- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Fecogame: A csámcsogás
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
-
LOGOUT
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tamás9x
őstag
válasz
MC Pite #55745 üzenetére
Pont ezért kérdeztem tudja e valaki mi is a bele
Másik : FTXF35D vajon mekkora kábelcsatornába férne bele kicsövezni? Színeset szeretnénk azt pedig rendelni kell, de vajon milyen méretet, az éppen ahogy sikerül, puff méretekkel nem vagyok kibékülve ahova befér még 2 klíma is mellé, de jóvanazúgy mert olcsó volt a csatorna kivitelezés.
-
sayen2
csendes tag
Sziasztok !
Olvasgattam a fórum hozzászólásait ami inkább a japán klímákat ajánlja . Van két kiszemelt : FUJITSU ASYG09KPCA ECO 2,5 kW
vagy Mitsubishi MSZ/MUZ-HR25 melyik márkát választanátok ? -
MC Pite
veterán
válasz
Tamás9x #55744 üzenetére
Hogy vegyek komolyan egy céget/gyártót a normális weboldal/adatok nélkül?
Innentől engem nem is érdekelt tovább. Ha relatív olcsó kell, Gree/C&H, lentebb nem megyek, nem hiányzik a plusz szopás esély. Valószínű a gree adja a belét/gyártja.
Az importőri honlap nem tudom eldönteni komoly-e. A vicces szövegek és viccek is furák, a fordítások/paraméterek siralmasak helyenként, a hibásan megadott adatok sem üdvözítőek. -
MC Pite
veterán
válasz
Tamás9x #55735 üzenetére
Meg tudod mutatni a Polar klímák gyártójának a weboldalát, ahol meg tudjuk nézni a termékeiket?! Normális adatokkal, stb?
DroiDMester: Átlagos szigeteltséggel bőven elég. Nekem a 75m^2et(egész ház) komfortosan hűti egy 3,5-es.
BalonkaBátya: Megteszi. Bár ennyiért ha szükség van rá, fűtésre optimalizált japán modell is van már, pl NZ35-VKE. Komfortosan/halkan több kis klímával jársz jól, de nekem is kiegészítő/tartalék jelleggel van fent az NZ35 (pl mikor behalt a keringető), és megteszi azért így is. De legjobb a hőszivattyú vagy hibrid kazán lenne a padlóhoz, meg egy klíma ami a légteret tudja szükség esetén gyorsan felmelegíteni.
-
mrmft
senior tag
válasz
DroiDMester #55727 üzenetére
Inkabb ket kulon szett, meresd fel a lakast es megmondjak elge-e a kinezett teljesitmeny, ha normalisan szigetelt az epulet akar eleg is lehet amit kineztel.
Alap japanok kozott nezelodj, a TCL helyett! -
-ZeeZee-
senior tag
válasz
TeeJay #55717 üzenetére
Van valami maximális távolság, ami a kültéri és a beltéri között lehet? A beltériből kijövő cső felmenne a padlásra, onnan 15m hátra az épület hátsó síkjáig, majd 90 fokos forduló (0.5m) még a padlástérben és úgy menne ki az épületen kívülre a kültérihez. Összesen durván 17m lenne a csőhossz. Ez még belefér egy Daikinnál, vagy már túl sok?
-
kisbalazs83
aktív tag
"Mért lenne hosszabbítva, ha a hozzá adott cső elég."
Nem értetted amit írtam. A hozzá adott cső kb. 50cm-es, ami a beltériből jön. Az nem hosszabbítva van, hogy elérjen a kültériig telepítéskor?
"Ha nem elég hosszú, jobb helyeken másik csövet tesznek ami 1 darab, nem toldozgatják."
Lehet olyan helyzet, hogy a falba van építve az előkészítés, és sokkal nagyobb költséggel járna kivésni és újra csövezni. Mert mondjuk máshova szeretné a beltérit, vagy a kültérit, mint ahova tervezve lett, vagy most van. Akkor igen, logikusabb megoldás "toldozgatni".
-
Tamás9x
őstag
válasz
herdsman12 #55736 üzenetére
Igazad van, átolvasom azt a részt
-
pjen
félisten
válasz
kisbalazs83 #55716 üzenetére
Mért lenne hosszabbítva, ha a hozzá adott cső elég. Ha nem elég hosszú, jobb helyeken másik csövet tesznek ami 1 darab, nem toldozgatják.
-
Tamás9x
őstag
Polar és Aux klímáknak mi a bele? Mert nagyon, kőkeményen kiállnak mellette a klímások, kellően nagy a visszaosztás vagy kedvezmény rajtuk vagy mi a franc? 3 + akár 2 év garancia is járhat rá, mikor Daikinre kapásból 5..
-
mexel
veterán
válasz
DroiDMester #55730 üzenetére
Daikinon kívül nem nagyon lesz ajánlat
vagy azt vagy semmit
A TCL nem működhet jól.
-
poli27
veterán
válasz
DroiDMester #55730 üzenetére
Nálam 3,5kw hűt le egy egész házat 78nm
Egész elfogadhatóan ...
-
-
poli27
veterán
válasz
DroiDMester #55727 üzenetére
Szerintem mindkettőbe elég a 2,5kw
-
gabor9991
őstag
20 fok alatt minden klímát kóklerek üzemeltek be[link]
-
sziasztok!
lenne pár kérdésem a hozzá értőkhöz!
2.szobát kellene lehűteni
1: 3x5méter, és ~3.méter belmagasság tehát KB~45m3
2: 5x5méter, és szintén ~3.méter belmagasság tehát KB~75m3a nem túl nagy tudásommal úgy számoltam hogy, a kisebbik szobába egy 2,5KW os beltéri egység kellene, a nagyobbikba pedig egy 3,5KW-os
kültéri egységből lehetőleg multit szeretnék 5,2KW ost néztem.
Ez az elképzelés jó lehet? valamint mennyire jók a TCL Klímák leírások\paraméterek alapján jónak ígérkezik!
-
batyus086
csendes tag
Köszönöm a válaszokat! Azt elfelejtettem írni, hogy ez még régebbi klíma készülék kb. 12 éves, valószínűleg még nem inverteres. Végül is nem az a plusz pár ezer forint aggaszt annyira, hanem inkább az, hogy vajon szükséges volt-e belepiszkálnia a hűtőgázba, ha nem volt muszáj? Azt egyébként honnan tudja pontosan egy klímás, hogy melyikbe milyen fajta gáz való? Vagy túl sok fajta nincs is?
-
batyus086
csendes tag
Sziasztok!
Tegnap járt nálunk a klímaszerelő kitisztítani a klímát és gáznyomást is mért és azt állapította meg, hogy 8 bar helyett csak 6 bar nyomás van a készülékben. Hozzá teszem, hogy odakint 14 fok volt tegnap annyira hűvös idő volt és gondolom ez a nyomáskülönbség főleg a hideg időből adódhatott, mert ha jól tudom az normális, hogy hidegebb időben kevesebb a nyomás benne, vagy tévedek? Végül is abban maradtunk, hogy töltött bele valamilyen gázt egy palackból, hogy meglegyen a 8 bar, amilyen gondolom éppen volt neki otthon... Jól sejtem, hogy rendesen át lettünk ejtve? -
kisbalazs83
aktív tag
válasz
megazapró #55714 üzenetére
Telepítéskor is hosszabbítva van, hogy elérjen a kültériig.
Lehet oldható (peremes/hollanderes), vagy forrasztásos. Az utóbbi a jobb. Persze megfelelő szaktudású szaki kell hozzá aki tud forrasztani. Utána nyomáspróbázni nitrogénnel. Amit utána ki kell öblíteni, vákuumozni a rendszert és menet vissza a gáz a kültériből, vagy gramm mérlegről új gáz, ha nem lett visszaszívatva a kültéribe bontás előtt.
-
megazapró
újonc
A klíma csövezését meglehet hosszabbítani utólag?
-
rígel
őstag
válasz
BalonkaBátya #55710 üzenetére
Akkor én hőszivattyúra szavaznék, padlóhoz, jól szigetelt házban tökéletes
Igaz hűteni nem fogsz vele.
Ja, de írod is.
Egy évet kihúzhatsz, legalább megtanulod értékelni a padlófűtést. Utána meg hűtésre meg kiegészítésre tökéletes lesz. Bár ehhez egy Comfora is elég szerintem. -
spyrro
csendes tag
válasz
cactusjack #55704 üzenetére
Köszönöm , megkérdeztem aki telepítené annak készleten Mitsubishi MSZ/MUZ-HR25 van . Erről tudsz esetleg valamit ?
-
BalonkaBátya
újonc
Köszönöm az infókat, az igazat megvallva van kiépített padlófűtésem viszont az elmúlt tél végén bedöglött a vegyes. Ezért gondolkozom a klímás fűtésen, mert nem szeretnék egy új vegyest venni és még az egyre dráguló fával, szénnel is bajlódni. A gáz lehet jó lenne, de úgy vagyok vele ha eddig nem volt bekötve akkor most a jelenlegi helyzet miatt nem lenne a legjobb ötlet most belefogni. De akkor megnyugtató, hogy kitudom vele fűteni, fázni nem fogok. Egy-két telet kellene kihúznom így aztán a terv mindenképp levegő-víz hőszivattyú padlófűtéshez.
-
rígel
őstag
válasz
BalonkaBátya #55706 üzenetére
Szóval be tudod vele fűteni, de szerintem nem lesz komfortos és gazdaságos is egyszerre. Vagy/vagy. Ha van napelemed, és egyfolytában járatod "ingyen" energiával, akkor más a helyzet, de felületfűtéses komfortot ne várj. Attól jobb nincs. Én is a felesleget fűtögetem el, így csökkentve a gázszámlát.
-
rígel
őstag
válasz
BalonkaBátya #55706 üzenetére
Nem az a gond, 50-60 nm-t simán fűt, ha jól szigetelt, és viszonylag nyitott a légtér. De a komfort meg se közelíti a felületfűtés komfortját. Hogy csak hasonló legyen , jóval több klíma kellene, jóval nagyobb fogyasztással. Mivel a levegőt fűti, ha kikapcsolod megy le a hőmérséklet. Állandóan mennie kellene több beltérinek az elfogadható komforthoz. Ez fogyasztásban csak napelemekkel versenyképes még egy jó gázalapú felületfűtéssel is. 0 fok felett és kiegészítésnek remek. De hiába jó meleg a levegő, ha a padlóból jön a hűvös érzet a lábadnak.
-
rígel
őstag
válasz
BalonkaBátya #55703 üzenetére
Simán. Nekem a nappali+étkező+konyha jóval több, pillanatok alatt befűti a levegőt. Sőt egy kis temperálás jut a ház többi részébe is. Kiegészítésnek tökéletes.
-
cactusjack
csendes tag
válasz
spyrro #55702 üzenetére
Mind a három prémium gyártó. A felsorolt típusok közül a Daikin és a Fujitsu belépő kategóriás. A Panasonicba ennyiért van beépített Wifi, hangvezérlés, PM2,5 szűrő, van az Aerowings funkció amivel egyenletesebb a levegő eloszlása és csendes. Azt neked kell tudnod mennyire kellenek ezek a funkciók. Ha japán klímát akarsz mindenféleképpen ebben az árkategóriában, akkor a Mitsubishi MSZ/MUZ AP25VG is megfontolandó.
-
BalonkaBátya
újonc
Hali!
Egy Daikin FTXM35R/ RXM35R Perfera vajon ellátja egy 42nm alapterületű, jól szigetelt, egy légterű helység fűtését minden gond nélkül?
-
spyrro
csendes tag
válasz
cactusjack #55693 üzenetére
Ezek a Bz Fz csak régebbi évjáratúak nem ? Miben jobb a Pana a Daikin vagy Fujitsu készüléknél ?
Ezekre van ajánlatom , de nem tudok dönteni .. -
gollum
tag
válasz
karasz_att #55700 üzenetére
Lelked rajta, hajrá.
Én a fűtést a gázra bízom, cirkó kazán, általányban kb. havi 20-at fizetünk fűtésre, főzéssel, meleg vízzel együtt, pont nem érdekel, hogy emiatt klímázzak, ha meg "nem lenne" gáz, vennék még vagy 4 hősugárzót 40-ért, azt fizetném azt helyette, (Az sem nagyon érdekelne, ha több.), de komfortosabb lenne, mint a klíma.
De ha nem lenne gáz, áram se nagyon, kénytelen lennék visszatérni az utálatos vegyes tüzelésre.(Ami végül is egy kazánnal megoldható, meg van a helye.)
Reméljük, erre nem kerül sor.
Új hozzászólás Aktív témák
- Lenovo Thinkpad T480S üzleti i5-8350u 8th gen. 8-24Gb RAM 256GB-1TB SSD, több db, gar.
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 4060Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- HP, Lenovo dokkoló 12.300Ft-ért? VÉGKIÁRUSÍTÁS
- Samsung Galaxy A55 128GB,Átlagos,Adatkábel,12 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest