Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Szevam: Mennyire tipik Z-gen viselkedés? Tipizálható-e egyáltalán?
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Meggyi001: A Lidl Silvercrest kenyérsütő jó?.........Jelentem:Jó!
- RetepNyaraB: Kávés szöszölés, az élet, a világmindenség, meg minden
-
LOGOUT
Okos Otthon összefoglaló:
Új hozzászólás Aktív témák
-
amargo
addikt
válasz
vtechun #31496 üzenetére
Ezt csak magamnak írom off-ba, de ezért kellene rendes dokomentációt írnom hozzá
igen, ugyan olyan id a chart is, csak ott már a 15 perces adatok vannak.
A kis RPI-t én tavaly engedtem el, azóta egy óránként 50w-ot zabáló monstrum van a helyén (ellenben minden elfut rajta).
-
vampire17
addikt
Egyreszt info, masreszt futenek is klimaval es atmeneti idoszakban (tavasz/osz) arra gondoltunk, hogy amig be nem melegedik a padlo (azert kell neki par ora) klimaval segitenenk ra. Plusz igy Tado sem 100%-on fogja hajtani a kazant, mert nem erzi olyan hidegnek a levegot (buszos vezerles van nala, OpenTherm)
-
vtechun
veterán
válasz
amargo #31492 üzenetére
köszi, nagyon sokat segítesz.
a chartid ugyanolyan paraméter, mint a reportid, csak épp a chart-os url-ből kell kinyerni, ugye?
más:
nagyon megszenved még a Supervisor a appDaemon telepítésével:ERROR: Could not find a version that satisfies the requirement numpy==1.19.3 ERROR: No matching distribution found for numpy==1.19.3
Downloading scipy-1.7.0.tar.gz (36.1 MB) Installing build dependencies: started Installing build dependencies: still running...
-
Egy olcsó HP Thin client jó alternatíva ( T 520/530, t610/620) , 3-10 E Ft körül lehet venni DDR3/4 SODIMM rammal lehet bővíteni. Alacsony a fogyasztása. Synology is van rajta és azalatt fut akkor a HA problémás a BT szenzorokkal, de ha natívan Linux van rajta, akkor minden oké.
Általában 8-16 GB SSD van benn, HA-nak elég is, de m2 SSD többségébe tehető. (610-be meg 2.5" SATA)Nálam fő cél Synology (Xpenology) a thin clienteken, de úgy kínlódás a HA ha vannak BT szenzorok is (mivel bluepy-t, bluezt nem lehet lefordítani)
-
vampire17
addikt
Hehe havernal egy hete dobtam ossze ra a rendszert
(ugyanez volt a problemaja)
En egy shelly 1PM-et hasznaltam, (mondom akkor mar merjen fogyasztast is)
Igy nez ki a dolog:
Szenzor template-ek:#Tado előszoba segéd szivattyúhoz
template:
- binary_sensor:
- name: eloszoba_szivattyzu_seged
state: >
{{ is_state_attr('climate.tado_smart_thermostat', 'hvac_action', 'heating')}}
#Shelly relé státusz
- binary_sensor:
- name: eloszoba_szivattyzu_state
state: >
{{ is_state('switch.shelly1pm', 'on')}}
Csinaltam egy binaris szenzor template-et. ami visszaadja (true/false-kent) hogy ker futest a Tado termosztat vagy nem, illetve a shelly rele alapjan csinaltam egy on/off szenzort a GUI-ra (hogy veletlenul se lehessen manualisan piszkalni
)
Automatizacio:
- id: '1638309668366'
alias: Szivattyú kapcsolás
description: ''
trigger:
- platform: time_pattern
hours: '*'
seconds: /30
minutes: '*'
- platform: state
entity_id: binary_sensor.eloszoba_szivattyzu_seged
condition: []
action:
- choose:
- conditions:
- condition: state
state: 'on'
sequence:
- service: switch.turn_on
target:
entity_id: switch.shelly1pm_e09806a9d181
- conditions:
- condition: not
conditions:
- condition: state
state: 'on'
sequence:
- service: switch.turn_off
target:
entity_id: switch.shelly1pm_e09806a9d181
default: []
mode: single
Ez pedig az automatizacio. Alapbol csak a binaris szenzor allapot valtozasa volt a trigger, de betettem egy 30sec-es triggert is, mert kicsit hektikus a kapcsolat azon a helyen, ahol van havernak a shelly, igy viszont tuti h fol fogja venni a megfelelo allapotot.
Annyi meg, hogy en specifikusan ehhez az automatizalashoz a homekit integraciot hasznaltam (a GUI-n a felhos API integracio van), mert az local es gyorsabb (kb azonnali) es stabilabb a mukodese. Itt pedig fontos, h rendesen mukodjon.
A padlo homero szenzor meg nincs kesz, azert szurke. -
-
adam3
aktív tag
Ötletem: Ha valahogy HA alól ki tudnám olvasni mi az igényelt és mért hőmérséklet a lenti TADO wireless termosztáton illetve fűt-e éppen a kazán, akkor az alapján tudok vezérelni egy sima shelly1-et amire rákötöm a buta padlókör keringető szivattyút.
Valaki aki tado + HA-t használ segítene, hogy ezek kiolvashatók-e?
Köszönöm
-
Sipi-
őstag
válasz
kenand #31412 üzenetére
Köszi, tényleg megy ssd-ről bootolva. Viszont úgy tűnik az 512 MB memória kevés hozzá. Látszólag működik, de a Supervisor oldal nem tölt be, add-on-t nem telepíti fel, az ssd lámpája meg folyamatosan villog (gondolom swap-el szerencsétlen).
Megnézem, hogy az Atom D425 procis kisgépem mennyire bírja jobban, mint az rPi. Abban 1G memória van, de talán van még valahol hozzá plusz memóriám.
Ha az a gép is kevés, akkor elgondolkozok, hogy rPi vagy x86 vonalon éri meg bővíteni. -
vtechun
veterán
válasz
amargo #31479 üzenetére
akkor ezeket még a python fül alá írjam be a konfigba? Köszi!
most ezeket írja a naplóban
WARNING: Discarding https://files.pythonhosted.org/packages/9c/85/d8fd3c75ee4b216c0283efde113b42c8d6cf7e2d3bdd04928f5f0fcf4fc6/scipy-0.17.1.zip#sha256=bb029d5e54093c4417bf3dad2715518ca68c2977f9d132271cf86bfecf02cabd (from https://pypi.org/simple/scipy/). Command errored out with exit status 1: python setup.py egg_info Check the logs for full command output. Downloading scipy-0.17.1.tar.gz (12.4 MB)
A chart id is fontos? csak mert a korábbiban nem szerepelt -
sanzi89
addikt
válasz
sanzi89 #31453 üzenetére
Megjött a 4 Shelly Plus 1PM, nem tudom, hogy megérzés volt-e a korábbi kérdésem, de nem tudom csatlakoztatni az eszközöket a Shelly Cloud-ba. Megvan locál hálózaton az eszköz fellép a WiFi-nkre, minden ok, beállítom, hogy adja hozzá a Cloud-hoz, rövid tekerés után közli, hogy nem tudott csatlakozni és kész. Se hibaüzenet, vagy hibakód, azt se tudom merre menjek.
Netes tutorial-okba next-next-ok és megy minden, nálam persze, hogy nem. Van ennek valami buktatója? Szükséges valamilyen hálózati beállítás? -
adam3
aktív tag
Sziasztok,
Tado wireless kit + 4 termo fej mellett hogyan lehetne (akár plusz eszközt vásárolva) megoldani, hogy a fő wireless temp sensor alapján indítson el egy padlókör keringetőt is? A radiátorok a felső szinten vannak, ha oda kér fűtést valamelyik termo fej akkor a padlót nem kellene keringetni, csak akkor ha az alsó szinten lévő szenzor kér fűtést.
Köszönöm,
Ádám -
amargo
addikt
válasz
vtechun #31477 üzenetére
Az AppDaemon-on esetében a dokumentációt még pongyolábban kezeltem már idő híján.
Ott a yaml-be majd egy ilyesmi config kell:eon:
eon_url: 'https://energia.eon-hungaria.hu/W1000'
username: <felhasználói azonosítód>
password: <felhasználói jelszavad>
report_id: <reportId>
chart_id: <chartId>
last_reset: "2020-11-11T11:25:00+00:00"
hyphen: '1609927262647'
every_hour: 3
offset: -3
class: Eon
module: read_eon
host: <database connection host>
username_db: <username_db>
password_db: <password_db>
database: homeassistant
1_8_0_sensor: sensor.eon_1_8_0_energy_total
2_8_0_sensor: sensor.eon_2_8_0_energy_total
positive_a_energy: sensor.eon_positive_a_energy_power
negative_a_energy: sensor.eon_negative_a_energy_power
Az errorok pedig azért jöhetnek, mert az appdaemon-ba nincsenek ezek installálva:
requests
bs4
pytz
pymysql
-
Megrendeltem a SONOFF zigbee sticket és ezt a kapcsolót: Moes Tuya ZigBee Wireless 9 Scene Switch Push Button.
Egy rejtett ledszalagot vezérelne. Csak on/off.
Van javaslatotok milyen bevált zigbee-s eszközt vegyek hozzá? Esetleg van olyan ami egyben 230-ról jár, 12V-ot ad ki és zigbee-ről vezérelhető? -
vtechun
veterán
válasz
amargo #31474 üzenetére
köszi a segítséget itt is és FB-n is. Egyelőre AppDaeomonos dolog van folyamatban, errorozik, stb. De ha oda beírom szépen a már meglévő paramétereket, akkor az automatikusan tudja majd az adatokat szipkázni? Kell ebből az mqtt-s cuccból még integration-nal és utility meterrel statot is csinálni, hogy be tudjam rakni az energy fülbe?
-
fo_di
őstag
válasz
kenand #31472 üzenetére
most is van december 22-ig tado refurb akció, majdnem féláron az eredetihez képest: https://www.tado.com/hu-en/certified-refurbished-promo?utm_source=intercom&utm_medium=email&utm_campaign=refurbished21_ec_en_m1
-
spider23
senior tag
válasz
kenand #31472 üzenetére
Ez egy jó kérdés. Valamiért nem tetszett meg a rendszerük, ráadásul félnék hogy a távolabbi szelepeket nem látná. Zigbee meg mindenhol megfelelő jelerősséggel üzemel. Talán olcsóbban is hozzá lehet ezekhez jutni mint a Tado-hoz.
Jól értem hogy ha termosztát kapcsolja a fűtést akkor ha egy radiátoron van ez a szelep és ott nem kérem a fűtést akkor ott elzárja a radiátort, és csak akkor nyit ki ha kell a fűtés vagy a beállított hőmérséklet alá esik a hőfok?
Másik hogy pl 1 szobában van 2 radiátor, akkor oda 2 szelepet kell raknom gondolom?
Leginkább a nappaliban a cserépkandalló mellett lévő radiátorra lenne szükség ilyen szelepre mert amikor be van gyújtva a kandallóba felesleges hogy ott is menjen olyankor a radiátor.LouiS22 köszönöm, megnézegetem. A hangját nem tudom hogy milyen lehet, de próbálok keresni vidót róla majd hátha hallom. Mondjuk a nappaliban biztos nem zavarna, max a hálóban.
-
amargo
addikt
válasz
vtechun #31471 üzenetére
most látom, hogy nálam valami számsor volt ott a hyphen esetén (nincs is köze a dátumhoz csak valaki ötletként írta nem rég FB-on, ez inkább valamilyen nézet ID-ja lehet):
hyphen = 1622927542997
Tehát azt nem úszod meg, hogy nem azt írod oda, amit kell a devtools-ba meg tudod simán nézni:
Azaz query params között lesz egy ilyen:
&_=1622927542997
-
LouiS22
veterán
válasz
spider23 #31469 üzenetére
Nagyjából az összes zigbee-s radiátorszelep Tuya leszármazott (az emberi áron kaphatóakról beszélek és van a Danfoss Ally, de őt biztosan nem választod, amikor meglátod az árcímkét). A Tuya leszármazás miatt belül pont ugyanazt tudják, úgyhogy leginkább a külső alapján tudsz szelektálni (és majd látni fogod, hogy mekkora hasonlóság van kinézetre - na ez sem a véletlen műve
). Azzal azért számolj, hogy a nyitásnál és zárásnál lesz hangjuk (engem speciel nem zavar), de ha éjszaka is nyit és zár és közvetlenül mellette fekszel/érzékeny vagy ezekre, akkor jobban járd körül a témát, vagy ha tudod, akkor "hallgasd meg" élőben. Az utóbbi hónapokban láttam pár új, egészen dizájnos külsővel megáldott kínai csodát a témában, kicsit irigykedve is néztem őket, de aztán megnyugodtam, mert valójában manuálisan nem is nyúlok hozzájuk. Nekem 3 féle van itthon, a legrondábbat (ő volt az első) elrejtettem oda, ahol senki nem látja, a "szépeket" meg mentek a látható helyekre
Ezen az oldalon megtalálod összegyűjtve szinte az összes létező zigbee eszközt, fotókkal és vásárlási linkekkel: [link]
-
-
-
amargo
addikt
válasz
vtechun #31468 üzenetére
1, a dátumnak lehet az elválasztója, én
-
használok rá.
2, ki lett kapcsolva a https verify, mert frissült valamelyik root ca és ezért az eon-os portálon többeknél untusted ssl hibát adott.Amúgy ezt a repót már nem használom, viszont ebből lett tovább "fejlesztve" ez: [link]
-
spider23
senior tag
Radiátor szelepeken gondolkozok, egy pár radiátorra kerülne fel. Zigbee2mqtt hez integrálható kellene. Jelenleg egy tado termosztát van vezetékmentesen össze kötve a kazánnal.
Mi az ajánlott zigbee termosztát most és össze tudom e hozni home assistant on keresztül a tado termosztáttal őket? -
vtechun
veterán
válasz
amargo #19630 üzenetére
eon távleolvasást próbálom használni.
Több kérdés is felmerült:
1, : a hyphen paramétert honnan derítem ki?
2. amikor manuálisan lefuttatom, akkor a log fájlba ezeket rakja:
/usr/lib/python3/dist-packages/urllib3/connectionpool.py:849: InsecureRequestWarning: Unverified HTTPS request is being made. Adding certificate verification is strongly advised. See: https://urllib3.readthedocs.io/en/latest/advanced-usage.html#ssl-warnings
InsecureRequestWarning)
2021-12-09 10:05:07.696179 Error retrive data from :Expecting value: line 1 column 1 (char 0)Ezzel mit lehetne csinálni?
Használ még valaki ilyet?
-
LouiS22
veterán
válasz
vtechun #31465 üzenetére
Ha alaposabban megnézed, amit küldtem, és értelmezed az ott található leírást, akkor látni fogod, hogy ez egy másik integráció, és a leírásban szerepel, miként tudod megtalálni a kívánat adatokat.
Az IP címet legegyszerűbben egyébként a routeredben tudod megnézni, ott szerepelnie kell.
-
ojb
tag
válasz
LouiS22 #31461 üzenetére
"...szolgáltatónak biztosítania kell - saját költségeden - impulzusadós óra szerelését. Ha neked történetesen ilyened van, akkor logikus, hogy használni is szeretnéd azt ..."
A józan ész szerint igen, de a szolgáltató gondolatmenete alapján már nem ilyen egyértelmű sajnos.
Nekem azzal utasították el a gyári reed-es jeladó felszerelését, hogy "lehetséges, hogy a későbbiekben majd Ők is használni szeretnék a gyári érzékelő helyet és én azt ne foglaljam el előlük..."
Az optikai leolvasást pedig azzal szerették volna elsőre megtorpedózni, hogy "ennek hatására a mérőóra felszerelési helye 'A' tűzveszélyességi besorolású helyiséggé kell, hogy minősüljön, mivel azonos légtérbe kerül egy 3.3V-ról üzemelő leolvasóval"
Miután rákérdeztem, hogy ez komoly-e egy harmadik emeleti társasházi lakás közlekedő folyosója esetében is, ill. kértem, hogy ezt írják is le, nagy kegyesen eltekintettek tőle... -
LouiS22
veterán
válasz
vampire17 #31449 üzenetére
Lehet, hogy én értelek félre, de mit értesz azon, hogy "elfogadnak"? A szolgáltatónak mindig a diktált/leolvasott érték lesz a mérvadó, annak alapján számláznak. Vagy úgy érted, hogy ezt "nem teheted fel"? Miért ne tehetnéd? Oda van írva egy kormányrendelet, ami alapján a szolgáltatónak biztosítania kell - saját költségeden - impulzusadós óra szerelését. Ha neked történetesen ilyened van, akkor logikus, hogy használni is szeretnéd azt
-
Steady74
addikt
HA HACS sonoff lan -t használja valaki? Kérdeznék. Köszönöm.
-
LouiS22
veterán
válasz
tradeelek11 #31452 üzenetére
Tegyük hozzá csendben: nem hallottam olyanról, hogy bárkit retorzió ért volna amiatt, hogy mérni szerette volna a fogyasztását. Szóval az is benne van a pakliban, hogy a városi legenda visszatekerhető, mágnesezhető és fú miatt alapjáraton van mindenkiben egy vélt (vagy valós) félelem.
-
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Nemzetközi vizekre evezett a Realme GT 7 és GT 7T
- Xbox tulajok OFF topicja
- Pécs és környéke adok-veszek-beszélgetek
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Futás, futópályák
- Házimozi haladó szinten
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Fűnyíró topik
- Teljes szoftveres megújulás vár az Apple iPhone-okra és Macekre
- Egyre kevésbé érdekli az okostelefon Európát
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 3rd - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I W11 I CAM I Garancia!
- Samsung Galaxy A9 2018 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BLUESUMMERS NVMe SSD adapter
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi 9, Xiaomi Redmi 9AT, Xiaomi Redmi 10, Xiaomi Redmi 10 2022
- AKCIÓ! VALVE INDEX virtuális valóság szemüveg garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest