Hirdetés

2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 06:51:26

LOGOUT.hu

Mindent a robogókról / kis motorokról topik
Első hozzászólás előtt olvasd át a téma összefoglalót!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#1551) GodHeart válasza stargazer (#1550) üzenetére


GodHeart
senior tag

huh először is szép hosszú hozzászólás :)

nah amiennyire tudok hozzászólok, de nagymotorokhoz nem igazán értek.. Igen valójában mindenki leakar róla beszélni 250-600-as gépről.. mert aki nem szokott előtte motorhoz, az igen csúnyán tud járni. Először mindenképpen egy 50es gépet ajánlok.. max 125öset.. de az a lényeg, hogy szokd amotorozást, meg ami vele kapcsolatos. Hidd el 50-es is lehet esni.. haverom nem ''ült'' eleget 50es robogón, hanem 1 hónapra rá vett egy 125öset.. akkorát borult vele, hogy a bukó mentette meg az életét.. bokája szétment.. 1 hónapig feküdnie kellett, rá 2 hónapig még mindig nem bírt normálisan futni, meg ilyen hasonló dolgok. Szóval ahogy mindenben az életben hozzá kell szokni valamihez.. itt is ugyanez van. Szóval először ajánlok egy kis gépet.. persze mivel látom neked főúton is kell menned.. így mindenképp egy nagytestű robogót.. pl Girela Runner/Malaguti F12/F15.. meg hasonló járműcsodák. Ezek általában simán mennek 80-al, kis tuningal 90-95öt is simán elérik, ami azért főúton nem olyan rosz már :) Viszont amit el kell mondanom, hogy ''elvileg'' max 45-el mehetnénk velük.. na hogy ezt kitartja be? :D az már egy más dolog... Szóval én azt mondom, vegyél most egy robogót, ami term nagytestű.. azon nem is fogsz hülyén kinézni.. aztán ha kellően megszoktad, mondjuk 3-4 hónap után, akkor még a nyáron belefektethetsz egy 250-es járgányba, robit eladod.. sokat nem is buksz rajta. max 10-20k szvsz. és mégse in medias res-el kezdted a motorozást. :)

(#1552) Zenty


Zenty
őstag

Lassan újra itt a nyár aztán ,megint elfogott a robogot kéne venni gondolat :D

De probléma ,hogy vazzeg a sport robik még mindig ennyire tartják az árukat? .....
Komolyan ez felháboritó... :)
Azt hittem 1 év és talán 300k-ért lehet már venni normális sport robit ,de ennyiből még mindig bevásárló retro riga szintüt kapni... :DD
Ennyiért meg kösz nem !
Szal elkenődés magason :(

Guild Wars - Zenty a survivor

(#1553) etnies válasza stargazer (#1550) üzenetére


etnies
senior tag

En ugyan nem motoroztam meg olyan sokat, az elso motorm novemberben vettem meg, azota is csak kb 500 kilomter van a kezemben, forgalomban most kezdtem el igazan jarni.
En is a fokozatossag elvet javaslom, pedig egy tura motor biztonsagosabb 120-nal, mint egy robogo hetvennel. Ugyanis azoknal van futomu, mig robiknal nincs. Ebbol kifolyolag robival megtanulsz uton menni, figyelni az uthibakra es nem ernek majd varatlanul bizonyos helyzetek. En erzem magamon, hogy mennyi mindent tanultam, fejlodtem, minden motorozas utan vegiggondolok bizonyos szituaciokat, hogy legkozelebb kapasbol jhelyesen cselekedjek. Az elso szaz kilometeren meg a negyvenet is soknak ereztem, most ez az erzes 60 korul jon ram, gondolom a tudassal no a magabiztossagom is es a gyakorlottsagom. Az biztos, hogy ha elso nap bemegyek a Hungaria korutra, mint ahogy ma, megdoglom, eltaposnak.
Javaslom meg a robogot azert is, mert megtanulsz alap dolgokat, fizikatm, stb, es nem a draga nagymotort ''kurod'' szet. Raadasul nagymotoron adja magat a gepeszkedes, ami biztos, hogy nem kezdoknek valo :)
A mai otvenesek azert nem mennek annyit, mert a motorok 100 kilora meghiztak azota, az enyem szaraz tomege 95 kb. Erre jon meg 6,5 l benzin, 1,5l oladj, 1l hutoviz.
Azutan vannak meg Euro normak, az enyem mar Euro-2-es karosanyag kibocsajtasu, ezek se voltak regen. Ugyhogy egy mai jo otvenes, gyari allapotban, folytasok nelkul 65-85 km/h-t tud sik terepen, szel nelkul.
A fogyasztas azert rapszodikus, mert vannak a sima negyutemuek, jellemzoen 2 literrel, viszont nem mennek. Vannak az agyontunningol robik, 4-8 litert siman legyurnek. Utana vannak meg a kis tunningos es gyari robeszok, 2,5-4 literes fogyasztassal. Azutan vannak a ditech-ek (kozvetlen befecskendezesu motorok), ok 2 litert esznek. A vegsebesseg es a fogyasztas jellemzoen tipus fuggo, erdemes konkret tipusokat kivalasztanod es azokrol informalodni.

Az 5 km-es tavra egyertelmuen robi kell,a 20 kilomteres, foutas szakas egy bejaratott robival 70-80-as veggel (vizhutesest vegyel erre a sebessegre) megfelel, maximum elozgetnek majd, de az nem annyira veszes, kivetel, ha kaminon forgalom nagy.
A dontes a tied :)

"önmagam hite vagyok magamban"

(#1554) golyani


golyani
addikt

én is azt mondom, h először robi vagy simo vagy hasonló. én azt mondom h 20km még robival is meg oldható, max ha gyorsabban akarsz mászkálni rááldozol 100k-t egy rendesn tuningra és akár 100-al is repeszthetsz, igaz sokat is fog enni.
robogó tény várobavaló de szreintem város 20km -es körzetében is jól használható.

(#1555) GodHeart válasza golyani (#1554) üzenetére


GodHeart
senior tag

mi haverommal tavaly ilyen 120km-es túrákat csináltunk.. :) szóval arra is tökéletesen jó.. a feeling meg a hangulat ugyanúgy megvan :)

(#1556) golyani válasza GodHeart (#1555) üzenetére


golyani
addikt

jaja én ma mászkáltam ~40km-t max 50-el de jó volt.
két falu között igaz kevésnek éreztem de kanyarokbna pont jó ;] ,najó kanyarból jobban is húzhatna.
na majd szerdától vagy szombattól akkor megyek vele szervízbe.
oylan Hebo kesztyűt kapok én a yamahába? :F vagy Foxot esetleg??

[Szerkesztve]

(#1557) GodHeart válasza golyani (#1556) üzenetére


GodHeart
senior tag

huh én 1x ültem haverom robiján.. max 55-öt ment... de hogy az nekem kegyetlen lassú volt :) Öröm volt visszaülni a sajátomra.. nah húztam neki, feeling meg is volt. Kedvencem zenehallgatás közben motorozni.. bömböl a fülembe a zene.. én meg száguldok.. nah.. annál jobb érzés nem sok van szerintem a világon :) Aztán ha meguntam a motorozást ki az egyik ABC parkolójába.. ülés felhajt.. hifi bekapcs :D zene nyomat ;] az is egyfajta érzés..

(#1558) golyani válasza GodHeart (#1557) üzenetére


golyani
addikt

jaja. zene + száguldozás a best ;] :D
robiba zene??? szerintem az felesleges. jó álló helyzetbe oké de szerintem akkor is.

(#1559) GodHeart válasza golyani (#1558) üzenetére


GodHeart
senior tag

jah menet közben én is mp3 lejátszó+fülhallgató combóra gondoltam :U
Menet közben hifit nem igen lehet hallani, max a basszust :D Meg haverom motorja olyan rohadt hangos, hogy elnyomja :D Most elvileg faterjével szédszedték miszlikekre meg megcsinálják rendesen.. szóval elvileg halkabb lesz.. de akkor is nekem maxon kell hifit ''bömböltetni'' hogy a kívülállok valamit is halljanak belőle.. azt meg nem szeretem.. inkább megállok és egyhelyben :) az úgy feszítősebb ;]

most akarok bele zenére villogó ledeket azaz neont tenni :) egumotors.hu -n lehet kapni 5k-ért.. egyre beruházok, ha a tuningból felébredve rájövök mennyi pénzem lesz.. most hirtelen kezdek számolgatni, hogy jó-jó meglesz a tuning, de nem lesz zsém benzinre :D az meg úgy kicsit necces :)

[Szerkesztve]

(#1560) jerry311


jerry311
nagyúr

Bár már nnagyjából mindegy, mert apám megvette a gépet.
Peugeot robogókkal milyenek a tapasztalatok? :)
Pontos típust nem tudok, 100 ccm-es, ahol lehet műanyag (legalább nem rohad).
Nagyjából ennyit tudok róla.

(#1561) vtechun válasza Zenty (#1552) üzenetére


vtechun
veterán

Nézzél szét a Kymco -k között. Azok nem olyan drágák. Minőségileg sem rosszak szerintem. [link] Igaz én csak egy gyengébb 4 ütemüt vettem, de nem rossz ez sem és a hangja meg pláne jobb mint egy kétütemünek :) [link] legalul meglehet hallgatni a hangját :)

(#1562) GodHeart válasza jerry311 (#1560) üzenetére


GodHeart
senior tag

ha 100ccm-es akkor elvileg suzuki blokk van benne.. jól mennek, csak ha gond van velük rohadt drága javítani.. legalábbis úgytudom.. az biztos a Malaguti F12-es 100-asban suzuki 100as blokk mocorog.. és csak egy henger bele 82k.. szerintem tuti kis moci :) elvielg 110-et simán vinnie kéne, ha nem viszi, akkor folytás van benne, vagy nem nagytestű. :U szóval mázlid van.. azzal repeszthetsz :P Bár elvileg nem gyorsul úgy mint egy tuning 70ccm-es :U de ezt csak úgy hallottam

(#1563) jerry311 válasza GodHeart (#1562) üzenetére


jerry311
nagyúr

Köszi. :)

A gép már megvan, apám ezzel szándékozik dolgozni járni a jövőben, az autót meg itthon hagyja. Nem most kezdte a motorozást, de hosszú ideje nem motorozott már, úgyhogy csak 70 hajtotta, mikor hazahozta.

Majd meglássuk, még csak 3 napja van nálunk.

(#1564) golyani válasza GodHeart (#1559) üzenetére


golyani
addikt

nme eccerűbb egy számteches zajra villogó neont venni és alkotni köré vmi védőburkot??
én maj egy kék v. pijos neont akarok aeroxom elejére a hűtőrács mögé.

(#1565) GodHeart válasza golyani (#1564) üzenetére


GodHeart
senior tag

én az ülés alá az autórádió mellé akarom tenni.. kék színbe.. 5k-t nekem megér, minthogy mással szórakozzak. Láttam ott is ahova te akarsz tenni.. nah ott kegyetlen jól néz ki :) Majd meglássuk mit hoz a jövő.. csak azt büntetik a zsernyákok.. úgyhogy kicsit necces.. én meg nem nagyvárosban lakok, hogy azért ha rendőr elkezd üldözni.. jó eltudnék szökni.. de nem sok kék malaguti van a városban :D pláne nem hifivel meg kék neonnal :DDD

[Szerkesztve]

(#1566) golyani válasza GodHeart (#1565) üzenetére


golyani
addikt

jahogyja értelek.
nkem csak sima világítós kell vhova dugok egy kapcslót aztán ha jön a zsaru....
én is falun közlöködöm. de most ritkán látni zsarut. nameg ha egy heyben állok az őt mit zavarja?
annyira nem is zavargatják az embereket, csak állandóan felejelnt vki minket aztán önnek a zsaruk... nem szólnak csak ott vannak.
de ha már vkit megállítottak és volt jogsija utána nme zargatják.


[Szerkesztve]

(#1567) golyani válasza GodHeart (#1565) üzenetére


golyani
addikt

képet tucc mutatni a technikáról?
enyémről visszább van link.

[Szerkesztve]

(#1568) GodHeart válasza golyani (#1567) üzenetére


GodHeart
senior tag

van 4 képem róla.. de elég kezdetleges, meg sötét.. mert telefonnal készültek. Majd 1-2 hét múlva felbodok pár normálisat. Igaz a fénycucc akkor még nem lesz benne, csak a 70es henger reményeim szerint. Én nem falun lakuk, de azért egy 15000res település mint Kapuvár, még nem olyan nagy :)

(#1569) golyani válasza GodHeart (#1568) üzenetére


golyani
addikt

ja h kiscity, sry.
én az 1000-es településsemmel meg se szólalok... :B

(#1570) etnies válasza golyani (#1569) üzenetére


etnies
senior tag

Itt Nagytarcsan 3500-an laknak, de bejarok ejjel-nappal Budapestre, ott meg a kozlekedesben se haza se isten :(

"önmagam hite vagyok magamban"

(#1571) Zenty válasza vtechun (#1561) üzenetére


Zenty
őstag

Igen ismerem Kymcot!
Valoban jók az áruk ,de sajna egyik se jön be kinézet ügyileg(sport) :(
Amik bejönnek kinézetben és áldoznék is ennyi pénzt rá az mind 500-600 kezdődnek sajna...(derbi,aprilia, gelira stb)
Bár a kymconál ezek 50 köbcentis sport copyzasok egész jok!
[link]
Végén még robogó helyett ilyet fogok venni :D

Egyébként Piaggio amibe még talán reménykedhetek! Jol néz kih és,ha jol emlékszek elég jóh volt anno nrg power árban is! Most nemtudom mennyi?
Ha az se akkor nem robi lesz ismét :(


[Szerkesztve]

Guild Wars - Zenty a survivor

(#1572) spiceworld


spiceworld
csendes tag

Egy hülye kérdést engedjetek már meg: 50cm3 alatt kell forgalmi engedély? pl. Egy házi barkács 30cm3-es motoros bringával részt vehetek a forgalomban?

(#1573) vtechun válasza Zenty (#1571) üzenetére


vtechun
veterán

de az viszont nem Kymco, hanem Rieju :) Vegyél egy Kmycot, aztan majd olyanra formázod amilyenre akarod, de szerintem külső az sokadlagos:)

(#1574) Zenty válasza vtechun (#1573) üzenetére


Zenty
őstag

''de az viszont nem Kymco, hanem Rieju''
Jah téleg sry :D

Guild Wars - Zenty a survivor

(#1575) etnies válasza Zenty (#1571) üzenetére


etnies
senior tag

Nekem 2006-os Piaggio NRG Power DD-m (vizes) van. 480 az ara, nekem idaig megerte, nagyon megszerettem az elso 88 kilometer alatt :)

"önmagam hite vagyok magamban"

(#1576) Zenty


Zenty
őstag

[link]
Nem hiszem el..... jól néz kih ( legalábis ebben az árszegmenshez képest)
Jó árba van! De Keeway.... :( :(
Ha egy minimálisal jobb márka lenne akkor azt mondom ok , de igy....?

Reménytelen ez a robogó vétel kezdek rá jönni... :)



[Szerkesztve]

Guild Wars - Zenty a survivor

(#1577) Zenty válasza Zenty (#1576) üzenetére


Zenty
őstag

[link]

Ez a matrix egyre jobban bejon ... :D

''Szolgáltatásaink minőségét, belső minőségirányítási rendszerünket, valamint termékeink műszaki, technológia színvonalát folyamatosan fejlesztjük, amelynek ékes bizonyítéka cégünk TÜV NORD által megtörtént ISO 9001:2001 szabvány szerinti minősítése.''

Hát nemtudom szerintem még mindig puttok lehetnek kár ... :(



[Szerkesztve]

Guild Wars - Zenty a survivor

(#1578) vtechun válasza Zenty (#1577) üzenetére


vtechun
veterán

Kymco Super 9 -et nem nézted?

(#1579) Josh válasza vtechun (#1578) üzenetére


Josh
tag

Megvolt az első kötelező szervíz? Mennyibe került? Mit csináltak rajta?

Az én generációm már nem drogozik. Direktbe stimulálják az agyhullámokat.

(#1580) GodHeart


GodHeart
senior tag

nah ma lelett beszélve szerelővel.. csütörtökön vagy szerdán átviszem motort, és még lehet ezen a héten lesz bele 70-es henger.. ha meg minden jól megy, akkor egy tuning 48%-os véglehajtás is.. wáááá :D nagyon fog menni a kicsike.. :) Huh de várom már.. www.idojaras.hu -n is egyre jobb hőmérsékletek vannak :) asszem itt a tavasz..

(#1581) bagesz


bagesz
csendes tag

Sziasztok.Az asszonynak szeretnék venni egy robit.kinéztem neki egy SUZUKI ADDRESS-t.Nemis tudom hányas évjárat,de most lett motorikusan felújítva,karcmentes,eredetifényezés,egy idős úr jár vele.Állitása szrint 75-80-at megy de ő csak 40-50-el használja.Kereskedő 120000-et adna érte,nekem is ennyiért adná.Szerintetek megéri-e,vagy mittudtok jó-e ez a tipus?

(#1582) GodHeart válasza bagesz (#1581) üzenetére


GodHeart
senior tag

ha kereskedő adna érte ennyit, akkor tuti megéri ennyiért.. mert kereskedő 160k-t fogja árulni... az én motorom kereskedő 80k-ért vette volna meg attól akitől vettem. én 115k-rt vettem meg tőle.. és még így is igen jól jártam.. mert 140k alatt nem igen lehetett ilyet szerezni:) Szóval hajrá :)

(#1583) vtechun válasza Josh (#1579) üzenetére


vtechun
veterán

még nem volt meg, pénteken viszem asszem, de 2,3 liter alatt lesz a fogyasztasa 2. tankolas utan :) úgy érzem :) szal fasza, Azt meg nagyon remélem, hog nem kérnek el a szervízért sokat...

(#1584) Zenty válasza vtechun (#1578) üzenetére


Zenty
őstag

Néztem!
Kinézetre sajna nem jön ,meg picit drága szerintem!
Majdnem 400 ha picit rá dobok akkor már tudok venni aprilia stb szal igy nem annyira koser.
De ha ugy nézne kih mint a matrix akkor megondolnám :D

Guild Wars - Zenty a survivor

(#1585) golyani válasza vtechun (#1583) üzenetére


golyani
addikt

reméld nekem tavaly ősszel 16k-t mondtak 1000-es szervízre+fojtástalanításra :Y
remélem mostnara lejjebb mentek az árak :F

[Szerkesztve]

(#1586) vtechun válasza Zenty (#1584) üzenetére


vtechun
veterán

a kinézet nem minden... meg nem is egy kategória a Keeway a Kymco -val.

golyani nekem elvileg azt mondtak, ingyenes lesz a folytáskivétel, de majd kiderül, 5x hívtam fel ezt a boltot mielőtt megvettem volna. Szerintem én voltam az első Kymco vásárlójuk. Remélem ezt valamivel jutalmazzák :) De amúgy tökéletesen elégedett vagyok a mocival. Az idő is jó mostanában :) Tegnap is mentem vele 60 km-t :)

(#1587) Zenty válasza vtechun (#1586) üzenetére


Zenty
őstag

Nem minden,de ennyi pénzért már nézen kih jol!

Guild Wars - Zenty a survivor

(#1588) golyani válasza vtechun (#1586) üzenetére


golyani
addikt

arról tud vki vmit h miaz aeroxokhoz rendelhető POWER UP csomag??? :F
ma olvastam motorkatalógusab újságosnál h lehet iylet rendelni hozzá és elvileg majnem olyan lesz mint egy 70-es de csak 3l eszik max :Y

(#1589) GodHeart válasza golyani (#1588) üzenetére


GodHeart
senior tag

sztem érdemes lehet emgvenni.. mert ha még utána beleteszel egy 70es hengert.. nah akkor ott lesznek fincsi dolgok :)

(#1590) vtechun


vtechun
veterán

na tankoltam 3.adjara, mostani es elozo tankolas kozotti fogyasztas most bejaratosan 2.06 liter/100 km :) Fasza :) Csak idegeseit hogy hatso kerek sztenderen ugy forog mintha excentrikus lenne, ugy ertem hogy felfordulat fasza konnyu utana meg nehezen fordul :( nemtom, hogy ennek ilyennek kell-e lenni...

(#1591) etnies


etnies
senior tag

Csinaltam a motoromrol vegre kepeket, ha valakit erdeklene [link]

"önmagam hite vagyok magamban"

(#1592) GodHeart válasza etnies (#1591) üzenetére


GodHeart
senior tag

azannyát de jól néz ki! :) gratula! szép kis motor, és jó is ;)

(#1593) golyani válasza GodHeart (#1592) üzenetére


golyani
addikt

csatlakoztam. :R :C
majd megkérdem szervízbe mit tudnak róla... ;]
nameghogy menyibe fáj...

[Szerkesztve]

(#1594) NeoXon


NeoXon
csendes tag

Végigkerestem a fórumot, es google-ön is próbáltam utánanézni, de semmi információt sem találtam a robogók keréknyomásával kapcsolatban.
Konkrétan egy 50 ccm-es Yamaha Artistic Jog első és hátsó keréknyomására volnék kíváncsi. Ma voltam benzinkúton, és elég laposnak tűnt, úgyhogy felfújtam mindkettőt 1,5 bar-ig, de gyanítom, hogy mehetne bele még több, csak nem mertem túl fújni, nehogy gond legyen belőle. Főként betonon használom, budapesti kátyús utakon, szóval a túlságosan kemény nem jó, mert akkor nagyon pattog. Ti mennyit szoktatok bele fújni és mennyi a gyári előírás?

[Szerkesztve]

(#1595) RAM válasza etnies (#1591) üzenetére


RAM
őstag

Bocs, most nem olvastam vissza, milyen ccm, stb. a mocid,
de látom nem az a mini kerekes, ez mennyire kényelmes a magyar utakon?
Különbség van?
Vagy crossmotor? ;]

Csak tisztán

(#1596) etnies válasza NeoXon (#1594) üzenetére


etnies
senior tag

Nekem a gyari elol 1,2 bar, hatul 1,7 bar (Piaggio NRG Power '06)

"önmagam hite vagyok magamban"

(#1597) etnies válasza RAM (#1595) üzenetére


etnies
senior tag

Magyar utakon meg az autok se kenyelmesek :P
Robogokhoz kepest eleg jo, de egy runner azert jobb. Ennek a modellnek lent van a sulypontja nagyon, inkabb a fordulekonysag jellemzi, mint a gurulo fotel.
De atlag feletti a kenyelme a robogokhoz kepest.
Amugy meg teleszkopot es rugo stagot is lehet cserelni.

"önmagam hite vagyok magamban"

(#1598) golyani


golyani
addikt

na megkérdeztem szervízt 18 ezret kérnek 100-es szervíz + fojtás kivételért(6+12k)
ja és mi telik 3 órába ilyenkor? mert ha beviszem szombaton 9-re akkor délre kész lesz.

(#1599) GodHeart válasza golyani (#1598) üzenetére


GodHeart
senior tag

nah.. szerelőnél a motorom, elvileg jön bele a 70es henger.. most szétlett kapva.. kiderült, hogy a lehető leg lefolytottabb 50es henger volt benne.. bááz és így mentem ma vele 75-85 között! :D Szerelő se érti, hogy hogy mehet ennyire.. Haverom tuning mocival, épp hogy gyorsabb volt. Nah már nagyon várom a hengert :)

golyani: megéri.. mindenképp csináltasd meg

(#1600) golyani válasza GodHeart (#1599) üzenetére


golyani
addikt

hátjó csak most lett utánfutórendszám hosszabbítás, 206-os vizsgázattás avensis jobb hátsó sárvédő festés
sok ment most el.
igaz ezt eccer ígyis-úgyis meg kellcsinálni
ha minden jóül megy és kapok kesst akkor szombaton már száguldok!!
661 Descend kesztyűt láttam 8990-ér. vélemény?

[Szerkesztve]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.