Hirdetés
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Öregszem
- Android másképp: Lineage OS és társai
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Derail Valley
- Ingyen kellene, de tegnapra
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
zsolosz
tag
Valamikor, nem olyan régen olvastam itt a fórumon, hogy bizonyos típusokon a szervizmenüben lehet állítani a mókuskerék fordulatszámán... Igaz lehet ez? Ha igen, akkor pl. Daikin klímánál is lehet? Köszönöm a válaszokat!
Az igazság az, hogy néha elég kis teljesítménnyel fűt (250 Wattal is) és ilyenkor eléggé hűvöset fúj, ezért szívesen lassítanék picit a pörgésén, hogy melegebbnek tűnjön a kifújt levegő...[ Szerkesztve ]
-
TeeJay
félisten
válasz zsolosz #74101 üzenetére
Éjszakai mód a leglassabb amit tudsz állítani az alá nem fog menni mert akkor inkább lekapcsol ugyanis légcsere kell mert nem melegedhet túl az elpárologtató.
Vagy tedd magasabb hőfokra vagy állítsd vízszintesre mást nem lehetMixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
TeeJay
félisten
válasz lekorszke #74099 üzenetére
Nekem a kedvencem a "porszívóval kiszívtam" meg a "kompresszorral kifújtam" a koszt
Előbbivel szanaszét hajtja az elpárologtatóban a lamellákat meg eltöri a mókus kérek lapátot utóbbival a kerékről jól felfújja a lamellák aljára a mocskot
Kültéri porszívó messziről látható hogy szanaszét vannak hajtva a lamellák Ez van mikor 2 évente sajnálják a pénzt 15ezres rendes klíma takarításra, pedig én meg vagyok annyira becsületes hogy nyugdíjas néninek ha tavaly takarítottam és idén is hív akkor kimosom neki a filtert és nem kérek semmit mert tudom hogy tavaly óta 3 napot használta és tiszta még a gép. Csak azt takarítom amin látom kihasználták ugyanis legtöbb alsó polcos gép nem arra készült hogy évente szét kapják 3x, jobb ha csak akkor kell ha tényleg kell takarítani
Daikin és Mitsubishit évente többször is bátran vállalom azok nagyon jól és egyszerűen szét szedhetőek
[ Szerkesztve ]
Mixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
Exquisito
csendes tag
Sziasztok!
Sanyo SAP-KR97EHAX készülékhez lehet még valahol távirányítót kapni? Esetleg valami kompatibilis táv., ha nincs eredeti. -
levi75
csendes tag
Sziasztok,
windy telefonos elérhetősége a 79-es végű vodás Pannonklíma szám ?
-
PandaMonium
őstag
Kaptam ajánlatot a klímástól FTXC35C-re és FTXF35E-re, mindkettőt elég jó áron adják. Ti ezek közül melyiket vennétek inkább, van bármi jelentős különbség a kettő között? Korábban írtam, de írom megint, egy kb. 40nm-es szobát akarnánk hűteni-fűteni vele, van padlófűtés is, de együtt menne a klímával télen. Illetve ugyanezekből kerülne egy-egy 2.7kW-os két kisebb szobába (összesen kb. 90nm a ház). Azok a fő szempontok, hogy lehetőleg halk legyen a beltéri-kültéri amennyire lehet, ne fagyjon szét télen, megbízható legyen.
[ Szerkesztve ]
What I cannot create, I do not understand
-
tudi13
aktív tag
válasz PandaMonium #74109 üzenetére
Én is a kettő között vaciláltam.
3 db FTXF-et válaszottam.
Picit feljebb leírták a különbségeket. Econo funkció, Comfort fukció, Beltéri csendes fukció és 5 sebesség fokozattal (C-ben csak 3 fokozat van) tud többet az FTXF. -
F-ECT$
titán
Padlófűtés mellett miért szeretnél klímával is fűteni? Nem elég a padlófütés / nem tudod az adott szobában szabályzoni a padlófűtést és csak ott melegebbet szeretnél / túllépsz a gáz kereten és kiváltanád a fűtés egy részét árammal? (Csak azért kérdem, mert a padlófűtés sokkal komfortosabb, mint a klíma.)
Dive ever, work never.
-
PandaMonium
őstag
válasz F-ECT$ #74111 üzenetére
Sajnos hiába új építésű a ház, mi 2 éves korában vettük, így nem mi választottuk a padlófűtés rendszert és szerintem alul lett méretezve. Nem fűti fel eléggé a szobát. Ez csak a nagy szobában probléma, a többi kisebb szobában ahol van padlófűtés ott elégedett vagyok vele. Illetve amit nem írtam (csak korábban), hogy néhány kis szobában elektromos fűtőpanel van, azokat teljesen ki akarom kapcsolni és amit átfúj a klíma az lenne a fűtés (azokban a szobákban amúgy is keveset vagyunk).
#74110 tudi13: Köszi a véleményt. Bónusz, hogy az FTXF még olcsóbb is egész sokkal (darabonként 15-20k), így én is arra hajlok inkább.
[ Szerkesztve ]
What I cannot create, I do not understand
-
F-ECT$
titán
válasz PandaMonium #74112 üzenetére
Alulméretezés alatt mit értesz? A nagyobb szobákban hány fokot tud csinálni, illetve az kevesebb-e mint a kisebb szobákban lévő? Vizes vagy elektromos alapú a padlófűtés, ha előbbi akkor mi állítja elő a melegvizet? (Azért kérdem, mert mi is tervezünk új építésűbe költözni, és gyűjtöm az infókat.)
[ Szerkesztve ]
Dive ever, work never.
-
bogabi
senior tag
válasz PandaMonium #74112 üzenetére
Nem lehet, hogy egyszerűen nincs jól beszabályozva a padlófűtés? Ha több körből áll, akkor azt a kört mindenképp meg kellene nézni, ami a nagyobb szobát fűti.
A tévedés joga fenntartva. A meccs áll egyenlőre, egyelőre ez a helyes.
-
TeeJay
félisten
Mindkettő halk gép az FTXC picit hatékonyabb cserébe 3 ventilátor fokozatban tudod állítani az FTXF meg 5 fokozatban
Használtam már mindkettőt és nyugodtan ajánlomMixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
bandi0000
nagyúr
Sziasztok,
Nem vételhez kapcsolódik szorosan, de ha H tarifára kötném, akkor nyári hasznàlat soràn külön szàmolnàk a sima àramtól? Tehát itt az a kérdés, hogy a "rezsicsökkentett" fogyasztásnàl összeadódik a sima àrammal?Xbox One: bandymnc
-
bandi0000
nagyúr
Na az kiràly, megnyugatót
Hamàr itt, akkor mit ajánlotok?
12m2 szoba, 1-1 klímàt szeretnék 2 szobàba, igazàból kiegészítő fűtésre lenne, de jó lenne ha a minuszokba is tudna fűteni ha épp kell
Àrban kb 300k körül gondoltam / db, persze ha olcsóbb nem baj Talàn wifis jó lenne, de az se kikötés
Illetve egy kérdés, veszteség nélkül megoldható, hogy 1 falra rakjam a 2 kültérit? egyiknél kb 8-10m re lenne a beltéri, vagy ez kivitelezhetetlen?
Xbox One: bandymnc
-
senior tag
Sziasztok,
2024-ben mi a legegyszerűbb módja annak, hogy Romániában magánszemélyként klímát vegyek? A garancia kérdése gondolom egyszerű (nincs), de mi a helyzet a felszereléssel?Szegedről Arad, Temesvár nincs messze, de nincs helyismeretem, illetve visszaolvasva azt láttam, hogy már csak román adószámmal lehet klímát venni náluk.
⭐ Revolut meghívó ajándék 7500 Ft bónusszal | Raiffeisen Bank meghívó változó ajánlói bónusszal ⭐ Kérd privát üzenetben tőlem!
-
mjani1172
addikt
Én úgy gondolom nem sokat nyersz vele, pláne, hogy a hozzászólásból az derül ki hogy nem vagy járatos a témában......
Sokkal egyszerűbb keresni itthon egy telepítőt, azzal boltolni, (akár itt is) vagy egy haver akinek van cége, és lehetősége, adja vissza az áfát......[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Sziasztok, szegeden klímatelepítőt tudna valaki ajánlani?
-
-Tsaba-
tag
-
Marc22
csendes tag
Üdv!
Szeretnék kérni segítséget!20m2 déli fekvésű szobába szeretnénk klímát fűtéshez is. Jelenleg van konvektor. Szigetelés jelenleg nincs, négy lakásos társas ház emeleti rész.
Erkélye ablakkal reggeltől délután 4-5 óráig süti a nap, de télen meg pont besüt és mint üvegház melegít bent.Csendes klímára gondoltunk ajánlottak:
Mitshubishi:
MSZ/MUZ-AP25VGK 330e
MSZ/MUZ-AP35VGK 350e -
almafa42
aktív tag
Sziasztok,
A hétvégi házunkat újítjuk épp fel, a hűtést/fűtést klímával szeretnénk megoldani. A ház emeletes, szintenként kb 30m2. Az emeleten van 2 hálószoba, lent egy nagyobb tér. Belmagasság alacsony. A ház teljesen új szigetelést kap körbe (teljesen új tető, aljzat szigetelés, plusz körbe 12 centi grafitos). A földszinti járólap alatt kiegészítő infra fűtés az érzet miatt, de nem ezzel szeretném a házat kifűteni.
Mobil appról tudnom kell irányítani a fűtést/hűtést. Csak japán gyártó játszik (azon belül nem a legalsó belépő kategória, de nem is a teteje, a sok extra funkcióra illetve különleges designra nincs szükségem). Halk kültéri/beltéri előny.
Jól gondolom, hogy egy 3 beltéri egységes multi klímával lehetne a legjobban megoldani ezt a feladatot. Ti mit javasolnátok?
Edit: kacérkodok a H tarifa kiépítésével, szóval olyan klíma lenne jó, ami megfelel a H tarifa elvárásainak
[ Szerkesztve ]
-
zsolosz
tag
Szerintetek a külföldről származó klímák működhetnek magyarországi applikációval? Van egy régebbi CH klíma, és már mindenféle appal próbáltam, de nem megy semmivel... Mi a helyzet a Daikin-al és az Onnecta-val?
-
zsolosz
tag
válasz TeeJay #74130 üzenetére
Én is így gondolnám, de akkor miért kell kiválasztani az országot? Az említett készüléket is már mindenféle appal próbáltam, mégsem megy... A szülői házban lévőt simán tudtam aktiválni az ajánlott programmal, ez meg semmivel nem hajlandó. És gyanús, hogy Ukrajnában forgalmazták (tévedés jogát fenntartom). Ezért kérdeztem, hogy akik Daikint használnak R-ból, nekik működik-e?
-
bandi0000
nagyúr
Ha fűtésre vennék klímát a scop érték számít ha jól tudom.
Most pl egy random Mideát néztem A+++ fűtés scop érték 4.6
Daikin Scop 4.6 de csak A+Itt most mi alapján érdemes ezt nézni? Ha jól tudom az A jelölés is szabványosítva van, akkor miben térhetnek el?
Amúgy 12m2 és 16m2-es szobákba 3m-es belmagassággal elég a 2.5 kW körüi, vagy nagyobbat rakjak?
-
bogabi
senior tag
válasz zsolosz #74131 üzenetére
Az ország/régió kiválasztása sztem független attól, hogy hol vetted a klímát. Azért van rá szükség, mert GDPR és egyéb adatkezelési megkötéseket be kell tartani a gyártónak, meg még pár egyéb technikai dolog.
A tévedés joga fenntartva. A meccs áll egyenlőre, egyelőre ez a helyes.
-
TeeJay
félisten
válasz bandi0000 #74133 üzenetére
Szerintem ne az A+++++++ jellel foglalkozz hanem az SCOP számmal persze feltételezzük hogy a kínai nem kamu számot írt rá
4.6 SCOP már egy fokkal jobb mint a nagy átlag 4-es alap gépek
De ha komolyabbat akarsz akkor 5 feletti SCOP-t kell nézni azok már komolyabb fűtős gépek de árban is zsebbenyúlósMixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
bandi0000
nagyúr
válasz TeeJay #74140 üzenetére
Köszi, hát igen itt az a kérdés, hogy megéri-e, mert most hasraütök 25Ft-al eszik kevesebbet minden 100 óra használatkor, de én meg 1 évben csak 50 órát üzemeltetem, akkor nem éri meg a +100k
Viszont ha 1 hónapba ugyan azon feltételek mellett 2k-val eszik kevesebbet, akkor igen megérhetné, de mondjuk akkor se biztos Szal sok sikert nekem
Amúgy most ezt nézegetem: [MITSUBISHI MSZ/MUZ-AP25VGK]
[ Szerkesztve ]
-
bandi0000
nagyúr
válasz ANDROID??? #74143 üzenetére
Pont ilyen van neked is?
Elég jó árban és japán, de közben találtam még 1-et: [link] Ez meg már 5.2 SCOPHát a fene tudja
-
bandi0000
nagyúr
Az ajànlott japàn gépeken belül van eltérés pl alkatrész ellàtottsàgban? Vagy teljesen mind1 melyik márka mellett döntök, nem lesz ilyen gondom?.
-
PROTRON
addikt
válasz almafa42 #74135 üzenetére
Mielőtt még megijednél, a "H" tarifára szabad külön kis elosztót telepíteni a lakáson belül azért, hogy le tudd egyesével választani a klímákat pl karbantartási célból, mondjuk 2 pólusú kismegszakítóval, vagy külön Fi relékkel.
Annyi, hogy a mérőórától külön védőcsőben kell mennie a "H" tarifa elosztóhoz a vezetékeknek és onnan is a klímákhoz saját védőcsőben kellene mennie a vezetékeknek, nem illik ugyanabba a védőcsőben áthúzni amiben a szobád dugalj vezetékei futnak.Elméletileg nincs hülye kérdés...az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség.
-
Marc22
csendes tag
Segítene valaki!
Szerintetek?
20m2 déli fekvésű szobába szeretnénk klímát fűtéshez is.
Van konvektor. Szigetelés jelenleg nincs, négy lakásos társas ház emeleti rész.
Erkélye ablakkal reggeltől délután 4-5 óráig süti be a nap.
De télen meg pont besüt és mint üvegház melegít bent.Csendes klímára gondoltunk ajánlottak:
Elég a 2,5-es?
Mitshubishi:
MSZ/MUZ-AP25VGK 330e
MSZ/MUZ-AP35VGK 350e
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest