Hirdetés
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Szólánc.
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Öregszem
- Android másképp: Lineage OS és társai
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
Frod
addikt
válasz TeeJay #74565 üzenetére
Hmm. Értem akkor már miért nem volt a tavaly javasoltak között...
Az alsópolcos Summer helyett a Comfort Plus variánssal jobb a helyzet?
Leírásban úgy látom, sok A+os erergiahatékony, alapból wifis, sok fancy-n hangzó beállítás (amit lehet az ember sosem használ).
Déli fekvésű, 1. emeleti panelről van szó egyébként, és a nappali/előtér/konyha egybenyitott ~35nm-nek hűtéséről lenne szó. (a hálókba majd gondolom külön kell, egyelőre ott még nem tervezzük)
Olvastam a #74590 hsz-t, pénztárca/ízlés alapján innen bármelyik jó?Do you see the white shadow?
-
windy
tag
Ezzel még véletlenül sem az volt a célom, hogy a klímaberendezések karbantartásának fontosságát elbagatellizáljam. Egy splitklíma viszonylag összetett berendezés, melynek helyes és egészséges működése sok összetevőn múlik. Szakszerű telepítés, megfelelő elhelyezés, kültéri, beltéri tisztasága, megfelelő áramellátás, vízelvezetés, stb. Ezekből elég sok a változó állapot, aminek ellenőrzését és fenntartását érdemes elvégezni, hogy akkor, amikor szükség van a működésre, akkor ne legyen leállás, mert a javítás lényegesen drágább, mint a megelőzés. A szezon előtt elvégzett karbantartások során kb. a készülékek 20 százalékánál találunk olyan működést befolyásoló hibát vagy állapotot, aminek az lenne az eredménye,, hogy május közepén-június elején, amikor először bekapcsolják a klímát, az nem, vagy nem száz százalékosan működne. Olyankor kb. egy hónapos leterheltsége van a szervízünknek, tehát ennyit kell várni, mire ki tudjuk javítani a hibát. Ez pedig megelőzhető a karbival. Mindenkinek saját magának kell eldöntenie, hogy ezt akarja-e és fizet érte kb. tízezer forintot, vagy elengedi a dolgot, és kockáztatja, hogy pl. egy kivezető vízcsőbe beköltözött pók miatt ömöljön a klímából a víz, eláztatva az alatta lévő dolgokat, és ezért ne tudja használni a gépet, amikor bejön a nagy meleg.
-
félisten
Mibe fáj az éves karbantartás(takarítás) mostánban? Kíváncsi vagyok.
[ Szerkesztve ]
2db APC BE-700GR szünetmentes tápegység eladó.
-
TeeJay
félisten
-
Lmh
őstag
Aux delta 2-ről milyenek a tapasztalatok? 3.5-es, csak hűtésre.
Sensiránál ~80ezerrel olcsóbban lenne.
Halkságban ahogy nézem hasonló, energiahatékonyságban is, tetszik az uv-fertőtlenítés, wifi+app alapból benne van és a silent/sleep mód is biztos halk este szunyához.
+appbol irányítható oldalra a fújás szöge, ami nekem azért lehet hasznos, mert lehet másfelé állítanám nappal, amikor a nappaliban ülök és este amikor a háló felé kéne fújnia.
Erről a delta2-es verzióról már elég jókat olvasok, jobb mint a korábbi auxok.
Steam Deck / PC: i5 6600 / Inno3D GTX 1650 Super Compact 4GB GDDR6 / MSI B150M Bazooka / Patriot 2x8GB DDR4 2133Mhz / Chieftec Force 400W / OCZ Agility3 120GB, Kingston UV400 480GB, Samsung HD103SI 1TB / Win 10 64bit / LG 34UM68-P monitor
-
Atomgeszi
veterán
Arra milyen klímát ajánlotok, ahol kb évente 5 napot kell télen fűteni,
nyáron 5 napot hűteni egy tetőtéri 10 m2 -es szobában?Eladó gyönyörű, kitűnő állapotú audiophile hangfalszett https://hardverapro.hu/apro/elac_carina_audiophile_5_0_szett/hsz_1-50.html
-
Lmh
őstag
válasz TeeJay #74608 üzenetére
Úu korabban lattam h nagyon megy itt a tere-fere a kapilláris csövekről, de en nem tudom hogy azzal konkretan mi a gond nem vágom mit csinál...
Steam Deck / PC: i5 6600 / Inno3D GTX 1650 Super Compact 4GB GDDR6 / MSI B150M Bazooka / Patriot 2x8GB DDR4 2133Mhz / Chieftec Force 400W / OCZ Agility3 120GB, Kingston UV400 480GB, Samsung HD103SI 1TB / Win 10 64bit / LG 34UM68-P monitor
-
TeeJay
félisten
Elektronikus hatékonyabb
Windy leírta múltkor, kapilláris = karburátor, elektronikus adagoló = injektor
Melyik fogyaszt kevesebbet és melyik hatékonyabb?
Persze a kapilláris csöves meg kő egyszerű és csak a kompresszor inverterrel játszik
Amivel fűtenél is hatékonyabban az legyen elektronikus adagolós
Hűteni évente pár hetet bőven elég a kapilláriscsöves is mert sok sok év alatt térülne meg ilyen kevés üzemidővel az elektronikus adagolós gép felára.
Nekem csak Daikin Sensira van és nem is lesz más a közeljövőben semMixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
Lmh
őstag
válasz TeeJay #74611 üzenetére
Jah, most visszaolvastam kicsit, es tobb helyen írtátok, hogy hűtésre jó a kapilláris is.
Csúsztatott zsalus, 3. Emelet, távfűtés, 23 fokra fűtenek télen házszabály szerint(agyrém, bár most lesz közgyűlésen szavazás 21 fokra csökkentésről, bőven elég lenne nekem, de kétlem hogy a nyuggerek megszavaznák).
Nem durván meleg a lakás, szerintem nem menne egész nyáron a klíma csak a 28+os átlaghőmérsékletű napokon, a nagyon meleg éjszakákon. Bár egyre több ilyenre számítok a következő években.
Csak hűtésre is annyira a sensira felé billen a mérleg?
Bár uj ez az aux delta 2, nem sok a hosszú távú tapasztalat van róla, de csúcsmodell az auxok között.Ui: bocs, közben látom hogy te is azt írod h hűteni elég az aux is.
Akkor lehet kipróbálom ha nem jön be, akkor legközelebb japán lesz.Amúgy arra még kíváncsi lennék ha van olyan h silent/sleep funkció, az konkrétan mit csinál? Úgy értem ha tud bizonyos üzemmódban halk lenni, akkor miért nem az az alap? Mi van ha folyamat sleep módban nyomatom?
Gondolom a ventije nem megy magasabbb fordulaton. De ha alacsonyabb fordulaton is tudja tartani a kívánt hőmérsékletet, akkor miért nem mindig úgy csinálja?[ Szerkesztve ]
-
TeeJay
félisten
Minek klíma ha csak 28fok felett kapcsolod be?
Addigra már a falak is 28-29fokosak és napokig mehet a gép hogy lehűtsön mindent
Klíma azoknak kell akik 24-25fokban szeretnének bent lenni és abban is alszanak emiatt egész nap járatjákTavaly 10. emelet panel 54nm lakásba raktam a két 18nm szobára 3,2kW Gree Pulse gépet és lazán hűtötte mert a kétszárnyas ajtó részt nyitva hagyták. Ha ajtót becsukják akkor meg egy 18nm szobát pláne lehűt lazán
Mixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
Lmh
őstag
válasz TeeJay #74614 üzenetére
Mert utána kezdődnek az alvás gondok addig tudom nyitott ablakokkal menedzselni.
De ha lesz klíma, lehet bekapcsolom hamarabb... azért kellemesebb a 25 xD csak 28 fok fölött kritikus nálam jelenleg a helyzet, akkor már szoktam szídni magam, h francért nem raktam fel klímátElőző kommentemhez írtam még bónusz kérdést ami érdekelne ha esetleg vki el tudja magyarázni a csendes funciók kulissza titkait...
-
Lorden
senior tag
A sleep mód hűtésnél engedni feljebb menni a szoba hőmérsékletét a beállítotthoz képest. Fűtésnél pedig csökkenni. Pontosan mennyivel meg hány óránként ezt az adott gépnél leírják.
Kikerestem most, Oasis pl 1 óra elteltével 1 fok, kövi órában is 1 fok, 8 óra után a program leáll és minden visszatér az eredeti állapotba. -
TeeJay
félisten
Éjszakai mód japán gépeknél 19-20-21dB körüli hangerőt jelent amikoris kb a beltérihez kell hajolnod hogy halljad működik-e
Sensira nekem 20dB és nagyon rossz alvó vagyok, konkrétan minden fényre vagy hangra felkelek és nehezen tudok már újra elaludni de 5. szezont kezdi a klíma és végig aludtam mellette minden nyarat
Daikin egyébként DRY módban (szárítás mód) még az éjszakai módtól is halkabban tekeri a kereket, konkrétan nem hallom hogy menne de pörögPerfera tud 19dB-t is ha jól emlékszem meg egyes Pana gépek is
Gree ComfortX pl silent módban 24-25dB talán és az tényleg hangosabb bár valakinek lehet még az sem zavaró
u.i.: Sensira működés jelző LED zölden világít, burkolatot lekaptam, LED-re kentem vastagon fekete filcet meg a plexire ragasztottam 5-7réteg fekete szigszalagot és így már nem látom csak annyira halványan hogy ne is zavarhasson
[ Szerkesztve ]
Mixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
Sumi
aktív tag
Így tudtam életre kelteni a melcloudot:
If you manage your own DNS server, you can get online again, setting the host "production.receiver.melcloud.com" to resolve to the IPaddress: 52.215.226.151
-
nagyúr
válasz liszi70 #74470 üzenetére
Pár hetes fórumolvasás alapján lett egy elképzelésem: a két 12m2-es szobába Mitsubishi MSZ-HR25VF, a nappali/étkező/konyha-részbe, ami kb. 45m2, Mitsubishi MSZ-HR35VF. Főleg hűtés, de télen időnként fűtés-rásegítés is. A nagyba gondolom kell a 3.5kW, de 12m2-re nem lesz túl nagy a 2.5kW? Helyiségméretre 26 - 34 m2 van írva a HR25VF-re. Érdemes lenne kisebbet keresni (2kW? ), vagy számottevően nem járnék jobban egy kisebbel zaj, ár és üzemelési költség szempontjából?
[ Szerkesztve ]
-
Lmh
őstag
válasz Lorden #74616 üzenetére
Hmm, értem, akkor ez egy megengedőbb energiatakarékos, csendes mód. Vagy konkrétan van benne olyan logika, hogy a lassú hőmérséklet emeléssel kompenzálja az alvás közbeni teshömérséklet csökkenését, hogy ne fázz este és ne kelljen felkened kikapcsolni..?
TeeJay:
Igazából akkor amiket leírtál értékeket azokat hozza az AUX Delta 2 is. Ott is ígérnek "akár" - jó ezeket az "akár"-ozásokat utálom - 19db-t is.
Alapból 42db a belső értéke, a sensiráé 40. Az már nem oszt szerintem, úgysem a hálóban lesz a készülék, hanem a szomszéd nappaliban, meg ennyire rossz alvók azért nem vagyunk
Most nagy volt az árkülönbség a kettő között és mivel csak hűtésre fogom használni, ezért a plusz néhány hasznos funkció miatt a Delta 2-t választottam.
Legalább lesz a fórumban erről is tapasztalat, mindent a PH népért! Igazi innovátor vagyok, feláldoztam magam!Steam Deck / PC: i5 6600 / Inno3D GTX 1650 Super Compact 4GB GDDR6 / MSI B150M Bazooka / Patriot 2x8GB DDR4 2133Mhz / Chieftec Force 400W / OCZ Agility3 120GB, Kingston UV400 480GB, Samsung HD103SI 1TB / Win 10 64bit / LG 34UM68-P monitor
-
adika4444
addikt
"Csúsztatott zsalus, 3. Emelet, távfűtés, 23 fokra fűtenek télen házszabály szerint(agyrém, bár most lesz közgyűlésen szavazás 21 fokra csökkentésről, bőven elég lenne nekem, de kétlem hogy a nyuggerek megszavaznák)."
Kérdés, hogy honnan megy a fűtés. Négyszintes társasban 24° van szabály szerint. Lent jön be a távhő és onnan van a felszálló ág. Rokonomnál az elsőn 28--29° van (letekert radiátorokkal csak 26--27) és ott is meg akarták szavazni a csökkentést kb. 20--21°-ra.
Aztán kapott a közgyűlés népe egy szívées invitálást a negyediken lévő lakásba. Azóta nincs napirenden a téma.Az sem jobb - van ilyen ismerős is -, ahol azzal trükköznek, hogy felmegy egy cső és fentről van elkezdve a fűtés leosztása. Itt ugyanaz a gond, 24°. Fent 30, lent 22 sem. A megoldás az lett hosszas évek után, hogy a ház saját kontójára átalakította és így mindenütt elfogadható, de mivel ebbe se ment bele minden lakó, ezért van, aki az elsőn továbbra is fentről kapja a meleget.
Úgyhogy arra én a helyedben nem építenék semmilyen szinten, hogy mit fog megszavazni a közgyűlés. Az emelés drága, a csökkentés meg már fázós lenne sokaknak (ha így nem az).
üdv, adika4444
-
adika4444
addikt
válasz lala666 #74619 üzenetére
A production.receiver.melcloud.com-ot kell feloldani az 52.215.226.151 IP-címre.
Ha saját DNS szervered van, pl. PiHole, vagy a routeredben bele tudsz nyúlni a forwarder-be, akkor kell csinálni kézzel egy ilyen bejegyzést és működni fog.
De ha szolgáltatói eszközöd van, vagy valamilyen normál router, pl. ASUS vagy TP-LINK gyári firmware-rel, azon nem lehet piszkálni a DNS-t, így elég melós áthidalni a problémát. Ki lehet bérelni egy VPS-t akár a célra, vagy Raspberry-pi-re rakni saját DNS forwarder-t, de ez macerás.
üdv, adika4444
-
lala666
senior tag
válasz adika4444 #74624 üzenetére
Köszi. Sajnos akkor nálam ez nem fog menni.
Hihetetlen, hogy napok óta nem képesek rendbe rakni. Már olvasgattam külföldi fórumokon, hát nagy a felháborodás.Saeco xelsis suprema 8889/00, Samsung 65S95B, Iphone 15 pro max, Apple watch9, Samsung galaxy Tab S8,. DELL Latitude 5501
-
adika4444
addikt
válasz lala666 #74625 üzenetére
Furcsa, hogy az említett doménnek van vagy 5 darab A rekordja és az említett IP nincs köztük. Ennyi címmel valami alaposan load balance-elt megoldás rajzolódik ki, ahol azért meglehetősen érdekes, miért nem sikerült lecserélni az A rekordot erre az egyetlen IP-címre vagy elhárítani a problémát az elmúlt napokban...
Emiatt nincs amúgy Wi-Fi-s klímám, normális self-host lehetőség egyikben sincs, pedig egy dokumentált HTTP végpontos megoldásnak igazán örülnék. De ennek így semmi értelmét nem látom, ha előáll a mostani helyzet bukom a wi-fi-s kezelhetőséget, ha megáll a netem akkor LAN-on megint felejtős és amúgy is fölösleges így megbonyolítani, pláne kötelező jelleggel, ha elérném neten.
Ugyanitt kérdés, van valakinek olyan megoldása, ahol mindenféle külső szerver nélkül lehet kommunikálni az eszközzel kizárólag LAN-on és szabályozni? Márkafüggetlenül is érdekes lenne, a jövőben nálam ez fontos szempont lesz, már, ha van ilyen.
üdv, adika4444
-
rmihaly
tag
válasz adika4444 #74626 üzenetére
Nekem Nord klímát wifin OpenHabian vezérli.
Az openhabiant vpnen élérem.
Telefonon elég böngészőben könyvjelzőt beállítani.Kb így néz ki a beállított felület - persze ha van kedved lehet mindenféle weblapot is készíteni.
A legjobb, hogy beállítast követően a klímának nem kell a netre felmennie, nem kell login, nem kell a telefonra 300MB-os app, és nem veszíti el a beállításokat 3 havonta.
-
Atomgeszi
veterán
válasz lekorszke #74631 üzenetére
Az a marhaság, amikor azért nem kapcsolják be, MERT SOKAT FOGYASZT.
És inkább ülnek egész nyáron a 40 fokos panelben.
Hány ilyen ismerősöm van te jó ég.
Eladó gyönyörű, kitűnő állapotú audiophile hangfalszett https://hardverapro.hu/apro/elac_carina_audiophile_5_0_szett/hsz_1-50.html
-
prisz
aktív tag
válasz lala666 #74632 üzenetére
Attól, hogy "ahány ház, annyi szokás". Emellett a lakás fekvése sem éppen utolsó szempont. Nem lehet általánosítani. Én éjszakai szellőztetés után, kb. 11-kor kapcsolom be, megy este 8-ig 9-ig. Kellemes a hőmérséklet egész nap éjszakai is. Persze vannak szélsőséges hőmérsékletek, de akkor sem megy non- stop. Tehát ebből adódóan, nem csak azoknak kell a klíma, hogy a fórumtárs szavaival éljek, akik "egész nap járatják".
-
-
-
windy
tag
Tényleg...a ventillátor mennyire jól lehűti a helyiség levegőjét...
Naponta találkozom az ügyfeleknek azzal a mondatával, hogy egy nyáron csak nyolc-tíz napot elviselhetetlen a meleg a lakásban. Aztán, amikor rászája magát a klímavásárlásra, az első karbantartáskor olyan koszos a beltérije, hogy tisztán látszik, hogy hónapokat ment a klíma nem 8 napot.
Ezek a "komfort" klímaberendezések. Azért vannak, hogy komfortos legyen tőle a lakás, az pedig egészen más, hogy a nyár nagy részében "ki lehet bírni" a hőséget, csak éppen azért az még nem komfort. Akinek van klímája, az is "kibírná", hogy ne kapcsolja be csak a legnagyobb kánikulában, csak akkor minek is adott ki ennyi pénzt? Azért, hogy a nyár többi részében is "komfortos " legyen ne kelljen "kibírni"....A fűtésre sincs egész télen szükség, ki lehet bírni 12-13 fokban is csak nam annyira komfortos.... -
prisz
aktív tag
válasz Atomgeszi #74643 üzenetére
A forumtárs kérdéséből egyértelműen az derül ki, hogy a saját lakásáról, vagy nyaralójaról van szó. 5 nap nyáron, 5 nap télen. Az pedig, hogy te merre mész nyaralni, és ott van-e klíma, az egy minimális utánjárással kideríthető. Ennek hiányában, pedig ez az egyéni szociális problémád...
-
Lmh
őstag
Muszáj elmenni ilyen irányba a beszélgetésnek? Csinálja, járassa mindenki úgy ahogy neki tetszik és komfortos.
Ráadásul úgy változik az időjárás mostanság, hogy elképesztő. Lehet ma még valaki pár hétre veszi, mert pl az elmult nyár tök lightos volt, sok esővel, kevés kánikulával Magyarországon. (Cserébe mediterrán országok szétégtek, kiszáradtak...)Aztán idén meg lehet lesz 3 hónap hőségriadó... Annyira kiszámíthatatlan...Lehetne sorolni napestig hogy emberek miket vesznek feleslegesen, pedig nincs is rá szükségük, meg ki se használják. Ilyen világban élünk, kár ezen feszülni.
-
félisten
Mitsusok írjanak már be ha megy az app. Köszi.
Ma beültünk az autóba, mondja asszony, h kapcsold ki a fűtést megy a szárító, az megoldja. Mondom oké életem, de mi az ami nem megy 4 napja na mi? A távoli vezérlés. Vissza a házba, cipő le, kikapcs, újra cipő fel, autóhoz vissza
2db APC BE-700GR szünetmentes tápegység eladó.
-
arnyekxxx
veterán
Kinek mi a komfortos. Atomgeszi-nek az, hogy 40 fokról beül a 22 fokos házba, nekem meg az hogy ha kint van 40 akkor bent van 26. Nekem ehhez elég volt az előző nyáron kb 80kWh klímázás. A legdurvább kánikulai napokon volt a ház belső falfelülete a napos oldalon 24 fokos.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Call of Duty: Black Ops 6
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Autós topik
- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Facebook és Messenger
- Hálózati / IP kamera