Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Téma összefoglalónk újra és újra megújul, reméljük, elnyeri mindenki tetszését és segít a könnyebb tájékozódásban ! Az alábbiakban DSLR (digitális tükörreflexes) és MILC (tükör nélküli cserélhető objektíves) fényképezőgépek vásárlásában szeretnénk tanácsot adni, figyelembe véve az aktuális piaci trendeket, felhasználói szokásokat és technológiai újításokat.
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
ajanlatot kaptam egy sony A580 460 euro-ert.Szerintetek megerne megvenni?
(kicsit le lett huzva a topikban, azert kerdem)
Elonye az ara, meg a regi minolta lencsek, meg ugye a vazban levo stabi.
Hatranya,h kiallitasi modell egy boltban.60D(kb. 1000-ert megkapnam) vagy D7000 (picit tobb mint 1000) vagy a fent emlitett sony kozul melyiket valasztanatok?
[ Szerkesztve ]
-
titán
válasz #24334592 #10452 üzenetére
Ne hülye német tesztoldalakat nézegess, főleg ne olyat, ahol egy 1100 első tud lenni bármilyen tesztben.
szerk: De ne is százalékok alapján, a linkelt dpreviewn nézd meg a tesztet róla, döntsd el, melyik váz szolgáltatásira van szükséged (csomó pluszpontot lehet kapni értelmetlen szolgáltatásokért, amit te sosem használsz ki), nézd meg a lőtt képeket, és dönts ez alapján.
[ Szerkesztve ]
evDirect villanyautós töltőhálózat
-
Mercutio_
félisten
-
ateszm
senior tag
véletlenül sem egy kategória a D7000 vagy a 60D,a k-x el,vagy a D1100-el. én itt csak a D1100ről akartam lebeszélni.
Fanatikus Fanatec^*^ rallysimfans.hu -/- 55gz1500 -/- Epson EH-Tw9400, Homatics 4k Pro, Kinhank G1
-
yolan
őstag
Sziasztok!
Tudom nem a legjobb választás a topik, de jobbat nem-igen találtam. A lényeg, hogy slr gépet szeretnék kipróbálni. Pár dolog fogalmazódott meg a fejemben, amiket szeretnék kipipálni. A kerek kb 10-15k lenne, emellett vagy pentax k vagy m42-es bajonettes vázat szeretnék. Főként portré és makró lenne a felhasználás terület, bár ez szvsz már obi kérdés.
“A writer needs a pen, an artist needs a brush, but a filmmaker needs an army.” - Orson Welles
-
nesa
veterán
10-15k ba nemfog beleferni a makro objektiv + portre, ami meg talan belefer az vaz + alap obi, ami altalaban valami 50/1,8.
Ha veletlen praktica fele veszed az iranyt a fenymerot kell baromira megnezni hogy jol mukodik-e, de szerintem akkor van igazan ertelme filmre dolgozni ha a kepeket magad hivod majd....
-
neevous
tag
Pentax vonalon tudsz venni egy 50mm M F1.7-et 10 körül, meg hozzá tudsz ebayen venni 2k körül egy fordítógyűrűt.
Ha manuálobizni akarsz, ahhoz egy MILC jobban klappolna, mert még a világosabb pentatükrös masinákkal sem könnyű belőni törőékes mattüveg nélkül az élességet.[ Szerkesztve ]
https://www.flickr.com/photos/david_papp/
-
yolan
őstag
Portré obim lenne, illetve fordítógyűrűvel a markót is megtudom oldani.
Az obijaim vagy pentax k bajonettesek, vagy m42-esek, átalakítógyűrűt vadászok éppen, tehát alapvetően egy slr váz ami érdekelne ebből a 10-15k-ből, bár ahogy elnézem a fordító és az átalakítógyűrűket, inkább 10k az a 10-15.
Az előhívást, ha van értelme analóggal fotóznom, majd magam szeretném csinálni.
Praktica illetve Chinon vázak amiket eddig nézegettem, de nagyon kezdő vagyok ilyen téren, nem tudom milyen típust lenne érdemes választani.Szerk.: igazából k bajonettes slr váz lenne a logikusabb, akkor csak egy fordítógyűrűt kellene használnom, k-ról m42-re.
[ Szerkesztve ]
“A writer needs a pen, an artist needs a brush, but a filmmaker needs an army.” - Orson Welles
-
nesa
veterán
Nekem Praktica PCL3 meg BCA van, mind2 frankon mukodik, de tudom ezek a regi vazak a fenymerore erzekenyek, a PCL szerintem kellemes M42 vaz, a BCA azert komolyabb ott mar nemkell a zaridovel se babralni csak rekesz + elessegalitas de az bajonettes, ehez mar letezik sorozatlovesre alkalmas markolat is...
-
törölt tag
a Leica nagy nev?Mert iszonyat aron lattam 1-2 modellt...
-
vbbb
addikt
Elcsépelt kérdés, elnézést érte....de melyik a legolcsóbb váz amibe érdemes beruháznia egy kezdőnek? Én ilyenekre gondoltam, hogy Nikon D3100 vagy Pentax K-r esetleg. 18-55mm-es kitobival adják majdnem az összeset, szóval idővel kéne vennem valami normálisat mivel főleg természet fotózás az ami érdekel.
Korábban Nikon D5000-et vettem volna 18-105mm-es kitobival, csak hát akkor sem és most sem jött össze annyi pénz rá. Most nekifutok megint, hát ha lejjebb lehet szorítani az igényeket.
Köszönöm a válaszokat!
-
yolan
őstag
Nem én vagyok a legjobban informált ilyen téren, pár hónapja jártam én is ebben a cipőben.
Akkor nekem Pentax K10D-t ajánlottak, ami most is van jó áron az apróban. Strapabíró ház, zárszerkezet, lehet hozzá portrémarkolatot kapni és talán a k bajonettes obik nincsenek annyira elszállva mint egy canon/nikon.“A writer needs a pen, an artist needs a brush, but a filmmaker needs an army.” - Orson Welles
-
Mikisys
őstag
Ha érdekel, egy Chinon CM4-es gépvázat eladnék.
K-bajonettes, minden funkciója jól működik.
Egyetlen hibája, hogy a film-visszacsévélő karja törött, így nehezebb visszatekerni a filmet.
Tok nincs hozzá.
Irányára: 4.000.-Ft. és a postázás megoldható.
Képet privát címre küldhetek a gépről.Üdv!
-
-
-
törölt tag
válasz #24334592 #10475 üzenetére
annyi segítséget szeretnék, h megtaláltam ezt a kamerát kultúrált áron, de ezerféle opcióval:
ti melyiket venétek vinnétek, első szettnek (életem első dslr-je lesz )
ez a dpreview oldal igen fura...alig találok gépet ami verné a k5-öt, ami nem stimmel.Még egy mark II is kevesebb százalékot kapott?![link]
[ Szerkesztve ]
-
Freddy76
addikt
-
Mikisys
őstag
válasz #24334592 #10476 üzenetére
A Pentax K5 és hozzá a Pentax SDM 17-70/4-es objektív igen jó párosítás.
Ha van még pénz, akkor a Pentax SDM 60-250/4-es telezoom objektívvel együtt igen tiszteletre méltó felszerelést alkot és nagyon jól használható, szabadtéren és beltéren is egyaránt.
Esetleg egy rendszer vaku, ha muszáj, bár az nem feltétlenül kell az általános fotózáshoz, csak gyors riport-képek készítésekor jöhet jól a vaku, főleg sötét helyeken.Üdv!
-
Freddy76
addikt
válasz #24334592 #10486 üzenetére
Menekülj. Szaladj át a kompaktos topikba, vegyél egy f.sza kis gépet, és röhögj azokon, akik bőrönddel járnak várost nézni... Én is így kezdtem, mosolyogtam a sok okoson, hogy nem kell ezt túlbonyolítani, mert jó az a gép kittel. Azóta vettem két objektívet, eladtam a kitet, cseréltem vázat, vettem vakut, akkut, töltőt, táskát, most meg kellene egy állvány, meg egy jó tele.
Ez egy ilyen játék. Olcsón nem megy. Lehet nagyon drágán, kevésbé drágán, lehet relatív nem drágán, de olcsón nem.
Ja, és fotózni még nem tudok, még csak jobb fotókat sem készítek. Na de majd egyszer ...
[ Szerkesztve ]
"Uram, Ön részeg." "Hölgyem, Ön pedig csúnya. De én holnapra józan leszek."
-
vbbb
addikt
Használt gépeknél mit kell megnézni? Találtam pár gépet ami szóba jöhetne:
Pentax K-X 12.4 MP Digital SLR Camera - Black (Kit w/ 18-55mm Lens)
PENTAX Kx (K-x) DSLR DIGITAL CAMERA TWIN LENS KIT 18-55mm 50-200mm - EX-DISPLAY Ezen van 12 hónap gari és két objektív.
PENTAX Kx (K-x) DSLR DIGITAL CAMERA TWIN LENS KIT 18-55mm 50-200mm - EX-DISPLAY 12hónap gari ugyancsak és állítólag csak kirakati darab volt...
-
törölt tag
válasz Freddy76 #10488 üzenetére
nem kell ennyire önérzetesen reagálni
nem véletlenül akarok sokat belefeccölni, minőségre vágyom, csak nem voltam tisztába az árakkal /mielőtt fillléreskedőnek nézel, 1200eurós bőrruhában motorozom.Ne értsd félre/
szóval, ha nem bánod, maradok ebben a topicban
először az első obit fogom beszerezni, aztán ahogy nyílik ki a világ, jöhet a második.
Tudom, h nem olcsó hobbi, de az élmény, ha lősz egy neked tetsző képet, az mindenért kárpótol.Sima FT2-vel lőttem nagyon szép képeket, sajnos a mélységélesség állítás hiánya meg ilyenek eléggé zavartak...Tovább akarok lépni, ezért dlsr.
peace
Mikisys: szerintem a te géppel simán jobbakat tudsz lőni, mint amit én fogok bénázni a K-5-tel...
Az ebay nem egyszerű dolog, mások fölém licitáltak, míelérték a fájdalomküszöböm és elvitték az orrom elől a K-5öt
[ Szerkesztve ]
-
Mercutio_
félisten
válasz #24334592 #10485 üzenetére
Ha nem neten, hanem személyesen veszed és korrektek a boltban, akkor ezt a Tamron 17-50/2.8-at is érdemes megnézni, DE arra figyelni kell, hogy gyakori a front/back fókuszos darab és néha decenteres is előfordul, viszont ha kifogsz egy hibátlant nagyon jó lesz
Ami előnye az a fix nagy fényerő, hátrány, hogy kardános a fókusza ami hangosabb, mint a Pentax SDM, Sigma HSM megoldása.Pentax 55-300 árához képest egy nagyon jó képminőségű és viszonylag kis méretű/súlyú objektív, a 60-250/4 nagyobb, fényerősebb, valamivel jobb képminőségű, időjárásálló és SDM motoros (55-300 kardános) ha minderre szükséged van és futja rá megveheted, de ha nem vagy maximalista és nem akarsz zajtalan obival az esőerdőben fotózni, akkor bőven elég lesz az 55-300
Amin viszont el kell gondolkodnod, hogy mennyire zavar(na) az objektív cserélgetés, ha nagyon, akkor érdemes egy utazó-zoomot beszerezni, pl. a Tamron 18-250 átfogásához képest jó minőségű.
Aztán ha a kompaktnál jobb képminőség - főleg magas ISO-n - a váltás oka, de nem akarsz cipekedni, akkor szóba jöhetnek a mikro-4/3-os rendszer vázai/obijai, Panasonic G3, GH2, vagy az Olympus új EM-5 váza. A lényeges különbség, hogy Olympusnál a vázban van a stabilizátor, Panánál az obiban (ha van épp) mindkettőre van utazózoom (Pana 14-140 ezt csak vázzal együtt érdemes megvenni) és Olympus 14-150, valamint nagylátó (Oly 9-18, Pana 7-14) és olyan fényerős fixek, amik kicsik, és jó képet adnak (Pana 14/2.5, 20/1.7, Olympus 12/2, 45/1.8 Pana-Leica 25/1.4, és nyár elején Jön az Oly 60/2.8 macro, 75/1.8 valamint a Pana 2 fényerős zoomja a 12-3/2.8 X és 35-100/2.8 X utóbbi kettő mondjuk aranyárban )
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
Freddy76
addikt
válasz #24334592 #10495 üzenetére
Nyugi, csak irónia akart lenni, semmi önérzet, okítás, rosszindulat nem volt benne, csak felvázoltam, hogy mi vár rád . Én is így kezdtem, kompakt cserén agyalva, a képminőséget hajkurászva. Azt gondoltam, hogy ha megveszem a d3100-at a kitobival, a képminőség meglesz. Aztán ahogy belejöttem kiderült, hogy az a - amúgy igen jó - váz nem tartalmaz néhány nekem fontos funkciót,vázcsere, meg én is "akartam" a mélységélességgel játszani, hátteret mosni, így jött egy fényerős fix obi, majd ment a kitobi, helyébe jött egy "normális" alapzoom, majd egy normális külső vaku - mert a beépített vaku csak arra jó, hogy kinyírja a képeidet. Meg egy táska, meg lencsetisztító, meg akkuk a vakuhoz, meg töltő, meg memkari, meg könyvek (ha már megvan a cucc tudni kell használni)... Ezért írtam, hogy ha jót akarsz, szaladsz, mert a végén rövidnadrágban fogsz motorozni, mert az összes pénzed fotóscuccban lesz, egy böszme nagy hátizsákban
Csak vicc, de érzékelteti, hogy milyen útra lépsz Amúgy üdv a klubban
Mercutio tanácsát megfogadnám, lehet, hogy az m4/3-ot használók tudnak valamit...
[ Szerkesztve ]
"Uram, Ön részeg." "Hölgyem, Ön pedig csúnya. De én holnapra józan leszek."
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs