Hirdetés

2024. május 30., csütörtök

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2016-09-10 11:07:49

LOGOUT.hu

Téma összefoglalónk újra és újra megújul, reméljük, elnyeri mindenki tetszését és segít a könnyebb tájékozódásban ! :) Az alábbiakban DSLR (digitális tükörreflexes) és MILC (tükör nélküli cserélhető objektíves) fényképezőgépek vásárlásában szeretnénk tanácsot adni, figyelembe véve az aktuális piaci trendeket, felhasználói szokásokat és technológiai újításokat.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#9891) BotaN válasza kutymorg (#9890) üzenetére


BotaN
senior tag

Az obiba épített stabilizálás mindig jobb és hatékonyabb mint a body-ba épített, mert ott kifejezetten az objektívhez hangolják a stabilizáló részt, így szebb eredményt érnek el. Míg a Pentax megoldása ugyan az bármilyen obira nézve így előfordulhat hogy kevésnek, vagy éppen soknak bizonyul a korrigálás. Az eltérés nem eget rengető, de látható.

A másik előnye a Canon és Nikon megoldásának hogy ott nem csak a végtermék (a fénykép) stabilizált, hanem a viewfinder képe is, mivel a rezgések csillapítása már az obiban megtörténik. A body-ba épített megoldásnál csak a kép lesz stabilizált, a viewfinder, vagy a live view képe ugyan úgy mocorogni fog, így néha nehéz megmondani mi is lesz valóban a képen.

Viszont nagy előnye pl a Pentax-nak hogy csak egyszer fizetsz a stabilizálásért, és minden obival megy, így hosszú távon pénzt spórolhatsz. Nem is keveset.

Ezek apró dolgok, legjobb ha bemész egy üzletbe és kipróbálod élőben, melyik hogy tetszik.

http://www.flickr.com/photos/kristofkulcsar/

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.