Hirdetés
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- laskr99: DFI és DFI Lanparty gyűjteményem
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Cifu: Űrhajózás 2025 - Összefoglaló írás
- Invázió egy novellában 3-4. (Update) +5. fejezet! (18+ nyelvezet)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
-
LOGOUT
Motoros topik

Hirdetni a Hardveraprón lehet, nem a topikban!
Országos motoros rendezvények
Új hozzászólás Aktív témák
-
Integra
titán
-
Boxer001
veterán
válasz
runner 125
üzenetére
Azt se tudod mi az a szokol te pelyhes pöcs.
Jegyezd meg, kérdezés nélkül nem szövegelünk bele a dolgaimba.
Egyébként ez is faxa, de nekem most a V2 jön be, vágod? 
-
Boxer001
veterán
Nem tudom...az a gáz, hogy úgy érzem a 650-et max 1-2 év múlva cserélni akarnám...de ha 1000-est szépen lassan kiismerem (tudom majd nem állom meg, stb...de én úgy ismerem magam, hogy türelmes vagyok, ez nem játék), akkor ennél erősebb úgy se kellene, és hosszú távon maradhatna.
Magyarul én szeretek valamit hosszú távon birtokolni, de az olyan legyen, amivel tényleg elégedett vagyok. 
-
Boxer001
veterán
Na megjöttem, megint nézelődök.
Ez valami meseszép az én ízlésem szerint, gyönyörű. [link] -
Daywalker
addikt
Nagy cuccot csak úgy érdemes rendelni ebayről, hogy nem a posta hozza. Nekem szerencsére kihozták az MRA plexit
2 dolog jött UK-ből normál postával, az is megjött. A többi UPS, DHL, GTR (vagy mi a rák a neve) meg Hermes volt. Ellenpélda, hogy utóbbi nagy szar volt, mert azt a DPD hozta ki itthon és bénáztak. Végül nekem kellett keresni meg elmenni érte. -
shiNIN
tag
válasz
Daywalker
üzenetére
Sajna sok dolog ilyen, hogy kint sokkal olcsóbb...

Cilivel egyszerű, mert a Hyosung alkatrészek olcsók - viszont rendelni kell s érkezik hónapokig. Ez van.
Teresa többnyire utángyártott cuccokat kap (pl. BMW féktárcsa lett volna 60 ezer, 30 ezer az utángyártott. A lábtartó, tükör párezer, jóaz). Már írtam, az a jó, hogy a legfontosabb elemeket kivéve nem kell feltétlenül eredeti BMW alkatrész, felniből pedig eleve jobb kell, mert a BMW-é puha a magyar utakra. 1-2 dolgot rendelt ebayről jó áron (ha a postás kihozta volna, jó is lett volna, ugye... azóta nem ebayezünk), a többit elintézi a szerelőnk. Cilinek is ő rendelt mindenfélét. Elvileg most jön a plexim... Télen jól jönne. 80-90-nél ma is megpróbált lefújni a szél a motorról, de legalább meleg volt.Ma terepeztünk picit. Nem terveztük, de egy, a térképeken normál útnak jelölt útról kiderült, hogy földút, de nem akármilyen. Ilyen durván hupás, köves, homokos utat nem talál mindennap az ember. Ami a zártkertbe feljön a házig, az szuper, de az... Főleg a picit mélyebb homok nem jött be nekem

A földutakat különben szeretem, főleg, ha nincsenek tele kővel. -
Daywalker
addikt
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Vagy az lesz, vagy ami az angoloknál van...mondjuk a kettő közt van masszív árkülönbség
Ja nem, már 300 az ejró
Egy árban vannak... -
Daywalker
addikt
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Az nincs elnyírva...hmm, lehet, hogy akkor jó lesz a fritzek féle...
-
Daywalker
addikt
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
-
Topiccsendőr
addikt
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Uh mekkora paraszt vagyok
Lyukadunk
Daywalker:
Nem tudom milyen az utángyártott. A réginél szerintem bármelyik jobb, mert már be van keményedve, így a torzulására fordítódik elég sok energia. Az a kérdés, hogy az utángyártott mennyi idő után keményedik. -
Nippon
őstag
Az importőr (főleg a Honda) rengeteg dolgot követel meg a márkakereskedőktől de cserébe nem ad semmit. Nincs normális árrésük sem az autókon, motorokon sem az alkatrészeken.
Azért nincsen tesztautó/motor szinte sehol, mert nem ad rá kedvezményt. A Yamaha régóta vicc, a Kawáról ne is beszéljünk, Suzuki kereskedő meg nem is maradt Bp-n, olyan meg főleg nem akitől vásárolnék.
Én megértem a márkakereskedőket, ebben a helyzetben mindenképp. Persze idegesít, de ez van, ezzel kell barátkozni.
Teljesen igazad van abban amit leírtál, ez lenne a normális. -
B@szki nem gondoltam volna hogy ilyen nehéz szerezni egy retkes üléspúpot

-
Daywalker
addikt
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Hűvaze, ja, totál same shit
Fostaliga Tokico
Mondjuk gyári szettet láttam múltkor ebayen, de nem találom. Úgy jött ki vmi 25 ezerre asszem. Utángyártott mennyire megbízható? (Nikone?) Nem mintha ezen akarnék spórolni, csak érdeklődöm...Maximálisan egyetértek. Nagykereknél meg szalonoknál maximálisan így van...kis szaros boltoknál talán még érthető.
-
Integra
titán
azért ez magyar sajátosság, németországban szinte mindig mindent polcról kapok, mindegy hogy autó vagy motor, ha bemegyek a hondához. ez van.
egyébként de 11ig leadod a rendelést a honda ált másnapra hozza a cuccost. ezzel még lehet élni. de mo-n minden feje tetejére van állitva és valóban, nem egyszer rontják el a rendelést akkor meg megy a vállrángatás...
és igen, gyűlölöm én is, hogy nincsen azonnal semmi. ez nem minőségi szolgáltatás. lerakok 2 milliot egy motorért az asztalra és aztán onnan olyan az egész, mint amiután a banknál aláirtam a papirt a folyószámlára. fogjam be a pofám, kényük, kedvük szerint változik minden ahogy akarják.. én meg húzzam fel a szopóálarcot és mosolyogjak. megfizettetik velem a horror kisker árat, aztán örüljek ha megjön és megkapom. sok százmilliós szalonokról beszélek akiknek az a pár millió ft extra semmibe sem kerülne tartani egy kis raktárat, de mégsem... csak cigánykodik a tulaj, mert igy is úgy is kénytelen vagyok bemenni az alkatrészért.. és ez nem pénz kérdése, hanem mentalitás, kultúra, vevő orientáltság.
botrány ami itt megy. és az a baj, hogy még mindig nem elég elterjedt az internet, mert még mindig elegen mennek be vásárolni és nemnéznek szét a neten. az imet is érthetetlen hogy nem ment még tönkre..... kurva jó példa. na mindegy, nem idegelem fel magam.
-
Topiccsendőr
addikt
Én bizony hibáztatom. Ha nekem lesz cégem, az biztos hogy ezek polcon lesznek, mert fix, hogy elmegy, és érzésem szerint ez lenne a korrekt.
meg nekem nagyon unalmas, hogy még telefonos egyeztetés után sem szokott időben ott lenni a cucc.
Persze a mai halott piacnál nem elvárható, de a hőskorban sem volt semmi ilyesmi. -
[lAyCsI]
addikt
Apróság?
Nos legutóbb rendeltem a Full-Gas-nál egy komplett első karmantyúkészletet a Bandithoz,
ha jól emlékszem 35 papír volt a szett és kb 1 hónapot vártam rá mire megjött...A Mr.Bringánál ez a szett átszámolva durván 15 papi... kérdés mennyiért postáznák el ezt a fél maréknyi befőttesgumit... de gyanítom hogy még így is megérné...
Lehet kíváncsiságból dobok egy mail-t nekik mennyi lenne az annyi

-
Nippon
őstag
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Rendelős már a fékbetét is. Hondánál ha van az európai raktárakban (Ausztria, Belgium), akkor három nap. Ezért nem hibáztatom a kereskedőket, én sem tennék pénzt készletbe.
-
Nippon
őstag
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Az mrcycles-t csak viszonyításképpen linkeltem be, több ismerősöm rendelt tőlük eddig sikerrel. Nyilván apróságokat nem érdemes.
Ha fogyóeszköz kell, azt megveszem itthon (ha Honda vagy Suzuki, akkor ráadásul kedvezménnyel)Karok, fékbetét, olajszűrő, levegőszűrő (kivétel az 1000RR, mert annak a hülye hengeres szűrője drágább) kuplung, na ezek itthon is drágábbak vagy annyiba kerülnek, mint a konkurencia alkatrészei.
-
Daywalker
addikt
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Abból a pénzből felbérelsz pár "svédet", aki tolja neked a motort és akkor még tankolni sem kell bele

-
Topiccsendőr
addikt
Vagy hogy mondjak egy példát:
Az RSV olajpumpája a blokköntvénybe van bemarva, ha elkopik vehetsz egy egész blokköntvényt fél millióért-hangzik az aprilia unfanok legfőbb kritikája.
Megkérdeztem:
-el szokott kopni?
-nem.
-akkor meg ki nem szarja le?
-
Topiccsendőr
addikt
Nehezemre esik indulatoktól mentesen véleményt mondani az alkatrészRENDELÉSRŐL
Sajnos a vétel helyett rendelés, és ez elárul mindent az egészről. Polcon nincs semmi. Kattingatni én is tudok.Az alkatrészáraknál érdemes a leginkább kopó alkatrészeket nézni ár szempontjából szerintem, mert egy villaszárat nem gyakran vesz az ember, és márkák/ modellek közt különbség van a felületkezelésekben is többek közt, hacsak nem ugyanarról a típusú villáról beszélünk, és van kétfajta ára. Főtengelynél meg megette a fene a blokkot, ha olajzás miatt ment el, az visz mindent, ha egy sima esés miatt pont a generátorra érkezik a motor és elkezd nagyobbat ütni, mint 3 század, akkor az ok a cserére, de ez ritkán is fordul elő, illetve a munkadíj így is rettenetes lesz, az alkatrész ára ilyenkor nem annyira érdekelne

-
Nippon
őstag
Csak a poén kedvéért!
2008-as széria, váz:
CBR 1000RR $1785
ZX10R $1286
R1 $1381
GSX-R 1000 $3510Direkt a retail price-t néztem nem a kedvezményest, persze arányaiban ott is megvan ez a különbség.
-
Daywalker
addikt
Ránézegettem az oldalra. Hát igen, vannak különbségek. Mondjuk az durva, hogy a karbiba a membrán Suzukiba 33 dollár, Hondába meg 95 (mondjuk előbbibe csak membrán kell, utóbbiba meg tolattyúval (?) együtt kapni csak). Jó lenne tudni, itthon hogy alakulnak az árak. A Honda olcsóbb pár dollárral jó pár helyen.
-
Nippon
őstag
-
Nippon
őstag
válasz
Daywalker
üzenetére
Én sem azért írtam, csak egy téveszmét szerettem volna eloszlatni. Él még az emberek fejében a "Suzuki olcsó" sztereotípia.
Az amerikai árakat pedig nem az itteniekhez hasonlítom. Egymással hasonlítsd őket, kint is drágább egy GSX-R villaszár, főtengely vagy váz, mint a CBR. De nézd nyugodtan össze a Yamahával vagy Kawával...
-
Daywalker
addikt
Nézd, én csak azt tudom mondani, amit a szervizesek mondtak nekem. De ezen nem veszünk össze.
Az amerikai árakat inkább nem nézem, mert amíg ott 50-55 ezer egy lámpa, itthon meg legalább 80, vagy egy féktárcsa ott 60, itthon meg 80-120, addig nincs miről beszélni. 0 közük van az itteni árakhoz, sajnos.
TayRol: tele van ilyennel a net, gyakorlatilag az amerikai boltok nagy részén ugyanez a robbantott ábrás dolog van, ahol összeszedegethetsz mindent. Itthon egy ilyen sincs, és ez a gáz.
-
Nippon
őstag
válasz
Daywalker
üzenetére
Sajnos tévedsz, nekem is Suzuki-m van és nagyon örülnék ha így lenne...
Vásároltam már pár alkatrészt ismerősöknek, 600-1000RR, Hornet és Varadero alkatrészeket és vásároltam pár GSX-R-hez is. Az biztos, hogy a GSX-R cuccok drágábbak, nem tudom, hogy egy SV vagy Gladius esetén, hogy van de azt bizton állíthatom, hogy nem szégyenlősek.Egyébként csak tekints rá itt a robbantott ábrákra és nézd meg az árakat. Nyugodtan hasonlítsd össze a motor, váz és futóműalkatrészek árát.
-
-
Integra
titán
láttam ma egy szép mz-t, jó nagy doboz volt rajta hátul

-
.mf
veterán
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Nincs időm rá sajnos...
múlt szombat-vasárnap is dolgoztam, hétköznap is reggeltől estig, így pedig nehezen. Főleg, hogy egyben ez is a közlekedési eszközöm. Az, hogy naponta 2 perccel tovább tart az indulás, még belefér, viszont fél napra eltűnni, hogy elvigyem Esztergomba a gépet, az már nem. Ha egyáltalán fogadnak, és nincs megint több hetes várósor. -
-
Boxer001
veterán
Eddig az SV a nyerő tényleg...(Fazer is jó lenne, csak az alkatrészárakat is nézni kell azért) viszont a sport és a naked "pofája" is tetszik, szóval dönteni nem tudnék, ha most kéne.
Majd munkatársamnak mondom, hogy hívja el a haverját, neki ilyen gép van, aztán nézzük meg azt is. 
-
Daywalker
addikt
Szerintem tuti az a baja, hogy nem használod...99%. Én még nyáron is használom egy picit, mert könnyebben indul (igaz, a garázsban max. 25 fok van, amikor beindítom), de utána tolom is vissza hamar. Ha kint áll a 30-35 fokban, akkor nem tolok rá én sem.
Boxer001: nem lehet összehasonlítani 1:1-ben egy V2 meg sor 4 fordulatszámát. Azért van a váltó, hogy használd! Ennyi. Kb. olyan hülyeség ez, mint a 6-ban 50-nel csorogni városban. V2 más karakter, próbáld ki. SV1000 erős, elég a 650.
-
Boxer001
veterán
Na b+ már azt hittem elindultam valami irányban, erre kapok egy pofont, hogy lehet mégse olyan jó.

-
.mf
veterán
válasz
Daywalker
üzenetére
Miután egy hónapja a szívatóm kiakadt a végállásban és 4200-4400 lett az alapjáratom, azóta valahogy nem nagyon volt kedvem munkába induláskor kísérletezgetni vele
Mostanában kicsit melegebb az idő, ma reggel pl. csak 2x kellett újraindítózni, utána szépen bemelegedett.Boxi: ja igen, már a 650-nek is elég erős motorféke van, ha nem kezeled finoman a gázt és kuplungot, az is simán beblokkolja a hátsó kereket. Az ezres pedig gondolom még inkább...
-
Daywalker
addikt
Eh, épp panaszkodik sógorom, hogy vendégségből jött el bőven 10 után, beindította melegíteni a v2-es cruisert (1.6 lityi) és a szomszéd megdobta két tojással, cserébe a hangos kipuffért. Elég faszparasztok vannak, azt hittem a tojásdobálók már kihaltak. Mondjuk én sem kultiválnám, ha egy légkalapács menne az ablakom alatt, pláne ha gyerek is van. Minden esetre szólni egyszerűbb lett volna.

-
.mf
veterán
válasz
Boxer001
üzenetére
Hidd el, a 650 sem kevés

A sor4-esek magasabb lószáma csak magas fordulat mellett jelentkezik, ellenben a v2-esek már alulról tolnak, így a gyakorlatban akár ezt erősebbnek is érezheted.Ellenben én már javíthatatlan sor4-es párti vagyok. Ez az alul nem tol dolog nekem nem bug, hanem fícsör: ha nem akarom, hogy menjen, akkor nem pörgetem, és tudok vele akár lépésben is nyugisan menni; míg egy v2 akkor már köhög-dadog-rángat, sokkal nehezebb kezelni.
Ez az egész érvek-ellenérvek és személyes preferenciák halmaza. -
TayRol
nagyúr
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Sajna csak épek vannak.

Boxer: azert sv1000-rel nem kezdenék. Az tud meglepit okozni.

Új hozzászólás Aktív témák
Rokon topikok:
• Robogó, kismotor
• Nagyrobogósok baráti topikja
• Elektromos autók - motorok
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- eGPU tapasztalatok
- Sorozatok
- QWERTY billentyűzetes, üzenet-fókuszú androidos mobil a Clicks Communicator
- A legrosszabb CPU-k – az ExtremeTech szerint
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Milyen videókártyát?
- Arc Raiders
- Kés topik
- Napelem
- További aktív témák...
- Ritkaság! 17" Dell XPS 9720 - i7 12th gen 27% Áfás
- Új Kipsta agility 100 focicipő (43-as)
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RX 6650XT 8GB RAMPAGE Shiva ADATA 600W
- Apple iPhone 15 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro 128GB Pacific Blue- 1ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3948
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Jegyezd meg, kérdezés nélkül nem szövegelünk bele a dolgaimba.
Egyébként ez is faxa, de nekem most a V2 jön be, vágod?

Magyarul én szeretek valamit hosszú távon birtokolni, de az olyan legyen, amivel tényleg elégedett vagyok.