Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Okos Otthon összefoglaló:
Új hozzászólás Aktív témák
-
7Sony7
addikt
Sziasztok. Ha valaki használ "Xiaomi Mi Smart Sensor Set" cuccot:
Elsősorban riasztórendszert szerettem volna, de a nevesebbeknek elég súlyos ára van, és keresgélés közben rátaláltam erre. Tulajdonképpen egy vagy két nyitásérzékelőre lenne szükségem, és nyitás esetén jelzésre a mobiltelefonra. Jó lehet ez ilyen célra?Nem vagyok öreg, csak klasszikus.
-
7Sony7
addikt
Srácok, találtam olyan sonoff fali wifis kapcsolót, amihez azt írja, hogy bem kell nulla vezeték. Hogy működik ez?
Nem vagyok öreg, csak klasszikus.
-
7Sony7
addikt
Srácok, a sonoff mozgásérzékelőhöz kell a bridge? Vagy mihez kell az? Pl ha azt szeretném, hogy kapcsoljon egy lámpát a mozgásérzékelő, de én telóról le tudjam tiltani, akkor kell még hozzá valami?
Ugyanez a kérdés az ajtónyitás érzékelőkkel is.Nem vagyok öreg, csak klasszikus.
-
7Sony7
addikt
Üdv. Érdeklődnék, hogy van-e olyan zigbee hub, amihez nem kell külső szerver. Nem igazán ismerem őket, ezért lehet, hogy hülyeséget kérdezek. Egyébként az alsó árkategóriából melyik a legjobb? (megbízhatóság, android applikáció)?
-
7Sony7
addikt
Üdv. Na mégegyszer, hátha olvassa valaki, akinek van ilyen: van olyan zigbee hub, ami nem felhőn keresztül működik?
-
7Sony7
addikt
Srácok, sonoff basic nyugalmi/kapcsolt fogyasztását nézte már valaki?
Egyébként hogy működik? Mikor be van kapcsolva, folyamatosan meghúzva tart egy kis relé benne?Nem vagyok öreg, csak klasszikus.
-
7Sony7
addikt
Sambenez, nimfas: köszi az infót, akkor bízok benne, hogy bírni fogja.
-
7Sony7
addikt
Sziasztok. Kellene nekem valami páramérő a szekrény mögé, amit kihalászás nélkül is le tudok olvasni.
Az sem lenne baj, ha regisztrálná x percenként a páratartalmat.
Valami ötlet, javaslat?Nem vagyok öreg, csak klasszikus.
-
7Sony7
addikt
válasz Degeczi #22621 üzenetére
Értem, köszi. Akkor, ha monduk vennég egy GW-t, és 2-3-4 páramérőt, esetleg akkor már 1-2 mozgásérzékelőt, úgy, hogy hangvezérlés nem kell, (idegenkedem a lakáson belüli mikrofontól, régimódi vagyok.) Milyen márkát ajánlanál még? Elsősorban az olcsóbbak közül, ami esetleg itthon is beszerezhető?
-
7Sony7
addikt
Sziasztok. Ajtó nyitásérzékelőt szeretnék venni. Amit néztem az egyik sonoff 433Mhz, a másik xiaomi zigbee. Melyik a jobb, stabilabb, megbízhatóbb?
Ewelinket használom sonoff relékhez, Xiomi home appot pedig hőmérőhöz, ezért mindkettő fent van a telón. Jó lenne még a push, vagy egyéb gyors, mebízható jelzés telóra.
Előre is köszi.Nem vagyok öreg, csak klasszikus.
-
7Sony7
addikt
Üdv. Padlástérbe tennék egy sonoff basic relét. Betenném valami vízmentes dobozba, de tartok a melegedéstől. Van valakinek tapasztalata ilyesmivel?
-
7Sony7
addikt
válasz zambozoli #32091 üzenetére
Kösz. Mostmár, hogy láttam a gyári honlapot, nem parázok annyira. Elvileg ha jól értem a leírást, önkioltó műanyag a háza, csak nem gyullad ki. Meg megy már itthol 3db egy ideje, nincs velük gond.
Csak amiatt volt a para, hogy kicsit langyosak, ezért nem akartam bezárni dobozba. Viszont pont emiatt a langyosság miatt talán nem csapódik ki rajta a pára a padláson.Ja, amúgy a xiaomi mi home hub még mindig rossz, vagy csak nekem nem működik? Egy hőmérő van rajta, de elérhetetlen.
[ Szerkesztve ]
-
7Sony7
addikt
-
7Sony7
addikt
Sziasztok. Vettem egy sonoff nyitásérzékelőt a kapuhoz, ami egy sonoff basic-on keresztül kapcsolná be a lámpát.
Viszont úgy tűnik, a kaputól nem éri el a nyitásérzékelő a routert. Nincs erre valami antenna, vagy valami?Nem vagyok öreg, csak klasszikus.
-
7Sony7
addikt
Ja, jut eszembe: miután közelebb hoztam az érzékelőt, akkor sem csatlakozott vissza, csak az elem ki-be segített. Ez normális ezeknél? Ja, és az appon nem azt láttam, hogy nem tud az érzékelőről semmit, hanem hogy nyitva van. Ez megtévesztő lehet.
-
7Sony7
addikt
válasz Fall-N #32296 üzenetére
Nem értem miért, de nem csatlakozott vissza, míg ki nem vettem az elemet. Na mindegy, van itthon egy régi, antennás router, most arra felcsatlakozott, működik. Remélem így marad.
Előbb én is párosítottam, aztán kint derült ki, hogy szétkapcsolódik, miután beépítettem. Örültem neki...
Nekem is jó lenne vagy 4db TH10-es szenzorokkal, csak ne lenne (relatív) olyan drága.Nem vagyok öreg, csak klasszikus.
-
7Sony7
addikt
Srácok, a nyitásérzékelők (sonoff) kis ellendarabja egy sima mágnes? Ha igen, lehet növelni az áthidalási távolságot valami erősebb mágnessel?
-
7Sony7
addikt
Srácok, úgy néz ki, csak vennem kell valami wifi extendert a sonoff door sensorhoz. Viszont a wifim jele egyébként erős, kiér odáig, ezért azt gondolom, hogy a door sensor jele, amit küld visszafele, az a gyenge. Erre megoldás egy wifi extender? (Esetleg ha valaki tud antenna hacket?)
-
7Sony7
addikt
válasz MaCS_70 #32378 üzenetére
Veszek akkor egy ismétlőt szerintem. Egyébként a wifi extender és a jelismétlő, az ugyanaz, csak más néven, igaz?
A második mondatodat nem nagyon értem. Nekem a kapura van felfogatva az elemes rész, ebből ha kilógatnék egy pár centis antennát, az nekem jó lenne, ha tudnám hova kell forrasztani.[ Szerkesztve ]
-
7Sony7
addikt
Srácok, Ewelinkben beállított időzítés ma nem futott le. Se a be, se a ki parancs. Több, mint egy éve hibátlanul működik egyébként. Hol keressem a hibát? Legfrissebb szoft van fenn.
-
7Sony7
addikt
válasz tradeelek11 #32583 üzenetére
Köszönöm. Olvasgatok előtte, mert nekem ez nagyrészt kínai.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest