Hirdetés

2024. május 15., szerda

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 04:52:58

LOGOUT.hu

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#55036) kew


kew
senior tag

Sziasztok,

Szeretném a tanácsotokat kérni, nem tudom eldönteni, milyen teljesítményű készüléket vegyek :W
Most költöztünk egy tetőtéri kecóba, felülről és körbe ugyan szigetelt, de azért tuti, hogy hőség lesz nyáron :) A nettó hasznos alapterülete 67nm, bruttó 100nm körül van, az ablakok kelet-nyugat felé néznek, reggel az egyik oldalról süt be a nap, déleután a másikon.

Annyira nem vagyunk nagy klíma pártiak, nem is akarunk 20 fokot a lakásban, de azért egy 27-30 foknál többre jó lenne, ha nem menne fel a hőmérséklet :) Azt sem akarom, hogy huzatot csináljon a beltéri és magunkra sem akarom közvetlenül fujatni.

Daikin Sensira, amit kinéztem, csak a teljesítményt nem tudom eldönteni. Volt már kint egy klímás emberke, ő 5kw-osat javasolt, de kicsit félek, hogy az baromi sok lesz, ráadásul az 1 méteres beltéri sem nagyon férne el.

Tudnátok tippeket adni, hogy szerintetek elég lenne a 3.5-es, vagy a 4.2-es Daikin FTXF42C / RXF42C? Ezek még a kisebb fajták. Vagy mindenképp érdemes lenne az 5kw-os nagy batár-t feltenni?
Ráadásul a tetőre kellene kimászni és felszerelni, én abban is kételkedem, hogy az 5kw-os kültérije kifér egyáltalán a szerelőnyíláson.

az alaprajz ilyen, két helyen tudom elképzelni a beltérit, ahova el is férne (mondjuk csak a kisebbik, nem az 1m-es), az egyiket pirossal, a másikat lilával jelöltem:

Esetleg ide ideálisabb lenne két kisebb? esetleg a piros helyre egy 3.5-ös, plusz a balfelső nagyobb szobába (az lesz a dolgozó) egy 2.5-ös? Esetleg próbáljuk meg egy nyarat egy 3.5-össel, aztán ha kevés még mindig lehet betenni egy kisebbet a dolgozóba?

:Rköszi előre is! :)

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.