Hirdetés

2024. május 25., szombat

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-04-22 11:39:34

LOGOUT.hu

Renault, topik összefoglaló

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#84694) johnny576 válasza rob210 (#84074) üzenetére


johnny576
csendes tag

Megnéztem alaposabban a folyadékokat: jobb első: [kép] , jobb hátsó: [kép] , bal hátsó: [kép] (a bal első olyan tiszta, mint a jobb hátsó). Azt tapasztaltam, hogy a jobb első egy kicsit rozsdareszelékes, a bal hátsó nagyon. A képeken a pár hónapja cserélt fékfolyadék látható (!). Közben észrevettem, hogy a bal hátsó kerékcsapágy is súg... "Boldog" vagyok... :(((

Kérdés merre tovább? Nézegettem alkatrészeket. Lehet az lenne a jó megoldás, ha egyben kicserélnék mindent hátul? Mivel nincs a csapágy cseréhez présem, TRW-ből találtam (DB4214MR) olyat amiben bent van a csapágy, rajta az ABS gyűrű is. Mi az ajánlott eljárás? Összelegózni ezeket vagy egyben megvenni a TRW-t? Egyébként mennyire szívás ezt szétszedni/összerakni? Nem rozsdás így kívülről, nem tudom mennyire kellenek hozzá spéci szerszámok szétszedni. (Hondán cseréltem már dobféket, de ott nem a dobban van benne a csapágy.)

Meg ha rendbe teszem a hátulját, kérdés még a jobb eleje miért reszelékes? Nem gyanús esetleg az ABS? Ahhoz magam nem nyúlnék...

Az a gond, hogy ha ezt itt egy random győri szerelővel szeretném megcsináltatni, az közelíti az autó értékét. Ha egyáltalán megcsinálja, nem csak összeb***** és még fizethetek is. Reális pénzt rákölteni az autóra nem fáj, mert legyen rendben, de azt utálom amikor a teli alkatrész árra még ráteszik a 15-20e Ft-os óradíjat, aztán "valahogyan" sikerül "valamilyen" javítás.

Hibajelenséget, folyást nem tapasztalok. Talán néha mintha egy kicsit hullámos lenne a fékhatás. Tényleg minimálisan. (első fék 1 éves, szinte új)

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.