Hirdetés

2024. június 15., szombat

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 04:52:58

LOGOUT.hu

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#74801) flash-


flash-
veterán

Sziasztok!

Oldalfali Klíma vásárlást beszereltetést szeretnék. Nagyon számítok a segítségetekre nem tudom merre induljak el...

szemontok:
-tetőteres, nem jól szigetelt két szintes családi ház emeleti szintjének 18m2-es szobába. (de nem gond a környező kettő 15-20 m2-es szobába is jutna valami hüvős)
fütés: kell, de a házban van gáz fütés, hideg (minusz 5-10 ) téli napokon az viszont csak 18 fokig tud füteni, azt majd jó lenne ha ki tudná egésziteni egy klima 24 fokra(vagy amennyi egy babának kell?.nem tudom ezt a +4-6 fokot a 18 fokra egy klima rá birná e tenni téli hidegben)

első és hát egyik legfontosabb:

Áram.
3 fázisú az áram a házban. legalább is a fent az emeleten leveri a kismegszakítót valami akkor attól a földszinten még van áram. (tehát akkor jól gondolom hogy ez automatikusan már csak háromfázisú lehet?)
nos vezetékezés ugyan már műanyag szigetelésű,de réz.
és talán a legnagyobb gond az az, hogy ha itt az emeleti tetőteres szinten megy kettő nagy fogyasztó ( pl, főzőlap meg vasaló vagy mosógép) akkor sokszor leveri a kismegszakítót. No, ha én akarnék még egy klímát is, akkor mellette már valószinű nem tudnék se mosni,se vasalni mert leveerné a kismegszakítót?
Ha igen akkor melyik megoldás lenne a legkedvezőbb amivel a klima számára tudnék áramot biztosítani?(vagy ezt a klímás aki beszereli megcsinálja mert benne van a szerelési dijban?) nagyon nem vagyok ebben otthon csak elvileg van több megoldás (fázis kibővítés, illetve eleve a mérőórától kell a klimának külön áramkör egészen az emeletre? akkor ahhoz új áramkört kell venni? )

utolsó kérdés a tipusokkal kapcsolatos:

tipus:
melyik tipust? kérlek konkrét tipust ajánljatok mert elvszetem hogy most Sensira, vagy FTXC,FTXF, vagy Mitsubishi:
HR35 :U
fő szempont: megbízhatóság és csendes müködés (leginkább hűtésnél)

[ Szerkesztve ]

"Embrace our fellow man, no longer vilified"

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.