mind HW mind SW oldalon.
Valamint tervezek beszerezni COMPUTHERM E280 Wi-fi termosztátokat, esetleg ezek központi kezelésére pl Home Assistant-on keresztül van-e lehetőség ?
Vagy milyen termosztátot javasoltok padlófűtés vezérléshez 5-6 zóna esetén, ami "cloud free" és megoldható a központi kezelés ? -
Rosep
senior tag
Újra raktam a Home Assistant-omat. Az normális, hogy pár eszköz magától 'életre kelt' benne? Gondolom a párosítás bennük maradt valahogy, mert ugyebár a Zigbee gateway ugyanaz maradt. Érdemes lenne ezeket az eszközöket inkább resetelni és újra párosítani?
Egyébként mióta megfrissítettem a Zigbee stick FW-jét érdekes dolgok látszanak néhány eszköznél. Megjelent +2 új entitás, de nem elérhetőek. -
ratkaics
senior tag
Sziasztok!
Van egy HA Dashboard egyik lapjára tettem ki egy Grafana diagramot. Olyan bajom van vele, hogy ha nem az rendszergazda felhasználóval jelentkezek be a HA-ba, akkor " 401: Unauthorized" felirat látszik csak azon a panelon. Ha pedig a rendszergazda felhasználóval lépek be, akkor is ugyan ez a jelenség, annyi különbséggel, hogy a rendszergazda be tud lépni a Grafana-ába, ha ott már egyszer megnéztem a kérdéses diagramot, utána már látszik a HA dashboard-on is. De, ha mondjuk másnap újra meg szeretném nézni, akkor a fenti hiba fogad.
Mi lehet a baj? -
LouiS22
veterán
válasz
silentkiller #33835 üzenetére
Azért a te felhasználási elképzelésed sem éppen átlagos ;)
-
Olympia76
tag
válasz
silentkiller #33833 üzenetére
Próbáltuk zsamiattal fenntartásainkat kifejezni azzal kapcsolatban, hogy hány szabályt lehet így felvenni, de megértem csalódottságodat.
-
silentkiller
senior tag
válasz
m4csk4fogo #33832 üzenetére
Jó ötlet! Ahogy számolom, nekem 06:00-23:00 között - amikor a kiegészítő keringtető szivattyút vezérelném - legalább:
Negyed órás slot-okkal együtt kellene: 17 órán belül, óránként legalább kettő ki-be kapcsolás.
Ha a Schedule-t nézem, úgy ott 4 ki-be kapcsolás, azaz 68 kapcsolás/nap kellene. 20 van.
Ha Schedule + auto off-al, úgy 2 ki-be kapcsolás, azaz 34 kapcsolás/nap. Ez is sok a 20-hoz.
Most egy picit tanácstalan lettem: nagyon örültem az ötletnek amit adtatok a Shelly-vel de ez sem tudja azt a funkcionalitást amire szükségem lenne.
Bezzeg a régi D-Link DSP-k a Home-mal tudta, csak beállítottad grafikusan az idősávokat a héten és rányomtál a 15 perces időintervallumra és voilá, kész volt a programozás... -
m4csk4fogo
tag
válasz
silentkiller #33831 üzenetére
Szia,
az auto on/off funkcióval is ki tudod egészíteni.
Pl: auto off 15 perc után, és így csak -> 6:00 on, 6:30 on , … kellene -
silentkiller
senior tag
válasz
silentkiller #33826 üzenetére
Nos, megvettem a Shelly Plug S-t. Minden szép és jó, egyetlen egy óriási bökkenővel: a Schedule-ben 20 rekordnál többet nem lehet rögzíteni és ezt az információt sehol sem lehet fellelni, hiszen még a használatijában is azt írja, hogy "unlimited schedule". Megvolt a reset de továbbra sem lehet 20 akciónál többet felveni, így viszont gyorsan elfogy a 20 hely:
06:00 on
06:15 off
06:30 on
06:45 off
és így tovább, hogy megtartsam a 15 perces ki-bekapcs intervallumokat.
Valakinek ötlet? -
LouiS22
veterán
válasz
Andras6800 #33824 üzenetére
Én szívesen lefordítom neked a binárist, ha átküldöd a yaml fájlod. Ezen ne múljon
visualstudióval, de dockerrel is meg tudod magadnak is csinálni a laptopodon - de ehhez azért nem árt, ha ismered vagy a VS-t, vagy a dockert.
-
jkutya
tag
Sziasztok,
Ledvance gyártmányú, TuYA alapú dugaljak TUYA kompatibilissá tevésére létezhet valami szoftveres megoldás?
Nem regisztrál a TUYA felhőbe - valami szoftveres tiltás miatt csak a gyártó appjával megy. -
Andras6800
senior tag
válasz
LouiS22 #33823 üzenetére
Szia,
Nagyon köszönöm a segítséget. Elolvastam még délután az ESPHome leírást. Sajnos az én tapasztalatlan szintemhez az ottani leírás nem elégséges a teljes megértéshez. Az, hogy elmondják melyik gomb mit csinál ömlesztve. Illetve, hogy akkor majd most felugrik egy szép install dialog ablak ami végigvisz nem segít. Ehhez én túl kezdő vagyok. Nekem ilyen guide for dummys kell
Amikor bemegyek EDIT-be, megnyitja a YAML-t. 3 gomb van alul:
Save, Install, Stop
Eddig úgy csináltam, hogy Save majd install. Install nem fut végig sohase mert kifagy amit írtam is. Valószínűleg ezért is nem működik a dolog utána.Igen, a 2. pont elég sanszos. Memóriakártyán tuti van elég szabad hely, pont tegnap néztem hogy kb 15% a kihasználtsága. Asszem valahol említettem futólag, hogy 3-as Pi-m van. Az volt itthon elfekvőben, arra tettem fel a HA-t. Pár hete beszereztem egy Synology NAS DS218-at., már agyalgattam rajta, hogy arra átköltöztetem a HA-t. De nem érzem magamban az erőt, hogy megint fél napot szenvedjek HACS felrakással.
Konfiguráció/ Addonokban direkt le is van állítva minden (Az a 3 ami van), mert tudom, hogy Pi3 nem a legizmosabb. Most így addonok nélkül amúgy 30,6%-os a core RAM használat de tudom ez nem mond semmit.
Tegnap még annyit csináltam, hogy laptopról ESP flasherrel visszatettem az eredeti Zuidwijk SW-t. Így legalább az úgymond start mezőre visszakerültem.
Mindezek után 2 dolgot látok még lehetőségnek. Megpróbálom megint ESPHome-al az installt majd az EDIT-et és akkor közben mobil appal figyelem a Core RAM használatot. Ha tényleg ez a baja, akkor avval nem tudom mit lehet csinálni. Mint mondtam, 1 addonom sem fut. Tán HACS-ban lehetne leállítani futó integrációt (Ha egyáltalán lehet ilyet).
Másik megoldás, hogy laptopomon szerkesztek. Azaz vagy valahogy szerválok egy BIN-t amiben személyre szabott YAML van (Ez most így sanszosan nem helyesen van megfogalmazva) és felrakom ESP flasherrel. Vagy a gépemre pattintok valahogy ESPHom-ot. Már ha lehet ilyet. Tán böngészővel van erre mód. És akor meg tudom kerülni a szűkös Pi3 erőforrást.
-
LouiS22
veterán
válasz
Andras6800 #33816 üzenetére
Elalvás előtt beugrott két lehetséges magyarázat, de mondd, ha tévedek:
1. (ez a kevésbé valószínű): van elég hely a memóriakártyán?
2. ez a sanszosabb: nem fogy el egészen egyszerűen a memória? Azt írtad, hogy Pi (azt nem, hogy milyen). Próbáld meg azt, hogy a compile előtt leállítasz párat a Supervised Addonjai közül párat és megnézed úgy, hogy lefut-e a compile.
-
Degeczi
nagyúr
válasz
Olympia76 #33821 üzenetére
Mi az állandóan? Persze az ideális a folyamatos üzem lenne, de az keveseknél teljesül. Ha mondjuk óránként 1-2x esetleg 3x kapcsol (pláne ilyen enyhe időben!), azzal szerintem nem érdemes foglalkozni. Ha viszont pár percenként, arra tényleg érdemes megoldást keresni.
A hőigényt a legrosszabb helyzetre számolják, ilyenkor csak a töredéke kell, simán sok lehet a 2.4 is. -
Degeczi
nagyúr
válasz
Olympia76 #33818 üzenetére
Ha nagyobb a házad hőigénye, persze veheted szűkebbre is. Nálam kicsi a ház, a nagyobb fagyokat leszámítva a hőigény kisebb a 3 kW körüli min. teljesítménynél is, és ha alacsonyabbra állítanám a gyári 6K értéknél, akkor sűrűbben kapcsolna ki-be az égő. Ezzel is kellemes a komfort, ettől a 12-13 fok ingadozástól még nem érződnek hideg és forró közt váltakozónak a radiátorok.
-
Olympia76
tag
@Degeczi, kazán kapcsolási hiszterézis Nálad mennyi? Nekem 5C az alapbeállítás és kicsit soknak tűnik. Bár mintha Te mondtál volna korábban 7C körülit?
-
LouiS22
veterán
válasz
Andras6800 #33816 üzenetére
A save csak a yaml fájlt menti. Utána compile van, lefordítja a binárist és utána jön a flashelés (nem olvastad el az esphome doksiját...
)
Acfotón még compile van csak, a flashelésig még el sem értél.
-
Andras6800
senior tag
válasz
LouiS22 #33806 üzenetére
EON azt mondta, nincs letiltva.
Mérgemben töröltem az egészet és újra installáltam az ESPHome-ot. Szépen le is fut a reinstall.
Ide vágóan lenne 1 láma kérdésem. Amikor EDIT-elem ESPHome papban a YAML-t, és rámentek az úgy elég, vagy le kell futtatni egy install-t is?Installal az a baj, hogy mindig kifagy. Akár online akár USB-n. Egész HA befagy tőle. És amennyire látom, mindig ugyanott.
-
Degeczi
nagyúr
válasz
ratkaics #33763 üzenetére
Ezt az adatforrás oldalán lenne a legjobb tisztába tenni ha lehet, hiszen az egymástól ennyire független adatokat eleve külön topikokba kellene küldenie, és akkor nincs gond (ráadásul akkor az MQTT retain módja az utolsó érték tárolását is megoldja, ami rendszer újraindítás után is azonnal meglesz)
Ha ezt nem lehet, akkor pl.
- egy egyszerű Node Red scripttel is meg tudod oldani, h az ömlesztett, közös topikból kihámozod azt, ami épp érkezett, és már neki dedikált, önálló topikba küldöd tovább, HA alatt pedig ezt a topikot veszed föl- ha most egy
value_template: "{{ value_json.TEMP }}"
-el veszed ki a hőmérsékletet, akkor egy{{ value_json.TEMP if value_json.TEMP is defined else states('sensor.ez_a_szenzor_id') }}
kifejezéssel is le lehet védeni az adathiányos esetet, h vigye tovább a régi értéket -
koala69
tag
-
LouiS22
veterán
válasz
koala69 #33812 üzenetére
Szerintem nincs bindolva a LColorCtrl-be.
Javítom magam, de innen puskáztam: [link]
@r-vit here the binding does not work - it works only in a group. add a knob to the group with light bulbs - it will control them
A tippem az, hogy ez az eszköz azért még némi csiszolásra szorul a z2m-ben.
-
koala69
tag
Sziasztok! - egy nagyon alap kerdes, de kifog rajtam..... van egy lampam, aminek lehet a szinhomersekletet szabalyozni, ezt szeretnem egy ilyen kapcsoloval vezerelni. A problemam az, hogy a device-nal a lampat kivalasztva az action-ok kozott csak a fenyero up/down jelenik meg valaszthato opciokent, a szinhomerseklet nem. Mi ilyenkor a megoldas? A fenyero valtoztatas mukodik megfeleloen. koszonom!
-
Gabaa7
újonc
Sziasztok!
Szeretnék feltenni redőnyvezérlésre egy Smartwise RF Bridge Pro átjárót , de elbizonytalanodtam, mert a leírásában max 4 távirányító lekezelésére képes , ez vajon csupán 4 redőnyt jelenthet? Mert távirányító az létezik 5 ill 15 csatornával is. A viszonteladó szerint jó eséllyel 4 távirányító...
Van valakinek tapasztalata erről , nehogy lukra fussak, a 4redőny kevés.
Köszönöm a választ Gabaa -
LouiS22
veterán
válasz
Andras6800 #33805 üzenetére
Akkor derítsd ki a szolgáltatónál, hogy egyáltalán működik-e a port...
-
LouiS22
veterán
válasz
Andras6800 #33802 üzenetére
Olyan infód van, hogy bárki másnak a te típusoddal megegyező órája van és működik neki ugyannál a szolgáltatónál az adatszolgáltatás?
-
Andras6800
senior tag
Ahogy láttam eddig mindenkinek ment, akinek volt P1 portja. Nem tudom egyáltalán tiltható-e.
Én első körben inkább gondolnék a saját gyenge HA és ESPHome rendszerben elért tudásomból fakadó USER setup errora.Azért ezt a readert vettem, mert leírások alapján elég plug & Play. Ha ennyire bele akartam volna menni, harmad áron építettem volna magamnak cuccot.
-
fo_di
őstag
válasz
Andras6800 #33800 üzenetére
nem lehet, hogy a p1 port a villanyórádon le van tiltva és nem dob rajta adatot? nem lepne meg, hogy ott van rajta, mert már csak ilyet lehet kapni, de nem implementálják
Új hozzászólás Aktív témák
- Eladó elektromosan állítható magasságú gamer asztalok
- Gree klíma AKCIÓS áron beszereléssel együtt!
- Midea klíma akciós áron beszereléssel együtt!
- Új, bontatlan Tesla Smart Floodlight Battery Camera + Tesla 5W napelemmel - 1,5 év garival! -
- Jó állapotú Kona Shred / Pike 454 dual-air 110mm-140mm / Shimano Deore felszereltség!
- Bomba ár! Dell Latitude 5310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook E744 - i5-4GEN I 4GB I 500GB I 14" HD+ I DP I W10 I Garancia!
- Intel Processzorok sok db : Xeon E5-1620V3, Pentium G4400T, i3 6100, i3-4130, i3-2140T
- Bomba ár! HP ProBook 450 G7 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gar
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest